slide show

Födelsedagsfirande

I onsdags åkte ju jag och mamma till Kristianstad för att fira min födelsedag i förskott. Det blev verkligen världens mysigaste dag! 💗
(null)
Redo för en dag på stan. Solen sken och det var typ 14 grader, kändes verkligen som vår. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi började med att gå i affärer ett par timmar, endast affärer där det inte var mycket folk. Vi började med Mio och sedan åkte vi in till centrum. Jag köpte mycket fin inredning, kunde inte vara mer nöjd. I stan fick jag välja saker i tre affärer som mamma köpte till mig. Det var verkligen en så bra födelsedagspresent, att själv få välja ut vad man vill ha. Så vill jag göra varje år hehe :-) Det blev en massa inredning, helt plötsligt har jag slutat köpa kläder och handlar endast inredning just nu. 
(null)

(null)
Klockan 17 hade mamma bokat bord på en av mina favoritrestauranger, Bar-b-ko. Vi satt där till 20 och hade det hur mysigt som helst. 
(null)

(null)
Till förrätt tog jag vitlöksbröd och mamma getost med rödbetor. Min förrätt var helt okej! 
(null)

(null)
Till varmrätt åt mamma fläskfilé, det är det jag alltid tagit tidigare på denna restaurang men denna gången ville jag prova oxfilén. Alltså WOW!! Den var så god så det är helt galet, smälte verkligen i munnen och jag njöt av varje tugga. Tillsammans med deras hemmagjorda pommes var detta succé. 10/10 poäng. 
(null)

(null)
De hade så många goda efterrätter så vi tog två var. Jag tog chokladfondant, så god och perfekt krämig, och vit chokladpannacotta med chokladganache. Jag smakade även mammas passionsfruktsorbe som också var såå god. Efter middagen var jag så mätt men så nöjd. Tack mamma för en superbra dag! <3 



A good night sleep

Lite sneak peak från mitt sovrum. Jag måste bara tipsa om denna säng från Homeroom, den är magisk! Den är från märket Nordform och jag köpte både säng och gavel. Sängen är i medium gällande fasthet vilket är perfekt för mig. Dels är den extremt fin, beige sammet är väldigt fint och jag älskar att inte bara gaveln är i sammet utan också själva sängramen och dels är den väldigt skön. Det var väldigt viktigt för mig att sängen jag köper är snygg, kanske egentligen mer än bekväm haha... Nej men jag skulle verkligen inte vilja ha en säng som är bekväm men som jag inte tycker är stilren. Det är en dubbelsäng (180) vilket känns väldigt lyxigt att ha för sig själv. Den känns lite för stor nästan, jag ligger på samma sida hela tiden och den andra ekar tomt haha...:-) Jag är extremt nöjd med mitt köp. 



FYLLER 28(!!)

(null)
Idag är det min dag, 28 år! 🎈🎉 Jag kan inte förstå att det är den 26 februari och att jag nu är ännu ett år äldre. 28?! Jag var nyss 18, vad hände? Det är läskigt hur fort tiden går. Jag börjar känna mig lite gammal faktiskt, trots att mina kollegor skrattar åt mig och säger att de knappt minns hur det var att vara 27 år gammal. Jag är den yngsta läraren på högstadiet, alltid något antar jag? 😅

Jag firade ju min födelsedag i Kristianstad med mamma i onsdags, det blev förövrigt typ världens mysigaste dag. Jag ska visa er bilder senare. Jag fick i alla fall välja ut saker i affärer jag ville ha och mamma betalade, hur bra födelsedagspresent? 

Dagen blir lugn, jag ska fira lite med mamma och klockan 17 kommer Anton, Filip, Thea och Alexandra hit på spelkväll/inflyttningsfest/födelsedagsfirande.Tre flugor i en smäll tänkte jag. Alexandra har varit här tidigare men för de andra blir det första dagen i min lägenhet, ska bli så roligt 😃 Jag bjuder på pizza och efterrätt och förhoppningsvis blir det en toppenfödelsedag. 




12.04 en onsdag

(null)
Det är så skönt att vara ledig den här veckan 🥺🥺 Jag behöver verkligen detta. Igår var en hantverkare hos mig många timmar, nu återstår det inte mycket att fixa i lägenheten. Idag ska jag och mamma till Kristianstad och fira min födelsedag i förskott. Jag fyller år på fredag men ska då fira med kompisar. Jag och mamma tänkte först fira mig på lördagen men vi kom på att det är löning vilket innebär att det kommer vara mycket folk på restauranger och det känns inte coronasäkert, därför blir det idag. Vi ska först gå i affärer ett par timmar, blir tyvärr inget köpcentrum då jag inte vågar vistas där men jag tänker lite inredningsbutiker i stan. Dock vet jag inte alls hur mycket folk det är, är det mycket folk i en affär väljer jag att inte gå in. Jag är trött på corona 😭 Jag kommer ihåg den 26 februari förra året, på min födelsedag, då var vi i Kristianstad och åt och då var corona redan utbrett för jag kommer ihåg att jag redan då var orolig. Nu ett år senare och samma sak, kommer det ens ta slut någongång? Israel har redan vaccinerat 4,5 miljoner av sin befolkning, varför går det så jäkla segt i Sverige?! 

Hur som helst, klockan 17 har vi bokat bord på en restaurang. Inte min favoritrestaurang då de bara har öppet fredag och lördag denna veckan men en annan jättefin restaurang. Det ska bli mysigt <3 Jag hoppas dock inte det är mycket folk för min ångest fixar inte det. I fredags precis innan min sista lektion kommer en kollega fram till mig och frågar om jag hört att kollegan jag sitter mittemot i arbetsrummet har gått hem då hennes son har testats positivt för corona. I samma stund som hon sa detta fick jag en panikångestattack, mitt i korridoren. Det blev helt svart och det kändes som om jag inte kunde andas. Min stackars kollega blev helt förskräckt och visste inte riktigt vad hon skulle säga. Det var en extremt obehaglig händelse men corona har aldrig känts så nära som i den sekunden. Jag var helt säker på att jag skulle bli smittad av corona och ångesten höll i sig brutalt i flera timmar. Jag hade gjort allt för att få tillbaka livet innan corona... Ta hand om er <3 



Lägenhetsuppdatering

Äntligen helg! Det innebär också att jag äntligen är hemma i dagsljus och faktiskt kunnat fota lite i lägenheten då jag jobbar hela dagarna och det blir mörkt så fort. Idag vaknade jag 8.30 och kunde inte somna om men låg faktiskt kvar i sängen till klockan 11, himla skönt. Att slippa känna stress utan bara göra det jag kände för. 
(null)
Jag älskar min säng, älskar min gavel och älskar min tavla ovanför sängen. Allt går i samma nyans och matchar så fint. Sängen är verkligen så himla skön. Jag beställde ju en annan först som var stenhård så den skickades tillbaka och detta var väl egentligen också en chansning då den är från nätet men ojoj vad jag älskar den. Sängen var dyr, 17 000 men verkligen värd varje krona. Jag har fått mycket mindre ont i ryggen. Jag har haft stora ryggproblem senaste året (spenderade 7k på kiropraktor som inte hjälpte ett dugg...) och jag har tagit tabletter varje kväll det senaste året för att jag har haft så ont. Nu har jag inte tagit tabletterna på fem hela dagar. Wow! 
(null)

(null)

(null)
Jag fick min lampa igår som hade varit en sväng i Tyskland så PostNord råkade skicka tillbaka den. Den är nu uppe i sovrummet men jag vet inte exakt vad jag tycker? När den är släckt är den snygg men när den är tänd syns hela glödlampan vilket jag inte gillar. Hur ofta har man tänd lampa i sovrummet dock? Vad tycker ni om lampan? Jag tycker det är så svårt med belysning och har beställt en del lampor via nätet jag inte är helt nöjd med...
(null)
Sovrummet är absolut inte färdigt än men på god väg. Sängborden har kommit upp och det är sängbord som är upphängda på väggen, som på hotell. Nöjd! Jag ska sätta upp lite mer väggdekorationer och lampor. Sedan behöver jag köpa snygga sängkläder så att det kan bli en riktigt hotellbäddning men har ingen aning om hur man gör det... Tips? Jag funderar också på gardiner i sovrummet. Jag gillar inte gardiner egentligen men det kanske är mysigt i ett sovrum? Det är en liten glipa vid persiennerna så det kommer in en del ljus om nätterna vilket stör mig väldigt mycket. 
(null)

(null)
Jag har äntligen fått upp persienner i lägenheten. För mig var det så viktigt att inte ha vanliga aluminium persienner utan jag ville ha snygga då jag kan tycka att persienner rent generellt är rätt fula. Dessa är grå, verkligen grå vilket jag älskar. För 8 fönster betalade jag 5200 kr så de var väldigt dyra. 
(null)
Under dagen drar jag dock upp persiennerna så att jag får in dagsljus. Har ni uppdraget när ni är hemma under dagen? 
(null)
Min hall är kaos just nu, det går knappt komma in...
(null)

(null)
Sedan senaste uppdateringen har larm installerats hemma hos mig. Jag är väldigt nöjd över det beslutet, det känns genast mycket tryggare. Jag har två kameror installerade med rörelsedetektorer men det bästa av allt är sensorer på alla fönster som känner av vibrationer. Om någon försöker bryta sig in kommer larmet gå redan innan tjuven är inne istället för det traditionella, när tjuven redan är inne. Jag är väldigt nöjd. 
(null)
Den här fula lampan måste jag bli av med snarast, jag gillar inte alls den :( 
(null)

(null)
Något jag däremot älskar är min underbara soffa och Balenciaga tavla, hur snygg? 

Det var lite sneak peak från lägenheten. Jag har mycket kvar att göra och hoppas på att få en del gjort nu under min lediga vecka. 

Jag har inte mått så bra under framför allt den senaste veckan. Som jag skrivit tidigare känner jag mig helt slut och tömd på energi. Det är inte bara vanlig trötthet som alla känner av då och då utan det är en mental trötthet som gör mig fullkomligt dränerad. Det är en sådan trötthet som får mig att vilja gråta flera gånger per dag och där vanliga saker känns omöjliga. Jag skulle tvättat håret i torsdags men somnade på soffan och vaknade 01. När jag då tänkte på att jag skulle upp, ställa mig i duschen och tvätta håret började jag gråta. Det gick bara inte. Igår när jag kom hem från jobbet kom hantverkaren hit och när han väl gick kände jag bara, jag måste sova NU. När jag berättade för mamma sa hon, du har aldrig sovit under dagen på så många år jag kan minnas. Nej det händer aldrig och detta är första gången jag känt att jag måste sova direkt innan jag får ett riktigt breakdown. Jag har levt i stress alla dygnets vakna timmar de senaste veckorna och jag var rädd att det skulle bli för mycket. Jobb kombinerat med flytt och slagit ut mig totalt. På tisdag har jag ett samtal med min KBT terapeut, behöver prata med honom om detta 🥺 Jag hoppas att denna vecka kan ge mig lite, jag ska försöka att inte stressa en enda gång... 



Dränerad på energi

Ojoj vad jag känner mig trött... Helt slut är nog de rätta orden. Det har varit så extremt mycket med flytten nu på senaste att min hjärna känns inte som helt fungerande alltså, den känns som ett stort tuggummi. Det som nog har gjort mig allra mest trött är alla människor som har varit här de senaste veckorna. Det har varit hantverkare i gamla lägenheten, hantverkade i nya lägenheten (typ varje dag de senaste två veckorna och extremt många timmar) flyttstäd, larmkillen som försökte sälja larm till mig osv osv. Jag bestämde mig för att installera larm och igår var killen här i (4!!!) timmar för att sätta upp det. Jag ville typ gråta. Jag fixar inte att vara bland människor så mycket. Om någon av er är introverta förstår ni. Det känns som om all energi har sugits ut från mig, det tar så mycket energi från mig att vara med andra människor hela tiden så det går inte ens förklara med ord. Det känns inte som om jag någonsin kommer få energi igen efter dessa veckor. Hur känns det att vara extrovert och få energi av att vara bland folk, det måste ju typ vara jätteskönt? Nej jag trivs extremt bra i mitt egna sällskap, det finns inget bättre än att vara ensam eller vara med mamma som är exakt som mig. 
 
Igår var det dags för botox igen och det blev 41 sprutor i huvudet, det gjorde så ont 😓Den ångesten jag känner inför varje botoxbesök är inte att leka med, jag är livrädd varje gång. Efteråt hade jag så himla ont i hela huvudet och mådde skit, gör alltid det efter varje gång. Jag gick hem till mamma, bäddade ner mig i hennes soffa och somnade medan hon lagade mat, sedan åt jag och somnade igen. Jag vaknade klockan 00.30, fick en stor kram av mamma och gick hem. Jag kände mig så trygg, jag kände mig så hemma. Det kändes som om jag var 8 år igen och mamma tog hand om mig ♥ För övrigt älskar jag min lägenhet så himla mycket så vill bara spendera all tid här men igår kändes det så tryggt att vara hos mami, älskade mami. 
 
Imorgon är det sista jobbdagen innan en veckas looooov. Jag behöver det så mycket ♥♥ Jag längtar tills jag är klar med allt i lägenheten och äntligen kan visa er vad jag pysslat med de senaste veckorna. 



Vardagen i MIN lägenhet

Då kör vi sista veckan innan lovet! Det ska bli så galet skönt med lov, jag har aldrig längtat efter ett lov så mycket som jag gör nu. Jag vill komma i ordning i lägenhet utan stress och behöver dagsljus vilket är omöjligt nu. Jag vill i lugn och ro köpa det sista till lägenheten och så fyller jag år och ska ha lite kompisar över. Det kommer bli en fin vecka. 
 
Denna veckan är åk 7 i skolan igen och åk 8 och 9 på distans. Det är fortsatt stress, idag hade jag två lektioner hemifrån, en på skolan och sista hemifrån igen. När jag skulle hem fick jag bensinstopp mitt på vägen, ibland undrar jag om jag ens borde få äga en bil... Jag har fått bensinstopp tre gånger och för några veckor sedan körde jag ju ner i en grop och bilen fick bärgas. Jag fick lämna bilen, gå till en bensinstation, köpa en dunk, fylla den med bensin och gå tillbaka. Ehh ja, normalt... :-) 
Åhh vad jag älskar min lägenhet. Älskar hela vardagsbiten, älskar allt <3
Till lunch gjorde jag minipizza, jättegott! I eftermiddag bjöd jag över mamma till min lägenhet och bjöd på samma sak. Så mysigt att ha mamma över här, oftast blir det att jag går till henne för det är bekvämt hehe.
Nu ska jag rätta lite prov, äta middag och sedan gå till mamma för att kolla på tv en stund. Jag har ingen tv hemma ännu och kan ju inte missa mina favoritprogram :-) Älskar att hänga hos mamma någon timme på kvällen, världens bästa granne. 
 
Jag har så mycket att packa upp men det är svårt att få orken att räcka till efter jobbet. Mitt mål är att bli klar denna veckan, att ha packat upp allt innan söndag men vi får se hur det går.



Flyttstatus

(null)
Helgen har nog aldrig varit så efterlängtad som nu!! Jag sov mycket bättre andra natten i lägenheten än första. Dock hade jag fönstret stängt och vaknade klockan 06 men sån sjuk migrän, mådde så illa så jag knappt kunde resa mig. Fick upp och ta medicin och sedan somnade jag om. Klockan 09 väckte hantverkarna mig för då var de tydligen redan här. De jobbade hemma hos mig och mamma ett par timmar. 
(null)
Imorse när jag vaknade sken solen och allt jag kände var lycka. Jag har bott i min lägenhet två dagar men älskar den så sjukt mycket. Jag kunde inte varit mer nöjd. Att den är helt nybyggd och ingen annan bott där före mig gör hela grejen, den är extremt fräsch. Jag älskar också vartenda liten inredningsdetalj som pryder mitt hem och soffan och sängen är bland de två bästa köpen jag gjort i mitt liv.
(null)
Tavlorna ovanför soffan är jag förälskad i. 
(null)
Och sängen, herregud <3 Nu har en tavla kommit upp ovanför sängen och det mörka sängbordet sitter uppsatt på väggen. Jag ska dock köpa nya lakan, täcke och allt annat för jag vill kunna göra en riktigt snygg bäddning. Frågan är hur man gör det? Hur får man till en hotellbäddning? 
(null)
Finaste lampan!! 
(null)
Älskar isbjörnen :-) 
(null)
Dessa två stod egentligen på en hylla men de är ju så fina till denna guldiga bokringen. Jag ska nog köpa likadana böcker så att jag kan ha dem på två ställen. 
(null)
(null)
Mina väggar pryds av väggdekorationer och jag älskar vartenda en. 

På eftermiddagen kom larmkillen hem till oss. Han försökte sälja larm till oss tidigare men 5000 kr tyckte jag var alldeles för dyrt. Vi fick faktiskt larmet för 1990 kr idag var så både jag och mamma slog till. Jag har aldrig bott på nedanvåningen innan och aldrig känt mig orolig. Jag får panik när jag tänker på hur otryggt det faktiskt är att bo längst ner och första natten var jag så rädd, igår var jag för trött för att vara rädd haha... Det känns tryggt med larm, det kommer vara igång varje gång jag inte är hemma och så är det också rörelsesensorer i fönsterna vilket innebär att det larmar redan innan någon brutit sig in. Känns bra!! Nöjd med priset :-) 

På kvällen åkte jag och mamma till Rusta där jag köpte lite småsaker till lägenheten. Vi åkte också till City gross och det var första gången på typ 7 månader som jag varit i en affär, wow som jag saknat det! Nu är jag hemma hos mamma. Vi har kollat Mello och nu Talang. Känns så konstigt att inte bo tillsammans längre. Vi bor ju dock grannar så jag kan hänga med mami när jag vill 💗 Igår kompishäng och idag mammahäng, perfekt kombination. Imorgon vill jag hinna packa upp mycket för jag har faktiskt en hel del kvar... 




Jag har flyttat in!

Jag har flyttat in i min lägenhet!! Jag har flyttat hemifrån, det känns verkligen så konstigt men mer om det senare. Det har varit extremt intensiva dagar och jag har fått multitaska jobb och flytt vilket varit allt annat än enkelt. Idag flyttades de sista sakerna från lägenheten över så nu är den helt tom och redo för flyttstädning imorgon och på söndag. 

Igår sov jag i lägenheten för första gången. Det kändes extremt konstigt och jag somnade inte förrän 03.30. Ett nytt ställe och det känns. Jag sov oroligt och tyckte mig höra en massa ljud och så vaknade jag av en stor duns men ingenting hade ramlat ner hemma hos mig så vet inte om jag drömde? Det jag vet är att det kommer att ta ett tag innan jag vänjer mig för just nu känns det som att jag sover borta på hotell eller liknande. 
(null)
Idag började jag med en lektion på plats i skolan och resterande tre hemifrån på distans. 
(null)
Under tiden och fram till 17 var hantverkarna här och jobbade hela dagen i lägenheten. 
(null)

(null)
På eftermiddagen fick jag mitt allra första kompisbesök i lägenheten, fina Alexandra. Det var såå mysigt 💗 Vi beställde mat från Crazy Jack, dör för deras hamburgare. Vi åt hemma hos mig vid mitt matbord och catchade up. Det känns så häftigt att jag nu kan bjuda hem kompisar till min lägenhet. Det var ett par väldigt mysiga timmar och jag hade superkul, som alltid med Alexandra. 
(null)
Fick inflyttningspresent av Alexandra, en jättefin blomma och ett presentkort. Alltså åhhh💗💗
(null)
Efter att Alexandra hade åkt tänkte jag chilla hela kvällen för jag är helt slut men två kompisar hörde av sig och undrade om de fick komma förbi och checka in lägenheten. Vi hade det väldigt trevligt, jag skrattade tills tårarna rann. Det var längesen jag skrattade så mycket och det var en helt underbar känsla. Jag fick så mycket komplimanger för lägenheten och min inredning, superkul att den gillas. 

Nej, detta har varit en av de bästa fredagarna på väldigt länge. Jag vet att jag kommer att trivas här och jag ser fram emot framtida kompishäng här. Just nu är lägenheten kaos och jag har så många påsar jag inte packat upp men det får vara så, jag får ta det i lugn takt. Till sist blir det klart. Nu ska jag sova, jag är mer död än levande. God natt 💗




Imorgon flyttar jag!

Klockan är 22.41 och detta är första gången jag sitter ner en stund idag och faktiskt kan ta 5 minuter till att bara skrolla på mobilen i lugn och ro. Idag har jag kombinerat jobb och flytt hela dagen. Började rensa klockan 8 i morse och vid 9.30 kom killarna och hjälpte oss hela dagen. De är guld värda, jag och mamma hade aldrig klarat flytten utan dem. Jag hade två lektioner på distans och under sista lektionen så ringer killen som skulle leverera min säng. Jag går ut för att skriva under leveransen och så visar det sig att han kört till gamla lägenheten. Mina elever fick sig och gott skratt och jag fick mer stress haha... Till sist kom sängen tillrätta. Jag skickade ju tillbaka sängen jag beställt för att den var så hård och idag fick jag äntligen min nya säng. Jag älskar den! 
(null)
En 180 säng i ljusrosa sammet och gaveln är helt underbar. Dock är madrasserna i två olika färger?? Eller det ser ut så IRL och på bild men när jag lös med mobilen så har båda samma färg? Jag har inga lampor i sovrummet så kunde inte kolla idag men imorgon ska jag se i dagsljus. Kanske ljuset som föll på något konstigt sätt, för jag kan väl inte ha sån otur att det inte är samma färg på madrasserna?! Detta ska undersökas imorgon... 
(null)
Därefter fixade jag i min walk in closet ett par timmar, detta är det rum jag kommit längst i. Ett par smådetaljer kvar och sedan är allt klart, lycka! :-) 

Jag kom hem vid 18.30 och sedan dess har jag packat och packat. Idag är sista natten i lägenheten, det känns konstigt. Jag har bort här i 26 år och detta är min trygga plats. Imorgon börjar ett nytt kapitel i mitt liv, imorgon flyttar jag hemifrån!! 



Hektiskt

Är det lika kallt i hela Sverige? Jag fryser ihjäl!! Inte nog med att det är en massa minusgrader så blåser det som bara den, sämsta flyttvädret någonsin. 
 
Stressveckan fortsätter. Kollegor på jobbet känner inte igen mig och är oroliga över att jag är så stressad, jag trodde inte det syntes så mycket. Jag försöker verkligen att ta djupa andetag och lugna ner mig men livet är som tidigare nämnt sjukt stressigt nu. Idag frågade en kollega om jag är arg, "nej, bara extremt stressad" svarade jag. Jag längtar tills allt lugnat ner sig om ett tag och jag kan vara mig själv mer igen. Själva lektionerna idag och igår har dock gått super, när jag har lektion med eleverna kan jag släppa stressen och vara 100% närvarande. Mina 7or skriver sagor och jag kunde inte hålla mig från att smygläsa lite i deras dokument nyss, hur duktiga som helst! :-) Mina 8or skriver resonerande text och idag hade vi diskussioner kring dödsstraff, de skulle komma på för-och nackdelar. Igår skrev jag själv ihop en resonerande text kring just dödsstraff som jag blev väldigt nöjd med. Jag hade glömt hur otroligt roligt jag tycker det är att skriva, jag vill skriva mer, mer, mer! Jag älskade varje svenskuppgift jag fick på gymnasiet, svenskan är det roligaste ämnet jag vet och det är därför jag valde att bli svensklärare. Jag saknar verkligen att gå i skolan, främst gymnasiet. Jag tyckte det var så roligt att lära mig nya saker och ta mig an uppgifter. Det ska bli väldigt roligt att läsa alla resonerande texter. Jag älskar att utmana mina elever och sedan få ta del av slutresultatet. Jag pushar dem hela tiden till att utveckla sina svar och förra veckan sa en elev "Carro, nu kan jag inte längre skriva ett svar utan att utveckla det ordentligt", jag antar att jag har lyckats ;-) Jag blir så glad när jag märker en tydlig utveckling hos mina elever i svenska, att få följa en klass från åk 7 till åk 9 är magiskt för det händer så mycket under åren. 
 
Jag hade gärna fortsatt läsa texter ikväll men jag hinner inte för flytten står på schemat. Det är fortfarande såå mycket att göra. Idag var jag i Perstorp och valde persienner, vem kunde tro att persienner till 6 fönster kostar 5500 kr?! Ehh VA? Jag blir ruinerad av den här flytten. Imorgon blir det flytt hela dagen, jag har två lektioner på distans men i övrigt kan jag fokusera på flytten. Imorgon kommer min säng och killarna ska montera upp den, min sänggavel ska också upp och mina sängbord. Min lampa till sovrummet har försvunnit någonstans i posten så jag har ingen lampa... Imorgon ska också alla möbler från nuvarandra lägenheten bort. Imorgon är sista natten i lägenheten, alltså vaaaa, det känns extremt konstigt. Jag uppdaterar er imorgon efter den hektiska dagen.



Besatt av inredning

Okej, från och med idag har jag köpstopp på inredning. Förutom sådant som jag verkligen behöver till lägenheten, som en del badrumssaker, persienner, bestick, besticklåda, avdelare till lådor och liknande. Dock är det stopp på dekoration för jag är besatt. Jag ska inte kolla på fler sidor, förrän jag flyttat in och märker om jag verkligen behöver något mer eller om jag bara köper för att det är fint. Jag hade dock presentkort på både H&M och Royal Design så de fyra första varorna betalade jag inget för. Älskar presentkort!!
 
Jag klickade hem detta. 
Den populära Pillar vasen. Mamma tycker den är hur ful som helst medan jag tycker den är cool. Vad tycker du?
Egentligen en kaffeburk, från Solstickan, men jag ska använda den till att ha små lappar i. Jag såg detta på Tiktok, precis i början av januari. Varje vecka ska man på små lappar skriva ner något roligt eller positivt med veckan som gått. En lapp var utmaningen men jag har skrivit 2-3 lappar nu dessa första veckor i januari. Man lägger lapparna i burken och öppnar alla den 31 december och då har man en massa positiva lappar från året som gått. Jag gör detta varje söndag. Så bra idé! 
Kruka, väldigt stilren om ni frågar mig. Jag tänker antingen ha den i badrummet som dekoration och typ ha borste där eller så hittar jag någon annan plats i lägenheten där jag tycker den passar bättre. 
Snyggaste tandborstarna som existerar haha? Jag älskar min Aqua fresh tandborste men jag tänker att när jag har besök så ska jag byta ut den mot denna, finare och mer stilrent. Kanske jättekonstigt haha? Finns det ens någon som byter ut sin tandborste under besök och sen byter tillbaka? Annars blir jag väl den första...:-)
Ljusstake som jag tänker ha som adventsstake i december, då jag inte har någon jag tycker om.
Isbjörn, är den julig eller går den att ha året runt? Vad tycker ni?
Väggdekoration, jag gillar verkligen sådan här abstrakt stil!
Väggdekoration, 74 kr. KAP
Två sådana här ljus blev det också. 
Ljus från solstickan, fint men diskret.
Pampas, älskar trenden!! Beställde också bunny tails. 
En häftig vas. Jag gillar inte ens blommor så förstår inte varför jag köpt en miljon vaser haha... Att ha levande blommor som ska vattnas är inte min grej. Pampas och andra torkade är bra, då slipper jag vattna :-) 
Bokstöd, har ett likadant fast i guld och det är verkligen så snyggt. 
Tvålpump, älskar grått. 
 
Ja, detta gick på alldeles för mycket pengar. Nu har jag officiellt köpstopp på inredning förutom saker jag verkligen måste införskaffa till lägenheten. Jag packade ner all min inredning för någon dag sedan, jag köpte väldigt mycket i Polen i oktober och blev typ chockad över att jag köpt så mycket. Frågan är om jag ens kommer få plats med allt, jag har inte hur många fönsterkarmar som helst haha... Det ska bli SÅ kul att inreda hemmet med allt jag köpt.



Det (perfekta) soffbordet

Alltså som jag velat fram och tillbaka kring soffbord! Sedan jag fick avbryta min beställning från Chilli pga sen leverans har jag verkligen inte haft någon aning kring soffbord. Jag har kollat på flera hundra men ingenting föll mig i smaken, tills jag såg detta. 
WOW?! Det ljusa träet tillsammans med marmorn är helt perfekt, det är så fint. Det kostar borde 6000 kr vilket känns galet dyrt för ett soffbord. Det är från Ellos home men finns också på Homeroom som är ett systerbolag till Ellos. I och med att jag var ny kund på Homeroom fick jag 30% rabatt på första köpet så jag fick 2000 kr rabatt på bordet och slog till. Nu hoppas jag att det är lika fint i verkligheten också. 




Livet är kaos

Oh my god, varför berättade ingen att det är såhär jobbigt att flytta? Det är seriöst bland det värsta jag gjort i hela mitt liv...:-) Jag är helt slut. Igår gick jag och la mig klockan 23 en fredag, det har inte hänt på kanske 8 år? Jag är mentalt och psykiskt slut och som sagt går stresshanteringen inte så bra. När allt väl är klart kommer jag fasen låsa in mig hemma och inte släppa in någon på en hel vecka, vill bara vara ensam och inte vara omringad av folk hela tiden. Jag jobbar 100% och som lärare är det ju sjukt mycket jobb, lektioner som ska planeras, all dokumentation som ständigt kommer och sedan ska jag hinna med rättning också samtidigt som en del lektioner är på distans och andra på plats vilket är det stressigaste jag någonsin varit med om. Bara detta hade gjort mig helt slut i vanliga fall men nu är det allt med flytten. Jag är stressad över att allt i lägenheten är långt ifrån klart. Idag började jag och mamma rensa köket och vi hann 5 av 23 skåp och detta tog timmar. Jag känner mig helt utmattad och vill typ gråta när jag tänker på att det är 18 skåp kvar. Hela förrådet ska också rensas vilket kommer bli ett helvete, uteförrådet är också kvar att rensa... I badrummet är också rätt mycket kvar, sedan är det mest småsaker kvar. Allt detta ska helst vara klart innan måndag men det kommer vara omöjligt. På onsdag ska killarna komma och montera ned alla möbler och köra till tippen. Jag och mamma har köpt det mesta nytt så nästan alla möbler härifrån ska bort. På fredag är det flyttstädning och på måndag ska nycklarna lämnas till de nya ägarna. Parallellt ska det ju fixas i den nya lägenheten och det går väldigt många timmar åt. Leveranser ska komma och killarna har jobbat i lägenheten sjukt många timmar. Jag ska helst befinna mig på plats där samtidigt som jag hade behövt vara här men inte kan vara på något ställe för måste vara på jobbet. Ja ni märker ju, nervsammanbrottet är inte långt borta. 
 
Men låt oss fokusera på det positiva, lägenheten börjar ta lite form i alla fall så nu kör vi en uppdatering :-) 
Igår kom mina två tavlor upp, de är jättestora men ser små ut på bild. Är himla nöjd! Jag kan kanske tycka att de sitter liiiite för långt ifrån varandra? Nu går det dock inte ändra utan fula märken i väggen så de får vara kvar såhär. Vad tycker ni, hade ni satt tavlorna närmare varandra? 
 Älskar den klara vardagsrumsdelen. Igår kom en glödlampa upp också nu kan jag tända min fina lampa. 
Även dessa två hyllor sattes upp igår och jag ställde upp inredningen, jag blev så nöjd. Dock ser jag att hyllorna är hur dammiga som helst... Det får åtgärdas senare. 
Igår började jag ställa upp lite dekorationer här och var men är osäker på vad och hur jag vill ha allt. Blev detta fint? Ena sekunden tycker jag ja, andra nej...
Samma här, fint eller inte? Jag som verkligen har världens största beslutsångest går runt med ångest 24/7 för jag blir såå stressad av att inte veta hur jag vill ha det. Varje litet beslut känns jobbigt och det är ju så många beslut som ska tas just nu. Jag måste seriöst lugna ner mig lite men det är jättesvårt.
Igår sattes ett spegel upp ovanför avlastningsbordet och det blev ändå fint tycker jag. 
Lite detaljer från köket.
Den gråa väggdekorationen sitter uppe men sedan är frågan om jag ska sätta upp home under eller strunta i den? Ännu ett beslut som ger mig stress. 
 Något annat som ger mig stress är att jag inte har någon aning om vad som ska finnas under dessa hyllor? Något måste jag fylla det med men vad? Sitter hyllorna för högt upp? Ja kanske det men det går inte att ändra på nu. Det blir såhär när jag ska ta hastiga beslut. Jag är en sådan person som egentligen behöver tänka igenom mina beslut väldigt noga men när det står en hantverkare bredvid och bara "blir det här bra?" då blir jag superstressad och säger ja trots att jag egentligen hade behövt tänka igenom varje litet beslut i flera timmar. Stress!!! :( Sen blir jag inte 100% nöjd och då blir jag stressad över det istället. 
Den vita lampan gillar jag inte alls, snopet när den monterades och det visade sig att den inte motsvarade mina förväntningar. Nu måste jag alltså köpa en ny golvlampa också. Mattan visade sig vara för liten under soffan så jag behöver köpa en ny matta... De gråa hyllorna som står på mattan visade sig inte alls passa in på väggen då de är för djupa och tar för mycket plats och jag köpte 6 st. Lampan som jag satte upp i hallen visade sig vara as ful när den väl tändes men nu är kartongen slängd. Sängen läste ni om i förra inlägget. Alltså snälla rara Caroline, vad har du gjort??? Varför jag köpte så mycket saker innan jag vill tillträde till lägenheten vet jag inte, fail deluxe. Det är för att jag har så dåligt tålamod och helst vill ha ALLT på EN GÅNG. Resultatet blev då istället att jag lagt en massa pengar på saker jag inte är nöjd med. Detta ger mig också stress. 
 
Balenciaga tavlan som står lutad mot väggen ska upp där post it lapparna sitter. Nu när jag inte har några hyllor vet jag dels inte vad jag ska ha mina böcker? Jag behöver någon slags bokhylla men var ska den upp? Vad ska finnas på väggen precis ovanför soffan? Jag vet inte, jag vet ingenting :( Alltså ahhhh, det är jobbigt att vara Caroline just nu. Jag skulle bara vilja att någon tog alla beslut åt mig istället så att jag slipper känna denna stress. Jag är perfektionist så blir inte alls exakt som jag tänkt mig så mår jag riktigt dåligt. Under dessa senaste veckor har jag märkt att jag har en extremt jobbig personlighet, främst jobbig för mig själv. Det måste vara grymt mycket enklare att leva med en personlighet där man tar allt som det kommer... Det blir nog bra när allt är klart men just nu är mitt liv ett enda stort kaos. 
 
 Nu ska jag kolla MELLO ♥ och försöka glömma allt annat ett tag.



4 februari

Stressen fortsätter, jag känner att jag plötsligt tappat allt kring stresshantering som jag lärt mig under de senaste åren för just nu känns huvudet kaos och jag kan inte riktigt tänka klart under stress. 
(null)
Såhär tomt är det i min walk in closet här hemma nu, det ekar i hela rummet. Kommer sakna den så mycket 🥺 
(null)
 
(null)
Idag "gömde" jag mig i aulan hela dagen. Jag hade i princip varannan lektion på distans och varannan på plats. Körde två av lektionerna i aulan och satt där under distanslektionerna också. 
 
Torsdagar är alltid superstressiga men jag hade bra lektioner i alla fall. 
(null)
Google Meet och jag börjar bli bästa kompisar...
 
Imorgon har jag 4 lektioner, mina fredagar är också hur stressiga som helst. Jag har insett att hela mitt schema verkligen är sämst. Efter det måste jag direkt till lägenheten då killarna ska fortsätta fixa där. 
(null)
 
(null)
Efter jobbet åkte jag till lägenheten en snabbis. Jag packade upp ett paket där en jättefin vas låg och så satte jag i mina Bunny tails där. Jag satte också i tavlorna i ramar, för imorgon vill jag att de ska sätta upp. Jag tänker mig dessa två tavlor ovanför soffan, kan väl bli okej att blanda blå och rosa? 



SängFAIL och flyttKAOS

Ojoj, intensiva dagar deluxe. Hela gårdagen var jag i lägenheten. Det var typ kaos deluxe. Det kom hemleverans med min lampa, mitt matbord, min säng, mammas säng och min soffa. Samtidigt skulle jag då jobba på distans. Sedan kom mamma, och min bror och Jack. Därtill tre killar som jobbar med att fixa allt hemma hos mig. Jag ville typ bara sätta mig ner på golvet och börja gråta. Det är så mycket stress, min hjärna stänger typ av och jag fixar inte det :( Efter att inte ha ätit på hela dagen kom mamma med Subway till mig (<333), vad tror ni händer verkligen två min efter att jag börjat äta? Jo min soffa kom och då var det bara att sluta äta. Nej, verkligen världens stressigaste dag. Mitt i allt kommer en kille som vill sälja alarm också, jag ville bara stänga dörren framför honom och aldrig släppa in någon i min lägenhet haha... 

Värre blev det dock. Jag har sett fram emot min säng såå länge. Jag hittade min drömsäng som var galet snygg och sedan dess har jag inte kunnat tänka mig någon annan. Jag läste recensioner att den är hård men vågade chansa ändå. Mamma sa att jag inte borde beställa den men jag gjorde det ändå. Igår kom sängen, 190 kg... De två killarna från Ukraina släpade in min säng, öppnade alla kartonger och monterade hela min säng. Jag var SÅ glad och taggad, ville typ gråta av lycka tills jag provlåg sängen och då ville jag gråta av olycka istället. Alltså på riktigt, det måste ha varit Sveriges hårdaste säng. Det gick inte ens att "studsa" på den för den var stenhård. 
(null)
Kolla så fiiiin. Det tog närmare två timmar att sätta ihop den. 
(null)
Helt knäckt tjej efter att ha insett att denna säng kan jag inte behålla, oavsett hur fin den är. 

Jag fick verkligen panik av tanken att säga till killarna som monterat sängen i två timmar att jag inte vill ha den så jag ringde mamma i panik. Mamma ringde till deras chef som i sin tur ringde killarna och sa att de ska montera ner sängen för den ska skickas tillbaka. Killarna som precis blivit klara och var så nöjda med sin insats skulle alltså bli tvungna att montera ner hela sängen och packa in den i kartonger igen. Jag ville sjunka genom jorden, jag kände mig sååå dum. Jag tyckte extremt synd om dem. Det tog sjukt lång tid att få ner sängen i kartonger, det var ju ett jäkla tajpande och bärande. Inte nog med att de fick en massa extra onödigt jobb så kommer jag ju få betala en massa pengar i onödan för deras jobb. Nu står sängen hemma hos mamma och det går inte komma in i hennes lägenhet. Låt oss säga att mamma inte är överlycklig gentemot mig nu :-) 

Beställ aldrig en säng via nätet, det är FÖR risky. Mamma hade dock också beställt en säng som kom någon timme efter min. Som tur är visade det sig att mammas säng är helt underbar så igår beställde jag en nästan likadan, fast med gavel. Den var rätt mycket dyrare än den gråa så det var ju riktigt kasst men men. En säng är ju så viktigt... 

(null)

(null)
Galet nöjd med min soffa dock, den är HELT fantastisk. Det var ett av de dyraste köpen jag gjort i mitt liv men det känns som om den är värd varje krona. Den är så stor, så skön och så fin. Kär <3 Dock är mattan alldeles för lite, fail nummer två då den kostade 2 tusen. Jag behöver en likadan fast större, den kostar dock 4500 så jag vet inte hur jag ska göra. Vad ska jag i så fall göra med denna matta? Kan inte skicka tillbaka den längre. Kanske ha den i sovrummet? Jag får se... Lampan sattes också upp, gillar den. 
(null)
Gillar mitt matbord väldigt mycket. Mamma tycker inte om det men jag gör :-) Det är lagom stort och industriellt. 4 stolar är på plats, 2 måste jag reklamera. Vad är det för otur jag har?? 

Det är väldigt mycket kvar att göra i lägenheten men nu börjar det i alla fall allt mer likna ett hem istället för en byggarbetsplats. Det är dock också extremt mycket kvar att göra här hemma innan flytten, jag vet faktiskt inte exakt hur jag och mamma ska hinna med allt. Jag vill nu bara bo i lägenheten och ha allt fixat och klart för denna process med att halvt bo här och halvt där fungerar inte för mig, jag fixar inte det. 

Med vänlig hälsning, helt slut tjej 🥺 Allt kommer bli jättebra när det väl är klart, det vet jag men nu känns allt bara kaos. När allt är klart ska jag sova, sova, sova. Behöver dock en säng till det men hoppas den kommer snart. 



21.23

Tänkte skriva tisdag men det är ju faktiskt måndag. Idag har det varit blandning mellan distansundervisning och lektioner på skolan. Den här veckan är åk 8 i skolan medan 7 och 9 har distans. Jag har många lektioner med 8or så den här veckan blir jag tvungen att vara i skolan mycket. Det känns inte jättebra med tanke på corona, nästan varje vecka finns det konstaterade fall på skolan. Min ångest kring corona är väldigt stor så jag har det kämpigt. Den absolut värsta delen är dock stressen. Jag tycker ändå att jag har kunnat hantera min stress bra de senaste månaderna men dessa veckor med både distans och undervisning på plats tar kål på mig. Jag känner stressen hela dagarna och det blir knappast bättre av flytten parallellt. Jag får åka till skolan under min lunch de flesta dagar och då hinner jag inte äta vilket såklart blir värdelöst för mig med diabetes. 
(null)
Munskydd och plasthandskar använder jag hela tiden. Börjar bli så tröttsamt... 
 
Efter lektionerna hade jag ett 2 timmars långt möte och sedan åkte jag till lägenheten en stund. Jag skulle mest hämta ett par saker jag behövde här hemma så var bara där en timme, hann packa upp några påsar i alla fall. Nu ikväll har jag börjat rätta 8ornas källkritiksuppgifter. Det var en stor uppgift, många har skrivit mellan 5-8 sidor men uppgiften verkar ha engagerat eleverna vilket såklart gör mig jätteglad. Detta är första gången jag gör denna uppgift, kom på den under jullovet. Var så nyfiken så läste igenom allas utvärderingar och till 98% står det bara positiva saker, jag antar att jag får tolka det som att det blev en bra uppgift. KUL! 
(null)
Imorgon är det studiedag, eleverna är lediga men vi jobbar. Hela förmiddagen har vi föreläsning och hela eftermiddagen ska vi i grupp sitta med de nya kursplanerna. Jag ska vara i lägenheten hela dagen, då hemleverans med möbler kommer. Min säng, matbord och soffa kommer imorgon. Jag är SÅ taggad!! I och med att föreläsningen är på distans hoppas jag att jag kan multitaska och signera leveranserna. På eftermiddagen ska jag besikta min bil, finns det något tråkigare? 
 
Jag tänker att jag ska försöka lägga mig lite tidigare idag. I natt blev det inte många timmars sömn då jag fick åka till lägenheten kl 04.30 på natten... Jag har verkligen världens mest regelbundna mens, kommer exakt samma datum så det är en vecka kvar. Jag vet dock inte vad som hände nu. Jag var inte beredd så hade mina extremt starka värktabletter i lägenheten. Jag lider av grov mensvärk och kramp så varje minut är en plåga. Jag hade aldrig fixat hela natten utan medicin, jag fixade knappt natten med medicin så det var bara att åka dit 04.30 och hämta. Härligt att vara tjej!! Någon som vet varför världens mest regelbundna mens helt plötsligt kommer en hel vecka tidigare? Är det stress? Det känns inte helt hundra :(