slide show

Lunes

Lunes betyder måndag på spanska för er som inte visste det hehe. Dagen i skolan var väldigt onödig idag, hade socialkunskap i 5 min först, lyssnade bara på en redovisning sen fick vi sluta och då var det liksom rast i nästan två timmar och sen en spanska lektion på 5 min. Kunde lika gärna ha stannat hemma ja! Aja, det blir ju såhär på slutet. Kan inte fatta att det är sommarlov snart.. Tog bussen från skolan och den gick 32 istället för 37, dumma skånetrafiken säger jag bara. Fick springa som bara den men jag hann ;) Sen hämtade jag min kofta som jag hade glömt hos frissan.

Har också gjort min naturkunskapsredovisning om depression, ska bara plugga in den men det gör jag imorgon. Nyss var jag ute på en liten promenad och snart ska jag plugga spanska glosor. Vi fick över 50 st till imorgon, palla! Ikväll blir det top model och norska Hollywoodfruar, awesome.


Annars så blev ju Eric Saade väldigt omtalad i Europa efter att ha läst upp Sveriges poäng. Bland annat pga sitt leende, varför blir jag inte förvånad? ;) Sweet boy!



Jimmy Jump


HAHAHHA, kolla in detta då. Killen är helt seriöst sjuk i huvudet? Undehållning på hög nivå i alla fall!
Klicka här om ni vill se första klippet på Jimmy Jump när han hoppar upp på scenen under Spaniens bidrag i esc. Haha, roligast är nog när han slår i huvudet i målet? 

Kul eller bara allmänt konstigt?



Mors dag

Idag är det ju mors dag och jag ville bara passa på att säga grattis till världens bästa mamma som jag älskar mest i hela världen!


Min fina mamma, love u! & mamma ställer alltid upp, i alla lägen. Puss på dig ♥

Glöm inte att krama om er mamma idag och säg att ni älskar henne (:



Lena Meyer- ESC winner 2010!

Ett stort grattis till Lena Meyer från Tyskland som vann Eurovision Song Contest 2010! Som ni vet så var detta min absoluta favorit låt, jag bara älskar den. Jag blev så glad när hon vann, och det blev Maja också haha. Låten är så himla härlig och det är Lena också, hon blev så chockad när hon vann, visste inte vad hon skulle göra. "Do I have to sing now"? Haha så gulligt.

Tyskland vann överlägset, andra gången sen esc började.

Tyskland
Turkiet
Rumänien
Danmark
Azerbadjan
Belgien
Armenien

Detta blev top 7, me like. Förutom Turkiet och Azerbadjan.


Grattis Lena!


Vad tycker ni, var det rätt som vann? ♥



HAHAHAHA, så fail!

För det första, grattis till Lena som vann men mer om det sen! Måste bara visa ett sjukt kul videoklipp hahah!


För er som inte såg det, så var det såhär: Spanien sjöng och helt plötsligt så hoppade det upp ett galet fan på scenen och började dansa där i typ 20 sekunder. Mannan är ökänd och kallar sig för "Jimmy Jump" Detta blev en stor skandal och Spanien blev nog ganska chockade haha men det är ju bara så himla kul! Kolla på klippet och kolla på den svartklädda mannen som hoppar upp ;) Titta på hela klippet!

HAHAH!



Eurovision Song Contest 2010!

Snart är det dags för Eurovision song contest 2010! Jag och Maja har räknat ner hela dagen haha, typ 3 timmar och 15 min kvar, 2 timmar och 40 min kvar osv. Jag älskar Esc, det är så himla härligt och bra! Är ju så glad att Sverige inte tävlar, yeah. Ganska många bra i år, jag har några favoriter.

Tyskland är min absoluta favoritlåt, undrar verkligen hur den kommer låta live. Belgien är också en stor favorit, är så svag för killar som spelar gitarr och sjunger, det är ju helt awesome! Annars så gillar jag Armenien, Rumänien och Grekland. Ett land jag inte gillar är Island, usch på låten! Språket och killen som sjunger, nejnej.

Ska ni kolla på esc ikväll? Och vem vill ni ska vinna?


Go Lena!


Favoriten Tyskland.

Rumänien.

Grekland.


Ska ladda upp med massa gott att äta och fanta! Hur laddar ni upp inför esc?



HELG

Hej på er :)

Känns lite som söndag eftersom vi var lediga igår men som tur är det bara lördag. Tack för kommentarerna om håret, glad jag blir! Ikväll är det ju Esc självklart ska jag kolla på det, ska ni också?

Nu ska jag kanske vara med min granne lite och sen blir det tv från 19.00-00.00 haha ;)


En till bild från frissan igår.

Ha en fin lördag ♥




Frisören- resultat

Idag hade jag tid kl 10.30 hos frisören, gjorde massor med slingor och satt med de ett tag. Sen upptäckte hon att ena foliepaketet hade gått sönder så mitt hår som ut som tigerränder på ena sidan, haha jag fick lite små panik där, så det var bara att sätta i nya slingor och skölja igen. Klippte cirka 5 cm och klippte upp en del. Jag är ganska ömhårig så när hon fönade och borstade mitt hår gjorde det så fruktansvärt ont, haha känner ni igen er?

Den här gången blev jag riktigt nöjd, håret är väldigt blont nu men jag gillar det!



Såhär blev det, åh så skönt att slippa utväxten och jag älskar färgen :)

Tog cirka tre timmar, så FRIDA tidningen var bra att ha.

Tyvärr är det ganska dyrt, blev 1040 kr idag men lätt värt det. ♥



Siesta

Hej på er!

Har inte hunnit sitta vid datan förens nu, var ju först hos frisören (berättar mer i nästa inlägg) och sen åkte jag snabbt hem och åt och efter det drog jag och Anja till Siesta lite, vi hade ju ingen biljett men Amanda Jensen skulle sjunga kl 17.30 så vi gick dit och stod utanför och lyssnade, man hörde allt men synd att man inte såg nåt! Sen var vi där i typ 1,5 timmar innan det började regna så stack vi hem. Snart ska jag kolla på talang och bara ta det lugnt.


Litet videoklipp.

Där ser ni mitt hår lite men det kommer bättre bilder sen.

Puss!



Sitter hos frisören nu, har fått jättemång...

img_0801 (MMS)

Sitter hos frisören nu, har fått jättemånga slingor, hoppas de blir ljusa! Ska snart tvätta av de och sen klippa. Snyggt med massa folie i håret eller inte haha! Vi hörs sen :)




Haha, synd Sverige?

Såg ni andra semifinalen av eurovision song contest idag?
Jag gjorde såklart det, älskar ju esc! Och HAHAH Sverige gick inte vidare, jag och mamma blev så glada. Låten är sjukt tråkig och Anna likaså, därför blev jag inte ett dugg ledsen att Sverige inte gick vidare, tvärtom faktiskt. Sverige skickar ju ändå alltid fel låt, Eric, Darin eller Salem skulle lätt gått vidare..


Vad tycker ni?


Är ledig från skolan imorgon, studiedag! Fast ska vara hos frissan 10.30 så måste upp vid 9, inte så lång sovmorgon ju.. aja :)



Utväxt


Min utväxt är hemskt haha! Har väl gått ungefär 6 månader sen jag slingade det sist.. Imrogon är det äntligen dax igen, bli lite mer blondie hos frissan, yey :) Det kostar ju tyvärr en del så det blir inte så ofta man kan gå till frisören. Ska klippa håret också, det är alldeles för långt nu, så det blir slingor, klippa och klippa upp. På luggen har jag nästan inga slingor kvar nu, ganska fult hehe. Så imorgon blir det sommarfräscht!



Happy!

Idag är jag glad!

* Samhälls provet är äntligen över, känns grymt skönt! & det var det sista provet i ettan :D Pluggade mycket igår och det gick nog ganska bra, vg borde jag få!
* Imorgon är vi lediga!
* Ska till frisören imorgon och slinga håret, awesome!
* Får ny data på torsdag.
* Inga läxor idag, ska bara chilla hela dagen.
* Fick mvg- på nationella i engelska, jaaa! Kanske kan få mvg i slutbetyg då? Hoppas!

Allt känns härligt nu :) Annars så är siestan i full gång här i Hässleholm och stämningen är på topp. Själv ska jag inte dit, vilken jag dock ångrar lite nu.. Nästa år så!

Är så trött nu, låång dag. Hade först prov som sagt och sen idrott, vi spelade brännboll mot a och vår klass vann haha ;) Ganska kul faktiskt, sp1b är för härliga! Sen spanska, chill lektion och efter det engelska där vi hade nån tävling där vi skulle ut och fota en massa saker, tex en lastbil, träd och massa sånt. Det laget som blev klara snabbast vann, vi sprang som bara den haha men vi kunde inte hitta nån lastbil.. Kom på att man kunde ta en bild från google på iphonen vilket jag gjorde, jaadå (y) Vi kom typ tvåa tror jag? Tycker vi ska ha pris ändå för vi var duktiga (a)

Nu ska jag äta något och sen städa på mitt rum och tvätta håret och sånt. Hörs sen ♥

(Har varit dålig uppdatering i bloggen nu, pga allt i skolan men det blir bättre nu, lovar)



Slutade precis, väntar på bussen nu. När j...

img_0771 (MMS)

Slutade precis, väntar på bussen nu. När jag kommer hem ska jag bara äta något snabbt och sen börja plugga direkt! 108 frågor tillsammans, jag orkar INTE! Ska plugga i typ 2 timmar sen får det räcka. Vi hörs sen för nu ska jag plugga ihjäl mig hehe :( hoppas ni får en roligare dag än mig? Kram!




YES!

Har knappt tid att uppdatera, måste börja plugga! Ska plugga samhälle fram till halv 8 och mobilen ska vara helt avstängd för annars kan jag inte koncemtrera mig på plugget utan börjar spela spel efter varje 5 minuter haha!

Fick reda på NP matte idag, och jag fick G är så himla glad :D G var 20 p och jag fick 29 så det var ju faktiskt inte så dåligt! Blev i alla fall superglad, känns så skönt! Nej nu måste jag börja plugga, blää på samhälls ekonomi. Hörs ikväll!



PICS

Har ju varit lite seg med att lägga in bilderna från förra helgen när vi var och grillade hos Kemo och hans familj, Semir var också där. Här kommer några.


Hade på mig min älskade kavaj från MQ.

Så god mat.

Sen grillade vi marshmallow, sjukt gott!

Semir grillar.

De vuxna satt på altanen och vi där inne ;p

Semir och Kemo :)

Haha, sjukt kul när han skulle visa oss ett kort-trick. Vi kunde ju inte sluta skratta där i köket..

Fick så ont i magen av allt skratt så jag gick till deras underbara badrum och tog lite egopics, ehhe.


:)

Deras badrum är så sjukt fint! Vem skulle tackat nej till ett sånt här?


Mamma, Violetta och Semir.

Så mysigt att sitta på altanen på kvällen, synd att man inte har en altan bara haha!

Tackar för dagen killar, måste göras om (y)

Nu ska jag snart kolla top model och norska hollywoodfruar, jag vill ju se svenska men okej då! Har pluggat in 30 samhälls frågor idag så tycker jag förtjänar lite tv nu ;)

Ha en fin kväll ♥



Break of dawn

Det blev ingen redovisning idag, internet hade slutat fungera på skolan och eftersom de flesta behövde skriva ut så ska vi ta det på onsdag istället. Ganska typiskt, för det skulle vara skönt att ha det över. Det betydde i alla fall att vi fick nästan 2 timmars håla eftersom min grupp redan är klar. Så vi satte och ner och spelade kort massor av gånger :) Fast jag älskar spela kort när man inte har något att göra så det var kul! På spanskan fick vi tillbaka provet och jag fick 106,5 p och mvg var 110. Åhhh så typiskt!! Undra om jag inte kan få mvg i spanska nu?

Snart ska jag plugga, måste lära mig typ de första 30 frågorna ptill samhälle provet, sen så har jag bara sådär 80 frågor kvar att plugga in till på torsdag, ehehe?


Missade när Eric Saade var med på nyhetsmorgon men hittade nyss några klipp. Här sjunger han Break of dawn som är en av mina favorit låtar på den nya skivan. Den är helt underbar, lyssna och säg vad ni tycker! Det är ju live också, men tycker ändå det låter så bra. :)



00.02

Blev inte så mycket plugg idag.. Ska plugga massa samhälle imorgon! Borde sova, klockan är mycket men jag är inte trött. Imorgon har jag bara två lektioner, först socialkunskap där det blir redovisning med Robin, Samir och Byberg. Som jag sagt innan så hatar jag redovisningar men bättre när man är några fler i alla fall. Dock kan jag inte alls texten utantill, inte ett dugg faktiskt men eftersom betygen redan är satta och vi har en vikarie så gör det ju inte så mycket om man läser inantill :) Vi ska redovisa om droger och jag funderar på hur man uttalar hasch, men sh eller ch? Hmm?! Sen har jag spanska och slutar 11.00. Då ska jag ta bussen in till stan och kolla lite i affärer.

Snackade nyss med Semir på msn;

semir säger:
det finns hav väll där ni bor ?e det sceczin lr poznan ?

Caroline säger:
vi bor i szczecin, fast det är typ 100 kr till havet :O

semir säger:
kr ?
kostar det te havet?

Caroline säger:
hha nej, jag menade km!

Ojdå, så fel det kan bli! Nu ska jag sova, sov sött och lycka mig önska till på redovisningen kanske? ♥




SCORETT

Jag älskar scoretts skor, köper nästan alltid bara där. Ganska dyra men sen använder man de i flera år, och de viktigaste av allt, de är så sköna! De har fått in många nya söta nu. De här är mina favoriter från hemsidan.


De vita gillar jag mest!
Åh, ge mig? (a)




Då var det söndag

Idag skiner inte solen, ganska synd ju! Har en del att göra idag, för det första måste jag skriva klart min redovisning som jag och killarna ska redovisa imorgon på socialkunskapen. Har lite kvar på min del, så det måste fixas. Sen så måste jag ju lära mig lite av texten också, tråkigt! Ska även plugga samhälle, STORT prov på torsdag. Fast det är det sista provet i ettan, så skönt!

Ska även plocka fram lite sommarskor, vill ha på mig gladiator skorna imorgon men det beror på vädret.


Kollade på reprisen av sommarkrysset idag, Rebound uppträdde ju, åh jag saknar Rabih! :) Bilden är från november förra året, oj så snabbt tiden gått. 29 juli är det dags att träffa Rabih igen, så kul!

Hörs senare ♥



Glass i solen

Mådde jättekonstigt nyss så jag tog mitt blodsocker. 0,9 hade jag och jag har aldrig haft så lågt under dessa åren jag haft diabetes. Är lite förvånad över att jag inte svimmade men tack och lov att jag inte gjorde det! Mamma fick panik när hon såg hur lågt det var och jag var tvungen att trycka i mig typ hundra chokladbitar och en halv liter fanta, haha nej inte riktigt men ni fattar. Socker behövdes i alla fall sjukt snabb! Det där är en konstig känsla när man har lågt blodsocker, går inte förklara men man kan inte alls tänka eller göra något. Sjukt konstigt ;o

Tyringedagarna idag ja, haha vad ska man säga? Där fanns verkligen INGENTING, vi kom dit så ser vi ett tält där partyfabriken ska sjunga men eftersom de serverar också så blev det ju inte så mycket sång. Så förutom tältet och en liten kiosk fanns det nada, sjukt tråkigt! Jag och Josefin skulle va där i 3 timmar innan mamma skulle hämta oss, så vi satte oss ner och tog en glass i den varma solen, sen började det regna så vi förflyttade oss till tältet och satt där i 3 timmar och snackade, det var ju det enda som var kul :) Att sitta och snacka ute och käka glass. Eric Saade snackade vi om den mesta delen av tiden hehe ;) Mest vuxna där faktiskt, tråk ja! Dock ångrar jag inte att jag stack dit för det var skönt att sitta ute och snacka.


God glass i solen, melonglass var väldigt gott!

Josefin :)

Visste inte riktigt vad jag skulle ta på mig men det var ju bra att jag tog skinnjacka med mig eftersom det regnade i Tyringe.

Nu mår jag dåligt efter all choklad nyss, blä!



Tyringedagarna

Blir Tyringedagarna med Josefin lite senare idag! Har aldrig varit där innan så vi tänkte bara dra ner dit och se hur det är. Ska dit vid 17.00 tror jag, blir trevligt :)


Josefin när vi kollade på Eric Saade :D



Hitta på något?

Hej på er!

Mår ni bra idag? Själv mår jag fint, dock verkar det som att lördagen blir tråkigast i världen! Skulle egentligen till Tyringedagrna med Cassandra idag men hon kunde inte :( Hatar tråkiga lördagar.. Finns verkligen inget att göra?!

Vad ska ni hitta på idag? ♥



Esc winner?

Kollade på inför ESC idag, tycker faktiskt att låtarna är mycket sämre i år än förra! Finns några bra men jag hade inte riktigt nån som wow fast det ändrades när jag hörde Tysklands låt, sjukt härlig låt och jag bara älskar den!


Låter är jättehärlig och man blir glad av den, tjejen framför också den väldigt bra. Den här låten tycker jag borde vinna Eurovision song contest i år! Har nog lyssnat på den minst 100 gånger idag haha!

Min och Majas nya favvo låt typ? :D

Vad tycker du om låten?



Äntligen är nationella över

Inte kunnat blogga innan pga åskan! Det har regnat och åskat i några timmar men nu är det över verkar det som. Pluggade en del matte igår men gav upp det sen och var så himla nervös inför nationella idag! Hade svenska på morgonen och sen matte nationella i två timmar. Jag vet inte riktigt hur det gick men det kändes bättre än förra delen i alla fall! Jag hoppas jag klarar det, snackade med min mattelärare idag också och då sa hon att jag ändå inte skulle fått ig i kursen eftersom jag klarat allt annat, snacka om att jag blev mer lugn då :) Och detta var det sista nationella provet för i år, hur skönt är inte det?

Sen följde jag med mamma och handlade och hämtade min Eric Saade poster på skivlagret, mycket snygg haha fast den blev helt fail när jag skulle få hem den i regnet och han som jobbade där vek den helt konstigt så den är inte lika fin nu..

Är trött idag efter hela veckan så ser verkligen fram emot en lugn hemmakväll, ska bli så skönt. Blir väl talang och så & en god middag. Puss så hörs vi sen ♥


Snygg va? ;)



MATTE

Jag har gett upp matten, fattar inte ett skit och jag hatar det :( Är helt seriöst rädd om mitt betyg, jag kan bara inte få IG, vet inte vad jag gör om jag får det ;o Pallar inte plugga mer, fast vet att det kommer gå jättedåligt imorgon. ÅH!


Vem uppfann egentligen matte? Gillar inte den personen just nu :o



29 grader!

Det är så sjukt varmt idag!! 28-29 grader hela dagen, ganska skönt ju men när man går i skolan tycker jag bara det är jobbigt! Vi hade utegympa idag när det var typ 28 grader, gissa hur svettig man blev? Riktigt mycket haha, och det är icke kul..

Skulle vilja ut och sola men tyvärr måste jag plugga matte, nationella imorgon! Tänkte plugga från halv 4-halv 8, kommer säkert inte bli så men ja :P

Först ska jag äta glass, choklad såklart!


Bild från spexfotot i 9an, alltså förra maj. Då var det också sjukt varmt!



Masquerade- Eric Saade

Idag släppte Eric Saade äntligen sitt debut album och jag har längtat riktigt mycket! Åkte såklart och köpte det direkt och sen dess har jag nästan lyssnar oavbrutet hehe. Kan bara säga en sak, hela skivan är grym! Som Eric sa i en intervju, varje låt skulle kunna vara en singel och jag håller med.

11 underbara låtar att lyssna på.


Såhär ser den ut!

Förutom Manboy och Sleepless så har jag hittat några nya favoriter på skivan.

Masquerade- upptempo-låt
Break of dawn- Erics kommande singel. En ballad och helt underbart fin
Say it- en ballad det här också
It´s like that with you- en av de finaste låtarna jag hört, helt awesome

Balladerna fastnade jag verkligen för, Eric brukar ju inte köra det vanligtvis men de är riktigt bra. Fast som sagt, helt skivan är bäst! Nu längtar jag till Erics sommarturné. Ni som har spotify, lyssna!

Gillar du Eric Saade?



My day

Nu tänkte jag ta mig lite tid för att skriva ett inlägg innan jag börjar plugga matte.

Spanska provet igår gick bra tror jag, det var ganska svårt och många sidor så jag satt nästan hela lektionen men vi får se hur det gick, hoppas på högt betyg i alla fall! Idag vaknade jag upp med träningsvärk i hela kroppen men jag undrar varför? Spelade ju bara brännboll på idrotten igår och det är ju liksom inte speciellt jobbigt, men jaja.

Idag hade jag sovmorgon men eftersom Eric Saade skulle vara med på vakna med the voice 7.25 så gick jag upp då, haha.. Sen hade jag engelska kl 10, skrev ett litet prov på en bok och sen svenska. Efter svenskan kollade vi  på film i aulan i typ 1,5 timmar och filmen var verkligen hemsk och äcklig. Requiem for a dream hette den, nån som sett den? De sista 25 blundade jag bara, klarade inte av att kolla helt enkelt, alldeles för äcklig och hemsk var den! :( Handlade om droger och massa sånt, klarar inte av såna filmer..

Filmen slutade 14.35 och då skulle jag och Ebba gå till bussen (den ska gå 14.37) men när vi kommer ut så ser vi att den redan står på busshållsplatsen så jag, Ebba och några till började springa dit i full fart. Trodde aldrig vi skulle hinna men på något konstigt sett gjorde vi det, har i alla fall aldrig sprungit så snabbt i hela mitt liv haha men palla vänta 30 min på nästa så det var bara att springa ;) Varför åker alltid bussar tidigare?! När jag kom hem satte jag på Eric Saades skiva som kom ut idag, skriver mer om den sen!


Dagens outfit. Stickad kofta och linne från Gina Tricot, halsband H&M och armbandet är Thomas Sabo.

Puss ♥



SUN

Så fint väder idag och just nu är de här solbrillorna mina favoriter, jag gillar nästan alla mina brillor men dessa älskar jag haha!


Gucci, från Cypern.

Nej nu måste jag plugga en timme, samhälle, engelska, matte eller socialkunskap? Hm, inget låter ju lockande preics..?

UPDATE: Blä, det blev ju dålig uppdatering idag igen :( Bara två inlägg, inte okej! Fast det är så mycket i skolan nu de sista veckorna, så jag sitter inte lika mycket vid datan nu. Har ju så mycket att blogga om men så lite tid.. Nu ska jag snart sova, klockan närmar sig tolvslaget, sov sött ♥



Sitter ute och solar, eller ja, så fort ja...

img_0735 (MMS)

Sitter ute och solar, eller ja, så fort jag kom ut så var det ett fett moln som täckte solen och den har fortfarande inte kommit fram :( kvavt är det i alla fall, så sitter och läser eng boken som ska vara utläst imorgon. Tråkig? Ohja!




Yeah, det där med spanskan går ju sådär.. ...

img_0733 (MMS)

Yeah, det där med spanskan går ju sådär.. Det här grammatik-pappret är inte att leka med! Har tagit alldeles för långa pauser, typ 2 timmars pauser haha, illa! Tänkte plugga typ 1 timme till sen får det räcka, så går det som det går imorgon. Ha en fin kväll :)




Blir dåligt med uppdatering nu under dagen...

img_0732 (MMS)

Blir dåligt med uppdatering nu under dagen för spanska böckerna ligger och väntar på mig! STORT prov imorgon och jag måste plugga i flera timmar, verben är det värsta. Spanska grammatik, nu kör vi -.-




Lockar


Jag brukar nästan aldrig använda locktång när jag vill ha lockigt hår, utan då gör jag såhär;
♥ tvättar håret, både med schampo och balsam
♥ fönar det, så att det nästan blir torrt men ändå måste det vara lite fuktigt
♥ sätter upp håret i flätor
♥ sover med flätor

Sen när man tar ner de dagen efter blir håret jättelockigt, jag brukar inte ens använda hårspray men ändå håller de hela dagen plus lite av nästa!



PLUGG

Usch så mycket plugg man har idag.. Har skjutit upp på det i flera timmar men nu måste jag sätta igång.

* läsa i eng boken (den tar ju typ aldrig slut haha?)
* frågor i samhälle, sjukt många!
* matte
* plugga spanska! (VIKTIGAST)

Blä, jag orkar inte :(


Spanien är ju kul, spanska är dock lite mindre kul!



FILM

Kollade på film med mamma ikväll, blev Employee of the month.


Den var faktiskt bra! Kul och lite annorlunda film, får typ 8/10 stjärnor av mig.
Har nån sett den?

Lägger in bilderna från igår på datan nu, så de kommer imorgon. Sov sött sunshines ♥




När man är fjortis

Denna videon kunde inte jag, Semir och Kemo sluta skratta åt igår klockan halv 2 på natten haha!


HAHAHHA, ni måste bara se den! :D
Undra hur de fick polisbilen att åka efter de? Någon som har något förslag haha?



Lördag.

Hej på er, har varit uppe ett bra tag, kollat på tv och så. Är ganska trött eftersom jag gick och la mig klockan 4 på natten igår.. Idag blir det tyvärr plugg, ja på en lördag jag vet! Fast igår kom jag på att jag har ett sjukt stort spanska prov på tisdag, bara grammatik och jag har inte ens öppnat böckerna! Fast det blir nog inte mer än 1 timmes plugg, det orkar jag inte. Vag gör ni idag?

Hörs senare ♥



SKRATT

Hej bloggen!

Kom hem för typ 10 min sen och fastän klockan närmar sig halv 3 och jag snart ska gå och lägga mig tänkte jag skriva ett litet inlägg. Vid kvart i fem åkte vi hem till Kemo och hans familj på grill, Semir och hans mamma var också där. De vuxna satt på altanen och vi satt i köket, de två killarna är så sjukt roliga alltså! Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som jag gjorde idag, vi satt i köket och gapskrattade i typ 3 timmar och kunde inte sluta. Och nu vid halv 2 visade Kemo oss en fjortis-video på youtube, tårarna rann ju nästan av skratt. Kan ju ha varit för att vi va lite trötta också? Ska i alla fall lägga in den här på bloggen imorgon, påminn mig om det! Berättar mer imorgon och då kommer även lite bilder, nu har jag ont i magen av allt skratt och tänkte sova men först, lyssna på lite musik på iPhonen innan jag somnar. Bäst så ♥



Två snabba bilder jag tog nu när jag kom hem.



Grill

Förlåt för att jag inte bloggat på hela dagen! Blev jätte stressigt innan vi skulle åka idag för vid halv 5 skulle vi iväg på grill hos Kemo och hans familj. Är fortfarande där, har haft riktigt kul idag! Berättar mer när jag är hemma, kram!



Bilder från Skåneresan!

Nu kommer äntligen lite fler bilder från Skåneresan, ja jag har varit seg med det. Vet! Här hittar ni bilderna jag la ut förra gången.

Som sagt, efter en hel dag ute bland allt från brösarpsbackar till Ravlunda kyrka så tog bussen oss in till Ystad där vi fick lite fri tid. Jag, Simone, Cilla och Emma gick runt lite där, H&M, JC, MQ och lite sånt. Sen kunde vi inte riktigt hitta till hemmakväll, konstigt ställe det låg på haha.. Till sist hittade vi och där handlade jag lite till kvällen. Efter det åkte hela klassen till donken och åt där, ganska gott faktiskt och där tog många ballonger som vi sen hade ganska kul med på bussen haha (Y) Vi kom sen fram till vandrarhemmet, helt okej faktiskt, lite finare än jag trodde! Bodde med Simone och Emma :)

 Efter vi hade bäddat osv bestämde vi oss för att gå till havet, vi frågar lärarna hur långt det är. Ja ungefär 1 km säger de, okej tänker vi, det är ju inte så långt så vi börjar gå uppför en kulle. Vid det här laget var jag grymt trött på alla dumma kullar! Jag trodde att havet skulle ligga där bakom, när vi kom upp för kullen men nej! Då ser jag sådär 8 andra kullar, haha fy.. Men det var bara att fortsätta framåt. Sen var vi tvungna att gå igenom en hage och där står det än massa kossor och de var ganska stora om man säger så. Vi blev ju lite smårädda men tänkte att det var bäst om vi gick lugnt, ena kossan kollade på oss som bara den. Sen gick vi lite fel och efter ett litet tag ser vi andra från klassen som nu är påväg tillbaka från havet, eftersom man tydligen var tvungen att gå igenom skogen för att komma till havet så gav jag upp och bestämde mig för att gå tillbaka med de andra från klassen. Då får vi syn på en stor, svart tjur en liten bit ifrån oss. Gissa om vi får lite panik? Springa eller gå, ja det var frågan. Till sist sprang vi, man vill ju helst inte bli jagad av en tjur haha! Den stampade liksom lite med ena foten och stod där vi trädet. Så det slutade med att jag gick as långt för att inte ens komma till havet och sen gå tillbaka hela vägen. Var sådär lagom död och lite småarg senare haha! På kvällen blev det kolla lite på när de andra speleade fotboll, snack med tjejerna osv. Här kommer lite bilder;


Vloreta vid Stenshuvud.

Vi skulle leta efter pyttesmå blommor..

..jag hittade inga men Samir gjorde ;D

Tjejerna letar blommor!

Jag i skogen.

Samir.

Lite av Sp1b!

Finfina blommor på naturrundan.


Utsikt.

Paus uppe på Stenshuvud. Joanna, Mimmie, Eleonore och David på bild.

Jag & Vloreta :)

Killarna körde dunkgömme.

Felicia.

Sen såg Samir tydligen en mus i skogen och letade efter den haha!

Kvällen på vandrarhemmet.

Rummet och min rosa resväska. Det var jättesvårt att somna och jag tror vi somnade vid 3.45! Man hörde massa röster från korridoren så det var typ omöjligt att sova. Ungefär 3 timmars sömn blev det den natten..

Kiviksgraven.

Maja och Vloreta :D

Lite uttråkade var vi kanske!

Samir och Eleonore.

Vloreta och Ralle :)

Vid Ales stenar nästa dag, och det blåste sjukt mycket! Så vi gick tillbaka till bussen efter typ 10 min.

Vi hade tur med vädret på onsdagen, fast mindre tur på torsdagen.

Tobbe och Samir (:

På torsdagen var alla lagom trötta och vid hamnen blåste det ju också riktigt mycket, blev mest bussen då. Förutom att jag blev sjuk sen efter resan så var det en väldigt trevlig resa med världens bästa klass, tack för det alla!

Detta inlägget har tagit evigheter att skriva, över 1 timme. Bilderna tar ju längst tid hehe, hoppas ni gillar de i alla fall. Snart ska jag sova, natti ♥



Kommentarsfråga

Är du polack? :)

Svar: Jag är halvpolsk, mamma och bror är från Polen och pappa är svensk. Jag är född här i Sverige, i Kristianstad haha! Kan prata polska flytande och det tycker jag är väldigt viktigt att man kan, om man nu har en förälder från ett annat land så är det jättebra att kunna det språket, ett gratis språk att kunna liksom. Här hemma pratar jag, mamma och bror bara polska men självklart snackar jag flytande svenska också. När jag började på dagis kunde jag faktiskt inte ett endaste ord på svenska men lärde mig riktigt snabbt där. Morfar bor i Polen så varje sommar åker vi ner och hälsar på och jag älskar Polen :)






Några Polen-bilder från sommaren 09. Shoppingen där är helt awesome!



Typiskt att man sov så länge..

Vaknade vid 12 idag, var så skönt att sova ut. Idag uppträder Eric Saade på jägersro i Malmö och ni kan ju gissa hur gärna jag skulle vilja va där men mamma ville inte att jag skulle åka till Malmö själv så vi bestämde för att jag skulle strunta i det idag.. När jag vaknade såg jag i alla fall att jag hade gått sms av Josefin som undrade om jag ville följa med henne för hennes mamma skulle skjutsa ner henne dit, så hade jag såklart sett smset 1,5 timme för sent. Vilken chans jag missade där :( Hoppas Josefin får det bäst i Malmö och hon skulle hälsa Eric från mig haha! Fast jag skulle verkkligen vilja vara i Malmö just nu.


Bild från signeringen i Kristianstad för ett tag sen.

Vad händer idag då? Ja, inte så mycket. Har fått ont i halsen igen och det gillas verkligen inte! Jag trodde ju jag var frisk? Ska bara slappa då och även plugga lite -.- Vad ska ni göra idag?



Me and my guitar

Vilken härlig kväll, har absolut inte gjort något annat än suttit framför datorn och det är helt underbart!

Kollade på Anna Anka söker assistent med mamma, haha det är så kul. Och vid 23 är det inför esc, vilket också ska ses.


Vem tycker ni ska vinna?


En av låtarna inför Esc, Beligiens bidrag. Riktigt härlig låt :)



Matte nationella, fail!

Äntligen så är vi lediga 4 dagar, så underbart (y)

Annars har dagen idag inte varit bra.. Nationella i matten gick rent sagt åt helvete -.- Det gick väl så dåligt det kan gå typ, har fel på de flesta uppgifter antar jag! När vi övade på gamla nationella från tex 2005 så gick det jättebra, hur lätt som helst men det här idag, omg säger jag bara. Vem är det som sitter och gör proven, något mattegeni på universitetet eller?! Sen när man satt och snackade med folk och hörde deras svar så kan jag ju säga att det inte gjorde saken bättre. En till del nästa fredag och jag måste typ få 15 poäng för att ens få G i matte antar jag, för jag får säkert inte mer än 5 p på delen idag ;o Varför ändrade jag mitt svar på skalan, skrev 1:3 först men sen ändrade jag till 3:1, åååh jag blir bara så arg! Jag måste få G i matte, kan inte få ig på den här ju. Vad händer om man får ig på nationella, får man ig i betyg då?

Jaja, nog om det. Orkar inte tänka på matten mer just nu. Fågelprovet gick inte heller så jättbra, kunde ju 23 fåglar igår men idag blandade jag ihop typ pilfink, talrast och björktrast så fick 18,5 p / 25. Fast det är väl ändå helt okej när jag tänker efter? Palla bry sig om det :D

Borde egentligen plugga lite idag, fast som Clara sa: man pluggar inte idag. Så jag kanske struntar i det och bara tar det lugnt hela dagen, kollar massa på tv och sånt? Får se! Vädret är ju tråkigast också.. Är faktiskt riktigt skoltrött nu, läxorna och proven tar död på en!

Lägger snart upp dagens outfit och lite sånt kul, pussar ♥



FÅGLAR

Imorgon ska vi ha prov på fåglar på naturkunskapen, sjukt onödigt om ni frågar mig! Ni hittar provet på onödigasteprov.se typ :) 25 fåglar ska vi kunna, tog bilder på alla från google och lärde in mig på det sättet. Kan typ 22-23/25, ganska bra så det räcker!

Matten gav jag upp för ett bra tag sen, palla den.. Kommer vara så nervös imorgon för jag vill inte faila på nationella matte! Önska mig lycka till va? För det lär behövas ♥


Bofink, svartvit flugsnappare, gråsparv och stare, haha yeah!



Jag orkar inte med mer matte! Det är så sv...

img_0721 (MMS)

Jag orkar inte med mer matte! Det är så svårt och tråkigt, vet inte vad jag ska plugga på heller? Allt kan ju komma.. Varför finns nationella i matte?! Snart ska jag fortsätta med fler timmars matte-plugg, inte riktigt än men snart ;) Tycker ni om matte?




Matte-plugg!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men just nu är det så att matteboken går före och så blir det tyvärr imorgon också. Det är skit svårt att plugga inför matte nationella för man vet ju inte vad som ska komma?! Sitter här och kollar igenom hela boken lite så smått, imorgon ska jag repetera en himla massa! Tur att jag bara ska till två lektioner imorgon, skulle helst stannat hemma hela dagen men som sagt nationella muntligt imorgon..

Efter skolan blir det i alla fall hem och plugga direkt, så vi hörs imorgon nångång men jag lovar så mycket bättre uppdatering på onsdag, hoppas ni förstår?


Kram på er!



Still sick

När jag vaknade hade jag fortfarande sjukt ont i halsen, jag som trodde det skulle bli bättre med flera timmars sömn.. Idag har jag i alla fall läst lite i min eng bok, har bara 98 sidor kvar så det går framåt, sen började jag kolla igenom gamla NP matte prov eftersom vi har det på onsdag och jag fick värsta ångesten, fy vad jag hatar matte! Jag är helt seriöst rädd att jag kommer faila på onsdag och det får bara inte hända! Ska plugga i 2 timmar till idag och flera timmar imorgon! Blir skola imorgon fast inte hela dagen, ska bara till engelskan eftersom jag måste göra NP muntligt, kommer dock låta som en kråka haha och sen går jag till matten också, det behövs ju -.-

Nu ska jag plugga fåglar till NK, yeah!



Skåneresan i bilder

Nu tänkte jag faktiskt ta mig tid till att lägga upp lite bilder och berätta lite om Skåneresan vi gjorde onsdag-torsdag. 8.15 på onsdagsmorgonen åkte bussen från skolan till brösarpsbackar. Det tog lite mindre än en timme innan vi var framme. På bussen var humöret på topp, många sjöng och roade sig. Riktigt härligt att börja morgonen sådär! När vi kom fram till brösarp gick vi upp för en backe med vår lärare och sen en backe till, haha fy vilka jobbiga backar säger jag bara! Sedan åkte vi vidare till Ravlunda kyrka och efter det till tråkiga kiviksgraven där det var superkallt. Sen åkte vi vidare till Stenshuvud där blev det först lunch och då var solen framme, riktigt skönt. Sen gick vi en naturrunda i skogen och innan dess gick Samir och Pontus lite vilse och eftersom täckningen i skogen inte var speciellt bra tog det ett litet tag innan vi kunde påbörja vår naturrunda haha. Letade efter blommor och sånt tråkigt. Sen gick vi upp till Stenshuvud för en brant backe, usch så jobbigt det var, väl där framme fick vi i alla fall ta det lite lugnt och killarna lekte dunkgömme och det var då Samir ramlade in i en taggbuske, aaj säger jag bara!

Sen fick vi fri tid i Ystad innan vi åkte till donken och åt. Till sist kom vi fram till vandrarhemmet! Berättar ännu mer sen fast här kommer lite bilder först.


David och Eleonor vid brösarp

Mimmie

Joanna tar kort på mig och jag på henne samtidigt hehe ;)

Ebba, Emma, Clara, Felicia, Annie och Maja

Eleonor och Joanna var glada :D

Joanna och jag

Jag & Annie på brösarps backar

Felicia och Emma!


På bussen, Maja och Ebba ;D

Backarna

Samir och Emma :)

Ravlunda kyrka


Emma & Simone vid kyrkan

Vid Kiviksgraven. Sp1b, världens bästa klass! ;d

Cilla & Rasmus ben som vi absolut inte får glömma haha ;D

Robin och Emma (:

Medan vi väntade på att få gå tillbaka till bussen roade sig killarna med att hoppa över vattnet lite, ganska underhållande att kolla på (y)

Samir in action!

Tobbe, Samir och Emma

Maja och jag, ganska trötta ja ^^

Tjejerna vid kiviksgraven

Vloreta leker paparazzi ;)

Nej nu får det räcka för idag för jag klarar inte av min hals just nu, fyy vad ont jag har. Det kommer mer bilder imorgon istället! Annars har jag lite ångest för att jag inte pluggat ett skit idag och jag måste verkligen det.. och så kom jag på att jag har muntligt nationella eng på tisdag och jag kan inte ens prata nu, detta är illa!



Försöker äta men min hals..!

img_0719 (MMS)

Försöker äta men min hals..!




Sick

Åh min hals tar död på mig :( Vaknade tyvärr upp med världens halsont idag.. Hade en känsla av att det kunde komma efter Skåneresan och så, konstigt väder var där ju så man visste inte hur man skulle klä sig och blåsten vid hamnen och Ales stenar gjorde ju inte saken värre! Fast jag får INTE bli sjuk nu! Nationella på onsdag ju!!


Sitter här med ett litet hårfön och en filt och försöker bli varm. Har även tagit strepsils, sjukt äckligt är det! :(
Har ni något bra tips för att lindra halsont? Dela med er i så fall (a)



Bilder från kvällen

Det blev en mycket trevlig kväll hos Cassandra. Det blev film, skratt och prat som vanligt. Kom hem vid 23.30 och då kollade jag på tv med mamma lite, snart ska jag sova!


Vi såg de här filmerna, 2 dagar i Paris & Holiday in the sun.
Den första filmen var ganska konstig men helt okej ändå. Holiday in the sun är en av mina favoritfilmer, lika bra varje gång.

Godis och chips hörnan.

Dagens outfit typ.

Cassandra och jag :)

Natti ♥




@ Cassandra

Är hos Cassandra nu, vi har kollat på två filmer och snart ska jag hem. Skriver från hennes mini laptop nu, oj vilka små tangenter ^^ Hörs när jag är hemma ♥



Filmkväll

Ska snart hem till Cassandra på filmkväll, ska bli så kul att träffas igen! Tar med mig två filmer, så vi ska kolla film, snacka och bara ta det lugnt. Måste hinna äta middag innan, ah stress.


Cassandra :)

Vi hörs ikväll, ha en fin lördag ♥



Saturday

Sov 12 timmar i natt och det behövdes verkligen! Efter att ha sovit 8 timmar tillsammans de senaste två dygnen så var det sjukt skönt att sova ut och nu är jag pigg igen, eller ja ganska så i alla fall. Tråkigt väder idag, gillar inte sånt här väder! Ska snart med mamma och handla och senare ska jag träffa bästa vän :)


Lägger in bilderna från resan senare idag men till så länge kan ni få se ett litet klipp från i onsdags. Här rullar Samir och Tobbe ner för brösarps backar haha (Y)



Riverside

Förlåt för min dåliga uppdatering men jag är så seg idag! Kollade på talang med mamma och snart blir det lite mer tv, sen ska jag nog sova.. Fast ska man kolla Anna Anka söker assistent, 7th heaven eller film? I-landsproblem ja!


Denna låten spelades ett antal gånger under bussresan hem igår och den har satt sig i huvudet. Riverside, yeah!

Kommer lite bilder imorgon :)

 




Fredag & jag är trött.

Kom hem för någon timme sen och sen dess har jag bara suttit framför på soffan med laptopen. Är grymt trött, sov ju bara 3 timmar på Skåneresan och igår gick jag och la mig halv 1! Varför, undrar jag? Var ju trött hela kvällen men ville ändå inte sova. Kommer säkert däcka på soffan av trötthet ikväll vid 22 eller så. Skolan var så seg idag och det känns verkligen inte som fredag. Eftersom alla var riktigt trött orkade man typ inte ens koncentrera sig. Hade redovisning på svenskan, gick väl helt okej och sen flöt dagen på med matte, naturkunskap och samhälle.

Nu ska jag och mamma äta middag och sen blir det typ tv hela kvällen. Ska fixa med bilderna från resan snart också :)


Blev taggad på fb, här är vi på brösarpsbackar och det var så tråkigt haha!



Några bilder från Skåneresan

Min kamera vill inte riktigt samarbeta med mig nu och det går inte ladda upp videoklipp på videofyme, åh typiskt! Man måste ju få sånt mejl av de för att lägga in den och det har jag inte fått, kommer kanske imorgon? Till sålänge kan ni i alla fall få se några bilder från gårdagen. Det är Simones bilder, kolla hennes blogg här. Cilla har skaffat blogg idag, tycker ni ska kolla in den här! Så gå in och läs hennes första inlägg nu. Kul att en del från klassen bloggar :)


Lunch vid Stenshuvud. Samir och Robin på bild.

Fin blomma, som var lite sällsynt tror jag?

Och Samir ville lukta på den haha :)

Som sagt, mina bilder kommer imorgon men här fick ni i alla fall tre stycken. Jag är fortfarande grymt trött men ska bada, föna håret, träna på min redovisning och renskriva den.. Måste ju kolla film också för den ska vara lämnad imorgon! Ojdå..♥



Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma! Eller kom hem vid 14.00 och då var jag faktiskt så duktig och började packa upp min resväska så nu är det klart. Fixade också lite mat så nu är jag mätt och riktigt trött. Tog lite bilder på Skåneresan så jag lägger in de lite senare idag och berättar mer om själva resan :)



Hamnen (mobilblogg)

Var precis vid ales stenar och där blåste det något sjukt, gick inte va där uppe så vi gick ner till bussen igen. Är jättetrött för vi sov så dåligt inatt! Nu är klassen i alla fall påväg till Hamnen i Simrishamn, och sen ska vi äa lunch på en skola där. Tomatsoppa, usch. Blir macka för min del. Efter det åker vi hem, ska bli ganska skönt för jag är som sagt helt slut. Svarar på era kommentarer när jag kommer hem, ha det fint :)



Skåneresa, (mobilblogg)

Hej fina läsare! Sitter på bussen nu påväg till Ystad, vi ska få fri tid så antar att vi drar in på Ica oh handlar nåt gott. Är helt slut nu, det är typ alla. Den sista backen vi skulle gå upp för tog verkligen död på mig, kunde nästan inte andas ;o utsikten var i alla fall fin men brant var det. Stackars Samir ramlade in i en taggbuske, vadå aj :o Sen ska vi till donken och äta och efter det till vandrarhemmet. Hörs ikväll!



Skåneresa med klassen!

Aah, stress! Sitter och äter frukost, måste snart åka. Ska bara packa ner det sista. Ska alltså på Skåneresa med klassen, vi ska bla. till Ystad, Simrishamn, kolla på Ales stenar, Kiviks grav och sånt. Ganska tråkigt men jag hoppas att det kan bli ganska kul med klassen ändå!


Mobilbloggar nog under dagen och sen ikväll. Dock utan bilder men det går väl bra?


Min packning för 1,5 dagar haha..! Men täcket och kudden tog faktiskt riktigt mycket plats.
Nu måste jag skynda mig, kommer hem på torsdag igen. Så vi ska sova där en natt så är jag hemma på torsdag vid 3, ha nu en fin dag ♥



Svårt att bestämma mig!

Joanna visade precis vad hon ska ha på sig imorgon genom camen, Maja ska skicka sin packningslista till mig snart och jag ska alldeles strax börja packa! Vad ska man ha med sig liksom? Packar alltid för mycket typ. Och vad har man på sig, joggingbyxor eller leggins? Det är ju ganska kallt vid kusten men palla ha joggingbyxor.. Och vilken tröja/jacka, skinnjacka eller vinterjacka typ? Har ju ingen vindjacka.. Och skorna, hm jag vet inte? Haha vilka problem man har :P

Nu, åter till packningen!



Tisdag, packa!

Hejsan bloggen, jobbig dag som vanligt men det är ju tisdag så inte så konstigt. Började med nationella prov i engelska, läsförståelsen tyckte jag gick ganska bra faktiskt så inte mycket att klaga på där förutom aptexten som var skitsvår! Men hörförståelsen däremot, herregud säger jag bara.. Vem har kommit på idén att man bara får lyssna på texterna 1 gång?! Det är ju så sjukt dumt, texten om fängelset gick ju helt åt skogen. Missade jättemånga frågor eftersom de pratade så snabb så jag hann inte med. Dumma hörförståelse, får max G där och då blir jag glad ;o

Jaja, efter skolan åkte jag och mamma till kvantum för att köpa en massa gott inför imorgon då det blir Skåneresa med SP klasserna, jag är egentligen inte alls så sugen på själva Skåneresan eftersom vi ska göra tråkiga saker men med Sp1b blir det mesta kul! Måste packa en massa snart, ska nog ha med mig en resväska för jag ska ta med mitt täcker! Finns bara filtar på vandrarhemmet -.-


Kan man ha den här rosa resväskan med sig, eller den är för stor? Den som står bakom den största alltså. Det är ju i och för sig bara en natt men ett täcke tar mycket plats..

Nu ska jag äta middag, vi hörs sen!



Nationella i eng

Nationella prov i engelska om typ 50 min, läs&hörförståelse. Jag är så nervös! Man måste ju koncentrera sig till 100 men jag är så trött.. Det fixar sig nog ändå! Lycka till alla andra som skriver det idag, kram på er :)



Nya FRIDA tidningen

Köpte den nya FRIDA tidningen idag och där var en intervju med Eric Saade ;) Har inte hunnit läsa den än men själva bilderna är ju bara ögongodis haha!



Sjukt söt. Åh, jag vill till Malmö den 13e och se Eric :(

Nu ska jag plugga!



Mobilblogg

Hallå bloggen! Slutade skolan 12.40, sen åkte jag hem och nu har jag precis ätit lunch. Klockan 13.50 hämtar mamma mig så måste jag följa med henne till jobbet och ha en lektion för sen ska jag till frisören och klippa luggen, skönt att få den lite kortare. Efter frisören får jag väl ta och hänga med mamma till läreda också men kan ju passa på och plugga på mammas jobb eftersom jag har en del plugg till imorgon. Ska nog ta och göra nk så den är gjord när man kommet hem. Bloggar från mobilen så därför kan jag inte lägga in någon bild. Ha en fin dag så hörs vi lite senare :)



Joshua Radin


Så härlig låt, me like :)



I hate valentines day

Igår hade jag en myskväll med mamma, såg först finalen av körslaget. Fel vann! Sen kollade vi på två filmer och åt lite gott. Myskvällar med mamma är så bra ibland! :) Vi såg först Nanny Diaries som gick på 4an och sen I hate valentines day som vi hade hyrt. Tyvärr var båda filmerna sjukt tråkiga..!

Nu ska jag och mamma kolla lite på priserna till Liseberg, tåg, hotell osv och kanske bestämma när vi ska åka till Polen. Sen blir det en hel del plugg, måste lära mig vad alla spanska verben betyder för det vill verkligen inte gå in i mitt huvud, och vi har ett stort prov snart. Sen lite engelska, räkna matte och plugga samhälle. Ska även hinna med en liten promenad med min kompis och hennes hund.

Vad gör ni idag?


Långtråkig film, hände typ ingenting. Så den rekommenderar jag inte haha ;D



NITAR



Hittade det här snygga fodralet på Lindex igår, kom att tänka på att min iPhone kanske skulle passat där i för jag behöver något sånt här till den och det passade perfekt. Där finns också plats för kort och pengar på baksidan. Man kan även ta bort bandet så bara själva fodralet blir kvar, finns också i vit och jag ska nog köpa en sån också. En till min kamera och en till min mobil. 99 kr kostar de. Det är typ en mina väska, en riktigt liten sån. Min iPhone får precis plats.



Lite bilder från dagen

Har inte alls suttit vid datan idag, därför dålig uppdatering! Vid två cyklade jag och Anja till väster, vi tänkte vara där i lekplatsen lite men de bygger tydligen om hela väster så lekplatsen var inte ens kvar plus så började det ösregna när vi kom dit :( Så vi stod under taket och väntade tills det slutade regna lite sen så cyklade vi snabbt hem i regnet (N) Sen var vi hemma hos mig lite och ikväll blir en mycket lugn kväll! Björket orkar jag inte idag, blir utsparken istället.




Tog i alla fall lite bilder innan det började regna, de blev dock inte så jättebra.

Ser ni den mörka himlen? Regnet kom ja!

Anja.



Min diabetes

Skrev ju i ett inlägg för någon dag sen att jag just hade tagit min spruta i benet och då fick jag en del kommentarer om varför jag tar sprutor osv. Eftersom många av mina läsare inte verkar veta att jag har diabetes tänkte jag berätta lite om det.

Har diabetes typ 1 och fick det i december 2007. Innan dess var jag förkyld och sjuk riktigt ofta och hade mått dåligt ett tag så vi gick till läkaren och tog lite prover. Det visade då sig att jag hade diabetes och runt 24 i blodsocker (man ska ha mellan 4-7) Läkarna visste inte riktigt varför jag fick det, pga själva miljön trodde det och att jag var sjuk så ofta. Fick åka in till sjukhuset direkt och så blev det två hela veckor på sjukhuset. De värsta två veckorna i hela mitt liv. Typ 1 kan man aldrig bli av med, så kommer ha det hela livet och inte forskarna hittar något läkemedel, jag håller tummarna att de ska göra det nångång!

Tar 5 sprutor om dagen, och sprutorna är det allra jobbigaste. 4 i magen och 1 i benet. Sen måste man äta regelbundet, frukost, lunch, mellanmål och middag och så kan man typ äta någon frukt däremellan men man får inte äta något utan spruta. Annars lever man som vanligt, förutom att man tar fem sprutor om dagen. Dock får man alltid ha i baktanken att man har diabetes, aldrig glömma sprutorna någonstans, alltid ha dextro med sig om man får lågt blodsocker osv. Om man inte sköter sin diebetes och tex struntar i sina sprutor så kan det gå riktigt illa, så det gäller att inte slarva med det.

Om ni undrar något mer så fråga bara på i kommentarsfältet! :)


En härlig sommarbild sen 09