slide show

Framsteg

(null)
Det går framåt med Kenzo. Vissa saker har han verkligen blivit allt duktigare på. 

- Han sover 6-6,5 timme under natten utan att behöva kissa. Vi behöver alltså inte gå upp och gå ut på natten vilket är jätteskönt. Jag ska nog prova 7 timmar någon natt snart och se om det går eller inte. 

- Rumsrenheten går verkligen framåt. I början både kissade han och bajsade inomhus varje dag men nu är det inte ofta. Han har lärt sig gå till balkongdörren när han vill ut vilket är så duktigt. Ibland sker det olyckor ändå men oftast är det då jag som inte varit tillräckligt uppmärksam. 

- I början ville han inte gå promenad ett enda steg utan det var bara bita i koppel som gällde. Igår kunde vi för första gången gå några hundra meter utan att kopplet var det mest intressanta i hela världen att ha i munnen. 

- Han har lärt sig sitt, ligg och tass. Vi tränar på snurra och plats, alltså att han ska gå till sin säng men det är svårare. Gott nytt år

(null)
Gott nytt år önskar jag och Kenzo! ❤️‍🩹

Jag ska bara vara hemma hos mamma med Kenzo. Det är hans första nyår och jag vill ge honom trygghet med tanke på alla fyrverkerier som kommer att avfyras. Vill inte att min lilla älskling ska vara rädd. Livet med valp

Att skaffa hund är verkligen ett livsförändrande beslut. Framför allt valp, ingenting är sig längre likt. Det är skitjobbigt med valp, verkligen. Jag har redan brutit ihop flera gånger men samtidigt är det så värt det för när valpåldern och trotsåldern är över hoppas jag på att ha en bästa vän. 
(null)

(null)
Igår var jag och Kenzo på photoshoot. Jag kom i kontakt med en tjej som är hobbyfotograf och hon tog ett jättebra pris. Jag ville verkligen ha lite mer professionella bilder på Kenzo som valp. Jag har bara fått dessa två än så länge. Jag älskar den första bilden, verkligen finaste jag sett 🥹 
(null)
Detta var den 10e december, fyra dagar innan jag hämtade Kenzo. Det är klart jag kan sakna mitt gamla liv ibland. Det var mycket, mycket lättare men också mycket tråkigare och mycket mer meningslöst. Min fina tröja på bilden är nu dock täckt med bajs, vad mysigt 🥲 

Att ha valp är som att ha en liten bebis och jag som inte vill ha barn tycker verkligen det är sjukt jobbigt. Det allra jobbigaste är att ens frihet har försvunnit men jag vet att det kommer bli bättre. Jag kan inte ens gå på toa, för då bajsar han inomhus. Städa kan man glömma, allt han ser är en leksak. Han bits som tusan. Golden valpar brukar kallas för landsharks och jag förstår varför. Hans tänder är sylvassa! Det är som små knivar som bara borrar sig in i huden. Jag har fått så många sår och blödigt så många gånger. Bitandet är absolut en av de jobbigaste delarna med Kenzo. Den andra saken som jag tycker är allra jobbigast är att han inte är rumsren. Att 24/7 ha koll på honom så att han inte kissar och bajsar inomhus. Vi har redan haft ett flertal olyckor här hemma. Jag fick till slut ta bort min älskade matta i vardagsrummet efter att där nu är runt 9 stora gula fläckar. Jag ångrar att jag inte tog bort den tidigare för nu vet jag inte hur jag ska lösa det. 

Men att ha koll på honom 24/7 så han inte gör något inomhus är extremt jobbigt. Framför allt när jag är ensam med honom. Måste ständigt ha koll på signaler. Går han runt i cirklar och sniffar? Då är det ut! Första saken på morgonen, ut. Efter sömn, ut. Efter mat, ut. Efter lek, ut. Jisses, jag är helt slut. 
(null)
Han är ju dock så otroligt söt!! Kan fortfarande inte förstå att han är min. 

Sömnen är väldigt dålig och kort. Jag har snittat 4 timmars sömn per natt de senaste två veckorna. Jag har sån sömnbrist så när jag och Kenzo är hos mamma så somnar han runt midnatt och då gör jag också det på mammas soffa, sen vaknar vi runt 02.30 och då är det dags att gå hem. När jag skriver detta inlägg så svider ögonen av trötthet. Jag vet dock att det är en övergående period för när han är runt 1 år kommer jag kunna gå sista promenaden runt 22 och sedan kan han hålla sig till 8 på morgonen. Det kommer ju underlätta livet rejält. 
(null)
Förutom allt det jobbiga finns det väldigt många roliga stunder. Att mysa med honom är det bästa jag vet. Han har tagit bort en del av min ångest då jag inte har tid att tänka och känna efter som tidigare. Jag har någon att gå upp för, någon jag måste ta hand om. Någon som ger mitt liv en mening i en annan dimension. Så fort han ser mig, om han är hos mamma och jag kommer hem, så springer han mot mig och viftar på svansen. Han är så söt och älskvärd. Jag älskar Kenzo jättemycket. 

Det är jobbigt nu men det är bara att hålla ut. Jag ångrar absolut inte mitt val men trött är jag. Han är en extremt busig valp, verkligen på en ny nivå. 

Följ gärna Kenzos Tiktok där jag lägger upp mycket från vår vardag: 
Kenzogoldenlife Bestie

(null)
Min bästa vän ❤️ I see forever in your eyes

Bästis! 
(null)
Välkommen hem Kenzo

Jag är nu hundägare! Det känns helt galet. Jag kan typ fortfarande inte tro att det är sant. 
(null)
Lilla, fina älskade Kenzo. Det är vi två mot världen. Jag ska göra allt för att ge dig det bästa i livet. Som jag älskar honom!! Idag när jag låg på soffan la han sig på mitt bröst och somnade. Alltså den känslan 🥹 lilla älsklingen. 
(null)

(null)

(null)
Han är ju så otroligt söt, orkar inte. Kan titta på honom en evighet. Kenzo 🥹

Nu på torsdag ska jag hämta Kenzo!!! Jag kan inte förstå det. Det känns så himla overkligt. Livet kommer att förändras på så många plan och det känns läskigt. Jag är dock mer än redo för detta äventyr! 
(null)
Fick denna bilden skickad till mig idag. Lilla söta lurvboll 🥹🥹🥹🥹 vill bara att det ska bli torsdag nu!!!! Mini Q/A

Jag har fått några läsarfrågor som jag tänkte besvara. 
 
Hur mycket kostade Kenzo? 
Jag betalade 15 tusen för sötnosen! 
 
När ska du hämta din hund? 
Jag ska försöka hämta honom redan den 13e, då är han 8 veckor gammal. 
 
Hur mycket har du gått ner i vikt sammanlagt? 
Jag har gått ner 18,9 kg sammanlagt. Det känns toppen! Målet är runt 25 kg, vill fortfarande ha kvar mina kurvor och framför allt min rumpa. 
 
Går du på någon speciell diet? 
Nej det gör jag inte. Jag utesluter inte någonting men har absolut minskat på antal sötsaker men äter fortfarande lite choklad de flesta dagarna i veckan. Dock äter jag mycket mindre portioner. Jag kan vara superhungrig och det känns som om jag skulle kunna äta en häst men när jag börjar äta blir jag mätt fort. 
 
Hur mycket kostar Ozempic eller får du på recept? 
Jag får Ozempic på recept men annars kostar det ett par tusen. 
 
Har du några biverkningar av Ozempic? 
Iband får jag extremt ont i magen, och då menar jag extremt. Det känns som knivar i magen och då måste jag gå på toa snabbt. Oftast släpper det efter det men ibland kan det sitta i ett tag. Det är dock inte på vardaglig basis! 
 
Kan du äta allt? 
Ja men efter fet mat får jag oftare ont i magen. Efter en kycklingtallrik med pommes från en lokal pizzeria får jag så ont att jag vill dö. Har provat tre gånger och aldrig igen för det är inte värt smärtan. I övrigt kan jag äta allt. 
 
Skulle vara intressant med uppdatering om din migrän. Är migränen oförändrad eller har det blivit bättre/sämre? Tar du fortfarande botox? Om ja, har det fortfarande samma effekt eller hjälper det mindre och mindre för varje dos du tar? Har du fått öka mängden botox för att få samma effekt som innan?
Tack för frågan! Jag skulle säga att den är ganska oförändrad. Jämfört med universitetstiden kommer de mest hemska anfallen kanske liiite sämre men det är nog för att jag inte åker tåg längre, någonsin. Jag tar fortfarande botox var 11e vecka och jag får maxdosen och har fått det ett bra tag så går inte att öka mer. Jag skulle nog säga att den ger likadan effekt hela tiden. Det är ju gift som sprutas in och sedan går det ur kroppen successivt under de 11 veckorna tills det är dags för nästa. Har absolut värre attacker i slutet efter cirka 9 veckor när botoxen inte värkar lika bra längre. Tar också en spruta som heter Ajovy en gång i månaden. Förr förra månaden var jag 1,5 vecka sen med denna för hade glömt den helt. Fick en sådan fruktansvärd attack, värsta på länge. Så den har absolut också effekt. Tar dock fortfarande för mycket migränmedicin. Nu efter operationen har migränen varit mer hanterbar vissa dagar, har inte behövt ta lika mycket medicin men det är för att jag tar en massa andra smärtstillande tabletter som då även minskar migränen. Valp haul pt 1

(null)
Fick denna bilden skickad till mig idag från uppfödaren, herregud vad söt!! Dör söthetsdöden 😭😭😭 Jag ska försöka ordna så att jag kan hämta hem honom redan den 13e, jag vill inte vänta längre. Vill ha honom när han är så liten som möjligt såklart. Och den 13e är han 8 veckor! 

Mitt shoppingberoende har knappast blivit bättre nu när jag helt plötsligt kan shoppa åt Kenzo också… Hela dagen idag har jag varit i olika affärer och köpt en massa saker åt honom. 

Igår när vi var på väg hem från uppfödaren hade jag och mamma hela 13 minuter på oss inne på EKO och under de minuterna hann jag köpa följande. 
(null)
En matskål som jag nu börjar tro är tvådelad så att man kan ha vatten i det silvriga och mat i det gråa. 
(null)
Bajspåsar, tass mjuk med aloe vera som mjukar upp hundens tassar och en borste specifik för valpar så att pälsen blir mjuk och glansig 🥹
(null)
En leksak och dental sticks som är bra för tänderna. 
(null)
2,5 kg godis men de är från 4 månader så det får vänta lite. Jag har köpt hund!!

En dröm har gått i uppfyllelse. Jag har köpt hund! En liten golden retriever valp som jag ska döpa till Kenzo. 

Min söta, lilla fina Kenzo. Jag älskar dig redan. Kommer göra allt för dig 🥹 
(null)

(null)
Idag åkte jag och mamma för att titta på den. Redan när jag genom bilrutan såg kvinnan hålla i denna valp visste jag att det var kört. Jag visste att jag omöjligtvis skulle kunna köra därifrån utan att den är min. Jag blev helt förälskad på plats. Det är det sötaste och finaste jag sett i hela mitt liv. Hon frågade om jag vill hålla i honom och det ville jag såklart. Han gosade ner sig i min jacka och låg där en bra stund. Han var så mysig, herregud. 

Jag ville inte ge tillbaka honom. Mamma blev också helt störtförälskad i lilla Kenzo. Om 13 dagar får jag hämta honom. Jag saknar redan Kenzo. Kommer göra allt för min bästa vän. Åka och kolla på valp!!

Vet ni vad jag ska göra imorgon???? Jag ska åka och kolla på en valp i Sölvesborg!!! 
(null)
Har ni sett något sötare? Nej för det existerar inte. 

Jag har länge funderat på att skaffa hund. Jag tror det är exakt vad jag behöver i livet. Jag vet att det är extremt mycket jobb men jag behöver något som känns meningsfullt i mitt liv. Imorgon efter att mamma slutat ska vi åka och kolla på denna. Antingen kommer jag direkt bli störtförälskad eller så kommer jag känna att det inte är något för mig trots allt. Jag vill inte ta något förhastat beslut, en hund är ingen leksak.