slide show

Hello there

Gott nytt år på er! Hoppas ni får en underbar nyår och ta det lugnt. Jag brukar ogilla nyår, jag varken dricker eller festar vilket nyår i Sverige handlar om till 99,9% men i år ser jag verkligen fram emot kvällen. Fira utomlands i värmen, har varit en dröm länge. 

Vi ska faktiskt fira nyår på Marina Bay Sands hotellet vilket kommer bli sjukt coolt. Det var svindyrt att boka biljetter, har fortfarande ont i hjärtat men tänker att jag är i Singapore en gång i livet så man får passa på. Hotellet är ju supercoolt och jag ser verkligen fram emot att beundra fyrverkerierna uppe från the observation deck. 
(null)
Vi har det jättebra här. Förutom en liten sak, jag blev påkörd av en cykel igår precis utanför detta museum. Det var en liten pojke på 3-4 år och allt gick så fort och sen såg jag en massa blod rinna nerför mitt ben. Kunde inte stoppa blodflödet på över en halvtimme och det blev ett rejält jack i benet. Har as ont och sår på framför allt ben är ju livsfarligt när man har diabetes, kan ju sluta med att man blir tvungen att amputera bort hela benet. Snacka om rädslan, jag svimmade nästan. På kvällen bestämde vi oss för att ta hit en läkare till hotellet, det kostade 2500 kr (!!!!!!), sjukaste äckligaste priset någonsin, hoppas innerligt att jag får tillbaka de pengarna från försäkringen. Hur som helst kollade han på mitt ben och gav mig antibiotika som jag ska ta i 7 dagar för att undvika infektion och inflammation. Så det var en mindre rolig sak och hela mitt ben är omplåstrat och fullt med blåmärken, kommer bli så fint inför nyår yeye. 



Dag 1 i Singapore

Hej på er! Vi ligger ju 7 timmar före Sverige så här är morgon. Blev inte jättemånga timmars sömn i natt heller. Vi kom hem strax efter 23 och sen blev jag hungrig så vi beställde upp room service men det blev inget bra för mitt blodsocker för jag har legat på 18 hela natten :(

Hur som helst så var för första dag i Singapore bra!
(null)
Några av alla våningsplan på hotellet, sjukaste! 
(null)
Vi åt lunch på ett ställe nära hotellet, enorma portioner men god mat och oerhört populärt bland lokalbefolkningen. I börjar var det bara jag och mamma och strax efter var hela restaurangen full. 
(null)

(null)

(null)

(null)

I ett av köpcentrerna som ligger bredvid hotellet. Så himla fint med alla juldekorationer!
(null)

(null)
Utanför hotellet. Härifrån ser man Marina Bay Sands, vi ska faktiskt fira nyår där vilket ska bli spännande. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi gick därefter till ett annat mall som ligger bredvid hotellet och spenderade kvällen där. På sista bilden ser ni Singapore flyer, Marina Bay Sands och Art Science museum. Så coolt! 

Här är sjukt varmt, igår var det 32 grader så jag fick mig en liten chock när jag kom ut och man knappt kunde andas. Hur som helst så spenderade vi vår dag på Singapore Zoo igår, jag tyckte det var kul men mamma tyckte det var mindre kul så vi har gjort en deal att inte gå på fler zoo något mer i framtiden. Det var mycket folk och väldigt varm, inte en bra kombination enligt mamma. Jag såg i alla fall pandor och vit tiger, coolt! 

Nu ska vi strax äta frukost och sedan ska vi till Art Science museum som typ är ett framtidsmuseum som verkar häftigt. Ska se om jag lyckas övertala mamma att åka Singapore Flyer sen också. Därefter blir det nog shopping som vanligt, shoppingen här är galen - har aldrig sett något liknande. 



God morgon från Singapore

God morgon! 
Igår shoppade vi hela dagen och sen somnade jag verkligen på två sekunder, var uppe i långt över ett dygn nämligen. 
(null)
Ingen dålig utsikt! 

Nu är vi på frukosten, en upplevelse utöver det vanliga om man säger så. Jag har aldrig sett så mycket mat på en frukost och så konstig mat? Här finns verkligen alla konstiga asiatiska saker man kan tänka sig. Vem äter nudlar och ris med kyckling kl 8 på morgonen haha??

Idag ska vi hur som helst till Singapore Zoo :)



Hej från Singapore!

Hej från Singapore!!

Åh äntligen är vi framme efter 12 timmars flygresa. Det är ju aldrig kul men det gick över förväntan faktiskt. Stödstrumpor for life. 
(null)

(null)
Vi kom fram till Köpenhamn i helt okej tid. Flyget var överbokad så de frågade om vi vill få 6 tusen kronor var och mellanlanda i Frankfurt, nej tack! 

Singapore airlines som vi flög med var bra, gillade det mer än Emirates till Dubai. Dock köpte vi till extra benutrymme så det var nice. Familjen som satt brevid oss för dock sjukt jobbiga och ungen grät typ konstant :)) jag lyckades sova lite på planet. 
(null)
(null)
(null)
Efter 12 timmar möttes vi en Singapores flygplats som är nice! Trevlig personal, rent, fräscht och grönt. 
(null)
Vi tog taxi från flygplatsen till hotellet. Mitt första intryck av Singapore hittills (från flygplatsen till hotellet) är varmt, rent och grönt. Ser ut som en djungel mitt i city typ. Vi körde förbi Marina Sand Bay och Singapore flyer. 
(null)
Är nöjd med både rum och wi-fi! Hotellet verkar ligga centralt. Nu är klockan snart 11 här och vi ska ut för att äta någonstans, kolla in lite omgivningar och kanske shoppa?

Det är ju natt i Sverige så egentligen borde man typ..sova? Men det kan jag ju inte nu, slöseri med tid. Ska försöka ställa om till + timmar plus direkt. 



Mot Singapore!

Nu är jag packad och klar och redo för Singapore!! Vi ska strax till Kastrup för att ta flyget vid middagstid. Jag ser verkligen inte fram emot flygresan, jag ogillar starkt att flyga. Det är trång och jag känner mig instängd plus att det är galet tråkigt. Har alltid problem med svullna fötter också, inte kul. Hur som helst hoppas jag att den 11 timmars långa flygresan kommer gå bra. Vi landar i Singapore på morgonen på onsdag och har sedan 7 dagar där.
 
Jag är hur taggad som helst! 
(null)
 
(null)
Har kollat upp lite vad jag skulle vilja göra där. Att se Marina Sand Bay hotellet är ett måste, det ligger nära vårt hotell. En dag ska vi till Singapore zoo, ett av världens finaste zoo där man kan komma väldigt nära djuren och där de tar hand om djuren väldigt bra. Jag vill även till Art Science museet och Gardens by the Bay. 
 
Gällande andra bilden så ser ni statyn Merlion som är ett typiskt landsmärke för Singapore. Orchard road är en sjuuuk shoppinggata med en massa affärer och malls. Har hört att shoppingen är dröm, farligt hehe. Singapore flyer är typ som London Eye, tror jag vill dit! Och sen är jag så sugen på Universal studios. Aldrig varit där :-) 
 
Utöver det skulle jag verkligen vilja besöka ett tempel, också något jag aldrig gjort. 
Detta hotell ska vi bo på, ligger mitt i smeten. Hoppas det är fint.
 
Nästa gång vi hörs gör vi det från SINGAPORE :) 



Singapore!!

(null)
Imorgon åker jag till Singapore!! Omg kan inte tro det :-) det ska bli så himla kul och helt underbart att komma bort från Sverige. Där är 30 grader men molnigt och en hel del skurar. Det är hur som helst ingen solsemester för vi ska inte alls vara på stranden utan det är mer en stadssemester. Shopping, god mat och coola sevärdheter. Taggad till tusen!!

Mindre taggad på flygresan. 11 timmar dit och 13 timmar hem, oh my. Vi åker imorgon förmiddag och är framme i Singapore den 27e på morgonen. 



Älskade julafton

Jag har haft en såå mysig julafton! Jag älskar hela känslan och jag älskar min familj helt galet mycket. Trots att jag inte har någon kontakt med min pappa är jag himla nöjd med min familjesituation. Jag har en mamma som älskar mig mer än livet och att ha en storebror är guld. Som vi skrattat idag. Jag blir helt varm i hjärtat och jag skulle aldrig vilja byta ut vår julafton mot någon annan. ❤️
(null)
Vi skämde bort mamma rejält med julklappar, hon blev nöjd med vartenda en. Jag blev också väldigt nöjd! Fick färre än jag brukar få men shit vilka julklappar :-) fick Apple AirPods av min bror, det hade jag verkligen inte förväntat mig, de är svindyra!! Jag är så taggad på att få prova de. 

Hoppas ni har haft en fin jul ni också och att ni somnar med ett leende på läpparna, det kommer jag i alla fall att göra. 



God Jul

Ville bara önska er en riktigt god jul! Hoppas ni får en fantastisk dag med nära och kära. Ta hand om varandra och skänk en tanke till de som inte har det lika bra som vi ❤️ (null)




Christmas tree

Låt mig presentera årets julgran. Jag har under hela mitt liv växt upp med plastgran så det är en självklarhet för mig. Jag älskar vår gran, den är så fin. Förra året satte vi upp den natten till den 24e, i år var vi ute i bättre tid :-) 
 
Alla julklappar ni ser på bilderna var till Jack igår. Idag ska granen fyllas med julklappar till mig, mamma och min bror. Jag och mamma sa att vi inte ska köpa mycket i år i och med att vi ska iväg men det blev en hel del ändå. Jag tror jag har 14 julklappar till mamma.
 
Själv har jag inte önskat mig något speciellt, känns som om jag har det mesta. Mamma tycker inte heller om när jag ger henne någon önskelista för hon vill att det ska bli en överraskning men i och med att hon känner mig så pass bra brukar jag få superfina saker. 



Julen är här

Julafton imorgon?? Är det någon som förstår det? Inte jag i alla fall. Detta året har gått galet fort, det känns som om det typ var jul precis. Jag älskar julafton, enligt mig lätt den mysigaste dagen på hela året. Stämningen som ligger i luften, nyfikenheten, kärleken. Ja julen är underbar. 
Dock är det som vanligt en massa att fixa inför jul.
 
Förra året var allt kring julen lika med ångest i och med att jag skrev mitt exemensarbete och inte kunde slappna av, det var en intensiv period och jag vill aldrig göra om det. I år har jag ingen skola, inget examensarbete, ingen press och ingen ångest. Jag kommer njuta av varje sekund! 
 
Men tillbaka till allt som behöver fixas. Idag ska vi baka, storstäda, slå in de sista julklapparna och pynta lite mer. Någonstans här behöver jag också få in packning. Åker ju till Singapore om tre dagar och hade varit väldigt skönt att vara färdigpackad idag, i alla fall de sakerna jag kan packa ner såhär några dagar i förväg. 



Tre steg av glädje

Tre steg av glädje. Finns det något härligare än att se äkta glädje hos barn? Inte något tillgjort utan 100 procent äkta. Känns tyvärr som om man kommer bort från det ju äldre man blir. 
 
Tyckte de här bilderna blev så himla härliga. Från det att julklappen öppnas till det att han inser vad det är som låg i paketet. 



Minijulafton med Jack

Idag är brorsan och Jack här och firar jul. Alla julklappar under granen var till Jack och han blev så himla nöjd. Ju äldre jag blir, desto roligare tycker jag det är att köpa och framför allt se glädjen när personerna öppnar klapparna. Extra roligt är det såklart när det är Jack. 

Vi har lekt och busat i flera timmar. Jisses vad jag älskar mitt hjärta. För alltid vi. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Så otroligt fin och intelligent liten individ som alltid bjuder på en mängd skratt. 

Familjen comes first, i alla lägen. Finns inget bättre än familjen. 



Jullooooov

JULLOV!!! 🎅🏽🎄🎅🏽🎄

Alltså wow, jag kan inte tro det. Idag fick jag jullov!! Så himla underbart. Vi hade en fin avslutning idag. Stunden i aulan var höjdpunkten, mina kollegor spelade upp en scen som speglar elevers typiska kommentarer under lektioner och jag skrattade så jag grät. 

Jag fick också en superfin present av två av mina 7or. Sådant uppskatta enormt, jag blir varm i hela hjärtat. 
(null)

(null)

(null)
Oerhört gulligt, tack, tack! 

Det blev också kramar hit och dit. Åh vad jag kommer sakna mina kära elever under lovet. 

För nästan exakt ett år sedan skrev jag på kontraktet för mitt nuvarande jobb. Min livs första tillsvidareanställning. Jag var livrädd att jag inte skulle trivas. Att jag skulle hamna på en skola jag inte känner mig hemma i men den rädslan höll inte i sig länge. Jag älskar min arbetsplats! Har världens härligaste kollegor som alltid finns där om det är något. Vi kan skoja med varandra och prata allvar. Är man ledsen är det bara att gå till vem som och prata ut. Min chef är en fantastisk människa som uppskattar det jag gör vilket verkligen värmer. Jag har ett gäng underbara elever. Jag peppar, pushar och tjatar - allt för att det ska gå så bra som möjligt för dem. Men jag får så mycket tillbaka. Så mycket skratt och uppskattning. Det är en sådan chill stämning, vi lärare kan hänga ute i korridorerna och prata med eleverna. Skapa relationer, det ger så himla mycket. När de frågar hur mitt blodsocker ligger, hur jag mår, om de kan göra något, åh. Nej fantastiska elever, verkligen. 

Jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra. Jag skulle verkligen inte vilja byta jobb nu. Vilken härlig känsla det är. Det bästa av allt är att jag känner mig så oerhört uppskattad och det är så viktigt. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra att jag gör ett så himla bra jobb, att andra lärare hör så mycket positivt om mig från eleverna. När eleverna kommer fram och säger att jag är en väldigt duktig lärare. Det är så viktigt att känna sig uppskattad. Jag har tidigare jobbat på ställen där denna uppskattning inte förekom vilket är så himla fel. För att utvecklas som person behöver man få positiv uppskattning. 
(null)
Har även lärt känna denna personen, Ulrich kung. Vilken fantastisk och smart människa. Vi fick jättebra kontakt redan första dagen han började. Idag slutade han tyvärr, kommer verkligen vara saknad. Av både mig och elever. 

Igår var det match mellan 9orna och lärarna. Gissa vilka som vann både innebandyn och handbollen? 😉 dock fick vi lärare hjälp av tre killar från 8an som absolut lyfte laget! Det var hur som helst väldigt härlig stämning när hela 7-9 och all personal var samlad. Jag har blivit tvingad att spela näst år, jisses haha.. 
(null)
Annars då? Jag har skaffat iPhone X som är väldigt annorlunda från alla tidigare modeller. Kameran är dock grym, kolla bilderna ovan??

(null)
(null)
Såhär såg jag ut idag. 

Nu ska jag ta det lugnt. Har en arbetare här hemma som ska fixa klart i mitt nya rum. Så spännande!! 



En tisdag

Hej på er!

Snart är det jullov, wow kan inte förstå det. I söndags klädde jag och mamma granen, hur mysigt som helst. Äntligen julkänsla! Jag har slått in en massa paket och allt som ligger under granen just nu är till Jack, han kommer hit den 22e. Ska bli mysigt. 

Idag hade vi jultemadag på jobbet. Eleverna fick välja mellan olika stationer de gick mellan. Jag höll i spelhålan. Det fanns en massa olika spel eleverna kunde välja mellan. Så kul att släppa alla mobiler och fokusera på sällskapsspel i 1,5 timme. Det är ju faktiskt väldigt kul! Jag passare själv på att spela lite med mina kära elever. Först blev det skitgubbe med några av mina 8or och sista passet körde jag Blubb med några grabbar från 7an, det var längesedan jag skrattade så mycket. Hur kul är inte blubb?!

Bra dag med andra ord. Imorgon byter jag min iPhone 7 mot iPhone X! Dock innebär det att jag kommer vara utan mobil hela dagen i och med att mamma ska byta min mot den nya (telenor chance), de ska liksom föra över allt på plats i butiken i Kristianstad. Hur tusan ska jag överleva en hel dag utan mobil undrar jag.. 
(null)
(null)




Test

(null)

(null)

(null)

(null)




I'm dreaming of a white Christmas

Verkar inte bli en vit jul i år heller.. Möttes av det här när jag vaknade idag. Hur mysigt är det inte med snö? 
(null)




Min vecka i bilder

Har haft fullt upp hela veckan, helt crazy. Är såå trött. 
 
Vi börjar med i lördags. 
(null)
(null)
Jag och mamma tog med oss Jack till stan. Vi åt lunch på Cats och sedan gick jag och Jack för att handla julklappar. Hade en supermysig dag med mitt hjärta ❤️
(null)
 
I måndags var jag hos kiropraktorn för jag har äckligt ont i ryggen. Började i samband med jobbet. Dåligt hållning och mycket sittande vid rättning. Det gick så långt att jag knappt kunde sitta på kvällarna när jag kom hem. Varit där två gånger nu och ryggen är något bättre, ska dit på onsdag igen. Han knäckte ryggen på lite olika sätt. Dock får jag efter varje gång galen migrän, har såå ont. :(
I måndags satte jag alla mina första betyg, 104 stycken närmare bestämt. Betygssättningen är alltid lika med ångest. Snacka om skön känsla när alla var satta! Jag och mamma åkte på afterwork till Kristianstad i tisdags. Det var grillbuffé på Bånken. Fanns inte speciellt mycket att välja på så grillbuffé hade jag inte kallat det för. Dock var det relativt gott och desserten var mums!! Trevligt sällskap också.
(null)
(null)
I onsdags var det för Lucia. 9orna var såå duktiga och det blev ett väldigt annorlunda Luciatåg med en massa roliga inslag, det kommer jag minnas under en lång tid. Efter jobbet träffade jag Thea. Vi gick först på stan och sedan fikade vi. Har saknat henne!!
I torsdags efter jobbet åkte jag för att fixa mina fransar, är helt beroende - hade aldrig pallat gå tillbaka till att sminka mig med mascara. Efter det mötte jag upp Anton på stan. Vi åt på Wokhouse och satt och snackade i timmar.
(null)
 
(null)
 
I torsdags fyllde världens bästa mamma år! Hon hade julavslutning med jobbet i Kristianstad och var inte hemma förrän sent på kvällen. Då firade jag henne med paket, sång och en massa gott. Grattis, grattis mamma ❤️
 
Igår åkte jag till Kristianstad för att hämta ut min iPhone X men eftersom Telenors kundservice har 0 koll på vad de säger så kunde jag inte hämta ut den igår. 
Japp, det var min vecka det. Idag har jag äcklig migrän och mår riktigt kasst. Ska bara vara hemma, hoppas på att orka få upp julgranen. Någon julfilm ska också hinnas med. 
 
 



Jul i Köpenhamn

För två helger sedan var jag och mamma i Köpenhamn. Vi åkte buss dit och hade cirka 7 timmar på oss att gå runt i stan. Köpenhamn är en mysig stad och jag fick årets första julkänslor. 
 
Det negativa med Köpenhamn är dock 1) Det är sjukt dyrt! I och med att det man betalar i DK blir rätt mycket mer i SEK får man alltid sig en chock när man kollar på kontot i efterhand. Maten, fika, shopping.. Ja allt är svindyrt! Framför allt på Ströget men det är ju där man hamnar. Nej usch gjorde av med mycket mer pengar än jag egentligen skulle. KFC kostade drygt 300 kr, för lite pommes och några bitar kyckling?! Fikan gick på nästan 400, sjukaste. 2) Det var alldeles för mycket folk för min smak, usch hatar när man behöver trängas på gatan. Det jag hatar ännu mer är alla bakterier och ja jag lyckades ju bli svinsjuk efter Köpenhamn tyvärr.
 
Förutom dessa två saker hade vi en toppendag! 
Vi började med att gå längst Ströget, kikade i affärer men köpte inte speciellt mycket. Sedan blev det stopp för belgisk våffla, alltså gudomlig!! Den var SÅ god. 
Jag köpte som sagt inte alls speciellt mycket. Underkläder, ett par Calvin Klein byxor, en jacka och en byxdress. 
Om man fortsätter framåt på Ströget hamnar man i den dyrare delen med lyxiga butiker. Där var mycket lugnare och skönare att gå runt, trots att jag inte handlar på LV liksom. Men bara känslan av att gå runt i lyxigare affärer inger ett lugn i hela min kropp. 
 
Jag har fler bilder men de visar jag i ett annat inlägg :-) 



Friday

Hej hjärtan! 
Jag är på banan igen, småförkyld men jag mår rätt bra. Varit väldigt stressigt på jobbet, betygen ska vara satta på måndag (mina första betyg!!) så efter det blir första gången på ett halvår jag kan andas ut. Har dock en jäkla massa rättande denna helg.. 

Kollar på finalen av idol, har inte någon favorit - tycker inte idolerna i år har varit särskilt bra faktiskt, känns mest B alltihopa. 
Jag räknar verkligen ner till jullov! Jag känner att jag behöver det mer än någonsin. Gud vad jag längtar.




Jag lever..

Jag lever men det är knappt.. Jag har varit såå sjuk!! Mår fortfarande långt ifrån bra men jämfört med onsdag-fredag är jag på bättringsvägen. Jag måste nästan ha blivit smittad under dagen i Köpenhamn, där var äckligt mycket folk och hostande och snuvade människor överallt, Carro får panik!!

Blodsockret visade redan i måndags att jag hade en infektion medan jag började känna mig kass på onsdagen. Torsdag och fredag trodde jag att jag skulle dö 😭 har sagt det innan men när jag blir sjuk (i och med min diabetes) så mår jag katastrofalt. Det går inte ens beskriva med ord. Var hemma i torsdags men jobbade i fredags. Har vilat som aldrig förr nu i helgen. Känner mig fortfarande inte kry men jobbet kallar imorgon. 
Har med andra ord varit sämsta helgen på mycket, mycket länge.




Julkalender 2017 - goteborgsmamman.se

December månad! Hur sjukt? Jag älskar december, mysigaste månaden på året. En annan rolig sak med december är att en hel del julkalendrar drar igång! Jag har kollat runt lite efter roliga priser och fastade verkligen för goteborgsmamman.se 
 
Fanatstiska priser, idag kan man t.ex. vinna vistelse på spa! HÄR hittar ni tävlingsreglerna och HÄR hittar ni dagens lucka. Var med och tävla du också. Lycka till!