slide show

Måndag

(null)
Hoppas ni haft en fin måndag! Det har jag, älskar ju mitt jobb. Nu ska jag försöka logga ut jobbhjärnan och fokusera på avkoppling men det har jag väldigt svårt för. Kan ni switcha mellan jobb och fritid? Som lärare tycker jag det är supersvårt att släppa jobbtankarna när jag kommer hem men det är verkligen något jag behöver träna på. Har ni några tips? 




Kvalitetstid med familjen

Igår hade jag en så himla trevlig kväll! En familjekväll exakt i min smak. Jag, mamma, min bror och Jack åkte till Tasty Garden för att äta middag. 
Jag älskar Tasty Garden, de har så god mat. Lätt godaste asiatiska maten i Hässleholm. Vi satt där i typ två timmar och hade det mysigt. Älskar familjetid mer än allt annat. 
Älskar diiiig så mycket! 



Golden hour

20 augusti och sommaren är officiellt över, eller? Jag brukar räkna att sommaren är över när jobbet börjar igen, för då är jag inne i ett jobbmode och har lämnat sommaren och semestern bakom mig. Så tacksam för den underbara veckan i Grekland i juli. Trots corona blev resan av och jag njöt av varje sekund. 
 
Nu gäller det att titta tillbaka på bilder och minnas. Pga corona har jag tyvärr ingen resa inplanerad varken under höstlovet, jullovet (tänkte åka iväg över nyår men så blir det inte...) eller sportlovet och jag gråter inombords. Kanske nästa resa inte blir förrän nästa sommar? Oh my. 
Solnedgångar utomlands, kan ju vara bland det finaste som finns. Kolla ljuset! Magiskt <3
Golden hour 
Men okeeej, orkar inte så fint.



Primo Piatto

En kväll i Grekland åkte vi in till stan i Rethynom för att äta. Stan var superfin och hade det inte varit för corona hade vi lätt åkt dit igen under dagsljus men i och med att där var så pass mycket folk kände jag bara att nej, det är inte värt det. 
 
Vi gick till första bästa restaurang vi såg och det blev Primo Piatto. Det visade sig att det var en toppenrestaurang! Så himla bra servis och väldigt god grekisk mat. 
 
Jag och mamma hade en så mysig kväll!! Detta är verkligen en kväll jag kommer att minnas länge. Vi pratade, skrattade och pratade lite till. Sedan gav jag mamma min mobil så gick hon in på Tinder så visade jag henne hur man swipar så swipade hon bland grekiska killar till mig hahah, kan ju dock säga att mamma visste precis vilka killar jag tyckte var snygga haha! Hon känner mig alldeles för bra ;-)
Började med saganaki som är typiskt grekiskt. Det är friterad ost och verkligen magiskt gott. 
Sedan blev det souvlaki, verkligen en av mina favoriträtter alla tiders. 
Avslutade med milkshake, mums. 
 
Önskar att jag vore exakt där nu <3



21.25

Bra dag på jobbet, som alla dagar på sistone :-) Jag märker verkligen en enormt stor skillnad på mina lektioner nu jämfört med första 1,5 året. Nu känner jag att jag precis är där min vision var innan jag började jobba. En balans mellan att vara krävande, lära eleverna så mycket som möjligt, ha studiero i klassrummet samtidigt som jag är tillgänglig, lagom personlig och har en god kontakt med eleverna. Älskar kombinationen och den är inte helt enkel att få till, just nu känner jag att jag är på en väldigt bra plats jobbmässigt. 

(null)
Efter jobbet åkte jag och mamma till Tasty Garden för att äta, så himla gott! Och mysigt <3 
(null)
Sedan gick jag ut på en promenad, skönt men lite kallt. Närmar sig hösten tro? 
(null)

(null)

(null)
Dagens outfit. Jag fullkomligt älskar kjolen!! Den är i siden och i perfekt längd. Matchade till ett topp från Zara. Båda plaggen är köpta i Polen. 

Nu ska jag ta ett bad och sedan sova. En bra onsdag. Kram 



Allt och inget

(null)
Hej fina ni! 💗
 
Jag fortsätter gå runt helt osminkad, hur skönt är det inte på en skala?! Jag känner att jag vill gå osminkad för alltid. Dröm att inte sminka sig på morgonen, jag går upp 30 min innan jag ska åka haha och det tar 2 min att fixa sig :-) Dock vet jag att jag alltid känner mig så mycket fulare under hösten och då behövs lite smink, att vara lite solbränd för evigt hade ju varit något. 
 
Igår var jag helt galet trött, inte så värst kul. Tröttheten är det som är absolut tuffast i mitt liv just nu. Idag hade jag äntligen tid med min KBT terapeut, har inte pratat med honom sedan i juni. Jag tänkte tillbaka på hur mycket som hade hänt sedan i juni. Sommarjobb två veckor - morfar gick bort - skulle äntligen få träffa morfar i Polen efter ett helt år men istället åkte jag på hans begravning - corona fortsatte och min grova ångest - kom iväg till Grekland och Spanien och hade det två bästa veckorna på länge - tänkte igenom mitt liv ordentligt, hur jag faktiskt vill leva det - började jobba igen och upplevde en sjuk trötthet - jobbade på mitt första bröllop. Så otroligt skönt att prata av sig, jag vill aldrig sluta gå hos honom... 
 
Jobbet idag gick finfint. Tisdagar är nu mina absolut jobbigaste dagar, jag har 6 lektioner och hinner inte sitta ner ens fem minuter framför mitt skrivbord. Jag hade dock allting planerat och kopierat (det är enda sättet att fixa dessa dagar på) så det flöt på. Det känns så himla roligt att jobba med mina två åk 8 klasser nu, oj vad de har mognat till under sommaren. De tar sig an uppgifter på ett helt annat sätt än i åk 7 och jag njuter verkligen av att få undervisa dessa ungdomar. Det ska bli så spännande att se var vi hamnar någonstans i slutet av åk 9, jag tror det kan bli grymt. Just nu skriver vi insändare på svenskan och eleverna har fått välja ämnen helt själva vilket har lett till ett riktigt stort engagemang  under processens gång. Varje lärares dröm, så himla skoj <3 



WEDDINGBYCARRO

Mitt första jobb som bröllopskoordinator är avklarat! Waah, kan inte tro det. Jag har taggat för detta i ett år och nu är det över. Igår jobbade jag i 16 timmar och tog över 27 000 steg. Johanna Kajson som var min mentor under utbildningen sa att det är extremt intensiva dagar som bröllopskoordinator och att det är stående jobb under alla timmar. Jag tänkte att kan det verkligen vara så? Ja det kan det! Under 16 timmar satt jag ner i 30 minuter sammanlagt, och det var när jag åt. Vi tar det från början!
Jag anlände på Ängavallen klockan 8.30 och då mötte jag upp fotograf, MUA och toastmadame. Jag och toastmadame samarbetade under hela dagen. De första timmarna var jag i festlokalen och preppade, jag hade ett körschema som jag följde hela dagen. Under dagen och kvällen mötte jag sedan upp DJ, magdansös och vigselförrättare. Det var en stressig dag med saker att göra hela dagen. Dock var det så kul! 
Lokalen, blev himla nöjd med allt vi fixade. 
Trött men glad tjej.
Brudparet valde att ha vigsel med endast de närmaste, alltså familj och brudtärnor + best man, och sedan kom resterande av gästerna till middagen. 
Efter 3 rätters middag, tal och annat kom magdansösen och sedan blev det FEST! De bjöd upp mig till dans också vilket var väldigt trevligt :-) Bruden är svensk och brudgummen från Irak så det blev en härlig blandning av såväl gäster som musik. 
 
Jag träffade många personer under dagen och väldigt trevliga personer. Tyvärr stötte jag också på motstånd och det var av Ängavallens ägare. Det första jag tänkte på när jag vaknade idag var hur otrevlig han faktiskt hade varit mot mig igår så jag skrev ihop ett långt mejl som jag skickade iväg. Det var inget jag tänkte göra men jag kunde inte släppa det och jag kände att han faktiskt behöver få höra några ord. Han var otrevlig och framför allt nonchalant. Mitt jobb som bröllopskoordinator är att dubbel (och trippelkolla) allting men så fort jag ville stämma av tider och liknande med honom så suckade han och visade på en stor irritation. Han sa till mig att han jobbat i över 20 år med detta och att jag inte behöver säga åt honom hur han ska jobba. Helt ärligt blev jag chockad över hans svar. Jag sa inte åt honom hur han ska jobba utan gjorde mitt jobb men han var inte alls mottaglig för det. Trots att han jobbat i över 20 år blev det en del missar under dagen, gästerna fick vänta i över 20 minuter på varmrätten t.ex. vilket inte är okej. Jag tror inte att han är van vid att jobba med bröllopskoordinatorer men det gjorde mig förbannad att han tror att han kan vara hur nonchalant som helst. Jag är van vid att folk rynkar på näsan åt unga tjejer som är drivna och jobbar, det är inte första gången. Jag är tjej, jag är ung, jag är driven men det betyder inte att jag kommer ta skit från andra. Detta var tyvärr kvällens negativa del och till slut blev det så att jag knappt ville fråga honom någonting då jag visste att jag skulle stöta på motstånd. Han har inte svarat på mitt mejl än, det återstår att se om han kommer att göra det...
 
Förutom detta gick det bra. En sådan här sak gör att jag aldrig hade rekommenderat Ängavallen till framtida brudpar. Jag var hemma klockan 01 och har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Den sista halvtimmens körning var sjukt tuff, jag har aldrig känt en sådan trötthet i bilen, vilket är livsfarligt. Jag kände bara att ögonlocken blev tunga och att jag så gärna ville blunda. 30 minuter kändes som 30 timmar. Idag är jag mör i hela kroppen och extremt trött. Jag vaknade med extrem migrän och har reda tagit tre tabletter. Så mår jag varje gång efter en fest eller liknande med hög musik, mycket folk och bilresa. Mitt huvud och migrän fixar inte det och jag blir lika besviken varje gång. Jag ska vila upp mig idag. ♥



Myskväll

Åh, vilken mysig kväll det blev igår 💗 Efter jobbet åkte nämligen jag och mamma till Åhus seaside garden för att äta. Jag var så sugen på deras mat så mamma bjöd mig dit, gulle. 
(null)

(null)
Min fina mamma 🥺😍
(null)
Italienskt prosciutto pizza till varmrätt. 
(null)
Och pannacotta till efterrätt. 
(null)

(null)

(null)
Myyyysigt!! 

Så härligt med kvalitetstid med bästa mamma, sådär mitt i veckan också. Lyx <3 

Imorgon ska jag göra mitt första jobb som bröllopskoordinator!! Jag är så himla nervös... Jag känner mig extremt trött och imorgon ska jag jobba från 07 på morgonen till 01 på natten vilket är rätt sjukt. Hur död kommer jag inte att vara? Det ska i alla fall bli väldigt spännande att komma igång men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös för det ÄR jag. Önska mig lycka till!! 



Allt och ingenting

Men hej från en trööööött tjej. Jag kunde inte somna igår, nätterna med sömnproblem är hemska... Jag somnade runt 03 och var helt slut på jobbet, och efteråt också. 
(null)
Trött, trött, trött. Tog på mig en söt outfit i alla fall :-) 

Idag började eleverna, äntligen!! Att jobba 6 hela dagar på en skola utan elever är så tråkigt. Idag var där äntligen liv och rörelse igen. Jag kände mig så glad för jag fick göra det jag tycker är roligast, nämligen att undervisa. Jag och min kollega hade vår mentorsklass först till kl 11 och sedan hade jag fyra lektioner (mina tisdagar är sjukt tuffa). Det gick i alla fall hur bra som helst. Jag saknar dock älskade 9b som jag släppte i somras, idag börjar de på gymnasiet <3 det känns så tomt utan dem, har haft mina roligaste lektioner och timmar under mina tre år som lärare med just den klassen, det kommer jag sakna som bara den. Är avis på lärarna på gymnasiet som tar över och får undervisa dessa härliga ungdomar. 

Igårkväll fick jag detta sms från en kille som gick i 9b och nu ska börja på gymnasiet. 
(null)
Han hade hittat brevet jag skrev till var och en av eleverna. Fina, fina elever!! Jag plockade fram min låda med alla magiska brev jag fick från ett par personer i klassen i juni och grät både en och två gånger. Sådant här ger mig styrka att orka forsätta som lärare, jäklar vad fina elever jag har fått möjlighet att undervisa under mina tre år. Så tacksam! 

(null)
Hade två 8or och skrev upp på tavlan vad vi ska hinna jobba med denna terminen i svenska, skoj! 
(null)
Nu för tiden tar det cirka 30 sekunder för mig att fixa mig på morgonen, det enda jag gör är att borsta håret. Jag har inte sminkat mig på snart 2 månader och det är ju magi 🥺😍 hur skönt att gå runt osminkad?! Jag gör alltid det hela somrarna, så fort jag börjar bli brun och fram till september typ, då brännan försvinner. Att man inte kan vara brun året runt, känner mig tusen gånger fräschare och snyggare då. 
(null)
När jag kom hem hade jag sjuk migrän, har haft det varje eftermiddag sedan jobbet började. Alltså sådär riktigt, riktigt vidrigt ont. Är väl den dåliga luften som påverkar men det är jättejobbigt. Jag tog en tablett och gick ut en kvällsrunda, behövde luft. 

Ikväll har jag bara tittar idol och tiktok, hallå älskar appen helt plötsligt?! 
(null)
Såg en video igår på tiktok på en kille med dessa käkben, alltså SNÄLLA??? 🥺🤤 Är det bara jag som är helt galen i käkben? Jag tycker det är så sjukt nice på killar, finns inget jag tycker är snyggare än käkben, oh my 🤤 jag känner en kille med sjuka käkben och varje gång jag får en snap på käkbenen blir jag helt svag hahahah. Jaja, nu vet ni min svaghet gällande gillar. Vilken är eran? 😜



Min historia - från lycklig till utbränd och vägen tillbaka

Första helgen efter att jobbet kört igång, check. Jag tog inte med mig något jobb alls hem i fredags och åkte hem direkt efter att jobbet slutade. Dessa två saker i kombination har inte hänt sedan jag började jobba och det var år 2017... 
 
Nyårslöften sker ju vid årsbyte och då sätter ju många upp nya mål, new year - new me typ men för min del ska detta ske nu i samband med höstens ingång, i samband med ett nytt läsår. Jag har som sagt funderat kring livet väldigt mycket i sommar. Hur jag egentligen vill leva mitt liv och hur jag faktiskt vill ha det. Så som mitt liv har sett ut de senaste tre åren, det är inte så jag vill leva det. Nu kommer jag att skriva det mest personliga inlägget jag har publicerat här på bloggen. 
 
Jag har alltid varit den där duktiga flickan, så länge jag kan minnas. Jag ville alltid göra det rätt för mig, aldrig ställa till med problem, alltid ta ansvar. Jag hade aldrig några problem i skolan då jag alltid gjorde det jag skulle. Högstadiet flöt på men sedan hände något på gymnasiet. Jag var inte nöjd med mina högstadiebetyg, som inte alls var dåliga på något sätt men ändå. Jag gick in med inställningen att jag ska få så många höga betyg som möjligt på gymnasiet. Jag pluggade helt galet mycket, hela kvällarna, halva nätterna, en massa timmar på alla lov osv osv. Jag bärjade må alltid sämre, i samband med detta fick jag migrän år 2011 men ni vet ju att mitt liv har varit ett helvete med migränen under nio års tid nu. Hur som helst, jag grät så mycket under gymnasiet, jag var så trött och hela tiden på bristningsgränsen. Det visste jag inte då men detta var början till att jag år 2019 kraschade totalt. Jag gick ut med 22 av 29 MVG, alltså väldigt bra betyg. Jag var nöjd och kom in på lärarprogrammet utan problem. Jag började ju plugga direkt efter gymnasiet, en utbildning på 4,5 år. Här började jag väl må dåligt på riktigt utan att reflektera över det. Jag trivdes inte alls på universitetet, människorna gick mig på nerverna, jag tyckte att det vi lärde oss var otroligt tråkigt och inte det jag hade hoppats på. Jag bodde ju inte i Helsingborg och jag hatar att festa så studentlivet var med andra ord ingenting för mig. Min migrän var värre än någonsin och jag hade helt galet tuffa år. Jag kommer aldrig att glömma migränattacken jag fick efter en tenta. Jag låste in mig på toaletten på Campus Helsingborg, ringde mamma och storgrät av smärta. Jag har aldrig någonsin haft så ont, jag trodde verkligen att jag skulle dö där och då. Jag ville inte åka till skolan, det tog emot så varje morgon när jag satte mig på tåget. Det var otroligt tuffa 4,5 år. Examensarbetet var det jobbigaste jag gjort, över 70 sidor och jag jobbade med det nästan dygnets alla vakna timmar. Vid det här laget var jag så slut och så nära att brista att jag nu i efterhand undrar hur jag fixade det. För en perfektionist som mig var ett sådant stort examensarbete extremt tufft, varje sida skulle bli perfekt. Jag grät så mycket under dessa månaderna, jag fick verkligen utbrott och kände att jag inte orkade mer. Till slut blev det klart och jag fick VG på mitt examensarbete, högsta betyg och jag var helt slut men så glad. Nu skulle jag äntligen bli legitimerad lärare och jobba med det jag älskar! 
 
Jag fick jobb redan innan jag blev klar med mina studier och jag är kvar på samma skola än idag. I samband med att jag började jobba köpte jag bil, redan innan jag hade bokat uppkörning. Jag hade påbörjat att plugga inför körkortet under hela gymnasietiden i princip men migränen stoppade mig varje gång. Jag hade så stora problem att jag inte ens kunde ta körlektioner. Jag var nära på att ge upp men att köpa bilen blev min morot. Jag köpte bilen, bokade uppkörning och pluggade halvt ihjäl mig. Jag läste hela körkortsboken, skrev anteckningar på exakt allt som jag ansåg var viktigt, jag pluggade in alla skyltar och gjorde testerna på datorn så många gånger. Ni kan ju bara tänka er hur slut jag var vid det här laget och ångesten var större än någonsin. Att misslyckas med körkortet fanns inte på kartan, att bli kuggad på teoriprovet eller uppkörningen för den delen hade varit ett extremt stort nederlag för mig. När det var väl dags för teori och uppkörning var jag så nervös att jag trodde jag skulle svimma. Jag klarade teorin utan några problem och var så glad, allt pluggande hade lönat sig och jag misslyckades inte. Innan uppkörningen hade jag köpt en varmkörning, jag var så nervös att jag körde sämre än någonsin sa min körskolelärare. Jag skämdes, hur kunde det ens hända? Jag kände mig som sämsta bilföraren i världen. Det var nerverna som spökade, jag kunde ju köra egentligen. Innan jag skulle kliva in i bilen på uppkörningen intalade jag mig själv att jag klarar detta, och det gjorde jag. När kvinnan sa "Grattis till körkortet" var jag lycklig som aldrig förr. Uppkörning och teori på första försöket, yes!! 
 
Hur trött var jag vid det här laget? Helt slut. Om det bara hade stoppat där... Jag började ju som sagt jobba och skulle undervisa åk 6, 7, 8 och 9 i två ämnen. Jag hade noll material och världens största prestationsångest. Allt skulle ju vara perfekt. Jag jobbade orimligt mycket hela 2017, hela 2018 och halva 2019. Jag var nästan alltid sist ut från jobbet. Det var bara min bil som stod på parkeringen, alla andra hade åkt hem för länge sedan, men inte jag. Jag jobbade 8.00-16.00 som är min arbetstid men sedan stannade jag väldigt ofta kvar till 19 på jobbet, längre gick inte för då går larmet. Jag packade hela ryggsäcken full med jobb, med saker att rätta och saker att planera. Jag kom hem, åt middag och fortsatte jobba. Ibland till kl 23, ibland till kl 02. Sådär höll det på i 2,5 år. Jag jobbade lov, kvällar. Jag var alltid tillgänglig på mejl och svarade dirket - oavsett vem som skrev. Jag stannade kvar nästan alla fredagar och kom hem sent på kvällen, jag hade ju alltid något att göra och jag blev aldrig klar. Det är just det som är grejen, man blir aldrig klar som lärare. Man kan ha en att-göra-lista med 25 punkter och när dagen är slut har man hunnit med 8 av dessa men 32 nya har tillkommit. Man blir aldrig, aldrig klar. Man kan jobba ihjäl sig, om man inte tänker smart vilket jag inte har gjort. Man kan jobba dygnets alla vakna timmar och ändå inte bli klar, för det går aldrig. Det är man själv som måste säga stopp, det är bara jag som kan säga det räcker nu Carro, detta är bra och där får det ta stopp. Som perfektionist är detta väldigt svårt, för jag vill ju inte att det ska vara bra utan jag vill att det ska vara perfekt. Mamma, som såg allt detta utifrån bönade och bad mig att sluta, att dra ner på tempot, att vila, att komma hem från jobbet tidigare, att inte jobba så mycket hemma. Detta ville jag absolut inte höra ett ord om! Jag var så arg på mamma, jag var så, så irriterad på henne. Hur vågar hon komma och säga hur jag ska sköta mitt jobb? Att jag ska dra ner på tempot? Detta bråkade vi mycket om, mamma fortsatte "tjata" och jag fortsatte kontra med mitt. Idag förstår jag att det var av 100% oro och omtanke, och inget annat. Mamma var så rädd att jag skulle gå in i väggen medan jag bara körde på som om ingenting. Det skulle ju aldrig hända mig! Jag orkar hur mycket som helst, jag är ung, har ingen egen familj och kan jobba utan gränser. Trodde jag ja men ojoj så fel jag hade. 
 
Jag var alltid stressad, jag gick aldrig i korridoren lugnt utan var alltid på språng. Vändningen kom nog när jag började gå i KBT, som skulle hjälpa mig med min bakterieskräck men ganska snabbt kom vi in på livet i stort och när min terapeut frågade vad jag gör på fritiden kunde jag inte komma på något förutom jobb. Jag har hela tiden varit 100% ärlig mot honom och när jag berätta allt hörde jag bara hur sjukt osunt det lät. Han sa att han är förvånad över att jag "bara" är utbränd och inte har gått in i väggen. Helt ärlig är jag väldigt förvånad själv. Han sa att hade jag fortsatt så i ett par månader till kunde han garantera att jag inte hade kunnat ta mig upp ur sängen. Vi har pratat extremt mycket om detta, han och jag. Sommaren 2019, alltså för ett år sedan bröt jag ihop totalt. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, jag visste inte hur psykisk ohälsa kändes men idag vet jag, alltför väl. För ett år sedan var jag inte mig själv, det var inte längre Carro utan en helt främmande person som tagit över min kropp. Jag orkade ingenting och jag var aldrig glad. Jag och mamma åt lunchbuffé en dag och jag började gråta under tiden vi satt där vi bordet, jag kände bara att jag inte orkar mer. Jag har aldrig sett mamma såhär bekymrad. Fina, fina mamma som jag vägrade lyssna på... <3 Vi var i Polen, jag satt på morfars altan och grät. Allt kändes hopplöst, ingenting var roligt och jag orkade inte ens gå till vardagsrummet när mamma ropade på mig. Jag orkade ingenting och jag har aldrig känt mig så misslyckad och maktlös. Vi var i Spanien samma sommar och jag la mig på solstolen men så hamnade en massa sand på handduken. Att gå upp och skaka av sanden är ju egentligen inga problem, det hade man ju bara gjort utan att tänka. Att gå upp och skaka av sanden kändes där och då som att bestiga världens högsta berg. Jag blev gråtfärdig av bara tanken och nu inser jag hur otroligt dåligt ställt det var med mig. Jag blir både ledsen och arg på mig själv att jag lät det gå så långt. Jag var nere på botten och trodde aldrig att jag skulle skratta igen. Nu ett år senare mår jag bättre men inte bra. Jag orkar mer men inte mycket. Jag är glad ibland men inte så ofta som jag borde. Jag har jobbat med mig själv som bara den, framför allt under det senaste året och med min mammas och min KBT terapeuts stöd och hjälp har jag insett att det inte går att fortsätta så. Ingen i hela världen klarar av att bara jobba och inte ha tid till återhämtning, att inte ha någon fritid. Det går bara inte. Så jag mår fortfarande inte bra? Nej det gör jag inte MEN jag mår bättre, jag har lite mer energi och jag skrattar lite mer. Jag är fortfarande inte mig själv, jag är fortfarande inte den tjejen som jag tidigare var men jag är på väg dit, med små kliv. Det kommer att ta tid, jag har hört att det kan ta många, många år men jag ska komma dit. Hur vet jag inte riktigt än men jag försöker klura ut det. Det jag vet är att jag aldrig någonsin vill hamna där jag var år 2019 igen. Jag vill aldrig hamna i den onda spiralen med bara jobb igen. Aldrig, aldrig, aldrig. 
 
Det är ju knappast så att jag inte är perfektionist längre, för det är jag och kommer troligtvis alltid att vara. Däremot har jag lärt mig att det inte fungerar som jag gjort tidigare. Jag måste ge mig själv tid till återhämtning. Många helger det senaste året har jag inte ens orkat resa mig ut sängen utan bara legat hela dagarna och tittat upp i taket. Behöver kroppen det så får det väl vara så. Med utmattningen kom också en medelsvår depression vilket är väldigt jobbigt. Jag tar ingen medicin och jag vägrar medicin, jag ska fixa det utan. Sömnproblem kom också som ett brev på posten och jag har märkt att jag har extremt stora sömnsvårighetern är det är något som oroar mig, när det är något jag tänker på. Detta är svårt att ändra på då det många gånger sitter i mitt undermedvetande men jag tror att jag har börjat bli lite mer medveten om det nu. 
 
Om ett år, från idag - alltså den 16 augusti 2021 ska jag läste om detta inlägg, reflektera över det gångna året och jag hoppas så innerligt att jag kan säga att jag har kommit en väldigt bra bit på vägen. Att jag har lärt mig att ge mig själv utrymme för återhämtning och inte jobba så mycket. Det måste ske, men det är bara jag själv som kan få det att ske. Första jobbveckan började bra, det var dock jättesvårt att åka hem efter jobbet istället för att stanna kvar, att försöka att inte titta mejlen 15 gånger på kvällen, att inte ta med jobb hem, att inte öppna ett dokument och börja skriva ner idéer till en ny skoluppgift, att inte jobba under helgen... Vad gör man liksom på kvällarna och helgerna när man inte jobbar? En tragisk tanke, jag vet men det är så det har varit de senate åren. Denna veckan har ju dock eleverna inte börjat än så det var mindre jobb såklart, jag måste bara lyckas hålla i detta när eleverna börjar också. Det är klart att jag kommer behöva jobba hemma ibland och stanna kvar på skolan och rätta ibland men det får inte bli så som tidigare, det får det bara inte! Just nu tål jag inte stress lika bra, mitt huvud blir segt som kola på eftermiddagarna och jag har svårt att tänka och koncentrera mig. Mitt minne är fortfarande väldigt dåligt och jag är väldigt trött. När jag kommer hem på eftermiddagarna är jag helt slut och det är en väldigt jobbig känsla, då blir jag ledsen för jag vill inte känna mig så trött - då blir jag gråtfärdig och jag vill inte känna mig gråtfärdig. Detta kommer att ta tid har jag insett men jag är taggad på att förändra mitt liv, en gång för alla. Eller förändra är kanske fel ord, jag är taggad på att få tillbaka mitt liv. Jag hade kunnat bli sjukskriven på heltid direkt för jag uppfyller alla symtom för utbrändhet men jag vill ju inte. Jag älskar mitt jobb, det är min passion men det är också samma jobb som gjort mig sjuk. Jag vill kunna hitta en balans, jobba med det jag älskar samtidigt som jag mår bra. Hoppas ni vill hänga med på min resa, påminn mig gärna i kommentarerna under veckorna om ni tycker att det känns som om jag jobbar för mycket. Jag kan behöva en påminnelse, eller 100... Allt detta i samand med kronisk (extremt tuff) migrän och diabetes typ 1, fy säger jag bara. När jag tänker på allt det jag skrivit nyss undrar jag hur jag orkat. Men som min tatuering säger Be strong girl.
 
Om ni läst hela, en eloge till er. Tack för att ni ville läsa mina innersta tankar. Gör inte samma misstag som mig, det är inte värt det. Ingenting är värt att må så dåligt att man inte känner igen sig själv. Att tappa sig själv någonstans på vägen är hemskt. Jag vill hitta mig själv igen. 
En tjej som mår bättre men inte bra. Hoppas jag om ett år kan skriva att jag mår bra ♥



Årets sista stranddag

Men hur varmt är det inte i Sverige nu?! Det var såklart svinvarmt de två veckorna jag sommarjobbade och så är det svinvarmt nu när jag börjat jobba igen, vad är oddsen? 
 
Hur som helst blev det idag årets sista stranddag. Jag jobbar ju hela veckorna och nästa helg blir det jobb då jag ska fixa mitt första bröllop (!!) Idag åkte jag därför till stranden med mamma, min bror och Jack. Dessa tre är min familj som jag verkligen älskar över allt annat. Jag har ingen annan i familjen utan det är mamma, min bror och lilla Jack. Därför bröts mitt hjärta i tu när morfar gick bort i somras, 1/4 av familjen borta bara sådär. Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det, jag saknar morfar så galet mycket att det inte går att beskriva med ord. Mitt hjärta är inte längre helt :(
 
Detta inlägget skulle inte handla om det utan om stranden. Vi åkte till Yngsjö men jag var rädd att det skulle vara sjukt mycket folk vilket det verkligen var. Jag har aldrig sett så mycket folk i Yngsjö, under alla år jag åkt dit. Jag har ju inte varit i Sverige mycket i sommar så har inte upplevt den där trängeln som det skrivs så mycket om men idag fick jag bevittna den med egna ögon, och det var inget kul. Bi lyckades dock hitta en plats där vi kunde hålla avstånd vilket var väldigt skönt. Men oj vilken skillnad det är på stränderna utomlands och stränderna i Sverige denna sommaren! I Grekland hade vi det helt drömmigt, där var en privat strand men flera meters mellanrum mellan alla parasoll, ingen trängel what so ever. I Spanien hade de också flyttat parasollen så att det blev avstånd, då pratar vi flera meters avstånd. Här i Sverige är det väldigt svårt... Är så tacksam att jag faktiskt kom iväg denna sommaren och slapp trängeln här i Sverige. 
Men hallå så söt?!
Så kul att komma iväg med brorsan också, det händer inte så ofta. 
Mitt hjäääärta <3
Du är det absolut finaste och sötaste jag vet.
Efter ett par timmar på stranden åkte vi till Spice of Åhus för att äta. De har god mat men idag var det sjukt mycket folk där vilket gjorde servicen bristfällig. Vi väntade på maten i över en timme och Jack stackarn var så hungrig. De glömde saker, gjorde fel osv osv. Så tråkigt när det blir så. 
 
Mysig avslutning på sommaren i alla fall. Jag älskar att umgås med min familj, de ger mig så mycket glädje i livet. Vad har ni gjort idag?



Mysmode on

(null)
Snälla säg att det inte bara är jag som byter om till myskläder direkt när jag kommer innanför dörren?! Standard direkt när jag kommer hem är tvätta händerna, sätta upp håret i en hög knut och byta om till mjukiskläder diiiirekt. Människor som inte byter om och går i samma kläder som under dagen (och ännu värre JEANS!!!), vilka är ni egentligen? 🥵🤪

Så vem är ni? 
1) Personen som byter om direkt när ni kommer hem. 
2) Personen som går i samma kläder som under dagen och inte byter om (🥵🥵🥵🥵)



iPhone

iPhone, iPhone... Älskade mobil men sämsta kvalitén helt ärligt. Jag vet inte hur många av mina mobiler som gått sönder under årens gång and here we go again. Nu har jag en iPhone X men det var verkligen inget lyckat köp för jag har behövt byta skärm tre gånger varav en gång både fram-och baksidan. I Spanien började den strula som bara den, ljudet har slutat att fungera så jag kan inte lyssna på musik för ljudet stänger av sig själv, så frustrerande!! Prata i telefon kan jag inte heller och inte låsa mobilen. Kommer ju inte ens kunna sälja skiten. 
Jag måste köpa en ny iPhone med andra ord men jag blir helt lost så många olika modeller Apple kommit ut med. X, XS, Max, PRO, SE osv osv. Liksom whaaat, varför så sjukt många modeller? Har någon av er iPhone 11 Pro? Är den bra? Eller vilken bör man satsa på?





Brain on fire

Jag måste, måste, måste tipsa om denna film. Brain on fire, det är fasen bland det bästa jag sett i hela mitt liv. Den finns på Netflix och får en solklar 10/10. Den handlar om en ung journalist som får psykosanfall, märkliga anfall och hör röster som inte finns. Hennes tillstånd förändras hela tiden tills det blir oförklarligt för alla läkare. Skådespelarna var galet bra och hela storyn, wow <3 
(null)
Lätt topp 5 av filmer jag sett. Lova mig att ni ser den i helgen, lova!! 

Imorgon är det redan fredag och sista dagen av första jobbveckan. Veckorna går verkligen så fort när man jobbar. Jag har åkt hem direkt efter jobbet alla dagarna, inte suttit kvar ens 10 minuters gratis övertid och jag är så stolt över mig själv. Jag har haft mycket tid åt att tänka i sommar och kommit fram till hur jag vill leva mitt liv och det är minsann inte att jobba ihjäl mig som jag varit på väg att göra de senaste tre åren. Det är ingen som tackar dig när du går in i väggen och inte orkar resa dig ur sängen, jag börjar sakta men säkert inse det nu. Jag har kört slut på mig själv, både mentalt och psykiskt sedan jag började jobba år 2017 och jag är så arg på mig själv att jag utsatt mig för det. Hur kunde jag ens låta detta ske? Nu tål jag inte alls stress på samma sätt längre, jag blir gråtfärdig varje gång jag känner att det blir för mycket. Saker som jag tidigare klarade utan problem fixar jag inte längre. För bara ett år och tre månader sedan kunde jag inte tänka mig att åka hem direkt efter jobbet och inte jobba något utan vila och titta på en film. Det var bara jobb, jobb, jobb. Idag åkte jag hem direkt när jag slutade, åt en god middag, tittade på en hel film (så ovanligt för min del, sedan jag blev utbränd har jag inte fixat att se en film i sträck utan kan bara se kortare stunder men denna var så bra så jag sträcktittade på den. Jag har också tagit bort jobbmejlen och personalplattformen från min mobil. Det känns så skönt för annars kan jag inte hålla mig borta från att ständigt kolla. Mitt kontrollbehov är enormt och jag måste fortsätta att jobba på det. Jag är stolt över mig själv och min utveckling. You go girl <3



Vad jobbar jag med egentligen?

Uuueh, de senaste dagarna har varit riktigt kaosartade 🥵
(null)
Tillbaka på jobbet i måndags efter 6 veckors semester, det var tufft!! Bilden sammanfattar den dagen väldigt bra haha. 

Nej men det kändes okej att komma tillbaka till jobbet, jag älskar mitt jobb och har väldigt härliga kollegor så det kändes liksom så okej det kan kännas att komma tillbaka efter en lång semester. När jag kom hem började dock helvetet som har hållit på i tre dagar. När jag var i Spanien tog jag tabletter som skjuter upp mensen, jättebra att det finns ju så att man kan åka på semester men en biverkning är värre mensvärk. Jag som har vidrig mensvärk i vanliga fall trodde fkn jag skulle dö och jag skojar inte. Jag låg och kved, grät och skrek i sängen från 15-01 innan jag till sist somnade av ren utmattning. Det var en sådan omänsklig smärta men kramper hela vägen ner, nej fyfan vilken plåga. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv haft så ont och kommer aldrig någonsin åka på semester igen om jag måste ta tabletter för att skjuta upp mensen för det är fan inte värt det. Jag vaknade med mensvärk nästa morgon också men hanterbar efter ett par tabletter. Klockan 11 började mitt blodsocker stiga like crazy och jag fick inte ner det, hur mycket insulin jag än tog. Hade 26 i blodsocker hela kvällen och mådde skiiiiit. 48 timmars plåga, nej fyfan. När jag inte trodde det kunde bli värre så blev jag istället låg hela natten för jag hade tagit så mycket insulin att jag vaknade 9 gånger för att min apparat larmade för låga värden gång på gång. När jag äntligen somnade vaknade jag kl 07 med äckligaste migränen på länge, hade så ont och mådde så kunde inte åka till jobbet förrän en timme senare efter att ha tagit stark medicin och tvingat mig upp. Roliga tre dagar va? :-) är så trött på att ständigt må dåligt, hoppas era dagar varit bättre <3 
(null)
Nu mår jag relativt bra i alla fall, skönt!! Har varit en stressig dag med möten exakt hela dagen. Hade 9 möten idag 🥵 Imorgon har vi tid till egen planering så ska försöka hinna med mycket då. Det är lite kaos då det inte finns lärare till alla positioner och där de vill att jag ska gå in och ta ännu mer vilket stressar mig så mycket. Bollade mina tankar med mamma ikväll vilket var så skönt för fick nya perspektiv på saker och ting, mami är bäst <3 förhoppningsvis löser sig schemat imorgon då jag gett ett förslag som jag hoppas går igenom. Ha en fin kväll! 



SEMESTERN SLUT

Igår kom jag hem från Spanien, att byta Spanien mot Sverige känns helt ärligt extremt deprimerande. Jag har haft en helt fantastisk vecka i Spanien, jag kommer minnas denna veckan med glädje lång tid framöver för jäklar vad bra jag haft det. Kom hem till 31 graders värme och höll på att dö, fy vad varmt det varit idag! Jag älskar värme utomlands, när jag är vid havet hela dagarna, när det är 20 meter till havet och AC på rummet. Jag avskyr värme här hemma i Sverige, enda gången jag gillar det är när jag är på stranden men annars är den en ren plåga. Vi hade 33 (!!) grader här hemma idag och det är bara äckligt varmt. 
Älskar Can Picafort!! Verkligen så himla fint vatten. Förhoppningsvis åker vi tillbaka nästa år men då med min bror och Jack. Det beror på om vi lyckas sälja huset i Polen eller inte. 
 
Imorgon börjar jag jobba. Det känns typ overkligt? Ett sommarlov har aldrig gått så fort som denna sommaren, det kanske är för att jag jobbade två veckor under sommaren men det känns bara som om det gått sjukt fort. Jag känner mig inte riktigt redo för jobb än men vad ska man göra. När jag väl kommer in i rutinerna antar jag att det kommer kännas bra. 
Svårt att gå och lägga sig i tid idag men snart ska jag sova. Börjar ni också jobba snart? Har ni fortfarande semester så njut!!! 2



Vamos a la playa

Jag har det för bra här i Spanien alltså 🥺😍 Jag njuter av varje sekund och vill verkligen inte åka hem på lördag morgon. Imorgon är vår sista heldag här, vill inte, vill inte hem!! 
(null)
Vattnet är dröm och jag älskar det så mycket. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag är på stranden 8 timmar per dag och får aldrig nog. Älskar <3 

(null)
Morgondagens planer är att äta frukostbuffé, vara på stranden hela dagen, gå strandpromenad, fota lite, äta middag och sedan packa. Jag ska verkligen ta tillvara på sista dagen. 

(null)
Dagens solnedgång, alltså jaaa så fint. W



Mamma <3

Älskar dig, älskar dig, älskar dig!! 💗
(null)

(null)
Om alla hade haft en mamma som dig hade världen varit en bra mycket bättre plats. 





Livets liv

Lever livets liv på Mallorca och känner att det verkligen är vid havet jag hör hemma. Åh vad jag hade velat bo vid stranden, hade varit dröm att spendera hela somrar utomlands. När jag blir pensionär ska jag fly landet, aldrig att jag stannar i Sverige. 
(null)
Ren och skär lycka, fasen vad jag mår bra. Jag har inte tagit migränmedicin under två dagar nu och i Grekland tog jag ingen medicin 6 (!!!) dagar i rad, det händer aldrig och har inte hänt sedan år 2011. Sedan när jag är tillbaka i Sverige är migränen tillbaka varje dag, dygnet runt. Jag vill bara pausa livet just nu, jag älskar det. 

Idag har det dock varit storm och ingen sol. Det gjorde mig väldigt förvånad för jag ser Spanien som ett väldigt solsäkert land under högsäsong men tydligen inte? Imorgon ska det regna?? I och med att det blåste väldigt mycket var det superkallt på stranden när det bara var moln så jag låg under en handduk och frös haha. Skam den som ger sig dock! Jag älskar ju havet :-) Dock tog solen ändå trots tjocka lager av moln. Drygt med vädret såklart, jag hoppas på finare väder onsdag till fredag. Sedan är det röd flagga på stranden = badförbud. Inte nu igen! Ahh jag blir så frustrerad för i Grekland fick man inte bada 4 dagar och nu är det repris på det. Jag vill verkligen bada och blir ledsen att det hela tiden är undervattenströmmar och höga vågor. Har inga jätteförhoppningar på morgondagen då det fortfarande blåser men kanske onsdag? Jag har aldrig varit med om badförbud så många dagar utomlands som i sommar, har alltid kunnat bada hur mycket jag vill. 

Men förutom dagens väder och badförbudet har jag det toppen. Vi gjorde det bästa av situationen idag ändå, gick strandpromenad, läste i flera timmar och köpte glass. Klockan 17 sprack det upp så fick två soltimmar i alla fall. 
(null)




Hola amigos

Hola amigos! 

Nu är jag i Spanien. Flygresan gick jättebra vilket var skönt. Väldigt lugnt på Malmös flygplats, mindre lugnt på Palmas flygplats då den är enorm. Vi tog taxi till hotellet, på hotellet är det obligatoriskt att bära munskydd till skillnad från i Grekland då vi slapp det. Det är väldigt jobbigt att ha munskydd inomhus men regler är regler och i dessa tider är det såklart bara till att följa landets regler. 
(null)
Utsikten från balkongen, man tackar! Så himla fint. Det är värsta värmeböljan runt Medelhavet, igår var det 33 grader. 
(null)
Rummet är ganska fint, det är ett 4 stjärniga hotell och hotellet i Grekland var 5 stjärniga. I jämförelse med Grekland känns detta inte riktigt som 4 stjärnigt eller så var helt enkelt hotellet i Grekland topp, topp för det var makalös bra service och allt var perfektion. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Vid kl 15 gick vi till stranden och stannade till 19. Stranden här i Can Picafort kan vara något av det finaste jag sett i hela mitt liv 🥺😍 Kolla på vattnet, det är turkost och helt klart. Fantastiskt! Igår badade jag 5 gånger och bara njöt av varje sekund. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Jag somnade en stund på stranden till vågornas brus, helt underbart. 
(null)

(null)
Vi åt middag på hotellet och sedan la jag mig i sängen, helt slut efter bara tre timmars sömn. Min solbränna från Grekland är fucked up, jag har fått solblåsor på hela magen och dekolletaget så en massa skinn går bort :( sedan är solbrännan i ansiktet halvt borta så jag var helt prickigt igår. Fick skrubba bort hela gamla brännan från ansiktet. Förhoppningsvis jämnar det ut sig i slutet av veckan. 

Idag blåser det så det höööga vågor. Här är grunt så man kan bada ändå :) ska till stranden nu, ha det fint 💗