slide show

Days passning by

(null)
Hej på er! 

Det har varit en tuff vecka. Mycket jobb i kombination med mycket plugg. Jag pluggar till bröllopskoordinator för fullt samtidigt som jag jobbar 100% och kämpar med mina sjukdomar. 

Utvecklingssamtalen har dragit igång också, jag är ju mentor för en åk 9 så det är deras sista samtal i grundskolan (hur sjukt?!). Det blir med andra ord sena kvällar, har verkligen inte hunnit med den planering och rättning som krävs för det är alltid något annat som tar tiden. 
(null)

(null)
Idag såg jag ut såhär. Byxor & spetstopp från Vero Moda och koftan är köpt i Las Vegas. 

Hur som helst, idag fixade jag mina fransar efter jobbet. Så skönt att slippa sminka sig! Imorgon ska jag till sjukhuset i Kristianstad, det är dags för botox igen. Blir mer och mer rädd för varje gång, snacka om ångest de där första minuterna man ligger där och vet att man ska få 39 sprutor i huvud, käke, axlar och nacke. Hoppas jag överlever, puss ❤️



nouw.com/weddingbycarro

Hej hjärtan! 
 
Jag vill inte att detta ska bli en bröllopsblogg, jag vill ändå hålla den som min personliga dagbok med tankar, bilder från resor och liknande. Dock tar bröllopsbiten upp en stor del av min vardag just nu, därför har jag bestämt mig för att skapa en till blogg; en bröllopsblogg där det endast skrivs om bröllop.
 
En annan anledningen är såklart marknadsföring. Det är jäkligt svårt att nå ut till kunder, vi får se om detta hjälper något.
Jag valde att starta bloggen på Nouw, ni hittar den här.
 
Hoppas ni vill följa min resa mot att starta eget företag och bli utbildad bröllopskoordinator. 
www.nouw.com/weddingbycarro alltså.
 
Glöm inte bort denna bloggisen dock, den kommer alltid att vara kvar :-)



Dream big

(null)
Med "bröllopsbibeln" i min hand. Boken har Johanna Kajson skrivit (grundaren av Great Wedding Academy och även min mentor). Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson är en fantastisk bok när det gäller att just planera ett bröllop. 

Som brudpar kan man själv köpa den och hålla i all planering men det är galet mycket att tänka på. Det trodde jag aldrig innan jag började utbildningen! Att ha ett heltidsjobb och kanske familj samtidigt som man ska planera ett stort bröllop, jag förstår varför det blir allt mer populärt att anlita en bröllopskoordinator i dagens hektiska samhälle. Det hade jag också gjort om pengarna funnits där. Boken är i alla fall en del av mitt kursmaterial och jag håller på att läsa, stryka under och anteckna. 
(null)
Jag klarade ju test 1 och steget därpå är mentorsamtal med Johanna. Det hade jag idag efter jobbet. Johanna ringde upp mig via FaceTime och vi pratade i drygt 40 minuter. Det var jättekul att prata med en så pass kunnig person. Johanna var bröllopskoordinator under både Kenza och Isabella Löwengrips bröllop (ja, visst är det amazing!) Samtalet var så roligt och jag fick väldigt bra feedback av Johanna, hennes intryck hon hade fått av mig genom att läsa det jag skrivit kring mina mål, visioner och liknande stämmer klockrent överens med vem jag är som person. Ansvarsfull, kontrollfreak, ordentlig och älskar att planera. Johanna berätta även lite kring hur jag ska börja när det gäller att starta enskild firma, mitt mål under de närmaste månaderna är att jag ska bli egenföretagare. Att skapa bolag kostar 50 000 och det har jag såklart inte råd med. Att istället starta enskild firma är betydligt billigare, går på under 1000 kr för själva firman, sedan måste man ju räkna pengar för hemsida och liknande. 
(null)
Efter mentorsamtalet får jag nu gå vidare i utbildningen. Min uppgift är att hitta några brudpar som vill få en gratis bröllopskonsultation av mig, referense case heter det. De får min tjänst gratis, mot utbyte att de skriver ett omdöme och recension som jag kan publicera. Efter att ha tränat på några är det sedan dags att börja ta betalt. Det är flera brudpar som hört av sig idag, jag ska köpa ett par konsultationer i februari och mars. 



Vad vill ni läsa om angående GWA?

Hej hjärtisar! ♥
 
Ny jobbvecka och jag är redan trött, oh my.. Hur som helst så fick jag igår information om att jag hade klarat test 1 av bröllopsfixareutbildningen galant, blev så himla glad. Jag har bokat in ett möte med Johanna Kajson, min mentor, på fredag - det ska bli väldigt spännande och roligt att prata med henne. 
 
Ikväll har jag filat på ännu ett bröllopskoncept till ett fiktivt brudpar. Vilken känsla tycker ni framkommer här? Kommentera gärna. 
 
Jag fick en kommentar för några dagar sedan om jag inte kan berätta mer om utbildningen och det gör jag mer än gärna, dock vill jag såklart veta vad ni skulle vilja få reda på. Upplägg? Innehåll? Mina framtidsdrömmar-och tankar kring att bli bröllopskoordinator? Visoner? Priser? Hur hittade jag till kursen? Är den som jag trodde? Kommentera vad ni vill läsa om så fixar jag det. 
 
Glöm inte följa mitt bröllopskonto på Instagram, cweddingplanner heter jag där.
 
Jag hade gärna suttit några timmar idag och pluggat men jag är helt slut. Ska fixa en liten uppgift till och sedan faktiskt sova. Imorgon ska jag och en kollega till Espresso House efter jobbet och kombinera fika och jobb. Från och med i år är det obligatoriskt att åk 9 skriver uppsatsdelen nationella prov digitalt, det är väldigt mycket att fixa kring det så vi ska sätta oss ner imorgon och samla tankarna. 



GWA - bröllopskoordinator in the making

Hej på er!
 
I måndags startade bröllopskoordinatorutbildningen igång! Jag trodde aldrig mer att jag skulle plugga, inte efter först 4,5 års universitetsstudier och sedan 1 års kurser på högskolan. Att bli bröllopskoordinator har dock lockat under ett par år och när chansen kom att komma in på GWA onlinekurs kunde jag bara inte släppa tanken på det. Kurs 1 kostar ungefär 10 000 kr, jag har verkligen velat fram och tillbaka för det är mycket pengar men jag är väldigt glad att jag vågade satsa. Än så länge är jag oerhört nöjd med utbildningen :) 
 
Den är väldigt bra upplagd och Johanna är mycket kunnig inom bröllop. 
Kurs 1 är uppdelad i 17 olika steg och efter att man klarat ett steg får man gå vidare till nästa. Jag gjorde de sex första stegen under två dagar, det var så roligt att äntligen komma igång. Jag väntar just nu på att få tillbaka resultatet på test 1, för att kunna gå vidare till ett mentorsamtal med Johanna via Skype. Jag var lite nervös inför provet men efter att ha genomgått en universitetsutbildning är detta både enklare men framför allt, så mycket roligare!
 
Den första delen av utbildningen har handlat om allt man behöver veta från det att brudparet kontakter en till det att man genomför sin bröllopskonsultation. Det kan låta enkelt men ojoj vad mycket man behöver tänka på. 
 
En av uppgifterna var att skapa ett bröllopskoncept till ett fiktivt brudpar. Ett bröllopskoncept visar man upp för brudparet efter att ha samlat in information, när brudparet ser det ska de förhoppningsvis tänka "yes, hon har förstått precis vad vi vill ha!". Vilken känsla tycker ni framkommer ut denna bild? Vad tror ni det är för brudpar jag skapat detta till? Hade varit jättekul om ni vill skriva vad ni tycker bilden speglar.
Här är ett annat bröllopskoncept. Vilka tror ni att jag har att göra med här? 
Bilderna är lånade från Pinterest.
 
Undrar ni något om min utbildning jag går via Great Weddings Academy? Något speciellt ni vill ha svar på eller jag ska blogga om? Kommentera så svarar jag på alla frågor.  



Tatueraren i Auschwitz

Alltså wow, jag vet knappt var jag ska börja detta inlägg. Jag har aldrig tidigare i mitt liv slukat en bok så fort som jag gjort med Tatueraren i Auschwitz. Mamma läste om boken på en polsk sida för några veckor sedan och den verkade så intressant att jag direkt kände att denna måste jag läsa och så blev jag väldigt intresserad av att läsa den med mina 9or. 
 
Igår började jag läsa den makalösa och otroliga berättelse och både igår och idag har innehållet gett mig rysningar genom hela kroppen. Denna bok borde vara ett måste för alla människor i hela världen att läsa. Alla känner väl till Hitler och förintelselägrena, inte minst Auschwitz-Birkenau. Jag har dock aldrig tidigare läst någon personlig skildring av denna makalöst hemska period i historien. Jag visste ju såklart tidigare om vilka hemskheter som pågick under förintelsen men att läsa det såhär svart på vitt som det står beskrivet i boken gjorde mig så oerhört äcklad att jag flera gånger var tvungen att lägga ifrån mig boken och reflektera över vad jag just läst. Hitler, Josef Mengele och alla SS soldater var levande monster. Deras handlingar går inte riktigt att beskriva med ord, det är för grymt. Inga ord i hela världen kan beskriva och rättfärdiga dessa monster. 
 
Spåren denna bok lämnat hos mig kommer nog för alltid att sitta kvar, detta är en bok jag många gånger kommer att tänka tillbaka på. 
 
Tatueraren i Auschwitz handlar om Lale och Gitas makalösa överlevnads-och kärlekshistoria. Båda kom till Auschwitz-Birkenau under 1942. Lale fick arbeta som tatuerare i Auschwitz och var tvungen att tatuera tusentals människor under sina år som fånge. En dag kom en lastbil full av kvinnor som ställdes upp i ett led för att tatueras. Helt plötsligt stod Gita framför Lale, Gita - den vackraste kvinna som Lale någonsin hade sett. Lale tatuerade Gita och i den stunden bestämde han sig för att båda skulle överleva och att de båda skulle leva och dö tillsammans. Efter allt som Lale och Gita fick utstå i Auschwitz är det helt otroligt att båda lyckades överleva och ta sig bort från Auschwitz. Från den dagen år 1942 när Lale tatuerade sin älskade Gita till den dagen Gita gick bort år 2003 var det de två. Tre år senare förenades Lale med sin Gita i himlen. Detta är en magisk kärlekshistoria som samtidigt skildrar den största grymheten som någonsin skådats på ett sätt som går rakt in i hjärtat. Läs, läs, läs! Historien om Lale och Gita kommer för alltid finnas kvar inom mig, jag har aldrig tidigare läst något såhär starkt. 



cweddingplanner

Följ min nya Instagram för att följa med på min resa mot att bli utbildad bröllopskoordinator via Great Wedding Academy! 

cweddingplanner heter jag där, följ 💍👰🏼
(null)




Fredag

Hej på er!
 
Idag kommer att bli den mest effektiva dagen hittills på lovet, jag har verkligen annars tagit det så lugnt och faktiskt inte orkat göra någonting alls. 
 
Klockan 13.30 väntar jag ett viktigt samtal som tar ungefär 30 min, sedan ska jag till stan för att fixa fransar & bryn. Klockan 17 ska jag möta upp tre tjejer som jag aldrig tidigare träffat, vi bestämde det via en app som endast är till för tjejer, en app där man ska träffa nya kompisar. Det känns lite nervöst men kul :) Vi ska bowla och sedan ska vi till stan för att äta middag. 
Nu ska jag jobba i drygt en timme. 
 
Mina ögon svider jättemycket och är röda, inte speciellt bra inför fransförlängningen. Har tagit ögondroppar men det blir bara värre & värre :( 



New year - new me?

New year - new me? Nyårslöften är klyschiga enligt många och något som ofta inte hålls, jag tror det är vanligt att sätta upp allt för höga krav eller mål och det är därför dessa blir omöjliga att hålla. Bara för att det är ett nytt år innebär det ju inte att man mirakulöst förändras över natten. 
 
Jag tycker om nyårslöften eller mål kanske jag egentligen vill kalla det. Visst kan man sträva efter förändring från vilken dag som helst men ett nytt år känns alltid lite speciellt. 
 
Jag har satt upp en hel del löften och mål för i år. Vissa små, andra lite större. En del vill jag behålla för mig själv men jag tänkte dela med mig av en del här på bloggen. 
 
 
 
Läsa minst en bok i månaden
Jag älskar att läsa men tar mig för lite tid för detta helt enkelt. Under solsemestern på sommaren plöjer jag mig igenom en del böcker och även i perioder här hemma men hade kunnat läsa mycket mer och det vill jag. Mindre mobiltid och mer tid för läsning. Att läsa minst 12 böcker i år, det är ett mål. 
 
Sova mer och gå och lägga mig tidigare
Detta är verkligen något jag måste börja med och det redan idag. År 2018 har verkligen inte varit något bra år gällande sömn och för att fungera måste jag börja sova mer. Har gått och lagt mig vid 01 typ varje dag de senaste månaderna när jag jobbat, det fungerar inte. Detta är ett löfte jag verkligen ska prioritera. 
 
Komma igång med bröllopskursen
Som jag skrev innan så är jag ju sugen på att utbilda mig till bröllopskoordinator och jag har kommit med i januarigruppen. Mitt mål är verkligen att börja och bli färdig med alla kurserna under 2019 så att jag kan börja jobba som bröllopskoordinator och eventplanerare! Är riktigt, riktigt taggad. Drömmen är att ha ett eget företag vid sidan om läraryrket. Att arrangera bröllop och event och samtiigt tjäna mer pengar än jag gör nu för att kunna resa mer. 
 
Använda mobilen mindre & sluta följa influensers som ger mig ångest
Nu under lovet har jag snittat typ 7 timmar om dagen på mobilen. Det är ju egentligen helt sjukt och totalt onödigt. Jag ska dra ner på skärmtiden rejält! Instagram, Snapchat, Facebook, bara en massa skrollande men jag är typ beroende. Ajaj, inte bra. Jag ska också se till att avfölja alla influensers på Instagram som ger mig ångest. De bara reser och reser och ökar mitt resesug enormt, avfölja - yepp!
 
Träffa mer kompisar och hitta på fler saker
De senaste månaderna har jag verkligen inte haft lust med någonting alls. Inte träffat kompisar på hur länge som helst, känner bara att orken inte funnits där. Nu under lovet har jag också bara varit hemma och umgåtts med familjen. Anton som jag var med igår var den första jag träffade under hela lovet.. Vet inte om jag kanske håller på att bli utbränd eller redan blivit det men ingenting har typ varit kul de senaste månaderna. Det som är bra är att jag själv är medveten om det. Jag måste i alla fall sluta isolera mig och träffa mer kompisar och faktiskt hitta på mer saker. Oftast har jag kul när jag väl träffar kompisar men innan jag väl är där är det tufft. Här kommer min introverta sida verkligen fram också, jag behöver inte träffa folk speciellt ofta men målet är ändå att hitta på mer saker och ha lite mer roligt. 
 
Släppa jobbet när jag kommer hem
Ett väldigt viktigt mål för mig. Jag måste lära mig att släppa jobbet mer när jag kommer hem. Det är ju knappast så att jag helt och hållet kan lägga undan jobbet när jag åker hem för lärare ska jobba 10 timmar hemma, vi jobbar 45 timmar/vecka till skillnad från andra yrken som snittar 40 timmar/vecka. Jag kan ju säga att jag jobbat minst 25 timmar i veckan hemma och inte 10. Jag måste försöka släppa tankarna på vad som hänt under dagen också men det är jättesvårt.. Jag vet ännu inte riktigt hur jag ska kunna uppnå det här men vi får se. 
 
TA HAND OM MIG SJÄLV 
Målen ovanför sammanfattar ju i princip det här. Jag måste börja ta hand om mig själv. 
 
Vara gladare och mer positiv
Jag ska verkligen försöka vara mitt bästa jag i år. En gladare Caroline och en tjej som tänker mer positivt än negativt. 
 
Leva lite mer "yolo" (Gud, världens fulaste ord??), inte grubbla så mycket utan bara köra
Jag grubblar för mycket över saker och ting. Ibland leder det till att jag inte tar en del chanser som jag i efterhand ångrar. 
 
 
Har ett par till men de behåller jag för mig själv. Alla mål känns faktiskt realistiska och det är det som var tanken när jag skrev ner de. 
 
Har ni några nyårslöften eller mål? Dela gärna med er.



Hairtalk

Åh herregud, kan vi ta en stund till att begrunda (och gråta en skvätt) mitt hår under åren. 

När jag var ung, okej låter som om jag är en gammal tant nu, men när jag gick på högstadiet hade jag tjockt och friskt hår. Det jag gjorde var att jag hade en del blonda slingor i det. 
(null)
Såhär såg mitt hår ut på högstadiet. Dröm, tjockt och långt. 
(null)
Sen ville jag bli allt mer blond så jag la fler slingor, detta var på gymnasiet och fortfarande långt, tjockt och fint. Detta var typ sista bilden innan allt gick åt skogen.. 
(null)
Ju mer jag färgade det, desto mer slitet blev det och ni ser ju hur topparna har tunnats ut på denna bild.. Växte helt enkelt inte på samma sätt som tidigare. 
(null)
Sen kommer vi till tragedin, alltså VAD är detta?? Var är mitt hår? Vad tusan har hänt 😫 ser ju helt fruktansvärt ut. Detta är efter år av blekning och slingor. Så jäkla slitet och hemskt. 
(null)
Sen fick jag ett ryck och färgade håret helt brunt för jag ville se ut som Selena Gomez (ehhh??) men det blev på riktigt skitfult på mig så jag började färga tillbaka det till blont. På vägen tappade jag typ hälften av mitt hår och ni ser ju längden på bilden.. och hur fruktansvärt tunt det var. Hemskt! 
(null)
Såå, från det här till det här. Detta är följden av blekning kära vänner. Då har jag ändå aldrig använt varken platt-eller locktång & liknande som förstör håret. Jag har ändå alltid haft hår kvar & det är ju tur.. Hade jag varit tunnhårig från början hade jag nog istället haft stora kala fläckar, väldigt glad över att håret ändå fixat det. 
(null)
Idag ser mitt hår ut såhär! Mycket friskare och starkare, här har jag ändå klippt ca 1 dm sist när jag var hos frisören. 

Jag tror tyvärr aldrig att jag kommer få tillbaka mitt hår så som det såg ut på de första två bilderna men målet är såklart att ha ett så starkt och friskt hår som möjligt. Jag färgar det ca två gånger per år just för att inte slita på det, blir stor utväxt såklart men i och med att mitt hår är mörkt blir kontrasten inte så illa. Jag klipper det ca tre gånger per år och använder fortfarande inga andra värmeverktyg än hårfön. Har ni något tips angående hur man får starkt och friskt hår? Dela gärna med er! 
(null)
Såhär såg mitt hår ut i somras, det var innan jag klippte mig. Tack hår, för att du stått ut med mig och alla mina idéer. Tycker om dig ändå <3 



Österrikiska Alperna

Alltså kan vi prata om att jag är såå galet taggad inför nästa års nyår att jag typ gråter??
Vi har pratat om att det hade varit roligt att fira nyår någonstans i Alperna och Österrike är det som lockar mest. Jag letade & letade efter något snyggt & modernt hotell men det var rätt svårt för de flesta kostar galet mycket. Helt plötsligt från ingenstans klickade jag mig in på ett hotell med denna utsikt ni ser ovan. 
Nyår med snö uppe i Alperna? Omggggg så taggad!
Hotellet har fått topprecensioner och jag förstår varför, det ser galet fint ut. Kolla bara utsikten, från alla rum har man tydligen utsikt över både sjön och bergen. 
I detta rum ska vi bo, så himla fint. Det var det minsta och billigaste av de alla och ändå inte särskilt billigt. Jättedyrt skulle jag mer vilja säga men förhoppningsvis blir det värt pengarna. Rummet är modernt och fräscht. 
Såhär ser ett av de dyraste rummen ut, ehh goals. 
 
Vi blir borta tre nätter, åker den 29e och åker hem den 1a. Att fira nyår i Alperna bland (förhoppningsvis) snö kommer bli helt underbart. Att andas in bergsluft och vakna upp till denna utsikt, wow. Jag har aldrig någonsin varit varken i Österrike eller Alperna, med andra ord har jag aldrig åkt skidor och det tänker jag inte göra nu heller. Däremot ta promenader i vinterlandskapet, åka snöskoter (ser fett ut, måste prova!) och kanske ta en tur med häst & släde eller huskyhundar. Vi får se men jag är hur som helst otroligt taggad.
 
Staden heter Zell Am See, aldrig hört talas om den tidigare. Har redan börjat kolla upp en massa restauranger och allt ser magiskt ut. 2019 kommer bli ett grymt reseår. New York (!!), Spanien, Polen, Alperna och kanske kanske Grekland. 



New Year´s Eve

Nyårsafton blev inte så illa ändå! Dagen började dock fruktansvärt. Detta är sjätte dagen jag har migrän, jag fattar verkligen inte vad som hände... Jag avslutade året med att gråta och gråta lite till. Smärtan är olidlig och livet suger ibland. Jag tog en massa medicin men ingenting hjälpte, till sist blev jag tvungen att ta Imigran sprutan, det är en spruta mot migrän. Jag tar den bara i absoluta nödfall för den är hemsk och gör väldigt ont. Tack vare sprutan kunde jag kl 19 började göra med redo inför att fira in det nya året. 
Kände mig lagom fräsch efter att ha gråtit men lite smink gör susen. Jag valde att köra helsvart, byxor och en body i spets. 
Började med middag på Cassablanca, det var det enda som var öppet i Hässleholm. Helt dött här, var bor jag någonstans haha.. Middagen var i alla fall helt okej, jag åt oxfilé. Var där med mamma och Violetta, en av hennes närmaste kompisar. Vi satt där i några timmar, ganska trevligt ändå. 
 
Efter det hade jag inga storslagna planer mer än att kolla på fyrverkerierna på torget, planen var att möta upp Anton där. Efter lite smsande kom vi fram till att spendera någon timme hemma hos honom innan 12 slaget. Vi spelade tv-spel, både Buzz och Crash Bandicoot, vilka barndomsminnen <3 Jag och brorsan spelade alltid Crash Bandicoot när vi var små, det var typ mitt liv haha. 
 
När klockan närmade sig midnatt gick jag och Anton ner till torget för att kolla fyrverkerier. 
Det smällde rejält på torget, riktigt fint. Jag älskar att kolla på fyrverkerier men tycker samtidigt det är livsfarligt. På torget skjuts det åt alla håll och kanter och vissa skjuter väldigt lågt. En del människor är ju seriöst helt dumma i huvudet. Där var några på torget som kastade små fyrverkerier mitt bland folk, blir så arg! Många blev rädda och backade bakåt, att man inte kan respektera folk och bete sig som om man har hjärnceller är för mig ett mysterium. Nej, tummen ner till sådana människor. 
Gott nytt år kompis!
Hur som helst var det fantastiskt vackert med alla fyrverkerier på himlen. Folk snålade inte med fyrverkerier, det är en sak som är säker. 
 
Är faktiskt nöjd med min nyår, blev en härlig bladning av mat, familj, vänner och fyrverkerier. Är så himla glad att jag inte dricker alkohol, att vakna upp den 1 januari och må bra (eller nåja, jag mår aldrig bra men ni förstår) är guld värt. 
 
2019, I am ready for you!