slide show

Onsdag, torsdag, fredag

(null)
Hej hjärtan! 

Idag är jag kvar på jobbet lääänge. Vi har en obligatorisk föreläsning mellan 18-20 och det är inte lönt att åka hem mellan så blir tvungen att stanna på jobbet. Kommer antagligen däcka när jag kommer hem. 

Imorgon ska jag till sjukhuset i Kristianstad, jag som verkligen har bakterieskräck och hatar sjukhus över allt annat längtar verkligen, inte efter sjukhuset såklart men efter att äntligen få botox. Jag har så galet ont i huvudet dygnet runt, senaste veckan har varit ett rent helvete. Cravings efter botox, det är det som gör att jag kan överleva typ.. På fredag ska jag till Kristianstad igen, denna gången för att ha en kul kväll med Alexandra. 



Shopaholic deluxe

Alltså jag har verkligen shoppat alldeles för mycket under denna sommaren, hmm har nog aldrig shoppat så mycket. Det är som en drog 😝 shopaholic deluxe, jag måste verkligen lugna ner mig. Till och med mina elever vet att jag är galen i shopping, hehe oopps, är det så tydligt? 

Detta är mitt senaste köp, en sjukt söt klänning från Calvin Klein. Den är från Zalando.
(null)

(null)

(null)
Ja kanske lite kallt men whatever. Jag måste ju använda alla mina nya sommarkläder. Till klänningen hade jag på mig ett par rosa sneakers från Gant, har nog sex eller sju sådana här fast i olika färger, beroende.. 



Monday

Hola! 

Tillbaka i hamsterhjulet. Nej men visst känns det ofta så under vardagar? Tur att jag älskar mitt jobb, det gör hamsterhjulet lite enklare ju 😝 vad brukar ni hitta på efter jobbet? Jag brukar oftast krascha på soffan, dels för att migränen alltid ställer till det och dels för att jag är så himla trött. Hade ju dock varit kul att kanske göra något annat än mobil, dator, tv, äta middag och rätta typ. Ge mig tips på vad ni gör för att få lite omväxling i vardagen! 
(null)
(null)
Idag var det ju himla kallt i Skåne men jag låtsas fortfarande att det är sommar typ.. fick en fråga från en elev "det är typ 10 grader Carro, fryser du inte", haha joo det var kallt men jag ääälskar att gå i kjol eller klänning när jag har brunbrända ben. Snart försvinner väl brännan så man får passa på. 

Detta har annars varit en väldigt trist måndag, ni vet en sån som bara flyter på utan varken upp eller nedgångar, bara sådär basic, trist och grå. Jag mår i alla fall rejält mycket bättre än i helgen vilket jag är glad över! 



Hey there

Hej från en tjej som haft världens sämsta helg utan att överdriva. Jag är riktigt glad över att denna helgen äntligen är över för jag hade inte klarat av att sitta hemma en enda minut till. Dock är det ju inte så kul att gå till jobbet och vara sjuk men jag hoppas att jag klarar jobbet ganska så bra i alla fall. 
(null)

(null)

(null)
Jag tänkte ha på mig det här idag. Tröjan är ny, från Polo Ralph Lauren och kjolen har ju verkligen blivit något av en favorit. Har nog aldrig använt ett plagg lika flitigt som denna kjol hehe, den passar till det mesta! 

Idag slutar jag 14 för vi måste vara kvar seeent på onsdag så jag ska hem så fort som möjligt och fortsätta vila. Jag började ta penicillin i fredags, man kan ju hoppas att det snart ska göra susen för jag orkar inte må såhär :/ 



Cute one

Hur söt är inte denna byxdress?! Jag köpte den i Warszawa, på New Look och det är nog ett av mina finaste plagg. Nästan för fin för att använda till vardags men jag kunde inte hålla mig så hade ändå den på mig i torsdags. 
(null)

(null)

(null)




Sad girl

(null)
Kan man ha mer otur än mig?! Förra helgen hade jag mensvärk från helvetet, hade så ont så hela helgen var bortkastad, kunde inte göra någonting roligt. Hade verkligen sett fram emot denna helgen, skulle till Kristianstad med Alexandra igår och sen bara njuta resten av helgen. Såklart har jag lyckats bli sjuk och det är inte lite.. Precis som alltid mår jag skit varje gång, sedan jag fick diabetes har det blivit till ett helvete. 

Jag har ont i halsen, snuva, feber och migrän från helvetet. Jag har ju migrän i vanliga fall men när jag har snuva blir det liksom omänskligt. Jag skulle kunna ligga och gråta dag in och dag ut för att det gör så ont. Till råga på allt så ska jag ta botox på torsdag vilket jag måste vara frisk inför! Sista två veckorna innan botox är i vanliga fall hemska för då gör huvudet så ont att varje dag är en pina. Plusa på snuvan på detta så blir det helvete deluxe. Idag tycker jag riktigt synd om mig själv :( finns det något tråkigare än att vara sjuk?! Vad tusan ska jag göra hela dagen idag och hela dagen imorgon? 



Here it goes again

(null)
Nu är jobbet igång igen på allvar. Jag har nu jobbat en hel vecka utan elever men idag kom äntligen våra kära elever tillbaka från sommarlov. Jag har bytt mentorsklass och är nu mentor för en 9a, allt känns verkligen jättebra. Det var en mycket lyckad dag & jag känner på mig att detta kommer bli ett riktigt bra (men tufft) läsår. Jag ska undervisa två 9or i svenska vilket bl.a. innebär nationella prov och slutbetyg. Det är första gången jag har 9or vilket såklart känns lite nervöst men mina 9or är helt underbara så jag känner mig taggad! 

Detta läsår ska jag verkligen bli bättre på att försöka släppa jobbet lite mer hemma och faktiskt försöka få till lite fritid. Hitta på lite mer roliga saker med kompisar och känna att det finns något annat än bara jobb. Jag har skrivit en lista med punkter jag verkligen måste försöka följa för att må bra. Som lärare är det väldigt lätt att bli utbränd, framför allt om man har sådana krav på sig själv som jag har och vill att allt ska bli perfekt. Jag älskar mitt jobb för mycket för att bli utbränd. Därför är mitt största mål detta läsår att balansera upp jobb och fritid på ett bättre sätt än tidigare. 

Idag hade vi mentorstid fram till lunch och vanliga lektioner efter. Nu ska jag bara kika igenom min planering inför morgondagen och därefter sova lite tidigare. Ett av mina mål är att sova 7-8 timmar varje natt. Jag är verkligen sämst på att gå och lägga mig i tid, älskar kvällar för mycket.. 



Nöjesfält

I helgen var det Bjärnumskarnevalen, jag har aldrig varit där tidigare men Jack ville dit så jag tog med mig Jill och så åkte vi till Bjärnum med Jack. Han hade så himla kul och log ständigt, det är alltid så roligt att se. 

Dagen handlade verkligen om Jack. Han åkte karuseller, hoppade studsmatta & hoppborg, åt popcorn, drack slush, fångade godis från godisregnet och fiskade upp gosedjur från fiskedammen.  (null)

(null)

(null)

(null)
Det fanns en "läskig" karusell som Jack ville åka. Vi åkte den tillsammans och han älskare den!! Jack ville åka den "200 miljoner gånger till" enligt honom. Jag däremot blev sjukt snurrig i huvudet och lätt illamående haha. Jag har hela mitt liv kunnat åka karuseller utan att må dåligt, älskar verkligen karuseller! På senaste har jag dock börjat bli snurrig i huvudet, antar att det har med migränen att göra. Jill fångade den stunden on camera haha! Vi lyckades även få med Jill på denna och Jack tyckte det var så kul. 

Han kallar Jill för Jillie vilket lät sjukt gulligt och roligt. Hans intryck av Jill var "hon är bra, jag tycker om henne". Hur kan man inte tycka om min bästa vän liksom? 💓
(null)
Vi kände oss båda som unga mammor igår hahah. När jag stod och väntade på Jack under attraktionerna kom jag att tänka på hur oerhört mycket min mamma gjort för mig under min barndom och att det faktiskt inte är jättekul som vuxen att stå och kolla på sitt barn hela tiden men man gör det för barnets skull för det är ju så kul att se glädjen hos barn. Mamma var verkligen med mig överallt när jag var liten. Kolmården, Liseberg, en massa bassänger, nöjesfält osv. Det var ju inte för att hon tyckte det var roligt utan för min skull. Sånt förstår man ju inte då men igår när jag väntade på Jack så förstod jag. Tack för alla tusentals timmar du lagt på att jag skulle ha det kul mamma! 💓💓




Warszawa Day 2

(null)
Vi hade inte frukost på hotellet så vi började dagen med att direkt åka till ett köpcentrum, det största av alla; Arkadia. Grymt ställe! 
(null)
Folk på Instagram känner mig för bra haha.. 
(null)
Alla matställen var samlade på en våning så det fanns en mängd att välja mellan vilket var väldigt positivt. 
(null)

(null)
Efter maten shoppade vi, eller jag shoppade för mamma köpte inte någonting. Jag däremot hade nog den bästa shoppingdagen i mitt liv hehe.. hade lätt kunnat handla upp 10k till :( 
(null)

(null)
Paus för fika! Vi fikade på Carte dor caféet (ni vet glassen?), jag valde en kula brownieglass med vattenmelon, mums.  (null)

(null)
När vi kom ut skiftade himlen i olika färger och såg jättekonstig ut. Fint var det dock. 
(null)

(null)

(null)
Vi avslutade dagen med middag utomhus vid fontänerna innan vi tog taxi till hotellet. En väldigt bra dag med andra ord :-) 



New in

Shoppingen i Warszawa var som sagt grym!! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Dessa två tröjor köpte jag bl.a. Den svarta är från Ralph Lauren och den vita från Levis, såå snygga! 

Första jobbdagen avklarad förresten. Var ju faktiskt inte bästa dagen om man säger så, allt gick fel redan från morgonen, jag kom sent efter en rad händelser och dagen fortsatte bara vara skit. Blä, hoppas på en bättre dag imorgon! Då har vi personalfotografering, usch 😬



Warszawa

Nu är jag hemma från Warszawa, vi lämnade hotellet vid 10 idag. Har verkligen haft riktigt bra dagar i Polens huvudstad. Trots att mamma är från Polen har jag aldrig besökt huvudstaden, vi åker ju alltid till Szczecin. 

Jag tycker om Warszawa! Shoppingen är g r y m, hade lätt kunnat spendera typ 20 tusen där på en dag.. Köpcentret Arkadia är ett av de största i Europa och erbjuder verkligen riktigt bra shopping, både budget och märkeskläder. Gamla stan i Warszawa är mysig, typiskt turiststråk. Restauranger och caféer finns i mängder och de håller öppet lääänge så man behöver aldrig gå hungrig. I och med att det är huvudstaden är det ganska dyrt, tyckte både taxi och mat var dyrt generellt, ändå okej priser för oss svenskar men bor man i Polen och har ett "vanlig" jobb som t.ex. receptionist på ett hotell eller butiksbiträde får man ut cirka 4000-5000 i lön i månaden, jag förstår verkligen inte hur människorna klarar sig på den lönen i en dyr huvudstad! 
(null)
Finns även en del sevärdheter såklart. Här är pałats nauki i kultury. Ett palats där man kan åka upp på 30e våningen och se en väldigt fin utsikt. Det finns även museum, teater och liknande i palatset. 

Sevärdheter och museum finns det gått om, för den som är intresserad. 

Människorna i Warszawa var överlag trevliga och trots att det är en stor huvudstad kände man inte av trängseln på samma sätt som i andra huvudstäder utan det var ganska mycket space ändå, starkt plus! Jag rekommenderar verkligen att besöka Warszawa. Tar cirka 1 timme att flyga dit från Sverige, man hann knappt göra något under flygturen hehe. Jag kommer lätt att åka tillbaka till Warszawa, då framför allt för att äta gott och shoppa. Kände att mycket mer shoppingpengar hade behövts. Med vänlig hälsning, shopaholicen Caroline. 
(null)

(null)

(null)
Första dagen tog vi taxi till köpcentret Złote tarasy. Fin utsikt utanför! Själva centret var bra utbud av affärer men man kände sig lite som på en tågstation i och med att stationen ligger prexis mitt emot så där var en massa människor med resväskor och väldigt crowded. Även en del skummisar, framför allt på kvällen. 
(null)

(null)
Vi shoppade några timmar och jag köpte världens sötaste byxdress?!
(null)

(null)

(null)
Sedan fikade vi på Pijalnia Czekolady och jag behöver nog inte säga mycket mer än; kolla menyn?! Varför finns inte sådana fik i Sverige? Det är för mig ett mysterium, överlag finns det mest sjukt tråkiga caféer i Sverige med samma fika vart man än går.. hur kul är Espresso House efter några gånger liksom? 
Jag tog tre olika sorters varm choklad och belgisk våffla med florsocker och chokladsås, den var magiskt god och jag rekommenderar verkligen att fika här. 
(null)

(null)
Köpte ett par byxor inne på Pink. Så fina men så dyra. 
(null)
Lagom till stängningsdags kände jag mig klar med shoppandet. 
(null)

(null)
Det blev middag på Hard Rock Café vilket jag älskar. Supergod hamburgare! 

Detta var alltså första dagen i Warszawa, himla bra dag. 



Magiska Ed Sheeran

Hej från Warszawa! 
Jag har det riktigt bra här. Warszawa har bjudit på galet bra shopping, långt över förväntan. Hade lätt rekommenderat Warszawa istället för t.ex. London om man är ute efter shopping! 

(null)
Idag var det dags för konserten jag väntat på i månader och anledningen till att vi åkte hit; Ed Sheeran. Ed var magisk, jag har ont i käkarna för att jag log konstant och jag fick gåshud flera gånger. Det går inte att beskriva med ord hur jäkla magisk han är. Hur man kan sjunga så rent live är en gåta, Ed har verkligen fått en Gudagåva. Han låter i princip exakt som på Spotify vilket är mycke, mycket ovanligt. 

Ingen playback här inte, inget band, inga bakgrundssångare utan Ed Sheeran, en gitarr och en mikrofon. Så simpelt det kan bli men även så underbart det kan bli. Jag har ju sett Ed en gång tidigare, i Stockholm men denna konserten slår lätt den tidigare. Arenan är enorm, det var 60 000 personer vilket skapade en riktigt mäktig känsla när alla sjöng med, dansade och applåderade. När han sjöng Perfect lös majoriteten med lamporna på mobilen och det var helt freaking magiskt, får rysningar bara av att skriva det, wow - lätt favoritstunden på hela konserten. Ed får 5 av 5 stjärnor, en äkta stjärna är han. 

Imorgon är våran sista dag här i Warszawa, åker hem tidigt på måndag. Imorgon ska vi leka turister, hittills är det enda vi besökt köpcentrum och dagens arena 😝



Mot Warszawa och Ed Sheeran

Idag åker jag till Warszawa! Polen är ju mitt andra hemland men det känns så konstigt att åka till Polen och inte bo hos morfar. Varför vi ska till Warszawa är för att gå på Ed Sheeran konsert vilket jag sett fram emot i månader, sedan jag klickade hem biljetterna. 
 
Trots att jag är halvpolsk har jag aldrig varit i Polens huvudstad så det blir en liten weekend, perfekt innan min semester är slut. Vi stannar torsdag till måndag. Shopping, god mat, lite sevärdheter och strosande & såklart Ed Sheeran står på schemat :)
 
När jag kollar på utbudet av shopping är det väldigt likt Szczecin, det är en bra stad det! Är nyfken på vad Warszawa har att erbjuda. Har någon av er varit där? 



Med havet som bästa vän

(null)
(null)
(null)
(null)
Åh vad jag mådde bra här! 
 
En av de absolut bästa sakerna med Kos var just stranden, vattnet var oerhört fint och det var väldigt avslappnad stämning på stranden. Migränen var på topp och mående också, man saknar ju.



Greece

Jag har en massa bilder att visa från Grekland! Hoppas ni tycker det är roligt att se, själv älskar jag att kolla på semesterbilder. Jag tänkte att jag visar upp bilderna från mobilen först, det blir med andra ord mycket uppdatering från Grekland nu. 
(null)
(null)
Detta var övergripande stilen på hotellet! Typ så långt ifrån min stil man kan komma 😝 jag vande mig dock efter några dagar haha! 



Vitamin sea

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Såhär såg stranddagarna ut på Kos 🤩 ser ni solsängarna? De var magiska! Man har ju alltid stött på vanliga blåa solstolar på stranden men detta hotell hade som stora soffor på stranden till hotellgästerna. Här låg man fint kan jag säga, väldigt sköna! 



Byarna runt om Kos

Casa Cook, hotellet vi bodde på ligger verkligen mitt ute i ingenstans på Kos. Det tog bara 15 min med buss från flygplatsen vilket var jätteskönt men när bussen släppte av oss fick jag lite smått panik, jag ogillar att vara "fast" på hotellet, vi älskar att testa på nya restauranger varje kväll, suga åt oss den grekiska kulturen, prata med befolkningen och liknande. Det fanns inte ens en liten affär i närheten av hotellet.. 
 
De två närmaste byarna är Marmari och Tigaki, cirka 6-8 km från hotellet. Första kvällen var vi i Marmari, ganska mysig by med en del tavernor och en magisk solnedgång. 
Vissa restauranger stängde dock redan vid kl 21 vilket jag tycker är sjukt tidigt. 
 
Tigaki är en större by med många tavernor, restauranger, affärer, barer och mycket trafik. Automatiskt högre ljudnivå såklart vilket vi tyckte blev väldigt jobbigt. Jag fick superont i huvudet och var helt slut efter de två kvällarna där.
(null)
(null)
När taxin sedan släppte av oss vid Casa Cook igen var det som att hamna mitt i en stilla oas, det enda som hördes var syrsorna och det var väldigt rogivande. 
 
Taxi till byarna kostade cirka 300 kr fram och tillbaka vilket jag tycker är dyrt. De två sista kvällarna stannade vi på hotellet och åt. 
 
Jag blev tyvärr inte imponerad av maten alls på Kos, bara på hotellet men där kändes inte maten grekisk. Jag älskar grekisk mat; souvlaki, gyros, pitabröd och saganaki men ska jag vara ärlig åt jag inte en enda god grekisk måltid under hela veckan ute i byarna :( en saganaki möjligtvis, snacka om besvikelse.. Pga det valde vi att inte åka in till Kos stad, taxi kostade cirka 500 kr vilket kändes dyrt och ganska onödigt om vi ännu en gång skulle få kass mat. Överlag är jag inte jätteimponerad av Kos, tycker Kreta känns mycket mer grekiskt och genuint och maten är lätt väldigt mycket godare. Gillade mycket med hotellet men utanför hotellet kändes byarna runt Kos inte som någon höjdare, tyvärr.
 
Under den grekiska aftonen körde bussen oss till bergsbyn Zia, den var väldigt trevlig! Dock sjukt läskigt att åka upp dit, en massa små och krokiga vägar uppe i berget så nej tack; dit upp vågade jag mig inte en gång till..
 
En till bild från beachpartyt på stranden, så kul idé! Minus alla tusen myggbett jag fick men det var ju inte hotellets fel :-) 
Vad är det med grekiska myggor? Jag räknade mina myggbett på menen, 19 st??? Inga små myggbett heller utan stora, röda som verkligen kliade sönder. De sista kvällarna fick vi köra på myggsprej som vi köpte där men ändå hittade rackarna ställen att suga ut blod från, ställen där sprayen inte nått - skitmygg! 
 



Sunset at CC

Här är några bilder mamma knäppte första kvällen på hotellet. Miljön var så oerhört vacker!! Poolen såg väldigt fin ut, jag badade inte där en enda gång för det är endast havet som gäller för vår del men många uppskattade poolen. 



Hemma från Grekland

(null)
(null)
Jag är hemma från Grekland! Kom hem i fredags men efter att ha haft fruktansvärt blodsocker hem (det högsta under 13 år) så mådde jag oerhört dåligt på väg hem. 

Jag har i alla fall haft en helt underbar vecka! Det är lätt en av de bästa sommarlovsresorna hittills. Det har varit en fantastiskt avkopplande vecka och jag känner verkligen att jag har kunnat slappna av till 100%. Jag har läst en massa, solat, badat, gått strandpromenader och bara njutit av havet. 

Min migrän har varit bättre än på länge, jag tog alltid en migräntablett innan jag gick och la mig och ett par dagar tog jag även en efter frukosten innan stranden för jag mådde liksom bra stora delar av dagarna när vi var på stranden! Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag mår så mycket bättre utomlands vid havet, jod från havet? Den friska luften? Ingen aning faktiskt men jag hade glömt hur underbart det känns att faktiskt vara glad och inte behöva ha ont dygnet runt. Jag borde egentligen bo vid havet, det är en stor dröm.. 
(null)
(null)
Jag kan varmt rekommendera Casa Cook! Det är en väldigt avslappnad atmosfär på hotellet, no stress. 

Väldigt fina omgivningar, mycket god mat på hotellet och suverän service!! En fantastisk servitris vid namn Iliana förgyllde verkligen vår vecka, både jag och mamma skrattade så vi grät - verkligen en av de härligaste människorna jag träffat i mitt liv! Saknar henne redan 🤩
(null)
Vädret har varit jättebra, väldigt varmt - cirka 37 grader varje dag men i och med AC på rummet och blåsten vid havet där vi spenderade väldigt många timmar varje dag kändes inte värmen av på samma sätt. 

Det negativa är att det är ett mycket dyrt hotell. Middag för två personer gick på drygt 900 kr, då beställde vi en kyckling, en köttbit, vatten, kaffe och två desserter. Även lunchen var dyr och allt annat som har med hotellet att göra. Maten var dock mycket bra vilket ju var en väldig tur! 
(null)
Jag och mamma bråkade inte en enda gång vilket var så himla skönt och kul!! Jag är så himla glad att jag kunde bjuda med min älskade mamma på denna resa, det är hon så värd så mycket som hon jobbar och sliter - glad att hon kunde slappna av och njuta av vackra Grekland. 

Det känns ju sådär att komma hem igen faktiskt, jag saknar redan Grekland för det kändes som en helt annan värld, en liten oas. Nu blir det ingen solsemester på 1 år, huuur ska jag klara mig fram till nästa sommar? 😫 En rolig sak är att vi i alla fall åker till Warszawa på torsdag, Ed Sheeran har sin konsert på lördag vilket jag ser fram emot oerhört mycket, vi stannar torsdag-måndag och på tisdag börjar jag jobba igen?! Herregud vad semestern gått fort.