slide show

Fransar igen

Efter många om och men har jag bestämt mig för att göra fransar igen. Jag har varit utan i cirka två år och jag saknar verkligen känslan av att ha fransar. Jag saknar inte själva fransarna då det är hur skönt som helst att inte oroa mig för att tappa fransar, kunna gnugga mig i ögonen och tvätta ansiktet ordentligt. MEN jag känner mig mycket fräschare med fransar och jag hatar att sminka mig. 
(null)Cirka tre år sedan. Jag ska dock gå till en annan tjej nu så jag hoppas hon är bra! Ska bli spännande :-) Pure love

Älskar dig mer än ord kan beskriva. Min mamma och min allra bästa vän.
(null)

(null)
Ocean

Saknar Grekland varje dag 🥺 Har en massa härliga bilder kvar att gå igenom, blir helt lycklig varje gång jag bläddrar igenom kamerarullen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Eriksberg

I lördags åkte jag och mamma till Eriksberg. Det ligger cirka 90 km härifrån, i Blekinge, och jag var även där för ett par år sedan. Det är en safaripark med en massa rådjur och så. Anledningen till att vi åkte dit var deras grillbuffé med vilt kött. Det är så gott! Har ni smakat vilt? Jag åt bland annat vildsvin och kronhjort. Vilt har verkligen en speciell smak som är långt ifrån vanlig fläsk eller oxfilé. Mycket spännande. 
(null)

(null)
Restaurangen är jättefin. Här har något avsnitt av Sveriges mästerkock spelats in, jag förstår varför. 
(null)
Pga corona fick man inte plocka själv utan de hade förberett en korg med kött. 
(null)

(null)

(null)
Det var en väldigt mysig kväll, förutom att det fanns flera små barn på restaurangen som gallskrek under flera timmar. Vem tar ens med sig bebisar till ett sådant här ställe? Jag tycker inte det är speciellt okej. Vi betalade dyra pengar och vi kunde inte ens prata i lugn och ro utan skrikande bebisar runt omkring oss. Sorry alla mammor men jag tycker barn är skitjobbiga över lag och tål verkligen inte skrik och gnäll. Skaffa barnvakt eller något och dra inte med sådana små barn på ställen som detta 🥵
(null)
Detta vill jag gärna göra om nästa sommar :-) 3 shades of beige

(null)

(null)

(null)
Linne och färgen beige, vilken toppen kombination?? Alltså älskar, älskar denna outfit. Jag köpte så mycket beiga kläder i Polen i somras, lätt nya favoritfärgen. Shipwreck beach

En dag på Zakhyntos åkte vi till den berömda stranden Shipwreck beach. Den är verkligen ansiktet utåt för ön Zakhyntos och är världsberömd. Det kommer en miljon turister till stranden varje år. Jag såg så fram emot denna dagen och jag kan säga att jag inte blev besviken. 

Det är ett par saker som är speciellt med denna strand. För det första består botten av mineraler vilket gör att vattnet är oerhört blått, det är verkligen Karibien aktigt. För det andra kan man endast komma till stranden med båt då det inte finns några andra öppningar än från vattnet. För det tredje står ett enormt skepp på tystanden vilket gör stranden extremt häftig. Guiden berättade att pirater smugglat bland annat droger och tobak men blev jagade och lämnade skeppet. På något sätt har skeppet sedan kommit upp på stranden och stått där i hundratals år. 
(null)

(null)
Man hoppar på en båt i hamnen som tar en till Shipwreck beach. Det tar cirka 30 minuter att åka ut och det var a hell of a ride. Det kändes som jag var på Liseberg, jäklar vad det guppade. Jag som älskar karuseller och fart tyckte det var riktigt kul men jag kan tänka mig att visa blir rejält åksjuka. 
(null)

(null)
Alltså?? Kan vi prata om hur blått vattnet är 🥺 Som ni ser var stranden helt tom, vår båt var den första som anlände. Jag tyckte det var helt magiskt då jag sett på bilder att stranden är fullsmockad. Vi hoppade av båten och möttes av det här: 
(null)
De massiva bergsväggararna i kontrast till det klarblåa vattnet var verkligen bland det vackraste jag sett i hela mitt liv. 
(null)

(null)
Hur häftigt är inte skeppet ändå? 
(null)

(null)
Vi passade på att ta en massa bilder innan stranden fylldes av massiva turistskaror. 
(null)
(null)
Detta är min nya favoritbild <3
(null)

(null)

(null)
Efter en stund hoppade jag ner i vattnet. Jag har på riktigt inte känt mig så lycklig jag jag gjorde i denna stund på extremt, extremt länge. Jag hade ingen migrän (det händer aldrig), jag var på ett av världens vackraste ställen och badade i det klaraste vatten jag skådat, samtidigt som jag tittade uppåt där bergsväggarna övergick till klarblå himmel. I den stunden kände jag mig så lycklig och fri. Fasen vad livet är fint ibland. 
(null)

(null)
Men snälla!! 
(null)
Hälsningar från en lycklig tjej 💗Livsglädje

Meeen, vad hade jag inte gjort för att vara här igen i denna stund 🥺 Jag saknar Grekland varje dag. Att vara på stranden till klockan 19, ta en dusch och gå och äta middag utomhus i 29 graders värme. Sitta ute hela kvällarna utan att frysa. Det är livsglädje. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nu kör vi

(null)
Då börjar jobbet på "riktigt" imorgon för då kommer eleverna tillbaka och då blir det verkligen full rulle. 

Första jobbveckan var bra. Det var riktigt att träffa alla kollegor igen och ändå lite skönt att komma tillbaka in i rutiner. Jag hann inte med så mycket som jag hade tänkt då det blev en massa extra möten inlagda och det blev inte så mycket tid över för planering men jag har i alla fall en grovplanering klar och jag är förbered inför lektionerna de närmaste dagarna. Jag och mina kollegor kallar det för att släcka bränder. Som lärare hinner man aldrig med det man ska utan vi släcker hela tiden små bränder. Vad är absolut viktigast att få klart idag? Resten får vänta och så är det hela, hela tiden. 
(null)
Det har absolut inte gått bra med sömnen den här veckan. Jag har många nätter gått och lagt mig 01.30 och jag går upp 07. Jag blir arg på mig själv att jag inte lyckas med sömnen då det är en så viktig del. Jag vill inte känna mig så trött som jag gjorde i fredags, det är ingen rolig känsla. Jag har ställt mitt larm på 22.35 och när det ringer ska jag till badrummet för att börja fixa mig inför läggdags. Jag måste fixa sömnen på något sätt för det är inte bra för hälsan med så lite sömn. 
(null)
Parallellt med jobbet har jag haft en riktigt bra kompisvecka. Jag har träffat vänner tre hela dagar, Ehh när hände det sist under vardagar? Aldrig. Det var himla trevligt och jag hade jättekul men det tog på krafterna. I torsdags var Alexandra och Thea hos mig, vi kollade på Afterfilmerna. Vi är besatta av Tessa och Hardin ❤️

Det ska bli roligt att köra igång igen imorgon, jag är redo. Jag har saknat mina elever nu under den gångna veckan för skolan har varit alldeles för tom så nu kör vi :-) Jag har i alla fall lyckats hålla tiderna bra och inte suttit över extra vilket jag är nöjd över, låt det fortsätta så. 
STEAKHOUSE

Vilken spontan kväll det blev ✨ Åkte till Kristianstad, till min favoritrestaurang Steakhouse. Såå god mat och väldigt, väldigt mysigt.  (null)
En tråkig lördag blev plötsligt en väldigt bra lördag :-) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Behövs väl knappast någon närmare förklaring. Deras bbq glazed ribs är gudomliga!! 

Vilket fint avslut på en fin sommar <3 nu innan jobbet drar igång på riktigt på måndag. 21.21 god natt

Första jobbvecka efter semestern check! Detta är mitt mood just nu. 
(null)
Jag känner mig mer död än levande haha. Nej men ärligt, är det verkligen normalt att vara SÅ trött efter en jobbvecka? Jag har energi på jobbet men så fort jag sätter mig i bilen och ska hem rinner energin av mig och jag är helt död när jag kommer hem. Jag orkar liksom knappt laga mat eller resa mig från soffan. Ni som jobbar heltid, känner ni igen denna typ av trötthet eller är det något fel med mig? Detta är alltså inte någongång då och då utan såhär är det exakt varje dag. Fredagar är brutala…

Jag skulle träffa min granne nu ikväll, vi känner inte varandra speciellt bra men skulle hänga ikväll men jag fick skriva till honom och avboka för jag är för trött. Det är ingen rolig känsla. Skriv hur ni känner er, hade varit intressant att läsa <3 

Tillbaka till vardagen

Då var det söndag och imorgon är det den 10 augusti vilket betyder att semestern är slut och jobbet och vardagen börjar igen. Jag förstår verkligen inte var denna sommaren har tagit vägen?! Det kan omöjligtvis ha gått 8 veckor sedan jag sa hejdå till eleverna. Sommaren brukar gå fort men såhär fort har det aldrig tidigare gått, det känns nästan läskigt.

Jag jobbade ju dock de två första veckorna på lovskolan så har haft två veckors kortare semester än mina kollegor, vilket känns. Sedan var jag i Polen en vecka och i Grekland två veckor så där har vi fem veckor bara sådär. Jag har endast spenderat tre veckor ledig tid här i Sverige och det är ju inte alls mycket. 
(null)
Har jag haft en bra sommar? Jo men det tycker jag! Veckorna i Grekland var höjdpunkten, helt fantastiska 14 dagar som jag kommer att leva på länge. Det var en helt magisk resa. Förutom det har jag haft mycket rolig kvalitetstid med mamma, sena kvällar på uteplatsen då det ju är första sommaren jag har trädgård, har shoppat mycket och ni vet att det är ett av mina största intressen, har spenderat tid med familjen, varit på stranden, ätit god mat och haft roliga dagar med vänner. 
(null)
Hur har jag mått den här sommaren då? Ni som följer bloggen vet att jag mått kasst de senaste åren, utbränd, låg energi och jag har inte varit mig själv. Denna sommaren har ändå varit okej. Jag tror jag ändå kan säga att det varit den bästa av tre somrar när det gäller mitt mående. Sommaren för två år sedan satt jag liksom och grät på restaurang när jag och mamma var ute och åt för jag orkade inte mer.  Jag kämpar fortfarande med orken och så fort jag har gjort något som krävt mer energi en dag är jag helt slut nästa. Jag har legat många timmar på soffan och varit extremt trött men jag har också orkat ta mig upp mer och göra vardagliga saker jag egentligen tycker är jobbiga. Jag har kunnat skratta och vara genuint glad en del gånger vilket känns skönt, det kunde jag inte en enda gång för två somrar sedan. 

I juni avslutade jag mina två års långa KBT samtal med min terapeut. Jag har så mycket att tacka honom för. Utan honom vet jag inte var jag hade varit i livet, jag vet i alla fall att jag hade kraschat rakt in i väggen. Nu hann det aldrig gå så långt utan det stannade "bara" vid utbrändhet. Nu gäller det för mig att stå på egna ben utan hans råd. Det känns konstigt, väldigt konstigt. Jag tror dock att jag kan fixa det, det känns ändå hoppfullt. Jag vet  dock att den största utmaningen inte ligger i att fixa det när jag är ledig utan det ligger i att kombinera jobb och välmående. Jag försöker gå in med en annan inställning detta läsår, att mitt välmående är extremt viktigt och att jag måste tänka på mig själv och på min hälsa. Jag vet att jag inte får stressa, min terapeut jämförde det med att vara allergisk mot stress. Min hjärna stänger liksom av vid stress, jag fungerar inte då. Jag vill kunna komma hem från jobbet och känna att jag har energi kvar, det har jag inte känt de senaste åren och det är oroväckande. Energin finns inte där. Jag följde med mamma till Maxi för att handla för någon vecka sedan. Efter 40 minuter i affären kände jag mig totalt nedbruten, det tog alla mina krafter och jag ville bara gråta av total orkeslöshet. Detta var en varningssignal att jag inte är där än. Jag vet dock att det räcker att jag mår lite bättre på jobbet under en veckas tid för att jag ska tänka att jag klarar hur mycket som helst. Sedan kör jag på lite extra och så är jag där igen, nere på botten. 
(null)
Jag ska försöka ändra mycket i mitt liv, men främst på jobbfronten denna höst. 

Jag kommer nu att ställa några frågor till mig själv som jag kommer att besvara i december, när det har gått ett läsår. 

Hur mår jag? 
Har jag lyckats att inte jobba över en massa timmar utan gå hem i normal tid? 
Jag jag energi över när jag kommer hem från jobbet? 
Orkar jag hitta på saker på min fritid? 
Har jag lyckats hålla bättre ordning på mitt skrivbord så att jag inte lever i ständigt kaos på jobbet? 
Har mitt minne blivit bättre? 
Har jag i stora drag lyckats undvika att stressiga situationer uppstår, som jag ändå inte kan göra något åt? 
Har jag fått tillräckligt med sömn? 

Detta är några av de mål jag alltså ska jobba mot denna höst. Det första börjar idag, att försöka vända tillbaka dygnet och faktiskt få tillräckligt med sömn. Jag vet inte hur ni har lyckats under sommaren men många nätter har jag gått och lagt mig mellan 02 och 03. Det är verkligen inte bra och nu måste jag vända tillbaka på dygnet. Imorgon börjar jag 08.30 och hade behövt sova senast klockan 00. Lycka till Carro :-)  

Imorgon kommer hjärnan ha svårt att ställa om sig till jobb men jag ska försöka ta en sak i taget, börja lugnt och inte stressa upp mig själv. Eleverna börjar inte förrän nästa måndag. Amor

(null)

(null)

(null)
Det gick bra med bröllopet igår. Jag var i lokalen i Ystad ett par timmar och hjälpte till med dekor. Det var jätteroligt och kändes så kul att ta mig an mitt andra bröllop. För er som inte vet är jag utbildad bröllopskoordinator via Johanna Kajsons Great Wedding Academy. Jag har ännu inte hunnit lägga så mycket tid och kraft på företaget för jag jobbar ju heltid som lärare, så det är alltid kul när någon hittar min hemsida och hör av sig med ett uppdrag. Jag hoppas att jag kommer jobba mycket mer med bröllop framöver och kunna utveckla mitt företag men orken har inte riktigt funnits där. Ni vet att jag inte mått bra under flera år men det är absolut ett mål inför nästa år. 

Sista semesterveckan och det blev mycket jobb. Två dagar på ungdomshemmet och en dag med bröllopet. Inte mycket vila med andra ord. Annars har jag träffat kompisar två dagar och haft jättekul :-) 

Jag var helt säker på att jag börjar jobba på tisdag men igår fick jag hem introduktionsbrev och det står måndag. Jag blev bestulen på min sista semesterdag, jag känner mig så lurad hahah… Med andra ord är imorgon min sista lediga dag innan cirkusen kör igång igen och det blir full rulle. Var har denna sommaren tagit vägen? Det är typ läskigt hur snabbt tiden har gått. Bröllopsjobb

(null)

(null)
Idag står bröllopsjobb på schemat. Det har varit väldigt dåligt med jobb pga corona men när jag var i Polen ringde en tjej som ska gifta sig imorgon. Hon behöver hjälp med att dekorera salen och vill ha någon att bolla tankar med. Bröllopet är utanför Ystad så dit ska jag nu. Det ska bli roligt! Äntligen bröllopskoordinatorsjobb igen :-) 
Glad

(null)
Första jobbpasset avklarat och imorgon är det dags för nummer två. Det var verkligen en så intressant och lärorik kväll! Jag gillar jobbet jättemycket och ser fram emot imorgon. Mycket, mycket lärorikt. Det var väldigt mycket nytt att ta in men det blir nog enklare imorgon. Kär

(null)

(null)
Hade jag varit rik hade jag direkt byggt ett hus i Tsilivi och spenderat hela sommaren, varje påsk, höst och sportlov där. Kär i detta ställe. 
EXTRAJOBB

(null)
Idag är en spännande dag! Idag ska jag provjobba mitt första pass på ett ungdomshem och det ska bli väldigt, väldigt spännande. I början av sommaren skrev jag att jag är intresserad av att vikariera extra på lov, helger och kvällar och idag ska jag sätta igång och gå bredvid en personal för att lära mig. Det känns lite läskigt men väldigt roligt. Det blir ett 8 timmars pass och nästa är redan nu på torsdag. Det blir nog väldigt bra för mig att ha jobb som inte alls har med läraryrket att göra. 

Tyvärr behöver jag börja lite senare idag för jag har så galet ont i ryggen så lyckades få en akuttid hos läkaren, precis en halvtimme efter att jobbet skulle börja. Jag måste ta tiden men ska till jobbet så fort jag är klar hos läkaren. 


Klipp, klipp

Förresten, jag klippte mig dagen innan jag åkte till Grekland. Vad tycks? Jag tycker det är så sjukt skönt med kortare hår på sommaren och framför allt utomlands. 
(null)
Jag klippte mig senast i april men tydligen hade det växt en hel del sedan dess. Såhär kort hår har jag nog aldrig haft men jag gillar det riktigt mycket. Nu är det nästan 50/50 ljust och mörkt. Min frisör tror att jag behöver klippa det två gånger till och sedan kan det nog vara helt mörkt. Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra men jag ska prova ha det mörkt och se om jag trivs. Om inte så kommer jag färga tillbaka det blont och veta att jag då behöver färga livet ut. 
Vad häänder?

Ja men vilka "underbara" dagar, eller inte riktigt. Jag vet inte om jag har otur eller om jag bara är dömd till en massa smärta hela tiden? Ingen vet 🥴
(null)
Ja men denna bild summerar verkligen mitt liv de senaste dagarna. Migrän från helvetet och jag har behövt ta så mycket medicin, mensvärk från HELL. Jag sköt upp mensen i Grekland med speciella tabletter och efter de tabletterna blir mensvärken tortyr så jag har fått lida och tagit såå mycket medicin. Inte nog med det så kommer vi nu till det allra värsta. 
(null)
I lördags var vi bjudna till familjevänner på grill och hade det hur trevligt som helst. Det hade regnat och jag skulle gå ner för trappan utomhus. Innan jag vet ordet av det halkar jag i trappan, från typ fjärde trappsteget och smäller med hela ryggen i trappan och halkar ner till sista trappsteget. Detta gick så himla fort samtidigt som allt gick i slowmotion och jag hann bara tänka två tankar "nu dör jag" och "jag kommer hamna i kom och i rullstol resten av livet". När jag låg nere på marken kunde jag inte röra mig men framför allt kunde jag varken andas eller skrika. Jag kunde verkligen inte ta djupa andetag och ännu en gång var jag helt säker på att jag skulle dö. Det enda jag ville var skrika "MAMMA!!!!" men inte ett ljud kom ut och jag tänkte varför kommer mamma inte ut och hjälper mig 🥺🥺 Mamma var inomhus och lyckligt ovetandes om vad som hade hänt mig. Jag fick hjälp upp och hela hela ryggen känns körd. Jag har så ont så det är helt galet. Hela ryggraden tog smällen så jag har ont uppifrån och ner. Första och andra dagen kunde jag inte ens resa mig från sängen själv, så himla härligt :-) 

Natten efter att detta hände tog jag medicin från Polen, det är en ryggmedicin och läkaren varnade för att den är extremt stark. Jag tog den och sov igenom stora delar av natten, den lindrade verkligen smärtan vilket var så skönt. Jag kände mig lite hög men mådde så mycket bättre. Igår tog jag ännu en tablett vilket jag inte borde ha gjort för jävlar i helvete vad dåligt jag mådde. Jag har aldrig känt mig så yr, hela rummet snurrade och jag kunde inte fokusera blicken. Även ett sjukt illamående. Jag satt ute på mammas terass och bara alltså jag vet inte vad det är med mig mamma, det känns som att jag ska dö. När jag la mig i sängen hade jag hjärtklappning och det kändes som om hjärtat skulle sluta slå. Mamma läste på om medicinen för biverkningarna var riktigt skumma och mycket riktigt, det är tramadol i tabletterna vilket ju klassas som narkotika. Det är smärtlindrande och sjukvården skriver ut det men extremt starkt. Jag ska aldrig mer röra dessa tabletter. Jag skulle träffat en kompis igår men fick avboka för mitt mående var hemskt. 

I natt vaknade jag runt 3-5 gånger per timme. 2, 2.15, 3, 3.45 och så fortsatte det. Någonstans i mitten av natten kände jag hur yrseln och illamåendet klingades av men i samband med det kom den sjuka smärtan tillbaka. Jag ska gå över till normala smärtstillande tabletter istället. Hellre ryggont än så som jag mådde igår, fyfan alltså. Inte nog med att ryggen gör så vidrigt ont så är hela rumpan ett enda stora blåmärke, men älskar!! <3 
(null)
Fredagen blev i alla fall hur bra som helst. Hade tjejerna över för filmkväll men vi hade så mycket att prata om så det blev ingen film utan bara en massa prat. Mysigt det också! Hade verkligen jätteskoj. 
(null)
Igår var Jack hos oss ett par timmar, jag satt mest som en orörlig staty men vi hade kul ändå.