slide show

Dags att återgå till jobbet

Det var ett par dagar sedan! Blogg.se har strulat så sjukt mycket på senaste. Ni som bloggar här på blogg.se, vad säger ni? Helt plötsligt har man varit inloggad som någon helt annan person och det går inte att ta sig någonstans och helt plötsligt kommer kossan upp, vem mer hatar kossan? :-) 
 
Nu börjar lovet närma sig sitt slut och imorgon börjar jag jobba igen, eleverna börjar på tisdag. I förgår fick vi reda på att även högstadiet ska gå över helt till distans till och med den 24 december. Jag har extremt blandade känslor inför detta. Ur ett smittorisksperspektiv är det ju bra men utöver det suger distans. Jag hade ju distans de två sista dagarna innan lovet och jag hatar det, mest av allt. Jag blir stressad, jag får ont i huvudet, ont i ryggen och allt blir bara skit. Jag behöver träffa mina kollegor och mina elever för att fungera. Jobbet är en stor glädje i mitt liv och bakom datorskärmen blir det helt enkelt inte samma sak. Jag grät en skvätt när jag fick reda på det men sedan tänkte jag att vi alla sitter i samma båt och att det är väldigt många personer som känner som jag. Uppdaterar er mer kring mina tankar om distans senare i veckan. 
 
Jag har aldrig någonsin gjort så lite under ett lov som varat i tre veckor som under detta jullov. Anledningen? Corona såklart. Jag har i princip inte gått ut alls och den enda jag träffat utöver min familj är Alexandra. Sedan den 21 december har jag, förutom att bara vara hemma, haft en jättemyig julafton, firat nyår med Alexandra och hennes familj, varit i Kristianstad med mamma och kollat möbler och träffat Alexandra. Vi var ute och gick i tre timmar och det var hur mysigt som helst, vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Jag fick så mycket energi av den träffen och var så glad, det är vad äkta vänskap handlar om ♥ Förutom detta har jullovet varit extremt tråkigt men jag har umgåtts extremt mycket med mamma, nästan dygnets alla vakna timmar haha... Vi har kollat på hur många julfilmer som helst, mamma älskar julfilmer mer än någon annan jag känner :-P Jag har också läst väldigt mycket. Tre böcker under tre dagar och alla tre var riktigt, riktigt bra. Jag ska skriva om böckerna senare för de förtjänar ett eget inlägg. Jag och mamma ska ju båda flytta i februari så vi har börjat packa och rensa. Jag ska visa er hur långt vi kommit i veckan och skriva mer om flytten. 
 
Sömnen har dock verkligen ställt till det i mitt liv på senaste. Sedan den 21 december har jag sovit bra två nätter totalt, det är fruktansvärt och jag har aldrig sovit såhär dåligt i hela mitt liv. Jag vet verkligen inte vad det beror på? Sömnen har fuckat upp hela mitt psyke nu under ledigheten, jag känner mig som ett vrak men dålig sömn tre veckor gör väl de flesta människor till ett vrak antar jag? Det har tagit mellan två till sex timmar att sömna varje natt. En natt var extrem för då somnade jag inte förrän 6.30 trots att jag hade legat i sängen utan mobil sedan 01.20. Det är sjukt... Förutom att inte kunna somna har jag också vaknat mellan 5-15 gånger varje natt och sedan haft svårt att somna om. Jag har känt sådan stress i hela kroppen varje kväll när det närmar sig läggdags, detta måste jag ta upp med min terapeut när jag pratar med honom för jag orkar inte mer. I förgår tog jag faktiskt en sömntablett för första gången i mitt liv. Som jag har skrivit tidigare vill jag inte ta sömntabletter för jag vill absolut inte bli beroende men jag kände bara att jag MÅSTE sova. Jag hade sömntabletter hemma som jag fick utskrivna innan jag skulle flyga 13 timmar. Jag tog en och det tog två timmar att somna (vad är det för jäkla sömntablett haha...?) men sedan sov jag faktiskt ett par timmar innan mamma väckte mig då mitt blodsocker var katastrofalt och jag var tvungen att gå upp och byta pump då min börjat läcka. Nervsammanbrott deluxe där, det var så hemskt. Hela min kropp skrek efter sömn och när jag äntligen sov blev jag väckt. Jag lyckades somna om sedan och sov till 12.30. Igår ville jag egentligen också ta sömntablett men avstod från det och natten blev inte bra. Min förhoppning är att när jag nu börjar jobba igen så kanske sömnen blir lite bättre? 
 
Ni som återgått till jobbet, kör ni distans eller på plats? Om distans, gillar ni det? Hur mår ni i övrigt? Har ni haft en fin ledighet? Kommentarer

Vad jobbigt att du har det med sömnen och hoppas att det blir bättre. Kramis <3

Svar: Så jobbigt!! Har inte känt mig trött på flera veckor... Vad händer haha?! Kram <3
Carro

» lisa

Ja bloggen krånglar ganska ofta. Läskigast tycker jag är när man helt plötsligt är inloggad som någon annan för då är ju någon annan med all säkerhet inloggad på min blogg.
Kossan har jag inte sett haha
Vad jobbigt att inte kunna sova. Ordentlig sömn är ju så viktigt både för kropp och själ. Hoppas du kan sova bättre snart när allt återgår till det normala ( eller inte helt normalt på grund av corona ) . Kram

Svar: Ja men eller hur, det känns inte alls tryggt! Jag tror jag var inloggad som 10 olika personer... Haha hoppas du slipper kossan, den är såå irriterande. Ja men det är ju så, sömnen är superviktig och jag vill bara kunna sova igen :( kram
Carro

Ingen distans.

Svar: Hur känns det?
Carro

Förstår att det inte blir detsamma bakom en dataskärm men ur smitto-perspektivet så är det bra att de vidtar åtgärder nu tänker jag... :) Hoppas verkligen att du kan få hjälp med din sömn! Kram

Svar: Ja, verkligen så får överleva distans helt enkelt :) Tack, hoppas jag med för detta börjar tära på mig. Kram
Carro

» Carro

Skönt med rutin och vardag igen, hoppas undervisningen kan återgå till det normala snart igen! 🥰

Svar: Ja, jag gillar verkligen rutiner och vardag, det är en härlig känsla.
Carro

Hoppas du får en bra vecka fina du <3

Svar: Detsamma fina Hilma! <3
Carro

» Enna

Har också haft problem med blogg.se vilket är så jobbigt, speciellt eftersom det sker ofta!
Jag pluggar fortfarande på distans, men med tanke på att jag har gjort det i nästan ett år nu så har jag vant mig och tycker det är skön ibland. Hoppas det går bra på jobbet :)

Svar: Ja men det sker jätteofta på senaste! Oj ett år, det var länge, hade aldrig fixat det...:( kram
Carro

Åh så fin du är!!

Svar: Fina du <3
Carro

Så mysigt att träffa din mamsi och att ut o gå med din vän o bara prata om allt möjligt, så sällan man tänker på att kvalitetstid är så värdefullt.


Svar: Ooh hur jag blev av med bakterieskräck, det som är det svåraste, jag tränade mig mentalt att säga till mig själv det är okej att inte vara lika rädd för bakterier för ju mer jag är rädd desto värre blir det och bakterier är till viss del okej att möta då det oftast gör en starkare fysiskt också. Att undvika alla bakterier kan göra en svagare då man inte utsätts allt för dem mer ”vanliga” bakterierna.
Att jag har låtit mig själv tänka för mkt på allt som kan hända, visst ska du undvika vissa bakterier såklart men tar man det för långt så blir det riktigt fel..
Kramis

Svar: Väldigt mysigt <3 Åh, tack för att du delar med dig fina du!
Carro

för mig har det fungerat bra nu faktiskt..

hoppas du får jättefin vecka :D

Svar: Vi får hoppas det håller i sig :D
Carro


Kom ihåg


Trackback