slide show

Tillbakablick 2020

Idag är det sista dagen av år 2020 och vilket år det har varit, ett riktigt skitår för mig tyvärr. När jag stod där på en snötäckt altan i Österrike den 31 december 2019 var allt jag önskade ett bättre år än det som var men ojoj så fel jag hade. Jag tror inte jag kommer ha ett såhär dåligt år som 2020 var på länge, det är nog omöjligt? 
 
Jag har kämpat med psykisk ohälsa som jag har gjort under de senaste åren, jag har känt mig väldigt nere och deppig, utbrändheten hänger i, corona kom och gjorde allt hundra gånger värre och morfar, älskade, älskade morfar gick bort tre dagar innan jag skulle träffa honom. Jag har aldrig sett min mamma så ledsen och tom som det senaste halvåret, sedan morfar gick bort, vilket gör ont. Jag har varit väldigt nere och deppig stora delar av året och jag har sovit fruktansvärt dåligt men jag har inte velat börja med varken sömntabletter eller antidepressiva som jag blivit erbjuden. Migränen har varit lika illa som tidigare och diabetesen är alltid ett helvete. Förutom morfars död har corona verkligen varit det värsta någonsin. Jag är imponerad av människor som lyckats göra detta till ett bra år pga corona för det har verkligen inte jag kunnat. Jag har varit lättirriterad, arg och tyckt att allting suger stora delar av året. Jag har känt mig ensam och det har känts som om allting jag tycker om att göra i livet har tagits bort från mig.
 
Jag som kämpar med bakterieskräck i vanliga fall har haft grov ångest under året och varit livrädd att bli smittad av corona. Det har funnits i mina tankar 24 timmar om dygnet och det är skitjobbigt, det känns som om detta fuckar upp mitt psyke so bad. I förgår var jag inne i en affär snabbt, snabbt på kvällen vid kl 20 och det var nästan tomt där, var typ fem pers sammanlagt men oj shit vilken ångest jag har haft sedan dess. Jag kan inte få bort tanken att det var så dumt och att jag säkert kommer att smittas av corona. Nej den här bakterieskräcken är så jävla jobbig och tar verkligen musten ur mig. Det har gått så långt att jag börjat tänka i banor att isolera mig helt och håller från människor, då är jag säker på att inte smittas av något och det är illa. Det är ju inte så jag vill leva. Jag vill bli fri från min ångest och från dessa tankar som upptar en så stor del av min vardag. Jag vill att morfar ska komma tillbaka. Jag vill att corona ska försvinna. Jag vill inte ha ett likadant år igen. Jag vill kunna träffa kompisar igen, för det har verkligen varit lite av den varan i år. 
 
NU tänkte jag dock att vi kollar tillbaka på året, för en del höjdpunkter har det absolut funnits. Jag har rest och var både i Spanien, Grekland och Polen i somras, trots att munskyddet förstörde en stor del av upplevelsen. Jag var i Riga med mamma och brorsan februari. Jag har skrivit på kontrakt på en lägenhet och jag har fått upp ögonen för hur roligt jag tycker det är med inredning. Jag har umgåtts mycket med min familj, som betyder allt för mig. Jag har kommit närmare en person vilket gör mig så glad och jag hoppas att det kommer att fortsätta år 2021. Ja, det var kanske inte sådär supermånga höjdpunkter men alltid något. 
Jag avslutade 2019 och började 2020 i Österrike. Jag vaknade upp till den sjukaste utsikten varje morgon och njöt av varje sekund. Under dessa dagar var fortfarande jag och världen lyckligt ovetandes om corona, om helvetet som skulle påverka hela världen bara någon månad senare. Österrike var grymt men jag ska inte ljuga och säga att nyår var nice för jag storgrät bara minuter efter tolvslaget, kvällen motsvarade inte mina förväntningar och jag blev jättebesviken. Utöver det var det en kanonresa. 
Började januari med att hänga med kompisar, då fanns ju inte corona här. Spelkvällar och middagar ute, det var livet det. 
I februari, under vecka 8 åkte jag, mamma och min storebror till Riga i 3 dagar. Vi har aldrig varit på en resa vi tre tillsammans och det var verkligen bra dagar, en resa jag sent kommer att glömma. Vill resa mer med er två ♥ Precis innan vi åkte till Riga började corona bli "känt" i Sverige, det enda bekräftade fallet var kvinnan i Jönköping, kommer ni ihåg när alla tidningar skrev om det?
Jag avslutade mitt sportlov genom att åka till C4, ett köpcenter i Kristianstad. Detta var februari och sista gången jag besökte ett köpcenter i Sverige. Som jag saknar det...
Den 26e februari fyllde jag 27 år och jag och mamma åt på Stekhouse i Kristianstad, min favoritrestaurang. Då var ännu inte corona såå illa men oron började absolut att finnas där. 
Jag jobbade på och corona fanns plötsligt på allas läppar. Eleverna började också bli oroliga och vi pratade och reflekterade mycket tillsammans. Jag hade superbra lektioner med 9b under våren, vårt projekt med boken Tatueraren i Auschwitz kommer jag aldrig att glömma, det gav mig så mycket glädje att jobba med dessa ungdomar. 
Påsklovet kom, 10 dagars ledighet och coronaspridningen i samhället började bli illa. Något jag trodde skulle vara i max någon månad blev allt mer utdraget och jag blev allt mer deppig. Påsklovet var tufft, väldigt tufft. Jag hade planer att hitta på så roliga saker men fick ställa in allt. Det enda roliga jag gjorde på hela lovet var att åka med Alexandra till stranden, vi ville umgås men det fick bli utomhus. Det var dock sviiiinkallt men mysigt.
Jag umgicks en del utomhus med Jack under våren och blev alltid glad i hans sällskap. Som faster älskar diiig ♥ Har inte alls träffat honom så mycket som jag skulle vilja detta år, pga corona, men en del guldstunder blev det i alla fall. 
Jag kan räkna på 10 fingrar hur många gånger jag träffat kompisar i år, detta var en av de gångerna. 
Det blev juni och avslutningsfest för åk 9. Tanken var att det skulle bli en stor middag med dans i en bygdegård men pga corona blev det inställt, istället var det i matsalen. Trots det blev det en fin kväll med fina, fina 9b och mina fina kollegor. 
Bara ett par dagar senare var det skolavslutning och jag grät och grät. Grät på plats när vi skulle säga hejdå och grät igen när jag kom hem och läste om alla brev jag hade fått. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det. Jag fick ett par brev med ord rakt från dessa elevers hjärta, det är så fina ord så jag vet fortfarande inte vad jag ska säga. Bara dessa två meningar som en elev skrev Tack för att du har varit den läraren som har fått mig att känna mig trygg. Det har alltid känts som att du är den som har förstått mig. Alltså snälla? Mitt hjärta... Att undervisa 9b under tre år och utveckla en så stark relation med eleverna kommer jag för alltid att bära med mig, jag tror faktiskt aldrig mer jag kommer stöta på och undervisa en klass som 9b, det var något extremt speciellt. Jag är så glad över att få ha varit deras lärare. En elev skrev i sitt brev Du har trott på mig på ett sätt som inte ens min mamma har gjort. Vad ska man säga? Guldstunder jag kommer att bära med mig för resten av mitt liv. 
Jag och Anton firade in juni med att äta på Pinchos. 
Jag började sommarlovet med att inte ha sommarlov, då jag sommarjobbade i 2 veckor på sommarskolan. Det var extremt tufft men samtidigt väldigt givande och roligt. Det gav också bra betalt och jag gör gärna om det nästa sommar om jag får möjligheten. Jag träffade faktiskt en av eleverna jag undervisade på sommarskolan för någon månad sedan på stan och vet ni vad? Tack vare att han blev godkänd i svenska kunde han komma in på det programmet på gymnasiet som han ville och det gick bra för honom. Jag blev så glad över att jag kunde hjälpa honom att nå hans mål. 
En midsommar kom mellan mina två veckors sommarjobb, firade den i Yngsjö med mamma och kände mig lite smått ensam. Jag känner mig alltid ensam vid sådana här högtider, ni som inte har värsta stora kompisgängen känner säkert igen er...
Blev bjuden på födelsedagsfest (tillhör inte vanligheterna haha) och bestämde mig för att gå, trots corona. Jag hade ångest hela kvällen men det blev en väldigt lyckad kväll. 
Efter helgen var det återigen tillbaka till en veckas sommarjobb. Såklart var det årets varmaste vecka precis när jag jobbade och både jag och eleverna höll på att dö av värme, fy... När jag slutade jobba började det regna...:-) 
Sista dagen på sommarjobbet var den 26 juni och livet lekte. En lång semester väntade, vi skulle till Polen tre dagar senare för att träffa morfar efter ett år. Jag har precis avslutat sista jobbdagen, vi sitter all personal tillsammans och ska bli avtackade. Min mobil ringer, jag ser att det är mamma och svarar inte. Direkt efter ringer hon igen och igen och jag börjar få en dålig känsla i magen, mamma vet att jag är på jobbet och skulle inte ringt så många gånger om det inte vore viktigt. Jag ringer upp henne och hon säger de orden som fullkomligt krossar mig CAROLINE, MORFAR HAR DÖTT. Hela min värld slutar snurra och jag kan men vill inte ta till mig orden. Det är omöjligt, vi ska ju träffa morfar om tre dagar!! Säg att det är ett skämt? Det var inget skämt och en del av mitt hjärta slets bort i just den sekunden och kommer aldrig att återvända. Istället för att åka till Polen och träffa morfar åkte vi till Polen för att gå på morfars begravning, det är det absolut jobbigaste jag gjort. Fina, älskade morfar. Hoppas du har det bra i himlen, vi saknar dig så otroligt mycket. 
Den absolut tuffaste dagen i hela mitt liv. Senaste gången jag var på en begravning var jag tre år gammal så detta var extremt psykiskt påfrestande. Först gick jag och mamma in till morfar när han låg i öppen kista, att se morfar ligga i kistan var obeskrivligt, jag trodde inte benen skulle bära mig. Där låg morfar, min morfar men ändå inte för han var ju inte längre vid liv. Därefter bars kistan in i kyrkan och där låg han, bara meter ifrån oss. Till slut åkte vi till gravplatsen och såg kistan sänkas ner under jorden, jag kan fortfarande inte tänka på det utan att gråta. Morfar ♥♥
Vi stannade i Polen i drygt 10 dagar. Det var den konstigaste vistelsen någonsin. Morfars begravning och corona, fyfan. 
En spelkväll till, jag var glad utåt sett men inuti var jag trasig, så trasig. 
Sommaren bjöd inte på något kanonväder direkt. Här var vi på stranden men frös rejält, älskar dock bilden <3
Var med på en photowalk med inriktning bröllop på Hillarps gård, utanför min comfort zone - absolut men det är bra. 
Åkte till Grekland en vecka och hade det superbra, verkligen. 
Åkte till Antons stuga, så himla fint och vi hade en kanondag med strand, sol, bad och grillning på altanen. 
Åkte till Spanien en vecka och hade det bättre än bäst. 
Var vid stranden två gånger i Sverige under sommaren. Denna dagen var det supervarmt men så jäkla trångt! Aldrig sett något liknande, hatade verkligen sommaren i Sverige för det kändes inte coronasäkert för fem öre. Utomlands, där snackar vi avstånd på stranden medan här låg alla som packade sillar. Hade trots det roligt med min favorit. 
Avslutade sommarlovet med en fantastisk middag i Åhus innan det var back to work som gällde. 
Ett par middagar med familjen. Jag har spenderat extremt mycket tid med min familj i år, mer än någonsin. Mamma har jobbat hemifrån mycket och det har inte varit lätt alla gånger haha, jag älskar min familj över allt men det har varit svårt med så lite ensamtid som i år, har nästan aldrig varit hemma själv och jag är en sådan person som älskar att vara hemma själv. 
Var fortfarande solbränd i september och kände mig snygg för en gångs skull, lovar att jag var gladare än jag ser ut dock :-) 
I september fick jag plötsligt en infall att jag ska flytta hemifrån, kollade på en lägenhet och blev kär. Jag skrev på kontrakt på min allra första lägenhet, en helt nybyggd. STORT!
Var på IKEA med Alexandra. 
Under höstlovet var mamma tvungen att åka till Polen och fixa ett par ärenden efter morfars död och jag följde med. Vi bodde på hotell och jag har hittat mitt nya favorithotell, oh my. Dock var alla matställen stängda i Polen och vi fick äta i bilen, inte roligt. 
Jag började älska inredning och köpte en soffa som jag älskar. Jag ser SÅ fram emot att ligga på denna soffan i timmar i min nya lägenhet. 
 
För övrigt har det bara varit jättemycket jobb nu de senaste månaderna, för mycket och mycket oro för corona. 
 
Jag måste ändå säga att nu när jag kollar på alla bilder tar jag med mig ett par fina minnen från år 2020 men så är det väl alltid, varje år är det en del bra saker som händer men i det stora hela, ett riktigt skitår och nu blickar jag framåt. Jag tänker att det inte kan bli mycket sämre utan förhoppningsvis bara bättre ♥Låt oss kliva in i 2021

GOTT NYTT ÅR! 
 
Vid midnatt lämnar vi 2020 och kliver in i 2021. År 2020 har inbringat så mycket sorg för så många världen. Så många som mist sina nära och kära i corona. Jag har själv mist min morfar, dock inte i corona. 2020 har varit ett väldigt dåligt år för mig, det värsta någonsin faktiskt. Det känns inte som om 2021 kan bli mycket sämre så låt oss blicka framåt. Vaccinet finns inom räckhåll och 2021 kommer jag att vaccineras, förhoppningsvis kommer livet så smått att börja återgå till det normala under det kommande året. Tyvärr är det ju inte så att vi kliver in i 2021 och lämnar corona bakom oss i 2020 utan det är något som kommer att följa med oss under ett bra tag till men vaccinet ger hopp. 
 
Vad ska ni göra idag? Jag kollade tillbaka på nyår de senaste åren. Jag är verkligen inget fan av nyår, jag som varken festar eller dricker tycker bara det är så hypat. Folk super sig fulla och blir dumma i huvudet. Att skjuta fyrverkerier mot blåljuspersonal och liknande gör mig så jäkla upprörd, vilka idioter det finns i vårt samhälle. Förra året var jag i Österrike under nyår, 2018 firade jag med Anton, 2017 var jag i Singapore och 2016 var vi hos familjevänner, och så även idag. Vi ska hem till Alexandra och hennes familj vilket ska bli jättemysigt. Vi blir 6 st så det känns bra. 
 
Ha en fin nyår och ta det lugnt. Tänk på corona och följ restriktionerna. Jag kan inte förstå människor som ska festa, hemmafest eller ut på klubben. Tänk om. Utvärderar nyårsmålen för 2020

Dessa ord började jag mitt första inlägg 2020 här på bloggen med; 
Då var det 2020! Ett nytt decennium till och med. Som jag skrivit innan har 2019 varit det tuffaste året i mitt liv så jag hoppas innerligt att 2020 blir ett bättre år. Det ska bli mitt år med fokus på att ta hand om mig själv och må bättre. 
 
Tyvärr blev det inte riktigt så. Det visade sig istället att 2020 blev ett ännu värre år, faktiskt det värsta året i hela mitt liv. Det känns inte riktigt som om 2021 kan bli värre utan nu får det väl ändå ta och vända? 
 
Nu tänker jag gå igenom mina nyårslöften, eller snarare nyårsmål då jag inte tycker om att kalla det löften, som jag satte upp inför år 2020.
 
Sova mer 
Det här har inte gått jättebra, jag vet inte vad det är med mig men jag har extremt svårt att ta mig i kragen och gå och lägga mig i normal tid, det leder till att jag får alldeles för lite sömn och sedan är jättetrött. Det här året har jag haft jätteproblem med sömnen överlag, har haft svårt att somna och vaknat många gånger per natt. Nej, nya tag med sömnen 2021! 
 
Läsa ännu mer. Läsa mer än 20 böcker är målet.
Det här har jag lyckats med. Jag har läst 31 böcker under året och det gör mig glad. Jag älskar att läsa men kommer ibland bort från mitt flow. 31 böcker är mycket och det är precis den avkopplingen jag behöver mer av i mitt liv. 
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt. 
Nja, det här har jag väl lyckats med till hälften ungefär. Nu när vi var i Polen senast tog jag t.ex. inte ens med mig kameran men jag behöver absolut bli ännu bättre på det här för att vara nöjd. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt. 
Ja men halvt här också skulle jag säga. Jag har absolut kommit så långt när det gäller att jobba mindre och sätta gränser, jag har min KBT terapeut att tacka för det här. Jag jobbar inte lika mycket längre men jag har svårt för när allt inte är perfekt vilket innebär att jag jobbar mer än vad jag borde. Detta är något jag behöver fortsätta jobba på. Från vecka 42 till och med vecka 51 blev det alldeles för mycket jobb, så pass mycket jobb att mitt välmående gick back. Jag måste akta mig för sådant. 
 
Känna mig glad igen. Jobba för att få tillbaka energin och känna att livet känns roligt och meningsfullt igen. 
Hmm? Lite som ovan. Jag har kommit längre i detta än tidigare men jag är inte där än, ganska långt ifrån att vara där faktiskt. 
 
Vårda min relation med mamma, försöka att hjälpa till mer, att orka mer för så som det var detta året kommer inte att hålla. Jag vill ju att min mamma också ska må bra <3 
Njae, inte helt nöjd på den här punkten heller. Mitt mående är inte toppen och det speglar tyvärr av sig här hemma. 
 
Träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag. 
Njae på det här också. Pga corona har jag absolut inte kunnat träffa kompisar mer utan verkligen snarare tvärtom. Dock har jag varit lite mer öppen för relationer av olika slag och sagt ja till att träffa personer utan att tänka efter för mycket. Mer sådant i 2021! 
 
Tycka att jobbet är roligt igen. 
I perioder. Det har känts hur tufft som helst vissa perioder men framför allt nu på slutet har jag fått tillbaka glädjen så skulle nog ändå säga att till största del, ja. 
 
Vara genuint glad.
Vara glad mer ja men inte genuint glad. Varit ledsen mer? Ja, morfars död tog otroligt hårt på mig. 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2020. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom. 
 
Sedan hade jag ett par nyårsmål som är för privata för att dela med sig av här men vi kan väl säga som så att jag inte lyckats jättebra där heller. 
 
2020 ska bli ett jag år, där me, myself and I ska stå i fokus. Bring it on 2020, snälla låt det bli ett bättre år än 2019 var. Låt mig få känna mig utvilad och glad igen. Det är allt jag önskar. 
Dessa ord avslutade jag inlägget med förra året och ja, det har väl inte blivit exakt så som jag hade önskat det. Nya tag i 2021, förhoppningsvis blir det ett år som ger större möjligheter till att faktiskt lyckas. 
 
Ja hur ska man sammanfatta detta då? Jag har väl inte lyckats helt på sådär jättemånga punkter men jag har ändå lyckats halvt på en del och det kanske jag borde vara nöjd med? Halvt är bättre än inget alls. Jag ska börja fundera kring årets nyårsmål, fundera riktigt ordentligt hur jag egentligen vill ha det och hur jag vill leva mitt liv. Jag återkommer när jag känner mig klar med det ♥ Jag kommer också att utvärdera hela år 2020 i ett annat inlägg och försöka få fram lite höjdpunkter.Julafton 2020

Julafton 2020 är över och nu tänkte jag summera och berätta om min julafton. Från morgon till kväll, i text och bild :-) 
 
(null)
Älskar den där pirriga känslan av att vakna och veta att det är den 24 december, julafton 💗
Morgontraditionen, det finns alltid en julklapp till mig i strumpan på morgonen. Denna strumpa gjorde jag på syslöjden på högstadiet men mamma älskar den haha... Jag fick en jättefin ring från Thomas Sabo 🎅🏽
(null)
Därefter var det dags att sätta på sig pyjamasen som jag har på mig varje jul, myser runt i den ett par timmar. Vi firar jul på mer polskt än svenskt sätt vilket innebär att vi slår oss ner till bords sent, runt kl 18. Därför fixar jag aldrig till mig på morgonen utan senare på eftermiddagen. 
(null)
Frukost framför en julfilm står alltid näst på tur. 
Jag tog den årliga bilden framför julgranen. Det är en tradition jag startat, varje år tar jag en liknande bild. Det som förändras mest under årens gång är mitt hår haha, i nuläget är det ändå någorlunda långt och friskt :-) 
Efter att bilden var tagen bytte jag tillbaka till pyjamas igen och hjälpte mamma i köket. Bakning blev det också. Jag gjorde chokladpannacotta, kanelbullar och chokladparfait som var helt magiskt god! Har ätit parfaiten varje dag sedan julafton så nu är den slut, måste göra ny heheh. Det är mysigt att hjälpa mamma i köket under julafton. 
När maten började bli klar bytte jag om igen och sminkade mig. Redo för julfirande. Helsvart outfit är alltid min favorit, oavsett högtid eller dag. 
Jag åkte därefter och hämtade min bror, årliga spegelbilden, check :-) 
Efter en stund var det dags för julmiddag, det är verkligen det allra mysigaste. Jag, mamma och min bror. Så har det varit så länge jag kan minnas, vi tre, och i år blev det ingen skillnad trots corona och det kändes skönt, jag är inte så bra på förändringar. Vi åt jättegod mat, pratade en massa och hade det hur mysigt som helst. Efter maten försvann mamma en stund, hon skulle tydligen beställa presentkort till oss och var borta jättelänge. Mamma och teknik haha... Jag och brorsan chillade i vardagsrummet, inte helt fel efter maten. 
Mamma som tog bilden, därför den är så sne haha MEN hur fin är inte brasan? Det var en av mina julklappar till mamma, jag vill också ha en sådan för den är hur mysig som helst ju. 
Min lilla men alldeles underbara familj, som jag älskar er. 💗
Storebror <3
Sedan var det dags för julklappar. Jag tycker det är SÅ roligt att ge bort men jag älskar såklart också att få. Jag har älskat presenter sedan jag var liiiiten och det håller (tyvärr) fortfarande i sig haha... Jag är verkligen fortfarande som ett litet barn varje julafton men hur roligt är det inte att få fina saker? Finns det någon som INTE gillar det? :P 
En lika mysig och fin julafton som alltid, och min bror är lika glad som alltid. Han kan verkligen inte le på bilder :-) Detta var sista julafton i lägenheten, mitt hem som jag firat 26 jular i. Det känns väldigt konstigt, så många lyckliga minnen härifrån. Nästa jul firar vi i ett nytt hem, det känns pirrigt, lite ledsamt men också spännande. 
 
Hoppas ni också hade en fin julafton. Jag längtar redan till nästa ♥Juldagen

Det blev en sen kväll igår, gick inte och la mig förrän kl 03 så idag är jag helt slut. Började juldagsmorgon med frukost med mamma framför en julfilm, hur mys? 💗
(null)
Fick denna tröjan igår i julklapp, hur fin färg?! Den är helt underbar, är kär. 

Idag kommer Jack och brorsan hit. Vi har alltid som tradition att Jack kommer den 25e. Han ska öppna alla sina julklappar och det är alltid lika roligt att se hans äkta glädje. Jack var så himla rolig igår i telefon. Jack vet att jag har extremt stor bakterieskräck och får panik när någon är förkyld, jag har ju gått i terapi för det i två år. Igår när jag pratar med honom början han hosta och jag bara ????, så säger han "Jag var bara tvungen att hosta lite Bobo men jag lovar, jag är inte sjuk!" Hahah jag skrattade så att tårarna rann. Det ska bli jättemysig att träffa honom. 
(null)
För exakt ett år sedan, idag vill jag ta en liknande bild. 

Hoppas ni fortsätter njuta av julen, det gör jag. Äter god mat, tittar på julfilmer och umgås med min familj. Just nu mår jag bra, väldigt bra 💗 Tacksamhet

(null)
Handen?? Fin pose där... Nej men vilken fin julafton det blev 🥺😍 Lika lyckad som alltid och jag känner mig så lyckligt lottad som får fira jul med de två personerna jag älskar mest i hela världen, mamma och min storebror. En liten familj men desto mer kärlek. Att fira julafton med dem är det absolut bästa jag vet, det är den finaste dagen på hela året och varje jul är lika underbar. Hoppas ni också haft en fin julafton. Jag har fått så fina presenter så det är helt galet, vad har jag ens gjort för att förtjäna så fina saker? Tacksamhet är ordet jag går och lägger mig till. GOD JUL

(null)
Årets mysigaste dag är här, god jul fina ni 🎅🏽❤️ Hoppas ni får en dag fylld med kärlek och glädje. Det har varit ett tufft år och idag skänker jag en extra tanke till de som är sjuka i corona, till de som förlorat någon nära i corona och till de som jobbar inom vården idag och är hjältar även under julafton, för det är så många som jobbar med att rädda liv världen över idag. 

Julen är barnens högtid och hade jag fått bestämma hade alkohol varit totalförbjudet. Jag tänker alltid på de barn som blir utsatta i hemmet och har ont i magen varje gång alkohol kommer med i bilden. Jag är tacksam för att jag har en familj som älskar mig, att jag har mat på bordet och tak över huvudet. Att jag inte är ensam. Ta hand om er ❤️ Detta är min första julafton utan morfar, jag saknar att höra honom säga "God jul min älskling". God jul morfar, hoppas din och mormors jul i himlen blir fridfull. Jag älskar er 🕊🕊Tankar inför jullovet

Två dagar med distans check! Det har gått bra. Jag var väldigt tydlig med vilka regler som gäller för distansundervisning till mina klasser förra veckan och de skötte det kanon. Det var lugnt, sansat, en i taget pratade, de gjorda vad de skulle och allt gick bra. Så skönt! Dock var jag heeelt slut, alltså verkligen mer trött än efter en hel dag på jobbet? Hur är det möjligt? Jag har insett att jobb på distans inte alls är min grej, jag tycker verkligen inte om det. Visst är det härligt att kunna gå upp lite senare och rätta från sängen men helt ärligt, det är skittråkigt och ensamt och det har bara gått två dagar. Jag förstår inte hur gymnasieeleverna har orkat ha distans så många månader, man får ju ett mental breakdown till slut. Det är dock så himla olika för jag pratade med en kompis och han sa att han aldrig vill återgå till vanlig skola, han älskar distans medan andra säger att distans är det absolut värsta de vet. 
 
Det enda roliga var när jag hade mina lektioner. Lektionen med min älskade 8c var så himla rolig, alla är så trevliga och får mig alltid att skratta och må bra. Tiden mellan lektionerna var dock såå tråkig och jag är verkligen inte lika effektiv hemma som på jobbet. Det som tar 15 min att rätta på jobbet tar typ 40 min här hemma. Nej, jag vill bara tillbaka till jobbet i januari och inte ha distans. Vi får se hur allt blir. Igår hade vi julavslutning på distans, första julavslutningen någonsin på distans och det kändes konstigt. Det gick så bra det kan gå över distans antar jag, det strulade när jag visade klipp som då blev i världens sämsta kvalité men för övrigt blev det ändå en trevlig avslutning. 
 
Nu är det i alla fall JULLOV och det känns väldigt skönt. Jag har varit rätt orolig för hur jag ska klara 19 dagar hemma, isolerad, för på sistone har lördagarna framför allt känts jättetuffa och jag har verkligen inte gjort någonting under lördagarna vilket har gett mig ångest. Dock känns det inte så hemskt nu som jag trodde det skulle göra. Jag känner mig väldigt trött efter den tuffa terminen och för mitt eget välmående behövs verkligen ledighet. Igår raderade jag alla jobbrelaterade apparna från mobilen, det är det enda sättet för mig att försöka koppla bort jobbet på. Mina fingrar har redan flera gånger tryckt på stället apparna har legat på innan jag kommer på att jag raderat. Jag måste fortfarande träna på att koppla bort jobbet och jullovet är en bra träning, jag har förbjudit mig själv från att göra något jobbrelaterat överhuvud taget men det är tankarna jag måste försöka styra bort från jobb också vilket är den svåraste delen. 
 
Jag brukar alltid se fram emot jullovet för jag har alltid så många roliga saker inplanerade. Förra året åkte jag och mamma till Österrike och var borta 5 dagar, jag shoppade på mellandagsrean, jag träffade kompisar, var ute och åt och hade det superbra. I år kommer inget av det att ske vilket känns jättetufft och väldigt tråkigt. Dagarna kommer nog ändå dock att flyta på för idag är det en massa fix inför julafton, imorgon är det ju julafton, den 25e kommer Jack och de kommande två dagarna kommer jag behöva för att vila upp mig för jag vet att jag kommer vara helt slut efter den 24-25, ja så är det när man är utbränd, min energi finns inte där på samma sätt längre. Den 31 ska vi hem till familjevänner och fira nyår tillsammans. Jag var så ledsen att jag och mamma bara skulle sitta hemma över nyår, så depp, men nu är jag glad igen. Den 1 januari är jag alltid så trött och har som tradition att göra så lite som möjligt. I övrigt ska jag börja packa och rensa för det är bara 40 (!!) dagar kvar tills jag får nycklarna till lägenheten. Trots att den enda gången jag ska gå ut är den 31 dec så tror jag ändå det kommer bli OK veckor, jag ska försöka komma ut på lite promenader också så att jag inte bara sitter hemma. Vad är era planer för de lediga dagarna? 
 
Hur sjukt att det redan är julafton imorgon? Det känns som om det är julafton om ett par dagar. Vi har alltid gått på jullov mellan den 18-20 december och nu den 22a? Sjukt sent och det gör mig stressad för jag känner mig inte redo för julafton imorgon, har inte kommit in i tillräckligt mycket julstämning men det ska jag försöka fixa till idag och imorgon. Distansundervisning let’s go

(null)
TB till när man var brun :( Solbränd och osminkad, den absolut bästa kombinationen jag vet. 

Åter till december, det är ju också mysigt men var är snön? Jag saknar snö så himla mycket, det snöade i princip varje vinter när jag var liten, har så många fina minnen från min barndom under vintrarna. Är det miljön tro? För det är så himla tydligt att klimatet har förändrats under de senaste 10 åren. Lär inte bli någon vit snö i år heller. Nu är det inte många dagar kvar till jul hörni. 

Hoppas ni haft en fin helg? Jag har haft en väldigt lugn helg. Imorgon och på tisdag är det jobb men det känns typ redan som om det vore jullov. Idag har jag rättat en massa texter men i mitt huvud är jag redan ledig, det beror på att vi har distans imorgon och på tisdag. Gymnasiet har ju undervisats på distans under många månader men inte högstadiet men de två sist dagarna är det dags för oss. Från i lördags har jag alltså satt mig själv i någon slags (o)frivillig karantän. Smittspridningen ökar ju så mycket i samhället nu och jobbet är det enda stället jag har gått till men nu när dessa sista dagarna är på distans kommer jag endast att befinna mig hemma. Eller nåja, imorgon måste jag åka till Jysk och hämta mina stolar men i övrigt ska jag bara vara hemma resten av året, deprimerande javisst?? Jag är faktiskt liiite nervös inför distansundervisningen nu imorgon. Jag älskar att stå framför klassen och undervisa och jag tycker bara allt känns jättekonstigt på distans. Jag vill träffa mina elever men samtidigt är detta det enda rätta såklart. Vi får se hur det går, jag har tre lektioner imorgon. En varsin med åk 7, 8 och 9.
Inte alltid så som det verkar

Jag har skapat ett VSCO konto, eller jag har haft det länge och redigerat bilder men idag började jag lägga ut bilder. Typ var och varannan tjej länkar sitt VSCO konto på Instagram så jag blev sugen själv. På Instagram lägger jag upp bilder då och då men mest under resor. På bloggen lägger jag ut de flesta bilder men kul att ha alla höjdpunkter samlade på ett ställe. 

Såhär ser mitt flöde ut än så länge. Höjdpunkter från främst de senaste två åren 💗
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När jag kollade igenom mitt flöde slog en tanke mig väldigt tydligt, nämligen hur osann bild sociala medier ger av livet och verkligheten. När man kollar på dessa bilder är det Dubai, New York, Spanien, Österrike, det är roliga aktiviteter, shopping, jag är solbränd, jag är uppklädd, jag är oftast sminkad, jag är glad och allt är på topp. Så ser bara en väldigt liten del av mitt liv ut och det är den delen som kommer upp på sociala medier, på mina kanaler och på många andras. Jag lägger inte upp bilder när jag har stora kylplåster på huvudet som ska kyla ner och dämpa migränen, bilder som visar ett rödgråtet och svullet ansikte av all gråt och smärta som migränen ger, bilder som visar när jag är helt uppgiven av min diabetes eller bilder som visar när jag gråter för att jag inte orkar med nålarna mer. Bilder som visar hur slut jag är, hur ensam jag känner mig ibland, hur utbränd jag är och hur lite energi jag har. Detta framkommer inte för det är inget jag lyfter fram i bildformat och publicerar men det är så 90% av mitt liv är, detta är bara höjdpunkter. Så nej, jag är inte en rik och glad tjej som reser världen runt och inte har några problem i livet. Jag är en tjej som kämpar varje dag. Det är viktigt att komma ihåg och jag måste själv lära mig det för jag får ofta ångestrelaterade tankar när jag kollar sociala medier och blir så stressad över alla andras perfekta liv men inget liv är perfekt, även om det verkar så på Instagram - eller VSCO. Har jag fixat mina läppar?

(null)
Tänkte svara på en fråga jag har fått några gånger på senaste och det är om jag fixat mina läppar med fillers eller liknande och svaret på det är NEJ. Jag har aldrig gjort något med mina läppar och kommer aldrig göra det heller. Jag har alltid haft såhär naturligt stora läppar. Det är en av de få saker jag är väldigt nöjd med när det gäller mitt utseende, också det jag får mest komplimanger för :-) Det negativa är att alla mina läppglans tar slut så fort för jag måste använda så mycket haha! Mamma 60 år! ❤️🎈

Idag fyller min fina, fina mamma 60 år!! Vem kan tro det genom att kolla på bilderna? Jisses, hon åldras verkligen med värdighet och är den absolut vackraste personen jag vet. Min mamma och min allra bästa vän. Du gör mig till en bättre människa varje dag. 
(null)

(null)

(null)
Snälla, så fin 🥺💗

Varje dag med dig är en gåva och jag ser fram emot alla dagar som kommer och alla minnen vi kommer fortsätta skapa tillsammans. Hipp hipp hurra till min älskade mamma. 

Pga corona kan vi inte fira mamma på riktigt idag, jag hade så gärna bjudit mamma på middag och firat henne ordentligt men nu går det inte. Så tråkigt då 60 år verkligen är något speciellt. På morgonen började jag med sång och två paket som innehöll mammas favoritkaffe. Sedan jobbade hon, och jag, hela dagen och nu på kvällen åkte jag och köpte hämtmat, vi kollade julfilm och sedan fick mami öppna fler paket. 
(null)
(null)
Gråtfest deluxe har det varit här hemma. Förutom kaffet fick mamma en tavla som hon hade önskar sig, nagellack och så två personliga presenter. Pga corona kan vi som sagt inte åka och göra något kul just nu så jag har fixat kuponger i form av hjärtan. Mamma får välja när hon vill använda dessa. Det står t.ex. att hon får välja ett valfritt plagg i Polen som jag betalar, jag betalar all mat en valfri dag i Polen, jag bjuder på buffé på hennes favoritrestaurang, jag bjuder på födelsedagsmiddag på en valfri restaurang och vi ska till C4 (köpcentrum) där hon får välja en valfri sak att köpa och så bjuder jag på mat där. Jag och mamma älskar att hitta på saker tillsammans så detta känns fint att ha framför sig. Mamma blev så himla glad, och rörd. 

Det sista paketet var något jag lagt så mycket kärlek och omtanke på, ett album fullt av bilder på mormor och morfar - från unga till äldre. I början skrev jag följande text
(null)
Mamma kunde inte läsa klart texten innan tårarna rann hos oss båda. Morfar gick ju bort i sommar och mamma har haft det så tufft efter hans död, hon känner sig inte hel och mitt hjärta går i bitar. Nu har hon ingen av sina föräldrar kvar vilket tär väldigt hårt på henne. När saknaden blir för stor och ensamheten slår till vill jag att mamma tar fram detta album och försöker tänka på alla fina minen tillsammans med sin mama och pappa. Mormor och morfar älskade varandra villkorslöst och de älskade mamma oändligt, den känslan ville jag försöka återskapa här. 
(null)
Endless love, från dagen de såg varandra tills dagen mormor tog sitt sista andetag. Nu är mormor och morfar tillsammans i himlen igen och det är det som gör att vi orkar blicka framåt. 

Mamma fyller ju år 10 dagar innan julafton, vilket alltid ställer till det lite, som om hon inte kunde fylla år på sommaren eller något så att presenterna kan läggas ut lite mer jämnt på året haha! Jag är ändå nöjd med min uppdelning och mamma är så glad. Tacksam för livet <3 Måndag

Då kör vi måndag! 
(null)
49 dagar till flytt 
dagar till jullov 
Nu gäller det bara att orkaEtt år sedan

För nästa exakt ett år sedan åkte jag till Österrike vilket visade sig vara en av de bästa resorna någonsin. Det var min allra första vinterresa och ni anar inte hur många gånger jag har tänkt tillbaka på dagarna i Österrike nu under det sista året. Här var jag och alla andra lyckligt ovetandes om corona som bara några veckor senare skulle förändra livet för alla. Jag är så tacksam att jag åkte hit, att jag fick uppleva ett par magiska dagar här. Jag hade gjort allt för att få åka tillbaka. Det var verkligen ett par av de bästa dagarna i hela mitt liv. Här är ett par bilder jag inte visat tidigare. 
Jag har aldrig sett något vackrare. Tänk er, jag kliver ut från Ubers och detta är den utsikt jag möts av (!!!), jag kan fortfarande inte få nog. 
Varje morgon vaknade jag upp till denna utsikt. Jag tog på mig jacka och skor och gick sedan ut på balkongen för att andas in den krispiga vinterluften. 
Det blev många promenader. Sol och snö, alltså det måste på riktigt vara typ den finaste kombinationen man kan uppleva? Här i Skåne får vi aldrig längre uppleva en vit jul vilket gör mig så ledsen, det är ju en så pass stor del av vintern. Hej fredag

Fredag 💗

Favoritdagen på hela veckan, lätt! Jag älskar kombinationen av jobb och ledighet. Gillar faktiskt fredagar mer än lördagar, framför allt nu under corona där jag aldrig gör något på lördagar och då känns dagen extremt dryg. 
(null)
Alla 131 (!!) betyg är satta och jag känner bara YES vilken lättnad. Det har som sagt varit extremt hektiska veckor och nu känns det så himla skönt. 

Idag fick vi reda på att även högstadiet ska gå över till distans, de två sista dagarna bara. Det är verkligen det enda rätta att göra. Ingen av oss vill vara i skolan med hundratals elever två dagar innan julafton. Det känns inte bra att jobba nästa vecka heller men där har vi inget val. Det blir verkligen en annorlunda julavslutning i år. Alla elever och lärare älskar känslan av sista dagen, att klä upp sig, ha en mysig avslutning tillsammans och tagga inför jullov. Det är verkligen något speciellt över hela grejen men i år är ju allt annorlunda, även julavslutningen. Lucia har de spelat in istället för att köra live. Inget är som vanligt. 

Det är verkligen grymt läskigt hur mycket corona ökar i Sverige nu. 150+ dödsfall om dagen är nu vanligt, det känns helg sjukt. Jag isolerar mig hemma nu hela och hållet. Förutom att vara på jobbet går jag inte ut någonstans utan är bara hemma. Jag och mamma skulle egentligen till Bryssel nu över nyår, jag har sett fram emot det i ett helt år men nu vågar även vi inte resa. 

Vad hittar ni på idag? Själv kollar jag på Virgin River på Netflix, favoritserien just nu. Ett tips!! Nu är livet smått tufft

Alltså de senaste veckorna, snälla rara... Jag har jobbat så otroligt mycket och det är nog egentligen det värsta som kunde ske med tanke på min utbrändhet. Jag vet att jag inte borde men det har inte gått att undvika. Slutet av varje termin och betygsättning är den absolut mest hektiska perioden för alla lärare. Jag har suttit kvar på jobbet sena kvällar och dragit med mig jobb hem, exakt det jag lovade min terapeut och mig själv att inte göra. När jag väl var inne i det modet jobbade jag en massa kvällar här hemma också med att planera nya arbetsområden. Alltså Caroline!!! Nej, nej, nej. Jag är arg på mig själv för jag vet att jag mår dåligt av detta men samtidigt kan jag ju inte direkt strunta i att sätta betyg och problemet med mig är att jag måste göra allt tipp topp, jag kan inte rätta halvdant utan det måste vara bra och det tar tid. Jag har 145 betyg att sätta och jag har cirka 12 betyg kvar, jag måste få in det sista underlaget imorgon. Deadline är på måndag men imorgon vill jag vara helt klar, sätta alla betyg och dubbelkolla så att alla stämmer. I helgen har jag förbjudit mig själv att göra något jobbrelaterat överhuvud taget. Jag känner verkligen att både min kropp och psyke tagit rejält med stryk under de senaste veckorna och det är så dåligt i min healing process. Jag vill inte hamna tillbaka i gamla spår men under dessa veckor har jag märkt hur otroligt enkelt det är att trilla dig igen. Mamma har ringt till mig och bett mig komma hem och jag har börjat som tidigare "Bara två timmar till", alltså ÅHHHHHHH frustrerad på mig själv. Jag vill i alla fall intala mig själv att jag är medveten om denna problematik på ett helt annat sätt nu än jag varit tidigare. Varken min hjärna eller kropp tål stress på samma sätt som förut vilket blir extremt tydligt, läskigt tydligt. 
 
Låt mig presentera; mitt skrivbord! Tänka sig att där fanns ett bord under alla högar med papper. Stackars mina kollegor som får bevittna mitt kaos på skrivbordet dag in och dag ut. Jag har så många gånger städat och haft så höga ambitioner att hålla det städat men det går bara inte. Oavsett hur många korgar, pärmar och mappar jag har så går det inte att hålla städat. Jag har så många elever och så många lektioner som ligger med 5-10 min mellan så jag hinner bara slänga ner allt material och snabbt ta materialet till nästa lektion och efter att dagen är slut hinner jag oftast inte städa för då har jag en massa rättning att fixa and so it goes on. Jag skickade den här bilden till mamma och hon bara: Låt mig gissa hur länge det kommer se ut såhär, en dag. TACK mamma :-) 
 
Såhär ser min nya vardag ut. Jag använder munskydd i korridoren och när jag går fram till elever för att hjälpa dem. När jag undervisar har jag inte munskydd. Huruvida det hjälper eller inte, ja det vet i tusan men det känns inte bra för mig att gå i korridoren utan munskydd. Vi har både elever och personal med corona och jag får verkligen panik av allt. Jag är så himla rädd hela dagarna att jag ska bli smittad. Jag vill bara ta vaccin NU så att denna oron kan försvinna för den påverkar mig på ett sådant negativt sätt. 
 
I helgen ska jag bara vara hemma och vila upp mig. Jag vågar inte träffa någon alls nu och jag går inte alls i affärer. Jag ställer in mig på ett jullov hemma, en nyår hemma. Fy så tragiskt men vad ska man göra? 
Visningslägenheten

Igår var jag i lägenheten igen, fotade dock inget då jag tog alla bilder i föregående inlägg förra veckan. Jag och mamma mätte lite i lägenheten och jag ska försöka byta till den 40 cm större soffan för den får plats utan några större problem :-) 

Nu har de en visningslägenhet som jag kollade på. Det blir en helt annan grej med möbler, jag har svårt att föreställa mig hur ett helt omöblerat rum kommer att se ut. Jag fotade lite i visningslägenheten så tänkte visa hur det skulle kunna se ut. Dock är detta inte alls min inredningsstil, för mörkt och för mycket trä för min smak. Jag kommer att inreda min på ett heeelt annat sätt. 
(null)

(null)
De kör på ett kontor, jag kommer ha detta rum som walk in closet. 
(null)
Sovrummet, ungefär såhär kommer min säng nog också stå. 
(null)
Badrummet. Som ni kanske märker är denna lägenheten spegelvänd jämfört med min, men allt är lika stort. 
(null)
Vardagsrummet. Detta var det rum jag gillade inredningen minst, såhär kommer verkligen inte mitt se ut. Jag tror jag ska ha min soffa mot fönstret. 
(null)

(null)
Köket. Mina stolar kommer förhoppningsvis gå att skjuta in mer under bordet för annars tar stolarna så mycket plats. 

Jag är SÅ taggad på att inreda MIN lägenhet 🥺😍 56 dagar kvar tills jag får nycklarna! Lägenheten är nästan klar!!

I söndags var jag och hälsade på i min lägenhet. De har visningar varje söndag så då passar jag på att sticka dit då och då. Nu är de i princip klara med allt invändigt, jag antar att lite el och liknande ska fixas till men nu börjar det verkligen likna något :-) 
(null)
Här är våra parkeringar, min och mammas. Jag tycker dock det är fett konstigt att inte parkeringarna är asfalterade, har aldrig sett parkeringar med gräs som sticker ut?? 
(null)
Första selfien i badrumsspegeln hehe. Dock kände jag mig sjukt ful igår haha... Det finns inga dagar jag känner mig lika ful på som söndagar, oh my. Hade aldrig träffat någon frivilligt på söndagar för det är verkligen min fuldag. Säg inte att det bara är jag? Håret är inte tvättat, jag sminkar mig aldrig när jag är hemma, blek som bara den och allt är bara blää. 
 
Vi börjar i badrummet
(null)
Handfat med lite förvaring under och spegel med förvaring. Tycker dock det är rätt lite förvaring i badrummet men det kanske bara är jag? 
(null)
Toalett och dusch. Så taggad på dusch!! Jag älskar det. 
(null)
Tvättmaskin och torktumlare. Jag har aldrig haft det hemma så det ska bli superskönt. Den grå bänkskivan ovanför kan ju också vara förvaring för lite finare produkter och så.
(null)
Badrummet är stort vilket jag tycker är helt fantastiskt. 
(null)
(null)
Hallen. Under jackhängaren ska jag ha en skohylla. Jag funderar dock på att ta bort garderoben i hallen och antingen inte ha något alls där = större space eller sätta dit en byrå. Det beror lite på om byrån får plats i sovrummet eller inte. Hur hade ni gjort? 
Här är mitt kök, med dörr ut till uteplatsen. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, allt är som ett långt, stort rum. Som ni ser är frys och kyl uppdelat i fyra delar. Jag har aldrig sett något liknande tidigare, har ni? Mäklaren som hyr ut dessa lägenheter så att detta typ är nya trenden, för att man använder kyl mer än frys och då slipper man böja sig utan man har hela kylen uppe. Lite logiskt ändå men enligt mig ser det bara konstigt ut? 
Inbyggd mikro, diskmaskin, ugn och fläkt. Allt som behövs i ett kök, jag gillar det! Gillar också den grå bänkskivan, så glad att den inte är vit. Det enda jag inte gillar är att skåpen är väldigt basic. Jag vill byta ut alla handtag mot lite mer moderna, något i guld men det får jag göra i lugn och ro när jag väl flyttat in. 
Här är sovrum nr två, de flesta som bor i en 3a antar jag har detta som kontor ish? Jag kommer dock att ha rummet som en walk in closet. Jag har ju en stor WIC nu, 10 kvm och den är helt magisk. Det här rummet är inte riktigt lika stort men jag tror det kommer bli en rätt bra WIC ändå. Jag ska ta bort dörren så att det är ett helt öppet rum. Garderoben som står i rummet nu ska tas bort och jag kommer att fylla alla väggar med garderober. Vi får se om alla mina garderober får plats men jag kommer i alla fall få in så mycket som möjligt här :-) Detta är faktiskt en av de största anledningarna till att jag väljer att bo i en 3a själv, att ha en walk in closet. Efter att ha haft det så många år nu kan jag inte tänka mig att vara utan. 
(null)
(null)
Här är sovrummet. Jag älskar den inbyggda garderoben, den rymmer så mycket. Dock har jag ingen aning om hur sängen ska stå i detta rum? I mitten av rummet? Jag kan ju varken ha gaveln mot fönstret eller garderoben så antar att den måste stå i mitten? Men är inte det konstigt, eller det är standard? Alla mina sängar har alltid stått intill väggen. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Låt mig presentera min uteplats. Jag har alltid sagt att dagen jag flyttar hemifrån ska jag flytta till hus men detta är nog det närmaste hus man kan komma i lägenhetsform. Jag är kär i uteplatsen, det är verkligen det allra bästa med hela lägenheten. Det känns som en förlängning av lägenheten, jag älskar känslan av att bara öppna balkongdörren och kunna gå ut hit. Det är en rejäl uteplats och jag tror detta kommer vara så bra för mig. Jag ser mig själv grilla här under sommaren och sätta mig med en bok eller musik i lurarna efter en tuff jobbdag när det börjar bli varmare. 
 
Däremot önskar jag att det hade varit stenplattor på hela och inte hälften gräs. Jag tycker inte om gräs, skulle säga att jag avskyr gräs. En del lägenheter har endast stenplattor men jag har det såhär. Jag ska fråga hyresvärden om man får lägga fler plattor men det tror jag inte, alltid värt ett försök dock :-) 
 
Sista rummet, vardagsrummet. Som tidigare nämt är det öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Hjälp mig! Var är bäst att ha tv:n?? Jag vill ha soffa och tv mittemot varandra men hur får man till det på bästa sätt? 
 
Det var min lägenhet det! Om ni undrar något får ni gärna ställa frågor i kommentarerna, jag svarar på allt. 
 
I det stora hela är jag nöjd med lägenheten, det känns bra när jag kliver in dit. Dock kan jag inte riktigt komma över att den känns liten i jämförelse med där jag bor nu och har bott de senaste 26 åren. Vi bor i en 4a på 99 kvm, två personer så här är verkligen space. Jag har två egna rum här, ett vanlig rum och min WIC. Lägenheten är en hyr vilket innebär att man inte får göra några större ändringar. Det är ju en annan sak att ha något som är ditt, då kan man göra vilka ändringar man vill. Som golven t.ex. jag tycker de är för mörka och hade velat lägga ljust golv men det går inte. 
 
Det är klart att man alltid kan bo större, bo finare, bo lyxigare men för en första lägenhet känns denna ändå okej. Drömmen är att bo i hus någondag, ett hus som jag kan inreda exakt hur jag vill - ett dyrt, stort och lyxigt hus men det är inte realistiskt i nuläget. Jag tänker att många bor i en 1a eller 2a och en 3a är stort att bo i själv men jag kan inte låta bli att få lite klaustrofobiska tankar kring att det känns lite smått. Jag är kanske en sådan person som aldrig riktigt blir helt nöjd, jag siktar alltid högre. Just nu är siktet inställt på mitt drömhus för 4 miljoner men det är inget som kan bli verklighet just nu, men jag kan inte släppa tanken på mitt drömhus :( Någongång i framtiden. Lite ärliga, och kanske lite osammanhängande tankar kring min lägenhet såhär på kvällen. Jag ser dock verkligen fram emot inflyttningsdagen och det ska bli SÅ kul att inreda precis som jag vill ha det. Casa Pedersen

Jag sökte efter inredning på Tiktok en dag och kom in på en tjejs konto med den finaste inredningsstilen jag någonsin sett. Alltså wow, hennes hem är verkligen dröm och jag hade lätt kunnat kopiera vartenda möbel och inredning till hundra procent. Hon och hennes pojkvän har renoverat ett hus från grunden och verkligen gjort om det till det perfekta huset. 
WOW?! Jag vet att denna stil inte passar alla men för mig är det verkligen perfekt. Ljust, vitt, fräscht, moderna. Love it. Jag har köpt stolarna och kommer att beställa hem mattan som ligger i vardagsrummet för den är så himla fin. 
 
casa_pedersen på Instagram och bloggen här ♥
https://nouw.com/casa_pedersen
 
NÅGON SOM VET VAR MAN KÖPER LIKNANDE VÄXTER, DE LJUSA "STRÅNA"? Vad kallas ens sådana växter? Jag vet inte ens vad jag ska köpa på men jag älskar de, så fina.