slide show

Distans och flytt

(null)
Denna bild summerar min vecka väldigt väl. Andra veckan med distansundervisning och den här veckan har det varit drygt. Första veckan gick okej men nu tycker jag bara det känns jättejobbigt. Nästa vecka ska åk 7 vara på plats i skolan och åk 8 och 9 hemma och sedan roterar det. Det betyder att jag kommer vara på jobbet på deltid och jobba hemifrån deltid. Utifrån smittoperspektiv känns det inte alls bra att vara på jobbet och träffa en massa folk. Å andra sidan ser jag fram emot att komma hemifrån. Jag vet att jag kommer få sådan ångest av att vara tillbaka, att tankarna att jag kommer bli smittad av corona kommer finnas i mitt huvud 24/7. 

Jaja, innan dess väntar en helg. Jag träffar ingen just nu så det blir ännu en helg hemma med mamma. Vi har dock en massa att göra inför flytten. Nu på torsdag får jag nycklarna!! Va, det var typ 60 dagar kvar nyss och nu är det 6. Det är dock såå mycket att göra så jag blir helt matt av tanken. Jag och mamma har extremt tuffa veckor framför oss. Vi har bokat flyttstäd vilket är jätteskönt. Vi har också fixat en man som ska fixa allting i både min och mammas lägenhet. Dra kablar, koppla in tv, skriva ihop alla möbler, fixa bredband, lampor, persienner och sätta upp tavlor. Ja verkligen allt. Samma person kommer också flytta våra saker till lägenheterna, montera ner möbler i nuvarande lägenheten, flytta möbler, slänga en massa på tippen och montera ner min walk in closet för att sedan montera den i min lägenhet. 

Är ni sådana som fixar allt sådant här själv? Skruvar ihop möbler själva och så? Jag är verkligen inte en sådan person. Dels känner jag inte att det är mitt essä, dels har jag inte tålamodet till att montera ihop möbler och så har jag inte heller orken. Man kan ju spara många, många tusen på att fixa allt det själv men det finns inte på kartan. Jag betalar hellre någon att göra allt så att jag slipper. Det betyder dock inte att jag kan chilla för ojoj så mycket jag har att göra. 

- Tömma hela vardagsrummet 
- Rensa och tömmar sovrummet 
- Rensa och tömma köket 
- Packa ner allt jag ska ha med mig 
- Rensa hela förrådet (fyfan, mardröm kommer det att bli!) 
- Finnas tillgänglig när alla möbler ska levereras 
- Tömma och rensa två badrum 
- Transportera allt från mitt rum till lägenheten 
- Transportera allt från min WIC till lägenheten 

Jag har säkert glömt en massa men detta är prio. Den 12e ska det flyttstädas här så innan dess måste hela lägenheten vara tömd och det är inte mycket tid kvar. Därefter påbörjas ju allt i nya lägenheten, packa upp och starta ett liv där. 

Allt detta känns lite övermäktigt just nu. Jag blir väldigt trött av tanken. Samtidigt måste det ju ske och det kommer nog bli väldigt bra när allt är klart men denna perioden mellan när flytten väl sker är ju as jobbig. Jag har aldrig flyttat i mitt liv (eller nåja, jag var 1,5 år och lyfte inte ett finger) så jag vet inte exakt vad jag har att vänta mig. Ni som flyttat, vilket steg i processen är jobbigast? Allmänna tips? Något särskilt att tänka på? Hit me up! Kommentarer
» Linn

Spännande med flytten, låter kul att få inreda exakt som du själv vill! När jag flyttat tycker jag nog att det varit jobbigast den första tiden på nya stället, innan man riktigt "bott in sig" och det verkligen känns som ett hem. Lycka till och hoppas att du hinner vila lite i helgen också!

Svar: Inredningsbiten är verkligen den jag ser fram emot mest! Att få bestämma allt själv liksom :) Jag kan tänka mig det! Innan man har allt och har fixat till det som man vill, typ som ett halvt hem. Tack snälla:)
Carro

» lisa

Det är verkligen mycket att göra när man flyttar men det blir så kul sedan när det är klart :) Kram

Svar: Så mycket, vet inte hur jag ska orka eller hinna... Men det ska bli väldigt spännande väl på plats :)
Carro

Förstår det är jobbigt med distans, kämpa på!! Snart är förhoppningsvis skiten över, sålänge vi hjälps åt att ta ansvar, så fortsätt så du är grym.
Kramis

Svar: <3 Vi håller ut, snart kanske det vänder...
Carro

» Enna

Vad spännande att du får nycklarna nästa vecka!!

Svar: Redan nu på torsdag, overkligt!!
Carro

det är så vansinnigt roligt att flytta o sen får inreda o pyssla i sitt egna o bara Du bestämmer hur det ska vara överallt det är en så specill känsla

Svar: Ja men verkligen!! Jag har köpt såå mycket inredning och längtar så tills jag får sätta igång att inreda MITT hem!!
Carro


Kom ihåg


Trackback