slide show

Hop on hop off buss

Har ni åkt hop on hop off buss utomlands nångång? Ni vet de där röda bussarna som går runt i typ alla storstäder. Man köper en en-eller tvådagars biljett och sedan finns det cirka 16-20 stopp med alla stora sevärdheter så går man på och av på alla hållplatser man vill, en ny buss kommer ungefär var 15e minut. 
 
Vi åkte en sån här i Budapest och jag tyckte om det jättemycket, mamma tyckte mindre om det (eller rättare sagt - hon hatar det). Sen köpte jag hemifrån biljetter till en sån tur i Dubai och betalade cirka 1500 kr men eftersom det var så varmt där vägrade mamma sitta i en buss så hon sa att hon absolut inte tänker åka på den turen.. Gissa vad jag gjorde med biljetterna? Ja jag fick ju slänga de, gjorde så ont i hjärtat :(
Nu i Dublin lyckades jag på något sätt övertala mamma att vi skulle åka bussen igen. Jag tyckte det var kul! Vi hoppade först av vid Trinity Collage sen vid St Stephens Green och till slut vid Dublin Caste & Temple bar innan mamma blev fett hungrig och fick damp :)) Jag vet inte om hon får någon form av blodsockeranfall (nej hon har inte diabetes, bara jag som har) eller vad som händer när hon inte ätit på många timmar men hon blir fett aggressiv då. Tanken var att vi skulle till St Patrick Cathedral också men så blev det alltså inte för jag fick mig en rejäl utskällning att jag bara går och går utan att någonsin äta. Älskar dig också mamma ♥♥♥
 
Hur som helst rekommenderar jag att åka hop on hop off för man får se mycket av staden och det är relativt billigt! Är det fint väder kan man sitta där uppe utan tak. Detta tipset kommer från en person som hatar kollektivtrafik. 
 
PS: busschauförren skrattade och sa att hon diggar min pose på näst sista bilden, lagom cringe haha.



In Hilfiger n´ Balenciaga

En outfit från Dublin. Såhär såg jag ut den andra dagen när vi turistade. Jag älskar kappan mer än jag älskar choklad??
En sån classy men samtidigt skön outfit med strumpbyxor, min älskade kappa från Tommy Hilfiger, klänning från Pull & Bear och finaste väskan i världen från Balenciaga. Denna lilla guldklimp kostade 7000 kr men jag har inte ångrat mitt köp en enda gång sedan jag köpte den i somras. ♥



Travel the world

 
Som ni vet så älskar jag att resa, har jag ingen resa inplanerad så känns livet ganska tråkigt. Jag lever efter mottot If travelling was free you´d never see me again. Jag känner mig så levande varje gång jag får ut och resa. Vi har olika prioriteringar här i livet och stora delar av min lön lägger jag på just resor.
 
Jag har ett flertal gånger fått kommentarer om jag kan tipsa om billiga resesidor, var jag beställer mina resor ifrån och liknande och självklart kan jag det! Hotels.com är en sådan där superbra sida som jag älskar att kolla in. Jag kan flera gånger skriva in resor som jag vet att jag inte ens har råd med men planera vilket hotell jag skulle vilja bo på där.
 
Passa på att hämta just din rabattkod från Rabble på Hotels.com HÄR. Och det bästa av allt? Det är inte bara en rabbatkod utan du kan välja mellan flera olika. Vad sägs om 10% rabatt på hotell, 40% (!!) rabatt på sista minutenhotell eller var 10e natt gratis? Alla dessa rabatter plus fler hittar ni på länken ovan. 
Hade jag bara kunnat åka iväg var som helst just nuu så hade jag valt Vincci Gala i Barcelona, hur fint? Jag vill så gärna besöka Barcelona och vill bo på ett modern hotell som detta. Jag och mamma har en liten plan gällande Barcelona som innefattar en rejäl överraskning, hoppas hoppas det blir av!
 
Amsterdam är en annan stad jag så gärna vill besöka, vet inte riktigt varför men efter The Fault in Our Stars som är min favoritfilm så väcktes ett intresse för Amsterdam, måste dit!
Conscious Hotel Museum Square - Amsterdam är ett 3 stjärnigt hotell. Skogen påminner om Sverige, kan det bli mer svenskt haha? Gillar detta rummet, enkelt men häftigt. 
 
Det bästa med Hotels.com är att det finns hotell för alla plånböcker. Allt från superfancy 5-stjärniga hotell om man är ute efter lyx till enkla 2 stjärniga rum eller vandrarhem om man istället vill lägga pengar på upplevelsen. Nästa gång ni ska resa iväg så rekommenderar jag er att kika in på Hotels.com istället för Ving, Tui eller liknande. Jämföra priser skadar ju aldrig :)
 
Vad gillar ni för typ av hotell? Och var går drömresan? Får jag bara välja en plats just nu så går det inte!! 2 - New York och Aruba. 



Trinity College Dublin

Här kommer bilder från vår andra dag i Dublin. Första dagen shoppade vi men andra dagen turistade vi. Äkta turister med hop on hop off buss och första stoppet för dagen var Trinity College som är Irlands äldsta college där b.l.a författaren Jonathan Swift har gått, andra kända personer som studerat där är Oscar Wilde och James Joyce. Trinity College gjorde verkligen intryck hos mig, wow vilket ställe! Så himla vackert universitet. Går ju inte ens att jämföra med Campus universitet i Helsingborg som jag gick på - Trinity College är liksom 99,9% finare. Alla studenter var klädda i en speciell dräkt, såg ut som något ur Harry Potter typ haha :)
Detta var det första man såg när man kom in på området, hur fint? 
Äkta turist med kartan såklart.
Vi gick runt på collegeområdet en lång stund, en massa fin grönska runt omkring också.
Trinity College grundades av drottning Elizabeth I, henne har man ju hört talas om ett antal gånger, år 1592. Campuset upptar 19 hektar (!!) och har cirka 15 000 studenter. Trinity College är ett av världens mest prestigefyllda universitet och det syntes. Går man ut med hyffsade betyg får man direkt en rad jobberbjudande, säger ju en hel del om prestigenivån. 
 
På Trinity College finns världens äldsta bevarade bok, Book of Kells - i deras bibliotek. Dock var kön in till väldigt lång så varken jag eller mamma kände för att stå och vänta i den eftersom vädret inte var på topp, får kanske bli nästa gång!
 
Tycker absolut att Trinity College är värt att besöka om man är i Dublin, en av mina favorit-sevärdheter där. Någon som imponerar otroligt mycket på mig är just utbildning. En person som har en universitetesutbildning är någon att se upp till. Tycker rent av det är bullshit att hålla på att lyfta fram att framgångsrika personer har lyckats utan utbildning, ja men hur många gör egentligen det? Det lurar bara en massa att tro att jag behöver ingen utbildning, jag klarar mig ändå. Har man genomgått en universitetsutbildning är man målmedveten och grymt studieinriktad. Jag är otroligt glad att jag fortsatte och slutförde min utbildning, trots en massa hinder på vägen. Kunskap är makt och min utbildning kan ingen ta ifrån mig! Därför tyckte jag det var grymt att se Trinity College. 
 



Walk in closet

Är det något speciellt ni vill se i min walk in closet? Förhoppningen är att den blir heeelt klar på måndag. Vill ni se bilder på helheten eller bilder på en speciell del? Youtubevideo? Favoritet i garderoben? Walk in closet tour? 
 
Er önskan är min lag! Så lämna en kommentar här nedanför om hur ni vill att jag visar min WIC. Vet att en hel del vill se den nämligen.



S a t u r d a y

Lördag! Ska möta upp la familia i stan och äta frukost/lunch på wokhouse. Lunch med Jack blir aldrig fel!!
Favoritjeansen atm! De är as snygga. Vet att vissa älskar jeans med hål i (jag är en av dessa), andra hatar det. Vad tycker du?



Walk in closet in progress

Har fått väldigt många frågor om när jag kommer att visa upp min Walk in closet men saken är den att den är inte helt klar än. Själva garseroben är klar flrutom att det är några hyllplan som ska byta plats, sen ska krikar sättas upp på väggarna, byrålådan ska ut, dörren ska skruvas bort, vitrinskåpet ska bli färdigmonterat och en spegel ska upp på väggen. 
 
Hur som helst tog jag några bilder idag på hur det ser ut atm.
Det är ite stökigt just nu och allt är som sagt inte klart men det mesta. Här ser ni mitt underbara rum, en hel walk in closet på 10 kvadratmeter! Min garderob är en hel del större och enligt mig, finare än många kändisars vilket är häftigt. Jag är verkligen så nöjd och jag går fortfarande in ditt varje dag med tanken "är detta verkligen MITT rum?



Långhelg

Långhelg! Vad tycker vi om det? Härligt va? Det ska bli väldigt skönt att vara ledig 3 dagar istället för 2. Dock älskar jag mitt jobb vilket är den härligaste känslan i världen!! Hoppas innerligt att alla någongång hittar ett jobb de känner att det är roligt att gå till varje morgon, precis som jag gör. 
Jag har faktiskt inte mycket planer alls och det är precis så jag vill ha det. Jag måste plugga en hel del, både lämna in en massa tentor och ta tag i körkortet och sen ska jag även fixa till mer i min WIC och i brorsans gamla rum. Annars är det ta det lugnt som gäller på schemat! Valborg på söndag viket enligt mig är sjukt överskattat. Anton frågade om jag ville hänga med till Lund men jag känner inte alls för det. Ser inget roligt i att sitta och frysa i en överfull park och kolla på en massa fulla idioter. Förra året var jag med Jack och kollade på brasan men det var också fett kallt, trots att det var mysigt att vara med Jack såklart. I år känner jag för att ligga hemma på soffan, vad har hänt med mig?? Jag orkar aldrig göra något på senaste, tar såå mycket energi att planera in en massa men jag tycker det är sååå himla skönt att bara vara hemma. Är helt slut efter jobbet, menar verkligen helt slut.



Big golden globe Dublin

Det här var enligt mig en av de coolaste sakerna jag såg i Dublin. Jag vet inte varför jag tycker att just denna globen är så häftig, kanske för att den är så annorlunda än allt annat jag sätt och att den är i roséfguld vilket jag fullkomligt älskar.
Big golden globe står vid Irlands äldsta universitet Trinity Collage som är en av Dublins berömda sevärdheter. Lätt värt ett besök om man är i Dublin! Såå fint :)



Money box

Fick en fråga om jag inte kan ge lite tips på hur man sparar pengar och det kan jag absolut skriva ihop. Även om folk inte tror det är jag grym på att spara ihop pengar. Jag gör faktiskt annat än att shoppa..:)
 
Hur som helst tänkte jag tips er om en app som heter Money box som finns på app store. Det är precis en sån här app jag har varit ute efter! Det blir så mycket lättare att spara om man har allt man vill spara till tydligt uppskrivet och det står hur mycket man sparat ihop och hur långt man har kvar till att nå målet.
 
Just nu behöver jag spara väldigt mycket pengar på väldigt kort tid och jag är inte helt säker på hur jag ska lösa det än men äsch det löser väl sig. 
Som ni ser här så skriver man upp vad man vill spara till, när detta senast ska se och vilken summa. När man sedan har sparat ihop en del så skriver man in hur mycket och då räknar appen ut hur många procent man sparat. Vi ska till Polen nu i maj och dit behöver jag fickpengar, pengar till mat och hälften till bröllopspresenten.
Måste också betala resan till Grekland, maten där och min biljett till Polen.
Sen har vi resan till Spanien, mat + fickpengar där.
Låt oss inte glömma min bil som väntar på mig..
Och till sist resan till USA som blir en hel del sammanlagt.
 
Jag behöver alltså i nuläget spara 117 tusen kronor och då har jag inte ens räknat in något körkort här. Hur tusan det ska gå på 3 månader är ett mysterium. Jag har i nuläget som ni ser sparat ihop drygt 13 tusen.
 
Hur som helst, grym app som jag tycker ni ska ladda ner :)
 



Dig är det roligast att resa med

Världens roligaste resesällskap ♥ Det är så skönt för vi är så lika. Jag och mamma tycker om samma moderna, nya hotell, vi kan gå i timmar (då menar jag verkligen timmar) och shoppa, eller nåja jag shoppar - mamma hittar nästan aldrig men hon är glad ändå, vi äter på fina restauranger och vi besöker lite sevärdheter. Vi har så många minnen från alla fina resor.
Från dag 2 i Dublin innan vi skulle gå ut.
 
Jag vill såå gärna bjuda mamma på hennes drömresa som går till New York. Jag har lovat henne att bjuda på exakt allt och att det ska bli drömmarnas resa. Snart, snart, snart ♥ Behöver bara spara ihop pengar först men efter december blir det lugnt, då kan jag spara typ allt.
 
Vem reser DU helst med? 



◊ Jag har hamnat på blogg.se startsida! Inte som headline men en liten bild från Dublin under "redaktören tipsar", hur kul?! En dröm är att få vara med på den stora bilden på framsidan men det får jag nog jobba lite för ;) Hur som helst, jättekul att mitt inlägg från Dublin uppmärksammades!
 
♠ På bilden var jag glad och lycklig - som alltid när jag reser. Saknar Dublin! Fett mys.
 
♥ Idag är jag inte riktigt lika glad som på bilden. Fått lite smått damp på transportstyrelsen som inte ens kan svara på mina frågor, vad är det för folk som jobbar där?! Saken med mig är att när jag blir irriterad, alltså riktigt irriterad kan jag inte dölja det - oavsett vem jag pratar med. Det fick ett antal personer jag pratade med i telefon idag uppleva.. Blir bara såååå irriterad på vissa saker.
 
♦ Jobbet går bra! Dock är jag väääldigt trött när jag kommer hem. Är lite mycket just nu pga studier, heltidsjobb och körkort. Igår var jag på teorilektion och det kändes som om jag var tillbaka på gymnasiet.
 
För att sammanfatta; bra dag på jobbet men alla utanför jobbet bildade nog en pakt för att irritera mig för allt annat gick verkligen fel :))) Och de dåliga nyheterna levererades på löpande band. T.ex. att jag måste göra om riskettan för den gick ut i januari efter 5 års tid, men fuck??? Inte nog med att den är i typ 7 timmar så kostar den 800 kr också - för något som jag redan gjort en gång. Daaaamp.



JAG HAR KÖPT BIL!!!!!

Låt oss ta några sekunder till att förstå att jag faktiskt har köpt en bil!!! Min alldeles egna fina bil. Den dyraste investeringen jag gjort i hela mitt liv och förhoppningsvis den bästa. Jag älskar min bil, ja min bara min! Jag är så otroligt glad. I lördags var första gången jag kollade på bilar och två dagar senare är den min. Det var sjukt spontant, jag har ju inte ens körkort haha. Snacka om att få motivation till att plugga trafikreglelr och vägskyltar nu. Finansieringen gick igenom utan problem, wow det är guldvärt att ha ett fast heltidsjobb, så tacksam.

Här har ni den!! Alltså huuuuur fin är den inte? Jag ville inte ha en gammal och sliten bil. Denna har inte gått många mil alls och den är så fräsch och fin inuti. Det är en 2014 års modell. Ser ni hur den blänker? Jag älskar den ♥

 Glad tjej??



Dig älskar jag.

Storebror, dig älskar jag då, nu och för alltid. ♥
Åh de här bilderna gör mig alldeles varm i hjärtat. Det skiljer 8 år mellan oss och trots att vi har bråkat en hel del gånger under åren och trots att jag ibland har varit och kan vara en skitjobbig lillasyster så vet jag att du alltid finns där för mig. Vi är olika men ändå så lika. 
 
På nästan alla bilder håller han om mig och mamma har berättat hur otroligt nära vi stod varandra. Hur många timmar han lekte med mig och stod ut med mig (trots att jag "råkade" trampa på hans favorit-wrestling figur så att den gick sönder). Åh fina fina bror! Love u.



Första kvällen i Dublin

Medan jag är i full gång med en massa tråkiga uppgifter denna söndag passar jag på att slänga upp lite bilder från vår första kväll i Dublin. 
 
Klockan var runt 22 och vi hittade en stor bar någonstans i Dublin. Det var livemusiken som drog oss dit antar jag. Jag vet inte vad denna pub heter, memorerade aldrig namnet men jag vet att det tidigare var en kyrka som sedan blev omgjord till pub - vilken vändning? Hur som helst var det verkligen så grymt! Musiken var jättebra och den avbröts då och då av riverdans, kan det bli mer irländskt?
Det var så trevlig atmosfär så vi satt i flera timmar, ingen av oss ville gå därifrån. 
Maten var väl ingen höjdare, det var gott men inte mer än så. Fast så är det väl med sådana här hak I guess. Jag beställde i alla fall in hamburgare och vitlöksbröd som dock var as gott (!!) och mamma tog fish and chips.
Fin kväll i Dublin!



En mindre rolig to do list

Idag har jag så sjukt mycket saker att göra! En typisk söndag helt enkelt, bara med extra allt..

♥ Plugga körkort

♥ Planera måndagens lektioner och fixa lite saker till jobbet

♥ Fixa en massa hemtentor till mina kurser jag läser (fyfan gråter typ..!)

♥ Hinna blogga, kika in under dagen

♥ Hitta lite kläder/smycken jag kan lägga upp på tradera eftersom att min budget atm är en omöjlig ekvation. Nu när bilen kommit in i bilden också är det liksom ca 30 000 mer utgifter än inkomster, ehh vafan. :( Så måste verkligen sälja lite saker

♥ Ta hand om mig själv en stund. Bada, tvätta håret och sådant ni vet.

♥ Hinna gå och lägga mig i normal tid för annars är jag svintrött varje eftermiddag och kan glömma plugg hela veckan.

Usch på denna dagen! Men man måste kanske syssla med tråkigheter också för att sen uppskatta det roliga, eller?




En skön lördag

Jag har upptäckt en sjukt rolig ny sak, skanna in gamla bilder. Vi har köpt en sån där superteknisk skrivare ni vet och där kan man skanna vilket jag inte alls tänkt på innan. Finns det något jag älskar så är det verkligen bilder som framkallats. Jag är så glad över att jag vuxit upp utan mobiler. Sån nostalgi att kolla tillbaka.
Här ser ni en bild på mig, jag antar att jag bara är några månader gammal här och får jag säga det själv så var jag jäkligt söt haha!
 
Skulle ni vilja se lite bilder från min barndom? 
 
På tal om något annat så tycker jag att ni ska kolla in min bästaväns tradera! Hon heter marshimlen där och har nu en massa annonser med t.ex. Michael Kors och Ralph Lauren. Här är en länk ni kan kolla in.



Ska jag köpa bil??

Gissa vad jag har gjort idag? Jag har kollat på bilar!! Hjälp, det kändes så vuxet haha. Jag är på väg att köpa min allra första bil!! :) Dyraste köpet i hela mitt liv och för mina egna pengar, fatta känsan.
Ett av mina lifegoals är att äga en Audi och när jag såg denna blev jag helt KÄR, alltså wow den är så fin! Satte mig bakom ratten, drööööm. Dock är priset inte lika drömmigt, den kostar cirka 350 000 kr och det är bara att glömma just nu. Jag har precis fått jobb och prioriteringar är resor och lite andra saker just nu så den drömmen får jag lägga på hyllan några år. Planen är att köpa en helt ny Audi om cirka 4 år och det vet jag att jag kommer uppfylla. Sen är det kanske inte det allra smartaste att köpa en Audi som en förstabil, känner att jag måste ha mycket mer erfarenhet för att köra en sådan dyr bil + att försäkring och alla delar till Audi är mycket dyra.
 
Dock hittade jag en annan bil som jag tyckte mycket om! Den är tyvärr inte ny utan det är en 2014 modell men den har inte alls kört långt och endast haft en ägare. Inuti ser den superfräsh ut och utanpå blänker den, ser i princip ut som ny :) Jag ska tillbaka på måndag och vem vet, det lutar åt att det blir ett köp! Bara lite papper och andra saker som ska fixas innan jag kan skriva på. Hade jag köpt en bil är det verkligen en morot gällande körkoret, då blir man ju taggad.



+ - w´ Dublin

Tänkte köra en liten + och - om Dublin.
 
+ I Dublin bor det verkligen sjukt trevliga människor, jag har inte i något land stött på så många trevliga och hjälpsamma personer som där. Taxichaufförerna var så pratglada, personalen på hotellet var supersnälla och alla som jobbade på restaurangerna var hur trevliga som helst. Gick jag vilse i stan var irländarna inte sena med att visa vägen. Älskar!!
 
+ Taxi är billigt. Jämfört med Stockholm så är taxi i Dublin superbilligt. 
 
Inte ens 3 timmar med flyg från Sverige!
 
+ Dublin är en relativt liten huvudstad vilket innebär att man redan efter 1-2 dagar kan orientera sig ganska bra för man börjar känna igen platser. Många sevärdheter ligger på gångavstånd.
 
+ Dundrum, verkligen bästa shoppingcentret i Dublin - rekommenderas!
 
+ Pubarna! Alltså åhh, detta är verkligen det som gör hela Dublin. I Dublin finns det ca 4000 pubar och jag kan inte beskriva med ord hur mysigt det är! Varken jag eller mamma dricker men bara det att man kan gå in på vilken pub som helst, ställa sig och lyssna på livemusik och gå ut igen. Sista kvällen gick vi till 3 pubar som låg nära varandra och inte på ett enda ställe var vi "tvungna" att beställa alkohol.
 
St Stephen´s Green som är en park mitt i centrum, otroligt mysig! 
 
Guinness Storehouse. En gigantisk ölfabrik/ölmuseum där de framställer Guinness öl som säljs i miljoner varje dag, så populär! Jag smakade och enligt mig smakade det skit men jag hatar öl haha. Antagligen är det gott om man gillar öl eftersom att det säljs i sjuka summor.
 
Trinity Collage. Irlands äldsta universitet där b.la. Jonathan Swift som skrivit Gullivers resor har gått, coolt som tusan! Ett måste!
 
St Patrick´s Cathedral, en otroligt vacker katedral med allt vad det innebär. Även detta ett måste!
 
 
- Brown Thomas, ett mycket exklusivt varuhus som gjorde mig besviken. KENZO utbudet var dåligt, Balenciaga väskorna var jättefula och en besvikelse över lag helt enkelt.
 
- Grafton Street (som Ed Sheeran sjunger om i en av sina låtar ♥), kan jämföras med de dyrare delarna av Oxford Street i London men blev jättebesviken. Dåligt utbud av Ralph Lauren och liknande. Ledsen tjej.
 
- Byggen. Detta är ju inget som blir bestående i Dublin men just nu bygger de verkligen överallt. Utsikten från hotellet var på byggnadsarbeten och överallt i stan var det uppgrävt, de ska bygga en tunnelbana i Dublin men det var riktigt fult och tråkigt.
 
- För lite mysiga caféér. Mycket Starbucks och sånt tråkigt shit. Jag vill fika på mysiga irländska café och inte på något Starbucks som finns överallt i världen..
 
- Restaurangerna. Ganska svårt att hitta snygga, moderna, mysiga och inbjudande restauranger. Mycket enkla hak och pubar. Vi ville gärna äta på något lite mer exklusivt ställe men det var inte det lättaste att hitta ska jag säga er. Vet att detta är ett plus hos många, inte hos oss dock.
 
- En gammal stad vilket verkligen syns på alla hus och byggnader. Husen är gjorda av röd tegelsten för typ 300 år sedan.. Haha nej men byggnaderna är verkligen gamla och även detta tycker många är charmigt medan jag och mamma är sådana som imponeras av allt modernt vilket inte var det lättaste att hitta i Dublin.
 
Nästa gång jag ska till Dublin (jaa jag vill tillbaka!) så måste jag verkligen besöka Cliffs of Moher. Det ligger cirka 3 timmar från Dublin med buss men ser så breathtaking ut!
W O W. Vi kände att vi inte hann med det denna gången så detta är en anledning att återvända!
 
Jag rekommenderar verkligen Dublin för en weekend eller så, ångrar absolut inte att jag åkte dit :)



Körkort?

Nu lär några av er kanske bli förvånade men jag har bestämt mig för att ta körtkort! Alla kanske inte vet det men jag var så nära på att ta körkort 2014, jag hade kommit så långt att jag och Maja gjorde halkan tillsammans och den gick asbra men sen kom min prestationsångest in i bilden igen. Jag kände mig inte tillräckligt duktig och redo och det i samband med väldigt mycket jobb, sjuka heltidsstudier på universitetet och ständig migrän - det gick helt enkelt inte att få ihop och så har det fortsatt. Det är ju först nu jag blivit klar med mina studier, dock jobbar jag nu heltid, har fortfarande migrän + pluggar extra kurser på distans men jag känner att det är dags nu. Framför allt eftersom att jag har en bit till jobbet och jag åker hem med olika kollegor. Jag vill känna mig fri och kunna köra var jag vill när jag vill.
 
Jag började igår plugga teori och min tanke är att antingen ta det i början på juni eller efter jag kommit hem från USA. Är tydligen mer än 2 månaders väntetid..
 
Dock känner jag såå mycket ångest inför körkoret. Jag lider ju verkligen av "duktig flicka syndromet" vilket innebär att jag ställer oerhört höga krav på mig själv - som jag gjort under hela min skoltid. Att få ett E funkar inte, jag ville alltid ha högsta så att jag kunde känna mig nöjd med mig själv. Liknande nu med körkortet, jag har pratat med flera personer som kuggat både uppkörning och teori men helt ärligt, det hade varit en mardröm för mig. Jag vill klara båda direkt. "Strunta i boken, gör tester på internet", har gjort några idag men hur tusan ska jag göra tester på internet när jag inte ens kan svaren, vad är meningen med det? Jag vill kunna exakt alla skyltar som finns, jag ska läsa hela boken och anteckna allt viktigt och sedan plugga in det, ska gå på alla teorilektioner och så ska jag sedan göra testerna som kommer gå bra (intalar mig själv). Fyfan gråter nästan bara av tanken men jag ska klara det! Har jag bestämt mig för något så klarar jag alltid det och denna gången har jag bestämt mig.
Någon som känner igen sig i sina problem?
Någon som vill dela med sig av tips inför körkortet? Hur gjorde ni? Tell me!



Dublin shopping pt 2

Låt oss prata om att River Island har världens snyggaste jeans?? Blev kär när jag hittade dessa par i Dublin!
Perfektion till tusen och jag älskar de så mycket som man kan älska jeans?? De kostade 550 kr styck. Nöjd tjej, Dublin levererade.



Hello work

Idag börjar jobbet igen efter ett härligt påsklov som gick alldeles för fort. Var ju i Dublin måndag till fredag så det känns som lite för få dagar att vila upp sig här hemma. Självklart önskar man att alla lov skulle vara längre men jag älskar mitt jobb och börjar nu sakna mina elever så det ska bli härligt att komma tillbaka till rutiner (och stress - mindre härligt med ingår). 
Det som är mindre härligt är att tisdagar är den absolut stressiga jobbdagen under hela veckan. Har 7 lektioner och verkligen 0 rast, tufft! 



Love uuu

I lördags var sötisen här. Helt plötsligt började det snöa och Jack väntade på tomten haha! Älskar dig ♥



Dublin shopping pt I

Vet inte riktigt vad jag ska säga om shoppingen i Dublin. Första och andra dagen var jag väldigt besviken faktiskt. När vi skulle ut under vår tredje dag så hade jag 5100 kr kvar av 8000, det säger en hel del? Saken var den att det fanns supermycket butiker men jag kunde absolut inte hitta några snygga märkeskläder och inte heller kunde jag känna och klämma på min framtida Balenciaga eftersom att det bara fanns asfula. Gant, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger - inget fanns i min smak.
 
Sista dagen åkte vi till Dumdrum - ett shoppingcenter som låg cirka 40 minuter med taxi från centrum. Taxichauffören sa att det är ett dyrt ställe men det största i hela Irland och wow!! Nu hade vi bara 4 timmar där, inklusive mat så jag hann ju inte ens med hälften av det jag ville men shit vilka bra inköp jag gjorde där! Efter den shoppingrundan åkte jag hem med 1000 kr till Sverige (konstigt det också men det var bara för att vi inte hann in i fler affärer haha). Nästa gång jag åker till Irland ska jag spendera en full dag där, från morgon till kväll.
Hur som helst, det första jag tänkte visa er är ett par sjukt snygga shorts från River Island! De ska lätt med till USA.
Från Hollister, helt perfekt.



Du & jag

I fredags träffade jag min favorit, äntligen! Kan inte förklara med ord hur mycket min älskade vän betyder för mig!! Verkligen så glad att jag lärt känna henne, lovie ♥♥ Jill är nog den person som vet mest av mig av alla och kan läsa mig som en öppen bok. Du är bra du.



En eftermiddag i Dublin

Efter att vi hade ätit fortsatte vi att shoppa lite till, eller ja.. Jag fortsatte att shoppa. Mamma köpte ett par skor den sista halvtimmen på den sista dagen. Får alltid dåligt samvete haha, jag skulle kunna hitta något i ungefär varje affär medan mamma typ verkligen aldrig hittar något. Hur är det när ni shoppar med er mamma? 
Hittade en GAP affär som hade grym rea.
Fortfarande på Henry Street, gillade den shoppinggatan!
Därefter gick vi till Debenhams för att hitta någonstans att fika och jag var på jakt efter något att ha på mig till bröllopet i maj..
Vi hittade fika och även helt random min bröllops-outfit?? Otippat som tusan. Här är en sneakpeek. Det är alltså en byxdress med spetsärmar och den är så galet s n y g g!! Dock vet jag inte med svart på bröllop, får man ens ha det? Jag måste ha denna på mig!! Någon som vet?
Såg den första irländska röda puben, ett måste att ta lite bilder vid ju.
Vi gick dock vidare för att leta upp en rejäl pub vi kunde äta middag på och hittade en med live musik och riverdance, hur kul? 



Glad påsk!

Glad påsk på er fina läsare ♥ Hoppas ni får en fortsatt trevlig påsk med era nära och nära. I vår familj älskar vi julafton, det är verkligen en helig dag för mig. Påsken är inte riktigt på samma sätt. Min mormor dog under påsken och hon var verkligen vår allas ängel. Jag var bara tre år när hon dog men min bror hade ett otroligt starkt band till henne och hon var min mammas allt. Därför är påsken alltid lite av en sorgetid för oss. Vi äter en gemensam middag och påskfrukost men inte mer än så. När vi var i Dublin var vi i St Patrick´s Cathedral, en otroligt stor och fin katolsk kyrka som tillhörde St Patrick. Vi tände ljus för mormor, lyssnade till en underbar kör och bara gick runt och tog in den heliga atmosfären. Kändes bra i själen och hjärtat.



Ser ni?

 
Nu behöver jag er hjälp! Ser ni någon skillnad på kvaliten på dessa två bilder? Jag har förminskat de på olika sätt och hade verkligen behövt veta viljen av sätten jag ska fortsätta med för att det ska bli så bra kvalite som möjligt. 
 
Zooma gärna in i bilden, kolla dels knapparna på kappan och på andra detaljer och skriv en kommentar om ni tycker att bild 1 har bättre kvalite eller bild 2. Hade verkligen uppskattats ♥



Första timmarna i Dublin

Direkt efter att vi hade fått tillgång till vårt hotellrum fräschade vi till oss efter flygresan, jag bytte outfit och sedan var vi redo för stan!
Vi tog taxi till Heny Street som är en av de två stora shoppinggatorna i Dulin. Grafton Street är den andra och mycket dyrare gatan, vi började med budget-gatan. Mysig och ren gata med gatumusikanter på sina håll och många bra affärer. Här hittade man allt från Dublins motsvarighet till Londons Primark, River Island, Topshop, h&m, Zara, Debenhamns, Mark & Spencer till irländska stora kedjor. Något för alla helt enkelt. Det var på den här gatan jag shoppade en stor del av mina inköp.
Taggad för River Island, en av mina favoritaffärer som tyvärr inte finns i närheten av mig! Köpte ett par grymt snygga jeansshorts.
Gott om affärer fanns det här men det var svårt att hitta ett bra matställe, vi tog därför ett kafé/restaurang som visade sig inte vara så gott - besviken! Hungriga var vi så det fick bli det första vi såg. Efter maten fortsatte vi shoppa några timmar till. GAP hade en massa snyggt! 
 
Är ni i Dublin kan jag rekommendera Henry Street, kan jämförtas med Oxford Street i London för er som varit där.



Lovie

Idag har jag hängt med min favorit efter alldeles för lång tid utan varandra!! ❤️️

 



The Gibson Hotel Dublin

Hej på er!
 
Nu är jag hemma på svensk mark igen och jag är extremt trött. När jag är på resor vill jag alltid få ut så mycket som möjligt ur varje dag vilket innebär att vi är igång från morgon till sen kväll och är i princip aldrig på rummet, bara när vi sover. Ungefär så var det också i Dublin, hektiska dagar men jag har varit med om såå mycket och upplevt den irländska kulturen. Ännu en resa som gett minne för livet. Resor är verkligen så värt att lägga pengar på. Jag lägger en stor del av min lön på just resor och kommer fortsätta med det så länge jag bor hemma och har möjlighet att spara en del.
 
Flygresan gick bra och sedan tog vi taxi från flygplatsen till The Gibson Hotel i Dublin.
Här ser ni lite bilder från rummet. Vi hade ett dubbelrum med frukost. Rummet var faktiskt riktigt stort, mycket större än vad jag hade förväntat mig. Det var rent, fräscht och modernt. Hotellet var i det stora hela mycket bra och jag är väldigt nöjd. Personalen var trevlig och det var rent överallt. Kommer jag tillbaka till Dublin så vill jag lätt bo på detta hotell igen! Det kostade 9500 kr för 3 nätter, frukost och flyg för två personer, ganska dyrt men bra!! Badrummet var också superfint vilket är jätteviktigt för mig, ett fint badrum och jag är såld.
 
Jag kan med andra ord varmt rekommendera The Gibson Hotel om ni ska övernatta i Dublin. Spårvagnen gick precis utanför hotellet, bättre kan det inte bli. Vi tog bara den en gång dock eftersom både jag och mamma starkt ogillar kollektivtrafik, vi åkte istället taxi en hel del gånger vilket faktiskt inte var så dyrt som jag trodde. Stockholms taxi är ju crazy!! Det var skönt att taxametern inte gick så snabbt här.



Dublin


Hälsningar från Dublin!! Har haft ett par bra dagar i Irland och nu ska vi snart åka in till flygplatsen och åka hem till Sverige. 

Har absolut fått mersmak på Dublin. Tog några dagar innan jag kom in i staden och förstod charmen med den, jag vill absolut tillbaka! 



See you Dublin

Idag åker jag och mamma till Dublin! Vi flyger från Köpenhamn och sover i Dublin i 3 nätter. Hotellet verkar superfint och jag är rejält taggad! Har aldrig varit i Irland och som ni vet älskar jag att besöka nya länder så det ska bli riktigt skoj. Ser verkligen fram emot denna resan :) Har inte några jättestora förväntningar, finns väl inte sådär jättemånga sevärdheter kanske men shopping, mat och upptäcka en ny stad ska bli skoj. Nästa gång vi hörs är jag i Dublin!
 



Flower power

Tidigare i veckan sken solen och jag plockade fram kameran, så härligt! Tycker den första bilden blev riktigt vårig faktiskt.
 
Nu håller jag på att packa det sista till Dublin. Ska bada nu, lite hemmaspa med hårinpackning och liknande och sen sova för jag måste upp tidigt imorgon. Kommer ett inlägg om vad vi ska hitta på där tänkte jag också. 



Har saknat dig

En sån här dag har jag saknat! Att spendera tid med världens bästa Jack, det var alldeles för länge sedan ♥

Hjärtat!!
Min fina familj, kärleken till er kommer aldrig ta slut. Family comes first, i alla situationer livet ut.
Vi åt först på Wookhouse hela familjen och sen gick vi till Nisses för att köpa leksaker till Jack, därefter gick jag och Jack till Hembygdsparken för att fånga Pokémon, Jack är grymmast i stan! Rolig daag♥
 
Dagens planer innefattar packning, åker ju imorgon och har inte ens börjat packa men även plugg och lite andra sådana småsaker.



DUBLIN TIPS?

Har någon av er varit i Dublin?? Jag vill ha alla tips som går att få! Jag ska läsa in mig på staden idag, jag älskar att ha lite koll men just nu är jag lite lost. Hit me with your best Dublin TIPS!!
 
Restauranger? Sevärdheter? Bästa shoppingen?



Inköp från Stockholm pt 3

Sista inköpet från Stockholm. Tröjan kommer från Ralph Lauren Denim & Supply och kostade 999. Köptes i Mood gallerian. Jag var jätteosäker från början, tyckte den var snygg men visste inte om den var värt 1k men nu ångrar jag absolut inte köpet! Så snygg och så sjukt skön. Fick en massa komplimanger på jobbet, bra köp :)



Hyllning till alla poliser

Innan jag gör något annat måste jag bara hylla Stockholms poliser och alla poliser runt om i landet för jobbet de gör! Poliserna utsätter sig för fara 24/7, de går till jobbet på morgonen i ovisshet om de kommer att komma tillbaka på kvällen. Medan alla flydde från terrorn igår springer polisen istället mot den - för att skydda oss människor och vårt land. Vilka hjältar! Och varför gör de detta? För pengarna? Nej! Polisernas lön är pinsam, upp mot 25 000 kr innan skatt vad är detta?? Poliserna utför sitt jobb för att det är deras passion och det ska vi alltid vara tacksamma för. Höj polisernas löner och det nu! Tycker bara det är så himla skevt att bloggare och liknande gör ett samarbete eller postar en bild på instagram och drar in flera 100 000 per månad, för vad? För att visa upp sin rumpa i bikini på en strand på andra sidan jorden? Det sänder bara ut sådana fel signaler!
 
Ambulanspersonal, polis, brandkår - höj lönerna rejält för dessa grupper! H j ä l t a r ♥
Gör ont i hjärtat att se sådana här bilder från vårt fina land..



Vilken dag..

Hej på er!

Jag har lov!!!! Alltså hur skönt, på riktigt? Jag känner verkligen att jag, min kollegor och alla elever behöver detta. Vi är alla trötta och min kropp skriker efter ledighet. Känns helt underbart. Några dagar hemma nu innan jag åker till Dublin och sen är det ledigt några dagar till. 10 dagar ledighet - helgerna inräknade! Kommer dock sakna mina elever, alltid något roligt som händer på jobbet ju. 
Idag har jag sett ut såhär. Bilden är dock från tidigare i veckan för idag var jag absolut inte lika fräsch. Fick galet ont i magen igårkväll, fattade 0. Kändes precis som mensvärk men skulle ju inte få mens förrän om 1 vecka. Men jo tydligen tyckte min kropp att det var dags redan nu. Kände bara för att gråta imorse när jag hade fett ont, var tvungen att åka till jobbet och inte nog med det till sjukhuset i Kristianstad för att få botoxsprutor. Ville dra täcket över mig och vakna till bättre tider. Sminka mig kunde jag inte heller, inte bra när man ska få botox så jag såg ut som ett spöke.. 

Överlevde i alla fall dagen på något konstigt sätt. Fick runt 30 sprutor i huvud, käke, axlar och nacke. Ingen trevlig stund, känns som ett straff.. framför allt sprutorna i käken, går inte förklara den känslan men känns som om jag blir helt förlamad i typ en halv minut varje gång. Så sjukt obehagligt så spyr nästan av tanken. Mår inte på topp nu, har ont överallt och är verkligen jättetrött så jag tänkte sova. God natt på er.❤️️



Stockholm i mitt hjärta

Fina, fina Stockholm. Nu är det Sveriges tur att bli utsatt för terror, jag blir egentligen inte särskilt förvånad. Så många terrorattacker som hänt på senaste i Europas storstäder. Jag ryser, jag vill inte leva i en sådan här sjuk värld. Kommer vi någonsin att få uppleva en värld utan terror? Jag är rädd att svaret på det är nej.
 
Terrorist-svin. Utrotade borde de bli allihopa. Jag blir så rädd och det är precis det t.ex. IS vill uppnå, att sätta skräck i människor. I vanliga civila oskyldiga människor som är ute och shoppar, promenerar eller besöker en julmarknad. Att köra rakt in i folkmassor verkar vara det nyaste. Jag är livrädd att åka till Dublin nu faktiskt, det är också en storstad men jag älskar ju att resa. Resa är mitt liv och jag blir så förbannad på att terroristerna sätter en sådan skräck inom mig.
Jag var i Stockholm för exakt 1 vecka sedan och jag och mamma befann oss inte alls långt ifrån platsen där attacken idag inträffade. Det skulle lika gärna kunna ha hänt förra fredagen, det gör mig så arg och ledsen.
 
Jag kommer ihåg när vi läste om terror med Sören på samhällskunskap C, det var så himla intressant men då var vi mycket ovetande för Europa var inte drabbat i en sådan utsträckning som idag. När jag kommer undervisa mina kommande klasser i so ska vi verkligen prata mycket om vad som händer i världen, b.la. om terrorism.



Video från Stockholm

Nu är min video från Stockholm uppe på min youtubekanal. Följ mig carro93 så hade jag blivit väldigt glad! ♥ 
Glöm inte kolla i 1080 HD!
Följ med mig på resan till Stockholm, hotellet, shopping på NK, middag ute och Ed Sheeran konserten. Tycker ni det är roligt när jag filmar på mina resor? Är det något jag ska fortsätta med? Längtar tills jag åker till ett varmt land.. Lite roligare än att filma i kalla städer.



Stockholm pt 2

Hej finisar!
 
Jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Helt galet vad jobbet tröttar ut mig på senaste. När jag kommer hem och sätter mig på soffan är det kört. Jag åker till Irland på måndag och har tusen saker att fixa men har absolut inte orkar ta tag i någonting, kraften finns inte där just nu. Imorgon är det näst sista jobbdagen innan ett välbehövligt lov, jag har nog aldrig känt att jag behöver lov lika mycket som nu. Ska bli underbart att lämna Sverige för några dagar och bara komma bort från allt.
 
Här kommer lite fler bilder från vår första dag i Stockholm. Imorgon är det 1 vecka sedan jag såg Ed Sheeran? Hur galet?
Vi gick ut en runda för att kolla vart konserten skulle hållas på kvällen och sedan gick vi till Globen Shopping, ett köpcentrum som låg precis vid hotellet.
Shoppingen sög men maten var toppen!
Jag fick istället den geniala idéen att vi kunde åka til NK. Jag var där en gång för 9 år sedan men var ju inte alls speciellt intresserad av shopping då men nu var NK drömmen! Så himla perfekt ställe. Lugnt som tusan, exklusivt och otroligt lyxigt. Älskar ställen med lite folk, ogillar starkt stora folksamlingar. NK är ju dyrt som tusan men jag är väldigt nöjd med all min shopping. NK är ett måste att besöka i Stockholm! Vi stannade i några timmar innan vi tog taxi tillbaka till hotellet för att förbereda oss inför Ed Sheeran!



Inköp från Stockholm pt 2

Underkläder från Calvin Klein, så nöjd!! 400 kr och två helt underbara tröjor från Ralph Lauren. Först provade jag den rosa och den satt perfekt sen såg jag att de hade en likadan i vit och blå också. Kunde verkligen inte köpa alla tre men kunde bara inte gå därifrån innan jag köpte den blåa också. Betalade 1998 kr för båda. Redan använt både den rosa och blåa till jobbet denna vecka, love!



Happiest girl on the planet

Är hemma från jobbet nu. När jag var på jobbet fick jag reda på resultatet från språkhistorian och jag fick VG alltså högsta betyg!!! Va kan ni fatta?? Det är det tuffaste jag någonsin har gjort i hela mitt liv och jag vet folk som gjort om den 11 gånger. Nu är mina papper redo för att skickas in. Lärarlegitimation here I come!!
Tror ingen förstår min lycka förutom mamma som sett mig plugga i ja vad kan det vara, 70 timmar? Fyfan vad jag är grym!!



Inköp från Stockholm pt 1

Jag hatar egentligen att köpa skor, tycker det är såå tråkigt och ett sådant slöseri på pengar. Kläder och väskor är min grej men inte skor. Dock älskar jag mina Gant skor, har samma modell fast i flera olika par. Blev lite förvånad över mig själv när jag kom ut från NK med två par nya skor men de är riktigt snygga!!
Gant skorna är i en perfekt babyrosa färg och Ralph Lauren skorna är bara så classy och sjukt snygga. Betalade 1948 kr tillsammans. De från Gant kostade 649 kr och de från Ralph Lauren 1299. Kommer användas så mycket i vår och sommar!



S T O C H H O L M

Fler bilder från fina Stockholm. När jag gick på gymnasiet var vi i Stockholm på klassresa i 2an och jag blev helt kär, Stockholm är såå fint på våren! Denna gången var det ett gråare Stockholm för det var faktikt bara 3 grader, så himla kallt. I Skåne var det 18.. Vi gick till Kungsträdgården för jag hade såå hoppats på att få se alla träden med de rosa blommorna men möttes av.. helt kala träd utan en enda blomma. Snacka om besvikelse haha! Snopet var det.
 
Hur som helst, bjuder på lite fler bilder.
Vårt fina hotellrum, så nöjd! Det kostade dock 1700 för en natt så it better be good. Sängen var helt galet skön, åh.
Globen morgonen efter Ed Sheerans spelning. Så mäktigt att stå och kolla utöver arenan. Tänk att den var fullsatt kvällen innan.


NK levererade verkligen! Lätt bästa shoppingen i Stockholm. Jag hade inte tänkt shoppa speciellt mycket men det slutade med att jag gjorde av med 5500 kr, aj. Nu blir det mindre pengar till Dublin. Så nöjd med allt dock!
Innan vi åkte hem åt vi på ett ställe i Mood gallerian, härlig stämning och mycket god mat.
Vi bodde på Quality Globe hotell och jag kan varmt rekommendera det. Ligger vägg i vägg med Globen och det är verkligen snyggt och modernt.
Hejdå Stockholm och hej Skåne. Vi ses nästa gång Ed Sheeran har spelning!




Stockholm pt 1

Hade såå bra och mysiga dagar! Kanon"helg" verkligen. Det var precis vad jag och mamma behövde, nu är jag redo för jobb nästa vecka!
Att flyga till Stockholm var supersmidigt, sen tog vi taxi från Arlanda till hotellet. Taxi är riktigt, riktigt dyrt! Helt sjukt, tror vi gjorde av med cirka 3000 kr bara på taxi.. Jaja hur som helst så sov vi över på Quality Globe hotell, för att det ligger så nära Globen. Jag hade bokat ett deluxerum som skulle vara Antarktis inspirerat - tycker det var superfint! Stort, rymligt, modernt och supersköna sängar!
Lite konstigt att toalettväggen var i glas dock haha men det funkade!
Jag la fram kvällens outfit inför konserten, svart Odd Molly tröja och svara lite mer eleganta byxor och sen gick vi ut, dumt att slösa tid på hotellrummet även om jag gärna hade tagit det lugnt en stund.
Vi började med att spana in Globen innan vi gick och åt.



Stockholm levererade

Stockholm levererade verkligen shoppingmässigt! Var som sagt inte inställd på att shoppa men gick in på NK och var fast.. Under 1 timme hade jag spenderat 4 tusen, eh hehe oj! Nästa dag gick 1,5 tusen innan mamma sa att jag faktiskt inte får slösa mer för jag måste ha kvar lite pengar till Dublin.
Är verkligen supernöjd med allt! Vill ni att jag visa något speciellt av det jag köpt?



Dag 1 i Stockholm

Ska strax ladda över bilderna från kameran jag tog i Stockholm till datorn men slänger upp lite mobilbilder från resan till Stockholm och vår första dag där.

Redo för Stockholm och Ed Sheeran! Det gick verkligen sjukt smidigt att flyga, varför åker folk tåg till Stockholm när man kan flyga?? Fattar inte! Vi var framme efter drygt 1 timme och 15 minuter.
Mamma och jag redo för Ed Sheeran ♥
Före konserten hade vi bokat bord på Grand Escalier, restaurangen var superfin! 
Dock var maten absolut inte värd 1200 kr!! Ni ser själv på bilderna, huvudrätten skulle max kostat 140 kr - inte 400.. Dock var det en trevlig stund innan konserten och det var mycket skönt att slippa köa för det snöade och regnade ute.
Globen började fyllas. Folk är fett sega och kommer as sent så jag var lite rädd att det inte skulle dyka upp fler men när Ed kom ut på scenen var Globen fullsatt, så kul för honom!

Efter en låååång väntan, bara jag som tycker förband är sjukt drygt? Jag ville ju bara se Ed så kom han äntligen. Alltså åhh ryser fortfarande när jag tänker på det.♥