slide show

Aloe Boutique & Suites

Nu är sommaren verkligen komplett och jag kunde inte vara lyckligare, det blir älskade Grekland i år också! Wow, jag älskar Grekland så galet mycket och en sommar utan Grekland hade inte känts som en bra sommar. 
 
Det blir en vecka i Almyrida, aldrig varit där tidigare. Det är en liten by och jag hoppas att den känns genuint grekisk och inte turistaktig. Den genuina Greklandskänslan saknade jag verkligen på Kos, där kändes allt turistiskt. 
Jag är helt kär i hotellets inredning, har ni sett något finare? Det är ett boutique hotell med endast 57 rum, hotellet heter Aloe Boutique & Suites. 
Stranden ligger precis framför hotellet, här kommer jag att spendera timme efter timme. Lycka rakt in i själen. 
Moderna och stilrena rum och badrummet är to die for. 
 
Detta blir sommarens sista resa, i augusti. Perfekt uppladdning inför jobbet som drar igång bara några dagar senare. 
 



Min helg

Har verkligen haft en tuff vecka på jobbet, stannat över ett par timmar varje dag för att försöka hinna ikapp med rättningen men ändå sitter jag nu här i helgen med sjuka rättningshögar. Jobbet som lärare tar aldrig slut. Det känns faktiskt väldigt tufft att ta mig igenom den rättning som är kvar, jag har nämligen två åk 9 och slutbetyg ska sättas. Det kommer inte bli en superkul helg. 
(null)
Tänkte i alla fall att jag ska slänga in ett inlägg innan jag fortsätter rätta. I tisdags kom min brun utan sol som jag beställt, från Bali Body. Ni kanske märkt hypen på sociala medier kring denna BUS? Jag testade och första dagen blev det orange, hmm... Andra dagen såg jag dock fint solbränd ut men då hade jag tagit ett bad innan och sköljt av allt överflöd antar jag. Återkommer längre fram med en recension. 
(null)

(null)
Igår efter jobbet mötte jag upp Alexandra, vi gick lite på stan och åt sedan på Harrys. Deras vitlöksbröd är to die for! Så himla mysig eftermiddag 💞
(null)
Jag försöker att inte alls shoppa nu innan New York men detta fick följa med. Ett ribbat linne från h&m för 40 kr, ett läppglans från NYX för 20 kr (dock passade inte färgen mig alls, blir papperskorgen ;p) och tre böcker. Har ni läst någon av dessa? 
(null)
Idag hängde jag med brorsan och Jack, vi åt lunchbuffé på stan och firade mors dag lite i förskott. 

Har varit så himla trött den senaste veckan, känns som om jag ska somna vilken sekund som helst. Min plan är att fortsätta rätta och att på tisdag ha satt alla 120 betyg. 



Ny header

Har ni sett min nya header vänner? Är så nöjd, tack till Lisa som fixat den! När jag mejlade med henne så såg jag att det var hon som tydligen fixade min header år 2016 också, se där :) 
(null)
Den här har jag alltså haft från 2016, kände att det verkligen var på tiden att byta. Bestämde mig för fyra olika bilder som headern ändras bland. En från Grekland, en från Spanien och två från USA. Ehh jag gillar inte alls att resa??

Lämna gärna en liten kommentar vad ni tycker om den 😊 



Hola amigos

Hej vänner! 
Här har det ekat tomt. Har inte mått bra alls den senaste veckan med migränen så har faktiskt knappt öppnat datorn för att jag haft så ont. 
(null)
Dock är det inte hela världen för det har knappt hänt någonting nytt sedan sist. Jag jobbar, jobbar och jobbar. Betygen ska snart vara satta och jag har jobb upp över öronen. Dock ser jag verkligen fram emot den 6e juni, då ska jag och min fantastisk klass till Liseberg. Är såå taggad!! I juni händer det väldigt mycket kul.

En sak som är ny är att jag börjar gå på KBT. Say what, ja jag har träffat honom två gånger den senaste veckan och det känns verkligen bra. Fick till långtidsKBT pga min bakterieskräck. Kan berätta mer om ni vill? 



Lovebook

Tips, tips till någon du älskar! Jag såg denna sidan när den poppade upp som reklam på Instagram och tyckte det var en väldigt rolig idé. 
 
Det är en lovebook jag pratar om och om ni klickar här kommer ni direkt till sidan. En lovebook är alltså en bok man designar till någon man älskar. Jag valde att göra en bok till mamma inför morsdag men man kan lika gärna göra den till sin partner, bästa vän, syskon eller liknande. Det finns många olika tillfällen och layouts att välja på hemidan. 
Det som är allra roligast är att man börjar med att designa två personer, likt Bitmojis på Snapchat, som man då döper och försöker göra så lik den riktiga personen som möjligt. När man är klar med det ska man börja fylla sin bok med kärlek, det finns både färdiga mallar och egna man kan göra. 
 
Denna boken är alltså en hyllning till min mamma, den blev cirka 55 sidor och i bakom varje sida har jag lagt ner omtanke och kärlek, för att få den så personlig som möjligt. När mamma öppnar boken kommer hon alltså se sig själv och sedan väller hyllningarna in, både hyllningar där jag tackar henne för olika saker hon gjort, hyllningar för hennes egenskaper och speciella stunder som vi tillsammans delat. 
 
Boken är ganska dyr, betalade runt 500 kr med frakt. Den har inte kommit än men jag tror att jag kommer bli supernöjd. Jag hoppas mamma kommer bli glad och rörd, det vet jag att jag hade blivit om jag hade fått en sådan här bok av någon, fylld med 100% kärlek. 💗



Countdown

Meeen tagga! 
(null)
Det är 35 dagar kvar till NEW YORK! Alltså VA?! Det är ju ingenting, det kändes så avlägset innan men nu är det bara drygt 1 månad kvar. 

Aldrig varit såhär taggad inför en resa som New York, vem drömmer inte om NY liksom? Det känns så roligt att äntligen kunna bjuda mamma på hennes drömresa, hon har velat åka dit så länge jag kan minnas och nu kan jag göra hennes dröm till verklighet. Jag betalar både hotell och flyg och i julklapp fick hon 170 dollar av mig och biljetter till musikalen Jersey Boys. Jag kommer även stå för alla andra sevärdheter och mat. Allt alltså. Varför får hon detta? Jo helt enkelt för att hon är världens bästa mamma och jag vill tacka henne för alla år hon alltid ställt upp för mig, nu när jag jobbar och har möjligheten vill jag ge henne något tillbaka. 
(null)
Idag har vi tillsammans suttit och planerat vad vi vill göra vilken dag. Ska alldeles strax beställa lite biljetter till en del sevärdheter så att vi slipper stå i kö där. Skriver ett inlägg någon dag vad vi ska hitta på där. 

Har ni något NY tips man absolut inte får missa så hit me! 



Birthday boy

Vi planerade för några veckor sedan att jag, mamma och brorsan skulle fira Jacks födelsedag i Kristianstad. Han fyllde år i lördags och vi var där i fredags. Tyvärr mådde jag otroligt dåligt i fredags men jag ville verkligen inte ställa in för ville inte att Jack skulle bli ledsen så vi åke till Kristianstad för att bowla.
Älskar dig mitt hjärta. <3
Det är inte ofta jag lyckas få med brorsan på bild hehe. 
 
Jack tyckte det var superkul att bowla! Han var så taggad så han sprang runt och rullade på golvet haha.
Puss hjärtis.
Helt plötsligt blev banan till en discobana! Neonljus och musik på hög nivå, man blev såå taggad. Mot slutet var Jack helt slut, gullis. Jag förstår nu att vara en dålig förlorare går i släkten. Jag hatar fortfarande att förlora men när jag var liten var det katastrof, både brorsan och mamma lät mig tydligen vinna alla spel för annars bröt ett helvete ut :P Vi kan ju säga som så att Jack är likadan. Brorsan sa att han vann och Jack började storgråta, jag räddade situationen och sa att han vann över mig men att Jack vann allt. Pris för bästa faster till mig tack? Brorsan hade aldrig tidigare bowlat men han var duktig, han vann med 1 poäng över mig (oh my!!).
Efter bowlingen åkte vi till C4 för att äta och Jack fick öppna presenter. 
Undra vad detta är? Supernintendo!! SUPERglad över sitt supernintendo. Äkta glädje, så kul. 



Reseguide Cala Millor hotell Playa Cala Millor

I sommar ska vi tillbaka! Detta var verkligen en av de absolut bästa resorna jag varit på, jag älskade Cala Millor, hotellet och stranden så här ska vi spendera en vecka i sommar. Längtar så mycket! Jag önskar att jag hade läst denna guide innan jag åkte dit första gången så här kommer min guide till Cala Millor. 
 
Det är en ö på Mallorca och Cala... heter ju både den ena och andra ön. Jag hade dock aldrig hört om Cala Millor innan jag åkte dit. Det är ett 4-stjärnigt vuxenhotell som Tui erbjuder, inga barn med andra ord vilket är otroligt skönt. 
 
Hotellet
Såhär ser ett dubbelrum med havsutsikt ut. Modernt och fräscht, me like!
Inget fel med att vakna till denna utsikt, right? Man går bara ut från hotellet, går typ 100 m fram och så är man på stranden. 
På kvällarna fanns det underhållning, duktiga musiker som sjöng och spelade och härliga killar som jobbade i baren.
Maten på hotellet är väldigt bra, så himla mycket att välja mellan till både frukost och middag. Jag tycker dock middagen serverades för kort tid, bara till 21.30 vilket blev lite stressigt för oss som älskar att vara på stranden länge. Vi väljer aldrig all inclusive för vi tycker om att gå ut och äta på olika ställen men nu i sommar har vi faktiskt tagit med middag för det är så värt.
Man kan välja om man vill sitta inne eller ute. En kväll var det bbq night och då stod kockarna ute och grillade, suveränt!
Tycker man mer om pool än hav finns det såklart stora, fina pooler. Vi åt lunch på hotellets restaurang en gång men det tog alldeles för lång tid att få in maten och den var inte värd det höga priset. 
På hotellet bor både äldre och yngre par men även t.ex. mamma och dotter som vi. Många britter men de är jättetrevliga :-)
 
Omgivningarna 
Vad bjuder Cala Millor på då? Det är en liten men mysig by. Som ni ser på bilden i mitten ligger hotellet precis vid "centrums" början. I närheten finns både supermarket, andra små butiker och restauranger. Det finns även en litet tåg som går runt staden, typ ett turistlok. Vi hann aldrig åka med det sist men det är ett måste i år. 
 
Maten
Som jag nämnde innan älskar vi att gå ut och äta på nya ställen varje dag men vi blev faktiskt besvikna på restaurangerna i Cala Millor, höga priser men inte god mat. Ni vet sådana ställen som serverar halvtaskig mat till turister men tar saftiga priser? Yepp, så var det här också. Därför är det mer värt att äta på hotellet just här. 
Däremot tog vi taxi in till Cala Bona två gånger, en liten by i närheten. Den är större än Cala Millor, finns ett större utbud och mer folk. Faktiskt ett väldigt mysigt ställe! Hamnen var superfin och harmonisk att strosa runt kring. 
Nästan precis när man kommer in till Cala Bona ligger det en brittisk restaurang, den verkade mycket populär för där satt en massa människor så vi tänkte att vi testar. Jag tog köttet ni ser här ovan och oh my vad gott! Perfekt köttbit, verkligen. Mamma åt fish & chips, blir ju inte mer brittiskt än det. 
Det var även väldigt mysigt att sitta där och kolla på allt folk som gick förbi och njöt av livet. Men hallå, hur fräsch var man inte här?? Ser ut som en helt annan människa jämfört med idag fast de vita sträcken på halsen, ehh hur solar jag...?
Efter middagen gick vi till en bar för att kolla på lite uppträdanden, det var jättebra och så himla go stämning. 
 
Stranden
 Här står jag precis utanför hotellentrén och ni ser ju stranden bakom mig så det är väldigt nära. 
Finns absolut inget att klaga på när det gäller stranden. Bred, lång, turkost, varmt och klart hav. Helt perfekt! 
Där jag trivs allra bäst! Hur brun var jag inte? Och fransarna, w
Vid stranden finns det en massa palmer och lite beachrestauranger, med utsikt över stranden. 
Denna bilden är tagen från balkongen morgonen vi skulle åka hem, bland det vackraste jag någonsin sett. En helt magisk soluppgång, det är inte ofta jag ser en sån.
En tjej som ger Cala Millor tummen upp! Vi ses i sommar igen :-)
 
Hoppas ni blev sugna på att åka dit, kolla gärna in hotellet på Tuis hemsida, gillar det starkt. 



I Don´t Care

Han är tillbaka! Har ju varit tyst ett bra tag nu från Ed Sheeran men äntligen är han tillbaka med en ny låt, denna gången tillsammans med Justin Bieber. 
 
Som ni vet älskar jag Ed Sheeran, sett honom live två gånger och det är kvällar jag aldrig glömmer. Eds röst är pure magic och hans låtar berör, de är så fulla av känslor. Ed Sheeran är verkligen en gudagåva och jag kan inte förstå hur man inte kan tycka om hans röst, är det ens möjligt? 
 
I Don´t Care har redan 4 miljoner (!!!) lyssningar på Youtube och den har inte ens varit ute i ett dygn, sjukaste. Har lyssnat sönder på låten, den är bra! Dock känns det lite mer som en Bieber låt än Sheeran låt, är ju mer Justin Biebers sound än Eds, så Eds magiska röst framkommer inte lika väl som i t.ex. Thinking out loud men den är ändå bra. Fredagsfeeling. 
 
Förresten, såg precis på Spotify att Shape of you har över 2 miljarder 155 miljoner lyssningar, alltså va?! MILJARDER? Hur sjukt är inte det. Bästa Ed <3



Helvetesveckan

(null)
Vilka jävla skitveckor jag haft rent ut sagt! Så trött och ledsen. 

Var ju först sjuk hela påsklovet, sängliggande i 8 dagar. Sen mådde jag äntligen bra tills jag fick superont i halsen veckan därpå, det gick dock snabbt över men sen kom helvetet 5 dagar senare. Under de senaste sex dagarna har jag varit hos läkaren fyra gånger, varav två av dessa på akuten. 

Det har varit helt fruktansvärt och jag har lidit så mycket. Det började med att jag fick en klumpkänsla i halsen, det vidrigaste jag varit med om. Fyfan, önskar ingen den smärtan. Jag trodde på riktigt jag skulle dö, kändes som om någon krävde mig med en snara runt halsen. Jag fick detta svar av tre läkare: din hals ser fin ut, gå hem och drick varmt te som blir det bättre. Jo men tjena. 

Jag känner mig kropp så pass bra att jag direkt känner när något är fel och något är jävligt fel. Först trodde jag det var halsfluss men det är det inte. Imorse vaknade jag runt kl 6.30 och hade så brutalt ont i halsen, det var en omänsklig smärta. Jag väckte mamma och grät av smärta, stackars mamma blev livrädd. Förlåt <3 Till råga på allt gick det inte alls att kontakta sjukhuset varken i Kristianstad eller Hässleholm. Vi fick åka till Göinge kliniken och efter 2 timmar och 45 min fick jag hjälp (sjuuuukt att det är så i Sverige, landet där vi betalar äckligt mycket skatt). Läkaren kände på min hals och kom fram till att den är väldigt öm och förstorad. Han misstänker att jag har problem med sköldkörteln vilket jag också misstänker för jag har verkligen mått kasst de senaste månaderna. 

- frusenhet 
- torr hud 
- halsproblem 
- känner mig aldrig frisk 
- dåligt minne 
- dålig mage 
- ofta feber 
- halsbränna 
- mycket lite energi 
- trötthet 

De tog blodprov och imorgon ska jag få svar. Ska även göra ultraljud på sköldkörteln. Jag vill bara veta vad det är med mig och få rätt hjälp så att jag kan må som mig själv igen. Har verkligen varit en enormt jobbig period. Håller tummarna för att jag får svar imorgon 🙏🏼 tills dess ska jag ta hand om mig själv. Jag måste i stort börja ta hand om mig själv bättre. Jag jobbar alldeles för mycket och stressen är enormt. Jobbet går alltid först men det måste jag omprioritera, jag måste komma först. Jag och min hälsa. Stupid girl känner jag bara, att jag låtit stresssen ta över så mycket att jag börjat må dåligt. 



Hej min tvilling

Som jag och mamma skrattade åt detta! Jag skrev ju om den fantastiska appen som man skannar av bilder från fotoalbum med. Jag satt och kollade igenom lite fotoalbum och hittade denna bilden på mig.
Den är ju för söt haha! Kolla tofflorna och den oerhört korta klänningen, orkar inteee. Verkligen en favoritbild. Sen bläddrade jag vidare och hittade denna på mamma. 
Det var alltså år 1962 och min bild är från 1995 men alltså, SER NI LIKHETERNA?! När jag höll upp båda bilderna ropade jag på mamma och oj som vi skrattade. 
Tydligen var jag och mamma tvillingar, haha detta är så sjukt. Lika långa, lika gamla, exakt samma frisyr (????), lika kort ballongklänning och väldigt lika tofflor. Alltså <333 Så synd att mamma inte kollade framåt haha, hade ju varit så kul. 



App-tips

En av de bästa sakerna med min barndom var ju den analoga hederliga kameran. Hur kul är det inte att titta tillbaka på bilder i fotoalbum?! Älskar! 

Jag kom över en app i veckan, nämligen Photomyne. Den är gratis i 7 dagar så man kan ju passa på och sedan ta bort den. 
(null)
Den här appen skannar i alla fall bilder från fotoalbum på ett par sekunder och sen sparas bilden i kamerarullen. Så himla kul! 
(null)
Här har ni då mini me. Fett söt om jag får säga det själv haha! 
(null)

(null)

(null)
När jag kollar tillbaka på bilderna med mig och storebror blir jag varm i hjärtat, alltid sida vid sida <3 Det skiljer 8 år mellan oss så jag var hans baby sister och han lekte alltid med mig. Har så himla många roliga minnen från min barndom med min bror. Tack för att du gav mig all din kärlek. 
(null)
Avslutar med denna, undra vad jag tänkte här? :-) typ who the fuck are you?? Hahah, jag var tydligen inte alltid glad. 



Jack 6 år!

Idag fyller mitt hjärta 6 år! Från 10 dagar gammal på vänstra bilden till 6 år. Förstår inte hur jag kunde leva utan denna pojke för 6 år sedan, livet kan ju inte ha varit nice då?! 
(null)
Älskar dig så mycket. Det har varit otroligt roligt att följa Jack genom hans liv. Från dag 1 har jag älskat dig så mycket. Grattis mitt hjärta! ❤️



What’s up?

Nää, fy vilken dag jag haft! Som ni vet var jag sjuk hela påsklovet och förra helgen fick jag ont i halsen igen men sen gick det över. Igår började jag dock känna mig kass igen och idag vaknade jag av att rösten i princip var borta och det gjorde svinont att svälja. Gick till jobbet men det blev bara sämre och sämre. 
(null)
Jag var tvungen att gå hem tidigare från jobbet och sedan ringde jag Göinge kliniken. Jag fick då en akuttid i och med att halsen strulat så mycket så jag åkte dit, de tog lite prover och sedan fick jag träffa en läkare. Dock var det inte halsfluss (så skönt!) men virusinfektion som satt sig på halsen. Mina halsmandlar var svullna och röda. Jag fick alltså ingen medicin utan det var hem och vila som gällde. Läkaren sa att de inte förstår vad som händer i år men det har varit fler sjuka än på många år. Perioden började liksom i november och håller fortfarande på till maj?! Det är ju inte särskilt normalt :( 

I och med att jag precis varit sjuk så är mitt immunförsvar nedsatt och då förklarade läkaren att bakterierna sätter sig hos just personer med sämre immunförsvar och det är det som hänt mig. Riktigt många av mina elever är väldigt sjuka och kommer till skolan så någon där har smittat mig. Fan också, jag mår ju skit när jag är sjuk! Jag tog ändå influensavaccinet i år också men istället får jag typ alla virusinfektioner man kan få. Stress och lite sömn är dock saker som påverkar immunförsvaret negativt, jag måste börja tänka på mig själv mer. Jobba mindre, stressa mindre och sova mer. Lättare sagt än gjort. 

Lyckas ni hålla er friska? 

Jag vill även kolla upp min sköldkörtel igen för jag är rädd att allting inte står rätt till med den. Fasen, när hälsan svajar är ingenting värt någonting. Hälsan är det viktigaste vi har här i livet, låt mig bli frisk nångång. Please... Helgen kommer bli sämst, vila vila & sova är det som gäller. 



En bra valborg

En ledig onsdag mitt i veckan, hur lyxigt? Känns dock konstigt med såhär korta veckor för ena dagen jobbar man sen är man helt plötsligt ledig en dag innan det är dags för jobb igen nästa dag. 

Hur som helst hade jag en väldigt bra valborg igår! Efter jobbet hämtade jag upp Alexandra och körde till Kristianstad. 
(null)
Först gick vi på bio och såg filmen After, jag har längtat efter den såå länge! Jag har läst alla böckerna i After serien och Tessas och Hardins kärlekshistoria är helt magisk. Jag tyckte filmen var bra men ville bara ha mer & mer av Tessa och Hardin. De har verkligen utelämnat typ 90% av allt i boken när det kommer till filmen vilket är väldigt synd. Absolut sevärd dock! 
(null)

(null)
Sen gick vi och åt på Pinchos. Jag har aldrig ätit där innan så det var absolut en upplevelse. Som på cirkus haha. 
(null)

(null)
Fina Alexandra! 
(null)
(null)
Jag beställde in lite olika rätter, det är ju själva grejen med Pinchos men jag måste säga att jag faktiskt inte förstår hypen angående Pinchos. Har läst en del recensioner där folk tycker det är såå gott men alltså nej? Det var mest halvfabrikat och inte speciellt vällagat. Har ätit mycket godare mat på många andra ställen. Helt okej men verkligen inte värt det höga priser. 

Jag beställde vanliga pommes, sötpotatispommes, vitlöksbröd, cheeseburgare, pulled chicken i bröd, crispy chicken och minipizza. Av detta så var vitlöksbrödet, pulled chicken och crispy chicken gott men inte resten... Till dessert tog jag chokladmousse och chokladfondant men det var inte heller någon höjdare. 

Nej, Pinchos blir med andra ord inte favoritrestaurangen men det var kul att prova på och det var superkul att hänga med Alexandra, den tjejen är grym 💞

Har ni ätit på Pinchos? Vad tycker ni?