slide show

Till min fina mamma

Mamma, min fina mamma. Idag ska du uppmärksammas lite extra. Min mamma är inte bara min mamma utan även min bästa vän. Med henne kan jag vara mig själv till 100%, det är alltid så kravlöst och inte ett dugg dömande. Långt ifrån alla har turen att få ha en sådan mamma, en mamma som alltid finns där för en no matter what. Det är precis så det ska vara med en mamma och jag har verkligen fått turen att känna på det. 
 
Från dag ett har det varit du och jag, och så kommer det att vara för alltid. Du är ALLT för mig. Jag älskar dig så mycket att ord inte kan beskriva. Du är min hjälte. En hårt arbetande kvinna med integritet och det är verkligen något jag ser upp till. Du har lärt mig att gå min egna väg, att alltid ta val som känns bra för mig, att tro på mig själv och att inte låta någon trycka ner mig. För de lärdomarna är jag evigt tacksam. 
 
Utan ditt stöd hade varken jag eller Damian varit där vi är i livet, vi har verkligen allt att tacka dig för mamma. När jag fick diabetes och spenderade två veckor på sjukhuset, då var mamma med mig varje minut. Hon lämnade aldrig min sida och för det är jag evigt tacksam. Jag behöver aldrig fundera på om mamma kommer ställa upp för jag vet att hon alltid kommer göra det, dag som natt. Det är mamma jag ringer först av alla när det har hänt något roligt, det är också mamma jag ringer när jag varit med om något jobbigt. Hon är aldrig längre än ett telefonsamtal borta. 
 
Tack för att du har lärt mig vad villkorlöst kärlek är. Tack för allt mamma. Vem vore jag utan dig mamma?  
 Min vackra mamma, herrgud vad jag älskar dig!! 
Tillsammans, från dag ett. Du har inte haft det lätt i livet alla gånger men du har aldrig gett upp utan kämpat vidare. Du har uppfostrat mig och min bror på egen hand, du tog beslutet av flytta ifrån min pappa när jag var 1,5 år för att det inte var bra för någon av oss. Du hade ingenting då utan behövde börja om på nytt, på egen hand, i ett land där du inte kunde språket så bra än. Jag och Damian är dig evigt tacksamma, att vi fått en så lycklig barndom tack vare dig. Du har aldrig någonsin klagat över att du har uppfostrat oss som ensamstånde mamma. Du är guld.
Min mamma och min bästis <3 Jag ser fram emot framtida äventyr med dig. Summer loading

Vilken bra lördag. Jag har spenderat dagen med Alexandra. Imorse var det väldigt soligt och för första gången i år kändes det som äkta sommar. Efter 20 min fylldes dock hela himlen av feta moln så känslan höll inte i sig så värt länge. 

Alexandra kom till mig så spenderade vi dagen på området där jag bor. Där finns en stor gräsplätt, bänk och en massa härlig natur. 
(null)
Såhär ser det ut, fint va? Det är en allmän plats alla som bor här får använda men den står nästan alltid tom. Då jag inte har någon trädgård är detta det närmaste jag kommer trädgård vilket inte är helt fel. Här spenderade vi alltså lördagen. Här kommer jag spendera en del timmar i sommar känner jag. 
(null)
Vi fikade, spelade kubb, spelade kort och pratade en massaaaaa, som alltid. Så glad att jag har dig. ❤️
(null)
Vi filade på en lista över saker vi kan göra i sommar, det var ganska många saker som föll bort pga corona då jag är i riskgruppen och behöver hålla mig borta folk men vi kom fram till detta. Om ni har tips på någon mer aktivitet att göra (helt utomhus dårå) får ni väldigt gärna skriva!! Åka till shoppingcentrum och liknande är ju inte en möjlighet). 

Väldigt mysig dag! Trots att solen inte var framme mer än cirka 30 min sammanlagt på de timmarna vi var ute räckte det för att jag skulle bränna mig, både i ansiktet och dekolletaget. Jag vet inte riktigt vad som hänt men de senaste åren har min hud börjat reagera kraftigt på solen, huden blir röd, irriterad, det kliar och jag får något slags soleksem. Jag använde solkräm men ändå så kliar det som bara den. Årets först sol på min hud så det spelar säkert en stor roll. 

Hoppas ni också haft en fin dag. <3 Farväl

Hej på er! Dags för en veckouppdatering. Ännu en vecka har gått, och det är endast två (!!!) skolveckor kvar innan det är sommarlov. Det är helt galet. Jag har alltid blandade känslor när skolavslutningen närmar sig och jag undervisar 9or. Det är alltid en härlig stämning i skolan de sista veckorna, sommarlov ligger alltid i luften. Dock tycker jag det är otroligt jobbigt att ta farväl av mina 9or, det gör alltid ont i hjärtat. Klassen jag har nu, 9B är den första klassen jag följt sedan åk 7 upp till åk 9. Det var min allra första egna klass jag fick när jag började jobba på skolan, och jag har spenderat flera timmar med dem varje vecka under tre års tid. Det är verkligen en så härlig klass, det är så himla fina individer. När jag träffade de första gången var det osäkra 7or, idag är det ett gäng självsäkra & helt fantastiska ungdomar. Jag kommer sakna 9B så sjukt mycket. Det är ingen stor klass, 16 elever och varje gång jag gått in i deras hemklassrum för att ha lektion har det känts som "hemma". De känner mig så bra och jag känner dem så bra. De är verkligen så fina och har gett mig så mycket glädje under året. Vi har skrattat så mycket att tårarna har runnit (senast tidigare i veckan) och jag har känt att jag vuxit så otroligt mycket som lärare under dessa tre år jag undervisat klassen. 9B kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, verkligen <3 Jag älskar att titta tillbaka på deras utveckling, både personliga utveckling men också utveckling inom svenskan. Som vi kämpat med ordförråd, arbeten, meningsbyggnad, grammatik, textbindning, litteraturhistoria, prov, våga stå framför klassen och redovisa, våga uttrycka sina åsikter. Vi har haft djupa diskussioner om viktiga saker i livet. Jag har fått läsa helt fantastiska texter och svar på frågor. När jag tittar tillbaka på hur de skrev i början av åk 7 jämfört med författararbetet på 15 sidor de lämnade in igår känner jag bara WOW!! Det är ett helt fantastisk yrke att vara lärare. Vissa klasser kommer man närmare än andra, i en del klasser uppkommer det ett magiskt band mellan elever och lärare, och detta är en sådan klass. I helgen tänker jag skriva ett personligt brev till var och en i klassen. En liten hälsning från mig. Snart är det dags för mig att släppa iväg dem till nästa kapitel i livet. Blandade känslor... <3 

Jag är en väldigt krävande lärare, jag kräver att de jobbar och jag utmanar alltid eleverna ordentligt. Samtidigt är jag otroligt stöttande och finns alltid där för att hjälpa. Jag förklarar på ett sätt och fungerar inte det så hittar jag fem andra sätt till, tills det lossnar och eleven känner att han eller hon är med på banan. 
(null)
Idag efter lektionen (avslutar alltid mina fredagar med 9B, bästa avslutet på veckan, verkligen) kom vi på att vi har EN lektion kvar tillsammans. Va, en lektion? 😭 Min sista lektion någonsin med 9B är på onsdag. Först trodde jag att det var på torsdag, men den utgår, så det blir ingen mer språkhistoria utan vi ska bara umgås. 
(null)
Jag har jobbat på hårt som bara den denna veckan, satt alla 125 betyg förutom 9 st. Det känns så galet skönt! Det som är kvar är att rätta de sista författararbetena, det är 9B som skrivit. De blev klara igår men slutbetygen behöver sättas så jag har lovat att rätta alla i helgen. Eleverna har skrivit mellan 11-16 sidor, de flesta har hamnat på 15, så det blir extremt mycket att rätta men det är så kul att läsa deras arbeten. Jag läste tre stycken arbeten idag där jag bara kände wow, så jäkla grymt!! Är så stolt över att alla elever blev klara och lämnade in. Vissa av eleverna trodde själva inte att de skulle fixa det, det är en utmanande uppgift som kräver mycket, men jag visste hela tiden att de skulle klara det. 
(null)
Den 9 juni är det dags för avslutningsmiddagen med 9orna. I år blir det väldigt annorlunda. Det är alltid en stor bal med middag och dans i en fin lokal men pga corona blir det bara middag i matsalen, ingen dans får det vara. Tråkigt såklart tycker vi alla! Jag ska dock självklart dit ändå, sista kvällen med 9orna. 
(null)

(null)

(null)
Tre outfits från denna veckan. Försökt få in liiiite färg i alla fall, bra för att vara mig haha. 

Ikväll tar jag det lugnt hemma, så skönt efter hela veckan. Min migrän är fortsätt hemsk, har så ont hela dygnet och måste ta så mycket medicin. Jag blir så trött på smärtan 😰 

Imorgon ska jag träffa Alexandra, det ska bli lika roligt som vanligt. FÖRRESTEN, jag har fått ett SOMMARJOBB heheh. Ni bara, går det ens när man jobbar som lärare? Ja, det är faktiskt ett jobb som har med skolan att göra. KAN NI GISSA VAD? Jag är så taggad! Det ska bli en riktig utmaning men väldigt roligt. På en väg någonstans i USA

Ursäkta håret haha, jäkla troll.
På en väg någonstans i USA...
Mina favorittjejer Alexandra och Moa ♥♥
Hjärtar dig <3 
 
Om ni undrar vad det är för strumpor jag har på mig så är det stödstrumpor :-) Inte så fint men mina fötter var så svullna så det var inte ens lönt att ta av strumporna förrän vi kom till hotellet. Mors dag tips

Textart.se 
 
Mors dag närmar sig och jag tänker såklart uppvakta min älskade mamma. Förra året gjorde jag en bok från lovebookonline vilket blev en succé. Rekommenderas verkligen att göra en sådan bok till någon ni älskar, för den är underar <3
Såhär såg den ut. Man väljer en "memoji" och sedan skapar man små texter. Boken jag gjorde blev på typ 50 sidor. Jag hade blivit såå glad om jag fått något sådant. 
 
I år kan jag ju inte ge en likadan present så fick hitta på något annat. Inte helt lätt det där, jag vill gärna ha en present som är personlig och som man inte bara kan köpa i affären sådär. 
Igår klickade jag hem den här postern från www.textart.se, och en svart ram till. Tycker postern är jättefin. 
Jag klickade också hem denna fyll i bok, ser fram emot att få hem den och fylla i om mamma. Tänkte även klistra in lite bilder på oss. Boken finns att köpa på denna länken. https://www.bluebox.se/Fyll-I-Bok-Till-Min-Mamma
 
Nu hoppas jag verkligen att båda sakerna hinner komma innan fredag... Jag har tänkt på att beställa detta i veckor men varit så seg, jag är alltid så och ångrar det varje gång haha. Det är en dålig egenskap som jag måste jobba på. Många sådana här liknande saker sparar jag till absolut sista sekunden och sedan visar det sig ofta att det är för sent eller liknande. 
 Efter att solen gått ner över Valley of Fire

Efter att solen hade gått ner över Valley of Fire stannade vi kvar lite till för att fotografera ännu mer.
Hur fint? Att bara köra genom sådana här landskap är en upplevelse i sig. Det var så många vägar i USA där det var såhär vackra landskap. Älskar denna bilden, en av mina favoriter från resan. 
Öken, stenar, växter, öken, stenar, växter... Fint!!
Åh, gillar denna bilden också. Ja jag vet att min klänning var så genomskinlig, eller jag visste inte det där och då men nu vet jag haha! Men strunt samma, det var varmt som tusan :-)
Våra bilar som vi roadtripade med. Jag var verkligen orolig inför själva bilandet innan jag åkte. Jag är åksjuk, mår alltid illa när jag åker bil, har svårt att sitta still många timmar då jag får myrkryp i benen och migränen blir alltid riktigt illa efter att ha åkt bil en längre stund. Det gick dock verkligen över förväntan! Ibland körde vi i sex timmar men jag lyckades ofta somna och sov ibland i flera timmar och när jag var vaken blev det en massa snack, musik och titta ut genom fönstret och se alla vackra landskap.Långhelg

Vad skönt det var med en långhelg! Jag har inte mått superbra de senaste dagarna, mitt blodsocker har varit en ren katastrof och jag har haft fruktansvärt ont i huvudet. Inte den vanliga migränen utan sådan migrän att inga tabletter hjälper alls. Tog med andra ord tacksamt emot ledigheten. 

(null)
I fredags var mamma hos frisören, det blev såå fint 🤩 jag måste själv färga mitt hår för min utväxt är brutal men jag vågar inte riktigt gå till frisören än pga rådande omständigheter. Mami blev i alla fall superfin. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Idag var jag och Jack ute på ännu en Pokémon runda. Alltså ser ni så söt han är?? Jag vill bara äta upp honom 🥺🥺😍😭 Hans små söta kinder, alltså åhhhh mitt hjärta <3 

Annars då? Det har inte hänt mycket mer. Jag har verkligen försökt att ta det så lugnt som möjligt. Jag har sett en riktigt bra film, "Som stjärnor i natten" som finns på Netflix och är baserad på boken med samma namn. Den handlar om psykisk ohälsa och var verkligen så fin. Håller på att läsa boken och egentligen gillar jag inte se filmen först men var bara tvungen att se klart den. Rekommenderas!! 

Imorgon är det söndag och då behöver jag jobba en del. Betygen ska vara satta om 1,5 vecka och jag har galet många betyg att sätta...APPLE WATCH

Min Apple Watch kom i tisdags, så nu har jag haft det ett par dagar. Det var en liten utmaning att ställa in urtavlan och förstå hur jag får in Dexcom där (blodsockervärdena) men Youtube är väldigt bra när det gäller sådant haha. 
 
Man kan välja mellan olika urtavlor och vad man vill ska visas på klockan. Jag valde att ha batterinivå, Spotify (kan sätta igång musiken från klockan och lyssna via mina Airpods), temperatur, Dexcom värdet, datum och tiden. Ville verkligen ha en så stilren urtavla som möjligt. Trodde faktiskt inte att jag skulle gilla klockan men det gör jag!! Den är faktiskt snyggare än vad jag trodde. Jag älskar alla Apples produkter så egentligen är jag inte förvånad men trodde inte att klockan var min grej, men jag hade fel. 
 
Det negativa är att klockan tyvärr tappar värdet alldeles för ofta med Dexcom, typ 30 gånger om dagen och då ser jag inte blodsockret på klockan utan måste klicka mig in på appen. Det är tydligen inte bara jag som har detta problem. Den släper efter med värdena lite också, tar ett par minuter för den att uppdatera sig. Dock måste jag bara klickan på klockan för att se värdet medan jag på mobilen måste gå in ett flertal steg så jag är ändå nöjd. Nu ska jag bara lära mig fler finesser på klockan, det får bli helgens mission :-) 
 
Ni som har en Apple Watch, vilka funktioner använder ni mest? Vilka funktioner får man absolut inte missa? Minigolf, sol och skratt <3

Vilken bra dag! Mötte upp Alexandra och så åkte vi till Hässleholmsgården för att spela minigolf, så himla skoj. Där var bara en familj som spelade så det kändes väldigt skönt. Jag har suttit hemma varje dag sedan drygt två månader tillbaka pga corona så det kändes helt underbart att komma ut. Jag vågar inte gå på restaurang, fik eller liknande men att träffa en kompis såhär då båda är friska går ju bra. Jag tycker om att spela minigolf, tycker det är roligt och det är skoj att försöka slå sitt egna rekord. 

Efter minigolfen gick vi runt Hlmgården lite. 
(null)

(null)

(null)
Jag var svartklädd som vanligt haha. Är ni färgglada av er när det kommer till kläder? Jag vill vara men det slutar extremt ofta med att jag kör på svart ändå. Det är alltid snyggt, majoriteten av mina kläder är svarta och jag trivs i färgen. Många av mina klänningar är dock i färg, vänta bara till sommaren 😜
(null)

(null)
Dig tycker jag om!! <3 

Sedan gick vi en låååång runda och pratade och skrattade en massa. Solen sken största delen av tiden och det var varmt. Gud vad jag behövde en sådan här dag med Alexandra. Mår alltid så bra efter att jag träffat henne och är alltid så glad då, en sådan kompis borde alla ha!! 

Jag laddade ner appen Badoo för någon månad sedan, mest som ett tidsfördriv. Jag och Alexandra swipade på och skrev till ett par killar, alltså skrattade så mycket haha... Vissa killar är ju bara...😆😂 Har ni träffat någon person från en sådan app? Jag har aldrig gjort det och är riktigt tveksam till sådant. Jag vet inte riktigt varför men det känns bara sjukt stelt? Jag iggar 99% av de som skriver. Om jag ska träffa en kille från en sådan app så ska killen vara riktigt jäkla speciell haha. Jag är väldigt kräsen när det gäller personlighet, det är inte bra egentligen meeen. Nej, jag tror inte det blir någon Badoo dejt för min del haha. Hade ni vågat? Valley of Fire

Vi börjar där vi avslutade förra gången.
Efter Horseshoe Bend var vi nöjda, glada och trötta. Vi åkte till Denny´s för att äta, den kedjan åt vi på många gånger under våra 12 dagar i USA men de hade verkligen god mat! Pommes, vitlöksbröd, mozarella sticks och friterad kyckling - kan det bli bättre? Efter den sena middagen åkte vi till hotellet och det var efterlängtat med sömn. 
Dagen därpå startade vi med fotoundervisning på hotellet på morgonen innan vi rullade vidare under vår roadtrip, denna gången till Valley of Fire, som är en delstatspark i Nevada. Området är uppbyggt av röda sandstenar och öken. ENORMA stenar haha! Så fint. 
Vi stötte på de tre bockarna Bruse. Jag var rädd för att gå för nära så en bild på avstånd fick räcka, de där hornen var inte att leka med :-) 
Söta Elina var glad.
Gillar dessa bilderna, så rofyllt att vara ute i denna vackra natur.
Fick uppleva ännu en magisk solnedgång. På kvällen åkte vi tillbaka till Las Vegas för att spendera natten där.
 
Valley of Fire var absolut ett mysigt fotoställe att stanna till vid. Lugg-tips 💁🏼‍♀️

I helgen såg jag ett tips på Snapchat hur man kan få bort luggen från ögonen och jag provade det idag. Jag tyckte det var snyggt imorse men nu vet i tusan haha! Jag hade pannlugg för ett par år sedan men därefter lät jag luggen växa ut för tröttnade på min lugg som jag hade haft hela livet. Min lugg är dock riktigt konstig för den håller sig aldrig normal utan jag måste alltid ha klämma på ena sidan för annars får jag allt hår i ansiktet/ögonen. 
(null)
Man tar alltså den högre och vänstra delen av luggen och sätter ihop med en snudd. Sedan lyfter man bara bak den delen av håret. 
(null)
 
(null)
Så ser det ut såhär och voilà, ingen lugg hängandes i ansiktet. Det kanske ser as konstigt ut dock? Jag vet inte? Vad tycker ni? Ser det någorlunda normalt ut eller bara jättekonstigt? Tell me! 
(null)
 Apple Watch & diabetes

I fredags beställde jag en Apple Watch, series 3. Egentligen hade jag helst velat ha series 5 men den är sjukt dyr och jag kände att det inte är värt det, då jag specifikt ska ha klockan till en sak. 
Det blev den här, med vitt band. Den kostar 2490 kr. 
 
Är det någon av er som har en Apple Watch? Är ni nöjda? Vad använder ni den främst till? Jag tycker egentligen inte klockorna är speciellt snygga, det är ingen klocka jag hade valt att köpa frivilligt för att gå runt med den. Anledningen till att jag beställde en Apple Watch är att man kan se blodsockret på den hela tiden vilket verkligen är så sjukt bra. 
 
Ni vet ju att jag bytte blodsockersystem i början av februari. 
De första 12 åren var jag tvungen att sticka mig i fingret mellan 5-10 gånger om dagen för att kolla blodsockret. Det var ett rent helvete, jag hade ingen känsel i mina fingertoppar och kände bara att jag vill ge upp allt som har med diabetesen och göra och strunta i hur mycket jag har i blodsocker. Inte hållbart såklart, för det kan sluta med döden. För ett par år sedan bytte jag ut stick i fingret mot den här vita pluppen, Freestyle Libre. Istället för att sticka mig i fingret satt denna på armen eller rumpan i 14 dagar och jag skannade med avläsaren på denna vita pluppen för att se hur mycket jag hade i blodsocker. Jag gick från att sticka mig i fingret två gånger om dagen (orkade inte mer till slut) till att kolla blodsockret cirka 30 gånger om dagen. Ni kan ju tänka er vilken skillnad det gjorde för min diabeteshälsa. Den här pluppen var min bästa vän under ett par år. I december förra året började nätterna bli riktigt jobbiga, jag hade väldigt svårt att sova för jag var hela tiden orolig att mitt blodsocker skulle sjunka och att jag inte skulle vakna. En dag kände jag bara att nej, jag vill byta ut denna mot Dexcom. 
Sagt och gjort. Jag pratade med min diabetssköterska och jag fick bara någon vecka senare Dexcom G6 systemet. Skillnaden mellan Dexcom och Libre som jag hade tidigare är att denna har larm. Jag sätter alltså Dexcom antingen på magen eller på rumpan, den sitter där i 10 dagar med en nål in i huden. Dexcom larmar när jag har högt eller långt blodsocker och däremellan är den tyst. Larm är verkligen sjukt bra och jag har undvikit många både höga och låga värden tack vare Dexcom.
 
Däremot ger den mig psykoutbrott ganska ofta, det tar extremt mycket på psyket att den vissa dagar larmar 24/7. Jag håller på att bli galen ibland och vill slänga ut den genom fönstret eller stampa sönder den. Vissa nätter är ett rent helvete, jag vaknar upp mot 12 gånger för att blodsockret ligger kaos och den larmar och larmar... I de stunderna hatar jag min Dexcom men annars tycker jag den är riktigt bra. Jag kan sitta på soffan och ha avläsaren liggande bredvid mig, den larmar och det kommer direkt upp på skärmen hur mycket jag har i blodsocker och en pil upp eller ner. Jag tar då direkt upp pumpen och antingen minskar eller höjer insulindosen. Det som är guld med denna, förutom larmen, är att jag slipper skanna själv som med Libre utan värdena kommer direkt upp på skärmen. De stunderna min Dexcom är tyst blir jag fundersam haha, ligger värdet verkligen bra? Bäst att dubbekolla. Denna ständiga koll håller på att driva mig till vansinne ganska ofta men samtidigt vet jag att detta är det enda sättet för mig att hålla så bra koll som möjligt på min diabetes. 

Jag är livrädd för följdsjukdomar, främst för att ögonen ska förstöras så jag kämpar galet mycket för att försöka hålla blodsockret bra. Sedan har jag två perioder i månaden, när mensen kommer och cirka 1,5 vecka framåt ligger blodsockret största delen av dagen stabilt, det sjunker snarare och jag får minska insulinmängden. Sedan kommer den där 1,5 veckan som är ett rent helevete. Jag lihgger högt i princip dygnet runt och det spelar knappt någon roll hur mycket insulin jag tar, jag har högt blodsocker ändå, 
 
Hur som helst, på mobilen kan jag som sagt också se blodsockervärdet men jag måste låsa upp mobilen med Face ID och sedan öppna appen för att se värdet. Drömmen hade varit att kurvan hela tiden låg på hemskärmen så att man kan följa blodsockret utan att gå in i själva appen, men de funktionerna finns inte. 
 
Nu kommer vi då in på anledningen till att jag valde att köpa en Apple Watch - blodsockret. Det går nämligen att koppla klockan till mobilen för att se värdena direkt på klockan, hela tiden, utan att behöva öppna någon app eller liknande. Detta är sjukt bra!! Jag ser så fram emot att prova det här. Jag tänker mig att jag ska använda den på jobbet, då jag ofta inte har tid att kolla blodsockret så ofta. Även när jag t.ex. är ute, shoppar, äter eller liknande. 
 
 Förutom Dexcom, som jag i nuläget har på rumpan, så måste jag även ha min pump på mig. Varje dag, dygnet runt. Efter att ha tagit 7 sprutor om dagen under 12 års tid kom jag till en punkt där jag fick panik av varje spruta. Det blev någon slags blockad i min hjärna som gjorde att jag började gråta varje gång nålen rörda vid huden, jag kände bara att JAG FIXAR INTE ATT TA EN ENDA SPRUTA TILL. Min diabetesläkare på barnmottagningen hade under de senaste 6 åren försökt övetala mig att byta till pump men jag totalvägrade. Jag ville absolut inte ha en pump med slang, som jag hela tiden har på magen och att slangen hela tiden hänger. För ett par år sedan kom den första slanglösa pumpen ut på marknaden och efter mina panikattacker med sprutorna kände jag att jag måste byta till pump och det NU. 
(null)
Sagt och gjort, år 2016 bytte jag ut mina sprutor mot Omnipod pumpen och sedan 2016 har det alltså varit jag och pumpen. Varje minut på dygnet sitter den på min kropp och hjälper mig att överleva. En gång tappade jag pumpen när jag badade och var alltså en stund utan. Den friheten, herregud... Jag kände mig fri första gången på 4 år, jag hade plötsligt ingenting som satt på min kropp. Friheten varade i ungefär 20 min innan blodsockret blev fruktansvärt högt och jag snabbt fick sätta på en ny pump. Tackar för de 20 minuterna i alla fall! Nej men det tär på psyket att hela tiden bli påmind om sin sjukdom och att hela tiden ha något som sitter på kroppen. Det gör mig ledsen ibland. Däremot är det helt underbart att slippa sprutorna. Pumpen sitter i 3 dagar, också med en nål in i magen, och sedan behöver man byta den. Jag önskar att det kommer en slanglös pump som doserar insulin av sig själv i framtiden, det hade varit helt underbart... I nuläget måste jag dosera själv, försöka matcha insulin till allt jag äter vilket är supersvårt, det blir nästan aldrig rätt. Jag får insulin dygnet runt, basinsulin men sedan måste jag själv trycka in mer insulin varje gång jag ska äta och mååånga gånger per dygn för att försöka få en jämn kurva. 
I nuläget ser mina värden ut såhär, jag är verkligen nöjd! Har dock kämpat som en djuuur de senaste veckorna. 82% fina värden, det är bra. Nu ska jag kämpa vidare, hade verkligen velat ha i alla fall 90%, vi får se om jag lyckas någongång. 82%, som jag har nu, är det finaste sedan i februari. 
Busig men söt 🤷🏼‍♀️

I torsdags efter jobbet hämtade jag upp Jack för jag hade lovat honom att vi skulle ut och spela Pokémon Go. Jack älskar verkligen det spelet, jag spelade för ett par år sedan, då när det kom och var väldigt hype men har inte spelat sedan dess så det var roligt att komma igång igen. Vi jämförde Pokémon och Jack blev så glad när han hade en Pokémon jag inte har. Vi gick en del och körde till en del andra platser. Vi avslutade dagen i Hembygdsparken där vi lekte och spelade in ett par Tiktoks. Så mysigt att få kvalitetstid med min favoritperson en torsdag sådär ❤️
(null)
Redo för Pokémonjakt, hur söt är han inte?? Ibland vill man bara äta upp honom 🥺
(null)
Det var dock kallt som tusan, jäkla Sverige. Vi hade köpt en ny jacka till Jack som vi invigde, dubbla jackor - bra där! Visst är den röda, nya jackan superfin? 
(null)
Älskar honom!! 
(null)
Sedan kom utmaningen, att ta normala bilder med Jack :-) det gick inte så bra för en av oss vägrade att samarbeta, guess who? 🤷🏼‍♀️
(null)

(null)
Hahaha orkar inte, titta på hans små tänder. Dör 😂
(null)
Väl uppe i tornet var han både söt och glad. 
(null)
Är 7 år en busig ålder? Verkar ju som det, haha många skratt i alla fall. <3 Mest magiska platsen på jorden

Favoritplatsen på hela jorden, Horseshoe Bend, Arizona USA ♥
Så rofyllt och så otroligt vackert!
WOW!! Jag hade som sagt aldrig hört om Horseshoe Bend innan jag åkte på denna resa och jag tror att många missar stället då Grand Canyon är det alla hört om, trots att det bara ligger 20 minuters bilresa ifrån Horseshoe. Naturen har format sig som en hästsko, därav namnet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är med Horseshoe Bend som hänförde mig så mycket, många av de på resan blev mer amazed av Grand Canyon men det blev inte jag. Jag tycker bara att hela den här vyn är helt breathtaking. 
Jag har aldrig sett så många vackra solnedgångar som under mina 12 dagar i USA, solnedgång varje kväll och vi vet ju alla att golden hour är den bästa tiden för att fotografera. Kom till Horseshoe Bend någon timme innan solen går ner så får man uppleva det i både dagsljus och solnedgång. 
ÅHHHH orkar inte så fint.
Sitter här vid klippkanten lite casual med Instagram uppe, du då? Haha nej så lugn kan jag inte säga att jag var :-) En av mina favoritbilder all times dock, älskar den.
Jag och finaste Janelle.
En sista blick över Horseshoe Bend innan solen gick ner helt, det blev mörkt och vi skulle åka därifrån. Jag tror inte att jag någonsin kommer att återvända för lär nog aldrig mer åka till Arizona så det gällde att ta in och njuta av varje sekund. 
Dig tycker jag om! 
 
Ja ni har nog förstått hur mycket jag älskade Horseshoe Bend vid det här laget haha! Får ni chansen att besöka detta ställe någongång, lova mig att ni gör det. Framtida tatuering

Jag har tre tatueringar men vill verkligen göra fler! Dock vill jag inte fastna i tatueringar för jag vill verkligen inte ha för många men jag känner mig inte helt nöjd än. Jag skulle helst av allt vilja göra tre stycken till men vi får se hur det blir. 
Jag VET i alla fall att jag ska göra en av dessa motiv. Dock ska den inte vara i färg utan endast vanligt bläck. Jag behöver dock er hjälp, vilken är finast? Den rosa eller röda? Jag tror att jag har en favorit men velar lite. DOCK behöver jag också hjälp med en annan sak, var på kroppen skulle en tatuering som denna kunna sitta? Jag har alla mina tre tatueringar på armarna, en på handleden, en på utsidan av armen och en på insidan av armen. Vill att denna ska vara synlig, men var?
Livets resa

Fler härliga minnen från roadtripen i USA. Bilder är tagna av fotografen Emma Grann. 
På en väg någonstans i Kalifornien.
En till favoritbild <3
Det blev många härliga middagar och fotorundor. 
Även denna bild tycker jag om så mycket.
Tycker också om er så mycket! Hur härlig bild? 
Sofie, jag och en massa extremt höga kaktusar. 
Solljuset, åhh! <3
Hela gänget samlade, gänget som gjorde resan till den bästa av de bästa!
 
Dessa bilder nedan har Lovisa Jivhed, en av tjejerna på resan, tagit. 
På en rooftop i Los Angeles.
Vegas baby!
En extremt bumpy men rolig ride till Antelope Canyon.
Inne i Antelope Canyon. New in

Hur fin lampa? Jag såg denna i tidningen Amelia och tänkte att jag bara måste ha den. Lampan kommer från Ellos och kostar 1199 kr men jag fick 40% rabatt idag, grymt ju! 
Klickade också hem denna postern, verkligen stilren och konstnärlig. 
 
Skoj med inredning! Dock är det ingenting jag prioriterar att lägga pengar på men jag tycker det är roligt att köpa när jag väl gör det :-) Nära döden upplevelse

Dumstridigt och extremt farligt? Ja kanske! Sjukaste adrenalinkicken någonsin? Garanterat! Ångrar jag att jag gjorde det? Inte en sekund! 
 
Den sista bilden, herregud Carro!!! Ni vet ju att jag inte vågade sätta mig ner såhär på kanten i Grand Canyon men här kände jag bara att jag ville göra det och att det var once in a lifetime. Jag satte mig skakandes ner och tog mig upp på ännu skakigare ben men adrenalinkicken efter att ha suttit här vid kanten var sjuk!! Aldrig varit med om något liknande men det var en sjukt cool känsla. Ibland gör ju vissa människor extremt sjuka saker bara för adrenalinkicken och jag kan förstå det till en viss del för det för en jäkligt häftig känsla. 
 
Jag såg till att mitt blodsocker låg riktigt stabilt innan jag satte mig här, hade aldrig gjort det om blodsockret varit på väg ner då yrsel alltid är förekommande då. Jag var väl inte sådär superrädd att jag skulle tappa balansen eller så men däremot att någon skulle komma bakifrån och putta ner mig, det är verkligen största mardrömmen. Det finns ju gott om sjuka människor, inte minst i USA så det hade ju faktiskt inte varit omöjligt att en psyko-människa hade puttat en annan människa över kanten, hur enkelt som helst. Ahh! Som tur var hände det inget sånt haha :-) SÖNDAG

Har ni haft en bra helg? Min har varit väldigt lugn, då jag inte går ut någonstans utan bara är hemma pga corona. Jag har bara redigerat bilder, tittat på tv, umgåtts med mamma och ätit gott. Igår var det Eurovision song contest som jag så hade sett fram emot, eller i alla fall en version av det då det också är inställt i år. Dock var känslan bara ehh, vad är detta?! Fail deluxe från SVTs sida, det var ju ett rent skämt. Jag stängde av efter 10 minuter och satte igång Netflix istället. Ska tipsa er senare om filmen jag såg igår, den var helt sjukt bra!
 
Det känns som om hela år 2020 är inställt pga corona och det suger. Skulle egentligen till Liseberg i år också men det blir ju såklart inte heller av. 
 
Jag väntar bara tills UD kommer med nya riktlinjer, antingen förlänger de sin avrådan eller så häver de den. Resan till Grekland den 2 juli hänger på UDs beslut. Jag och mamma pratade i helgen om att vi bara måste åka någonstans i sommar, att vara i Sverige hela sommaren är en mardröm för oss båda. Vi får se vad vi hittar på, om Ving ställer in alla resor men Grekland öppnar sina gränser så får vi åka dit på egen hand, utan paketresa. Annars får det väl bli semester till något land som har öppna gränser, jag vet att jag bara måste bort från Sverige. Har ni bokat av eventuella resor i sommar, eller väntar ni och ser? 
 
En sak som gjorde mig riktigt förbannad idag var att jag läste att det var en bilträff i Hässleholm på City Gross parkering igår och cirka 300 personer var där. Rent ut sagt, jävla egoistiska idioter!! Jag blir så arg så jag knappt vet hur jag ska uttrycka mig. Det är ett rent hån mot alla som jobbar inom sjukvården och går på knäna för att orka ännu en dag. Det var tydligen en polis där och polisen ensam hade inte en chans mot de 300 personerna som var där, det är så sorligt så jag inte ens vet vad jag ska säga. Idioter hela högen, borde vara straffbart att ha så lågt IQ och trotsa alla restriktioner sådär.LÖRDAG

Hoppas allt är bra med er denna lördag ♥
 
Har ni hittat på något kul? Jag har bara varit hemma hela dagen, jag rör ju mig inte bland folk nu under coronatider så jag har bara varit hemma och tittat Netflix typ. Har haft extrem mensvärk hela dagen, bävar verkligen för den dagen hela månaden så jag har knaprat tablett efter tablett och legat med värmekudden och kvidit av smärta. 
 
Åkte nyss med mamma för att köpa hämtmat. Jag stannade i bilen och hon gick in och häntade maten. Först viktlöksbröd på Crazy Jack och sedan kinamat från Adam på Tasty Garden. Gott!! Man får verkligen försöka att hitta små guldkorn i vardagen nu under dessa tider, men det är en jäkla utmaning då väldigt mycket känns deppigt. Tänkte passa på att tipsa er om att det är Eurovision song contest idag klockan 21 på SVT, eller i alla fall ett alternativt ESC då den riktiga tävlingen såklart är inställd. Jag ska lätt kolla, jag älskar ESC. Ska också äta chokladpannacotta som jag gjorde idag, receptet är verkligen så enkelt men det blir galet gott. Jag köper också passionfrukter och pressar ut juice från frukten och äter det tillsammans med chokladpannacottan, det blir ljuvligt gott. 
 
Klistrar in recepter här nedan, det kommer härifrån. Det tar seriöst typ 5 minuter att göra. 
 
Det man behöver är:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 0,75 gelatinblad
Man gör såhär: 
  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå ett par minuter
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat. 
 Horseshoe Bend

Detta är verkligen den mest magiska plats jag besökt i hela mitt liv. Horseshoe Bend hade jag aldrig hört om innan jag åkte till USA men det slog faktiskt Grand Canyon med hästlängder och det betyder att det var H Ä F T I G T. 
Men snälla, alltså va? Vad är detta ens för ställe och hur är det möjligt att naturen formar sig såhär? Det var så otroligt mäktigt att uppleva Horseshoe Bend. 
Denna magiskt vackra plats! Farligt som attans dock, i Grand Canyon fanns det i alla fall räcken på vissa ställen men det här är helt öppet, det finns absolut ingenting som skyddar från de branta stupen i Horseshoe Bend. Det fanns föräldrar som satt precis på klippkanten med sina små barn på typ 3-5 år, jag fick verkligen en liten (stor) hjärtattack av att se det. Barn är ju så oberäknerliga, jag hade aldrig vågat ta risken. 
Färgerna, solen, lugnet <3 Det var en mängd turister här men stämningen var verkligen magiskt lugn. Det låg en tystnad över hela stället, med undantag för viskningar och klick från kameror. Jag tror alla blev hänförda av naturens storslagenhet. 
Behind the scenes, alla ville fånga utsikten. Kolla så brant det är!! Woooh, får panik.
Älskar dessa bilder!! Frida och Daniel sitter såå nära kanten, får svindel haha!
Pure magic. Sex personer har ramlat ner vid Horseshoe Bend och dött, det är inte jättemånga i jämförelse med Grand Canyon men ändå, sex stycken som föll mot sin död just här. Senast en tonårstjej år 2018...Hamsterhjul

Heeej!
 
Redan maj, det är faktiskt ganska galet. Såhär i maj, en månad innan skolavslutningen brukar vara en nice tid för man vet att man snart har en massa roligt att se fram emot. Studentfest att gå på, balen med åk 9, hela avslutningsveckan, skolavslutningen, en massa resor under sommaren och livet leker. Inte i år. Allting är inställt och helt ärligt suger livet ganska hårt just nu. Jag kan inte glädja mig åt att det snart är sommarlov och ledighet när jag inte vet om jag kommer kunna komma iväg i sommar eller om jag blir fast i Sverige. Det är en hemsk känsla och det gör mig ledsen. Jag vill bara kunna se fram emot sommarens resor. Jag skulle åka till Grekland, Polen och Spanien. Just nu är allt så ovisst och jag får panik av den känslan. Årets bal med 9orna är inställd, det är verkligen årets höjdpunkt för det är alltid så roligt. Förra året hade vi helt galet skoj, verkligen en av årets finaste och roligaste dagar. Min årskurs 9 i år är helt fantastiska så jag är så ledsen över att denna kväll tas bort från oss alla i år. Jag är ledsen över att inte veta när jag får träffa min morfar igen. Jag är ledsen över allt. 
 
Jobbet känns tungt nu, vid den här tiden på året börjar man bli jäkligt sliten som lärare. Jag har 110 betyg att sätta, varav 29 är slutbetyg. Jag hatar betygsättningstider, det ger mig verkligen alltid prestationsångest och jag hatar känslan av att känna mig otillräcklig. Tankar som, har mina elever verkligen fått med sig det de behöver inför gymnasiet kommer upp och det är ju perfektionisten inom mig som spökar. Jag vet ju innerst inne att jag har lärt mina elever riktigt mycket, jag vet att jag är en väldigt krävande (men stöttande) lärare och att mina elever har utvecklats så mycket. Men det är helt enkelt känslan av att aldrig nöja sig med mina egna prestationer som är jobbigt. 
 
Sedan känns ju alltig som ett hamsterhjul just nu. Vaknar på morgonen, trött som bara den, åker till jobbet och jobbar hela dagen, åker hem och jobbar lite till, äter, tittar lite på tv och sedan är det dags att sova. Dag in och dag ut, samma sak. Helgerna är jag så trött på att jag spenderar hela helgen på soffan i princip. Nu när jag inte får gå ut pga corona blir det bara ännu mer enformigt och jag känner bara neeeej, det är inte min favorittid nu helt enkelt. 
 
Dagens outfit. Kjol och skjorta, orkade inte komplicera det mer än så. 
 
Men alltså snälla HJÄLP. Såhär ser en del av mitt skrivbord på jobbet ut. Jag har det mest stökiga skrivbordet i hela arbetsrummet och troligtvis på hela skolan. Det går liksom inte att hålla städat, jag har försökt i tre år men det har gått åt helvete hela tiden. Jag ska visa er lite fler bilder sen men helt ärligt är det kaos och jag tycker synd om min kollega som sitter mittemot mig. 
 
Är någon av er sådär superduperorganiserad och kan ge mig TIPS på hur jag ska göra för att ordna upp detta kaos och lyckas ha ordning i mer än tre dagar? Jag har så mycket papper, så många olika klasser och så mycket prov/uppgifter vilket gör mig helt snurrig. Det räcker att jag har bråttom mellan två lektioner och så hinner jag inte fixa iordning saker och ting och allt blir kaaaaos :( Help a girl out, please :-)Adrenalinkick över Grand Canyon

Vad är det sjukaste ni gjort i ert liv? Jag har inte gjort så mycket sjukt, är en ganska good girl ;-) Men att stå drygt 2000 meter över havet, såhär nära en klippkant i Grand Canyon USA måste vara det absolut sjukaste jag gjort. Kommer ihåg hur jag skakade i hela kroppen och den sjuka adrenalinkicken efteråt. Det är himla nice med adrenalinkickar. I somras när jag var på Liseberg med älskade 9c var vi alla ganska skakis innan vi skulle åka Valkyria första gången, den går ju liksom brant neråt men efteråt blev vi helt upprymda av adrenalinet. 
 
Att stå och blicka ut över hela Grand Canyon såhär var sjukt coolt!!GRATTIS hjärtat


(null)
NEJ MEN GUD. Idag fyller mitt lilla (stora??) hjärta 7 år! 🎉❤️

7 år? Snälla nån, hur kunde tiden gå så fort 🥺 jag minns dagen då Jack föddes som om det vore igår, jag var helt överlycklig första gången jag fick hålla i dig och den lyckan har varat i 7 år nu. Ditt första leende, ditt första skratt, dina första steg. Allt det har jag fått vara med om. Du är en så intelligent liten kille och det är en ren fröjd att dela livet med dig. Igår ringde Jack mig från sin egna mobil och vi pratade i 13 minuter, om allt från skolan till corona. När blev Jack så stor att det plötsligt går att diskutera världsproblem med honom? Kan någon snälla stoppa tiden lite?
(null)

(null)
Jag har alltid varit vid din sida och kommer alltid att vara det, för evigt. ❤️ jag vet att jag är din favoritfaster ;) nåja, din enda faster men ändå. Jack blir alltid så glad av att se mig och det värmer alltid mitt hjärta lika mycket. 
(null)

(null)
Men snälla, kan man bli sötare? 🥺🥺😍 Jag hade kunnat leta fram 500 bilder till, för min kamerarulle svämmar över av Jack hehe. 

(null)
Tack för alla dagar vi fått tillsammans och jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa din utveckling, och att fortsätta upptäcka världen hand i hand, med dig. Att fortsätta skratta med dig. Världens finaste Jack. ANTELOPE CANYON

Sista bilderna från magiskt häftiga Antelope Canyon i Arizona. Grand Canyon, Antelope Canyon och Horseshoe Bend ligger alla nära varandra så jag rekommenderar verkligen att besöka alla tre ställen om man är i Arizona! 
Jag känner mig så lyckligt lottad över att faktiskt ha åkt på denna roadtrip. Jag velade mycket fram och tillbaka. Skulle jag fixa 12 dagar i USA på egen hand, utan min familj? Diabetesen och framför allt migränen gjorde mig väldigt tveksam inför resan. Blodsockret var många dagar ett helvete och resan från Los Angeles till Stockholm blev en mardröm pga ketonförgiftning. Migränen var ett par dagar hanterbar medan den andra dagar var fruktansvärd. Jag lät dock ingenting av detta stoppa mig utan jag kämpade vidare och efter den här resan klarar jag det mesta. Två år efter att jag hade varit på resan slutade Fotoresor, som jag åkte med, att göra denna resa. Jag och Alexandra är så glada att vi faktiskt åkte och upplevde alla fantastiska platser. Jag hade aldrig åkt till alla dessa platser om jag hade åkt till USA med familjen eller så, det är helt omöjligt. Denna roadtrip gjorde att jag fick se platser som förevigt kommer att stanna kvar i minnet och jag är så tacksam för det. Tänker verkligen tillbaka på resan så ofta, med ett stort leende på läpparna. 
Beroende på hur solljuset reflekterades blev vissa av stenarna mer lila och andra mer orangea, så vackert!!
Hela gänget samlat, ni är grymma!! <3Bästa jag läst och sett

Med risk för upprepning måste jag bara påminna er om mina två tips som bara inte går att missa. 
 
Boken Tatueraren i Auschwitz. Jag lyckades övertala mamma att läsa den, hon köpte den i Polen i somras och har dragit sig lite för att läsa den just pga att det är ett så tungt ämne men hon började läsa den för ett par dagar sedan och tycker den är helt makalös. Det är så tungt att läsa om allt som hände i Auschwitz, det är helt ofattbart att det ens kunde hända. Jag blev riktigt illamående ett flertal gånger under boken och det blev mina elever också. Jag läste ju den för ett år sedan men läste om den nu innan jag skulle jobba med den med min åk 9 och jag kan säga att jag sov riktigt dåligt framför allt en natt, efter att ha läst innan jag skulle sova. Jag sov så oroligt, hade mardrömmar, vaknade ett flertal gånger och varje gång drogs tankarna till Auschwitz. Jag visste att boken påverkade mig men jag visste nog inte exakt hur mycket den påverkade mig. 
 
Jag har ju jobbat som högstadielärare i 3,5 år och jag har aldrig någonsin under dessa åren haft så bra lektioner som under de veckorna vi jobbade med denna bok. Som vi har diskuterat och det har varit så djupa och känslofyllda diskussioner att jag nästan blir tårögd. Mina elever har haft så kloka tankar att det är helt galet. Jag har gått ifrån lektionerna med en känsla av upprymdhet i hela kroppen, vad jag kommer sakna min fina klass 9b. Jag blir så glad när jag tänker tillbaka på deras utveckling, från dag ett i 7an till idag - det är magiskt och jag får faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för vad jag har stöttat, tjatat och stöttat lite till men snart är de i mål och redo för nästa steg i livet, gymnasiet. 
 
Eleverna hade läsloggar som de skulle svara på under bokens gång, ett gäng frågor till varje vecka. När jag läste igenom svaren och bedömde för ett par veckor sedan blev jag verkligen helt amazed. Många av svaren är det bästa jag läst, någonsin. Det är så fint, det är så djupt, det är så intelligent, det är bara så fantastiskt. 
Om någon lärare läser min blogg, jobba då med denna boken!! Om ni har tur får ni ett par lika magiska lektioner som jag fick, det kommer jag att leva på länge. 
 
Om du inte har läst denna bok så lova mig att du gör det. Den borde vara obligatorisk för varje individ att läsa, den är obeskrivlig. Jag blir helt varm i hjärtat och tårögd av Lale och Gitas kärlek. Wow...♥
Jag fixade en powerpoint till mina elever idag, med bilder på olika personer från boken. Här är en bild på Lale och Gita efter att de kommit ut från Auschwitz. Om detta inte är lycka och äkta kärlek så vet jag inte vad. 
 
LÄS den!! Och efter att ni gjort det, skriv en kommentar till mig om vad ni tyckte. Det hade varit jättekul. 
 
Nu till påminnelse nummer två. Serien A million little things som finns att se på Cmore. Jag tittade klart på sista avsnittet igår och har alltså sett både säsongerna. Det måste ju komma en säsong tre för sista avsnittet slutade med största cliffhangern att den bara inte går att avsluta så. Som vanligt ska ju dock alla serieskapare vara så hemlighetsfulla så det är inte bekräftat att det blir en tredje säsong men efter de höga tittarsiffrorna och de höga betygen på Imbd så tror jag absolut att vi kan vänta oss en säsong tre. 
 
Serien är helt galet bra!! Seriöst det bästa jag någonsin sett (delad plats med Gossip Girl dååå, men detta är en helt annan slags serie). Det är verkligen som taget ur verkliga livet och allting känns så äkta och genuint. Vanliga problem och serien visar att livet ibland är helt underbart och andra gånger ett rent helvete men att det på något sätt går att ta sig igenom alla motgångar. Den är SÅ SÅ bra!
Skådespelarna är galet duktiga och hur snygg är inte killen längst ner till höger? Muuums haha! Jag känner en sådan tomhet nu när jag sett alla avsnitt, alltså åhhh inte kul... 
 
Okej, nu har jag tjatat klart om mina två tips. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna. Gud, det känns som om jag fått betalt av författaren och serieskaparen att hylla boken och serien men så är inte fallet. Det är bara helt enkelt en jäkligt grym bok och en jäkligt grym serie som förtjänar all uppmärksamhet. Mer från magiska Antelope Canyon

Hur fint? Vi spenderade cirka en timme i Antelope Canyons gångar. Vi hade tur för det var inte överdrivet med folk där, det var vi, den andra fotogruppen och ett gäng andra turister. Jag kan tänka mig att det inte är lika nice om det är hundratals människor i gångarna. 
Har ni sett något liknande? Otroligt häftigt och wow faktorn var hög.
Jag tror absolut att det går att besöka Antelope Canyon trots att man lider av klaustrofobi, jag hade aldrig gått in någonstans där man måste krypa genom trånga tunnlar eller liknande. Så var inte fallet här! Utan det var gott om plats. Antelope Canyon rekommenderas verkligen att besöka! Ett minne för livet :-) Läsarfråga: hur redigerar jag mina bilder?

Jag fick en fråga kring hur jag redigerar mina bilder och tänkte visa det nu. För tre år sedan köpte jag Photoshop, det var under fotoresan till USA som jag kände att jag behöver ett redigeringsprogram. Jag tycker det är tråkigt att lära mig hur jag ska göra så jag har faktiskt aldrig lagt ner energi på att lära mig Photoshop ordentligt, tycker det är såå tråkigt att titta på tutorials av olika slag. Det var fotografen Frida som lärde mig de mest basic inställningarna på Photoshop och det är dessa jag kört med sedan dess. Det är verkligen såå enkelt att lära sig! Följ bara dessa stegen :-) 
 
Vi tar en bild från VACKRA (!!) Horseshoe Bend som exempel. Såhär ser bilden ut helt oredigerad, fin? Absolut! Men den kan bli ännu finare. 
Photoshop kostar 120 kr i månaden vilket inte är mycket alls. Så fort man laddar upp en bild i Photoshop kommer detta upp på den högra sidan. Det är endast dessa inställningar jag använder mig av. 
Jag börjar med att klicka på Kurvor och sedan klickar jag bara på "Automatisk" så ändras kurvan av sig själv. Om man inte blir nöjd så kan man själv dra i kurvan, då fick jag tipset att det helst skulle se ut som ett s. Alltså att man drar ner på ena sidan och upp på andra. Oftast brukar jag vara nöjd med så som kurvan blir genom att endast trycka på automatisk. 
Därefter klickar jag på Nivåer och på automatisk igen. 
Sista redigeringssteget är att klicka på Intensitet/kontrast, jag kör först det automatiska för att se hur det blir men sedan drar jag ofast själv på intensitet och kontrast tills jag blir nöjd. Jag gillar ljusa bilder så vill ofta dra upp intensiteten rätt mycket. 
Sista steget är att jag bara klickar på Gör till ett lager, jag vet inte riktigt vad det blir för skillad för jag ser ingen skillnad men hörde bara att det är bra att göra så :-)
 
Det är alla stegen! Enkelt va? Jag lovar att ALLA klarar detta, oavsett hur lite duktig man känner sig på redigering, det är verkligen så enkelt. Jag vet att det finns jättemycket mer man kan göra i Photoshop men jag tycker att bilderna blir snyggt redigerade utan att se sönderredigerade ut, det är ju i princip bara kontrast och intensitet jag redigerar så jag nöjer mig så. 
 
Nu tittar vi på den oredigerade bilden igen. 
Och här är den efter REDIGERINGEN
Visst blir det skillnad? 
 
Lycka till med redigeringen! Verkligen en värd investering att lägga, 120 kr i månaden. Valborg 2020, inget kul

Det blev verkligen en annorlunda valborg i år. 
(null)
För två år sedan på valborg var vi hos familjen Gorny och grillade, verkligen en mysig valborg. 
(null)
För ett år sedan på valborg var jag och Alexandra i Kristianstad och tittade på bio och sedan åt vi på Pinchos. Typ mysigaste valborg ever. 

I år pga den rådande situationen med corona sög min valborg rejält. 
(null)
Till råga på allt var det en torsdag också som är den absolut jobbigaste dagen, sex lektioner och hinner inte ens sitta ner vid mitt skrivbord en minut under dagen. Är alltid helt död efter torsdagar, det är liksom inte ens kul att ha ett sådant schema.  (null)

(null)
Såhär såg jag ut på jobbet. 
(null)
Efter jobbet åkte jag till kiropraktorn. 
(null)
Sedan spenderade jag bara hela dagen och kvällen hemma med att titta på tv och hålla på med mobilen. Det kändes med andra ord som en helt vanlig vardag vilket ju inte alls är speciellt. Det är alltid kul att göra i alla fall något litet under valborg. Så trött på corona, så trött på att få panik varje gång jag är i närheten av människor. Vill att detta ska ta sluuut 🥵🥵 Harrys som är en nattklubb här i Hässleholm skulle öppna upp på valborg vilket är helt sjukt!! De fick så mycket kritik att de drog tillbaka beslutet under torsdagen och raderade sin Facebooksida. Hur kan man ens komma på tanken att öppna upp dansgolvet? Folk är verkligen sjuk i huvudet. Jag blir både ledsen och arg när jag ser alla ungdomar på sociala medier som fullkomligt skiter i corona och festar på som vanligt. Ja, situationen suger men är det verkligen så svårt att hålla sig borta från större skaror av människor och vänta ut skiten...?
Vaccin mot corona?

(null)
Hur tänker ni kring ett eventuellt kommande vaccin mot corona? Forskare jobbar ju dygnet runt för att ta fram ett vaccin men det lär dröja ett bra tag till. Kommer ni att ta vaccinet när det kommer? Jag är så kluven! En stor del av mig vill bara ta det så fort som möjligt så att jag kan sluta oroa mig 24/7 för det är så galet jobbigt. En annan del av mig är mycket tveksam, pga vaccinet mot svininfluensa, där det visade sig förekomma en del fall av narkolepsi pga vaccinet. Det gör mig jätterädd, för de personerna som fick narkolepsi är hela livet förstört, och det pga ett vaccin. Risken finns alltid, trots att den är liten. Jag tror att det lutar mot att jag kommer att ta vaccinet när det kommer för jag är livrädd att bli smittad av corona.

Jag vaccinerade mig mot svininflunsan så fort vaccinet kom. Jag vaccinera mig varje år mot den vanliga influensan. Jag tog vaccin mot lunginflammation år 2012, efter att ha haft lunginflammation åtta gånger under drygt ett år, det är typ den bästa investeringen jag gjort. Jag tar också sprutor mot migrän som är nya på marknaden och som man inte vet hur det påverkar kroppen i det långa loppet. Det känns läskigt men jag försöker att inte tänka på det. 

Hur ställer ni er till vaccin överlag och framför allt till ett vaccin mot corona?