slide show

2021 recap

Trots att 2021 inte har varit ett jättebra år så har det såklart även funnits väldigt roliga stunder och ljusglimtar. Det är dessa jag tänkte kolla tillbaka på nu. 
(null)
Jag hittade ett nytt (dyrt) intresse, nämligen inredning. Det har varit mycket inredning under det gångna året. Jag har fått inreda min allra första egna lägenhet och det har varit så kul! Det har blivit många besök i inredningsbutiker. 
(null)

(null)
I januari fick vi bevittna ett magiskt snölandskap.
(null)
(null)

(null)
Jag har insett att jag trivs mycket, mycket bättre i långt hår. Jag kommer inte ens ihåg att jag haft såhär långt hår. Nu vill jag spara ut det igen. 
(null)
Den 28 januari hämtade jag nycklarna till min nybyggda lägenhet! Det har varit en så spännande resa, något jag aldrig gjort förut. Jag kände mig så glad i denna stund. 
(null)
Jag sa hejdå till mitt barndomshem. Hemmet där jag bott i 26 år. Det var väldigt blandade känslor att se hela hemmet tömmas. Jag har svårt för förändringar men det kändes ändå som en helt okej förändring. Som nästa steg i livet. 
(null)
Distansen fortsatte och det var inget jag tyckte om. Jag har dock haft ett väldigt bra år på jobbet. Jag har fantastiska klasser och jag har haft så roliga och bra lektioner. Grymma stunder med mina fina elever, de ger mig så mycket glädje och jag älskar att få vara deras lärare! Det var ett riktigt happy moment när distansen tog slut och jag fick undervisa på plats igen. 
(null)

(null)
Jag såg sakta men säkert en tom lägenhet växa fram till ett hem, mitt hem. 
(null)
Sista gången jag satte min fot i mitt gamla hem, konstig känsla. 
(null)
Jag jobbade mycket men det ger mig glädje. Lagom till sommaren skippade jag munskyddet för jag pallade inte mer. 
(null)

(null)
Har spenderat fina stunder med vänner i min lägenhet, här på min födelsedag. 
(null)
Mamma bjöd mig på en mycket god födelsedagsmiddag <3 
(null)

(null)
Det började gå mot ljusare tider och jag fick äntligen se lägenheten lysas upp av solskenet. Jag insåg någonstans här att min lägenhet är jäkligt fin, jag gillar den så mycket! 
(null)
Klippte mig, jag gillade det där och då men nu saknar jag som sagt det långa håret igen. 
(null)

(null)
Jag köpte mycket nya kläder, ni vet att jag älskar det :-) 
(null)

(null)

(null)
Jag inredde äntligen klart min lägenhet när våren kom. Jag älskar varje liten detalj. 
(null)
Jag umgicks mycket med en person som gjorde mig väldigt, väldigt glad. 
(null)
Jag började använda TikTok på riktigt och insåg att det är riktigt skoj, snart har jag 1000 följare. Följ mig gärna, carroo93.
(null)

(null)

(null)
Det blev varma sommardagar med vänner och familj, och jag njöt av att ha uteplats för första gången i mitt liv. Det är magi! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det var så pass varmt i juni att det blev flera stranddagar, hur underbart? Ni som känner mig vet att stranden är det ställe jag trivs bäst på i hela världen. Kolla hur söt Jack är på sista bilden? Alltså snälla 🥺🥺
(null)
(null)
Thea tog studenten och det blev en himla rolig kväll! 
(null)

(null)
Eleverna gick på sommarlov och jag sommarjobbade på lovskolan under två veckors tid. Det är slitsamt men oj så roligt att hjälpa eleverna in på gymnasiet. Detta är andra året i rad jag jobbar där och jag hoppas på att få jobb där i år också. Bästa känslan att sedan gå på en välförtjänt lång semester! 
(null)
Semestern började och jag återupptog kontakten med en vän från högstadiet, fina Sofia <3 
(null)
Firade midsommar. 
(null)

(null)

(null)
Åkte till Polen och då var det på med munskyddet igen. Träffade mammas bästa kompis och levde livet med shopping och god mat. 
(null)
Kom hem till värmen och då blev det varma sommarkvällar med grill, en bok och en kall lemonad. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Kort därefter åkte jag till Grekland och hade två av de bästa veckorna i mitt liv. Det var verkligen en helt fantastisk resa. 
(null)

(null)

(null)
Jag skådade något av det vackraste jag sett i hela mitt liv, Navagio. 
(null)
Jag ville verkligen aldrig hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Här hade jag en av de bästa dagarna i mitt liv. Utflykt till Shipwreck beach. Jag har aldrig sett något finare i hela mitt liv. Just i denna stund, när jag badade i det finaste vattnet jag sett och inte hade migrän - det var den lyckligaste stunden på många, många år. 
(null)

(null)
Jag kom hem efter två veckor i Grekland och var brun, väldigt brun. Just i den här vevan ramlade jag nerför en trappa och bröt ryggen. Idag har det gått exakt 5 månader och ryggen är jätteilla. Sedan den 31 juli har jag levt med konstant smärta. Det var verkligen den absolut värsta saken som hände år 2021. Kommer ryggen någonsin att bli bättre? Jag har gråtit av frustration så många gånger under detta år. Jävla rygg. 
(null)
Det blev augusti, semestern var slut och dags att återgå till jobbet. 
(null)
Jag åkte drygt 100 km för att äta vilt, alltså det är så gott!! 
(null)
Jag började göra fransar igen, efter en paus på flera år. Jag är nu besatt… 
(null)

(null)
Sensommaren kom och jag umgicks mycket med min familj och catchade de sista varma dagarna. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Hösten har verkligen gått i ett och det är inte mycket roligt som har hänt. Jag tycker kylan och mörkret är jobbigt och känner mig alltid nere under vinterhalvåret. Höjdpunkterna har absolut varit att umgås med vänner, fina stunder. 
(null)
Åt ute med både mamma och min bror, det händer inte så ofta. 
(null)

(null)
Det blev höstlov och jag och mamma åkte till Kraków, det blev en mycket bra resa. 
(null)

(null)

(null)
En av mina "drömmar" gick i uppfyllelse, nämligen att besöka Auschwitz. Jag har inte bloggat om besöker än för det är fortfarande lite för färskt i minnet och det är fortfarande lite för jobbigt att tänka tillbaka på men jag ska berätta allt. Vi besökte också Schindlers fabrik, sista bilden är därifrån. Också mycket lärorikt och fruktansvärt. 
(null)
Var på bio med Jack, bara för någon vecka sedan. Det var så sjukt längesen jag var på bio, det var så mysigt. 
(null)
Firade mammas födelsedag på restaurang. 
(null)
Firade jul. 
(null)
Och nu allra senast, bara tidigare i veckan - en bra dag i Kristianstad och det kommer vara det sista roliga som händer i år. 

Som sagt, trots ett ganska kasst år - många fina minnen. Resorna har ju absolut varit höjdpunkten, det är ju typ det jag lever för året runt. Det finns inget jag älskar mer än att resa. Sedan har stunderna med familj och vänner varit guld värda, och att ha ett jobb jag faktiskt älskar. Utvärdering nyårslöften

Jag kollar tillbaka på mitt inlägg med nyårslöften där jag skrev "2020 var ett skitår och det känns inte som om 2021 kan bli värre". Värre blev det väl inte men det blev inte heller något toppenår alltså... 
 
År 2021 har verkligen haft toppar och dalar men absolut fler dalar än toppar. Mitt kassa mående spökar fortfarande och låter mig inte leva det livet jag egentligen vill. Vi börjar med att utvärdera målen jag hade satt upp för detta år, så får vi se om jag lyckades uppnå dem eller inte. Jag tror egentligen inte någon annan är speciellt intresserad av detta haha men det är ett viktigt inlägg att skriva för mig själv då jag reflekterar som allra bäst i skrift. 
 
RÖTT = uppfyllde ej målet
GRÖNT = uppfyllde målet 
BLÅTT = halv, mellan ja och nej
 
Sova mer 
Minst 7-8 timmars sömn per natt och gå och lägga mig tidigare. 
Såhär gick det:
NEJ! Alltså Carro, Carro... Jag vet att detta är så viktigt för mig men ändå så går det inte. Jag har fått så lite sömn och typ gått och lagt mig senare än någonsin nu när jag bor själv och ingen tjatar på mig att gå och lägga mig?? Det har inte gått en enda vecka där jag fått 7-8 timmars sömn varje natt. Detta är verkligen ett mål jag klickar copy paste på rakt av. 
 
Fortsätta läsa mycket
Jag vill inte sätta upp antal böcker för det gör mig stressad men verkligen ta mig tiden till att läsa och koppla av. 
Såhär gick det:
Halvt?? Tyvärr tar mobilen upp alleles för mycket tid, tid som jag hellre hade lagt på annat men jag kommer liksom inte dit. Detta är också ett mål som ska fortsätta hänga med till 2022. 
 
Minska skärmtiden på mobilen och börja lägga ifrån mig mobilen
Det här känns jätteviktigt. Jag har alltid mobilen bredvid mig, dygnets alla vakna timmar. Jag är beroende av Snapchat och kollar 24/7 om jag fått notiser, framför allt av en person vilket gör mig stressad och ger mig ångest. Jag snittar 8-10 timmars skärmtid på mobilen varje dag, det är en stor katastrof. Jag vill börja med att lägga undan mobilen så att jag inte hela tiden kollar på den. Jag vill kunna befinna mig i ett annat rum en halvtimme, timme, utan att känna att jag måste kolla mobilen. 
Såhär gick det:
Verkligen halvt på denna också, om ens det. Det har funnits perioder under året där jag faktiskt raderat appar, stängt av notiser och liknande men på något sätt hamnar jag alltid tillbaka där jag började. Jag har abolut inte minskat min skärmtid så som jag vill. Jag snittar dock inte 10 timmar längre. Det har funnits dagar där jag varit nere på typ 5 timmar men mobilen stressar fortfarande mig och jag har till och med svårt att fokusera på en bok en längre stund utan att ständigt kolla mobilen. Detta problem har jag dock bara när jag är hemma och inte har något att göra. På jobbet hinner jag inte alls kolla mobilen och det är jag fine med. Jag använder inte heller mobilen nämnvärt när jag äter med mamma t.ex. eller umgås med kompisar. Jag vill dock kunna vara ensam hemma och göra annat än att bara fasta vid mobilen i flera timmar. Ännu ett mål som copy pastas rakt in i 2022.
 
Känna mig hemma i min lägenhet
I februari ska jag flytta och jag hoppas verkligen att jag kommer att känna mig hemma, att det kommer bli en plats jag älskar att spendera tid på. Jag vill ordna i lägenheten så att den känns jag, och kunna njuta av det. 
Såhär gick det: 
Jo men det här måste jag faktiskt grönmarkera! *Stolt*. De sista åren mådde jag riktigt dåligt i mitt och mammas hem. Det blev till slut en plats förknippad med depression och utbrändhet. En plats där jag inte orkade något på och jag mådde skit. Flytten gjorde mig gott. Jag trivs i min lägenhet. Jag kämpar fortfarande med känslor av ensamhet och jag älskar absolut inte att bo ensam men jag trivs. Lägenheten känns verkligen jag och det har varit otroligt kul att inreda den precis som jag vill, det har gett mig mycket glädje under det gångna året.
 
Aktivera mig hemma
Att flytta hoppas jag kommer bli som en nystart för mig. Jag har inte mått bra de senaste åren och jag tror och hoppas att flytten kan hjälpa mig med det. Jag vill inte ligga på soffan hela dagarna utan jag vill göra meningsfulla saker hemma. Hemmaträning, läsa böcker, lyssna på musik, tända ljus, inreda... Öka mitt välmående hemma helt enkelt genom att orka göra saker, för just nu går stora delar åt dagen till att ligga på soffan för att jag inte orkar något annat. 
Såhär gick det: 
Jag får väl ändå grönmarkera det här känner jag, trots att det inte är till 100% uppfyllt men absolut har jag aktiverat mig hemma. Jag vill dock fortsätta hålla i det och aktivera mig ännu mer men jag är ändå på god väg. 
 
Njuta av min uteplats 
Jag kommer för första gången i mitt liv ha en uteplats och jag vill njuta av den. Jag vill köpa en grill och njuta av grillkvällar med kompisar och familj. Jag vill lämna mobilen inomhus och sätta mig med en bra bok efter jobbet när det blir varmare och bara njuta. 
Såhär gick det: 
Likt det förra så grönmarkerar jag trots att det inte är 100 än. Jag har absolut njutit av min uteplats men kan göra det mer, mycket mer. 

Bjud över vänner hem till mig, träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag
Så fort jag får vaccin mot corona vill jag börja träffa kompisar mer igen, jag saknar det. Jag hoppas på att kunna återuppta kontakten med någon gammal vän, träffa mina nuvarande vänner mer och bjuda över folk hem till mig. Jag vill också vara öppen för relationer av olika slag.
Såhär gick det:
Detta får jag göra blått för det har gått sådär. Ingen katastrof men inte heller så som jag skulle vilja. Jag har absolut haft kompisar över i lägenheten men jag behöver ungås med vänner mer än jag gör nu för att må bra. Ett mål som absolut ska med till 2022.
 
Känna genuin glädje igen
Pga mitt mående och utbrändhet är det inte ofta jag känner mig genuint glad. Under 2020 var det fler bra dagar än 2019 men långt ifrån tillräckligt. Jag vill fortsätta jobba mot att bli mitt gamla jag igen. 
Såhär gick det: 
Jag jobbar på det men är inte där än. Fler bra dagar än 2020 men inte tillräckligt. Jag mår inte bra än. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt, bra räcker ibland
Som jag har skrivit tidigare har jag blivit bättre på det här 2020 men jag är inte nöjd ännu och detta känns som ett av de viktigaste målen för mitt välmående. Augusti till början av oktober tycker jag ändå att jag lyckades ganska bra, jag drog inte med mig mycket jobb hem och jag jobbade absolut inte lika mycket som tidigare år. Mina 10 timmars förtroendetid räckte aldrig, jag jobbar alltid mer än det men ibland landade det på 15 istället för 45 som tidigare år. Oktober till december blev det för mycket igen, det var stressigt och jag hade galet mycket att göra på jobbet. Nu känner jag dock av på ett helt annat sätt än tidigare när det blir för mycket och jag behöver lyssna på kroppen ännu mer. 
Såhär gick det: 
Relativt bra i perioder, jättedåligt i perioder. Innan betygsättning och under utvecklingssamtalstiden har det varit sjukt tufft. Jag vet dock att jag inte tål stress och det är entanke som finns med i bakhuvudet hela tiden. Jag vet ju vad det är som får mig att må dåligt men ibland går det inte att undvika. 
 
Hålla ordning på skrivbordet på jobbet
Jag har nog en släng av jag-kan-inte-hålla-ordning-diagnosen för det är helt galet vad stökigt mitt skrivbord är på jobbet. Stackars mina kollegor och framför allt kollegan som sitter mitt emot mig... Jag har en massa pärmar, mappar osv men det går ändå inte. Det räcker med stress en dag mellan lektionerna och så ser det ut varje tisdag, torsdag och fredag - och sedan är det kört. Det värsta är dock att jag blir extremt stressad när jag sedan inte kan hitta ett specifikt papper eller liknande. Det är ett måste att börja få ordning, och hålla ordning på skrivbordet. 
Såhär gick det: 
Ehm ja, det gick ju åt helvete. Jag är sääämst. Stackars mina kollegor som får bevittna detta kaos dag in och dag ut. Jag måste verkligen få detta till att fungera, både för min skull men också för mina kollegors. 
 
Hålla ordning i min lägenhet
Lite samma här. Jag älskar att ha det organiserat hemma, känner ett lugn i hela kroppen men det håller tyvärr bara i sig i max någon dag innan jag börjat stöka runt igen. Jag har det aldrig smutsigt för hålla rent är superviktigt men stökigt och det vill jag försöka undvika i min lägenhet. Mamma tror inte jag kommer lyckas heheh...
Såhär gick det:
Njae, inte jättebra haha men ändå helt okej! Det känns som om jag går och plockar mest hela tiden. Jag har varit jätteduktig på att hålla rent men inte på att inte ha det stökigt. Det blir ju stökigt 24/7? Jag är sämst på att hålla ordning utan släger saker runt mig överallt. Jag vill ha en lägenhet som alltid är organiserad, så att folk skulle kunna komma hit när som helst och jag aldrig behöver "skämmas" för att det är stökigt. Jag börjar från 1a januari! 
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt
Jag fortsätter kämpa på den här fronten men det är svårt. 
Såhär gick det:
Bra, väldigt bra! 
 
Känna att livet känns roligt och meningsfullt igen
Det är ett stort mål, väldigt stort. Jag tror dock det kommer lite automatiskt när jag börjar må bättre. Jag är fullt medveten om att detta inte är något som sker över en natt men jag längtar verkligen efter den här känslan. Den finns där, jag vet det men jag har inte känt av den på länge. 
Såhär gick det: 
Ett fåtal gånger ja men absolut inte tillräckligt för att ens markera blått. Copy paste in i 2022! 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2021. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom
Någon närmare förklaring tror jag inte behövs. 
Såhär gick det:
Jag jobbar på det, men är inte där ännu.
 
Vaccinera mig mot covid-19
Jag kommer att ta vaccinet så fort jag bara får och förhoppningsvis kommer livet så smått att börja återgå till det normala. 
Såhär gick det: 
Vaccinerad är jag men livet har absolut inte återgått till det normala. Kommer det någonsin göra det igen...?
 
 
Sedan hade jag också ett par mål som jag ville hålla privat, väldigt viktiga mål men som jag inte känner att jag vill dela med mig av såhär offentligt. Jag hade 10 privata mål. 
Av dessa 10 ser det ut såhär: 
NEJ - 6 st
JA - 1 st
HALVT - 3 st
 
Ehh ja, det där gick ju inte så bra... Vi kan ju dra slutsatsen att jag är absolut sämst på att uppnå mina mål som jag satt upp? Det är ändå inte orealistiska mål liksom men ändå så går det inte. Vad gör jag för fel...?
 
Jag ska fixa ett nytt inlägg med nya mål sen :-)Nytt in, inget ut

Igår hittade jag väldigt fina saker i Kristianstad. Utöver detta köpte jag också en kjol och shoppingbag, men det kan jag visa senare. 
(null)
Jag köpte fyra sådana här tallrikar på Åhléns, det var rea så de kostade 50 kr styck. Kap ändå. 
(null)
Alltså dessa tallrikarna!! Snälla, rara så fina. De är från Villeroy & Boch och verkligen de finaste tallrikarna som existerar. De är ännu finare i verkligheten än på bild. En tallrik kostar 239 kr. Jag fick en som julklapp och en köpte jag själv. 
(null)

(null)
Även denna fick jag som en försenad julklapp. Hur fin? Den står så fint i sovrummet. Jag älskar att ha sådana här böcker lite här och där i lägenheten som prydnad. 
(null)
Till min älskade apa från Kay Bojesen blev det en tomteluva. Hur gulligt? Jag ska ha kvar julpyntet ett tag till så detta blir perfekt. 

Jag tänkte även visa lite andra nya inköp på sistone. Jag vet att en del av er tycker det är kul att se :-) 
(null)
Från Polen beställde jag denna fina lampan. Tog två stycken, en till sovrummet och en till vardagsrummet. Färgen passar perfekt in till allt annat beige jag har. Även tröjan är ny, hur mysig? Den kommer bli en stor favorit nu i kylan här hemma. 
(null)
(null)

(null)
Från Shein klickade jag hem en mängd nya skal. De är så billiga så jag passade på. Favoriterna är de tre längst ner, framför allt det i beige. 
(null)
En enorm giraff har klickats hem. Ehm ja, väldigt random haha men den var så söt och den passar bra in i sovrummet. 
(null)

(null)
Till slut, nya sängkläder. Jag hade vita innan men denna färgen smälter så fint in med övriga färger i sovrummet. Jag ska bara vänja mig också :-) Mys i Kristianstad

(null)

(null)
Idag bjöd mamma med mig till Kristianstad. Jag har inte mått bra på sistone och mamma har sett det. Vi har pratat mycket om mitt mående och mamma ville pigga upp mig lite 💗 Världens finaste mamma. 
(null)

Vi gick först runt i affärer, jag kan visa imorgon vad jag köpte. Sedan bjöd mamma mig till min favoritrestaurang Steakhouse, så himla gott! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Förrätt, huvudrätt och efterrätt. Mums!! 

Jag har spenderat kvällen hos mamma. Vi har kollat klart på säsong 2 av Emily in Paris. Två dagar tog det hehe. Jag älskar serien!! Gör ni också det? Tankar

(null)
Hoppas ni haft en fin jul? 💗
Min har varit helt okej. Jag skulle ljuga om jag skrev att den varit fantastisk så därför tänker jag inte skriva det för den har inte varit fantastisk. Jag är bortskämd med väldigt fina och bra jular men i år, njae. Jag vet inte om det har att göra med att jag inte bor hemma längre, att julafton firades på ett helt nytt ställe (jag är en väldig rutinmänniska som hatar förändringar) eller vad det har att göra med? Julafton var i år inte som tidigare år, trots att traditionerna var likadana. Jag är lite ledsen över det för julafton är verkligen min favoritdag på hela året och jag har alltid en så fin julafton. 

Jag har gråtit, både igår och idag. Jag mår inte så bra just nu…💔 Jag vet inte exakt varför men jag gråter väldigt ofta och lätt just nu, jag är lättirriterad, känner mig galet trött och helt jäkla slutkörd. Ingenting är roligt just nu och det känns som om jag har kraschat, ännu en gång. För ett par veckor sedan mådde jag bättre än jag gjort på länge och tänkte att nu vänder det, ja jo fast till det sämre tydligen. Det var en för intensiv period på jobbet före lovet och jag tror att det är det, i kombination med att min rygg dödar mig som får mig att må väldigt dåligt just nu. Den 31 december har jag haft konstant omänskligt ont i ryggen dygnet runt, då har det gått ett halvår sedan jag trillade. Jag gråter av smärta alldeles för ofta och det har nog tagit bort hela min livsglädje just nu. 
(null)
Imorgon är det annandag jul och jag tänkte spendera hela dagen hos mamma. Jag behöver henne just nu. Vi ska kolla på TV hela dagen och hon ska pyssla om mig. Jag tänker mig ett Emily in Paris marathon med säsong två som vi inte sett ännu. Jag behöver en sådan morgondag. Just nu svider mina ögon, dels av trötthet men framför allt efter dagens tårar. Nu vill jag bara sova. 

29-38

(null)
9 veckor mellan bilderna. Det känns som om det går väldigt långsamt nu. Jag vill bara att min naturliga hårfärg ska växa ut någongång så att jag vet om jag trivs i den eller om jag måste fortsätta färga. Ser ni någon skillnad mellan bilderna? Jag är trött

Älskar Snapchat memories, för blir så glad av alla fina minnen. Idag kom denna bild upp, det var för fyra år sedan. Då var Jack fyra år, alltså jag smälter? Så galet söt!
 
Idag var det julavslutning och nu är det JULLOV! Det känns helt galet skönt men helt ärligt är jag tröttare än tröttast. Jag känner mig helt slut, dränerad på energi och jag vet knappt hur jag ska orka julen och allt som hör till. Det känns hemskt för jag har aldrig känt mig såhär trött såhär nära jul tidigare. Att gå på jullov den 22a december är sent, alldeles för sent med bara en heldag innan julafton. Jag känner mig tyvärr som en sprucken ballong just nu, kanske blir det bättre efter två bra nätters sömn nu framöver? 
 
Jag har idag raderat alla tre jobbrelaterade appar från mobilen. Schoolsoft, Teams och mejlen. Jag kommer att vara icke nåbar kring alla jobbrelaterade saker fram till den 9 december. Jag får inte tänka på jobb, jag får absolut inte jobba men jag vet inte riktigt hur man gör...? Jag måste verkligen bara vara ledig och inte ens tänka på jobbet men det är lättare sagt än gjort. Jag tror jag är rejält arbetsskadad vid det här laget för jobbet är nästan det enda jag tänker på.Grattis mamma

(null)
I tisdags fyllde mamma år 💗💗 Min finaste mamma. 61 år men blir bara vackrare och vackrare för varje dag som går. Mamma betyder allt för mig. 

Jag ville fira henne ordentligt så jag bjöd mamma på middag på vår favoritrestaurang barBko i Kristianstad. 
(null)

(null)
Det var så himla mysigt. Jag ville inte använda mobilen mycket så det blev inte så många bilder. Vi åt väldigt god mat, pratade om allt och skrattade. Väldigt, väldigt fin kväll. 
(null)

(null)
Mamma ville testa pilgrimsmussla till förrätt men det var ingen höjdare enligt henne. Jag körde på ett mer säkert kort, vitlöksbröd. 
(null)
Till huvudrätt tog mamma fläskfilé medan jag provade kombo oxfilé och secreto iberico. Jag älskar oxfilé men jag sugen på att testa iberico också, det var väldigt gott alltihopa. 
(null)

(null)
Till efterrätt tog mamma pannacotta och jag chokladfondant. 

Blir hungrig när jag ser bilderna. Supergott <3 

Förutom att bjuda mamma på middagen köpte jag en vas, blommor och en djup tallrik. Mamma är så svår att köpa presenter till så hon gillade varken vasen eller blommorna men älskade den djupa tallriken så dagen efter bytte jag ut det andra mot en till sådan + linneservetter till. 
(null)

(null)
Jag funderar på att köpa fyra likadana till, så att hon har 6 st och även en till mig för den är superfina. Expert på att skjuta upp saker

Här ekar det tomt. Jag har hela tiden så mycket att göra, så har varit dålig på att ta mig tid till att ens logga in på bloggen för att skriva ett inlägg. Dock tycker jag ju om att skriva, det blir som en slags terapi så det är något jag absolut vill bli bättre på. 
 
Nu är det söndag och jag sitter med en Powerpoint som jag måste få klar idag. Vi har ett forskningsprojekt på jobbet, där vi alla gjort en egen aktionsforskning och imorgon ska den redovisas. Jag skjuter alltid upp saker jag inte vill göra till absolut sista sekunden så nu sitter jag med denna jäkla Powerpoint och känner stress. Jag orkar inte, jag vill inte men jag måste. Jag ska försöka få den klar inom den närmaste timmen så att jag inte behöver tänka på den mer sen. Fullt upp

Igår jobbade jag heeela dagen. 9.30-17.15 och efteråt var jag DÖD. Jag har aldrig jobbat öppning till stängning innan så det var något nytt. Allt gick bra dock :-) 

I fredags fick jag utskrivna morfintabletter då jag måste ha något starkare än jag har nu. Det var en akutläkare som ringde för jag hade inte fixat helgen utan. Jag har så vidrigt ont i ryggen så jag klarar mig knappt igenom dagarna. Det har snart gått 5 månader och jag har lika ont varje vaken sekund. Jag fick starka tabletter mot smärtan för två veckor sedan men de hjälper tyvärr inte så morfin fick bli sista utvägen. Dock sa läkaren att jag inte får ta de för ofta då de är väldigt beroendeframkallande. Jag tog en i fredags och måste ta en nu för smärtan är omänsklig. De tar inte bort smärtan helt men lindrar i alla fall. Om inte ens de starkaste tabletterna tar bort smärtan, hur jävla stark måste inte smärtan vara?😩 Jag blir dock väldigt, väldigt trött efter tabletterna och jag är trött på att vara trött. 
(null)

(null)
Igår när jag kom hem från jobbet smsade mamma mig och frågade om jag varit i mitt sovrum. Det hade jag inte så jag fick dit och där låg en Lexington jul-nalle och väntade på mig. Alltså åhh ❤️❤️ Jag nämde i förbifarten att jag skulle vilja ha en sådan och vips. Hur söt är den inte? 

Idag har jag inte gjort så mycket annat än att annonserat på Tradera. Jag har en del saker jag kan tänka mig att bli av med och jag behöver pengarna. Nu får vi se om något blir sålt. Inrigon är det dags för ännu en jobbvecka  och mitt mål är att sätta alla betygen denna veckan. Det hade varit så skönt! Jag har 6 klasser att sätta betyg på. I torsdags satte jag betyg på 1 klass i alla fall så 5 to go men jag har fortfarande en hel del underlag som behöver komma in och sedan måste det ju även rättas. Fullt upp med andra ord! Bra häng

För ett par veckor sedan hittade jag på en massa kul med vänner. Nu på senaste har jag mest bara jobbat och verkligen inte orkat hitta på något och det känns inte kul när orken inte finns där. 

(null)

(null)

(null)

(null)
En lördag drog jag till Zuperbowl med Anton, Filip och Alexandra. Det var hur trevligt som helst!! Varför gör man inte detta oftare? Vi bowlade, spelade shuffle (hur kul?! Det är första gången jag spelar det men åh, det var himla skoj) och så avrundade vi kvällen med biljard. Riktigt, riktigt bra kväll som måste göras om. 
(null)

(null)
Sedan har jag och Thea varit på det nyöppnade Lials café. Gudomligt gott! 

Nu behöver jag hitta på lite med kompisar igen känner jag. Någon av mina kära vänner som vill hitta på något? :-) Snöstorm i Skåne

(null)
Skånefolk här? SNÖKAOS deluxe eller vad säger ni? Vad händer? När hade vi senast såhär mycket snö i Skåne? Galet! Igår var det ett rent helvete att köra till jobbet. Det snöade extremt mycket, det blåste, var halt som tusan och tät dimma. Jag fick köra 40 på 80 vägen, hela vägen till jobbet. När jag bara var km ifrån blir det totalstopp i trafiken. Jag skrev i en Facebookgrupp och frågade varför och fick svar att lastbilar har hamnat på tvären. Jag stod i kön i 95(!!!) minuter. Frustrationen bara växte och växte. Jag missade mina två första lektioner, hemskt! Det tar vanligtvis 20-25 min att köra till jobbet, igår tog det 2 timmar och 10 minuter. Jäkla skit. Jag hade knappt någon bensin heller så kunde inte ha bilen igång. Där satt jag och frös ihjäl i 1,5 timme 🙃 Tur jag har elever som fick mig att skratta och bli lite gladare, när jag väl kom fram. Vilka glädjespridare de är, jag har verkligen helt fantastiska elever som genuint tycker om mig, och jag tycker om dem så mycket 💗 

Idag kom beslutet att skolorna i kommunen ska hålla stängt imorgon pga snöstorm. Fan säger jag bara. Jag hade planer på saker som verkligen behöver göras imorgon. Sista underlaget innan betygen ska in och nu förstörs alla planer. Åh, jag gillar inte detta beslut. Det blir studiestöd istället så digitala möten hela dagen, not so much fun.