slide show

Flytt dag 3

Idag tog jag med mig lite saker hemifrån och körde till lägenheten. Efter bara en kort, kort stund kom min bror och Jack över. Nu kommer hela familjen bo nära varandra, jag och mamma grannar och min bror bor i lägenheter bara typ 500 meter bort och har gjort det under ett par år nu. Han och Jack kan alltså promenera till oss, hur bra? 
(null)
Jack ringde mig tidigt från morgonen och frågade när jag ska till lägenheten för han ville dit, haha gulle <3 

Min bror hjälpte mig bära in tavlor och sedan åkte alla iväg och jag blev kvar själv i lägenheten. Som jag sett fram emot att vara helt själv i lägenheten och pyssla med saker där på egen hand, i egen takt och utan arbetare. Jag älskar verkligen att vara själv, har aldrig tråkigt i mitt egna sällskap. Min introverta sida blir extremt tydlig här för jag är verkligen helt slut efter att ha varit omringad av folk hela dagarna sedan i torsdags. Jag var kvar i lägenheten till kl 18, hade inte mamma ringt mig hade jag varit kvar till nu kanske för jag tappade totalt tiden och var mitt uppe i att öppna paket som jag beställt och fixa saker i lägenheten. Dock har jag jobb som måste göras ikväll så kunde inte vara kvar längre. Det är också väldigt mycket kvar utsatt göra här hemma så nu måste det vara prio ett istället gör att fixa i nya lägenheten. Jag vill dock bara vara där hela tiden, ÄLSKAR min lägenhet <3 
(null)
Här är mina underbara stolar till köket. De är verkligen så sjukt snygga. Det gråa tillsammans med de tunna svarta benen gör hela stolen. Älskar!! Jag kunde inte köpt snyggare stolar känner jag, nöjd tjej :-) 
(null)
Fick hem min väggdekoration i form av en panda, alltså snälla rara. Har ni sett något sötare? 🥺
(null)
Min isbjörn och ljusstake kom också i paketen. Är isbjörnen julig eller kan man ha den även när det inte är jul? Vad tycker ni? 
(null)
Mitt avlastningsbord som monterades igår. Tavlan och ansiktet som står på ovanhyllan ska stå kvar. Jag vet dock inte kring krukan nedanför. Jag får fundera vidare. 
(null)
Den här vasen beställdes också och nya pampas, blev jättefint enligt mig. 
(null)
Så roligt att äntligen börja inreda så smått. 

Tycker ni det är kul att följa flytten såhär dag efter dag? Jag är ju precis i starten men tänkte dokumentera typ allt. Hoppas ni tycker det är skoj.

Nu måste jag jobba visste. Ha en fin kväll 💗Flytt dag 2

Jag trodde inte det gick att vara mer trött än jag var igår men jag hade visst fel...:-) Klockan ringde 9.30 och då var det upp som gällde. Klockan 11 mötte jag upp de båda männen vid min lägenhet och så började jobbdagen för dem. De hade ett helvete med mina garderober igår, det tog sjukt många timmar att montera ned dem från lägenheten och sedan lasta in i släpet och köra de till min lägenhet, vi fick åka flera rundor. Igår ställdes alla garderober i mitt vardagsrum för det var för mörkt att montera, så det blev dagens huvuduppdrag. Dock visade det sig, till min stora sorg, att alla mina 6 garderober inte får plats i rummet. Jag trodde verkligen de skulle få plats för när jag mätte så var det tillräckligt med plats men hörngarderoben tog upp mycket mer plats än jag hade mätt så 5 av 6 garderober fick plats. En garderob på 100 cm får inte plats och jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Jag behöver mammas råd så imorgon ska jag och mamma till lägenheten och så ska hon få säga vad hon tycker. Jag kan fota imorgon så får ni också se. Min walk in closet i lägenheten är mindre än jag har nu vilket såklart är jättetråkigt men men. 
Nu när garderoberna är borta ser jag äntligen mitt vardagsrum igen och genast ser det ut att vara mindre saker, skönt! 
Såhär ser det ut i köket just nu. Igår började de jobba direkt och la inte något skydd på golvet vilket var ett stort misstag för HELA mitt golv var fyllt av slask, salt och stenar. Ajaj, stora fläckar på golvet som jag verkligen hoppas går bort?? Idag fick jag börja med att dammsuga bort alla stenar och moppa hela golvet, både hos mamma och mig. Fy fasen vad jobbigt... Sedan la de plast över golvet, det negativa är att det är svinhalt så jag halkade nästan hundra gånger idag, livsfarligt haha...
 
Andra uppdraget för dagen var att flytta över ännu fler saker hemifrån till lägenheten. Det blev ännu ett helt fyllt släp och jag insåg hur otroligt mycket saker jag har... Jag har ändå rensat supermycket. Tredje och sista uppdraget för dagen var att de skruvade ihop alla mina 6 stolar och mitt avlastningsbord. Stolarna är verkligen helt underbara, längtar tills mitt matbord kommer på tisdag och jag kan sätta upp bord och stolar i köket. Även avlastningsbordet är superfint. Jag kommer att visa bilder på allt när jag kommer i ordning. Medan de monterade möbler började jag hänga kläder i min walk in closet. Jag kom hem kl 19.30 så det blev en väldigt lång dag i lägenheten. Jag stod upp exakt hela dagen då jag inte hade någonstans att sitta så jag är helt slut nu. Jag skulle kunnat lämna killarna hemma hos mig och åka hem någon timme men det går inte med mitt kontrollbehov. Jag ville hela tiden veta hur de gjorde med garderoben och se till så att alla lådor hamnar rätt. Typiskt mig och mitt behov av att kunna kontrollera allt, önskar jag inte var sådan för det är rätt jobbigt men jag tror inte jag kommer kunna förändra det. Allt måste vara perfekt och inget förutom det duger. 
Såhär ser det ut i köket just nu. Allt som ligger på bänkskivan är saker till köket, allt är helt nytt. Jag har nästan inte alls tagit med något hemifrån utan nästan allt är precis köpt. Jag vet ännu inte hur diskmaskinen fungerar och jag har inga disktabletter, ska ta några från mamma imorgon hehehh, så jag har inte kunnat diska något ännu. Tänker att det får bli nästa veckas mission, att diska allt porslin och sätta in det. Även i skåper ligger inredning. Jag kommer inte att börja inreda förrän de stora möblerna säng, matbord och soffa har kommit. Jag tänker att det ändå är grunden för hela lägenheten och sedan utifrån det ser jag var jag vill placera olika saker. 
Just nu står all dekoration i fönsterkarmarna, jag får sedan se vilken dekoration som ska stå kvar och var jag ska ställa allt det andra. Jag är dock förälskad i all denna dekoration, varje liten sak är helt perfekt och jag älskar det. Allting är nytt och det mesta är köpt i Polen. Ett par saker är från EM home och Royal design. 
 
Imorgon ska killarna inte jobba hos mig utan de fortsätter på tisdag. Imorgon ska jag till lägenheten någon timme och försöka packa upp alla påsar som tillhör garderoben. Sedan måste jag hem och fortsätta packa och rensa här. Vi har framför allt köket och förrådet kvar, de två värsta ställena som kommer att ta längst tid.
 
Idag känns det lite bättre än igår, jag har kommit en bit på vägen. FlyttKAOS

Klockan är 22.51 en fredag och jag ska strax gå och lägga mig för jag är helt slut. Alltså jag har nog såhär varit såhär trött? Och det är ändå bara början av flytten. 

Idag jobbade jag först hela dagen och efter jobbet åkte jag direkt till lägenheten. Två män från Ukraina fixar allting hemma, verkligen så himla trevliga :-) De montera ner alla mina garderober och körde de till lägenheten. Jag körde med min bil fram och tillbaka fem gånger mellan lägenheten och nuvarande hemmet. De körde också alla mina påsar med packning till lägenheten. 
(null)

(null)

(null)
Just nu ser mitt vardagsrum ut såhär och jag får fullständig P A N I K. Det är påsar överallt och garderoberna tar upp typ hela vardagsrummet. Jag har liksom 8 påsar med bara kläder. 

Tyvärr blev det mörkt strax efter 16 och då jag inte har någon belysning i lägenheten gick det inte att fixa garderoben idag. De åkte därifrån vid 17 och jag stannade en timme till och packade upp lite inredning. Jag vill vänta tills möblerna är uppe innan jag börjar inreda men vill i alla fall packa upp mycket från alla påsar. 
(null)
När jag väl kom hem, helt sluuut, visade det sig att jag hade glömt ta med mig kläder från lägenheten så jag var tvungen att åka dit igen. 

Imorgon ska jag till lägenheten kl 11 för då ska de fortsätta med min garderob. Då ska även stolarna och ett avlastningsbord monteras och så ska lite möbler och annat hämtas från förrådet. Jag förstår inte hur man kan ha så mycket saker 🥺 Just nu känns det som att jag aldrig någonsin kommer bli klar med lägenheten, som om jag kommer leva i ett kaos en lång tid framöver. Jag hoppas att det blir lite bättre imorgon när garderoben inte står i vardagsrummet. 

För att fixa morgondagen behöver jag SÖMN. Ojoj vad jobbigt det är att flytta. Har du flyttat någongång? Minst sagt händelserik dag

Vilken dag! Jag är nu officiellt "ägare" till en helt fantastisk lägenhet. En 3a på 75 kvadrat som nu är min. Det var verkligen en overklig känsla att idag få nycklarna och öppna dörren och veta att här kommer jag att bo. Min första alldeles egna lägenhet. 

(null)
Här har jag precis hämtat ut mina nycklar, ihhh!! Jag spelade in en Tiktok och den har fått 31,4 tusen visningar, vad hände där haha? Så kul!! 
(null)

(null)
Jag tog med mig ett par saker till lägenheten men inte mycket. Ser ni var jag ställde datorn? På fläkten i köket haha... Hade två lektioner på distans och jag har ju inga möbler så jag fick vara kreativ och komma på en lösning. Mina elever var så glada för min skull och visade så mycket intresse för lägenheten, goa ungdomar! Det blev en liten apartment tour via Meet haha <3 
(null)

(null)
Glad tjej! Jag hann inte alls mycket idag då jag var tvungen att åka till jobbet vid lunchtid. Jag känner dock redan att jag trivs hur bra som helst, detta kommer nog bli kanon. 
(null)
Det blev stressigt att hinna till jobbet då jag fick åka på min lunch. Väl på plats var det så kul att träffa eleverna. Jag fick höra så mycket fint idag, det är verkligen sådant som gör att jag älskar mitt jobb 🥺 Eleverna sa att de lärt sig mer under svenskan med mig det senaste halvåret än de gjort hela låg-och mellanstadiet. Det är ju verkligen det bästa kvittot man kan få på att man gör ett bra jobb. De sa också att det är så kul att jag är ung lärare och jag förstår, det var verkligen det jag ville bli. Sedan sa de också att jag är sträng vid de rätta tillfällena, eleverna vet vad som gäller under mina lektioner och att det inte är lönt att hålla på, samtidigt som jag är snäll, rolig och "chill" för att det går att prata med mig och jag förstår. Efter alla dessa komplimanger svämmade mitt hjärta över lite 🥺❤️ Älskar mitt jobb!! 
(null)
Eftermiddagen blev extremt händelserik och inte i någon positiv bemärkelse då jag fastnade med bilen i snön, i typ en grop och satt helt fast. Jag gasade som bara den men kom varken framåt eller bakåt, paniiiiken. Jag fick vänta i drygt en timme och sedan fick jag hjälp av familjevänner som kom och bogserade min bil från gropen. Jag har nog aldrig varit så rädd i mitt liv, det var så stressfyllt. Jag kommer aldrig mer backa i snö... 

För övrigt, bra bra bra dag. 

Imorgon ska saker flyttas till lägenheten och förhoppningsvis byggs min walk in closet upp. Uppdaterar er 💗 Jag kommer som sagt bo kvar här i 2 veckor till, ska njuta av varje sekund. Imorgon får jag nycklarna!!

OMG imorgon får jag nycklarna till min lägenhet. Jag kommer ihåg i somras när det blev bestämt att jag skulle flytta, då var det månader kvar och för cirka 60 dagar sedan laddade jag ner en nedräkningsapp och jag kommer verkligen ihåg när det var 50+ dagar kvar, det känns som att det var för en vecka sedan? Sjukt hur fort tiden går! Ännu sjukare att det verkligen är dags imorgon. 
 
Jag ska hämta nyckeln kl 09 imorgon så jag tänkte vara i lägenheten en stund och fota förebilder, innan en massa saker ska lämnas i lägenheten. Klockan 9.40 har jag lektion på distans och sedan en till innan jag snabbt måste till skolan för att ha en lektion på plats och därefter hem för att ha den sista lektionen. Jag kommer inte hinna så mycket i lägenheten imorgon, mer än att fota förebilder - tänker att det är kul att ha :-) Jag har inget internet där så får dela från mobilen och hoppas att Meet fungerar så. Det är en lång process innan jag kommer flytta in i lägenheten. Jag tänker att den 11 februari kommer jag att bo där på heltid i och med att vi ska ha flyttstädning 12 februari. Fram tills dess kommer jag spendera mycket tid i lägenheten för att försöka få klart allt och börja packa upp men jag kommer också att vara mycket här hemma. Det är fortfarande väldigt mycket här som måste göras så det är inte så att jag kan ta mitt pick och pack imorgon och dra. Min säng och matbord kommer på tisdag och soffa nästa fredag :-) Imorgon kommer jag inte ens ha någonstans att sitta, jag får stå upp och ha distansundervisning haha. 
 
 Slokhatt

Vad tycker ni om dessa lampor? Hiss eller diss? Tror absolut att den är en vattendelare. Min mamma tycker inte alls den är fin medan jag är lite smått kär.
Här är originalet som kostar 10-12k, sjukt för en lampa? Den är verkligen drömmig men jag kommer inte lägga 12k på en lampa. 
Som tur är finns det en massa kopior som ser liknande ut. Jag ville ha en från Mio men den går inte att beställa via nätet så blir denna, Slokhatt. Hoppas den är fin i verkligheten. 3 dagar

3 dagar kvar tills jag får nycklarna till MIN lägenhet!! Jag har nästan glömt hur min lägenhet ser ut och jag vill bara vara där och känna att den är min. De gånger jag varit i lägenheten var det alltid stressigt för visningen var en halvtimme så jag kunde aldrig gå runt i lugn och ro. Nu kommer ingen "slänga ut" min därifrån utan jag kan utforska vartenda liten centimer i lugn och ro 😍 
(null)
Idag undervisade jag på plats för första gången på 5,5 vecka, jag hade typ glömt hur det känns att stå framför en klass haha... Först hade jag två lektioner på distans, sedan åkte jag till jobbet för att ha svenska med åk 7, då de är i skolan denna veckan, och sedan hem igen för att ha svenska med åk 8 som har distans. Mina raster och luncher framöver kommer alltså bestå av att åka till jobbet och tillbaka, det är 16 km till jobbet så ändå en bit. Det var dock kul att träffa eleverna på plats igen. Imorgon har jag två lektioner på skolan och resten hemma på distans. 

Vad har ni gjort idag? Jag har förutom jobbat bara tagit det lugnt. Jag orkar inte göra något med flytten idag, helt slut faktiskt. Jag har kollar på tv, Youtube och Tiktok :-) Jag vill...

Jag lånade listan från finaste Hilma.

Jag vill bli bättre på:
 Att tillåta mig själv återkoppling, att jobba mindre och släppa tankarna på jobb. I fredags slutade jag jobba kl 14.30 och fredagen har nog aldrig känts så lång, det var faktiskt en rätt härlig känsla. Jag känner dock förtagande mycket stress över att vara ledig och inte ha jobb att göra, den känslan vill jag komma bort från. 

Jag vill sluta med: Att stressa, det är så himla dåligt för mig men jag är på god väg med min stresshantering. 

Jag vill ha: En massa inredning!! Hur ska man kunna hejda sig själv? 

Jag vill vara: Mer spontan men jag orkar typ inte? Fick höra av en idag att jag inte är spontan haha... Jag ska försöka bli det när jag flyttar hemifrån i februari, jag skrev det till honom, att jag kommer bli mer spontan senare i år. Hur blir man ens spontan haha?? Help a girl out.

Jag vill någon gång: Vara kär ♥

Jag vill att folk generellt ska bli bättre på: Att stanna hemma när de är sjuka, inte bara under corona utan hela livet. Är du förkyld och riskerar att smitta andra? Stanna hemma för fasen. Hur svårt kan det vara? 

Jag vill att folk ska sluta: Med att inte ta coronarestriktonerna på allvar. jag vill kunna börja leva som vanligt under 2021 men det höga antal döda varje dag gör att jag får ont i magen.

Jag vill jobba med: Lärare som jag är nu, det ger mig glädje. Kommer jag att jobba som lärare hela livet? Jag vet inte. Jag skulle vilja prova på så många andra jobb också men vi får se vart livet tar mig.

Jag vill lära mig: Att se det fina med livet igen.

Jag vill träffa: En person som jag inte nämner namn på men personen vet. 

Jag vill resa till: Aruba (<333) och Los Angeles, jag blev förälskad i LA de 6 timmarna jag spenderade där och vet att jag måste tillbaka. 

Jag vill göra: Mig själv lycklig igen.

Jag vill hylla mig själv för att: Jag alltid står upp för det jag tycker och aldrig fallit för grupptryck. Det var en person som sa till mig för inte så länge sedan det är rätt sjukt hur olika jag och du är men ändå kommer vi så bra överens. Du står alltid för det du tycker och även om jag inte håller med alla gånger är det coolt. Ja men det är faktiskt coolt. Jag hatar tex rökning mest av allt, tycker det är vidrigt - verkligen. Detta säger jag öppet till de personer som röker och som finns i mitt liv och jag vill inte att de röker när de hänger med mig för jag mår dåligt av det. Det krävs dock mod för att säga något sådant och jag är glad att jag vågar. Jag får obeskrivlig migrän av röklukt och därför är det inte lönt för mig att hänga med folk som inte kan lämna ciggen några timmar, för jag mår får dåligt helt enkelt. 

(null)     
Förälskad i bambu

Snälla, rara... Jag har blivit besatt av inredning. Av att köpa inredning närmare bestämt och det är jätteilla för min ekonomi haha... Jag har nu tagit paus i att handla kläder, köper inte alls mycket kläder längre, förutom när jag är utomlands men nu är det inredning istället vilket är ännu värre då det är dyrare än kläder. Det finns ju HUR mycket fint som helst? 
 
Jag ska ju snart äntligen få inreda en hel lägenhet på 76 kvm exakt hur jag vill. Igår blev jag helt förälskad i varor jag hittade i en polsk butik men det gick inte köpa online men idag ringde mamma dit och de kan fixa leverans till Sverige, glad tjej!!
 
Bambu är verkligen någon jag vill få med i inredningen till viss del och den här lilla steghyllan, hur fin?! Fina doftpinnar, någon växt och snygga handdukar. Ovanför tänkte jag hänga upp denna spegel, otroligt fin. 
Beställde också denna toalettpappershållaren. Mattsvart och bambu, älskar kombinationen. 
Vi fortsätter på bambuspåret. En brödlåda och hushållapappershållare. Kommer bli så snyggt till köket! 
 
Nu hoppas jag på att få varorna snabbt och kunna börja inreda :-)Distans och flytt

(null)
Denna bild summerar min vecka väldigt väl. Andra veckan med distansundervisning och den här veckan har det varit drygt. Första veckan gick okej men nu tycker jag bara det känns jättejobbigt. Nästa vecka ska åk 7 vara på plats i skolan och åk 8 och 9 hemma och sedan roterar det. Det betyder att jag kommer vara på jobbet på deltid och jobba hemifrån deltid. Utifrån smittoperspektiv känns det inte alls bra att vara på jobbet och träffa en massa folk. Å andra sidan ser jag fram emot att komma hemifrån. Jag vet att jag kommer få sådan ångest av att vara tillbaka, att tankarna att jag kommer bli smittad av corona kommer finnas i mitt huvud 24/7. 

Jaja, innan dess väntar en helg. Jag träffar ingen just nu så det blir ännu en helg hemma med mamma. Vi har dock en massa att göra inför flytten. Nu på torsdag får jag nycklarna!! Va, det var typ 60 dagar kvar nyss och nu är det 6. Det är dock såå mycket att göra så jag blir helt matt av tanken. Jag och mamma har extremt tuffa veckor framför oss. Vi har bokat flyttstäd vilket är jätteskönt. Vi har också fixat en man som ska fixa allting i både min och mammas lägenhet. Dra kablar, koppla in tv, skriva ihop alla möbler, fixa bredband, lampor, persienner och sätta upp tavlor. Ja verkligen allt. Samma person kommer också flytta våra saker till lägenheterna, montera ner möbler i nuvarande lägenheten, flytta möbler, slänga en massa på tippen och montera ner min walk in closet för att sedan montera den i min lägenhet. 

Är ni sådana som fixar allt sådant här själv? Skruvar ihop möbler själva och så? Jag är verkligen inte en sådan person. Dels känner jag inte att det är mitt essä, dels har jag inte tålamodet till att montera ihop möbler och så har jag inte heller orken. Man kan ju spara många, många tusen på att fixa allt det själv men det finns inte på kartan. Jag betalar hellre någon att göra allt så att jag slipper. Det betyder dock inte att jag kan chilla för ojoj så mycket jag har att göra. 

- Tömma hela vardagsrummet 
- Rensa och tömmar sovrummet 
- Rensa och tömma köket 
- Packa ner allt jag ska ha med mig 
- Rensa hela förrådet (fyfan, mardröm kommer det att bli!) 
- Finnas tillgänglig när alla möbler ska levereras 
- Tömma och rensa två badrum 
- Transportera allt från mitt rum till lägenheten 
- Transportera allt från min WIC till lägenheten 

Jag har säkert glömt en massa men detta är prio. Den 12e ska det flyttstädas här så innan dess måste hela lägenheten vara tömd och det är inte mycket tid kvar. Därefter påbörjas ju allt i nya lägenheten, packa upp och starta ett liv där. 

Allt detta känns lite övermäktigt just nu. Jag blir väldigt trött av tanken. Samtidigt måste det ju ske och det kommer nog bli väldigt bra när allt är klart men denna perioden mellan när flytten väl sker är ju as jobbig. Jag har aldrig flyttat i mitt liv (eller nåja, jag var 1,5 år och lyfte inte ett finger) så jag vet inte exakt vad jag har att vänta mig. Ni som flyttat, vilket steg i processen är jobbigast? Allmänna tips? Något särskilt att tänka på? Hit me up! Det närmar sig

(null)
Distansundervisningen fortsätter, förra veckan kändes det OK men nu är det bara drygt. Jag ogillar starkt att undervisa på distans, jag ogillar allt med distans. Min kollega fullkomligt älskar det och hade kunnat tänka sig att undervisa på distans för alltid medan jag hatade slutat jobba som lärare direkt om skolan hade gått över till distans för alltid. Nej jag mår absolut inte bra av distans. Nu är det distans till den 24e så denna veckan får vi besked hur det kommer att bli framöver. Det är såklart jättebra med tanke på corona, som förövrigt känns galet jobbigt just nu. Så många coronarelaterade tankar som snurrar 24/7. 

Annars då? Det är 9 dagar kvar tills jag får nycklarna till min lägenhet, oh my! Det är 23 dagar kvar tills hela vår lägenhet måste vara helt tömd för sedan tar de nya ägarna över. Vi har så galet mycket att göra med rensning och packning så jag vet inte exakt hur vi ska få ihop det. Under vardagarna orkar varken jag eller mamma göra något flyttrelaterat, jag är verkligen helt slut efter att jag slutat jobba för dagen, framför allt nu under distans. Har aldrig varit så trött 🥺 Så det är helger som gäller främst men det är inte många helger kvar. Jaja det löser väl sig, ska ta ett rejält tag i helgen. Jag är dock klar med mitt rum och WIC så nu är det gemensamma utrymmen kvar som kök, vardagsrum, badrum och liknande. Interior

Oops, beställde lite fler saker till lägenheten igår... Igår hittade mamma hemsidan lineahemma.se som jag aldrig hört om innan men där finns supermycket fint! 
 
En fönsterlampa som ändå är helt okej snygg. Som ni vet tycker jag nästan inga lampor är snygga men denna kan nog bli fin i fönstret. 
En annorlunda och modern ljus någonting. Tänker att det kan bli fint i mitten på mitt kommande matbord som är i ljust trä.
Hur fin? Beställde den mellanstora.
Älskar!! Kanske i sovrummet? Eller vardagsrummet? Jag får se. 
Alltså lampan, ojoj så fin. Modern, industriell och cool. Denna tänkte jag ha i hallen. I sömnens rike

(null)
En vecka med undervisning på distans avklarad och jag har för första gången på 3,5 vecka sovit mig igen hela natten. Jag kommer inte ihåg att jag vaknat en enda gång och jag kommer inte heller ihåg när jag somnade utan troligtvis gick det så fort så jag inte hann reagera. Efter att ha legat vaken i timmar under flera veckor och vaknat 10-15 gånger per natt var detta helt underbart 🥺
 
Jag hade tid med min KBT terapeut i tisdags och då pratade vi mycket om sömnen. Han sa att det troligtvis är en blandning av oro för corona, oro hur det blir på jobbet pga corona och den kommande flytten som gör att min hjärna håller mig vaken om nätterna, hjärnan är i beredskap liksom. Flytten är ett sådant stort steg för mig och han sa att det behöver inte vara negativa saker som oro som håller mig vaken om nätterna utan det räcker med att det är en stor förändring och är det något som är en stor förändring är det flytten. Han sa att förhoppningsvis blir min kropp så pass trött snart så att jag kommer somna ändå och inatt hände det, halleluja! 
 
Jag började gå KBT hos honom i maj 2019 så i år blir det två år. Han sa att jag har gått 23 av 26 träffar och att det börjar närma sig sitt slut. Neeeeej, hur ska jag klara mig utan KBT mannen, som jag kallar honom? Det är verkligen bland det bästa som hänt i mitt liv, att jag kom till honom. Jag började i KBT pga min bakterieskräck som jag fick lite verktyg för och det har väl blivit lite bättre men inte mycket får jag erkänna. Det är ju i tankarna allt sitter och vi har jobbat mycket med förändra tankarna men det är jättesvårt. Parallellt med min bakterieskräck kom vi in på livet i stort såklart och där är vi än idag. Jag var nere på botten när jag började prata med honom, jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Han sa att hade jag inte satt mig i fåtöljen på hans mottagning den dagen i maj 2019 så hade jag gått in i väggen. Jag var bara dagar eller veckor från att gå in i väggen. Det är så läskigt. Jag var ett vrak, jag förstår inte hur jag under flera år kunde leva som jag gjorde. Han har på senaste sagt att Caroline som han lärde känna i maj 2019 jämfört med Caroline idag är två hela olika personer. Första månaderna utstrålade jag sådan stress, han sa att jag aldrig var i nuet utan stressen lös i mina ögon hela tiden. Det känns så fint att han ser förändringen och både han och jag är så stolt över mig själv, över hur långt jag kommit. Jag har en bra bit kvar men han har gett mig verktyg för att förhoppningvis klara detta på egen hand efter våra tre sista möten. Tack KBT mannen. INKÖP TILL LÄGENHETEN

Fredag, hur skönt? Inte för att jag har några planer, det har jag aldrig nu under corona och mitt liv är verkligen extremt tråkigt nu men nåja. Jag längtar så tills jag får vaccinet, jag vill börja träffa folk igen och gå ut bland människor. Saknar så att få ut och äta på restaurang, äta buffé, åka och shoppa, fika och sådana småsaker jag man alltid tagit för givet. När jag väl får göra dessa saker igen kommer jag njuta av varje sekund och aldrig mer ta saker för givet. 
 
Det är lite farligt att vara hemma och inte ha något att göra för jag klickar bara hem en massa saker till kommande lägenheten... 
 
Servetthållare och grytunderlägg från H&M home, hur snyggt och modernt? Jag beställde två grytunderlägg för tänkte sätta upp ett mot väggen i köket, blir nog en snygg kontrast mot det vita kaklet. 
 
Förälskade mig också i ännu en poster, Desenio är farligt... Men hur fin? Den tänkte jag ska stå lutad mot väggen på ett avlastningsbord i hallen. 
 
Jag börjar känna mig lite illa till mods, om 13 dagar får jag nycklarna och om 15 dagar måste jag lämna hemmet där jag bott i 26 år, mitt barndomshem. Det är ett sådant stort steg och jag är taggad och tycker det ska bli superkul men samtidigt är jag livrädd. Jag har aldrig bott själv och jag vet inte vad jag kommer att tycka om det. Hur inreder man ett hem från grunden? Jag har ingen aning och det gör mig stressad. Jag har köpt möbler och inredning som jag tycker är snygga men huruvida det kommer passa ihop eller inte har jag ingen aning om. Hur vet man hur man vill ha det hemma? Det jag vill är att det ska vara modernt, modernt, modernt. Hur får man till ett modernt hem dock? Var börjar man ens? Känner mig vilsen. Distansjobb

Två första skoldagarna med distans, check! Det har gått OK, antar att det har gått så bra det kan göra på distans. Det är absolut inte samma sak som i klassrummet men jag har ändå fått gjort det jag planerat än så länge. Jag tycker dock det är fruktansvärt drygt med distans. Igår hade jag 6 lektioner och det kändes som om dagen aldrig tog slut, när jag är på jobbet går tiden många gånger för snabbt men hemifrån går allt så långsamt. Sedan sitter man ju inne hela dagen och rör sig knappt någonting, streeeeess. Nej, jag gillar inte distans och det är inte många av eleverna som ger distans tummen upp heller. Ur smittoperspektiv är det såklart jättebra dock. 
 
Nu är jag klar med dagens lektioner och har planerat alla morgondagens fem lektioner. Det är supersvårt att säga stopp till att sluta jobba nu när jag har allt jobbmaterial hemma men idag ska jag tvinga mig själv att inte röra jobbet mer. Har dock möte klockan 15.40 också. 
 
Annars då? Ja händer ju verkligen ingenting om dagarna. Tyvärr sov jag lika dåligt i natt som de senaste tre veckorna, somnade strax efter 04. Vad händer?? Så tröttsamt så det finns inte. Jag önskar mig inget mer just nu än att bara få somna som en normal människa.
 
Jäklar vad det snöar i Skåne idag! Kan tänka mig att det är snökaos i hela landet? Jag har nog aldrig sett såhär mycket snö, hade dock varit mysigt om snön faktiskt ligger kvar lite också men då behöver det ju vara minusgrader. En jag känner, de fick i uppgift i idrott på distans att gå ut och göra en snögubbe och filma, hahaha lite smått roligt ändå? Möbler...

Uppdatering kring flytten, jag vet att många gillar att läsa om det :-) 
 
Idag fick jag information att jag kan få nycklarna redan den 28 januari, skulle få den 1 februari så det blir ett par dagar tidigare, kul! Då kan jag börja flytta över en del av de sakerna jag packat. En stor del av lovet har jag rensat och packat. Det tar extremt lång tid, jag har bott här i 26 år så ni kan ju tänka er hur mycket man har samlat på sig. Jag är i princip klar med hela min WIC, kläderna är nedpackade och mitt rum är nästan klart. Nu har jag börjat med vardagsrummet och sedan är det hall, sovrum, två badrum och kök kvar. Det är med andra ord en bra, bra bit kvar men det börjar i alla fall gå framåt. 
 
Låt oss prata om lampor, belysning kan ju vara det svåraste någonsin att köpa?! Jag har verkligen sett ungefär 0 lampor jag tycker om men belysning är ju ett måste hemma. Jag ska ta med mig en lampa hemifrån, den som sitter på taket i min walk in closet men förutom det har jag ingen belysning alls. Har ni tips på sidor med snygga, moderna lampor? 
 
Igår beställde jag faktiskt en lampa, den var svindyr, 1500 kr men ändå ganska snygg? Gillar att kupan är svart och då förhoppningsvis inte lyser ljust och bländande utan mer varmt ljus. Denna tänker jag ha över köksbordet som på bilden. Lampan som står bakom bordet är kanske också rätt snygg? Jag får se! 
 
En väldigt dålig sak är att jag hade beställt matbord, soffbord och tv-bänk från Chilli. Jag har letat i timmar efter de perfekta möblerna och var så nöjd med mina köp TILLS jag fick ett mejl från Chilli att de inte levereras förrän i april. Eh va, ursäkta?! Blev såå arg och ledsen. Jag lyckades i alla fall få tillbaka pengarna, eller nåja de kommer inom 14 dagar. Nu till problemet, jag hittar verkligen inget soffbord eller tv-bänk jag vill ha. Detta är vad jag hade beställt. 
Som ni ser så matchar alla möblerna. Soffbordet och matbordet är från samma serie och jag älskar möblerna men nu kommer jag inte kunna ha dessa. 
 
Jag har faktiskt hittat ett matbord som jag beställde istället, inget grått men väldigt fint ändå. Dyrare än det andra men men. 
De svarta detaljerna gör verkligen hela bordet. 
 
Tv-bänk tror jag att jag kommer kunna hitta någon annan men soffbord är verkligen helt omöjligt. Jag har hittat ett annat jag kan tänka mig men det är också leverans i april. Om ni har tips på något liknande soffbord som det ovan så får ni gärna hojta till. Och glöm inte tipsa mig om lampor!! :-)
 Dags att återgå till jobbet

Det var ett par dagar sedan! Blogg.se har strulat så sjukt mycket på senaste. Ni som bloggar här på blogg.se, vad säger ni? Helt plötsligt har man varit inloggad som någon helt annan person och det går inte att ta sig någonstans och helt plötsligt kommer kossan upp, vem mer hatar kossan? :-) 
 
Nu börjar lovet närma sig sitt slut och imorgon börjar jag jobba igen, eleverna börjar på tisdag. I förgår fick vi reda på att även högstadiet ska gå över helt till distans till och med den 24 december. Jag har extremt blandade känslor inför detta. Ur ett smittorisksperspektiv är det ju bra men utöver det suger distans. Jag hade ju distans de två sista dagarna innan lovet och jag hatar det, mest av allt. Jag blir stressad, jag får ont i huvudet, ont i ryggen och allt blir bara skit. Jag behöver träffa mina kollegor och mina elever för att fungera. Jobbet är en stor glädje i mitt liv och bakom datorskärmen blir det helt enkelt inte samma sak. Jag grät en skvätt när jag fick reda på det men sedan tänkte jag att vi alla sitter i samma båt och att det är väldigt många personer som känner som jag. Uppdaterar er mer kring mina tankar om distans senare i veckan. 
 
Jag har aldrig någonsin gjort så lite under ett lov som varat i tre veckor som under detta jullov. Anledningen? Corona såklart. Jag har i princip inte gått ut alls och den enda jag träffat utöver min familj är Alexandra. Sedan den 21 december har jag, förutom att bara vara hemma, haft en jättemyig julafton, firat nyår med Alexandra och hennes familj, varit i Kristianstad med mamma och kollat möbler och träffat Alexandra. Vi var ute och gick i tre timmar och det var hur mysigt som helst, vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Jag fick så mycket energi av den träffen och var så glad, det är vad äkta vänskap handlar om ♥ Förutom detta har jullovet varit extremt tråkigt men jag har umgåtts extremt mycket med mamma, nästan dygnets alla vakna timmar haha... Vi har kollat på hur många julfilmer som helst, mamma älskar julfilmer mer än någon annan jag känner :-P Jag har också läst väldigt mycket. Tre böcker under tre dagar och alla tre var riktigt, riktigt bra. Jag ska skriva om böckerna senare för de förtjänar ett eget inlägg. Jag och mamma ska ju båda flytta i februari så vi har börjat packa och rensa. Jag ska visa er hur långt vi kommit i veckan och skriva mer om flytten. 
 
Sömnen har dock verkligen ställt till det i mitt liv på senaste. Sedan den 21 december har jag sovit bra två nätter totalt, det är fruktansvärt och jag har aldrig sovit såhär dåligt i hela mitt liv. Jag vet verkligen inte vad det beror på? Sömnen har fuckat upp hela mitt psyke nu under ledigheten, jag känner mig som ett vrak men dålig sömn tre veckor gör väl de flesta människor till ett vrak antar jag? Det har tagit mellan två till sex timmar att sömna varje natt. En natt var extrem för då somnade jag inte förrän 6.30 trots att jag hade legat i sängen utan mobil sedan 01.20. Det är sjukt... Förutom att inte kunna somna har jag också vaknat mellan 5-15 gånger varje natt och sedan haft svårt att somna om. Jag har känt sådan stress i hela kroppen varje kväll när det närmar sig läggdags, detta måste jag ta upp med min terapeut när jag pratar med honom för jag orkar inte mer. I förgår tog jag faktiskt en sömntablett för första gången i mitt liv. Som jag har skrivit tidigare vill jag inte ta sömntabletter för jag vill absolut inte bli beroende men jag kände bara att jag MÅSTE sova. Jag hade sömntabletter hemma som jag fick utskrivna innan jag skulle flyga 13 timmar. Jag tog en och det tog två timmar att somna (vad är det för jäkla sömntablett haha...?) men sedan sov jag faktiskt ett par timmar innan mamma väckte mig då mitt blodsocker var katastrofalt och jag var tvungen att gå upp och byta pump då min börjat läcka. Nervsammanbrott deluxe där, det var så hemskt. Hela min kropp skrek efter sömn och när jag äntligen sov blev jag väckt. Jag lyckades somna om sedan och sov till 12.30. Igår ville jag egentligen också ta sömntablett men avstod från det och natten blev inte bra. Min förhoppning är att när jag nu börjar jobba igen så kanske sömnen blir lite bättre? 
 
Ni som återgått till jobbet, kör ni distans eller på plats? Om distans, gillar ni det? Hur mår ni i övrigt? Har ni haft en fin ledighet? Nyårsmål 2021

2020 var ett skitår och det känns inte som om 2021 kan bli värre. Nu har jag funderat och funderat kring vilka mål jag vill sätta upp för 2021 och här kommer mina nyårsmål. En del är kvar sedan 2020 för att jag inte uppnått dem ännu, och nya har tillkommit. 
 
Sova mer 
Minst 7-8 timmars sömn per natt och gå och lägga mig tidigare. 
 
Fortsätta läsa mycket
Jag vill inte sätta upp antal böcker för det gör mig stressad men verkligen ta mig tiden till att läsa och koppla av. 
 
Minska skärmtiden på mobilen och börja lägga ifrån mig mobilen
Det här känns jätteviktigt. Jag har alltid mobilen bredvid mig, dygnets alla vakna timmar. Jag är beroende av Snapchat och kollar 24/7 om jag fått notiser, framför allt av en person vilket gör mig stressad och ger mig ångest. Jag snittar 8-10 timmars skärmtid på mobilen varje dag, det är en stor katastrof. Jag vill börja med att lägga undan mobilen så att jag inte hela tiden kollar på den. Jag vill kunna befinna mig i ett annat rum en halvtimme, timme, utan att känna att jag måste kolla mobilen. 
 
Känna mig hemma i min lägenhet
I februari ska jag flytta och jag hoppas verkligen att jag kommer att känna mig hemma, att det kommer bli en plats jag älskar att spendera tid på. Jag vill ordna i lägenheten så att den känns jag, och kunna njuta av det. 
 
Aktivera mig hemma
Att flytta hoppas jag kommer bli som en nystart för mig. Jag har inte mått bra de senaste åren och jag tror och hoppas att flytten kan hjälpa mig med det. Jag vill inte ligga på soffan hela dagarna utan jag vill göra meningsfulla saker hemma. Hemmaträning, läsa böcker, lyssna på musik, tända ljus, inreda... Öka mitt välmående hemma helt enkelt genom att orka göra saker, för just nu går stora delar åt dagen till att ligga på soffan för att jag inte orkar något annat. 
 
Njuta av min uteplats 
Jag kommer för första gången i mitt liv ha en uteplats och jag vill njuta av den. Jag vill köpa en grill och njuta av grillkvällar med kompisar och familj. Jag vill lämna mobilen inomhus och sätta mig med en bra bok efter jobbet när det blir varmare och bara njuta. 

Bjud över vänner hem till mig, träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag
Så fort jag får vaccin mot corona vill jag börja träffa kompisar mer igen, jag saknar det. Jag hoppas på att kunna återuppta kontakten med någon gammal vän, träffa mina nuvarande vänner mer och bjuda över folk hem till mig. Jag vill också vara öppen för relationer av olika slag.
 
Känna genuin glädje igen
Pga mitt mående och utbrändhet är det inte ofta jag känner mig genuint glad. Under 2020 var det fler bra dagar än 2019 men långt ifrån tillräckligt. Jag vill fortsätta jobba mot att bli mitt gamla jag igen. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt, bra räcker ibland
Som jag har skrivit tidigare har jag blivit bättre på det här 2020 men jag är inte nöjd ännu och detta känns som ett av de viktigaste målen för mitt välmående. Augusti till början av oktober tycker jag ändå att jag lyckades ganska bra, jag drog inte med mig mycket jobb hem och jag jobbade absolut inte lika mycket som tidigare år. Mina 10 timmars förtroendetid räckte aldrig, jag jobbar alltid mer än det men ibland landade det på 15 istället för 45 som tidigare år. Oktober till december blev det för mycket igen, det var stressigt och jag hade galet mycket att göra på jobbet. Nu känner jag dock av på ett helt annat sätt än tidigare när det blir för mycket och jag behöver lyssna på kroppen ännu mer. 
 
Hålla ordning på skrivbordet på jobbet
Jag har nog en släng av jag-kan-inte-hålla-ordning-diagnosen för det är helt galet vad stökigt mitt skrivbord är på jobbet. Stackars mina kollegor och framför allt kollegan som sitter mitt emot mig... Jag har en massa pärmar, mappar osv men det går ändå inte. Det räcker med stress en dag mellan lektionerna och så ser det ut varje tisdag, torsdag och fredag - och sedan är det kört. Det värsta är dock att jag blir extremt stressad när jag sedan inte kan hitta ett specifikt papper eller liknande. Det är ett måste att börja få ordning, och hålla ordning på skrivbordet. 
 
Hålla ordning i min lägenhet
Lite samma här. Jag älskar att ha det organiserat hemma, känner ett lugn i hela kroppen men det håller tyvärr bara i sig i max någon dag innan jag börjat stöka runt igen. Jag har det aldrig smutsigt för hålla rent är superviktigt men stökigt och det vill jag försöka undvika i min lägenhet. Mamma tror inte jag kommer lyckas heheh...
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt
Jag fortsätter kämpa på den här fronten men det är svårt. 
 
Känna att livet känns roligt och meningsfullt igen
Det är ett stort mål, väldigt stort. Jag tror dock det kommer lite automatiskt när jag börjar må bättre. Jag är fullt medveten om att detta inte är något som sker över en natt men jag längtar verkligen efter den här känslan. Den finns där, jag vet det men jag har inte känt av den på länge. 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2021. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom
Någon närmare förklaring tror jag inte behövs. 
 
Vaccinera mig mot covid-19
Jag kommer att ta vaccinet så fort jag bara får och förhoppningsvis kommer livet så smått att börja återgå till det normala. 
 
Komma upp i på 97% inom målområdet gällande blodsockervärdena
Jag tror detta typ är omöjligt men det är ett mål i alla fall. Jag har kämpat sjukt mycket de senaste åren men har aldrig kommit över 80%, normalt brukar jag ligga på runt 70% bra värden.
 
Få ett mer positivt synsätt och inställning överlag
När jag är bland folk är jag alltid positiv men hemma har jag svårt med det och fastnar ofta i ett negativt mindset, jag vill vända detta till ett positivt istället. 
 
Sedan har jag också ett par mål som jag vill hålla privat men det betyder inte att det inte är viktiga mål, utan tvärtom. 
 
Snälla, snälla 2021, kan du inte bara vara ett bra år? Jag ska försöka göra det till ett bra år. Möbeljakt

Hej på er 💖

De senaste två dagarna har handlat om möbler, möbler och återigen möbler. Jag och mamma har varit på möbeljakt, främst till henne men lite inredning till mig blev det också hehe. 
(null)

(null)
Igår var vi på Jysk och EM möbler. Det blev inte någon jättelyckad shoppingdag för mamma hittade verkligen ingenting hon ville ha. 
(null)
Jag blev dock förälskad i den här skohyllan, dock kostar den 1695 kr, hur dyrt?! När jag fastnat för något har jag väldigt svårt för att få bort det ur huvudet så det blev faktiskt ett köp. Den kommer bli perfekt till min lägenhet. Jag såg den igår på EM möbler men pga priset ville jag fundera. Idag åkte jag och mamma till Ingmars möbler i Bjärnum och där fanns skohyllan också, tänkte att det var ödet heheh. Köpte den hos Ingmars möbler istället, en av mina mentorelevers pappa äger affären så det var kul att bidra där istället :-) 
(null)
Jag och mamma i likadana munskydd, corona alltså... Jag är fortfarande superrädd men det var så kul att komma hemifrån lite. I alla affärer vi var idag var det faktiskt lugnt och det gick att hålla rejäla avstånd. Hade det varit trångt hade jag inte gått in. 
(null)

(null)
ÄLSKAR tavlan med schimpansen!! Dock tror jag den är alldeles för stor för min lägenhet, vet inte riktigt var jag skulle hänga den så jag avvaktar. 
(null)

(null)
I Kristianstad hittade mamma absolut inga möbler så vi åkte som sagt till Bjärnum också. Där köpte mamma soffan på bilden och stolen på bilden, sex stycken. Älskar stolarna! Hade jag inte redan köpt marbordsstolar hade jag lätt köpt dessa, det är Laila Bagges design. 

Själv köpte jag, förutom skohyllan, bunny tails, pampasgräs, tre mindre hyllor, en liten förvaringslåda och två stora, hotell-aktiga kuddar, så nice! Jag är nöjd och längtar så mycket tills jag kan börja inreda min lägenhet, 28 dagar kvar tills jag får nycklarna :-) Söndag?

Söndag, jag får tänka till ordentligt för håller inte koll på dagarna när jag är ledig, kan inte bara vara jag? Jag trodde det var söndag för två dagar sedan... Jag njuter av ledigheten, känner att det verkligen är det jag och min kropp behöver - vara hemma mycket och inte för allt för mycket. DOCK sover jag så fruktansvärt dåligt så jag vill bara gråta. Jag var så rädd för detta nu inför lovet för när jag är ledig har jag otroligt svårt med sömnen. När jag jobbar brukar jag ändå sova OK för jag somnar rätt fort. Nu, alla dagar sedan den 22 december har jag sovit så dåligt. Det tar timmar innan jag somnar och sedan vaknar jag mellan 5-10 gånger per natt, det är ju värre än när man har ett spädbarn?! Jag känner mig helt slut, ögonen svider av trötthet. Jag förstår verkligen inte vad det är som händer. Vad kan man göra åt det? Jag vill inte ta sömntabletter, vill inte bli beroende men så som det är nu - det är ohållbart. 

Idag ska jag fortsätta packa ner mitt rum i flyttlådor. Det är sjuuukt jobbigt och jag vet inte exakt hur vi ska hinna packa ner allt innan den 12 februari, det kommer bli intensiva veckor. Jag och mamma ska till EM home idag och kolla lite möbler. Jag har köpt nästan alla mina möbler, förutom säng medan mamma inte har köpt något alls. Det är skillnaden mellan en person som älskar ha allt planerat och en person som tar det lite som det kommer, jag är mer stressad än mamma över att hon inte köpt några möbler än haha. 
(null)


2021

2021 🥂 
Page 2 of 365 
(null)
Skönt med nystart, eller vad säger ni? Tyvärr är det ju inte så att corona bara försvunnit för att vi gått in i ett nytt år men jag älskar känslan av ett nytt år, det känns alltid som ett bra tillfälle för en nystart.