slide show

Grått och guld

På EM möbler köpte jag, förutom soffan, även dessa två hyllor och den grå prydnaden med ansiktet. 
(null)
(null)
Så stilrent och dessa kommer att passa perfekt i min lägenhet. Jag kommer hänga upp dem exakt så som på bilden, lilla och stora bredvid varandra och prydnaden som på bilden. Tyckte den var väldigt häftig och annorlunda. Sedan får jag se vad jag dekorerar resten av utrymmet med. 

(null)
Dessa stolar är nu också snart mina. Idag köpte jag sex stycken, de är verkligen så snygga och bekväma. Kommer bli så snyggt till köket :-) 

(null)
Ett sådant här avlastningsbord beställdes också, tänker ha det i hallen. Praktiskt, stilrent och modernt. 

Inredning har verkligen blivit mitt nya stora intresse. Det är så himla kul och jag blir både glad och lugn av att gå runt i inredningsbutiker. Nu under corona vågar jag knappt gå någonstans då jag undviker folk efter jobbet men det var lugnt på EM möbler och jag hade munskydd så det kändes okej. Jag längtar till man kan gå i affärer igen utan att oroa sig för corona. 




Trött på det onormala

Exakt ett år sedan. Helt ovetandes om corona, om att hela världen skulle förändras så snabbt. Jag var i Kristianstad med Alexandra. Vi gick i affärer, handlade julklappar och åt buffé på min favoritrestaurang. Jag får en klump i magen när jag tänker på hur allt har förändrats och hur mycket jag vill ha tillbaka det gamla livet. Jag kommer uppskatta alla små saker i vardagen så galet mycket sen 🥺 Jobba utan munskydd, kunna ta i handtag igen, handla i affärer utan att få grov ångest, hämta ut paket utan att oron växer i magen för varje person som kommer in genom dörren, gå på restaurang, träffa vänner, åka till köpcentrum en fredag efter jobbet för att äta och umgås med mamma, åka till Polen utan munskydd, fika i Polen utan att allt ska vara stängt, sitta på restaurang utomlands utan munskydd, kunna plocka mat från buffén igen. Det är bara några av sakerna jag alltid tagit för givet men som jag aldrig mer kommer ta för givet. Snälla 2021, ge tillbaka det normala igen. 
(null)

(null)

(null)
Blir tyvärr ingen liknande dag i år men förhoppningsvis nästa jul <3 




Älskade, älskade soffa - lägenhetsköp

Säg hej till min UNDERBARA soffa!! Åh, jag är helt kär, verkligen. 
Alltså snälla rara, hur fin?! :-) Som tidigare nämnt har det känns som mission impossible att hitta en soffa. Jag åkte till EM möbler idag, bara för att kolla runt lite och när jag satte mig i denna soffan så förälskade jag mig från första stund. Den är så perfekt, den är så skön, snygg och stilren. Färgen är dusty pink så det är en ljusrosa färg, dock ser den inte så rosa ut på bilderna men den är mer rosa i verkligheten och det är sammet. Alla kuddar som har samma färg som soffan medföljer, så himla bra med en massa kuddar som matchar perfekt. På bilden är det en 3,5-sits soffa så min 3-sits är 40 cm kortare. 
 
Jag känner redan nu hur mycket jag kommer att älska denna soffan, det kommer lätt bli mitt favoritställe att sitta på i lägenheten. Här hemma är soffan absolut det ställe jag spenderar mest tid i, jag ligger nästan aldrig i sängen när jag inte ska sova medan andra älskar att ligga i sängen hela dagarna. Sängen är för mig kopplad till sömn. Jag har ingen TV i mitt sovrum nu och kommer inte ha det i min lägenhet heller utan endast i vardagsrummet. 
Vad ligger normalpriset på en soffa i sammet? Jag har verkligen noll koll, då jag aldrig köpt möbler tidigare. Detta är en 3-sits och kostar 18995 kr men idag var det 15% rabatt så den kostade 16146. Det är dyrt för en soffa, eller? Samtidigt känner jag att det är en investering då jag kommer att ha den i många, många år. Kvalite och komfort är väldigt viktigt för mig, både när det gäller säng och soffa så jag försöker att inte ha allför mycket ångest. Affären kan behålla soffan fram till februari då jag flyttar vilket är så schysst. Det är en stor soffa, 225 cm lång så jag känner att det räcker med en sådan och någon fåtölj behöver jag inte ha. Vad har ni för soffa och hur mycket kostade den? 
 
Jag känner mig så himla glad och nöjd. Mamma var med mig och det kändes så himla mysigt att leta efter möbler tillsammans. Jag är så glad att jag kommer att bo granne med min mamma, min allra bästa vän ♥




Glad tjej

(null)
Glad tjej som idag köpt sin allra första dyra möbel, en soffa!! Jag har verkligen haft sådan ångest gällande soffa, jag har bläddrat igenom hundratals sidor med soffor på alla hemsidor man kan tänka sig men inte hittat en enda jag gillar, fram till idag 🥺 Jag var först på Jysk men där håller de ingen kvalitet direkt och sedan åkte jag och mamma till EM möbler, de har så dyra möbler så där trodde jag verkligen inte det skulle bli ett köp men det blev det. Jag blev kär i soffan 🥺🥺 Jag ska visa er den snart! 

Nu ska jag hålla fredag. Har nyss ätit och innan dess fixade jag lite rättning. Ikväll blir det idol och mys. Jag älskar fredagar, det är min favoritdag på hela veckan för jag gillar verkligen balansen mellan jobb och fredagsmys. 




Sprutor och studiedag

Imorgon är det studiedag och då är även jag ledig, så obeskrivligt skönt!! Ledig mitt i veckan, vilken lyx 😍 Dock behöver jag rätta 15 noveller men tänker att det borde gå på en timme. Idag efter jobbet tog jag 38 botoxsprutor så just nu mår jag inte så bra. Sprutorna gör så ont och jag får verkligen ont i magen varje gång jag ska ta de. 38 nålar i huvudet är inte särskilt nice. Dock har de senaste tre veckorna varit ett helvete och jag har haft ont exakt varje dag, dygnet runt så jag hoppas det blir lite bättre nu. 

Min läkare sa att det är ganska säkert att ett vaccin mot corona kommer redan i januari.  Vågar man hoppas? 
(null)

Imorgon är mina planer, förutom att rätta en timme, att byta till vinterdäck på min bil. Sedan tänkte jag läsa lite, kolla Tiktok i lugn och ro (hallå, älskar Tiktok?!), äta god mat och kolla lite inredning på nätet. Sedan ska jag ta ett långt och varmt bad. Kommer bli en myyyysig dag :-) 



Tankar som snurrar just nu

(null)
Måndag igen. Helgerna går så fort och veckorna går så fort men jag gråter inte, 2020 är sämst och jag vill bara att det ska bli 2021, att ett bra vaccin ska komma så att man kan börja leva lite normalt igen. 

Vad gjorde ni i helgen då? Jag var social men på distans. I lördags snapade jag först med en kompis ett bra tag, saknar och längtar tills vi kan träffas igen. Därefter ringde Alexandra och vi pratade i en timme, jag saknar den tjejen så mycket. Jag älskar att umgås med henne och jag saknar våra shoppingrundor och middagar ute. Jag kommer uppskatta det så sjukt mycket när (om?) livet återgår till det normala. Det var himla roligt att prata med henne i alla fall, min fina vän. Kort därefter ringde Anton mig och vi snackade också i en timme. Hallå, när blev jag en telefontjej?! Anton blev förvånad över att jag svarade den här veckan också hahah, vet inte hur jag ska tolka det? Alla behöver social kontakt och träffas man inte så känns det fint att i alla fall prata i telefon. 

Förutom på jobbet, om ni inte jobbar på distans såklart, träffar ni folk utanför familjen då eller hur gör ni? Anton ska ha spelkväll nästa helg och då brukar vi vara fyra stycken, mig inräknat. Hade ni gått? Jag träffar ju hundratals elever och en massa kollegor varje dag på jobbet så jag är ständigt utsatt för social kontakt. Mer än mina kompisar som både pluggar och jobbar hemifrån. Att då ses fyra personer är mindre kontakt än jag får på jobbet, hur hade ni gjort? Jag håller på att bli lite smått galen av att inte träffa någon, förutom mamma under min fritid. Jag är introvert och brukar inte träffa kompisar jätteofta men jag har aldrig varit så "ensam" som jag är nu. Jag saknar så att gå i affärer, jag vill kolla på julpynt men jag vågar inte mig ut i affärer bland en massa okända människor. December är verkligen den mysigaste månaden och att gå runt i affärer och ta in julstämningen ger mig ro i hela kroppen men med både vanlig influensa och corona cirkulerande vågar jag inte, vilket gör mig ledsen. Jag tror jag varit i en mataffär i Sverige tre gånger de senaste 10 månaderna? Sjukt!!



13.04 en söndag

Ett par tuffa veckor på jobbet väntar, betygen ska vara satta om ca tre veckor och det är verkligen den absolut stressigaste tiden för lärare. Underlag ska in, bedömas, allt underlag från hela terminen ska bedömas till en helhet och en mängd betyg ska sättas. Den här veckan och eventuellt nästa har jag cirka 35 faktatexter att rätta och 84 berättande texter (!!) Alltså snälla rara, hur ska jag ens lyckas med det? :-) Imorgon är mitt mål att i alla fall hinna rätta 20 st texter, yeeeey.
Denna veckan var dock en SUPERvecka på jobbet, jag tror aldrig jag haft en hel vecka med så bra lektioner som dessa dagarna. Alla mina lektioner gick enligt plan, det var roliga och effektiva lektioner. Det var mycket skratt blandat med mindsetet; nu kör vi och presterar vårt bästa. Himla kul!! Jag tycker fortfarande mycket om mitt jobb, trots att det ibland känns väldigt tufft. De senaste månaderna har jag nog haft en liten dipp, tror corona har en stor påverkan där också men det har känts tufft som aldrig förr med jobbet. Denna veckan blev jag påmind om att jag ju faktiskt älskar mitt jobb, jag har saknat den känslan. 



Karl Lagerfeld

Förra lördagen var det världsdiabetesdagen, 14 november 💙 Mamma är alltid så fin och köper varje år något till mig, för att hon varje dag beundrar min kämparglöd och styrka för diabetesen. Varje minut de senaste 16 åren har jag kämpat. 16 år, det är en så stor del av mitt liv. När det känns tufft hämtar jag styrka från min tatuering Be strong girl, för det är just vad jag behöver vara. Ibland är allt pest och pina och jag känner hur varje cell i kroppen påverkar men också psyket. Jag trodde det skulle vara lättare att leva med diabetes ju fler år som gick men det är verkligen tvärtom. Allra värst är nog nätterna, under de senaste åren har jag kanske sovit mig igenom max 10 nätter samtidigt. Jag vaknar varje dag ett flertal gånger och kollar då alltid blodsockret. Det är inte medvetet, utan det bara händer och det är inget jag bara kan sluta med för jag styr ju inte över när jag ska vakna. 

Hur som helst, jag fick en nyckelring och en necessär från Karl Lagerfeld. Alltså, så fina saker...<3 Jag älskar Karl Lagerfeld och detta var två av sakerna jag önskade mig i julklapp. 
(null)

(null)

(null)






Sömnen, var är du?

(null)
Tjej som sovit två timmar i natt 🙃 Nej men vilken helvetesnatt det var. Jag vet inte vad som hände men jag var klarvaken när jag skulle sova, och då var ändå klockan strax 01. Jag låg i sängen i timmar, egentligen var jag trött men samtidigt klarvaken. Först somnade jag någon halvtimme och sedan vaknade jag gång på gång. Därefter kunde jag inte somna från 02 till 4.30(!!!) och klockan ringde 6.30. Vad gör man åt sömnproblem? Jag vet inte vad som händer men jag sover så jäkla dåligt på senaste. Det finns ju inget värre än när man inte kan sova och så börjar tankarna snurra och gör allting hundra gånger värre. 

När klockan ringde ville jag bara gråta. Jag har aldrig någonsin varit så trött som idag. Det var galet svårt att fixa jobbdagen. Hjärnan känns som klister, jag kan inte tänka en ordentlig tanke. Jag skulle rätta tre faktatexter men det gick bara inte. Jag längtar tills jag kan gå och lägga mig ikväll och hoppas innerligt att jag kan somna 🥺 Vad gör ni när ni inte kan somna? Några tips? 




Art

När jag fixade min hemskärm med widgets letade jag länge efter de perfekta bilderna att använda. Jag hittade så många fina posters på främst Desenio, som jag använde som bilder. Jag älskar verkligen alla dessa posters och hade man kunnat ha såhär många tavlor hemma hade jag köpt alla. Har ni någon favorit? 
 
Så mycket vacker konst! Alla dessa är precis i min stil. När jag flyttar in i min lägenhet i februari ska jag se om jag får plats med någon mer tavla, i så fall blir det tjejen som är bredvid Hjorten för den är himla snygg!



Söndag

(null)
Glad tjej som testar kameran på nya iPhone 12 PRO, som ett barn på julafton haha. Dock förstår jag inte alla inställningar fullt ut, får läsa på lite.
 
Söndag igen. Jag har en del jobb jag måste fixa, det börjar närma sig betygsättning vilket är den stressigaste tiden på terminen. Jag ska försöka vara ute i god tid och få in det sista underlaget för rättning inom de närmste veckorna så att jag inte sitter med sjuka högar sista veckan och får stresspåslag. Vad ska ni göra idag?



iPhone 12 PRO midnattsblå - new in

(null)

(null)
Nej men snälla, hur fin är inte iPhone 12 PRO i midnattsblå?! Jac älskar den. Rekommenderas, starkt! Hade jag inte varit så rädd om den som jag är hade jag inte velat ha skal på den för den är så fin, men jag vill inte repa telefonen. 



Det är fredag mina vänner

(null)
Fredag, så skönt så! Det har varit en tuff vecka. Nationella prov måndag, tisdag och torsdag så jag har suttit och lyssnat på elevernas diskussioner i drygt 12 timmar. Det som känns så himla bra är dock att bedömningen nu inte längre känns som ett problem. Jag kommer ihåg hur klurigt jag tyckte det var att bedöma NP första åren som lärare medan det nu känns som att alla bitar faller på plats. Jag och mina kollegor hade typ exakt samma reflektioner kring diskussionerna vilket får mig att känna mig trygg i min roll som lärare. Bra diskussioner även i år så det var roligt, samtidigt som det är extremt tufft att sitta och lyssna så många timmar. Idag hade jag äntligen vanliga lektioner igen vilket kändes så kul :-) 

Corona känns fortsattningsvis väldigt tufft. Vi lärare är en extremt utsatt grupp, varje dag träffar jag hundratals människor från olika familjer och avstånd går inte att hålla. Det känns som att corona kryper allt närmare och jag undrar om det verkligen går att klara sig igenom denna pandemi utan att bli smittad? Vi har coronafall på jobbet och för mig som är i riskgruppen känns allt mörkt och jättetufft nu. Skönt med två dagars ledighet, jag ska inte träffa någon utan isolera mig hemma för ångesten är stor, tyvärr. Vad ska ni göra i helgen? Jag ska bara umgås med mamma och det ska bli så mysigt. Ikväll ringde Anton mig och vi pratade i telefon i 1,5 timme. Det har nog aldrig någonsin hänt?! Jag avskyr att prata i telefon, här kommer min introverta sida fram väldigt mycket. Jag blir stressad och helt ärligt struntar jag i att svara många gånger och smsar sedan istället. Dock var det verkligen trevligt att prata idag, vi hade så mycket att prata om så 1,5 timme flög verkligen iväg. Nu kollar jag idol, Caspar alltså <3 



IOS14 homescreen

I förgår kom ääääntligen min nya mobil, iPhone 12 PRO. Jag var så sjukt trött på min iPhone X, jag måste verkligen ha fått ett måndagsexemplar för det är den absolut sämsta iPhonen jag någonsin ägt. Jag har bytt skärm på den typ fem gånger? Jag är så nöjd med denna. Älskar färgen, valde den blåa och formen är så nice. Den är också lite större och bara perfekt. Jättebra kamera också så tummen upp. En annan väldigt bra sak är batteritiden, håller så länge. 

Jag hade inte uppdaterat till iOS14 på min X så det blev en stor förändring nu. Jag har ju sett att typ alla har gjort om sina hemskärmar och nu har jag också gjort det. Det tog runt 10 timmar för oj så mycket pill det var men jag blev så nöjd :-) 
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag älskar att mobilen blir så mycket mer personligt tack vare alla Widgets med bilder. Hur fint blev det inte? Jag bytte också omslag till ett par appar men gör man det öppnas appen via genvägar och det tar några sekunder längre vilket är störigt. 

Ni som har iPhone, har ni fixat er hemskärm? 



La playa

En kväll i augusti på en strand i Spanien ♥
Ojoj som jag njöt. Helt osminkad, solbränd och migränen bättre än på länge. Vad mer kan man begära av livet? 



Spanska kaktusar och munskydd

Nuu vänner, nu kommer bilder från älskade Spanien. Jag hade verkligen en grymt bra vecka där i början av augusti. Jag vill bara vara där igen, jag älskade varje dag ♥
Jag var lite busig och tog av munskyddet en liten stund utanför hotellet. Det negativa med Spanien i år var att munskydd är obligatoriskt överallt. På hotell, restauranger, stan, gator osv. Enda stället man fick vara utan var stranden, och det var när man väl hade lagt sig på solstolen. I Grekland som jag bara var någon vecka tidigare var det inte lika hårda regler och vi behövde inte bära munskydd på hotellet. I denna värmen var det jobbigt med munskydd, i Polen tyckte jag inte alls det var lika jobbigt men här var det. Allra jobbigast var det på hotellets restaurang, jag och många fler glömde munskyddet så ofta när vi skulle hämta mer mat och kom på det på halva vägen och fick snällt vända tillbaka till bordet och hämta :-) 
Maten på hotellet var samma upplägg som i Grekland. Man pekade på det man ville ha och kockarna la upp det på tallriken. Det är väldigt annorlunda, man är ju så van vid att själv ta när det är buffé. 
Vi bodde på The Sea Hotel i Can Picafort på Mallorca. Hotellet hade ett perfekt läge, precis vid en vacker sandstrand med turkost vatten. Hotellet är 4 stjärnigt men jag tycker nog inte riktigt det når upp till det. Kanske var jag bortskämd efter det 5 stjärniga hotellet i Grekland där servicen var på topp. Detta hotellet var mycket större än det i Grekland och då känns det inte heller lika personligt. Rummen var rätt fina, men jag har bott på finare hotell. Kan absolut tänka mig att åka tillbaka dock för läget kan inte bli bättre och jag älskar Can Picafort som ställe. Förhoppningsvis åker vi tillbaka nästa sommar, då med min bror och Jack också. Dock kan vi inte bo på samma hotellet för det är 18+ men precis bredvid ligger ett familjehotell som ägs av samma kedja så det blir i så fall det. Nästa sommar hoppas vi att corona inte längre existerar, eller att det i alla fall finns ett vaccin så att läget i värden stabiliserar sig...



HUR, VEM, VILKEN, VAD?

Såg denna hos finaste Hilma och blev sugen på att själv svara på frågorna. 
 
HAR DU?

Folköl i kylen?
 Nej haha! Öl kommer aldrig någonsin att ta plats i min kyl, inte någon alkohol alls närmare bestämt. 

Något husdjur? Nej, djur är inte rikigt min grej. Dör för Golden Retrievers dock, finns inget sötare...<3 Det är så mycket jobb med en hund och det passar inte in i mitt liv just nu. 


Puder på dig? 
Nej, inget smink just nu men till vardags använder jag puder men aldrig foundation. Jag äger inte ens en foundation vilket är jätteovanligt vad jag förstått det som? 

Framtidsplaner? Ja, ja, ja! Komma till ro i min framtida lägenhet, resa till Aruba, köpa hus i framtiden och kanske, kanske, kanske börja plugga. Vi får se!


Någon sjukdom? Diabetes typ 1 och kronisk migrän. 


Några MVG:n? 
Jag hade 21 av 29 MVG på gymnasiet, är väldigt stolt över mina betyg. 

Något beroende? 
Shopping, inredning och resor. 

Nagellack? Inte på mig, använder bara nagellack under sommaren när jag är utomlands av någon anledning. 
Ett helt lager skulle man kunna säga. Just nu har jag svart på mig.

Någon vän som bor i ett annat land? 
Nej men hade gärna haft! 
 
 
VEM?

Avskyr du? Avsky är ett starkt ord men jag avskyr sorgligt nog min pappa. Han är sedan många år inte alls en del av mitt liv längre och om vi ser varandra i affären eller på en restaurang går vi bara förbi varandra. Hur sjukt är inte det egentligen? Jag kommer aldrig att prata med honom, han har förbrukar alla chanser som finns att visa hur en pappa ska vara och jag behöver inte en sådan person i mitt liv. Sedan avskyr jag en person till, extremt mycket men det tar vi inte här. 


Längtar du mest efter? En person, men inga namn nämnda...<3 Sedan saknar jag morfar supermycket men vi kommer ju aldrig mer att ses. 💔


Stör du dig på? Det finns ett par personer men inga jag nämner här såklart. Annars i övrigt stör jag mig på människor som festar under corona, kan man verkligen inte hålla sig borta? Jag stör mig också på uppkäftiga människor som inte vet vad respekt innebär. 


Diskar? Diskmaskinen, jag avskyr verkligen att diska och funderar på riktigt på papperstallrikar när jag flyttar hemifrån. Haha nejdå men nästan så faktiskt. 

 
 
VILKEN?

Tidning läser du?
 Amelia, bästa tidningen. 

Buss åker du oftast? Jag åker aldrig buss eller något kollektivt alls. Sedan jag tog körkort för nästan fyra år sedan har jag aldrig suttit i varken en buss eller ett tåg. Utomlands åker jag bara taxi. 

Dag fyller du år? 
26 februari. 

Årstid föredrar du? Våren är ju himla fin. Sommaren är ju nice för då är man ledig och jag älskar havet mer än allt, men tycker det blir jobbigt när det är för varmt för jag ogillar att svettas. Vintern är ju superfin och hösten är lite mysig. Nu blev det plötsligt alla fyra årstider haha men jag gillar faktiskt alla på sitt sätt. 
 
 
VAD?

Gör du nu? Vaknade för bara en stund sedan. Nu sitter jag på soffan och skriver detta inlägg. Snart ska jag äta frukost. 


Gör dig till en bra människa? 
Men gud vad svårt... Ingen aning faktiskt. Att jag är empatisk och ödmjuk kanske.

Gör dig till en dålig människa? 
Ibland är jag väldigt otålig och väldigt envis. Jag kan också lätt bli arg hemma och det påverkar mina närmaste. Hemma är jag också väldigt lat och borde hjälpt till så mycket mer än jag gjort. 

Vill du arbeta med? Lärare som jag gör nu, och så vill jag fortsätta med att ordna bröllop, som jag ju också är utbildad till. Att bli mäklare är en dröm jag har och om jag känner mig själv kommer jag troligtvis hoppa på det tåget någongång i livet. Kanske pausa läraryrket ett tag? Det är ett jäkligt tufft yrke som får många lärare till att fundera om vi verkligen kommer orka. 


Är roligast just nu? Flytten, eller själva flytten i sig är inte kul för det är så galet mycket att göra men själva processen att bygga upp något eget. Jag längtar verkligen till februari. 


Har du på dig nu? 
Ett par svarta mysbyxor från Calvin Klein och en rosa hemma-tröja.  

Äger du för skor? Oj, en massa. Över 30 par. Mest skor från Gant tror jag.


Har du för skostorlek? 41


Läser du för bok? Igår läste jag ut "Nio liv" av Emelie Schepp, jag återkommer till den för det var verkligen en av de bästa böckerna jag läst, någonsin. Idag ska jag börja på en bok av Shari Lapena. 


Ska du göra nu? Äta frukost, titta på en julfilm (<3), städa, packa upp min resväska från Polen. Sedan är dagens planer att lägga upp en massa annonser på Tradera för jag behöver få ihop de pengarna jag slösade i Polen. Jag har fortfarande de allra största möblerna kvar att köpa och jag behöver pengar. Jag ska också fylla i mina elevers resultat från en redovisning, mejla föräldrar och skriva en vikarieplanering då de nationella proven drar igång imorgon och jag ska sitta och lyssna på de muntliga proven hela måndag, tisdag och torsdag. 

 



Hejdå lägenheten ❤️

Nu är vår lägenhet uppe på Hemnet. Det var så himla roligt att se bilderna, väldigt duktig fotograf. Här har jag bott i 25 år, nästan hela mitt liv. Jag har fått världens bästa uppväxt här, med mamma och min storebror. Mamma flyttade in hit och hade ingenting, hon byggde sakta men säkert upp en trygg uppväxt för oss barn. Jag har så många fina minnen härifrån. Jag flyttade in hit när jag var 1,5 så nästan hela min bebistid, hela min barndom, tonårstid och starten på vuxenlivet har jag bott här. Denna bostad kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag tackar mamma för 25 år här. Det känns vemodigt att lämna, men för mamma känns det ännu värre, hon är verkligen sentimental. Jag ogillar starkt förändringar men känner samtidigt att det är dags för en förändring, jag är taggad på att flytta hemifrån och det ska bli roligt att ha något som är mitt. Uteplatsen gör mig ännu mer taggad. Det känns bra, samtidigt som det känns sorgligt. Sista julafton någonsin här, ahh... ❤️

 Jag vet folk som flyttat runt 10 gånger och jag kan verkligen inte förstå det. För mig är det en trygghet att stanna på samma ställe, att flytta gång på gång är verkligen min stora mardröm. Jag hade aldrig kunnat känna ro. 
(null)

(null)
Vår stora och luftiga hall. 
(null)

(null)

(null)
Köket - jag blev så himla nöjd med dukningen inför fotograferingen. Här ser ni smygtitt på lite av det jag köpt till nya lägenheten. Allt grått porslin är nytt, hur fint? Vasen köpte jag i Polen och den är magiskt vacker, och ljushållaren likaså. Även den gråa plattan och smörknivarna i rosé. 
(null)

(null)
Vårt vardagsrum, det rum jag spenderat och fortfarande spenderar absolut mest tid i. Jag älskar verkligen detta vardagsrum, här mår sin jag allra bäst. 
(null)
Här är mitt fina, renoverade rum. Jag älskar att det är så ljust och modernt. Ett sådant här rum kommer jag inte ha i min lägenhet så det är 3 rum och inte 4 som här, jag kommer sakna det. 
(null)
Och här är det andra renoverade rummet, min älskade, älskade walk in closet. Jag vet inte hur jag ska klara mig utan den, detta rum är drömmigt. Jag är så glad att jag fick ett helt rum här och fick bygga upp en walk in closet som har varit en dröm så länge. I min lägenhet kommer jag också att ha en walk in closet, det är en av anledningarna till att jag ska bo i en 3a. Dock är det rummet mindre än detta så det kommer inte bli en riktigt lika stor WIC och det fina ljusa trägolvet kan jag ju inte ta med mig. Jag hoppas det blir någorlunda fint ändå. 



18.47

(null)
Onsdag, check! Från och med idag har vi digitala konferenser vilket innebär att det blir uppkopplade möten varje måndag och onsdag efter jobbet. Jag gillar faktiskt inte att jobba digitalt. Min kompis älskar det och han vill gärna fortsätta även efter corona medan jag känner tvärtom, att det inte alls är min grej för jag älskar att vara effektiv på arbetsplatsen. Jag får mycket gjort på jobbet medan jag tycker det är svårt att komma till skott hemma. Vissa lärare älskar att rätta hemma medan andra tycker det är mycket bättre på arbetsplatsen. Jag försöker att inte ta med mig rättning hem utan istället sitta kvar. 
 
Jag fick en fråga hur det gick hos gynekologen jag var hos vecka 43, besöket jag var så orolig inför. Det gick bra! Jag skakade innan, var så jäkla orolig men han sa att allting såg bra ut och det var som om en sten föll från mitt hjärta, en sådan lättnad. Gynekologen tog ultraljud och det var allt annat än trevligt, det gjorde jävligt ont rent ut sagt. En fet maskin som stoppas in, riktigt vidrigt. Han kunde dock se äggstockar, äggledare, livmoder och allt då så det var toppenbra. Så tjejer, gå till gyn så fort något känns ovanligt och ta era cellprov för det är SÅ viktigt. Jag var livrädd inför mitt första cellprov för ett år sedan, jag hade skjutit upp det i flera år men sedan blev jag arg på mig själv. Cellprov kan rädda liv och det är faktiskt inte farligt alls. Ja det är obehagligt en kort stund men man överlever, absolut. 



Inköp från Polen

I Polen köpte jag GALET fin inredning!! Jag är verkligen förälskad i allt jag har köpt. Det är så fina saker. Jag köpte liiiite för mycket men det var svårt att hejda sig när det fanns så himla mycket fint i varje affär. Jag kommer att visa er exakt allt jag köpte i februari när jag får nycklarna till min lägenhet. Det är så mycket fint ♥ Nu får det bli köpstopp på inredning för min del för jag kommer snart inte få plats med allt. 
 
Förutom inredning köpte jag även en del kläder. Jag var främst fokuserad på inredning den här gången så det blev verkligen inte så mycket kläder som det brukar bli men jag är så himla nöjd med allt jag köpt.
(null)
HUR, HUR mysig tröja?! Perfekt till hösten!! 
(null)
Köpte en likadan i grå för att jag tyckte om modellen så mycket. 
(null)
En röd, superfin klänning. 
(null)
En sminkborste, mitt favoritpuder och en spray man sprayar hemmet med, luktar exotiska frukter. 
(null)
 
(null)
En kanonsnyggt men lite annorlunda tröja. 
(null)
En lång grå klänning med vit krage. Den är så fin. Tyvärr glömde jag fota hela. 
(null)
Lite spets fick det också bli. 
(null)
Stilren men väldigt skön skjorta. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Mysigaste jackan ever!! Kommer bli en sådan favorit. 
(null)
 
(null)
Mössa från Calvin Klein. Den passade så himla bra till jackan så jag var bara tvungen att köpa den. 
(null)
Detta var det enda plagg jag inte fotade i provrummet så det ser inte jättefint ut på bilden men jag gillar verkligen tröjan starkt. Egentligen är den inte alls min stil och rätt långt från min comfortzone när det gäller kläder men jag tycker det är kul att prova lite olika stilar. Jag tänker att jag ska bära denna ovanpå en långärmad, vit tröja. Kan kanske bli fint? 
En jättefin långkjol som inte gör sig helt rättvisa på bild, men den är verkligen magisk.
Iphoneskal från Karl Lagerfeld. Om ett par veckor kommer äntligen min nya mobil, iphone 12 PRO. Jag har väntat på min 11 PRO sedan i juli men för ett par veckor sedan fick jag reda på att Telenor antagligen inte kommer få in den i lager mer och då fick jag byta till 12 PRO. Jag har dock redan köpt 10 skal till 11an så jag är inte särskilt glad över det... Jäkla Telenor. Hur fint är inte detta skal dock? 




Höstlovet slut

Nu är jag hemma i Sverige igen. Jag kom hem sent igår och har nog aldrig känt mig så trött som jag gjorde då. Både igår och idag känner jag mig helt slut i hela kroppen. Det har varit tre helvetesdygn med blodsockret. Jag har haft mellan 17-25 i princip hela dygnet och de fåtal gånger jag äntligen fick ner det till under 9 varade i en kvart innan det steg igen. Att ligga så högt i blodsocker tar på kroppen obeskrivligt mycket, jag mår skit då. Synen försämras också markant och just nu ser jag väldigt suddigt. Nej, jäkla skitsjukdom det här och de flesta dagar brukar jag ändå fixa det bra men under sådana här dygn blir jag alltid jätteledsen och tänker varför just jag fick diabetes och att jag kommer ha det hela livet. Då är det svårt för mig att blicka framåt för de jobbiga tankarna tar över och allt känns hopplöst. För fyra dagar sedan hade jag perfekt blodsocker, sedan bara vände det från en dag till den andra. 
 
Jag känner verkligen att jag hade behövt ha lov efter lovet nu för jag är verkligen helt slut. Jag hade det superbra i Polen men jag kan inte säga att jag är utvilad, utan verkligen tvärtom. Det var längesedan jag kände mig så trött som nu. Det har varit extremt mycket med flytten de senaste veckorna, i samband med extremt mycket på jobbet och då blir det för mycket för mig. Jag har fortfarande inte kommit ut ur min utbrändhet och jag orkar verkligen inte lika mycket längre. Det blir svart för ögonen och jag känner att orken bara tar slut. Jag har mått bättre det senaste halvåret men på väg hem från Polen, på båten brast det igen. Vi skulle gå till restaurangen och äta 12.40, precis efter att vi hade installerat oss i hytten. Vi kommer upp till restaurangen och de säger att de inte öppnar förrän 14.00 pga corona så vi var tvugna att gå tillbaka till hytten. Jag blev helt matt och började gråta. Att byta om till myskläder, lägga mig i sängen och en timme senare gå upp, byta om till vanliga kläder, sätta upp håret och gå upp en trappa till restaurangen kändes som att bestiga världens högsta berg och jag började gråta av bara tanken. Det var inte bra, för den känslan har jag inte känt på över ett år och det gör mig så ledsen över att vara där igen. Jag behöver helt enkelt dra ner lite på tempot nu men det är svårt med mycket jobb, kombinerat med att allt med flytten aldrig tar slut. På tisdag kommer fotografen och vi har fortfarande så mycket att göra så jag blir helt matt. Men men, imorgon är det back to work och det känns tufft.