slide show

Calvin

Alltså älskling!!
Kan man älska en ryggsäck? Jag har ju en grå från CK som jag loooove men hey, svart passar ju till allt? Dock tål jag verkligen inte materialet som är på alla handtag, får rysningar när jag tar på det. Tanken är att jag ska lämna in ryggsäken till en skräddare som kan fästa något annat material så att jag kan börja använda skönheten. 



En torsdag

Hej på er!
 
Vad roligt att mitt inlägg om diabetes uppskattades, statistiken höjdes verkligen. Hoppas vissa av er vill stanna på bloggen :) På tal om diabetes så har dagen varit kaos. Igår hade jag jättebra blodsocker men hela natten låg det högt och det gick verkligen att att få ner. Tog inslin under hela dagen och mådde såå illa, sen på eftermiddagen blev det tydligen alldeles för mycket insulin för jag fick superlågt blodsocker och var tvungen att åka till Ica och köpa glass. Vid lågt blodsocker kommer migrän som ett brev på posten så nu har jag superont :)))) Ja det är verkligen en rollercoster det där. 

Hur som helst så var jag äntligen på jobbet idag. Stannade hemma både tisdag och onsdag ju. Mår fortfarande inte på topp men bättre. Saknade jobbet för mycket <3 Var superkul att komma tillbaka vilket också uppskattades av eleverna. Kul! 
 
Ikväll ska jag verkligen bara ta det lugnt. Kolla på tv och vila. Älskar såna kvällar. Hade varit ännu bättre om viruset kunde släppa så att jag kan få i alla fall några timmar utan migrän? :))))) Längtar så mycket till helgen, ska inte göra något alls, underbart. Jag är verkligen introvert haha, längtar efter ensamhet. 



Saknade

Vill vara i USA med er två igen och skratta 24/7. ♡ 




Bara fel

Åh Gud den här dagen blev verkligen inte heller som tänkt. Fan vad livet är tufft ibland. Livet är underbart när hälsan finns där. Enligt mig finns det inget viktigare här i livet än hälsa och kärlek. Mår man dåligt så spelar pengar eller annat ingen som helst roll. Ibland blir jag bara så trött på att alltid ha ont. Att jag aldrig kan känna den där riktiga glädjen som andra kan. P.g.a. min migrän tappar jag 80% av min livsglädje. 


Idag gick jag ju till jobbet trots att jag mår skit och det skulle jag nog inte gjort. Dels har jag svinont i halsen och mår riktigt illa. Sen är jag ju så täppt att huvudet blir katastrof. Alla lärare samlades i klassrummet för genomgång och redan när jag kom in mådde jag dåligt men hurtig som jag är så tror jag alltid att jag klarar allt. Där inne fanns verkligen 0 syre och jag bara kände hur huvudet började pulsera allt mer och hur illamåendet stegrades. Jag är liksom en person som aldrig vill visa mig svag, vill alltid vara stark och klara allt. Detta är nog första gången i mitt liv som jag kände att jag måste ut och det nu för annars kommer jag svimma. Sa till chefen att jag har så galet ont så sprang ut i korridoren och bara grät. Grät av smärta. Hur många gånger ska jag behöva göra det?? Varför kan jag aldrig må bra?

Åkte hem och har sovit hela kvällen. Imorgon tror jag inte det blir jobb för min del vilket ger mig sjukaste ångesten. Jag vill jobba, jag vill undervisa och träffa mina elever. Jag älskar mitt jobb. Jag har under den senaste veckan fått höra kommentarer av mina eleve som värmer hjärtat 100 grader. De är så fina. Sen är det ju det att prestationsångesten gör sig påmind igen. När någon annan tar mina lektioner så tappar jag kontrollen, då vet jag ju inte längre vad som händer vilket är superjobbigt. Det är inte det att jag inte tror att någon annna kan göra ett bra jobb utan att jag inte är där. Det känns sååå jobbigt. Drömmen hade varit att vakna upp imorgon och helt plötsligt vara frisk. 

Att kunna andas som en vanlig människa hade ju varit skönt?????



Sjukis

Helgen blev inte direkt som planerad :( i lördags när jag kom hem från stan så fick jag helt plötsligt sjukaste snuvan men mådde bra förövrigt. Igår vaknade jag upp med galet ont i halsen och mådde skit skit skit. Någon äckelvirus igen. I och med min diabetes mår jag onormalt dåligt när jag blir sjuk, mycket mycket sämre än "vanliga" personer. Sov typ hela dagen igår. Sen blir min migrän katastrof när jag är täppt i näsan, har så galet ont :( 


Hoppades på att må bättre idag men jag mår fortfarande skit. Ska dock till jobbet för dels för jag panik när jag inte har kontroll över mina lektioner och dels har jag inte råd med att få mindre lön just nu. 

Hoppas ni får en bra dag i alla fall ❤️




En dag med Bengan

Hej hjärtan!

Lördag, skönt va? Helg är ju underbart! Jag älskar att vara hemma på helgerna men idag var jag faktiskt ute hela dagen. Först fixade jag mina fransar igen. Jag kan typ inte leva utan det nu, det negativa är att det är så himla dyrt. Efter det mötte jag upp Bengan på Wokhouse där vi åt lunch. Efter det fortsatte vårt äventyr.. 

Efter vi hade ätit var vi sugna på att göra något mer men det finns ju absolut ingenting att göra i Hässleholm. Till slut bestämde vi oss för att åka ut till kalkbrottet en sväng. Bengan den jävlen lurade dock ut mig till någon gammal flygplats som jag inte alls var sugen på att se så blev lagom irriterad hehehe. Bengan tyckte det var superkul att kolla gamla flyg, vad jag tyckte tål ju att diskuteras..
Fota <33
Vi åkte därefter ut till kalkbrottet och fotade lite.
Vi avslutade äventyret på Espresso House där vi satt någon timme innan saknade, älskade Thea kom och hälsade på. Visade henne min bil och så körde vi en runda.



Att leva med typ 1 diabetes

Jag ber er, lägg ner 20 minuter av ert liv på att kolla på denna kortfilm om hur det är att leva med typ 1 diabetes. Jag såg den precis och tårarna rinner - det trots att jag alltid får sjukaste migränen när jag gråter och jag verkligen gör allt för att inte gråta men det gick inte hejda tårarna. Jag känner igen mig så mycket, det gör ont i hela mig.
 
Okunskapen som finns om diabetes typ 1 gör mig rädd. Hade lärarvikarien gett tjejen en spruta när hon svimmade hade hon kunnat dö. Jag kan dö om jag och personerna i min omgivning inte har stenkoll på hur jag, min kropp och min sjukdom fungerar. Varje dag är en kamp, en kamp mot en sjukdom som aldrig försvinner. Den blir aldrig heller bättre eller lättare. 
 
Personerna i början visar verkligen hur stor okunskapen om diabetes är. Att det är en sjukdom som är lätt att leva med för det finns ju så bra hjälpmedel och att det går över när man är vuxen. NEJ NEJ NEJ. Diabetes är en skitsjukdom och det är 0 som botas! 0!! Det gör ont i hela mig. Jag är så otroligt glad att det kommer att sändas en diabetesgala i november, den första någonsin och jag vet att svenskar brukar vara generösa på att donera pengar. Jag hoppas innerligt att det kommer att komma in mycket pengar till forskning för varje krona behövs! Diabetesforskning får tyvärr inte alls in mycket pengar - utan pengar = forskningen kan inte gå framåt. 
 
Diabetes typ 1 är ett heltidsjobb som jag verkligen skulle vilja säga upp mig från men det går inte. Som tjejen i filmen säger så gjorde hon allt rätt men ändå så blev allt fel. Det är en sjukdom som inte går att styra över för att den lever sitt egna liv. Jag kan äta precis samma saker två dagar i rad men ena dagen ligger blodsockret perfekt medan andra dagen ligger det rakt åt helvete. Så många tårar som har fallit nerför mina kinder under åren. Så många gånger jag skrikit och gråtit av smärta. Så många gånger jag inte orkat mer. Har du själv den enorma turen att inte lida av diabetes kan du väl i alla fall lägga ner några minuter på att kolla på filmen och öka kunskapen, kunskapen om sjukdomen som inte syns men som förstår vårt liv. Dag in och dag ut.



En grekisk taverna

Från en väldigt mysig kväll i Grekland för några veckor sedan. Vi hittade en taverna vi aldrig ätit på innan och både maten och servicen var topp!!
 
Det är en norska som äger stället tillsammans med sin grekiska man. Oerhört smidig att beställa maten på svenska :)
Till förrätt åt mamma en mycket fräsch sallad och jag åt vitlöksbröd - sjukt goda!!
Blev moussaka för mammas del och souvlaki för min, jag älskar (!!!!) souvlaki, det är typ det godaste som finns här i världen. Här åt vi 3 kvällar av 7 - så gott var det.



Vilt i Eriksberg

I fredags gjorde jag och mamma en riktigt spontanare och åkte till Eriksberg för att äta grillbuffé. Mamma hade varit där med jobbet samma dag på typ guidad tur i parken - det är någon slags vildpark med vilda djur (inte exotiska djur men rådjur och sånt). På kvällen skulle de ha en grillbuffé och mamma vet hur galet mycket jag älskar grillat så hon fixade bord och överraskade mig - gulle.

Det var dock superlångt dit, drygt 100 km och det var svindyrt! Notan landade på 900 kr, sjukaste. Har ni ätit vilt någongång? Det har aldrig jag. Jag vet inte ens vad jag åt men det var en smak jag aldrig stött på innan. En del av köttet föll mig i smaken medan annat inte gjorde det. En köttbit var galet god, smälte i munnen. Restaurangen var superfin! Sveriges Mästerkock har tydligen spelats in där.

Kul med en spontanare sådär.




Hjärtar dig

Me Love You

Man ser inte alls skillnad mellan seriösa och oseriösa bilder?? Eller, vi kan inte vara seriösa i ens 5 minuter. 




In my blues

Nya as snygga jeans från River Island!! Kommer användas mycket i höst, lovar. Som ni ser är min walk in closet alldeles för stökig atm men jag håller på att städa där :-) 

 



I en grekisk by

Första kvällen i Grekland fixade vi oss och begav oss ut i byn för att leta efter ett mysigt matställe. Makrigialos är en väldigt liten fiskeby så man kan gå överallt. Det är såå vackert.
Direkt när man kommer ut från hotellet möts man av denna utsikt.
Livet är så enkelt utomlands och jag älskar det. Hur sugen blir man inte på att bara lämna allt här hemma och flytta utomlands? Dock trivs jag i Sverige också men skulle vilja ha pengarna så att jag kan resa ännu mer, när jag vill utan att behöva spara varje krona för att kunna resa.



Calvin Klein

Kolla in mina nya skönheter! Sneakers, vitt och CK - kan det bli bättre? Oklart.
Jag går i sneakers - helst vita så mycket av året det bara går. Är verkligen ingen high heels girl, bekväm och snyggt ska det vara! Jag köpte dessa på rean så de kostade typ 350 kr.



Laddar inför ett nytt läsår

Hej på er!
 
En trött tjej här. Jobbet är igång på riktigt och det känns verkligen. Jag är helt slut, alltså verkligen onormalt trött. Jag tror inte alla som jobbar är lika trötta som mig. Dock har jag kommit fram till att jag nog är en högkänslig person (googla, det är typ som en "diagnos" fast ändå mer som en livsstil, svårt att förklara), hur som helst innebär det att högkänsliga person bearbetar många fler intryck än andra personer vilket gör att man blir helt slut. Dessa dagarna har jag somnat på soffan varje dag efter jobbet. 
 
Idag jobbade jag från morgonen till 18.30, jag blev helt enkelt inte klar innan dess så fick stanna två timmar extra och ändå hann jag inte ens med hälften. Sitter just nu och planerar morgondagens lekioner. Nästa person som säger att det är lätt att vara lärare hmm.. spärrar jag nog in :) Nej men idag har jag liksom jobbat närmare 14 timmar. Imorgon börjar våra kära elever igen så det är anledningen till att allt måste fungera.
 
Jag ska vara mentor för en årkurs 8 vilket känns jättekul! Så imorgon startar mitt mentorsuppdrag, jag har aldrig varit det innan så det känns spännande. Ska ha många klasser detta läsår - det blir första gången jag har klasser som är "mina" - har haft längre vikariat innan på ett år t.ex. men nu är allt "mitt" om ni förstår vad jag menar. Stor utmaning men jag hoppas att första dagen imorgon kommer gå bra. Jag blir fortfarande nervös när jag står inför nya klasser, det trodde dock inte 14 åriga Caroline att hon någongång skulle göra när det värsta jag visste var att redovisa inför klassen - tänk vad långt man kommit :)
Tack och adjö sommaren! Nu sätter en tuff höst igång. Jag är taggad, dock hade det inte varit fel med lite mer semester ;-) Ha en bra första dag i skolan imorgon om ni börjar då! Vissa av er har kanske redan börjat gymnasiet? Tell me ♥



My kind of view

När vi kom fram till Grekland var vi rejält trötta men hade ändå halva eftermiddagen och kvällen här så vi var nere på stranden ett tag, tog dock inte med mig kameran dit. Sedan fixade vi oss och begav oss ut till stan. Makrigialos är en liten fiskeby så här händer inte jättemycket men det är ett perfekt resmål om man vill koppla av, precis det vi var ute efter.
Inte direkt en dålig utsikt från rummet, eller vad säger ni?
Glad och peppad tjej inför en vecka i värmen.
Var bara tvungen att fota solnedgången redan första kvällen. Det är min favoritvy, bland det finaste jag skådat.



Q/A min bil

Här är min kära bil!! Min bil, hur sjukt? Drömbilen är och har alltid varit Audi och på Bilhallen där jag köpte denna stod det en Audi till salu, precis en sådan jag vill ha och den var helt perfekt men alldeles för dyr. En begagnad Audi ligger på cirka 350 000 vilket inte ens var en tänkbar möjlighet. Jag var dock ute efter en rymlig bil som är lättkörd och det viktigaste av allt; fräsch på insidan! Det är verkligen otroligt viktigt för mig att bilen jag skulle köpa såg bra ut inuti, att den inte var smutsig och ovårdad. 
 
Jag tittade runt ett tag och fastade för denna direkt när jag såg den! Det är en Renault kombi, en slags sportmodell - därför är den större än de vanliga Renault Clio. Den är årsmodell 2014 och har inte kört många mil för att vara ett par år gammal. Inuti är den som sagt väldigt fin, utanpå har den lite smårepor men det är inget som man lägger märke till direkt. Den är otroligt lättkörd och har många bra funktioner. GPS, bluetooth så att man kan koppla mobilen med Spotify, telefon så att jag inte behöver prata i mobilen utan kan använda bilens högtalare osv. Jag är supernöjd! Det enda negativa är att bil är dyrt. Det är försäkring, lagningar o.s.v men förhoppningsvis kommer den vara snäll mot mig och inte strula på ett tag ;)
 
 
Fick några frågor som jag svarar på här nedan.
 
Är bilen automat eller manuellväxlad?
Den är manuell.
 
Har du köpt vinterdäck?
Ja jag har vinterdäck till bilen.
 
Var ska du förvara sommardäcken sen?
Hos Bilhallen, där bilen är köpt. Betalar en extra summa så förvarar de däcken.
 
Vet du vad skatten kostar?
Nej, det kommer stå på räkningen som kommer hem någongång antar jag. Summan kommer ju bero på hur mycket jag kör och hur stora koldioxidutsläppen är.
 
Är du säker att du är råd att ha bil?
Ja. Jag jobbar och har en fast lön varje månad.
 
Vet du vad det kostar att serva den varje år?
Det kommer ju också bero på vad som behöver servas. Kommer troligtvis inte behöva serva den varje år. 
 
Tycker du det är kul att köra bil eller ser du den som bara transportmedel?
Nu i början tycker jag det är roligt men om några månader kommer det nog inte vara lika roligt längre, då blir det en vanlig "tråkig" vardagssak. Min bil är ett viktigt transportmedel till mitt jobb. Nu kan jag dock åka och träffa kompisar när jag vill och liknande - det är en kul sak med att köra bil.



Hemma från Grekland

Stay tuned för bilder från Grekland. Börjat kolla igenom de första bilderna, det blev inte direkt mycket bloggande från Grekland. Dels ville PS inte alls som jag och dels var jag galet trött på kvällarna så orkade inte ens ta fram datorn.
Hade i alla fall en magisk vecka i Makrigialos. Rekommenderar verkligen stället om man vill ta det lugnt. Det var tredje året i rad vi var på samma ställe, nu känns det dock som om vi har gjort vårt i Makrigialos. Nu vill vi upptäcka andra ställen i Grekland. Kändes konstigt att lämna och veta att vi inte kommer tilbaka näsa år, Makrigialos har blivit lite som ett andra hem. Hotellpersonalen känner igen oss och samma personer jobbar i byn i både restauranger och affärer år efter år. Har man aldrig varit i Makrigialos är det ett måste. Punkt.
 
Idag har jag svinont i huvudet, äcklig migrän. Hjälper inte att det blåser crazy och att jag snart kommer få mens. Skitdag hade jag kallat det.



KÖRKORT = frihet

Det känns så sjukt så jag kan inte riktigt förstå det själv. Jag har körkort och bil!! Och inte vilken bil som helst utan verkligen en bil jag älskar. Den är så himla bra, vilken grym första-bil.
Jag kan köra var jag vill och när jag vill!! Det är en sån frihet att ha körkort. Gladast av alla är nog ändå mamma haha, hon var så jäkla trött på att köra mig överallt under alla mina år jag levt. Tack för alla rundor mamma. 
 
Täkte lägga upp lite fler bilder på bilen sen och skriva lite om den. Är det något speciellt ni vill veta? Hur mycket den kostade? Vad det är för årsmodell osv osv. Ni kan fråga anonymt om ni vill. 



I'm back

Hej babes! 


Var några dagar sedan vi hördes. Vad har hänt sedan dess? Nämligen det här.

- jag har varit med på blogg.se startsida! Alltså inte en liten notis utan på framsidan, framsidan. Det var ett mål med bloggen så check på den. Det var med mitt inlägg om prestationsångest. 
- jag har kommit hem från Grekland solbränd och utvilad
- jag har börjat jobba igen. Slut på semester & back to work! Kändes väldigt tufft faktiskt 
- mitt körkort har kommit
- jag har varit ute och kört i min älskade bil
- igår var jag med Hannah. Vi pratade en massa och fotade. Älskade du
- idag träffade jag Jill. Vi åt på Wokhouse och sen fotade vi på Hovdala. Finaste bästavän. 

Idag ska jag chilla chilla chilla!! Inget plugg. Livet. 

Till alla finisar som kommenterade det inlägget och skrev att ni hopps att jag klarar körkortet - jag klarade allt på första försöket!! :)



Greece

Har det jättebra i Grekland! Långa dagar på stranden och middagar på kvällen. Har dock bränt mig rejält idag och varje gång jag är i solen får jag sjukt konstiga vita märken på händerna, någon som vet vad det är?? Måste nog gå till läkaren. 


Hur som helst, idag åt vi middag på hotellet och det var middag with a view om man säger så - sjukt vackert!! Imorgon är tyvärr vår sista heldag här och på fredag börjar jag jobba. Slut på semestern 😟




The ocean is my second home

Här spenderar jag ungefär 8 timmar per dag. På stranden precis som jag älskar. Är det ens normalt att älska stranden så mycket som jag?? Favoritstunden är sådär vid 18.30 när stranden nästan är tömd på folk, solen värmer fortfarande men bränner inte, vinden svalkar skönt och jag ligger och läser en bok. Livet!!




Grekland

Hallå hallå från Grekland! Vi har det allmänt bra här. Klar himmel och inte ett enda moln. Dock blåste det galet mycket på stranden idag så man kunde knappt varken sola eller läsa. Sand i munnen, ögonen - ja överallt! Imorgon säger de att det ska bli lugnare så jag hoppas verkligen det. 


Ikväll ska vi troligtvis in till hamnen och äta gott!

En flygtur över Medelhavet är lika vacker som alltid.
Igår när vi kom fram höll jag på att dö av värme!! Har nog aldrig svettades så mycket i hela mitt liv haha.
Igår vid stranden.



3

Har inte hunnit fixa med de nya bilderna än, ska ta tag i det senare. Hoppas det blev några bra! Här är 3 från förra året. Annan tid, samma plats. 



Framme i Grekland!

Nu är vi äntligen framme i Grekland! Solsäkert som alltid, till skillnad från Sverige dårå. Tänkte alldeles strax gå ner till stranden en sväng, ta en strandpromenad och läsa en bok. Sen blir det middag någonstans ikväll. Antar att tröttheten kommer slå till rejält så ska bli skönt att sova sen!
Två bilder från förra sommaren, ska försöka ta lika magiska bilder i år!



Mother earth

Jag såg många vackra solnedgångar i USA men ska man uppleva en riktigt magisk solnedgång så behöver man faktiakt inte åka längre än till Grekland. I Spanien upplever jag inte alls solnedgångarna på samma sätt och undrar vad det beror på?
I Grekland bevittnar man en sådan här magisk solnedgång v a r j e  k v ä l l. Fatta lyxen??
 
Nu ska jag faktiskt börja packa!! Opps har inte börjat än, sen som vanligt.



Dags att packa resväskan igen

Idag ska jag packa resväskan för imorgon åker jag till Grekland!!!
Två bilder från förra året. Vi ska tillbaka till samma hotell och samma ställe för tredje året i rad. Rätt sjukt eftersom att vi aldrig åker tillbaka till samma plats men jag är kär i Makrigialos, på riktigt. I år ska jag slappa till hundra procent i Grekland. Inga tankar på skola, examensarbete, körkort eller andra jobbiga saker. Goals!!



KÖRKORT!!!

Jag kan knappt tro det själv men jag har KÖRKORT!!!! Alltså det känns så overkligt. Jag har nog aldrig varit gladare i hela mitt liv. 
 
Jag hade teori igår och uppkörning idag och klarade båda!! Så jäkla stolt över mig själv. I did it. Trodde jag skulle svimma innan uppkörningen idag, var så äckligt nervös. Inget mer plugg!!!!