slide show

Till BADRUMMET

Okej, help a girl out. Jag vill köpa på mig så mycket jag bara kan nu månaderna innan jag flyttar hemifrån. Jag som har ett enormt kontrollbehov håller redan på att göra upp listor till varje rum, vad behöver jag köpa? Jag vill ha allting klart innan jag flyttar, jag är inte en sådan person som vill köpa lite då och då utan när jag flyttar vill jag ha allting klart så fort som möjligt. 
 
Jag tänker att vi börjar med badrummet. Vad behöver man ha i ett badrum när man bor själv? 
 
Detta är vad jag beställt än så länge. 
Tvättkorg från Gynning Design 
Förvaring till tops
Grå badrumsmatta
Svart bricka för förvaring av hudvårdsprodukter eller liknande 
Toalettborste
Tvålkopp
Liten soptunna 
Tvålpump
Tandborstställ 
 
Det jag tar med mig är såklart schampo, balsam, hudvårdsprodukter, tvättmedel, handdukar och tvål.
 
Någon slags duschkorg/hylla och handdukskrokar måste jag se om det finns på plats, annars får jag köpa till det. Det jag vet att jag måste köpa till är ett tvättställ men vad behövs mer till badrummet? Vad är det jag missat? Hit me up! Vad är ett måste att ha i badrummet? Stort som smått! Trött tjej

Tisdag, den där brutala dagen... 6 lektioner, jag hinner bara lämna material efter lektionen och hämta till nästa innan jag nästan måste springa dit. Idag känner jag mig helt sluuuut, hjärnan fungerar inte riktigt. Jag har i alla fall haft bra lektioner hela dagen vilket är härligt :-)
 
Efter jobbet hämtade jag upp min bror och så åkte vi till Förmedlingscentralen i Tyringe, jag skulle lämna in en massa böcker där. Jag har börjat packa lite smått inför flytten och jag har helt galet många böcker och jag vill inte ta med mig alla till lägenheten. Jag lämnade in cirka 150 böcker idag, de ska räkna på det och förhoppningsvis får jag en slant. Brorsan är stark så han är alltid min bärhjälp <3 Sedan bjöd mamma oss på restaurang, hur mysigt med familjetid mitt i veckan? Det allra bästa jag vet. Nästa fredag kommer en mäklare hit och värderar vår bostad så jag har en hel del saker att fixa innan dess. Jag har bara börjat packa ner allt från min byrålåda och det har redan blivit flera kartonger och lådor, det tar aldrig slut juuu. Imorgon har jag lite sovmorgon, kan sova till kl 8. Onsdagar är min enda bra schemadag, det är den enda dagen jag har tid för planering och rättning. Onsdagar gillar jag! Sedan kommer den hemska torsdagen igen. SUPERBRA FILMER (och serier)

Finns det något värre än en riktigt seg film på Netflix? Jag fullkomligt hatar att bläddra igenom filmer på Netflix och börja kolla på den ena efter den andra riktigt kassa filmen. Därför tänkte jag nu tipsa om ett par filmer på Netflix som är suuuuperbra, så slipper ni bläddra och bli besvikna över att inte hitta någon bra film ;-) Jag vill också ha era bästa Netflix tips! Skriv en eller ett par filmer du sett som du tyckte var RIKTIGT bra. 
INSTANT FAMILY Ett barnlöst par väljer att bli fosterföräldrar, vilket visar sig inte vara helt enkelt. Så fin och hjärtskärande men samtidigt hjärtvärmande film.
 
DISMISSED handlar om en ung psykopat som börjar på en ny skola, först tror hans lärare att han är en toppelev men sedan kommer de mörka sidorna fram. Obehaglig film, ni vet en sådan film som får det att krypa längst ryggraden utan att egentligen vara särskilt läskig. Tycker om den extra mycket för att jag själv jobbar som lärare och kunde tänka mig in i situationen. 
 
FREEDOM WRITERS Gripande film om en lärare som arbetar med tonåringar från förorten. 
 
THE BLIND SIDE För det första älskar jag Sandra Bullock!! Den här filmen är så fin. En idrottstalang som kommer från förorten och har det riktigt tufft får plötsligt glänsa och för första gången finns det någon som älskar och tror på honom. 
 
LABOR DAY är verkligen en av de bästa filmerna jag sett. Den är gripande, relistisk och helt galet bra. Den handlar om en fånge som är på rymmen och gömmer sig hemma hos en kvinna och hennes barn. Se den!!
 
AWAY är en helt ny serie på Netflix. Den handlar om Emma som ska åka till mars som den första austronauten. Först trodde jag det var en massa sci-fi vilket jag inte gillar men så är inte fallet. Man får följa Emmas resa parallellt med hennes familjs vardag, familjen är kvar på jorden och Emma kommer hem om tre år. Är på avsnitt 3, ääälskar. 
 
Ingen film men har ni missat Dolly Parton´s HEART STRINGS har ni verkligen missat något. Det är en serie där varje del är som en minifilm på ca 50 min. Olika historier men alla förutom ett avsnitt är så galet bra!! Tänkvärda avsnitt kring livet, älskar serien. En höstig lista

Vad är dina mål i höst? 
Mina mål är att fortsätta ta hand om mig själv och det innebär att jag ska fortsätta hålla fast vi att faktiskt gå hem från jobbet när jag slutar (det har inte fungerar jättebra de senaste två veckorna oopps!) och att göra saker som inte har med jobb att göra, helt enkelt sysselsätta mig med sådant som ger mig återhämntning. Mitt höstmål är också att packa lite varje vecka, inför flytten för jag är så rädd för den där tsunamieffekten jag hört ofta kommer i samband med flytt. Mina två sista mål hänger ihop, att använda mobilen mycket mindre och att få in mer läsning i vardagen. Jag kan ibland snitta 8 timmar per dag på mobilen, när jag är ledig, vilket är så sjukt onödigt. Jag vet ju om det men det är som ett beroende. Jag vill kunna lägga ifrån mig mobilen utan att bli stressad och istället fokusera på t.ex. att läsa. Under sommaren, främst utomlands, läser jag alltid så himla mycket. Sedan kommer hösten, jobbet drar igång och helt plötsligt tappar jag bort läsningen lite. Det känns som fyra rimliga mål. 
 
Vad ser du mest fram emot? 
Att flytta, det känns så skönt med en nystart. Det är ju dock inte förrän i februari. Jag ser också fram emot julen, det är ju också vinter hehe men i höst har jag inget så direkt som jag ser fram emot. 
 
Känner du dig klar med sommaren? 
Ja, det gör jag faktiskt. Jag älskar sommaren när den väl är här men när jobbet börjar i augusti lämnar jag alltid sommaren bakom mig. I år kändes det lättare är annars, pga corona för sommaren för inte som vanligt. 
 
Hur såg din höst ut för ett år sedan? 
Jag jobbade väldigt mycket, på samma ställe som nu men jag mådde väldigt dåligt. Jag var utbränd och deprimerad. Jag mår bättre nu än för ett år sedan men jag mår fortfarande inte bra, långt ifrån. Det är i alla fall en ljusare höst än för ett år sedan. 
 
Hur såg din höst ut för fem år sedan? 
Oj, 2015. Jag måste gå tillbaka i arkivet och kolla. Jag var inne på mitt tredje år på universitetet där jag pluggade till lärare. Jag trivdes inte alls i skolan, jag hatade verkligen allt som hade med universitetet att göra men det var enda sättet att bli lärare på. Jag hade en massa tentor för fem år sedan och så jobbade jag väldigt mycket som vikarier på olika skolor, det var verkligen höjdpunkten för jag tyckte det var så kul. Det var jobbet som fick mig att klara av studierna. 
 
Vad var bäst och sämst med sommaren? 
Bäst var veckan i Spanien och Grekland, sämst var att morfar gick bort. Jag kan fortfarande inte komma över det, jag känner mig tom. 
Igår var det tre månader sedan den värsta dagen i mitt liv, dagen då morfar tog sitt sista andetag. Mitt liv känns inte längre komplett, det är en bit av mitt hjärta som saknas och det gör fortfarande så ont. 
 
Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst? 
Filmer och böcker.
 
Vad blir ditt bäst använda plagg i höst? 
Troligtvis mina svarta byxor med utsvängda ben, älskar de så mycket så att jag har fem likadana par haha...Tavlor till lägenheten

Gillar ni tavlor? Jag har två stycken på mitt rum och så har vi en i vardagsrummet. Jag tycker verkligen att tavlor kan lyfta ett rum men samtidigt är jag väldigt kräsen av mig. Tavlan måste falla mig 100% i smaken för att jag ska vilja köpa den och tycka det är en snygg inredningsdetalj. Den ena tavlan jag har på mitt rum nu ska med till min lägenhet när jag flyttar in men igår klickade jag hem tre andra tavlor som jag verkligen tycker om. 
Balenciaga tavla och jag är käääär ♥ Jag älskar Balenciaga och denna är så stilren och snygg. Jag är ganska säker på att jag vill ha denna tavlan ovanför sängen likt som på bilden. Hur fint? Tavlan kommer från sidan itsalife.style
 
Jag klickade också hem två tavlor från Desenio, dock tog jag storlek 50x70 och nu är jag rädd att det kanske blir lite för stort? Samtidigt tänker jag inte direkt ha annat på väggen så det blir nog bra ändå.
Tänkte hänga dessa två bredvid varandra, med guldramar runt. Mer Q/A kring lägenheten

Jag fick lite fler frågor kring lägenheten som jag tänkte svara på. Undrar ni något mer, bara skriv i kommentarerna! Jag tycker det är så kul att svara på :-) 
 
Har din mamma också fått lägenhet där? 
Ja, det har hon. Det fanns två lediga bredvid varandra eller två lediga en bit ifrån varandra. Jag kommer ha världens bästa granne, bo granne med sin bästa vän?? Mamma är mitt allt ♥ Vi kommer också ha en dubbelt så stor uteplats så jag kan snylta lite av hennes uteplats hehe. 
 
Har du en matbudget? / Kommer du ha råd med mat? 
Nej, jag har ingen matbudget än så länge. Jag tänker att jag inte kommer lägga jättemycket pengar på mat, inte mer än vad jag gör nu när jag bor hemma då jag betalar en del av maten även här. 
 
Hur känner du för att shoppa mindre? 
Det känns inte jättekul med det känns ändå hanterbart. Jag har så himla mycket kläder, accessoarer och allt annat jag vill ha så jag känner inte att behovet av att shoppa är jättestort. Jag shoppar mest när jag är utomlands, jag shoppar inte särskilt mycket en vanlig månad hemma i Sverige. Dock måste jag shoppa när jag åker till Polen, det kan jag inte tänka mig att vara utan, men det löser sig nog på något sätt. 
 
Kan du prioritera bort resandet? 
NEJ! Det enkla svaret på den frågan är nej, det kan jag inte. Att resa är det som gör mig lycklig ända in in själen och jag kan faktiskt inte tänka mig en sommar utan resor. Jag kan tänka mig att dra in på andra resor under året, har ju ibland rest under påsk/höst eller jullovet och de kan jag klara mig utan några år men sommarresorna, nej det går inte. Det är egentligen endast just det här som gjort att jag tvekat angående lägenheten för jag sparar ändå ca 6000 kr i månaden till resor i nuläget och jag kommer inte ens kunna spara 1000 kr när jag flyttar, då hyran är så dyr. Jag vet inte exakt hur jag ska lösa detta än, igår var jag inne på Arbetsförmedlingens hemsida för att se om där finns något extrajobb. Min förhoppning är att dra in lite från bröllopsjobben men det är svårt då jag inte har mycket tid att lägga på att utveckla min verksamhet för att jag jobbar heltid som lärare och då räcker inte tiden till. Resa kommer jag att fortsätta göra, på ett eller annat sätt. Det lär ju inte bli så dyra resor som Dubai och New York t.ex. på ett bra tag men mina Medelhavsresor är ett måste. 
 
Har du sparat till möbler? 
Jag har en viss summa på mitt sparkonto till möbler och resten kommer jag att behöva ta från mitt resekonto, från pengarna jag sparar till Aruba. 
 
Kan du tänka dig att flytta till en 2a sen? 
Nej, jag kan inte tänka mig att bo mindre än i en 3a. 
 
Kan du tänka dig köpa begagnade möbler? 
Mitt bankkonto hade gillat om jag svarade ja men svaret är nej. Jag äger inget second hand alls och det är tyvärr inte min grej. 
 
Kommer du renovera något i lägenheten? 
Då den är helt nybyggd så nej. Det jag dock vill göra är att byta ut köksluckorna mot lite "lyxigare" då de som finns där från Ballingslöv kök är väldigt basic vilket jag tycker är lite tråkigt. Jag vill också flytta ut den platsbyggda garderoben som finns i arbetsrummet för jag vill sätta upp mina egna garderober där. Sedan tar jag nog bort dörren som finns det rummet också så att det blir en öppen walk in closet, likt den jag har nu. Då det är hyres får man inte göra någon renovering direkt, förutom att ta bort grejer men då måste man sätta tillbaka de igen innan man flyttar ut. 
 
Kommer du att ta med dig möbler hemifrån? 
Jag kommer ta med mig mina garderober som finns i min walk in closet och en sittbänk i sammet som jag också har där. Sedan kanske jag tar med mig mitt skrivbord, skohylla, några tavlor och tre speglar. I övrigt ska jag köpa nytt. Min säng är för liten, har en enkel så vill köpa dubbelsäng istället. 
Såhär ser området ut just nu, en stor byggarbetsplats. Det ska bli så spännande att se området växa fram, att vara med från start. Min kompis är ingenjör så jag bollar ofta tankar med honom, han har hjälpt mig att utläsa alla ritningar osv. 
Här ska jag och mami bo. Mammas lägenhet är där första pilen är och min är nästa. Ni ser ju hur bred uteplatsen kommer bli när vi lägger samman båda. Det kommer att vara gräs framför stenplattorna också. 
Underbara fredag

Fredag, underbart ♥ 
 
Jag stannade kvar på jobbet tre timmar efter att jag slutat för att catcha up lite jobb. Jag tycker det är så himla skönt när alla går hem och jag är ensam kvar i arbetsrummet, då är det helt tyst och jag jobbar som allra bäst då och därför stannar jag gärna kvar lite längre på fredagar. Jag har extremt svårt att fokusera när det är prat runt mig, det går bara inte. Jag kan t.ex. inte heller läsa och lyssna på musik samtidigt eller läsa och ha TVn på i bakgrunden. Att inte kunna fokusera i öppna landskap är ett typiskt introvert-tecken som jag sätter ett stort check på. Jag är hur social som helst med mina elever och har inga problem att stå framför stora klasser och undervisa men sedan drar jag mig undan så fort jag kan. Jag väljer att sitta på egen hand i personalrummet och äta, lyssna på musik en stund och samla energi. Pratar någon med mig då så känner jag bara hur energin försvinner. Jag gillar mina kollegor jättemycket men när jag får vara ensam någonstans på jobbet samlar jag energi och sådana stunder behövs för mig. På onsdagar har jag lite planeringstid och då går jag alltid och äter strax innan 11 för då är jag ensam i personalrummet. Har vi några fler introverta människor här eller? Ofta känns det som om jag är ensam bland tusen extroverta människor. Den allra bästa beskrivningen på hur det känns att vara introvert tycker jag är att man kan känna sig hur ensam som helst mitt bland en massa andra människor. På olika sociala tillställningar t.ex. kan jag känna mig som världens mest ensamma människa trots att jag är långt ifrån ensam i rummet men jag känner mig ofta mil ifrån andra, jag mår bra när jag är med de personer, familj och vänner, som står mig närmast. 
Nu tittar jag på Idol, helt sjukt att corona ställer till det så mycket. 4 av 13 deltagare är smittade och alla deltagare sjunger från sitt hotellrum ikväll. Det är extremt märkliga tider vi lever i, år 2020 är ett väldigt konstigt år och jag vill bara hoppa över det och spola fram till 2021 då ett vaccin förhoppningsvis kommer. Hela året känns som att leva i ett vakuum, jag gillar inte det. 
 
Jag har inga planer för den här helgen, mer än att vara hemma och ta det lugnt. Jag ska börja packa ner saker från min byrålåda i flyttkartonger och förhoppningsvis lyckas sälja min byrålåda och sedan tänker jag spendera ett par timmar med att kolla efter möbler och inredning på nätet. Förutom det ska jag läsa, umgås med mamma, titta på tv, äta gott och bara vara inne på mobilen utan stress och trötthet. Ser fram emot en lugn helg. Q/A om lägenheten

Jag fick en del frågor kring lägenheten som jag tänkte svara på. Om ni har några fler frågor så är det bara att ställa de i kommentarerna så svarar jag, tycker det är superkul ♥
 
Är det hyr eller köp? 
Det är hyr. 
 
Hur stor är lägenheten? 
Det är en 3a på 75 kvm
 
Vad ligger hyran på? 
Hyrran ligger på 9975 kr men så är det kallhyra så det tillkommer uppvärmning av vatten och lägenheten, utöver vanliga elräkningen. Hyran är med andra ord väldigt dyr... Det tycker alla jag pratar med, men samtidigt är bostadsområdet helt nybyggt. 
 
När blir flytten? 
Jag får nycklarna den 1 februari så jag räknar med att ha flyttat allting runt mitten av februari. 
 
Hur tänker du kring budget och så? Kommer du göra upp en plan för alla utgifter eller tar du det som det kommer? 
I och med att hyran är så pass dyr kommer det inte bli mycket över, om ens något. Jag har redan gjort upp en budget och alla räkningar kommer såklart i första hand och blir det sedan några pengar kvar ska jag spara allt till resor, för jag kommer inte kunna resa på samma sätt som tidigare då jag just nu sparar cirka 6000 kr i månaden. Jag kommer att vilja sommarjobba på sommarskolan varje sommar för att få in de pengarna, det är ändå en hel resa där. Sedan får vi se om jag kanske letar upp något extrajobb, för jag behöver verkligen lite mer pengar att röra mig med. 
 
Illustration på området, det är 8 familjer som bor i ett hus, precis så som vi bor nu men nu kommer jag ha uteplats och det ser jag så fram emot. 
Såhär ser planlösningen ut, min lägenhet har den nedersta planlösningen. Arbetsrummet ska bli en walk in closet, precis som jag har nu. Sedan är kök och vardagsrum i öppen planlösning. 
 
Har ni fler frågor så bara fråga på. Torsdag

Förra veckan på jobbet kändes väldigt stressig, den här veckan är ledordet trött. Jag går och lägger mig alldeles för sent och det är inte bra. Så skönt med fredag imorgon, jag har hittat på mycket med kompisar på sista tiden så jag ser fram emot en helg där jag inte har något inplanerat. Hej introverta tjejen haha... 
(null)
I helgen ska jag fortsätta titta på lite inredning på nätet, skoj!! 

Har ni också jobbat idag? Vad har ni gjort efter jobbet? Jag har bara varit på Elgiganten och köpt en sladd jag behöver till jobbet, kört förbi min framtida lägenhet men där ser inte ut att hända så mycket nu, jag ska nog åka dit varannan vecka så kanske något mer händer än när jag åker förbi varje dag 😜 Nu ska jag snart äta och sedan titta på lite tv och läsa en stund. Mycket mer händelserikt än så blir det inte. H&M HOME

Det roligaste med att flytta hemifrån måste ju ändå vara att få inreda allting själv? Att helt själv välja ut alla möbler, hur allting ska se ut, var det ska stå osv. Jag tycker det är så roligt med inredning och jag längtar verkligen efter att få skapa mitt drömhem ♥
 
Nu är kontraktet påskrivet och ivägskickat, och lägenheten är min! Ahhh så himla skoj :-) Jag har redan börjat kolla efter inredning och lagt en massa saker i varukorgen på Ikeas hemsida. Igår gjorde jag dock min första beställning, från H&M Home. Jag tänker mig att min lägenhet ska vara i färgskalan svart, vitt, grått och detaljer i marmor. Jag älskar det! 
(null)
 Svarta skålar, så stilrent och två gråa tallrikar. Jag ser bara framför mig hur fint man kan duka med dessa. 
(null)
Ljusstake i marmor, hur fin är den inte? Även ett blockljus i marmor, jag älskar marmor. 
Skedar att matcha till skålarna.
Badrumsmatta, kommer bli så fint på det gråa kakelgolvet. 
 
Allt detta gick på ca 700 kr, känns ändå okej. I helgen ska jag beställa lite fler saker från olika sidor. Vad har ni för inredningsstil? Jag tycker det är så kul att se människors olika stilar. Vissa gillar ju modernt, andra mer gammaldags. Jag är en person som älskar allt som är modernt och fräscht. När jag åker utomlands är det prio ett, att rummet ska vara modernt. Jag gillar inte trä och äldre stil, inte heller slottaktig stil, som jag vet att många avgudar. Så vitt, modernt och fräscht som möjligt är min cup of tea och därför känns en helt nybyggd lägenhet helt rätt för mig. 
 En liten tisdagslista

En person du tycker är snygg? 
En person som jag inte kan nämna här tycker jag är jääättesnygg heheh men Selena Gomez och Blake Lively är mina girlcrush. 
 
Vad stod det i ditt senast skickade sms? 
"Absolut :)", en kollega frågade mig om jag kunde ringa henne nu på kvällen. 
 
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? 
Svenska och psykologi. 
 
Vilken är din favoritfrukt? 
Vattenmelon, dör för riktigt god vattenmelon <3
 
Blir du lätt svartsjuk? 
Hmm nej inte så direkt, lite ibland men jag tror inte jag visar det i så fall. 
 
Din favoritkaraktär ur en serie? 
Serena, xoxo Gossip Girl. Alla dagar i veckan!!
 
Vem skrev senast till dig på Messanger? 
En före detta kollega. 
(null)
 
Idag hade eleverna studiedag men vi lärare jobbade som vanligt. Halva dagen jobbade jag hemifrån då vi skulle lyssna på en föreläsning och det gick att göra det via länk. Eftermiddagen spenderade jag på jobbet, då diskuterade vi bland annat föreläsningen. På eftermiddagen hade jag möte med min KBT terapeut, det var en månad sedan jag pratade med honom så det var verkligen på tiden. Jisses vad mycket han hjälpt mig i livet, jag vet helt ärligt inte var jag hade varit utan hans hjälp. Eller jo det vet jag, jag hade varit sjukskriven för jag hade inte kunnat ta mig upp ur sängen. Han har hjälpt mig med så många strategier, han har hjälpt mig att börja få mer balans i livet och för det är jag evigt tacksam.LÄGENHETEN ÄR MIN!

Vilken dag! Jag är nu officiellt ägare av en sprillans ny lägenhet, jag har skrivit på kontraktet och jag ska flytta hemifrån. Allting känns så sjukt, det har gått så snabbt. Exakt för en vecka sedan gick jag på min livs första visning, endast för att kolla in valmöjligheterna och en vecka senare är jag lägenhetsägare. 
 
Idag var jag och mamma på visning. Det var visning av byggarbetsplatsen då bostäderna inte är färdiga än men man fick gå in i lägenheterna och kolla så långt som det var klart. Det var en väldigt positiv överraskning för jag trodde inte man kunde gå in alls. Jag gick alltså idag runt i mitt framtida hem, i en bostad som bara är min. Det var en så mäktig och märklig känsla. 
Såhär ser min lägenhet ut! Jag kommer att bo där nere, med en uteplats och så bor det en annan familj över. Husen är så moderna och jag älskar det. Det sjukaste av allt är att mamma ska bli min granne!! Ja, vi kommer att bo grannar mamma och jag. Vi kommer att ha två lägenheter bredvid varandra och jag hade inte kunnat vara gladare. Jag älskar min mamma över allt annat och jag älskar att umgås med henne. Nu kommer vi kunna fortsätta träffas ofta men samtidigt har jag min egna bostad och kan göra vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. I och med att detta är första gången jag flyttar hemifrån känns det tryggt att ha mamma så nära. En av sakerna jag har varit livrädd för är att bo ensam med min diabetes, jag är galet rädd att inte vakna på natten när jag får lågt blodsocker och dö. En annan sak som skrämt mig är migränen, det kommer ju flera dagar per år där jag har så ont att jag på riktigt tror jag ska dö. När jag ligger på golvet och skriker av smärta och inte kan göra någonting, då kommer mamma finnas där och det känns som en stor trygghet för mig. 
Såhär ser uteplatsen ut. Jag har aldrig någonsin haft uteplats eller trädgård så jag är överlycklig över detta. Det är en stenlagd bit och sedan lite gräs, jag vet redan nu att jag kommer att älska uteplatsen. I och med att jag och mamma kommer vara grannar så kommer vi ha en stooor uteplats då vi lägger samman båda. Dröm!
Här är hallen, gillar verkligen de gråa kakelplattorna.
Här är en del av mitt kök, den gråa bänkskivan är så fin. Allting är ju helt nytt vilket är så skönt. Dock tycker jag att skåpsluckorna är ganska tråkiga, väldigt basic så jag ska troligtvis byta ut dem mot lite "lyxigare" luckor. 
Vardagsrummet och köket är i öppen planlösning, och vetter mot uteplatsen. Nu är alla bilder lite mörka då det inte var någon belysning alls i lägenheten för där finns ingen ström ännu. 
Här är badrummet, så himla stort och fint. Jag är helt kär i badrummet! Ett av mina absoluta favoritsaker med lägenheten.
Glad tjej i sin framtida bostad! Det finns ett rum till som jag aldrig fotade, arbetsrummet kallas det. Jag ska dock ha det rummet som en walk in closet och jag kunde inte vara gladare. Jag får behålla min älskade garderob. 
 
Nu känns detta på riktigt, jag kände mig hemma i lägenheten och jag tror att detta kommer bli riktigt bra. Bostäderna blir klara i slutet av januari och jag får nycklarna den 1 februari. Vi måste matcha med försäljningen av vår nuvarande bostad, jag vet inte riktigt hur man går tillväga där men det får vi ta reda på. 
 
Detta är en 3 rumslägenhet på 75 kvm. Jag var inne en 2a också men jag hade aldrig kunnat bo i en 2a, jag känner mig kvävd då och jag behöver verkligen utrymme. Vi bor i en 4a nu på 99 kvm så 75 kvm är verkligen det minsta jag kan tänka mig att bo på. Hoppas ni är taggade på att följa med mig på min flyttresa, från att bo hemma till en egen bostad. 12.26 en lördag i september

Hjärnan går fortfarande på högvarv, varje minut sedan lägenhetsvisningen förra veckan. Jag ska uppdatera er kring allting senare. Som jag skrev förra gången skickade jag iväg ansökan om att hyra lägenheten och igår fick jag svar, lägenheten är min om jag vill ha den! Det var blandade känslor, en del av mig skrek jaaaa och en annan del, shit vad har jag gett mig in på? Jag körde ner till området igår (det är fortfarande en stor byggarbetsplats där då boendet inte är klart förrän i februari) och ändrade mig helt och hållet kring vilken lägenhet jag vill ha. Nu vill jag inte ha i den byggnaden utan en byggnad längre fram. Avtalet jag fick igår via mejl är ju dock på den förra jag ville ha så nu har jag lite stresskänslor. Jag vill väldigt gärna ha den andra lägenheten men just nu är det ju lite on hold då mäklaren antagligen inte jobbar helg och jag inte kommer få svar förrän på måndag. Ahhh, jag hatar att vänta. Tålamod är inte min starka sida. 
 
Dagens planer är att hänga med mina fina vänner ♥ Eller först ska jag umgås med mamma ett par timmar, äta gott och titta på en massa bra på tv. Därefter ska jag hem till Anton så ska vi äta pizza där, innan vi åker till Thea för en spelkväll. Bra, bra lördag. Vad ska ni göra idag? Jag gjorde det!

Ouuff tuffa dagar på jobbet!! Nu börjar det bli mycket och med mitt vidriga schema detta läsår har jag extremt lite planering och det börjar ta på krafterna. Jag hinner inte med det jag ska och nu börjar jag bli stressad. Jag tränar dock hela tiden på att ta djupa andetag och inte stressa men idag när klassen skulle ha skriftligt förhör och jag hade glömt alla stenciler på mitt arbetsrum och sedan glömde jag ett annat papper där kunde jag inte undgå att bli stressad. Jag har dock dealat med min chef att jag inte ska vara med på temadagarna som är två gånger per termin och istället få den dagen till planering, som kompensation för att jag tog en extra klass detta läsår. Då känns det lite bättre! 
(null)
Det ska bli så skönt med helg, verkligen!! Imorgon har jag medarbetarsamtal med min chef, jag hoppas att det går bra :-) 
 
Men nu till något annat, igår gjorde jag det! Jag skrev på ansökan om hyreskontrakt!! Smart eller helt jäkla rubbat? Jag vet inte svaret på den frågan ännu. Jag vet inte heller om jag får hyreskontrakten men det återstår att se. Jag tänker att det nu får vara upp till ödet. Får jag lägenheten är det ödet som bestämt det och får jag inte den, ja då är det väl så det ska vara. Jag har tittat mejlen hela dagen idag men inte hört något alls från mäklaren. Får jag inget svar imorgon får jag ringa henne. 
(null)
Det var en sådan märklig känsla att skriva under igår. Mitt allra första hyreskontrakt, det var lite som när jag skrev på för att köpa bil men ännu mer likt när jag skrev på mitt livs första anställningsavtal. Ni vet den känslan att hela livet kommer förändras ganska mycket? Jag har svårt för den känslan då jag starkt ogillar förändringar. Förändringar är något som alltid stressat mig. Jag får stresspåslag bara av att gå in på Hemmakväll efter att de hade ändrat om hela butiken, paniiiiik. Någon med grov ångest inför förändringar som flyttat? Hur klarar man av det? När jag var på fotoresan i USA berättade en tjej att hon flyttat 12 gånger. En andrahandslägenhet hit och dit ett par månader innan det krävdes att hon bytte lägenhet. När hon berättade det kände jag bara, oj jag hade inte fixat det. Jag har flyttat en gång i mitt liv och då var jag 1,5 år gammal, jag har nu bott på samma ställe i 25,5 år. Jag är lite osäker över hela grejen, ena sekunden är jag som sagt stensäker på att jag vill ha lägenheten för att i nästa sekund tvivla starkt...Beslutsångest DELUXE

Nej men hej beslutsångest! Efter att ha varit på lägenhetsvisning i söndags har min hjärna snurrat konstant. Jag kom fram till att höghus inte riktigt var min grej men att bostäderna vid Björket som håller på att byggas nu mer är min grej. 
Det är ju lite mer radhuskänsla över dessa, jag är i så fall intresserad av en med uteplats. Jag vet dock verkligen inte vad jag ska göra. En 3a kostar runt 10 000 i hyra + att kostnader för varmvatten och uppvärmning av lägenhet tillkommer, utöver vanlig elräkning. Detta är en väldigt dyr hyra, framför allt för att vara i Hässleholm och alla jag pratar med blir chockade över priset. 
 
Om jag ska flytta vill jag verkligen flytta till något som är helt nybyggt, vilket detta är. Bestämmer jag mig för en sådan här lägenhet kommer jag inte ens kunna spara 500 kr i månaden, till skillnad från flera tusen som jag kan spara nu när jag bor hemma. Jag kommer inte ha pengar att shoppa för och jag kommer inte kunna resa på det sättet jag gjort, och ni vet ju att resa är mitt liv. Å andra sidan skulle jag verkligen vilja flytta hemifrån, det hade varit så kul att ha något eget, med en uteplats också. Jag tror att det hade varit så bra för min personliga utveckling. Budgeten kommer dock bli hur tajt som helst. Ena sekunden är jag helt säker på att jag vill skriva under kontrakt och nästa sekund är jag helt säker på att jag inte vill flytta. Herregud, jag har aldrig i hela mitt liv haft sådan här beslutsångest. AHHHHH. Hjälp mig? Råd någon? Please. Visning

Idag ska jag på lägenhetsvisning! Ojoj, storslagna planer. Nej men jag har inte skrivit något alls om detta men jag planerar att flytta, jag vet inte var ännu för jag har väldigt höga krav vilket gör det lite svårt då min lön inte är wow direkt, man kommer aldrig bli rik på en lärarlön. Jag ska berätta allt för er senare, men detta är första visningen jag går på i mitt liv. Jag har flyttat en enda gång och det var när jag var 1,5 år gammal, sedan dess har jag bott kvar på samma ställe i 25,5 år. Förändringar ger mig ångest, stor ångest men samtidigt känner jag att det är dags för en förändring. 
(null)
På T4 området byggs det 66 nya lägenheter, så det är hit jag ska på visning. De är inte klara än men det finns en likadan byggnad bara några hundra meter därifrån som redan är klara så det är där visningen är. Uppdaterar er sedan.Lördag i september

Hej på er ♥
 
Nu var det ett par dagar sedan jag skrev. Jag är alltid så himla trött på vardagar efter jobbet så många gånger orkar jag inte ens ta upp datorn. Jag är dock så stolt över mig själv för jag har för första gången lyckats fortsätta med att hålla nere jobbet. Jag åker de flesta dagar hem från jobbet en kort stund efter att jag slutat och jag försöker att inte jobba mycket hemma. Jag förstår inte hur jag kunde jobba så mycket som jag gjorde tidigare, jag förstår det bara inte. Jag har hört att det tar flera år för kroppen att återhämta sig efter utmattning och det märks på min kropp för jag är hjärntrött, jag orkar inte mycket utan att bli extremt trött. Jag känner dock att jag äntligen är på rätt väg, mot ett mer hälsosamt liv där återhämtning är en del av vardagen. 
Jag har orkat börja sminka mig igen och lagt tid på att välja ut kläder till jobbet. Kläder och mode är ett stort intresse hos mig men när jag mådde som sämst gav det mig ingen som helst glädje, jag ville typ gråta varje morgon när jag stod i min garderob och blev överväldigad av alla kläder som hängde överallt, jag orkade inte ens prova vad som matchade. Älskar förresten tröjan på bilden, min nya favorittröja. Jag köpte den i Polen i somras och fick så himla många komplimanger för den i torsdags. 
 
Förra fredagen träffade jag en kompis, i torsdags träffade jag kompisar och igår var jag med Alexandra på Tasty Garden och åt. Det är väldigt mycket kompistid för att vara mig, jag är ju introvert och behöver ladda upp batterierna mycket. Jag känner dock att jag hade väldigt roligt vid alla tre tillfällena och det gör mig glad. Livet känns ändå hoppfullt nu. Idag ska jag träffa min bror och Jack, lite kvalitetstid med dem och sedan får vi se vad som händer, jag kanske träffar ett par kompisar eller är hemma och tar det lugnt. Hoppas ni får en fin lördag!19.41 en tisdag i september

Tisdag men känns som onsdag, har flera gånger tänkt att det är onsdag idag. Bara jag eller? Fast sedan kom jag tillbaka till verkligheten och till mina 6 lektioner som jag har på tisdagar, det är min absolut jobbigaste dag. Jag har 0 minuters planering, endast 5-10 min mellan lektionerna, jag hinner knappt ta mig från ett klassrum till ett annat på den tiden. 

Fortsatt många elever borta, ca 60-70% i en del klasser. Jag har från den här veckan startat upp att jag har distansundervisning via Google Meet samtidigt som jag har undervisning med övriga klassen. Det är en utmaning och det känns hur konstigt som helst att prata med mina elever via en skärm. Samtidigt missar de inte så mycket på det sättet och hamnar inte back. Just den biten är troligtvis varje lärarens stora utmaning denna hösten då frånvaron är högre än någonsin förr vilket leder till att en del elever missar hur mycket som helst medan de som är i skolan redan är klara med arbetsområdet. Supersvårt, verkligen! Jag ska fortsätta undervisa förkylda elever via Meet, är stolt över mig själv att jag kom igång med det så snabbt. Jag är nog den enda på skolan som gör så :-) 
(null)
Jag åt på Tasty Garden med mamma idag efter jobbet, bästa maten i stan!! Dock var det en familj med två sjukt skrikiga små ungar där som tog hela min energi. Man bara 🥵🥵 Ja visst, barn är söta men så drygt med skrikiga och gråtande barn på restaurang, när man faktiskt vill slappna av lite. 

Medan vi åt ringde min chef mig, hon ville bara stämma av hur jag mår nu iom allt med corona. Hon vet att jag har extremt stor ångest kring detta och ville bara veta hur det var med mig. Jag har verkligen en så bra chef! 💗 

Vad har ni gjort idag? Flower power

Hoppas ni haft en fin måndag ♥ Min har varit helt okej, det var en sådan där på jobbet som kändes rätt dryg, jag har haft roligare och bättre dagar på jobbet om man säger så. Nu är det riktigt många elever som är förkylda, så är det alltid i början av terminen och med min bakteriskräck ger detta mig grov ångest, alltså verkligen obeskrivligt mycket ångest. Allt med corona gör ju inte saken bättre, jag försöker att tänka positiva tankar men det är jättesvårt. Jag är superrädd att jag ska bli sjuk och att då vara i ett klassrum med 90% snuviga elever fyller hela min kropp med ångest. 
Dagen blev i alla fall liiite bättre med en ny klänning, den är från h&m och hur härlig som helst. Kommer lätt bli en favorit nästa sommar 💗
Hur söt? Egentligen är det väl nog för kallt att gå barbent nu men jag låtsas att det fortfarande är sommar hehe :-)  Nej men jag tycker det är så härligt med brunbrända ben så jag passar på så länge solbrännan är kvar. 
 Life is better at the beach

Ja, som rubriken lyder är livet verkligen bättre på stranden, framför allt om denna strand ligger vid Medelhavet. Älskar ♥
Havet är otroligt mäktigt, vilken styrka det har. Bara någon vecka innan vi åkte drunknade Glee stjärnan och jag kan inte ens tänka mig hur hemskt det måste vara att kämpa för sitt liv i havet. Som ni ser på bilden var det väldigt höga vågor denna dagen. Jag gick i för att doppa fötterna och jäklar vilken kraft vågorna hade, endast vid strandkanten. 
Jag kan varmt rekommendera Ikones Seafront luxury suites som är ett 5 stjärnigt hotell på Kreta, Rethynom. Servicen var magnifik och hotellet har en privat standdel med parasoll och härliga solstolar. Det enda negativa är att det är en massa småsten när man ska gå in i vattnet, så badskor behövs om man inte vill skada fötterna. 
Dagen efter de sjukt höga vågorna hade dock stenarna spolats bort från strandkanten så då passade vi på att ta en lång och härlig strandpromenad. Video från Kreta och Mallorca

Här kommer min senaste Youtube video, från mina två resor i somras. Kreta och Mallorca. Hoppas ni gillar den ♥ 
 
Titta i 1080 HD för bästa kvalitet. 
 Fridaaaay

Freeedag 💗 Hur skönt? Jag har känt mig så trött den här veckan, jag har försökt att gå och lägga mig tidigare men det går inte så bra. Jag är verkligen sämre än sämst på det, förstår inte riktigt vad mitt problem är? Jag satte larm på 22.30 för att då gå till badrummet och fixa mig men landade inte i sängen förrän mellan 23.30-01... Nya tag nästa vecka!! 
(null)
Igår var jag och åt på restaurang med mamma och min bror, så himla mysigt mitt i veckan. Idag träffade jag en kompis efter jobbet, älskar att umgås med personer man kan vara sig själv med. 
 
Jag förstår verkligen inte hur jag förra läsåret och två år innan dess kunde sitta kvar på jobbet nästan varje fredag till kl 18-19, hur kunde jag vara så grym mot mig själv 🥺 Jag känner att jag gjort en helomvändning, jag orkar inte jobba så mycket övertid som jag tidigare gjort. Det är guld att åka från jobbet vid 14.30 på fredagar. Varför, varför tog det  mig fyra år att komma på det? Under de fyra åren tog jag slut på mig själv och min kropp. Förlåt Caroline, det kommer inte att upprepas 💗 
 
Resten av helgen är utan planer. Jag ska bara ta det lugnt och umgås med mamma. Hittade precis klart på en film på Netflix jag varmt kan rekommendera, All together now. Så himla fin och bra, se den!!
 Beach day at Ikones Suites

I Grekland spenderade vi hela dagarna på stranden, vid 12 var jag på stranden varje dag till cirka 19 varje kväll. Stranddagar utomlands är det absolut bästa jag vet och det stället där jag mår som absolut bäst på. Jag känner mig så lycklig på stranden och hade gärna stannat i Grekland för alltid. ♥
Utsikten från rummet, svårslagen.
Hotellet hade en privat stranddel vilket var väldigt nice, inte minst med tanke på corona. Bra parasoll och service direkt på stranden, man kunde både äta och dricka utan att behöva lämna solstolen. Det är en sådan lyx! 
Varvade sola, läsa, lyssna på musik, gå strandpromenad och bada. Underbart och så avkopplande. Ni ser avstånden mellan solstolarna? Det var grejer det, något Sverige borde ta lärdom av för stränderna här hemma har varit så överbefolkade i sommar.
Tyvärr var det röd flagga 2,5 dag (både i Grekland och sedan i Spanien) vilket suger. Det finns inget värre än att svettas på stranden utan möjligheten till bad, så det var en ren plåga. Jag förstår dock, för undervattenströmmarna var rejält starka och vågorna var sjukt höga så det är ju bara för folks säkerhet men väldigt drygt väl på plats.
PURPLE

En favoritoutfit från veckan som gått, jag fullkomligt älskar den lila tröjan!! Jag som äger väldigt mycket svarta kläder kände mig levande i denna tröja :-)
Både byxorna och tröjan är köpta i Polen, byxorna är från New Look och tröjan från h&m, som jag faktiskt handlat en hel del från på sistone, snygga och prisvärda kläder. BOTOX

Tisdag och en inte så rolig eftermiddag väntar mig. Idag är det återigen dags för botoxsprutor, 43 sprutor i huvudet och de senaste gångerna har jag verkligen utvecklat en grov ångest inför sprutorna för att det gör så ont så jag får verkligen ont i magen varje gång jag tänker på det. Jäkla migrän som ställer till med så mycket problem och smärta. Efteråt kommer jag att ha så ont så det blir sängläge hela kvällen. Hoppas ni får en fin dag, min dag på jobbet har varit bra i alla fall, alltid något... ♥