slide show

POLEN

Jag är framme i Polen! Eller vi kom fram i söndags men jag var så galet trött på kvällen så orkade ingenting. Jag är fortfarande väldigt trött 🥺 I måndags var faktiskt min första riktiga semesterdag så det är inte konstigt jag fortfarande är trött. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Båtresan var dryg. Det tar 8,5 timme och min mensvärk var brutal. Verkligen sämst tajmat någonsin då ni vet hur vidrigt ont jag har. Låg med kramp i flera timmar, usch mardröm. Hur som helst, vi åt middag på båten och sedan försökte jag sova ett par timmar men sängen i hytten var stenhård och hur lätt är det att sova på en båt? Det blev alltså inte mer än 3 timmars sömn. 
(null)
Äntligen av båten. På vägen till Szczecin stannade vi och åt frukost på McDonalds för det var det enda som var öppet men tyvärr ger det mig alltid skyhögt blodsocker och detta var inget undantag. 

Vi kom fram till hotellet men rummet var inte färdigt än så vi gick till köpcentret Galaxy som ligger precis bredvid. Där köpte jag en del inredning och så fikade vi. 
(null)
Det var så underbart att få känna sig som människa igen. Jag har inte varit ute och shoppat på snart ett år och inte heller fikat någonstans. Det känns fortfarande såklart inte som vanligt för oron för corona finns där och munskydd + plasthandskar är vardag men det kändes ändå så roligt att kunna göra något jag älskar. Kolla på fikan, mums!! 
(null)
(null)
Vi bad om att få samma rum som förra året och det fick vi. Så himla fint och mysigt rum! 
(null)
(null)
Vi är typ ute hela dagarna och sedan när vi kommer hem är jag helt slut så har verkligen inte ens orkar skriva detta inlägg. 

Vad har vi gjort sedan i söndags då? Ätit och shoppat, livet är bra :-) 
Mot Polen

Idag åker jag och mamma till Polen. Jag har längtat så mycket. Sist vi var i Polen var i oktober och då hade Polen stängt igen nästan helt. Inga matställen var öppna och allt var kaos men vi var tvungna att åka dit för att ordna saker efter morfars död. Innan dess var juni för ett år senaste gången vi var där. Det var den semestern som skulle bli så himla bra, jag skulle äntligen få krama om morfar igen efter ett helt år och så går morfar bort bara två dagar innan vi skulle åka så istället åkte vi till hans begravning. Hur bisarrt? Jag kommer aldrig glömma samtalet jag fick den 26 juni, exakt ett år idag. Caroline, morfar är död. Jag ryser fortfarande när jag skriver det, jag saknar morfar så himla mycket. Jag känner mig inte hel utan honom, jag känner att det saknas en bit av mitt hjärta och den biten är morfar. Det gör fortfarande ont, så ont. Älskade, älskade morfar. Jag hoppas du har det bra i himlen, och att du är återförenad med mormor. Mitt hjärta värker av kärlek till er ♥
Morfars begravning är det absolut värsta jag upplevt i hela mitt liv, och att se honom i öppen kista. Under begravningen grät jag som ett litet barn, jag kunde inte andas och jag kunde inte sluta gråta. Det gjorde så ont, så jävla ont i hela mig. 
Att se morfars kista sänkas ner under marken, det var bara så omänskligt jobbigt. Det kändes som om hela jag slets itu och när jag kollade på mamma krossades mitt hjärta ytterligare. Det gjorde så ont att se mamma så ledsen. Allting gjorde så förbaskat ont. 
Hemma hos morfar, här kommer jag aldrig mer att sätta min fot och det är en sådan konstig känsla.
 
Det är så märkligt att åka till Polen och inte träffa morfar. Jag har åkt till Polen för att träffa morfar i 27 år och helt plötsligt åker jag till Polen och kan inte längre träffa honom. Polen kommer alltid vara som ett andra hem för mig, en del av mitt hjärta tillhör Polen. Det är väldigt viktigt både för mjg och mamma att gå till kyrkogården och denna gången hälsa på både mormor och morfar 💔
 
Vi stannar en vecka och ska bo på hotell, samma hotell som i oktober för det var superfint. Planerna är inte många utan vi ska som sagt till kyrkogården, träffa mammas bästa kompis som kommer en dag och i övrigt ska jag och mamma bara shoppa, shoppa, shoppa och äta en massa gott. Ska bli så mysigt att äntligen komma bort från både Hässleholm och Sverige!! 
SEMESTER

Från och med idag har jag semester! himla skönt och välbehövligt. 6 veckors semester och jag ska njuta av ledigheten exakt varje dag. Jag har raderat alla jobbrelaterade appar,  gömt undan allt jobbrelaterat och tänker inte  göra någonting som har med jobbet att göra förrän den 8 augusti igen. Jag ska även försöka att inte tänka på eller prata jobb. Jag är ganska dålig på det och det blir lätt jobbprat med tex mamma under min lediga tid men jag ska verkligen försöka att koppla bort jobbet helt för jag behöver det. 

Det är så märkligt det här med att vara lärare och semester. Månaden innan skolavslutning är galet intensiv och man gör ingenting annat än tänker på jobb dygnets alla vakna timmar. Sedan kommer sommarlovet och helt plötsligt ska man kunna slappna av? Det går inte bara sådär utan det tar för de flesta lärare ett par veckor innan man verkligen kan komma ner i varv. 
(null)
Glad men väldigt trött och sliten tjej som förtjänar semester. 
(null)

(null)
Två bilder från lovskolan som publicerades på Hässleholms kommuns Instagram. Vilket gäng vi varit! Heja oss, vi är grymma <3 Nöjd med sommarjobbet och känner jag mig själv rätt kommer jag att vilja jobba där även nästa år. 

Tack och hej jobbet för det här läsåret, ses och hörs i augusti. Innan dess; chao adiós! MIDSOMMAR

Glad midsommar på er 🌸🌼🌻

Midsommar är verkligen inte min favorithögtid men det verkar verkligen vara svenskarnas höjdpunkt på året? Typ viktigare än julafton, jag förstår inte :-) Hade jag haft möjligheten att jobba på midsommar och fått ob hade jag mer än gärna gjort det. Jag dricker ju inte alkohol och det är väl en anledning till att jag inte älskar midsommar då jag tycker det är alldeles för mycket alkohol inblandat. 
(null)
Igår var jag med en kompis hela kvällen och vi hade det lika roligt som alltid. 

Idag ska jag fira midsommar med mamma, hennes kompis och familjen Gorny. Alexandra kommer och efter att vi grillat går vi hem till mig som vi brukar, fördel med att bo granne med mamma ;-) 

Hoppas ni får en fin midsommar 🌸Jobbet på lovskolan 2021

Imorgon är det näst sista dag på sommarjobbet. Jag är trött, väldigt trött men det har varit två fina veckor. Jag kommer ihåg att jag efter förra sommaren tänkte "aldrig mer" för det var riktigt tufft men det tuffa glömmer man snabbt bort och de fina stunderna finns kvar desto längre. 
 
För er som inte hängt med så jobbar jag på lovskolan. Det är en skola som är de två första veckorna under elevernas sommarlov. Där går elever från hela kommunen som har fått F i något ämne, t.ex. matte, svenska, svenska som andraspråk eller matte. Vi är ett flertal pedagoger som har hand om en elevgrupp var. Jag har en grupp på förmiddagen och en grupp på eftermiddagen. Ett fåtal elever har svenska hela dagen. 
 
"Ni kommer jobba hårt, men få så mycket tillbaka". Dessa ord skrev rektorn på lovskolan till oss pedagoger innan vi körde igång och det stämmer så himla bra. Vi jobbar och sliter extremt hårt men ojoj så mycket vi får tillbaka. Jag får gåshud när jag tänker tillbaka på de senaste dagarna. 
 
Jag har elever från åk 8 och åk 9. Eleverna i åk 8 får inget betyg utan är där för att stärka sig i svenska, medan åk 9 är där för att förhoppningsvis få ett godkänt slutbetyg och kunna komma in på gymnasiet. Svenska är faktiskt det enda ämnet av alla 16 skolämnen som måste vara godkänt för att kunna komma in på gymnasiet, grundskolans svenska går nämligen inte att läsa in på gymnasiet som det går att göra med matten eller engelskan på en del linjer. Därför är det så himla roligt att jag kan vara en bidragande faktor till att eleverna kommer in på gymnasiet. 
Trött men glad
 
Vi har helt underbara elever. De kommer dit varje morgon, trots att de egentligen har sommarlov och är rejält skoltrötta. De kämpar och kämpar och ger inte upp, äkta kämparglöd. En del elever är på lovskolan för att de haft hög frånvaro och inte lämnat in uppgifter, andra är där för att distansen inte fungerat för dem och en grupp är där för att det inte klickat med läraren och de har tappat all motivation. Vissa elever har väldigt svårt för en del områden och har hamnat på lovskolan på grund av det. Det finns väldigt många olika anledningar och varje elev är unik.
 
I åk 9 gör man prövningar. Även om det är ett kunskapskrav som eleven inte klarat av behöver man testa av alla 14 kunskapskrav för att eleven ska kunna få betyg. Redan i fredags satte jag ett betyg, det var wow-faktor! I fredags lyssnade jag på en diskussion kring kärlek som ett par i min grupp hade. Jag blev helt förbluffad, vilka ungdomar och vilka kloka tankar de besitter! Ungdomar som var helt okända för mig tre dagar tidigare gav mig plötsligt gåshud och jag kände mig som en stolt mamma. För varje moment som en av mina elever klarar blir jag så glad och peppad att fortsätta, fortsätta puscha dem mot ett godkänt betyg i svenska. Eleven som blev godkänd redan förra veckan sa en sådan fin sak till mig att jag var tvungen att skriva ner det "Detta är första gången jag känner att jag vill vara i skolan och prestera, för jag har blivit bemött av dig på ett helt annat sätt än jag tidigare blivit bemött. Jag känner att jag har lyckats och nu är jag för första gången taggad inför gymnasiet". Alltså, fina fina elever ♥ Denna kommentar gjorde mig gråtfärdig, jag älskar mitt jobb. Jag gör skillnad i dessa elevers liv och det känns så fint. 
 
Sedan dess har jag tre andra elever i åk 9 som också blivit godkända. Varje gång en elev blivit godkänd går vi ner till musiksalen som är en samlingssal där rektorn sitter. Jag säger "vi har ett betyg" och eleven lyser upp och all personal också. Min glädje och stolthet syns nog på kilometers avstånd. Jag är så jäkla stolt över vartenda en av mina elever! De kämpar och de lyckas, helt underbart. Imorgon och på torsdag hoppas jag kunna sätta ett par betyg till. 
En elev har engelska på förmiddagarna men har valt att sitta hos mig hela dagen, även när hen ska jobba med engelska. Hos mig kände hen trygghet och lugn, så fint. 
Mitt (stökiga) skrivbord. 
Nöjd, glad och framför allt stolt lärare!! 
 
På lovskolan finns helt andra förutsättningar än i ett klassrum. Idag satt jag t.ex. med en elev och skrev texter under tre timmars tid. Tre timmar, förstår ni hur mycket man hinner på den tiden? I ett klassrum får varje elev allt mellan 1-5 minuters hjälp av en lärare, här kan eleven plötsligt få fyra timmars hjälp. Det är guld värt och det går att anpassa undervisningen på ett helt annat sätt. Det går att hitta strategier som passar varje enskild elev. 
 
Det blir nog tydligt för alla inblandade att jag är en extremt engagerad lärare. Jag lägger ner hela mitt hjärta och själ på detta men jag får så mycket tillbaka. De stunderna eleven förstått att det räckt för ett godkänt betyg, alltså wow. De stunderna lever man på länge som lärare. 
 
Nu kör vi onsdag och torsdag, och sedan väntar en välförtjänd semester för min del. Samma plats, ett år senare

(null)

(null)
Samma ställe, ett år senare. Jag är tillbak framför samma spegel, på samma jobb 😜 Hade jag verkligen såhär långt hår för ett år sedan? Vaaa. Det var ju jättelångt? Saknar det! Samtidigt som det är skönt med kort, ska snart klippa det kortare igen och när det bara är mörkt ska jag låta det växa ut. 

Nog om mitt hår. Idag var det sommarjobb dag 5/8. Nu är det bara tisdag, onsdag och torsdag kvar och sedan SEMESTER!! Detta fixar jag, nu är det nära. Wohoo. Midsommar på fredag och på lördag åker jag till Polen, taggad till tusen 💗 Imorgon ska jag ta dos nummer 2 av coronavaccinet, det känns helt fantastiskt. Jag kommer äntligen att vara fullvaccinerad! 
Dig älskar jag

(null)

(null)
Extremt hektisk vecka på sommarjobbet, har framför allt inte ens haft ork att öppna bloggen och skriva ett inlägg. 

Igår var jag på stranden med Jack, helt underbar dag. Visar fler bilder senare. Idag ska jag till stranden igen, denna gången bara med mamma. Det är inte lika varmt som igår och framför allt inte lika soligt men jag ser ändå fram emot att läsa och sitta ute i friska luften. Ha en fin söndag <3 Vecka 5 till 13

8 veckor mellan bilderna. Har det hänt sådär jättemycket med håret? Njae, det har växt lite vilket märks för jag börjar bli väldigt mörk. Jag tvekar typ varje dag och är såhääär nära att bara boka en tid för slingor men nu har jag väntat så länge utan att färga det så är det någongång jag ska prova hur det känns att vara brunett så är det nu. Om jag sedan inte kommer trivas i det vet jag att jag helt enkelt kommer behöva fortsätta färga det. 
(null)
Jag har bokat klipptid innan jag ska till Grekland, skönt att få det kortare då tänker jag. 

Det stora problemet just nu är att det mörka håret blir extremt fett. Det är helt sjukt, redan ca 20 timmar efter att jag tvättat håret är det mörka redan fett, riktigt fett. Jag tvättar mitt hår var tredje dag men det går ju inte. Jag hatar fett hår, mår så dåligt då. Vad kan man göra åt saken? Ni som har mörkt hår, har ni samma problem eller det är bara något fel med mitt hår? 🙄Sommarjobb dag 1

(null)
Idag börjar mitt sommarjobb. Ska jag vara ärlig så känner jag mig extremt sliten och inte pigg överhuvud taget, men vad ska man göra? Jag vet att jag kommer göra ett bra jobb, trots att jag inte är särskilt taggad just nu. 8 jobbdagar kvar till semester!! För att fixa detta utan att köra slut på mig själv måste jag såg och lägga mig kl 23, så att jag får 8 timmars sömn och släppa jobbet när jag kommer hem. Förra året slarvade jag med sömnen vilket jag vet kommer leda till att jag når botten och inte ens kommer kunna njuta av min semester när den väl kommer. Önska mig lycka till :-) En magisk helg

Förra helgen var en riktigt bra helg, bästa på väldigt länge faktiskt. På fredagen åkte jag hem från jobbet i normal tid, solade en stund, åt snacka på uteplatsen och sedan träffade jag kompisar och hade det väldigt roligt. Lördagen spenderade jag hela dagen med min älskade familj. Min bror och Jack kom till mamma och så åt vi middag och satt ute på uteplatsen hela eftermiddagen och kvällen, underbart. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Älskaaaar er ❤️

På söndagen var det fortsatt fint väder så jag och mamma åkte till Yngsjö. Det blev verkligen en helt fantastisk dag. Det finns ingenstans på hela jorden jag mår lika bra som jag gör vid havet. Jag älskar havet mer än ord kan beskriva. Jag känner mig lycklig in i själen när jag hör vågornas brus och blickar ut mot havet. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Men alltså VA, hur fint?! Det var väldigt fint väder i Yngsjö, solen sken och jag och mamma solade, pratade och skrattade. Kvalitetstid med mamma är verkligen höjdpunkterna i mitt liv, jag värderar det otroligt högt. Jag gick därefter strandpromenad och lyssnade på musik. Livet!! 
(null)

(null)
Jag älskar Yngsjö, har åkt hit i så många år och det är mitt absolut favoritställe i Sverige. 
(null)
Vi avslutade dagen på Spice of Åhus, en av mina favoritrestauranger. Mamma bjöd mig på en magiskt god middag, alltså WOW. 
(null)

(null)

(null)
Detta var det godaste jag ätit sedan februari, när jag var på Barbko och åt födelsedagsmiddag. Alltså wow vad jag älskar sådan här riktigt bra mat. Vitlöksbröd till förrätt, majskyckling till huvudrätt och friterad nougat till efterrätt. Kycklingen var så sjukt god, himmelsk!! 

Nej ni kanske hör att jag är lyrisk över denna helg. Jag har inte mått så bra på senaste. Jag har jobbat alldeles för mycket och mått kasst igen, jag vet att jag har överdrivit med jobbet och hamnat där jag inte fick. Därför var denna helgen exakt det jag behövde. Jag älskade livet denna helg. Fler sådana här sommardagar, tack!! 

#öppendiabetes

Det är sommar vilket innebär att diabetessakerna helt plötsligt blir synliga, efter en lång höst och vinter. Jag är väldigt öppen med min diabetes men föredrar att ha pumpen täckt men samtidigt är det inget jag vill ska påverka vilka kläder jag väljer att ha på mig under sommaren. 
(null)

(null)
Såhär kan det helt enkelt se ut och jag kan inte göra något åt saken. Pumpen sitter där den sitter och gör att jag kan leva. På bilderna har jag fått klistra fast extra tejp för att klistret höll på att lossna. Ibland är jag grymt trött på pumpen, trött på att alltid ha något fastklistrat på kroppen och alltid ha en nål inne i magen. Trött på att känna pumpen tryckas in i huden när jag sover, den är stenhård och obekväm. Det längsta jag har varit utan den är 25 min, en gång när jag passade på att duscha i samband med att jag ändå skulle byta. Det var en sådan frihetskänsla, att inte ha något fastklistrat på kroppen. Tyvärr ledde det till att de 25 min utan insulin gjorde så att jag fick 21 i blodsocker och jag kommer aldrig göra om det. 

Förutom pumpen har jag en liknande grej fastklistrat, det är sensorn som mäter mitt blodsocker. Det är också en nål som går in och den sitter i 10 dagar innan det är dags att byta. Pumpen måste jag byta var tredje dag. Sensorn sätter jag dock på rumpan så den ser jag inte och den känns inte speciellt mycket heller. Den syns genom kläder men helt ärligt orkar jag inte bry mig. 

Varje sommar ser jag alltid, för mig, ett par okända personer med diabetes på stranden, stan eller liknande. Jag ser det för att deras diabetesprylar också sitter synligt. Varje gång känner jag en samhörighet med dessa personer, vi sitter i samma båt och förstår varandra, förstår hur mycket vi behöver kämpa dag ut och dag in. #öppendiabetesSKITdag

(null)
Jag har haft en tragiskt dålig dag. Alltså jag tror på riktigt inte dagen kunde bli sämre. Min morgon började med att jag backade in i en kollegas bil. Jag var stressad och inte helt uppmärksam och det var nog mest mitt fel. Jag kände bara FAN HELVETES SKIT. Det hände inget med hans bil men min gick det sämre med. En lampa är helt sönder och även en silvrig grej på bilen gick av på mitten.  
(null)
(null)
Ja men toppen!! Så himla skojsigt ju :-) Jag har verkligen inte pengar för att laga detta nu… 
(null)
Lite försenad anlände jag till golfbanan och hade ett par bra timmar där. Vi spelade golf med klassen. Jag skulle upp till skolan en runda för att hämta maten och skriva under en kollegas betyg. Då började helvetet på riktigt… När jag skrev under betygen vet jag att jag hade min mobil men sedan är det total black out, jag kommer inte ihåg någonting. Jag sitter i bilen och ska ringa mamma och hittar inte min mobil. Paniken börjar stiga lite smått då jag alltid vet var jag har den. Jag letar på sätet och i ryggsäcken men ingen mobil. Nu börjar jag må illa på riktigt. Hade min mamma tappat bort sin mobil hade hon inte brytt sig nämnvärt medan jag har allt i mobilen, på riktigt typ hela mitt liv. Jag har en massa privata saker på mobilen såklart och den är allt för mig. Jag har aldrig någonsin tappat bort min mobil och helt ärligt har jag aldrig känt en sådan här panik i hela mitt liv. Jag sprang in till rektorerna och frågade om de vet var min mobil tagit vägen. Alla började leta efter den men den var spårlöst försvunnen. Jag fick igång en massa elever till att hjälpa mig leta och utlovade hittelön på 500 kr. Efter tre timmar utan mobilen dök den plötsligt upp på parkeringen, på asfalten men hur fasen den hamnade där är ett jäkla mysterium. Det var på riktigt bland de tre värsta timmarna i mitt liv. Fyfan vilken skitdag. Det enda bra idag var Theas student på kvällen men skriver om den i helgen. 
20.55

(null)
Imorgon är jag ledig, det är helt sjukt vad jag ser fram emot dagen. Jag känner mig galet trött och ska faktiskt snart gå och lägga mig. Har väldigt hemsk migrän idag också. Jag känner mig som en ballong som luften gått ur. Imorgon har eleverna friidrott men jag kompar ut en del av mina timmar från extra klassen jag haft hela året. 

Jag har inga större planer mer än att ta en sovmorgon, läsa en bok och kl 13 ska jag på intervju på jobbet jag skrev om för ett par dagar sedan. Eller intervju och intervju, det finns ingen tjänst ute men jag söker vikariat på kvällar, helger och röda dagar så jag hoppas det går bra imorgon :-) 

Idag efter jobbet var jag på introduktion till lovskolan, mitt sommarjobb kör ju faktiskt igång redan på tisdag. Sjukt att det redan gått ett år sedan jag jobbade där förra sommaren. Jag fick namn på elever jag ska ha, det blir säkert två bra veckor. Livet <3

(null)
Meeen, jag hade verkligen världens bästa söndag igår 🥺🥺 Dessa fyra bilder summerar dagen väldigt bra. Jag skriver ett inlägg och visar fler bilder imorgon, men verkligen perfekt dag. Ni vet en sådan dag man bara kommer leva på länge? Japp, exakt en sådan dag. Det kändes som sommarlov, men inte riktigt än. 16 dagar kvarWORK

(null)

(null)
Älskar mina nya jeans från CK, snygga och framför allt extremt sköna. 

Lördag igen mina vänner, mycket skönt. I torsdags var det deadline för betyg så nu är alla 125 betyg satta och det känns extremt bra, det är en lättnads-och frihetskänsla. Jag tror inte personer som inte är lärare och sätter såhär många betyg förstår pressen och stressen, det är hemskt. Jag har jobbat så mycket de senaste veckorna, inte bra!! 

Nu är det 19 dagar kvar till sommarlov, det är många dagar men jag fixar det. På onsdag är jag ledig, det händer aldrig en vardag sådär men jag har under hela läsåret haft en klass mer än vad jag egentligen ska ha som då legat utöver mitt schema men inte fått betalt för det. Istället får jag då kompa friluftsdag eller liknande då inte eleverna har vanliga lektioner. På onsdag har eleverna friidrottsdag och då ska jag vara ledig, så välförtjänt. Dock ska jag kl 13 på en "intervju" på ett jobb och jag är så taggad på att höra vad de säger. Jag behöver ju extrajobb för att få in mer pengar då mitt boende är extremt dyrt och jag inte kan spara något just nu. Jag kom på ett ställe jag skulle kunna tänka mig att jobba på och skicka iväg en spontanansökan som verkade gå hem för igår pratade jag med en kille där och han vill träffa mig redan på onsdag. Jag har ju ingen egen familj så kan jobba eftermiddagar, kvällar, helger och alla röda dagar :-) Hoppas! 

Kommer ni förresten ihåg att jag var på intervju på fängelset i Kristianstad kring jobbet jag hade sökt där? Det var 88 sökande och de intervjuare 8 personer, och valde att ge jobbet till mig. Det kändes ju jättekul och jag blev stolt över mig själv. Efter väldigt mycket velande fram och tillbaka valde jag dock att tacka nej på grund av vad det är för brottslingar som sitter inne på den anstalten jag skulle jobba på, det kändes inte bra i magen. Det känns dock roligt att jag nu vet att arbetsgivare är intresserade. Fick jobbet i fängelset, fick jobbet på sommarskola (som jag tackat ja till) och ska på intervju till extrajobbet på onsdag. Kul! 
DRÖM

Nej men alltså snälla!! Mammas uteplats är ju drömmig 😍 
(null)
 
(null)
 
(null)
Det blev så himla fint! Själv har jag parasollet och de två stolarna men inte någon loungegrupp. Jag vill också ha en sådan här... Dock kostar den dubbelt så mycket nu än när mamma köpte den, KUL :-) Så i nuläget har jag inte råd med den. Jag får sitta hos mamma till så länge. Längtar till varma (lediga) sommarkvällar för just nu är jag allt annat än ledig. Så sjukt mycket jobb. Även under helgerna kan jag inte slappna av för jag vet att jag har betyg kvar som måste sättas och då kan jag inte släppa tankarna på jobb.