slide show

Jag är vaccinerad

Jag är vaccinerad!! Idag fick jag äntligen den första sprutan och det känns så himla bra. Det är något jag längtat efter sedan covid-19 blev känt i mars 2020 men ju längre tiden gick desto mer ångest fick jag. Sprutan har absolut  dämpat min ångest lite och det blir ännu bättre efter spruta 2 som jag ska ha om exakt 6 veckor. Undra hur mycket skydd man egentligen får efter första sprutan? Jag fick Pfaizer så det kändes väldigt skönt. 
(null)
Efter sprutan åkte jag till jobbet. Än så länge mår jag väldigt bra, den enda biverkningen jag fått är att jag har ont i armen. Väldigt ont. Ni som tagit sprutan vet att det knappt går lyfta på armen för att det gör så ont men det känns ändå som en väldigt mild biverkning för det kommer ju gå över om några dagar. Jag har varken fått feber eller liknande och jag hoppas det håller i sig. Imorgon är sista jobbdagen innan långledigt :-) En bättre söndag

Jag har haft en jättbra helg ♥ 
 
I fredags var jag helt slut efter jobbet så det blev en väldigt lugn kväll. Jag var glad hela dagen att jag äntligen ska få vaccin på tisdag, jag har aldrig någonsin blivit så glad av ett samtal som jag blev i fredags. I lördags chillade jag hemma i lägenheten och sedan var jag hos mamma ett par timmar. På kvällen åkte jag för att träffa en kompis och det blev en jättebra kväll, som vanligt. 
 
Idag har vädret varit riktigt bra och jag har njutit av denna söndagen. 
Jag och mamma åkte till Vittfardas café som ligger utanför Sösdala. 
Jag såg på Facebook att de serverade helstekt gris så ville så gärna åka dit. Maten var helt OK men blev ärligt rätt besviken, det var inte värt 199 kr. 
Vi satt utomhus och det var dock supermysigt!! Det var så himla roligt att komma hemifrån och byta miljö. Jag har varit hemma så mycket som aldrig förr det senaste 1,5 året så detta var en trevlig omväxling. 
Det blåste men var klarblå himmel. 
Vi satt där i drygt en timme och sedan fick jag för mig att vi kunde åka till Magle våtmark en runda och så blev det. 
Här har jag inte varit på många, många år. Jag kommer ihåg första veckan på gymnasiet, då gick vi hit med vår naturkunskapslärare haha. Det var en så rolig dag!! Jag hade helt glömt bort hur mysigt och rofyllt där är. 
Det blåste liiite idag :-) men det var bara skönt.
Hur fint? Ska hit med kompisar och promenera framöver, mys? 
Nu har jag suttit på min uteplats och läst en stund. Jag läste klart Camilla Läckbergs bok under en dag, den jag la upp bild på igår. Den var verkligen superbra! Jag satt här tills en spindel attackerade mig. Haha nåja, inte attackerade men den kom allt närmare och spindlar ger mig PANIK, fyfan det absolut värsta jag vet. 
 
Fler sådana här söndagar tack! Nu tänkte jag gå över till mamma en stund, äta glass och kolla på tv. Som jag skrivit tidigare kollar jag nästan aldrig på tv själv, det är sjukt tråkigt? Sedan ska jag ladda upp inför en ny arbetsvecka, bara tre dagar för på torsdag och fredag är vi lediga och mina torsdagar är så tuffa så det känns skönt. På tisdag ska jag ju först på intervju angående jobbet i fängelset och sedan ska jag ta vaccinet. Ha en fortsatt fin dag och en fin start på nästa vecka ♥En morgon i min smak

(null)

(null)
God morgon lördag 💗
Jag ska få vaccin!!

(null)
Fredag! Det har varit en väldigt tuff vecka då jag haft extrema migränanfall. Ni som följer bloggen vet ju att migränen förstör mitt liv dagligen men så ont som jag haft de senaste dagarna har jag sällan. Jag har tagit så mycket medicin och gråtit av smärta men ändå behövt vara på jobbet. I onsdags tog jag 42 botoxsprutor i huvudet och jag skulle egentligen tagit Ajovy, en spruta mot migrän för en vecka sedan men den var slut på apoteket och kom inte förrän idag. Jag vet inte om det är bristen på botox i kombination med att jag inte tog sprutan som är anledning till de senaste dagarnas helvete. Idag hämtade mamma ut sprutan så ska ta den strax. Det är hemskt att leva med migrän och jag känner mig ofta så uppgiven, smärta är något som aldrig går att vänja sig vid då det gör lika ont varje gång men hade jag haft så ont hela tiden som jag haft de senaste fyra dagarna så hade jag på riktigt inte velat leva för det hade inte varit ett värdigt liv då. Att jag ens tänker sådana tankar gör mig så ledsen men det är sanningen 🥺 Jag hoppas att helgen blir lite bättre. 

Nu till någon mycket roligare, JAG SKA FÅ VACCIN PÅ TISDAG!!! Alltså åhhh ni anar inte hur glad jag är. Det var verkligen den allra bästa nyheten jag kunde få. Hela min kropp skriker av ångest varje dag och jag har varje vaken sekund längtat efter vaccinet och varit frustrerad över att det inte är min tur men nu så! Jag fick ett samtal från vårdcentralen för 15 min sedan och de frågade om jag ville ha tiden. Ehh JA. Underbara nyheter! 

Spännande

(null)
Woop, woop!! Kommer ni ihåg att jag skrev att jag sökte sommarjobb som lärare i fängelset? Idag fick jag mejl att de vill träffa mig för en intervju, redan nu på tisdag. Alltså oj! Jag trodde inte att de skulle höra av sig så detta känns väldigt roligt och spännande, och läskigt för det är ju ändå ett fängelse. Jag tänker att jag går på intervjun på tisdag och kollar vad de erbjuder i form av lön och framför allt säkerhet. Jag känner mig stolt över mig själv att jag skrev ett personligt brev som lockade så pass att de erbjöd mig en intervju :-) Jag har bara varit på en anställningsintervju i mitt liv och det var till det jobb jag har nu. Jag har ingen aning om hur många som ska intervjuas och hur stora mina chanser är men det får tiden utvisa. 
Håruppdatering vecka 6

(null)
Jag tycker säkert det är mycket roligare att dokumentera och jämföra mitt hår än vad ni tycker haha, men sorry 🥺 Jag tycker det är spännande att se vad som händer med håret om man låter det växa ut och verkligen dokumenterar en gång i veckan. Från förra veckan har det inte hänt särskilt mycket, frågan är varför det ser tjockare ut på vecka 5 än vecka 6 haha? 🤨
(null)
Vecka 2 till vecka 6 är det liiite större skillnad :-) 

För det första, var mitt hår ens såhär långt?! För det andra, det var ju såå tunt längst ner? 
Grattis älskade du

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
NEJ MEN idag fyller min lilla kille 8 (!!!) år 🥺🥺🥺 Vad händer och när blev han så stor? Jag har fått spendera 8 år tillsammans med denna lilla grabb, fasters älskling. Han ger mig alltså så mycket glädje och bandet vi har är något speciellt. Det har varit jag och han sedan första gången jag tog honom i min famn. Grattis älskade Jack, älskar dig till månen och tillbaka 💗 Jag ser fram emot våra framtida äventyr. Måndag igen

(null)
Klockan 05 på morgonen fick jag svar på coronatestet och det var negativt, vilken lättnad!! Jag försöker verkligen vara jätteförsiktig på jobbet med båda munskydd och plasthandskar när jag tar i handtag men med ett sådant stort flöde av elever går det inte att skydda sig. De har börjat vaccinera riskgrupper nu men Hässleholms sjukhus är så sega och vet inte ens när de kommer skicka ut tider, är så arg!! 🥵 Vill bara ha vaccin nu, mitt psyke orkar inte meeeer. 

Nu sitter jag och rättar läsförståelsefrågor. Mina 7or har läst en av de bästa böckerna som getts ut, I taket lyser stjärnorna, jag jobbar med den varje gång jag får en ny 7a för den är helt fantastisk 🥺 Nu läser jag svaren på frågorna och blir så stolt, vilka elever jag har. Jag har bara sista frågan kvar och sedan ska jag lägga undan jobbet för idag. Jag är väldigt duktig på att dra ut på jobb och det slutar med att jag jobbar hela dagen och så får det inte vara. 10 min och sedan får det vara slut för idag. Mycket mer än kolla på tv en stund, äta och städa händer inte idag. Ska bort till mamma ikväll, vi brukar spendera någon timme ihop även på vardagar. Hade du vågat?

(null)
Hade du vågat sitta här? Och nej, det finns ingen klippa under man kan ställa sig på utan det är ett stup rakt ner :-) Covidtest

(null)
Idag gjorde jag coronatest, fyfan. Det var något jag verkligen ville undvika och har lyckats undvika det i ett helt år. Det är dock så många elever och kollegor som testats positivt nu senaste veckan. 

Jag förstår inte varför man bara kan göra självtester här i Skåne?? Hade så gärna velat att någon tar testet på mig för att säkerställa att det blir rätt. Mamma tog det i halsen på mig men vet i tusan om det blev rätt, jag klöktes men det gör jag av alla tester i halsen, oavsett hur djupt eller inte pinnen förs in. Näsan vågade jag verkligen inte stoppa in pinnen långt, det var ju sjukt vidrigt så helt ärligt vet jag inte om testet kommer visa rätt 🤷🏼‍♀️ Ni som jobbar inom vården, måste testet tas helt korrekt för att det ska visa rätt? Det är ju jättesvårt att veta om man träffat rätt? 

Mammas vaccinering gick förresten bra, hon fick Pfizer och har än så länge bara ont i armen 💗