slide show

Happy girl

Idag är jag galet glad! Dock crazy af nervös inför imorgon. Vissa av er kan troligtvis räkna ut varför jag är så glad idag. Imorgon kan vara en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Tagga Carro!!
 
I natt kunde jag inte sova, somnade nog vid 4 och sen vaknade jag 25 gånger - seriöst. I natt kommer det nog inte bli mycket mer sömn. Är så galet nervös :(
 Har ni körkort?

Bild från Dubai!! Här stod jag på högsta våningen man kan komma upp till i världens högsta byggnad och blickade ut över staden som är bäst, störst och vackrast på allt de gör. Älskar.
På tal om något annat. Någon av er som tagit körkort? Ni kan väl svara på mina frågor.
 
Hur nervösa var ni innan proven? Det känns som om jag ska spy varje sekund, mår såå illa. Har nog aldrig sovit så dåligt som jag gjort de senaste två veckorna. Drömmer om körkortet hela tiden och vaknar utan att överdriva 20 gånger per natt. 
 
Känner man sig någonsin redo inför provet? Jag har klarat alla tester på elevcentralen och känner att det går framåt men känner mig inte helt redo än liksom. Blir man ens det? 
 
Ni som gjort tester på elevcentralen, är frågorna på provet liknande? Eller ser de liksom helt annorlunda ut?
 
Vad var ni mest nervösa för, teori eller uppkörningen? Vilket var lättast att klara? Jag är mest nervös för uppkörningen, spyyyr!!Ta mig tillbaks

Alltså åker jag inte tillbaka till Dubai snart börjar jag gråta!! Guuud vad jag saknar det stället. Lätt den bästa resan jag någonsin varit på (USA var också grymt though). 
Jag skulle lätt kunna ha lägenhet i Dubai! Tryggaste stället jag besökt. Allt var perfekt. Måste, måste, måste åka tillbaka. Hann inte ens se hälften av allt som finns och de bygger nytt 24/7. Enda negativa är att det är sjukt dyrt, alltså verkligen crazy. 
 
Rida kamel i solnedgången var magiskt. Jag har faktiskt aldrig känt mig så fri i hela mitt liv som i den stunden. Det är svårt att förklara men jag kände mig liksom på top of the world. På startsidan

Är med på blogg.se startsida, hur kul?! Med ett antal bilder från Spanien. Åh livet var så bra där. Här är livet inte lika kul, jag pluggar så galet mycket varje dag. Snittar nog 10 timmars plugg. Snart är det dags för teoriprov..
3 bilder till från en stranddag när det jobbigaste beslutet var om jag skulle sola eller bada. Tufft liv??
 
Har en massa, massa bilder att visa er från Spanien och USA såklart! Har fått ett antal kommentarer om mina bilder vilket känns jättekul, fotointresset har växt och framför allt under resor så det är väldigt roligt att det uppskattas. Vänta tills ni får se bilder från Antylope Canyon, sååå fint!!Jag är bilägare

Jag är bilägare!!!! Wow, har gjort det dyraste köpte i mitt liv. Nu är denna bilen min, bara min. Kunde inte varit mer nöjd. Den är helt perfekt. Min förstabil är helt p e r f e k t. 
Liseberg tb

Throw back till två riktigt roliga dagar på Liseberg i juni! Efter Liseberg blev det USA precis några dagar efter så har inte ens hunnit blogga om Liseberg. Vi hade i alla fall askul. Hela familjen var samlad och vi åkte jättemycket. Jag och brorsan åkte alla "läskiga", guuud älskar Helix!! Sen åkte vi massa med Jack också. Mamma, Jack och brorsan, min älskade familj! ❤️️
Videooooo

Plugg, plugg, plugg.. Spyyyyr så trött jag är på det! Kan inte riktigt slappna av innan uppskrivningen är över. Jag funderar dock på att försöka hinna fixa en video från Spanien och lägga upp på Youtube men jag vet inte om ni hade tyckt det var kul? Har material till det nämligen men det tar lång tid att redigera. 
 
Till så länge kan ni ju ta och kolla in mina två videos på Youtube, en från Polen och en från Dubai. Hade varit kul att få lite fler visningar, kan jag komma upp i 400 på Dubai videon? Glöm inte kolla i 1080 HD!
 Att leva med prestationsångest

Att vara en person med galet mycket prestationsångest kombinerat med att plugga körkort är verkligen inte bra. Jag har hela mitt liv varit en tjej som alltid vill lyckas med allt jag tar mig an, den värsta känslan som finns är känslan av misslyckande enligt mig. I skolan gjorde jag alltid mitt bästa, var tyst och räckte upp handen för jag tyckte - och tycker fortfarande att det är galet jobbigt att få en tillsägelse, därför gör jag allt för att inte få det. Jag kunde i flera timmar efteråt tänka på att en lärare sagt till mig, därför har det hänt typ 2 gånger under min skoltid.
 
Under högstadiet hade jag relativt bra betyg, jag pluggade mer än jag behövde men inte så att jag inte gjorde något annat på fritiden. Jag visste att jag skulle komma in på mitt gymnasieval så jag var nöjd det medelmåttiga betyg. Dock gnagade prestationsångesten i bakhuvudet, att jag faktiskt kan så mycket bättre och att jag inte gjort mitt bästa, jag var helt enkelt inte nöjd med mina egna prestationer. Därför satsade jag skyhögt från dag 1 på gymnasiet. Där är det ju extra viktigt i och med att man bara får en chans per kurs, betyget du får i 1an behåller du till studenten, det går liksom inte att jobba upp. Jag började sätta onormalt mycket press på mig själv. Jag pluggade efter att jag kommit hem från skolan i flera timmar, med paus för middag och långt in på nätterna. Jag grät, jag skrek, jag var helt slut men ändå fortsatte jag. Efter ett tag märkte jag att det var helt omöjligt att få högsta betyg i allting eftersom att ingen människa är lika duktig i allt. Matte, idrott och naturkunskap var över mina gränser och där förstod jag att jag inte skulle kunna nå högsta betyg, även bild var tufft. Allt annat skulle dock sättas! Mamma reagerade och sa att jag pluggar för mycket men jag bara fortsatte. I och med att jag alltid presterade bra började omgivningen också bli vana vid det. Jag kommer ihåg att jag fick VG- på ett prov i historia och min historialärare kom fram till mig i korridoren och sa något i stil med "Ja Caroline, detta provet gick inte lika bra som det brukar" När jag då frågade vad jag fick så sa han VG-, till och med mina lärare var vana vid att jag satte MVG på proven och då var VG- "dåligt". Jag pluggade så mycket att sömnen uteblev till stor del och det i samband med stress tror vi delvis är anledningen till varför mina migränanfall började. Jag började må allt sämre och i 3an var det så pass illa att jag gråtandes ringde till min geografilärare vid 22 på kvällen och sa att jag verkligen inte kan göra provet imorgon p.g.a. att jag har en sådan hemsk migränattack att det är omöjligt att plugga. Jag kommer ihåg att jag låg i sängen och grät, dels av den sjuka smärtan men också av det faktum att jag inte kunde prestera som vanligt. Det var ett misslyckande för mig. Vissa i klassen trodde antagligen att jag fejkade min migränattack för att slippa provet, så var inte fallet. Nu i efterhand kan jag ångra att jag pluggade så mycket för det var inte värt hälsan. Jag har idag kronisk migrän som förstör mitt liv till en stor del, jag kan inte leva som de flesta andra. Det är inte säkert att jag inte hade fått migrän om jag inte hade stressat så mycket men den där frågan gnager fortfarande i mitt huvud, tänk om..? 
 
Dock pluggade jag inte för någon annans skulle, utan för min egen. För att jag skulle vara stolt över mig själv. Jag har aldrig fått en enda krona för mina betyg, pengar för varje höjt betyg eller för varje högsta uppnådda betyg som jag vet många fick och får än idag. Enligt mig ska inte betyg köpas med pengar. Att satsa på bra betyg ska komma inifrån och inte göras för att man får pengar för det. Att sedan få en present som överraskning är en helt annan sak men jag kommer aldrig betala mitt framtida barn en enda krona för betyg. Hur som helst, mamma hade inte blivti besviken på mig om jag fått G på ett prov istället för MVG men jag hade blivit galet besviken. Jag kommer ihåg att min svensklärare på gymnasiet som förövrigt lärde mig galet mycket och var en otroligt duktig lärare sa att jag inte ska bli besviken om jag inte får högsta betyg på svenska C nationella i trean eftersom att det är väldigt få som får det p.g.a. att man i princip måste skriva en helt felfri uppsats utan stavfel, skiljeteckenfel och med ett riktigt bra innehåll. Efter rättningen visade det sig att jag var en av 2/3 som fick högsta betyg och en felfri uppsats tillbaka. Stoltheten strålade ur mig, jag hade bevisat för mig själv att jag klarade det. Jag gick ut gymnasiet med 21 av 27 högsta betyg, väldigt bra betyg med andra ord. En av de personerna som hade högst betyg i 3an och jag var nöjd. Dock kan jag fortfarande tänka tillbaka idag och vara lite smått besviken att jag inte fixade cirka 3 betyg till ett MVG utan jag fick "bara" VG även om jag vet att det är helt fel tänk!! 
 
Idag jobbar jag själv som lärare och jag vill inte att mina elever sitter hemma och gråter av prestationsångest men jag vet att det finns elever som jag själv var, som kommer att vilja prestera på topp hela tiden oavsett vad lärare, föräldrar eller andra i närheten säger eller tycker. För sån var jag. Jag tycker inte det är bra och jag rekommenderar inte er till att göra det. Självklart ska man satsa på höga betyg om man har ambitionen, kunskaperna och den rätta hjälpen och självklart ska man satsa på att komma in på den där drömutbildningen med de där sjuka kraven på betyg men låt det inte gå ut över hälsan som det gjorde hos mig - för det är det inte värt. Så släpp en del krav på er själva, jag om någon vet att det är långt ifrån enkelt men försök. 
 
Det jag egentligen ville säga med det här inlägget från början är att trots att jag vet att jag inte behöver ha sådan prestationsångest på mig själv så har den verkligen kommit nu när jag pluggar inför körkortet. Jag är så galet nervös för teoriprovet och framför allt för uppkörningen. Kommer jag inte klara körkortet på första försöket kommer det att kännas som ett galet misslyckande, jag har ju klarat allt annat jag tagit mig an. Jag är livrädd, jag vill typ spy av nervositet. Det är ett av de viktigaste proven i mitt liv och helst vill jag sätta alla rätt. Jag vill känna att jag kan allt innan jag sätter mig i Kristianstad och skriver upp. Det är det som är det jobbiga för det är galet mycket man ska kunna! Jag känner bara ångesten stiga och stiga för varje dag. Jag ska plugga som en dåre denna tiden som är kvar innan uppskrivningen men jag ser verkligen inte fram emot dagar med ångest så det skriker om det. Jag känner mig såå tveksam på uppkörningen, har dåligt självförtronende så tror ofta inte på att jag kommer klara saker men jag vill så himla gärna klara detta. Prestationsångesten gör mig dock illamående, hur tusan ska jag klara mig igenom detta.. Även om jag nu sitter och skriver till er att ni ska släppa er prestationsångest kan jag inte riktigt göra det själv. Var dock inte som jag för det är jävligt jobbigt. Malene Birger

Waah känns som om jag shoppat sjukt mycket på sistone! Först i Polen, sen en del här hemma innan jag åkte till USA där jag gjorde av med ordentligt mycket mer pengar än planerat och sedan en del här hemma till. Iphoneskal hit och dit och några Odd Molly bikinis.. Hur som helst älskar jag detta skal från Malene Birger, perfekt ♥I behov av ett skrivbord

Vad tycker ni om det här skrivbordet? Jag måste verkligen ha ett skrivbord! Jag gjorde ju om mitt rum till en walk in closet så där har jag inga sådana här möbler. Brorsans rum används just nu inte till något annat än typ..förråd?? Vi hade tänkt städa ut allt där så småningom och så ska jag få ett till rum, heheh. 
 
Nu när terminen snart drar igång och jag ska undervisa både i svenska och so kommer det bli mycket planering och rättning och jag behöver ett ställe där jag kan organisera allt. Har letat runt efter en massa skrivbord men alla är typ riktigt fula, detta tyckte jag om dock. Kommentera gärna om ni vet något annat praktiskt och snyggt skrivbord så kikar jag på det.Middag Åhus Strandrestaurang

En middag i Åhus, på restaurangen precis vid stranden. De har verkligen såå god pizza! Jag tar alltid gyros pizza och den är mums.
Vitlöksbröd, sötpotatis pommes och pizza - klagar ej.
Det enda negativa är att det är så jäkla dyrt där, detta gick på 600 kr?? Helt sjukt, man spenderar alltid mer pengar på sommaren än planerat..Härliga Yngsjö

Innan vi åkte till Spanien var jag och mamma vid havet i Yngsjö. Det var ordentligt kallt så det var inte så harmoniskt som det ser ut på bilderna haha. Är det inte helt sjukt vilket dåligt väder det har varit den här sommaren? Juni brukar alltid vara skitväder så det är man ju van vid men att det ska vara så galet dåligt väder hela juli, hur sjukt? Man blir ju lite ledsen faktiskt.
Tycker dock att Yngsjö är ett himla härligt ställe, något av en favorit. Gillar absolut inte Åhus, överskattat ställe så det skriker om det. Förresten kan jag varmt rekommendera boken på bilden, kom över den av en slump men den var asbra!
En fiskmås, en mamma som tar bilder när jag skulle byta om och en Carro som leker modell vid strandkanten?? Oklart. Opersonlig blogg?

Fick en kommentar idag på ask av en person som saknar mina gamla blogginlägg, när jag bloggade oftare och mer personligt. Jag vet att det har varit dåligt på den fronten på senaste tiden. Gällande antal inlägg så har jag känt att bloggen verkligen hamnat i skymundan p.g.a. examensarbetet första och främst, sen pluggandet till språkhistorian som verkligen tog upp all min fritid och jag var ett levande vrak, sedan mina 4 kurser som jag pluggade på distans samtidigt som jag fick fast jobb och jobbade heltid måndag-fredag. I kombination med migrän och diabetes har det inte rikigt gått att få ihop. Just nu pluggar jag till körkortet och därför prioriteras inte heller bloggen, jag vill så gärna klara körkoret.. På tal om personligt innehåll i bloggen så brukar det bli så att man får en massa skit så fort man blir mer personlig, därför har jag dragit ner på det medvetet. 
 
Er önskan är dock min lag så här kommer ett inlägg med hederliga snapchatbilder i (mycket) sämre kvalite än de vanliga bilderna. Ett gäng personliga bilder från min kamerarulle. Enjoy!
 
Eftersom att min statistik inte är superduperhög så känns det ibland lite "onödigt" att lägga ner jättemycket tid på vissa inlägg eftersom att de ändå inte blir lästa av jättemånga personer. Är det något speciellt ni vill att jag ska blogga om så bara skriv! Jag tar väldigt gärna emot tips, som sagt er önskan är min lag - hit me! I kommentaren stod även att mat-och shoppingbilderna minskat rejält - är det något ni vill se? Bilder på vad jag shoppat och ätit? Kommentera väldigt gärna inlägget eller skriv på ask.fm/carro93 om ni vill vara anonyma, det är så svårt att veta vad ni vill läsa om i bloggen om ingen säger sina åsikter. Har skrivit sådana här inlägg förutom och frågat vad ni vill läsa om men då får jag liksom typ 1 svar vilket inte hjälper mig supermycket så kom igen! ♥
Låt er inte luras av den vackra bilden, Bengan hjälpte till 0 och låtsas bara att han kan grilla för bildens skull - seriöst haha.
Exakt ALLA håller på med mig och Bengan varje gång vi ses, har nog fått frågan om vi är tillsammans typ 177303 gånger. Vi skojade till det lite och sa att vi ska gifta oss.
 Livets vänner

I tisdags var jag och Bengan hemma hos Thea på grillkväll. Jag hade handlat med mig karré att grilla, vitlöksbröd, pommes och allt annat som behövs för en grillkväll. Jag var kvällens grillmästare och med tanke på att jag aldrig i mitt liv grillat innan (vi har ingen trädgård så kan inte grilla hemma) så blev det riktigt gott. Nöjd med min insats.
Bengan aka mobilnörden.
Min fina fina Thea ♥♥
Myskläderna on! Byxorna är från Calvin Klein och min hoodie från Pink Victoria Secret, köpt i Vegas. Älskar!!
Älskar även bestie 
Till slut blev det några bra bilder ändå. Livets vänner, ni är bra ni.
Alltså finns det något godare än grillat?? Knappast!Get my f****** license

Igår grillade jag med Anton och Thea och hängde hela kvällen.
Idag har jag pluggat körkort mer eller mindre hela dagen.
Imorgon ska jag övningsköra till havet, Jack ska med.
Jävla körkort, så sjukt jobbigt!! Spyyyyr på det. Att man inte ens kan ta det lugnt under sommarlovet..:(Free as a bird

Örn eller fiskmås? Ingen vet.By the ocean

Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra dag! Det har jag. Var på stan med Anton och vi åt lunch på wokhouse, åt Ottoglass och så köpte jag lemonade. Sen var vi inne på Resia och kollade resor (och nej, vi ska inte resa tillsammans). Sedan jag kom hem har jag pluggat körkort, jättedrygt men måste göras. 
 
Bilden är tagen i Yngsjö några dagar innan jag åkte till Spanien. Det var en bra dag.Regn och körkortsplugg

Att vara tillbaka i Sverige känns ju inte jätteroligt.. Jäklar vilket dåligt väder det är i år? Trodde knappast det kunde bli värre än förra året men hade fel. Hur många riktigt varma sommardagar har det varit i juni/juli, typ 1-2? Sjukaste! Trodde jag kunde bättre på brännan lite här men icke.
Både jag och mamma blev förälskade i Cala Millor och funderar på att åka tillbaka redan nästa år.
 
Imorgon ska jag träffa Bengan, vi ska äta lunch på stan. Annars är planerna för närmaste veckan plugga, plugga, plugga inför körkortet. Jag säger inte mer än att jag inom den närmaste framtiden har teori och uppkörning. Usch, finns inget tråkigare men körkortet ska bli mitt..KENZO Paris

Hur fint? Hur perfekt? Älskar!
Kommer pryda min iPhone många dagar. Kostade cirka 500 kr och kommer från Raglady.seMagical

Hej på er!

Nu är jag på svensk mark igen. Det var riktigt tufft att ta sig upp ur sängen klockan 6 i morse men när mamma gick ut på balkongen och sa att jag verkligen måste se solnegången - då kom jag och min kamera snabbt på fötter haha! Hur vacker är inte detta, på riktigt? Magiskt och så harmoniskt!Inte ens redigerad. Har ni tänkt på hur oerhört vacker vår planet är?

Flygresan hem gick bra. Jag hade högt blodsocker & mådde skit rent ut sagt så jag sov nästan hela flygresan vilket var skönt. Hatar flyga för det är så himla drygt så ju mer man sover bort, desto bättre.
Adios España

Då var helt plötsligt veckan i Spanien slut?? Vad hände där liksom? Det gick jättefort, verkligen. Hade gärna stannat några dagar till. Det har faktiskt varit en av de bästa resorna vid Medelhavet! 


Hyfsat nöjd med brännan också. Jag blir väl aldrig lite nöjd för det kommer alltid finnas folk som är brunare än mig och det ger mig lite ångest. Ja jag älskar att vara brun 😋 nu ska jag packa klart. Klockan 7 kommer bussen och hämtar oss, är i Sverige vid 14. Puss!
Mallis

Livet i en bild. 
Chillin'

På en luftmadrass någonstans i Medelhavet, du då? Beachday

Dessa bilder tog jag på stranden igår. Idag hade jag inte med mig kameran till stranden eftersom att jag är så himla rädd för att objektivet ska förstöras som det gjorde förra sommaren i Grekland när jag fick sand inne i objektivet, det var bara att kasta det och köpa ett nytt vilket blev till en dyr historia. Hur gör ni andra när ni har med er systemkamera till stranden? Det är liksom alltid sand i strandväskan så där vågar jag inte heller lägga den.
 
Hur som helst, vi spenderade dagen igår på stranden och hela dagen idag, fram till 20 på kvällen. Älskar verkligen att vara på stranden utomlands till sent på kvällen, när det är mindre folk, solen går ner, det inte bränner lika mycket, vågorna blir större. Allt blir så harmoniskt på något sätt. 
 
Stranden här i Cala Millor är verkligen jättefin. Bred, lång och fint vatten! Medelhavet från sin bästa sida liksom.
Hur fint?? Vi hyr solstolar på stranden, varvar sol med bad, äter lunch på en beachbar, läser bok, lyssnar på musik och njuter fullt ut!! Det känns så skönt med en sådan här lugn semester efter den sjuka hösten och vintern med examensarbete och en massa stress. Älskar ♥
 
Nu ska vi fixa till oss och sen ut och äta någonstans.Location: Spain

Hej från Spanien!
 
Vi kom fram mycket senare än det var sagt igår eftersom att flyget lyfte drygt 1,5 timme senare än det skulle. Inte nog med det så fick vi inte ens vara på flygplatsen och vänta utan vi satt i flygplanet i närmare två timmar och fick inte gå ut, det var hemskt.. Förutom det så gick resan bra. Vi sov några timmar och vaknade till ett soligt och varmt Mallorca.
Vårt hotell är superfint, är nöjd med det! Idag har det varit 29-30 grader och vi har spenderat hela dagen på stranden. Bilden är tagen från balkongen, ni ser hur nära stranden vårt hotell ligger - så skönt! Stranden är verkligen superfin och jag har både solat och badat. Var faktiskt duktig med solkrämen idag så det är nog första gången i mitt liv jag inte bränt mig mycket första dagen, applåd till mig.
 
Har precis duschat och nu sitter jag på balkongen, varvar med att blogga och kolla på havet. Vi ska strax ut och äta och kika runt här i Cala Millor, nyfiken på vad stället har att bjuda på! Hoppas middagen blir godare än lunchen för den sög haha.
 
Vad är det för väder i Sverige? Puss ♥S p a n i e n

Här kommer jag att befinna mig den närmaste veckan. I Cala Millor på hotellet Playa Cala Millor. Jag är så taggad, ni anar inte!! Vi flyger i eftermiddag och landar i Spanien ikväll, då blir det att åka till hotellet, äta något och sova för att vakna upp till en förhoppningsvis riktigt varm och solig dag. Ni kommer att hitta mig på stranden hela veckan, på en solstol med en bok i handen eller lurar i öronen, varvat med sol och bad varannan minut. Ha det bra, puss ♥Playa

Hej på er!


Idag har jag varit på stranden, det var helt okej väder för en gångs skull men vid havet var det kallt som tusan. Smörjde inte in mig för trodde inte solen tog så mycket men fy vad jag bränt mig, lagom innan Spanien sådär 😝

Idag kunde man i alla fall ha på sig klänning utan att frysa ihjäl. Ni får ursäkta mitt golv i min WIC men håller på att packa hehe.. Hur som helst är jag helt slut, som alltid efter stranden så blir en tidig kväll.
På tal om något helt random? Har ni förresten sett något sötare än Moa Persson? Guuud vad jag saknar denna tjejen, älsklingen ❤️️❤️️ hon förgyllde mina dagar i USA, alla borde ha en Moa i sitt liv. Så grymt tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra, ledseeeen.Cala Millor

Jag har varit i Alcudia och Cala d´Or i Spanien men aldrig i Cala Millor dit vi ska nu. Har någon av er varit i Cala Millor och har ni i så fall något tips till mig?
Vad finns det att göra där? Var ska man äta? Hur är stranden? Osv osv. Uppskattas ♥USA jag älskar dig

Innan jag åkte iväg till USA för första gången nu i sommar så har mamma tjatat om New York ett bra tag, visst jag ville också dit men jag kände att jag priroterar hellre andra resor så viftade bort det lite sådär men nu efter att ha kommit tillbaka från USA så skriker hela min kropp efter att åka tillbaka. Jag älskar USA, jag blev helt förälskad hur  klyschigt det än låter. 
Det finns så himla mycket bra med USA. 
 
Människorna är helt otroligt trevliga, jag har aldrig tidigare känt mig som välkommen någonstans som där. På alla restauranger blev vi så gott bemötta, det kändes hemtrevligt. Ägarna kom fram och pratade, frågade var vi kom ifrån, var allmänt sociala och verkligen supertrevliga.
 
Maten, ja det undgår ju nog ingen. Maten i USA är riktigt bra, där finns verkligen allt möjligt att välja mellan oavsett om man är sugen på en nyttig sallad, smoothie, pizza eller en hamburgare med extra allt. Jag åt min godaste stek någonsin och även den godaste pizzan jag ätit i mitt liv, Guuud!
 
Shoppingen, alltså den är gryyyyym. Ville shoppa så mycket mer men varken tid eller pengar fanns, är ändå väldigt nöjd med det jag fick med mit hem. 
 
Klimatet, okej inte när det var 53 grader i Death Valley men jag tänker mer på Los Angeles där det var precis lagom perfekt varmt. Inte för kallt och inte för varmt. Los Angeles ligger mig varmt om hjärtat, vilket ställe! Så sjukt härligt men det känns som om jag inte ens hann se en tiondel av allt LA har att erbjuda. 
 
Naturen är galen. Har aldrig sett vackrare ställen i hela mitt liv. Yosemite Falls, Horshoe Bend, Antylope Canyon - ja listan kan göras lång. 
 
Bara hela stämningen och allt är så himla bra med USA. Det är galna ställen att vistas på, servicen är on point, människorna är väldigt öppna och varma - till skillnad från den svenska mentaliteten. Möjlighetern är oändliga i USA och jag saknar det mer och mer för varje dag som går. Jag måste tillbaka till the U.S!! New York, Hawaii, Chicago, Los Angeles är ställen jag måste måste måste till. Ja jag har varit i LA men det är fortfarande ett måste, fantastiska ställe. Las Vegas kan jag vara utan - det var lite för crazy för mig haha. Grymt att ha varit där though!Me gusta España

Att jag om 4 dagar är i Spanien gör mig lycklig i hela kroppen. Jag trivs på riktigt inte i Sverige när jag är ledig.. Här är skönt att leva när det gäller jobb, sjukvård osv men inte fritid. Jag vill bara bort bort bort och det ska bli så himla skönt. Ligga på stranden med en bra bok i handen, lyssna på vågorna och ta ett dopp i Medelhavet. Älskar!Saknat dig!

Idag ska jag äntligen träffa bästavän igen, yeees! Så taggad. Vi ska äta på wokhouse och catch up ♥♥
Från en vårdag som mer liknade en höstdag, dock en bra sådan.Att vara lärare är så chill! ELLER?!

Jag måste bara ta upp en sak som jag stör mig på men som jag fått ett flertal kommentarer om under det senaste, framför allt av personer jag träffar IRL. Nu vill jag inte att någon tar illa upp utan detta är bara allmänt.
 
Jag har pluggat till högstadielärare på universitetet under 4,5 år och det var riktigt tuffa studier. Jag fick fast jobb och är alltså lärare. Den kommentaren alla lärare stör sig på är
 
"Hur lång semester har du?"
"Ja, 6,5-7 veckor"
"6,5-7 veckor?? Det är ju jättelänge. Gud vad chill ni lärare har det!! Själv jobbar man och sliter och har inte mycket semester"
"Jaha, hur lång semester har du då?"
"5 veckor"
 
Alltså åhhhh jag bli galen!! Chill jobb som lärare? Nej nej nej!! Tänk om, tänk rätt. Vad exakt är det som är chill? Kan någon förklara det för mig? Det som ingen verkar förstå är att man jobbar 40 timmar/vecka på andra jobb och som lärare jobbar man 45 timmar/vecka och de här 5 timmarna, det är inget vi kan skriva upp som flextid, extratid eller whatever det heter på er arbetsplats utan det är timmar man måste jobba som lärare om man jobbar heltid. Det är just de här 5 extra timmarna per vecka som vi sedan tar ut under loven, vad är det folk inte förstår? Istället för att få extra utbetalning så får vi ta dessa timmarna som lediga dagar och det är därför vi kan vara lediga längre under sommarlovet.
 
Sen blir jag uppriktigt upprörd när jag behöver diskutera med folk att lärare inte har det chill! Som lärare är man näst intill aldrig ledig. Arbetar du på ett "vanligt" 8-16 jobb så slutar du klockan 16 och är ute från jobbet troligtvis vid 16.05-16.10 och stannar du kvar längre kan du skriva upp det som extra timmar, right? Sen när du kommer hem så är du ledig och börjar inte jobba förrän morgonen därpå. Det är du INTE som lärare. Jag kan sluta klockan 16 en dag men sitta kvar på jobbet till 18.30 utan att få en enda krona extra betalt, för att i perioder har vi så galet mycket rättning att man inte hinner på de timmar man får betalt för så då har vi inget annat val än att jobba gratis för rättningen måste ändå göras, right? Eleverna måste ändå få tillbaka sina prov, arbeten eller vad det nu är. Betyg måste sättas, omdömen skrivas, samtal ringas, prat med upprörda föräldrar, lösa konflikter, komma på nya idéer inför lektioner, göra prov, hitta på en rolig, innehållsrik och varierande undervisning som passar ihop med den aktuella läroplanen, stanna kvar efter lektioner och hjälpa elever vilket gör att jag missar min rast men för min del gör det ingenting att missa en rast, eleverna kommer i första hand. Ja listan kan göras lång. Man konkar hem påsar efter påsar fulla med rättning, högarna bara växer. Jag gråter och skriker om vartannat för det ibland är så mycket att göra. Varför tror ni att så många lärare går in i väggen? För att lönen är så himla bra och jobbet så himla chill? Nej för att arbetsbördan är alldles för stor i kontrast till vad man får ut, kroppen och psyket pallar till slut inte hos vissa personer och de måste bli sjukskrivna. 
 
Exakt hur stor arbetsbörda man har beror såklart på vilken ämneskombination man har, är det teoretiska ämnen eller praktiska? När jag började plugga fick jag höra att jag valt den tyngsta ämneskombinationen som går att välja, vad menar ni tänkte jag då - jag älskar ju so och svenska. När jag började jobba förstod jag precis vad den kommentaren syftade på. Att ha svenska och so i kombination är fruktansvärt tufft, det går inte ens att föreställa sig utåt. Kan vi prata om att det är ämnen som är 100% teoretiska och att det är nationella prov i både svenska och so? Som om inte ett ämne är tillräckligt tungt att rätta, nej jag får två. Det är oerhörda mängder rättning i dessa ämnen. I svenska uppsats efter uppsats. Noveller, brev, sagor, grammatik ja listan kan göras lång. Läsförståelse hit och ordkunskap dit. I so är det galet mycket stoff som måste gås igenom under en galet kort tid vilket medför en sjuk rättning. Innan jag började jobba kunde jag helt ärligt inte förstå människor som gick in i väggen, hur kan man ens göra det tänkte jag? Nu förstår jag. Alla människor har en gräns och man orkar inte hur mycket som helst, är psyket svagt p.g.a. olika orsaker eller annat som händer i livet blir för mycket i samband med jobb så förstår jag att det säger stopp en dag.
 
Jag släpper inte jobbet när jag kommer hem utan fortsätter jobba. Går igenom dagen, vad var bra? Vad var dåligt? Behöver jag ta kontakt med någon förälder, ja just det den där konflikten skedde ju idag så jag måste ringa 3 föräldrar. Jaha nu då, jag måste rätta det här och det här helst till imorgon. Nu är jag helt slut i huvudet men tusan, jag har ju 6 lektioner imorgon och alla måste planeras. Ska vi ta och köra samma med alla klasser? Nej just det, det går ju inte - jag har ju helt olika klasser där olika innehåll ska gås igenom. Dags att börja planera. Vid det här laget är klockan över midnatt och mina ögonlock är tunga som sten. Hann inte ens äta middag i lugn och ro för stressen åt upp mig. Dags att sova för jag måste ju vara alert inför morgondagens lektioner. Ja ungefär så ser lärares dagar ut under vissa perioder.
Nu känns det som om jobbet som lärare är jättenegativt och blää men så är det inte, jag älskar mitt jobb så himla mycket. Jag älskar att göra skillnad, att se den där glödlampan tändas hos mina elever, att se dem utvecklas. Att komma på nya idéer både ensam och i samband med mina kollegors smarta hjärnor. Jag vill finnas där för mina elever, vara den mentorn jag själv skulle vilja ha när jag var tonåring. Vara den där läraren som ingen är rädd för att fråga när de inte förstår, vara en lärare som lär men med kärlek. Jag älskar, älskar mitt jobb men det är oerhört tufft. Så kan vi alla komma överrens om att jag inte vill höra kommentaren "lärare har det så chill" en enda gång till i hela mitt liv?! Snälla. 
Tycker ni fortfarande att lärare har det så chill så rekommenderar jag att gå in på antagning.se och söka till lärarutbildningen, gå den i 4,5 år och börja jobba som lärare så får ni det där chilla jobbet ni pratar om. Efter ett tag kan ni komma tillbaka så kan vi ta en diskussion med 100% säkerhet att ni har ändrat er åsikt.
 
Kände bara för att skriva av mig innan jag blir galen, puss och trevlig kväll ♥Tråkigt sommarlov?

Hej på er!
 
Jag har ju sommarlov nu, ledig ett antal veckor från jobbet och det är ju väldigt skönt med semester. Dock tycker jag inte det känns som ett typiskt sommarlov?? Tycker sommaren sedan jag kom hem från USA har varit oerhört tråkig och det känns typ som tråkigaste sommarlovet ever.
Det är klart att lilla Hässleholm inte kan mäta sig med USA. Där gjorde vi saker hela tiden och USA är liksom.. USA, platser som aldrig sover, liv hela tiden och det hände liksom alltid något. Sen kommer man hem hit och.. öhh allt är så jäkla trist. Sean jag kom hem från USA har jag dock varit otroligt trött, typ jetlag på andra hållet? Vad jag har förstått det så får människor svårt att somna av jetlag? Hos mig är det tvärtom, har sovit onormalt mycket sen jag kom hem. Vaknar liksom mellan klockan 12 och 13 varje dag och är sen galet seg hela dagarna så veckan sedan jag kom hem har det ungefär hänt 0,00 i mitt liv. Förutom spelkväll med vänner har jag inte gjort något spännande senaste veckan.
 
Kanske känns det inte riktigt som sommar p.g.a. att jag dels är väldigt seg och har 0 energi, vädret (det regnar och vädret suger verkligen), här finns inte speciellt mycket roligt att hitta på i regnet, jag har inte varit vid havet alls, inte grillat något och så ska vi inte till Polen eftersom att vi var där i maj. Ingen riktigt sommar utan Polen :( Jag måste fixa klart två hemtentor på mina kurser jag läst på distans eftersom jag inte hann avsluta de innan USA och så måste jag plugga körkort i princip hela sommaren (döööör). Nej jag vet inte, tycker bara allt känns as tråkigt. På lördag åker jag till Spanien och tacka Gud för det, behöver komma bort till värmen!! Får väl ta och boka in lite roliga saker med vänner, känns som om alla runt omkring har ett väldigt händelserikt liv och gör saker hela tiden medan jag bara känner att jag knappt orkar gå utanför dörren innan jag blir supertrött. Samtidigt är det skönt att ta det lugnt men tråkigt?? Hmm jaja, story of my life atm.
 
Vad har ni gjort i sommar? Hit me med lite tips, vad gör ni för att få dagarna lite mer händelserika än mina? Fotoundervisning i Los Angeles

I USA var våran roadtrip blandad med fotoundervisning. Då satt vi i hotellrummet och lyssnade på när Frida och Emma pratade om fotografering, så himla bra! Sedan fick vi ibland en fotouppgift och därefter hade vi bildvisning.
Janelle, work it giiirl. Gud vad jag saknar henne!!
Trixade med bländaren så att jag fick en suddig bakgrund.
Alexandra sötisen och en jättecringe bild på mig.
Nellie älskling, miss u girl ♥
Med Emma och Frida, två av Sveriges toppfotografer och superhärliga girls. Så fort jag kollade på deras bilder kände jag mig som en nybörjare, helt grymma bilder. Förstår inte hur man kan vara så duktig?? Hjälp haha.On a rooftop in Los Angeles

Dessa bilder togs på ett tak i Los Angeles med utsikt över Downtown.
Härlig miljö, värme och allmänt peppad på livet.
 
Nu sitter jag istället på en soffa hemma i Hässleholm och livet känns helt plötsligt ungefär hundrafemtio gånger tråkigare. Tråkig sommar deluxe här i Sverige. Igår var jag i alla fall på bio i Kristianstad, såg Ingenting och allting och rekommenderar den starkt! Imorgon ska jag fixa mina fransar, jag har på riktigt 2 kvar och ser hemsk ut. På tisdag ska jag luncha med Jill. Mycket mer än så händer inte i mitt liv just nu. Själv då?Downtown Los Angeles

Här kommer ett gäng bilder från Downtown Los Angeles - Arts Districs. Som tidigare nämnt är detta är ganska slitet område som innan sågs som "fult" men den grymma grafittin har gjort att människor börjar få upp ögonen för området. Vi gick runt här i några timmar och stannade där vi kände var bra locations. Kvällen slutade på ett tak där vi kollade på solnedgången.
Hur är detta ens möjligt? Så imponerad!
Simon som var med oss på resan, ännu en otroligt duktig fotograf. Checka in hans instagram Simonsfiction
En solnedgång, en fin Emma och en färgglad byggnad.