slide show

Höstlov

(null)
Fredag, höstlov, Ed Sheeran har släppt nytt album och Polen på tisdag. Weeey! Det här lovet är så galet efterlängtat. De senaste två veckorna har varit fruktansvärt tuffa. Jag har stressat mer än under hela året sammanlagt och jag mår så extremt dåligt av stress. Det har varit för mycket… Och så elva utvecklingssamtal på det också. Jag har nu tagit bort alla jobbrelaterade appar från mobilen och ska försöka att tänka bort jobbet så mycket jag kan till nästa söndag kväll. Jag behöver ett break. 

Både imorgon och söndag ska jag jobba på mitt extrajobb. Det är skönt att det jobbet är typ så långt man kan komma från ordinarie jobbet, skönt att ha helt andra arbetsuppgifter under extrajobbet. Jag jobbar fyra timmar både imorgon och söndag men det är ju OB så får betalt för 16 timmar sammanlagt :-) Sedan ska jag bara chilla så mycket det går och även skriva packningslista. På söndag tänkte jag börja packa lite. 

Nu måste jag sova så jag orkar jobb imorgon, god natt :-) 



MATTEUS

(null)
 
(null)
Matteus porslin, alltså ♥ Så himla fint men lite fööör dyrt. Jag köpte dock en grå bubbeltallrik i veckan, min första Matteus tallrik. Önskar mig fler i julklapp. De är ju himla snygga! Jag gillar även den beiga färgen väldigt mycket.
(null)
Denna hand tycker jag är såå snygg, skrivs upp på önskelistan till jul :-) 
 
Jag har precis rättat lite brev och tänkte snart sova. Jag känner verkligen att jag behöver sömn i veckan då det är en massa utvecklingssamtal i veckan, jag ska jobba både lördag och söndag och sedan åker jag till Kraków på tisdag. Utan sömn kommer det inte fungera. 
 
Jag har typ haft världens sämsta dag mående mässigt. Jobbig migrän, vidrig mensvärk, illamående och ryggen fortsätter vara lika illa. Den gör SÅ ont, jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag ska ringa till Göinge kliniken imorgon och fråga varför de inte skrev prioritet på min remiss när jag säger att jag har så sjukt ont att jag inte kan fungera som en normal människa?? Ahhh jag blir så frustrerad. Det hemskaste är att jag vet att jag kommer vakna upp till ännu en heldag kantad av smärta imorgon, taggad man blir på livet. 



Hallå helg

En väldigt efterlängtad fredag är äntligen här. Denna veckan drog utvecklingssamtalen igång vilket är varje lärares mardröm när det gäller den tid och kraft det tar. Inte nog med att alla vanliga uppgifter ska hinnas med så ska det även klämmas in 10 utvecklingssamtal kvällstid. Jag har haft 5 st denna veckan och har lika många kvar nästa vecka men jag är redan så trött. Jag har dock tagit till mig av det som min KBT terapeut sa och det är att hålla samtalen till 30 min och inte mer, det har jag lyckats med så jag är nöjd med mig själv. Jag går ju inte hos honom längre men varje dag tänker jag på det han lärt mig. 

Denna helgen ska jag inte jobba på mitt extrajobb men däremot jobbar jag nästa helg fick jag reda på idag, kul! Butiksägaren hade pratat med butikschefen som gett mig massa beröm så han var nöjd och sa att jag är välkommen tillbaka nästa helg :-) Två av fyra helger i månaden hade varit perfekt att jobba för min del, blandning av vila och jobb.
(null)

Idag kom äntligen mammas nya soffa! Wiiie så taggad. Den monterades upp och jag har spenderat hela kvällen hos mamma, på hennes nya soffa. Vi kollade idol och hade det så mysigt. Åt gott och skrattade en massa. Älskar henne mest <3 Jag måste visa er den nya soffan, hela rummet har förändrats och verkligen blivit wow. Ni som känner mig eller har följt bloggen länge vet att jag och min mamma alltid haft en väldigt nära relation. Flytten har dock gjort att vi fått en ännu bättre relation, den är bättre än någonsin. Vi har nära till varandra och kan umgås när vi (jag) vill men allt det där vardags"bråket" försvinner då man inte går varandra på nerverna vid trötthet på samma sätt. Jag är väldigt nöjd med hur det har blivit. 

Nu på kvällen satt vi och pratade lite inredning, jag vill fixa lite hemma hos mamma så att hon får det ännu mer hemtrevligt, med både fler lampor och tavlor. Jag tror att dessa två tavlor hade blivit väldigt snygga bredvid varandra ovanför den beiga soffan, vad tror ni? 
(null)

Jag har precis kommit hem. Klockan börjar närma sig 02 och jag ska sova. Imorgon ska jag först äta buffé med familjen och sedan ska jag äta, bowla och spela shuffle med vänner. Det kommer att bli en toppenlördag

Det som ställer det till mest i mitt liv just nu är ryggen. Jag ramlade i en trappa i slutet av juli och slog i ryggen rejält. De senaste två veckorna har jag haft extrem smärta i ryggen dygnet runt. Jag går på starka värktabletter som inte hjälper något alls. Jag har ont i revbenet när jag andas och varje vaken sekund är verkligen en plåga. Jag har haft så ont på jobbet. Tidigare hade jag inte ont i ryggen när jag stod upp men nu gör till och med det vidrigt ont. Jag är så orolig, tänk om jag kommer ha denna smärtan hela livet? Det kommer jag aldrig fixa. Tänk om något i ryggen var brutet och sedan har det läkt fel? Jag kanske har en spricka? Tankarna snurrar runt. Jag har besökt så många läkare på senaste och har fått höra allt från brutet revben till en spricka men ingen vet med säkerhet då det ju inte går att kolla ryggen sådär bara. Jag har fått remiss till röntgen men det kan ta flera månader innan jag får en tid fick jag reda på. Tänk så har jag skadat ryggen är resten av 🥺 Oron ger mig magont och jag är så trött på smärtan, varje gång jag sitter känns det som om ruggen ska brytas itu. Det gör så ont under revbenet på höger sida, så, så ont. 



Håruppdatering

(null)
Det var länge sedan jag körde en håruppdatering. Som ni kanske vet håller jag på att spara ut min naturliga hårfärg för att se om det är något jag trivs i eller om jag behöver fortsätta färga det typ resten av mitt liv. 

Det är en seg process. Det är 25 veckor mellan bilderna, alltså 6 månader. Man ser tydligt att det mörka har växt då det är en bra bit mer nu än vecka 4 men samtidigt har inte mitt hår direkt blivit längre?? Hur är det möjligt haha? Jag tror inte jag klippt mig mellan? 




Min fredag

I fredags åkte jag och mamma till Kristianstad efter jobbet. Vårt mission var att hitta en ny soffa till mamma. Hon köpte en soffa i februari när vi flyttade men varken mamma eller jag är nöjda med den. Jag älskar min soffa som jag har hemma hos mig men inte mammas. Jag har suttit i fåtölj hemma hos henne och jag hatar det. Vi var ute efter en soffa som mamma gillar (såklart) men också som jag gillar då jag spenderar mycket tid hemma hos mamma och vi älskar att titta på TV tillsammans. 
(null)

(null)
Kravet jag hade var att det ska vara en divansoffa så att jag kan ha benen utsträckta och även ligga ner om jag vill det. Vi kollade på  och provade många soffor men valet föll på denna. Det är en soffa i sammet men det blev i färgen beige. Denna på bilden är alldeles för mörk. Jag ser verkligen fram emot att soffan kommer hem till mamma. Det blev inte en lika stor som på bilden utan divandelen och två sittplatser till. 
(null)
Nöjda och glada åkte vi till C4 för att äta på Baked and grill. Det var lite folk för vi var där så sent, så skönt. 
(null)

(null)

(null)
Jag sprang in en snabb runda på HM Home som är min besatthet. Jag köpte denna fina ljusstake.
(null)
Och även detta vackra julgranspyntet. Jag har ingen julgran då vi ska ha vår hemma hos mamma så det är något jag måste köpa. Jag vill dock inte ha en så stor julgran. Måste kolla in utbudet. 

Jag älskade vår fredag. Det kändes som gamla goa tider innan corona, då åkte jag och mamma ofta till C4 på fredagar efter jobbet. Jag njöt av varje sekund, saker jag tidigare tagit för givet. Jag undviker fortfarande stora folksamlingar men jag vågar ändå göra lite saker. På tisdag ska de högstadieeleverna som vill vaccineras, det känns väldigt skönt. 



Dag 2

Dag 2 av jobbet avklarad. Idag lärde jag mig kassan och fick ta betalt av ett flertal kunder på egen hand. Det var SÅ kul! Det var lite klurigt att lära sig, eller inte själva kassan utan att ta bort larmen är det absolut svåraste då de sitter stenhårt ibland och det är lite pinsamt att kämpa med ett larm man inte får bort mitt framför kunder. Jag missade att ta av larm två gånger idag och då pep det, ajaj pinsamt! Butikschefen sa att det är sådan som händer alla men i och med att jag är perfektionist gillade jag inte att det hände mig. Hjärtat i halsgropen varje gång en kund gick ut med ett plagg jag tagit betalt för och jag andades ut varje gång inget pep. Det är lite stressigt i kassan då jag ska skanna varor, fråga om kunden vill köpa en påse, trycka på kassan, larma av alla varor, ta betalt av kunden och vika kläderna snyggt. Detta ska ju helst gå snabbt, det är ett stressmoment. Efter ett tag flöt det dock på mycket bättre och jag är stolt över mig själv :-) Jag fick jättemycket beröm av butikschefen vilket känns jättebra. Jag har verkligen gjort mitt yttersta hela helgen. Nu hoppas jag de ringer in mig snart igen :-) 
(null)




Första dagen på jobbet

(null)
Första jobb passet i butik, check! Jag känner mig helt slut haha men idag är det på det igen. Att jobba i butik känns dock som det perfekta extrajobbet för mig. Jag tyckte verkligen det var kul igår. Igår blev det ingen kassa utan jag skulle känna in mig i butiken. Igår gick jag alltså runt och vek hundratals jeans (jeans är vår bästsäljare) och vek andra kläder. Jag skulle helt enkelt se till så att butiken hela tiden såg snygg ut. Folk lägger ju inte tillbaka kläder på ett snyggt sätt efter att de provat eller tittat på det så det blev en hel del vikande men jag gillar sånt. Idag ska jag dock lära mig att stå i kassan och det känns så roligt :-) Jag har ingen kassavans alls så jag är rätt nervös men jag är snabblärd så det borde gå bra tänker jag. 



EXTRAJOBB

(null)
Jag är så glad! Jag har fått ett extrajobb 🤩 Ni vet ju att min hyra ligger på 10 000 kr, väldigt dyrt för en person. När jag bodde hemma kunde jag lägga undan 6000 kr per månad, nu kan jag lägga undan 500 kr… Det är inte så jag vill leva, så jag har sökt en mängd extrajobb. Igår ringde en kille mig och frågade om jag fortfarande är intresserad. Ehh JAA! 

Jag börjar redan nu på lördag och ska jobba 4 timmar på lördag och 4 på söndag. Om jag förstått det rätt är det 100% OB så det blir som 16 timmar, tackar man tackar. Jag ska jobba i en nyöppnad klädesbutik i Kristianstad. Det känns så spännande och lite läskigt. Jag har ingen erfarenhet alls av butiksarbete men jag vet att jag är snabblärd och kommer göra allt för att göra ett bra jobb. Spännande det här! 



KRAKÓW

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg att jag ska till Warszawa under höstlovet. Bara dagar efteråt ändrade jag och mamma oss, vi ska inte till Warszawa utan till Kraków. Jag är SÅ taggad! Resan får mig verkligen att gå upp ur sängen varje morgon för varje dag som går närmar det sig. 20 dagar kvar! 
 
Jag är halvpolsk men jag har aldrig varit i Kraków, men har hört så mycket gott om staden. Mamma är från Szczecin så det är den staden som är som mitt andra hem, och så har jag varit i Warszawa en gång men inte någon annanstans i Polen. Detta kommer bli så roligt! 
Jag älskar att resa på loven, det är det absolut bästa jag vet. Här var jag i Riga med mamma och min storebror, så SÅ bra resa. 
 
Jag måste visa er hotellet för det ser magiskt ut, och så ska jag dela med mig av våra tänkta planer under resan.



CRAZY JACK

I fredags var jag och Alexandra och åt på Crazy Jack, älskar deras mat! 
(null)

(null)
Vi satt där och åt och pratade ett par timmar, hur mysigt som helst! Har saknat våra sådana här kvällar 💗 Jag hade superkul och det kändes som en kanonstart på helgen. 

Nu är det snart måndag igen och jag sitter och planerar inför morgondagens lektioner, alldeles för sent som vanligt. Jag ska tvätta håret strax och sedan måste jag verkligen försöka få mer sömn denna veckan för det har inte gått så bra senaste veckorna… 



LÖRDAG

Det var ett tag sedan 💗 Jag ska verkligen försöka blogga regelbundet igår för jag saknar det. Jag har hittat på så mycket roligt de senaste helgerna, det var längesen jag träffade så mycket kompisar som på sistone. Idag har jag därför bara tagit det lugnt vilket har varit extremt skönt. Spenderat hela dagen med mamma, älskar det. 
(null)

(null)

(null)
Började lördagen med lunchbuffé med mamma och brorsan. Jack var bara där en liten stund innan han skulle åka vidare. Efter lunchen gick jag och mamma i affärer lite. Jag köpte en klänning på H&M men jag måste säga att Hässleholms utbud inte direkt är något att hänga i granen. Det var i alla fall mysigt att gå runt lite med mamma, det är en av mina favoritsaker att göra. 

På höstlovet ska jag och mamma iväg, jag är så taggad!! 3 veckor kvar :-) 

Passar på att tipsa om serien Maid som är en ny Netflixserie. Den är jättebra!