slide show

Walk of beige

(null)

(null)

(null)
I en (mycket lyxig) hotellkorridor i Polen. Åh som jag saknar Kraków, vill bara till detta underbara hotell igen 💗



1a advent

Har ni haft en fin första advent? Jag passade på att tända ljusen på morgonen innan jag åkte till jobbet. Därefter jobbade jag ett par timmar, idag var det rejält drag i butiken. Lönen har kommit och vi hade extra 25% på det redan satta outletpriset. Jag stod i kassan mycket, jag tycker det är superkul :-) Jag tycker verkligen om mitt extrajobb, det är helt rätt för mig. 
(null)
(null)
Kär i min adventsljusstake, den är så himla fin! 😍
(null)
Jag har även fyra små andra adventsljus. 

Imorgon är det dags för jobb igen. Betygen ska vara satta den 14e och jag har väldigt mycket att göra. Extremt mycket rättning väntar, jag ser inte fram emot det men det kommer vara så skönt när det är över.



23.00 en lördag

Hoppas ni haft en bra helg? Jag har ätit buffé, varit i affärer och köpt ännu mer julpynt, julpyntat och sedan spenderat kvällen hos mamma. Så himla mysigt 💗 Min rygg gör dock vidrigt ont. Jag har fått svar på röntgen och det är en kota som är bruten, det var typ det värsta som kunde hända. Jag är helt knäckt. 
(null)
Jag fick idag frågan om jag kan hoppa in och jobba imorgon och det kan jag, så imorgon blir det jobb. Jag antar att det kommer vara rätt mycket folk då lönen precis kommit, men jag gillar när det är mycket att göra på jobbet :-) 



23.32, små partiklar av lycka

Se där, idag orkade jag både köpa en julgran och klä den. För två år sedan orkade jag knappt gå utanför dörren, ännu mindre något som hade med julen eller något annat jag egentligen älskar att göra. För ett år sedan mådde jag inte heller speciellt bra. I år känner jag att jag mår bättre, absolut inte bra men bättre. Små steg framåt. Idag var det extremt skönt att göra saker efter jobbet som jag tycker om och som inte alls har med jobbet att göra. Jag åkte och kollade på juldekorationer och kom hem med en julgran. Jag och mamma åt på restaurang. Mamma var hemma hos mig en stund och när hon gick  tog jag fram granen och pyntade den. 
(null)

Jag kan skratta igen och känna mig glad på riktigt. Sedan kommer bakslag varje dag, där tröttheten kommer som en käftsmäll och hjärnan blir seg som kola. Stress tål jag inte längre men jämfört med december 2019 är det en stor skillnad på mitt mående, jag börjar känna hopp igen 💗 

Nu behöver jag se till att ta hand om mig själv, det är dock väldigt svårt i betygssättningstider då det är den absolut stressigaste tiden för alla lärare. Jag ska försöka ta en sak i taget och se till att det finns tid för återhämtning. Det var bristen på återhämtning som gjorde att jag hamnade där jag hamnade för ett par år sedan. Idag intalar jag mig själv att jag är smartare och framför allt snällare mot mig själv än vad jag tidigare varit. Jag har dock mycket kvar att jobba på. Imorgon är det studiedag, vi ska jobba i grupp från kl 13 och eget arbete fram tills dess. Jag tänker dock ändå åka till jobbet och försöka hinna rätta en del. Det lär vara lugnt där imorgon och jag jobbar allra bäst helt ostört. Jag tänker att jag ändå behöver sitta många, många timmar och rätta innan betygen sätts så jag kan lika gärna passa på lite imorgon.  



AC MARRIOTT

(null)

(null)

Nej men snälla, nu måste vi prata om hotellet jag bodde på i Kraków nu när vi var i Polen under höstlovet. 

Hotellet är 5 stjärnigt och helt nybyggt. Det öppnade i september så ni kan tänka er hur extremt nytt och fräscht allting var. Det var precis min typ av hotell! Stort, modernt, fräscht. Ahh älskar!! AC Hotel by Marriott Kraków heter det. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Badrummet, vilken DRÖM?! Jag hade typ dödat för ett sådant här badrum. Allt var näst intill perfektion. 

Rummet var ganska stort, nog det största rummet jag bott på. Sängen var så skön. Allt var så fräscht och lyxigt. Jag hade lätt kunnat åka tillbaka till Kraków bara för att bo på detta hotell igen 💗💗
(null)

(null)

(null)

(null)
Jag älskar träväggen bakom sängen! Jag hade verkligen velat ha det så hemma hos mig. 

Frukosten var också jättegod, topp! Däremot var à la carte restaurangen värdelös. Inte speciellt bra service och vi väntade i 1,5 timme på maten! Verkligen sjukaste. När vi frågade vad som händer sa servitrisen att de råkat steka köttet fel och behöver göra om det. Under 1,5 timme fick vi alltså ingen förklaring, ingenting. Jag hade aldrig ätit där igen. Maten var inte heller speciellt god och inte värd pengarna. I övrigt, mycket bra hotell! 



It’s beginning to look a lot like Christmas

I helgen började jag julpynta. Jag älskar allt som har med julen att göra och nu när jag bor själv kan jag pynta exakt som jag vill. Första julen i lägenheten känns speciell 🥰 Jag kommer ändå att fira jul hos mamma och vara hos henne mycket under jullovet men vill ändå ha julkänsla hemma hos mig också. 

För mig är det viktigt att julpyntet är modernt och inte traditionella röda tomtar. 

Allt julsaker än så länge är precis köpta, jag ska ta en del av vårt gamla men ville köra på min egna stil.  
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Följande är köpt här i Sverige, främst på Rusta och Jysk. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Allt detta köpte jag i Polen nu när vi var i Kraków under höstlovet. Jag älskar exakt allt men framför allt de beiga tomtarna. Passar perfekt till vaserna! 



VÄRLDSDIABETESDAGEN

Idag är det Världsdiabetesdagen, 14 november varje år. 

Jag har genom åren blivit så duktig på att sätta dit en påklistrat leende i alla sociala sammanhang men inuti går jag ibland i bitar. Till alla oss som kämpar dygnets varje vaken sekund, vilka kämpar vi är! 

(null)
Mitt liv framför andra, alltid med ett leende. 

Mitt liv bakom kulisserna 
Tårar 

- Psykisk ohälsa kopplad till diabetes 

 - Nålar 

- Sprutor 

- Blodsockermätning 

- Blod 

- Byte av pump 

- Ständig stress 

 - Ständig koll 

- Aldrig en hel natts sömn 

- Nedbrutet psyke 

(null)

(null)

(null)

(null)Det är tufft ibland, jävligt tufft. Ibland känner jag mest för att ge upp och inte orka bry mig mer men varje gång reser jag mig och fortsätter kämpa. Varje sekund, minut, dag, vecka, månad och år. 


Idag fick jag denna skulptur av mamma, med motiveringen "Från en hjälte som kämpar till dig, min lilla hjälte som kämpar varje dag". Älskade, fina mamma 🥺❤️

(null)





Ozempic

Lördag och en helt ledig helg, oj oj så skönt! Denna helg jobbar jag inget alls, nästa helg på söndag. Jag ska bara ta det lugnt i helgen, så skönt och välbehövligt. 

Igår började jag med en ny spruta, som jag varit livrädd för. Ozempic heter den, den ska hjälpa till att stabilisera blodsockret, minska hungerkänslan och förhoppningsvis leda till viktnedgång. Det är extremt många som mår riktigt kasst efter sprutan. Kräkningar, illamående och diarré drabbar majoriteten. Jag är livrädd. Jag tog den igår och mår än så länge som vanligt men många säger att illamåendet kommer efter 2-3 dagar så vi får se. Det är en spruta man tar en gång i veckan. Jag vill så gärna gå ner i vikt. Under de senaste orenhet jag gått upp cirka 25 kg, mycket pga läkemedel som ökat aptiten gränslöst. När jag började med migränsprutan gick jag upp 9 kg under två månader, fruktansvärt. Jag bara hoppas jag kommer må bra av denna 🙏🏼
(null)





OLD TOWN Kraków

"The main square" åkte vi till flera gånger under våra dagar i Kraków. Mest för att där fanns en massa restauranger, i princip var man än kollade. Vi åt på tre olika under våra fyra dagar. 
Hur mysigt?
En massa fina kyrkor och byggnader :-)
Kan vi prata om hur mörkt mitt hår år?? Ahh får panik, vet inte om jag gillar det eller inte. 
Så himla fint kvällstid!! 
 
Vi åt på: 
The black duck (tvåa)
Buffalo (inte jättebra)
Europejska (bäst)
 
 



23.47

(null)
Jag har klippt mig som ni kanske ser på bilden. Nu har jag mer mörkt hår än ljust och det känns så konstigt. Jag är i alla fall så nöjd med längden, Rebecca på 1a Avenyen är bäst 💕 
 
Hej på er! 
Waaah, jag är så, så trött! Jag jobbade stora delar av gårdagen och idag körde de nationella proven igång. Tre timmar idag, fem timmar imorgon. Ojoj det kommer bli tufft! Jag behöver sömn så jag kan förbereda mig mentalt inför morgondagen. 
 
Jag har så lite tid i mitt liv just nu. Jag jobbar rätt mycket extra, jag hade en massa utvecklingssamtal innan lovet och nu är det NP + att jag var borta hela höstlovet. Jag har inte ens tid att vila hemma. Imorgon ska jag på massage för andra gången. Jag har så jävla ont i ryggen, det släpper ingenting. Känner mig gråtfärdig varje dag. Massagen i fredags gjorde vidrigt ont, det var 45 min tortyr utan att överdriva. Det verkar som om jag har muskelkramp, främst under revbenet på höger sida, efter att jag ramlade i trappan. Killen som masserade mig sa att det vägrar släppa, han försökte massera bort det men det gick inte, vad händer?! Kommer jag ha såhär ont hela livet eller 🥺 Jag är så trött på smärta dygnet runt. 
 
Imorgon vill jag göra ett par saker, vi får se om jag lyckas: 
 
* Läsa 30 min, det var längesen 
* Kolla på ett avsnitt av Bachelor 
* Inte alls kolla mejlen från kl 15.30 och fram till nästa morgon 
* Gå och lägga mig klockan 22.30 så att jag får tillräckligt med sömn då det aldrig händer 
* Redigera lite bilder från Polen 
* Skriva ett inlägg om Polen och förbereda två inlägg till på onsdag 
* Packa upp resväskan 
 
Ja det får räcka! Uppdaterar detta inlägg imorgon så får jag se vad jag lyckades med :-) 
 
WOW, hann med 1,5 sak. Värdelöst ju...



Główny rynek Kraków

Jag är hemma från Kraków! Jag har haft fyra riktigt bra dagar där. Jag är väldigt positivt överraskad av staden. En mycket vacker stad men extremt mycket historia. Jag förstår varför många svenskar älskar Kraków. Jag har ändå varit i tre polska städer nu men inte sett så många turister i någon av de andra städerna som i just Kraków. 

Jag är så nöjd med mitt höstlov! Idag har jag jobbat och imorgon drar mitt riktiga jobb igång igen. I veckan väntar en mängd nationella prov så det kommer bli tufft. Jag behövde verkligen detta höstlov. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Sista kvällen tog vi taxi till gamla stan för att prova på en ny restaurang. Det blev Europejska som faktiskt var väldigt bra. Bra service och god mat, jag åt anka som är en stor favorit. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Här ser ni gamla stan kvällstid. Detta ställe heter Główny rynek som betyder "the main square". Väldigt många restauranger runt hela torget och fina byggnader och kyrkor. Absolut ett måste om man är i Kraków! 



Birkenau train tracks

(null)
Idag stod jag på samma ställe som hundra tusentals judar. Skillnaden var att så många oskyldiga människor tog sitt första steg mot döden så fort de klev av. 

En mängd tankar snurrar i huvudet efter dagens besök. Jag behöver tid att samla mig, det var tufft. 



Kraków

(null)
Hej från Kraków! Hotellet är verkligen galet fint, wow. Idag har vi spenderat dagen i ett köpcenter då det tyvärr regnade exakt hela dagen. 

Imorgon ska vi till Auschwitz. Jag har väldigt blandade känslor inför morgondagen. Samtidigt som det kommer bli otroligt lärorikt kommer det även bli extremt tufft psykiskt. Jag har svårt att föreställa mig vilka känslor som kommer att komma upp inom mig och hur jag kommer reagera. Jag har under många år velat besöka Auschwitz och nu är det dags. 



Kraków, här kommer jag

Imorgon åker jag till Polen, närmare bestämt Kraków. Jag har räknat ner dagarna sedan resan bokades, det var 50 dagar kvar och nu är det 1 dag. Jag är taggad! Jag har aldrig varit i Kraków men jag har hört att där är jättefint. 

Bara att komma bort, byta miljö, äta massa gott och sova på hotell är ju guld. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi har bokat ett väldigt fint hotell, Marriott. Det är 5 stjärnigt men i och med att Polen är billigare än många andra länder är det ändå bra pris. Hotellet är helt nybyggt, öppnade i september i år. Ni ser ju på bilderna, verkligen wow! Exakt min stil, så himla modernt. Wiiie jag är så taggad. 

Jag har varken hunnit eller orkat planera vad vi ska göra så jag tänker att vi tar det som det kommer. Äta och shoppa står i alla fall på schemat. Den främsta anledningen till att jag ville åka till Kraków är Auschwitz. Jag har under väldigt många år velat besöka just Auschwitz och ska göra det på onsdag. Det kommer bli en tung dag.