slide show

Nyårsmål 2021

2020 var ett skitår och det känns inte som om 2021 kan bli värre. Nu har jag funderat och funderat kring vilka mål jag vill sätta upp för 2021 och här kommer mina nyårsmål. En del är kvar sedan 2020 för att jag inte uppnått dem ännu, och nya har tillkommit. 
 
Sova mer 
Minst 7-8 timmars sömn per natt och gå och lägga mig tidigare. 
 
Fortsätta läsa mycket
Jag vill inte sätta upp antal böcker för det gör mig stressad men verkligen ta mig tiden till att läsa och koppla av. 
 
Minska skärmtiden på mobilen och börja lägga ifrån mig mobilen
Det här känns jätteviktigt. Jag har alltid mobilen bredvid mig, dygnets alla vakna timmar. Jag är beroende av Snapchat och kollar 24/7 om jag fått notiser, framför allt av en person vilket gör mig stressad och ger mig ångest. Jag snittar 8-10 timmars skärmtid på mobilen varje dag, det är en stor katastrof. Jag vill börja med att lägga undan mobilen så att jag inte hela tiden kollar på den. Jag vill kunna befinna mig i ett annat rum en halvtimme, timme, utan att känna att jag måste kolla mobilen. 
 
Känna mig hemma i min lägenhet
I februari ska jag flytta och jag hoppas verkligen att jag kommer att känna mig hemma, att det kommer bli en plats jag älskar att spendera tid på. Jag vill ordna i lägenheten så att den känns jag, och kunna njuta av det. 
 
Aktivera mig hemma
Att flytta hoppas jag kommer bli som en nystart för mig. Jag har inte mått bra de senaste åren och jag tror och hoppas att flytten kan hjälpa mig med det. Jag vill inte ligga på soffan hela dagarna utan jag vill göra meningsfulla saker hemma. Hemmaträning, läsa böcker, lyssna på musik, tända ljus, inreda... Öka mitt välmående hemma helt enkelt genom att orka göra saker, för just nu går stora delar åt dagen till att ligga på soffan för att jag inte orkar något annat. 
 
Njuta av min uteplats 
Jag kommer för första gången i mitt liv ha en uteplats och jag vill njuta av den. Jag vill köpa en grill och njuta av grillkvällar med kompisar och familj. Jag vill lämna mobilen inomhus och sätta mig med en bra bok efter jobbet när det blir varmare och bara njuta. 

Bjud över vänner hem till mig, träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag
Så fort jag får vaccin mot corona vill jag börja träffa kompisar mer igen, jag saknar det. Jag hoppas på att kunna återuppta kontakten med någon gammal vän, träffa mina nuvarande vänner mer och bjuda över folk hem till mig. Jag vill också vara öppen för relationer av olika slag.
 
Känna genuin glädje igen
Pga mitt mående och utbrändhet är det inte ofta jag känner mig genuint glad. Under 2020 var det fler bra dagar än 2019 men långt ifrån tillräckligt. Jag vill fortsätta jobba mot att bli mitt gamla jag igen. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt, bra räcker ibland
Som jag har skrivit tidigare har jag blivit bättre på det här 2020 men jag är inte nöjd ännu och detta känns som ett av de viktigaste målen för mitt välmående. Augusti till början av oktober tycker jag ändå att jag lyckades ganska bra, jag drog inte med mig mycket jobb hem och jag jobbade absolut inte lika mycket som tidigare år. Mina 10 timmars förtroendetid räckte aldrig, jag jobbar alltid mer än det men ibland landade det på 15 istället för 45 som tidigare år. Oktober till december blev det för mycket igen, det var stressigt och jag hade galet mycket att göra på jobbet. Nu känner jag dock av på ett helt annat sätt än tidigare när det blir för mycket och jag behöver lyssna på kroppen ännu mer. 
 
Hålla ordning på skrivbordet på jobbet
Jag har nog en släng av jag-kan-inte-hålla-ordning-diagnosen för det är helt galet vad stökigt mitt skrivbord är på jobbet. Stackars mina kollegor och framför allt kollegan som sitter mitt emot mig... Jag har en massa pärmar, mappar osv men det går ändå inte. Det räcker med stress en dag mellan lektionerna och så ser det ut varje tisdag, torsdag och fredag - och sedan är det kört. Det värsta är dock att jag blir extremt stressad när jag sedan inte kan hitta ett specifikt papper eller liknande. Det är ett måste att börja få ordning, och hålla ordning på skrivbordet. 
 
Hålla ordning i min lägenhet
Lite samma här. Jag älskar att ha det organiserat hemma, känner ett lugn i hela kroppen men det håller tyvärr bara i sig i max någon dag innan jag börjat stöka runt igen. Jag har det aldrig smutsigt för hålla rent är superviktigt men stökigt och det vill jag försöka undvika i min lägenhet. Mamma tror inte jag kommer lyckas heheh...
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt
Jag fortsätter kämpa på den här fronten men det är svårt. 
 
Känna att livet känns roligt och meningsfullt igen
Det är ett stort mål, väldigt stort. Jag tror dock det kommer lite automatiskt när jag börjar må bättre. Jag är fullt medveten om att detta inte är något som sker över en natt men jag längtar verkligen efter den här känslan. Den finns där, jag vet det men jag har inte känt av den på länge. 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2021. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom
Någon närmare förklaring tror jag inte behövs. 
 
Vaccinera mig mot covid-19
Jag kommer att ta vaccinet så fort jag bara får och förhoppningsvis kommer livet så smått att börja återgå till det normala. 
 
Komma upp i på 97% inom målområdet gällande blodsockervärdena
Jag tror detta typ är omöjligt men det är ett mål i alla fall. Jag har kämpat sjukt mycket de senaste åren men har aldrig kommit över 80%, normalt brukar jag ligga på runt 70% bra värden.
 
Få ett mer positivt synsätt och inställning överlag
När jag är bland folk är jag alltid positiv men hemma har jag svårt med det och fastnar ofta i ett negativt mindset, jag vill vända detta till ett positivt istället. 
 
Sedan har jag också ett par mål som jag vill hålla privat men det betyder inte att det inte är viktiga mål, utan tvärtom. 
 
Snälla, snälla 2021, kan du inte bara vara ett bra år? Jag ska försöka göra det till ett bra år. Kommentarer

Vilka bra mål du satt upp. Hoppas verkligen att detta år blir ett toppenår och att vaccineringen sker fort.

Svar: Jaa, det hoppas jag också!!
Carro

» My

Så himla bra och roliga mål!! Tycker det är så bra att sätta upp realistiska mål istället för nyårslöften!! :)

Svar: Ja men eller hur, det känns mycket bättre! :)
Carro

» Hilma

Jättebra mål verkligen :D Hoppas du mår bra vännen <3

Svar: Tack vännen! <3
Carro

» Alice

Vilka bra mål, jag tror verkligen att du kommer lyckas. <3 Vi har balkong, och det är så himla skönt att ha på våren och sommaren, så vad härligt att du får en uteplats!

Svar: Ja men det är verkligen underbart att sitta ute <3
Carro

» Carro

Vilka härliga mål du satt upp! 🥰

Svar: :) <3
Carro

» ullie

hoppas det kommer bli massa bättre år verkligen

det är en liten spegel med lyse i oxå smidig o bra

Svar: Hoppas jag med!! Åhh, var har du köpt den? :)
Carro

» lisa

Vilka bra mål. Lycka till med dom :)
Jag borde också lägga upp några mål. Ett mål jag vet att jag har i alla fall är att vaccinera mig mot covid 19 så fort jag får.
Kram

Svar: Tack! :) Jaa, jag bara längtar tills dagen då jag faktiskt får vaccinera mig.
Carro

» Malin

Åh lycka till med alla målen fina du ❤️ kram

Svar: Tack fina du! <3
Carro

Vad roligt att du snart flyttar in i nya lägenheten och vilka bra mål du har. Kramis <3

Svar: Det känns så kul :D kram <3
Carro

Så fina och braa mål! Vissa av dessa mål har jag också! Eller planer i alla fall. Jag hoppas kunna flytta och få känna mig hemma. Trivs inte alls här...

Svar: Åhh vad hemskt, hoppas du hittar hem <3
Carro

Att läsa vill jag också lägga tid på i år :). Längtar efter en bra bok :)

Svar: Ja visst är det härligt :)
Carro

Åh så grymt mål!!

Svar: Tack!! :)
Carro

» Enna

Så kul att då läsa om dina mål!

Svar: Vad roligt att du tycker det:)
Carro

så bra mål! :)

Svar: Tack! :)
Carro

» petra

Jag tror mer på mål än löften och så bra mål du satt upp, detta gällande telefonen är så viktigt tro jag, la undan min mobil nu under julledigheten och känner mig som en betydligt lugnare människa, hade mobilen utanför sovrummet om nätterna dessutom och sov bättre,bara fördelar haha, kram

Svar: Men åh så bra! Det är också något jag måste bli bättre på, lägga undan mobilen på kvällarna. Kan tänka mig att det bara finns fördelar! Kram
Carro

Ja man vill tänka positivt och det kan man lära sig att göra, låter som en bra lista och ser att ni varit runt o så kul med nya saker :) vi fick ett ryck köpte oss en ny soffa kommer v 10 påminner om sammet o den är en XL soffa med super mys djup att gosa upp sig i :)

Lycka till Evas blogg

Svar: Men åh, låter underbart! :D
Carro

Vilka fina och bra mål! Jag håller tummarna att du klarar av dem, tror på dig! :)

Svar: Tack fina! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback