slide show

Svarthuvudbrödernas hus, Riga

Den andra dagen i Riga var vi äkta turister. Målet var att hitta till Svarthuvudbrödernas hus för byggnaden såg verkligen så vacker ut på bild!! Efter att ha failat lite med GPSen på mobilen (hur svårt är det inte att följa GPS när man promenarar?! Det är dock hur enkelt som helst när man kör bil, får damp haha...) frågade vi ett par personer på vägen och kom till slut äntligen fram. 
Svarthuvudbrödernas hus, hur vacker byggnad? Det är en historisk byggnad i gotisk stil, verkligen mäktig. 
Jag tycker alltid det är kul att besöka, i alla fall någon historisk byggnad eller landmärke i varje ny stad jag reser till.
Absolut värt ett besök, ett måste när man är i Riga! Vi köpte biljetter för att gå in i muséet också, om man är historieintresserad är det toppen, jag tyckte det blev ganska tråkigt efter en stund, vi var där i cirka 20 minuter. 




Street fries kitchen Riga

Jag hade läst om Street fries kitchen på Tripadvisor, det var många som rekommenderade det. Det är ett brunchställe kan man säga. Vi hittade dit och jag och mamma beställde amerikanska pannkakor, brorsan hamburgare och så delade vi på våffla med friterad kyckling som ju är typiskt amerikanskt. Jag åt det i Los Angeles för två år sedan och tyckte det var jättegott.
Lokalen var härlig och det var en bra stämning, maten var helt okej men absolut ingen wow faktor. Åt mycket, mycket bättre mat i Riga på andra ställen. Kan vara värt ett besök men är inget måste. Fotovänligt dock :-)



22.30

(null)
Hade verkligen en så bra födelsedag igår!! Berättar mer om den i helgen. Nu är jag 27 år och det känns lite konstigt faktiskt, gillade 26 bättre ;) 

Idag var det en sjukt tuff dag på jobbet, torsdagar är brutala och jag håller på att bryta ihop lite varje torsdag för att det är en sådan sjukt hektisk dag. Tackar för fredag imorgon. Lär väl sitta kvar någon timme efter jobbet men annars ska jag bara ta det lugnt. Vi hörs imorgon! 



BIRTHDAY GIRL

🎉🎁🎈
Idag fyller jag 27 år, grattis till mig 😄 Hela 27 år, det är så sjukt. Jag kommer ihåg när jag fyllde 18, var har åren tagit vägen? Jag vill faktiskt inte bli äldre nu. 26 är en perfekt ålder, inte för ung och inte för gammal. Mina kollegor skrattar gott varje gång jag säger att jag börjar bli gammal. Är trots allt den yngsta läraren på hela högstadiet, alltid något ;) 

Hoppas på en trevlig dag. Jag jobbar till 16.30 och sedan ska jag till Kristianstad för att äta födelsedagagsmiddag på Steakhouse, det självklara valet när det är upp till mig att bestämma ställe. 
(null)





Återhämtning är guld

Hej på er! 

Sista veckan i februari och jobbet är igång igen efter en veckas ledighet. Det är helt sjukt vad en vecka ledigt kan göra för orken. Jag kände mig verkligen helt slut innan lovet, irriterad och tröskeln för hur mycket jag orkade ta innan jag blev rejält irriterad var låg. Under lovet kände jag att jag faktiskt kunde slappna av och återhämta mig. Dessa två dagarna på jobbet har alltså varit väldigt bra, jag har känt mig glad och haft mycket energi. Har också haft väldigt bra och roliga lektioner och så var det såklart väldigt kul att träffa eleverna igen.  
(null)
I natt sov jag 8 timmar också, kände mig nämligen krasslig igår så tog lite medicin och gick och la mig. Mår fortfarande inte hundra så det blir en tidig kväll idag också. Sömn gör verkligen mycket, jag ska försöka att sova 8 timmar varje natt nu. Det har liksom inte hänt på år men 2020 är kanske året då det vänder. 

Imorgon fyller jag år, ahhh jag tror inte jag vill. Mina elever är mer taggade på min födelsedag än vad jag är 😂 jag blir 27, HJÄLP så gammal haha...



Illusion rooms Riga

Andra dagen i Riga började med att vi tog en taxi till gamla stan, där Illusion rooms Riga låg. Illusion rooms är precis som det låter, ett illusion rum som fuckade hjärnan totalt. 
 
Det första vi gick genom var då en bro som jag skrev om innan, hela väggen "snurrade" av lamporna så det kändes verkligen som om bron rörde på sig, det gick inte att gå rakt på den. Sedan fanns det då ett rum fullt av speglar som man hela tiden råkade gå in i för man trodde inte att spegeln var där. Jag har filmat detta så det kommer i min Riga video lite senare. 
Hahah, som vi skrattade åt detta!! Var är kroppen? Borta ;)
Illusion rooms bestod av olika rum med illusioner av olika slag.
Hahah, nära döden upplevelse. 
(null)
 
(null)
ÄLSKAR ER! <3
 
Om ni besöker Riga någongång så är Illusion rooms ett måste. Alla tre uppskattade det och hade roligt, många skratt utlovas. 



Elefant restaurang i Riga

Min fina familj, älskar er mest av allt!!
Vi valde som sagt att äta middag på hotellets restaurang den första kvällen vilket visade sig vara ett bra val. Riktigt, riktigt god mat. 
Den enoooorma elefanten i hotellets lobby.
Alltså MUMS?! Kolla bara så vacker tallrik, jag älskar verkligen att få in mat som ser vacker ut på tallriken, estetiskt liksom. Man äter ju faktiskt med ögonen också sägs det. Jag blir helt lycklig av en sådan tallrik haha. På bilden ser ni en svampsoppa och fläskkotletter inlindade i bacon med smörstekt potatis, så, så gott. Jag och brorsan tog en köttbit var men jag åt lite av mammas fläskfilé också hehe.



Va, redan söndag?

VA redan söndag? Hur gick det till? Sportlovet har gått fort, alldels för fort. Imorgon är det dags för jobb igen och jag känner mig inte helt redo för den ständiga stressen. Jag läste i en tidning att lärare till och med drömmer jobb och det är sorgligt men sant. Jag vaknar ofta under natten och det första jag tänker på är jobb. Det är helt sjukt egentligen men stressen äter upp en. Hela tiden tankar som snurrar om allt möjligt som rör jobb. Denna veckan tog jag bort alla jobbrelaterade appar på mobilen och det var så skönt, också lite stressande för jag kollar annars apparna typ 10-20 gånger per dag. Ahh sluta Carro! Idag måste jag hinna att rätta lite och så vill jag gå och lägga mig i lagom tid. Jag känner att jag måste prioritera sömn nu fram till påsk, jag behöver det. De nationella proven drar igång om drygt två veckor, ett stort stressmoment det också. 
Hur som helst, igår var jag ju hemma hos Thea och tittade på "bio", hur nice med hemmabio? Hon har också världens skönaste fåtölj, ville inte åka därifrån haha <3 Vi tittade på The fault in our stars och det är ju verkligen världens finaste film, har sett den kanske 10 gånger? Jag är en person som inte gillar att titta på en film mer än en gång men denna och LOL är undantag. Gråter en skvätt varje gång jag ser den. Ansel som spelar Augustus är ju bara såå snygg, my GOD. Kolla bara på bilden, min drömkille jaaa. Jag och Thea pratade och undrar var alla killar som kallar en tjej för vacker iställer för snygg finns? Och som faktiskt vill lära känna en på djupet och bryr sig. Var är ni?? Skriv om det stämmer in på er hahah... Vi letar med ficklampa men det går inte jättebra ;P 



Shopping från Riga pt 1

Första dagen köpte jag nästan ingenting i Riga men de andra två dagarna blev shoppingen desto bättre. Jag hittade faktiskt ett par riktigt snygga klädesplagg, visar de i ett annat inlägg och ett par andra saker. 
Köpte två par skor, himla skönt med sådana här nätskor då de är bekväma, snygga och knappt inte väger någonting. Gillar framför allt de översta, de med röd logga vet jag inte exakt hur jag ska matcha men det löser väl sig.
Rosa korthållare från Tommy Hilfiger och inneskor och solskärm (?) också från Tommy Hilfiger. Hittade också mina favoritstrumpor från Calvin Klein så köpte fyra par, sjukt dyra dock. Dessa fyra par strumpor kostade nästan 500 kr, man bara ehhh men men. 
Har redan fyra korthållare men denna var ju för fin för att motstå. Tänker att skolskärmen kommer bli perfekt i sommar. Jag får alltid feber när jag varit på stranden en hel dag och sedan fryser jag sönder varje kväll pga febern, livet 7 dagar utomlands haha... Denna kanske kan skydda pannan från värmen. 
 
Nöjd tjej!



Första dagen i Riga

Efter att vi hade ätit strosade vi runt i Galerija Riga ett par timmar. 
Det var en hyffsat stor galleria men inte några jättebra affärer.
Jag köpte i alla fall en tröja och en kjol.
Härligt med syskon <3 Trots att vi bråkar ibland (ofta) så är jag så glad över att ha en storebror vid min sida, vad som än händer så har jag alltid honom. 
När vi kände oss klara med köpcentret tog vi en liten promenad i stan och sedan tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Vi var alla trötta efter resan så vi bestämde att vi skulle äta på hotellets restaurang den kvällen.



Galerija Riga

Efter att vi hade checkat in på hotellet (incheckningen var inte förrän kl 15 men vårt rum stod redan klart men för att få tillgång till tidig incheckning var man tvungen att betala 200 kr per rum så 400 sammanlagt. Seriöst sååå fult, rummet var ju liksom helt klart...) Vi köpte till tidig incheckning och så tog vi en taxi till stan. Det blåste sjukt mycket första dagen, som i Sverige för stormen Dennis var ju i farten i stora delar av Europa. Vi smet snabbt in till köpcentret Galerija Riga och så gick vi och åt på en restaurang där. 
Allting såg så himla gott ut på menyn, hade beslutsångest deluxe. Tyvärr visade det sig att maten inte höll måttet när vi väl fick in den, hatar när det händer. Det suger att betala för mat som inte är god, right? 
Det var ett fint ställe i alla fall och skönt att äntligen få sätta sig ner och ta det lugnt efter resan dit.
Jag åt ribs, mamma någon "pot" som det hette och brorsan den stösta pizzan jag sett i mitt liv?? Sjukt haha! Brorsan var den enda av oss som tyckte maten var god.
Efterrätten var i alla fall sjukt god, var choklad och glass till. MUMS! :-)



Filmkväll

(null)
Ojoj så skönt det var att chilla hemma idag. Har bara varit inne på datorn, mobilen och tittat på tv. Tyvärr inte många dagar kvar av lovet nu, jobb redan på måndag men jag ska verkligen ta det lugnt i helgen och vila upp mig. 

Ska strax hem till Thea, vi ska titta på film. Hon har en hemmabio så det är riktigt nice :-) Vi ska titta på min älsklingsfilm The fault in our stars, finns ingen finare <3 Ha en fin kväll! 



RIGA through my phone

Har inte fört över bilderna från kameran till datorn än men har lite mobilbilder kvar, blandade bilder från våra tre daga i Riga. 
(null)
Galerija Riga var den sämsta av alla köpcentrum, den klarar man sig utan. Spice och Centr var dock superbra! 
(null)
Illusion rooms var en av höjdpunkterna, ett måste om man besöker Riga. 
(null)

(null)

(null)

(null)
SÅ kul!! Älskar illusioner, det är häftigt hur det kan fucka upp hjärnan totalt. 
(null)

(null)

(null)
Förstår ni hur detta går till? Skriv gärna er förklaring i kommentarerna 😃
(null)

(null)
Därefter shoppade vi lite, köpte tröjan på bilden. Hur fin? 
(null)
Bästa storebror. 
(null)

(null)

(null)
Vi besökte Svarthuvudbrödernas hus, verkligen det vackraste huset i hela Riga! Jag blev väldigt fascinerad av detta hus.
(null)

(null)

(null)
Inne i huset fanns det ett museum som vi besökte. Kolla bara på den enorma tavlan! Där fanns också ett par enorma salar, matsal och liknande. Man slungades tillbaka i tiden i tankarna, det måste ha varit väldigt flott att leva kungligt förr i tiden. Absolut värt ett besök. 
(null)

(null)

(null)
Så fiiiint <3
(null)
Fina, fina du. 
(null)

(null)
Tack för dessa dagar Riga! Jag tycker absolut att alla borde åka till Riga en gång i livet. Jag kommer inte att åka tillbaka, jag tycker om att resa till nya ställen och inte till samma men jag är verkligen glad att jag besökte Riga :-) 




Relaterar pt 2

Alltså relaterar!!! 
(null)
Det kan ju inte bara vara jag haha? Jag har seriöst tryckt på påminn mig imorgon varje dag sedan jag köpte min MacBook för typ 5 år sedan... Vem uppdaterar ens sin dator? 😝
(null)
Skrattade gott åt denna. Som svensklärare får jag seriöst stress i hela kroppen när folk gör sådana här fel. Även när de säger han istället för honom och skriver DOM. Man bara neeej snälla, nej. 
(null)
Beskriver mitt liv på pricken. Folk som har på sig jeans hemma, vem är ni egentligen? 😫 Rutin varje dag så fort jag kommer innanför dörren: tvätta händerna - sätta upp håret - byta till mysbyxor och myströja. Allt annat är olagligt... 
(null)
Min kollega la upp denna på Facebook och jag känner bara relaterar till hundra, framför allt sista meningen hahah. 




Sista dagen i Riga

Hej på er! 

Nu är jag hemma från Riga. Vi landade i Köpenhamn runt 10.30 idag. Jag älskar att resa, att vara på plats och besöka nya ställen men själva resan dit och hem suger ju. Så jobbigt med bagage, flygplatser, väntan, alla människor... En timmes flygning blir ju till 4 timmar med allt runt omkring. 

Tyvärr slutade resan kasst, fick lågt blodsocker precis när vi hade landat så åt jag en liten chokladbit och drack en liten mugg med Sprite, det brukar vanligtvis höja blodsockret till cirka 8-9 men idag slutade det inte stiga, jag hade 26,9 i blodsocker i flera timmar!! Alltså va, jag har aldrig haft så högt under mina 14 år med diabetes. Vi åkte en sväng till Nova Lund för att äta men jag mådde sjukt dåligt, tog så mycket insulin men blodsockret vägrade gå ner så jag har sovit största delen av tiden sedan jag kom hem. Mår fortfarande svindåligt, jävla diabetes. Blir så trött och ledsen 😓

Nåja, är hemma nu i alla fall och det har verkligen varit en bra resa. Jag är hur nöjd som helst :-) 
(null)

(null)

(null)
Igår valde jag att inte ta med mig kameran till stan, det kändes som ett klokt val. Så himla skönt att slippa den stressen hela tiden. Vi började dagen med att åka till caféet 96% dark som är ett belgisk chokladcafé, gott men otroligt mäktigt. 
(null)
Mysigt café och mysigt med familjetid <3
(null)
Därefter åkte vi till gamla stan, som verkligen är den mysigaste delen i Riga. Vi letade efter restaurangen Blue Cow som jag hade läst om på TripAdvisor. Det var ett helvete att hitta den, men mer om det senare haha... 
(null)

(null)
Maten på Blue Cow var fantastisk god!! Jag och brorsan tog en stek och köttet var verkligen perfekt. Mums, mums! Ni vet en sådan där perfekt god köttbit, omg 😭😍
(null)

(null)
Vi satt på restaurangen ganska länge, väldigt mysigt ställe och sedan pratade vi med den trevliga servitören. Efter maten gick jag och mamma till New Yorker en sväng där jag köpte en skjorta. Hade på mig detta igår, classy med vitt och svart. 
(null)
Frihetsmonumentet, himla fint. 



Tack för dessa dagarna Riga

Meeen, himla mysig sista dag här i Riga!! Familjetid som är det finaste vi har här i livet och extremt god mat. Svårslagen kombination ;-) Så himla nöjd med våra tre dagar i Riga. Fin och mysig stad. 
(null)

(null)
Älskar dig!! Min bror ser alltid sur ut på bild hahah, han menar på att han ler inombords, hmmm... 

Det absolut bästa med att resa är alla fina minnen man tar med sig när man kommer hem. Resa är ju faktiskt det enda som kostar men som gör dig rikare. Denna resan kommer för alltid att stanna kvar i både minnet och hjärtat. Så glad att jag hade möjlighet att ge denna resa till mamma och brorsan i julklapp. ❤️ Imorgon går flyget klockan 9.50 så vi måste upp strax innan 07, gråter. Finns inget värre än tidiga morgnar haha :( 



Illusion rooms

Idag besökte vi Illusion Rooms här i Riga och detta mindfuckar ju hjärnan totalt!! Det var verkligen värt ett besök, aldrig varit på ett sådant här ställe tidigare. Unikt och garanterar många skratt! Det fanns ett rum med en massa speglar så såg man inte var det faktiskt var speglar och var det inte var så brorsan gick in i en spegel efter den andra haha. Det fanns också en bro man skulle gå över, en massa lampor snurrade runt i rummet så det kändes verkligen som om hela bron snurrade men den stod ju faktiskt bara stilla. Brorsan tyckte det kände som en fylla haha, jag dricker ju inte så kan inte uttala mig men fasen vad snurrig i huvudet jag blev 🤨
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Haha, jag kommer länge skratta åt dessa bilder! Min hjärna kommer nog alltid mindfuckas lite varje gång jag ser dem ;-)



Första dagen i Riga

Hej från en trött tjej! Jag sov i tre timmar i natt och var tvungen att gå upp klockan 03.30, när jag skriver detta svider ögonen av trötthet, det ska bli så skönt att snart få sova ut. 
(null)

(null)
På väg mot Riga, min lilla älskade familj <3 det tog bara en timme att flyga, det är ju ingenting. Dock var det en väldigt bumpy ride pga stormen Dennis. Det var inte en rolig landning med andra ord, stackars brorsan som nu tror att det är standard att landa såhär skakigt varje gång man flyger :-) 
(null)

(null)
Efter att vi hade checkat in tog vi en taxi till stan, vi var ute efter någon restaurang och hamnade på köpcentret Galerja Riga där vi spenderade ett par timmar. Vi åt och sedan gick jag och mamma runt och tittade i affärer medan brorsan gick på sitt håll. Måste tyvärr säga att jag är rejält besviken över shoppingen här i Riga, ingenting som faller mig i smaken. :( Köpte bara en tröja och en kjol, inte likt mig. 
(null)

(null)
ÄLSKAR DIG! 

Trots kass shopping hade vi en väldigt trevlig första dag här i Riga. Idag blev det mest köpcentrum, imorgon ska vi göra stan på "riktigt". Det blåste svinmycket här idag så det kändes bäst att göra såhär. 
(null)

(null)
På eftermiddagen ville brorsan tillbaka till hotellet för att gymma medan jag och mamma åkte till köpcentret Spice, det är superstort med många bra affärer. Jag har dock haft riktigt jobbig migrän idag, tagit två tabletter men ingenting har hjälpt vilket gör mig så ledsen. Såklart att det ska bli såhär illa så fort jag är ute och reser :( Tanken var att strosa runt ett par timmar men mitt huvud fixade inte det så vi åt snabbt och åkte tillbaka till hotellet. Jag åt sötpotatispommes och mamma friterad glass. 
(null)

(null)
Denna ENORMA elefant står i lobbyn och det är helt sjukt vad stor den är haha! Jag, mamma och brorsan åt en fantastiskt god middag på hotellet ikväll, riktigt, riktigt bra! Nu har vi precis kommit upp till rummen och jag ska strax sova. Imorgon ska vi turista här i Riga. 



En eftermiddag i Zell am See

Efter fyrhjulingsäventyret åkte vi vidare till stan i Zell am See för att fika, gå runt lite och senare äta middag. 
Supergoda praliner!!
Utanför caféet stod en man och sjöng, mycket vacker countryröst, och hunden??? ALLTSÅ dör så söt. Det var en golden retriever och den låg där och blundade, dör söthetsdöden. 
Drömstad, verkligen. Det var härifrån alla skidklädda människor kom gåendes, visste inte att det låg en backe mitt i stan. Kolla in bergen, så himla fint.
Efter ett tag slog vi oss ner på en restaurang för att värma oss och äta lite.  
Mätta och belåtna efter en bra dag begav vi oss till hotellet för en god natts sömn, sängarna var så sköna, ville aldrig gå upp hehe.
 
Nu håller jag på att packa det sista, i natt åker vi till RIGA. Ska bli så kul, verkligen. Dock har ju stormen Dennis invaderat Sverige, storm efter storm. Seriöst? Det blåser himla starka vindar över Öresundsbron så jag håller henne tiden koll på hemsidan, så att de inte stänger av bron. Det hände nämligen förra veckan... Inte nog med att jag är flygrädd som det redan är så är det ju ännu läskigare när det blåser. Hoppas att allting går bra och att flyget lyfter som det ska.
 
Bokade nyss en resa till Spanien i sommar också, brukar ju alltid åka en vecka till Spanien och en vecka till Grekland. I år blir det till två nya ställen, ett hotell i Grekland och ett i Spanien jag aldrig tidigare besökt. Så taggad!



MOT RIGA

I julklapp gav jag mamma och min bror en resa till Riga, jag ska såklart också med hehe :-) Var så himla nöjd med min julklapp. Jag var ute efter en relativt billig resa och tanken var först Prag men sedan var jag mer inne på Riga vilket det också blev. Min bror har aldrig flugit och inte varit utomlands (förutom Polen som är hans andra hem och en resa till Bryssel med klassen) så det ska bli extra roligt. Han är rädd att vi ska krascha, I don´t blame him...:P Det ska bli så mysigt att spendera ett par dagar med hela familjen, extra roligt att brosan faktiskt följer med.
 
Jag skrev ut dessa två papper och slog in i varsin julklapp, en till mamma och en till brorsan. Det var så kul att se deras reaktioner. 
 
Jag har aldrig tidigare varit i varken Lettland eller Riga så vet inte exakt vad jag ska förvänta mig. Tänker att jag inte ska ha speciellt höga förväntningar så blir man inte besviken i alla fall. Det ska bli väldigt skönt med ett miljöombyte, komma iväg, slippa Hässleholm ett par dagar, äta gott och bara strosa runt. Har någon av er varit i Riga? 
 
Det finns inte jättemycket sevärdheter i Riga som lockar mig men utöver shopping och mat tänkte jag att vi skulle hinna med följande. 
Illusion room, detta verkar så kul! Mindfuckar hjärnan rejält, hit måste vi.
Svarthuvudbrödernas hus, en legendarisk byggnad i Riga.
Gamla stan, ska vara mysigt och med en massa fina byggnader.



Alla ❤️ dag och sportlov

LOV!! Ledig hela vecka 8, det ska bli helt fantastiskt. Sportlovet, du är så välkommen så. Jag känner mig helt slut, både fysiskt och psykiskt så lovet kunde inte komma mer lägligt. Som lärare behövs verkligen detta lov, det är verkligen tufft som det är att fixa december-februari med endast helger. Puuhh🥵 

På måndag ska jag till Riga, så spännande! Det ska bli otroligt skönt med ett miljöombyte, att komma bort från Hässleholm och upptäcka en ny storstad är ju aldrig fel. Mer om det imorgon :-) 
(null)
Jag ska verkligen ta tillvara på helgen, vila, vila och vila. Måste packa också såklart, tänkte börja lite smått imorgon. 

Imorgon ska jag faktiskt till stan på "diabetesfika", diabetesförbundet anordnar en träff i Hässleholm. Jag känner ingen som har diabetes så har aldrig hängt med andra diabetiker. Vi får se hur det blir, hoppas de som kommer är trevliga. Egentligen orkar jag inte men min KBT terapeut säger att jag måste "tvinga" mig själv till att träffa folk för annars kommer min utmattning och depression aldrig bli bättre. 

Hoppas ni haft en fin alla ❤️ dag. Som singel är ju dagen verkligen inte något speciellt hehe. 



Succé i Österrike

Österrike, kyla, snö, sol = succé. 



5 minutes journal

Min fina kompis Alexandra tipsade mig om något som heter 5 minutes journal, det är precis som det låter en 5 minuters dagbok skulle man kunna säga. Appen finns på appstore och kostar 59 kr, jag köpte den igår och den känns absolut värd pengarna. 
 
Man ska alltså lägga 5 minuter om dagen på denna app, tre minuter på morgonen och två minuter på kvällen. Frågorna som man ska svara på är följande på morgonen.
 
Jag är tacksam för...
Vad ska jag göra för att göra dagen bra? 
1)
2)
3)
 
På kvällen svarar man på följande. 
 
3 toppensaker som hände idag...
 
Hur hade jag kunnat göra dagen ännu bättre? 
 
Små, små saker och mål som jag tror är riktigt viktigt att reflektera över. Ofta har man en vision att man ska reflektera så himla mycket för vi alla vet att det är hälsosamt men så rinner det bara ut i sanden, så är det för min del i alla fall. Nu ska jag verkligen lägga 5 minuter om dagen på denna app, 5 minuter är ingenting men jag tror att det absolut kan vara bra för mig. Här kan man vara hur personlig som helst vissa dagar och andra dagar mer ytlig, precis vad man själv känner för. 
 
Igår såg mina svar ut såhär. 
 
Jag är tacksam för min mamma, att jag har ett jobb jag trivs på och mina härliga elever. 
 
Vad ska jag göra för att göra dagen bra? Ge en komplimang till någon på jobbet, läsa i min tidning när jag kommer hem och hinna rätta ett par skrivuppgifter på jobbet. 
 
3 toppensaker som hände idag... Jag hade två väldigt bra lektioner, jag lände mig relativt glad och jag åt ute med mamma.
 
Hur hade jag kunnat göra dagen ännu bättre? Jag hade kunnat sluta lägga energi på saker som ändå inte ligger i min makt att förändra. Jag är expert på att oroa mig över saker som egentligen inte ens är mitt ansvar att fixa. 
 
Man lägger även in en bild per dag. 
  (null)
 
Bra app!! Rekommenderas :-)



Hej mitt vinterland

Fina Österrike, verkligen så tacksam för denna resa.
 
Efter att jag hade åkt fyrhjuling fick vi vänta på taxin tillbaka till stan en lååång stund, det låg liksom mitt ute i ingenstans. Det gjorde dock inte så mycket för vi passade på att ta en massa bilder medan vi väntade. Så himla mäktigt med alla granar och bergen. 
Aldrig sett såhär stora granar så blev verkligen fascinerad haha!
Fina, fina du <3



Måndag 10 februari

Hej måndag! 
 
Uppdatering kring min nya blodsockermätare. Första natten var i lördags och det gick fullkomligt åt helvete. Mätaren larmade flera gånger i timmen hela natten och sömnen blev obefintlig. Jag vaknade ständigt av att mätaren ringde, ni vet när man är så trött att ögonen svider och då ska man kolla på en ljus skärm i mörkret. Till slut lyckades jag stänga av de flesta av larmen (det går inte alls att stänga av larmet för lågt blodsocker vilket egentligen är bra!) men då började mobilen att larma istället. DAMP!!! Jag blev så lack att jag gick upp och tog bort hela app helevetet från mobilen haha. Så första natten var hemsk. Natten mellan söndag och idag blev mycket bättre. Jag stängde av alla larm på mobilen och låg stabilt i blodsocker hela natten så den larmade inte alls. För första gången på flera månader sov jag igenom hela natten utan att vakna en enda gång och kolla blodsockret. Magiskt, verkligen! Jag har inte bestämt mig om jag gillar Dexcom eller Libre mer, behöver prova denna ett par veckor för att kunna utvärdera men det känns absolut som om jag kan lyckas få till ett mer stabilt blodsocker med Dexcom. 
 
En sak som gör mig väldigt orolig är mitt öga. Jag har under den senaste veckan sett väldigt suddigt på ena ögat, jag trodde det skulle gå över när blodsockret blev mer stabilt men jag ser fortfarande lika dåligt. Jag får panik bara jag tänker på det för ögonen är väldigt vanligt att man får komplikationer i pga diabetesen och det gör mig verkligen livrädd. Jag ska ringa till sjukhuset imorgon och fråga om jag kan få tid till ögonbottenfotografering. Man gör det varje år som diabetiker och jag gjorde det i februari 2019 senast så egentligen är det dags. Är så orolig över synen dock, får ont i magen :( Håll tummarna att det är något som går över men jag börjar tveka i och med att det hållt i sig i över en vecka nu.
(null)
Har varit en bra dag på jobbet, mina måndagar är skönt för har ett par timmars planering, två lektioner och därefter konferens. Jag städade HELA mitt skrivbord, det tog flera timmar haha... Nu är det så, så snyggt och prydligt. Jag är verkligen världens sämsta på att hålla ordning, både här hemma på mitt rum och i min walk in closet och även då tyvärr på jobbet. Sedan skäms jag för det är ju mina kollegor som då har mitt stökiga skrivbord som utsikt och det är ju inte särskilt trevligt. Denna gången ska jag verkligen försöka hålla ordning på riktigt, jag har sagt det så många gånger förr dock. Vi kör uppdate om två veckor från och med idag, gissar ni på att jag fortfarande har ordning då? Heja mig :-) Är ni ocskå stökiga av er? Jag önskar att jag inte vore men tyvärr har jag alltid varit. Har även alltid varit en tidsoptimist och så lär det nog bestå. 
 
Efter jobbet var jag och mamma och åt på Wokhouse, så gott och så trevligt att catcha upp om dagen. Älskar min mamma så mycket, inte bara min mamma utan även min bästa vän. Mitt allt 💖Nu ska jag titta på tv en stund och sedan försöka få rätt många timmars sömn. Ha en fin kväll.



Fyrhjuling i vinterlandskapet Österrike

Taggad på att åka FYRHJULING!! 
Jag valde att köpa 15 min på banan, såhär i efterhand hade jag lätt kunnat köpa 30 minuter för det var så roligt! 
Jag har aldrig åkt fyrhjuling tidigare men roligt med nya utmaningar. Första varvet körde jag efter mannen som ägde banan, det var riktigt svårt första varvet haha! Det gick inte jättefort för mig i början med andra ord. 
Varvet runt banan var ganska långt, jag tror jag hann med 5 varv under mina 15 minuter. Redan det andra varvet gick fortare att ta sig runt än det första. 
Hur vacker utsikt från banan? Jag njöt som bara den. 
Att köra fyrhjuling var verkligen en frihetskänsla. Jag försökte verkligen ta in varje sekund. Första gången på en fyrhjuling, fantastiskt väder, Österrike och farten. Helt underbart! När jag red på kamel på stranden vid solnedgången i Dubai kände jag mig också väldigt fri, som om jag vore på top of the world och här var lite liknande känsla. 100% fokus på nuet, vilket jag annars är otroligt dålig på. 
Så, så kul! Får ni chansen att åka fyrhjuling i snön så ta den. Jag hoppas på att någongång få prova snöskoter också, hade varit så roligt. 
Ett av varven gick dock mindre bra, jag råkade köra av banan och höll på att välta med hela fyrhjulingen haha... Jag fick typ panik och kunde inte kliva av fyrhjulingen för då hade den ramlat över mig för att det stod och tippade. Mamma var helt uppe i filmandet av min körning så hon tittade inte åt mitt håll och det gjorde inte mannen heller för han var upptagen med sin mobil, ehh okej :)) Efter ett tag tittade mamma upp och sprang till mannen som lugnt och stilla kom fram till mig haha. Slutet gott, allting gott. Han hjälpte mig och sedan körde jag vidare :-) 
 



Recap kring livet

Recap från de senaste dagarna. Förutom att vara på jobbet hela dagarna och ha en miljon utvecklingssamtal (nåja, haft 6 st än så länge) så har jag också hunnit med följande. 
(null)
I måndags gjorde jag inget speciellt, var hemma från jobbet vid 19 så det var sent. Jag sov för första gången på flera år 10 timmar en vardag och det var faktiskt helt underbart... 
I tisdags var jag först hos diabetessköterskan, tog blodtryck, puls och hba1c som tyvärr hade höjts sen förra gången. Jag har två perioder med mitt blodsocker, en period precis när jag fått mens och två veckor framåt som är bra, blodsockret ligger stabilt och allt flyter på och sedan kommer en två veckors period där allt bara går åt helvete, jag får inte rätt på blodsockret och det är som en berg och dalbana. Diabetesen börjar sätta spår nu, både fysiskt och psykiskt efter 15 år med diabetes. När jag legat högt en period får jag väldigt dålig syn, framför allt på ena ögat och det gör mig lika stressad varje gång, det är något som ger mig väldigt stor ångest för jag är livrädd att få komplikationer, som då drabbar ögonen. Det är min största mardröm och jag mår illa när jag tänker på det. Jag hoppas verkligen det blir bättre snart men synen har varit kass i över en vecka nu. Jag sa till min sköterska att jag är väldigt trött på att inte kunna sova ordentligt om nätterna, att jag inte sovit igenom en hel natt på över ett år. Detta gjorde henne bekymrad och vi bestämde oss för att jag ska prova ett annat blodsockerhjälpmedel. Mer om det senare! 
(null)

(null)
Efter sjukhuset fixade jag brynen, skönt att i alla fall göra det nu när jag har pausat att fixar fransarna. På kvällen gick jag och brorsan och åt på Crazy Jack, kolla bilderna! Så jäkla gott 🤤 Jag dör för deras vitlöksbröd. 
(null)
I onsdags var jag på Wokhouse med ett par kollegor och åt, jag beställde anka vilket är sjukt gott. Det blev en trevlig kväll. 
(null)
Tidig morgon till torsdag vaknade jag av den sjukaste migränattacken på länge, den knockade mig totalt. Hade så sjukt ont att det inte ens går att beskriva. Behövde dock ta mig till jobbet, dels för att inte förlora pengar och dels för att jag hade viktiga lektioner med åk 9. Smärtan gjorde mig dock helt förstörd, jag tog nässpray mot migrän och den är så stark att det kändes som om näsan skulle gå sönder. Jag tog på mig ryggsäcken och gick hemifrån med tårarna rinnandes längst kinderna, det var verkligen en sorglig stund. På vägen till bilen tänkte jag på min tatuering Be strong girl och försökte hämta styrka. Den tatueringen betyder verkligen mycket för mig. Jag är duktig på att fejka, att lägga på ett låtsas-leende på jobbet men inuti håller jag på att gå sönder ibland. Ett liv med sjukdomar, inte en utan två är fan inte enkelt. Jag har dock blivit duktigare på att verkligen uppskatta de bra stunderna. Det blev en tuff torsdag. Efter jobbet hade jag en inbokad massage, det gjorde svinont men den tog nog rätt bra. 
(null)
Och så var det fredag igen. Hade en jättebra dag på jobbet, avslutade med en toppenlektion med åk 9, oj vad jag kommer att sakna dem efter sommaren!! 

Ikväll har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Imorgon ska jag till Kristianstad med Alexandra, det ska bli supermysigt ❣️ 

Kvällen har jag ägnat åt att försöka få rätt på mitt nya diabeteshjälpmedel. Jag har under ett par år haft en sensor som mäter mitt blodsocker. 
(null)
Denna vita pluppen har underlättat mitt liv de senaste 3,5 åren. Innan jag fick min libre var jag tvungen att sticka mig i fingret och kolla blodsockret via blod varje gång, flera gånger om dagen. Jag var så less på det att jag bara kollade bs morgon, kväll och när jag mådde dåligt. Denna sensorn sätter man fast på huden och så går där en nål in i huden som mäter blodsockret hela tiden, jag måste skanna med en avläsare för att få reda på hur mycket jag har i blodsocker. Så bra!! Jag har dock varit sugen på att överge libre och istället testa dexcom 6, som larmar när blodsockret börjar bli lågt eller högt. I och med att jag sover så dåligt om nätterna tänkter jag att det kanske kan hjälpa mig. Idag kom min nya mätare. 

Det är alltid nervöst att byta, att lämna något tryggt för att prova på annat. Nu sitter min nya mätare på magen. Den är tyvärr rätt mycket större än den vita pluppen vilket är en stor nackdel. 
(null)

(null)
Såhä ser den ut. Nu kommer jag alltså ha både denna och pumpen på magen, gillar inte synen och känner mig sjuk MEN det kanske är värt tänker jag. Efter första kvällen känner jag mig nöjd, jag har haft fint blodsocker så den har inte behövt larma något. Vi får se hur natten blir. Jag behåller pluppen på också för säkerhets skull ett par dagar. Återkommer med recension 😊



Fyrhjuling i Österrike

Innan vi åkte till Österrike hade jag bestämt att jag ska åka snöskoter, fyrhjuling eller liknande. Jag hittade inget ställe där man kunde åka snöskoter men däremot fyrhjuling. Glemmy offroad park heter stället och låg en bit utanför Zell am See. Vi tog taxi dit och det kändes som att hamna mitt ute i ingenstans, bara omringade av en massa granar haha. Det var dock så fint!
Jag var så taggad på att åka men såklart var blodsockret på väg ner så jag kunde inte åka direkt. Fick snällt köpa en läsk och vänta i 20 minuter tills jag kände mig okej igen. Det är verkligen bland det jobbigaste med diabetes, det går aldrig att planera och ofta ställer blodsockret till det. Ofta rör det om bland planerna och omgivningen måste anpassa sig vilket såklart ibland blir en börda. 
Äntligen på väg mot fyrhjulingen, taggad tjej!! Kolla så fantastiskt fint i bakgrunden med bergen och alla höga granar, wow.
Min kompis de närmaste 15 minuterna. Jag hade aldrig tidigare åkt fyrhjuling eller något liknande så visste inte alls vad jag hade att vänta men det var SVINKUL!




EGO

Ego på en trappa i Österrike :-) Kunde inte gå miste om ett sådant här fotoljus! 




29 december 2019

Magiska Zell am See, magiska naturen, magiska Österrike. 
Taggad på promenad med halsduken virad tio varv haha, så jäkla kallt!
Alltså åhh, just denna utsikt på just denna bild är bland det vackraste jag skådat i hela mitt liv. 
Kolla mina ögonfransar på denna bild :( blir såå sugen på att göra fransförlängning igen nu nu nu, men samtidigt behöver mina egna fransar återhämta sig men jag mår inte bra med helt osminkade ögon. Vad ska jag göra? Ge mig råd!!
LYCKA. 
Hur härligt att faktiskt kunna klä på dig i riktiga vinterkläder utan att svettas ihjäl? Det var många år sedan jag faktiskt kunde använda min vinterjacka som jag har på dessa bilder. Den är från Napapijri. Mössa och halsduk från Calvin Klein och byxorna är KENZO



Söndag & kommande veckan

Hej finisar ♥
 
Igår gjorde jag inte mycket alls, åt lunchbuffé på stan och sedan var jag bara hemma och tog det lugnt. Mår fortfarande inte hundra efter alla sprutorna i fredags och jag har haft migrän hela helgen. Försöker nu hitta ett samband om det faktiskt ens blir bättre efter botoxsprutorna eller rentutav, kanske sämre? Hur som helst, igår började ju Mello och jag älskar Mello, det är tradition!! Tyckte Robin, Felix och Malou var jättebra, tyvärr gick ju bara en av dem till final. Gillade inte alls The mamas, inte alls min typ av musiksmak. 
 
Idag är det söndag igen och ni vet ju att det inte är min favoritdag. Dagens planer är att titta lite på tv, för att faktiskt få in en del återhämtning även på söndag, städa, jobba en timme (måste rätta elevtexter) och helt enkelt ladda upp inför nästa vecka. Det är en fullspäckad vecka med en massa saker efter jobbet och det känns tufft. 
 
Måndag - utvecklingssamtalen kör igång och jag har tre stycken efter jobbet. Utv samtal är tufft, det är alltid en psykisk påfrestning och jag känner mig helt slut efteråt. Dock måste det ju göras två gånger per läsår så har inte så mycket till val. 
 
Tisdag - ska till diabetessköterskan och efter det ska jag fixa brynen. 
 
Onsdag - först ett elevmöte efter jobbet, därefter två utvecklingssamtal och sedan ska jag på afterwork med ett par kollegor, vi ska äta i stan. 
 
Torsdag - ett utvecklingssamtal efter jobbet och sedan ska jag på massage i stan. 
 
Fredag - har tid hos sjukgymnasten för att kolla ryggen, har ont i ryggen varje dag så måste ta tag i det. 
 
I helgen ska jag träffa Alexandra. Det var veckans planer det. 
En av mina favoritbilder från fotoresan i USA för två år sedan. Saknar varje dag <3 Har inte ens visat er hälften av alla bilder, trots att det gått så lång tid så kommer jag att blogga om varje plats vi besökte för det är alldeles för magiska bilder för att endast låta dem ligga kvar i fotoalbumet på datorn.