slide show

Lördag

(null)




23.43

Hej på er!

Det är så mycket på jobbet nu att jag inte riktigt hinner med livet. Jobbar till sent på kvällen och sedan har jag tagit med mig en massa jobb hem och fortsatt rätta & planera här. Är långt ifrån klar, Gud.. 

Redan fredag imorgon vilket är rätt sjukt. Var ju nyss helg. Imorgon efter jobbet så är det aw. Jag har aldrig varit på afterwork så det ska bli roligt. Vi ska ut och äta, vet inte alls vilka som kommer men det blir nog kul!
(null)




Tisdag

Tisdag check. Var ju som sagt studiedag vilket gör mig otroligt trött. Blir helt slut i hjärnan, mer trött än efter en hel dag fylld med lektioner. Imorgon är det en vanlig dag, full rulle med andra ord.

Jag ska på massage imorgon, kommer bli otroligt skönt! Massage kan ju göra fruktansvärt ont men det är en skön smärta. Har äckligt ont i ryggen, axlarna och nacken. Blir värre och värre för varje dag. Om jag inte lutar ryggen mot en stol på jobbet så är kvällarna olidliga sen. Ser fram emot massage! (null)
En outfit och dagens fina himmel.





Rooftop

Ännu en måndag, check! Jag håller på att drunkna i rättning just nu känns det som. Högarna bara växer sig större och det gör ångesten också. Kommer ju nytt hela tiden så jag är aldrig i fas. Förstår varför folk sa att so och svenska är tyngsta kombinationen som går att välja...":)" Har rättat en massa prov ikväll i alla fall. Imorgon har eleverna studiedag men vi jobbar, jag hade inte klagat på lite ledighet heheh.
5 @ a rooftop i Los Angeles. Stod på ett tak och kollade på den första av alla magiska solnedgångar som USA bjöd på. Fina, fina, fina USA.



Los Angeles street art photography

En av favoritväggarna i Downtown LA! Tycker detta är ett fantastiskt konstverk så kunde inte motstå att ställa mig framför den för att knäppa av några bilder. Som ni ser på andra bilden så var det rött ljus, fick springa för livet för att inte bli påkörd haha.



Min fredag

Skönt med helg! Jag älskar att jobba & har svårt att släppa jobbet - även på helgen men idag har jag försökt att inte alls tänka på jobbet. Var och åt på stan men annars bara varit hemma. Älskar!

Igår mötte jag upp Bengan efter jobbet. Vi åkte först och bowlade och sen gick vi ut och åt. Bowla var rätt kul förutom att jag förlorade stort men det var faktiskt pga att jag skadade min tumme rejält. En stor bit skinn gick bort pga klotet, gör sviiiinont. Kunde alltså bara bowla med vänster hand resten av kvällen ":)" bra kväll hur som helst. Träffade Ludde på bowlingen också, as länge sen så det var roligt att prata!!
(null)

(null)

(null)
Hässleholm är ju för tråkigt though.. finns ju inget annat att göra än äta ute, bio och bowling?? Vad brukar ni hitta på när ni är med vänner? Alla tips mottages tack!!






Bio med favoriten

Fredag imorgon igen, hur sjukt? Det var ju nyss helg. Tycker dagarna går oerhört snabbt. Jag trivs såå bra på jobbet, jag jobbar alldeles för många timmar men ändå är jag glad för jag älskar mitt jobb. Är verkligen så glad att jag hamnade på just den skolan. 

Hur som helst, förra fredagen var vi i Kristianstad med Jack. Vi åt på restaurang och kollade på bio - Bilar 3. Mysigaste dagen på länge! Jag hämtade honom på dagis så hade vi lite egentid innan mamma kom hem & vi åkte till Kristianstad. Har saknat Jack sååå!! Världens goaste lilla kille.  (null)

(null)

(null)





4 från USA

Godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv (!!), på villovägar i Mammoth Lakes helt själv, snö i mitten av sommaren & Janelle babe. Bara i USA 😝 (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 



Mono Lakes

Efter dagen i Mammoth Lakes åkte vi till Mono Lakes som är en sjö. När det var ljust tyckte jag inte att det var något speciellt, vatten och stenar liksom men i solnedgången blev det magiskt. Så himla fint! Här hängde vi i några timmar. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 



Mammoth Lakes

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Testar blogg.se nya app och passar på att visa upp lite mobilbilder från USA. Desa är från Mammoth Lakes som var lite av en dröm. Det var liksom 25 grader men samtidigt var vi såhär nära bergen? Kändes bara sjukt. Själva stället var som taget ur en typisk amerikansk film. Så coolt! Ni ser ju själva utsikten från jacuzzin? Hade det bra om man säger så.
 
Resten av gänget skulle på hike men jag ville inte följa med så jag begav mig på egna äventyr i Mammoth Lakes. Jag hittade inte vägen tillbaka till hotellet så jag fick ta en taxi i typ världens minsta stad. Som jag och Moa skrattade åt detta sen, sjuka minnen!!



23.23

Då var ännu en tisdag förbi. Jag har haft fullt upp med lektioner hela dagen men det har varit en väldigt bra dag på jobbet. En dag där lektionerna flyter på som de ska. Har allt härliga elever jag! Efter jobbet åkte jag in till stan för att fixa min bryn och fransar. Jag älskar att ha fransarna fixade men jag betalade 700 kr och det vet jag inte riktigt om jag har råd att lägga var 3e vecka. Ni som gör fransar, hur ofta fixar ni de och vad kostar det? 
 
Igår hade jag en hemsk dag. Vaknade med värsta migränen på länge, tog medicin och jag till jobbet. Det brukar gå över men inte igår. När jag kom hem grät jag av smärta, den släppte verkligen inte alls. Fyfan så ont det gjorde. Vaknade idag med mindre smärta men fortfarande migrän. Jävla äckliga sjukdom. 
 
På tal om bilden så vill jag till LA igen!! Fatta cravings när man kollar på Hollywoodfruar och de filmar Hollywoodskylten och gatorna i LA. Känns sjukt att jag varit där. 



Quality time

Förra helgen åt jag på Harrys med Anton och Thea. Vi satt där i flera timmar och hade det bra. God mat och bra sällskap. Både Sofia och Zander jobbade så jag hann prata med båda, kul!!
Jag hatar vitlök men älskar vitlöksbröd?? Makes no sense, jag vet haha. Detta var magiskt gott!
 
Fina vänner ♥
Avslutade kvällen flera timmar senare med en god dessert. 
 
Önskar man kunde göra sådant här oftare. Hade gärna gått ut och ätit med vänner på "finare" ställen mer än jag gör men det är så satans dyrt. Min nota hamnade liksom på 400 kr.. Just nu är min ekonomi inte på topp hehe.. På grund av bilen och resan till Singapore. Nåja, förhoppningsvis blir det mer sådant här häng i framtiden när plånboken är lite tjockare.
 



LA Downtown Art District

På eftermiddagen åkte vi till Downtown i LA för att fotografera i Art District. Det har varit och är fortfarande ett fattigt område i Los Angeles vilket man såg ganska tydligt. Människorna där sysselsätter sig med graffiti och jag måste säga att det var de sjukaste målningarna jag sett i mitt liv. 
 
Detta kallar jag inte klotter - utan konst. Blev himla imponerad av en del målningar. 
Vi parkerade uppe på ett tak, därifrån såg vi denan fina utsikt.
Vad tycker ni? Klotter eller konst?
Här gick vi runt och fotade i några timmar och stannade till vid coola väggar & målningar.
 
Tycker absolut att Art District är värt ett besök om man vill fotografera i coola miljöer och man är intresserad av konst. Hade jag varit på en egen resa i LA tror jag dock inte att jag hade åkt hit för det finns så mycket annat att se. Kul att ha varit här, kände mig som i en amerikansk tv serie som utspelar sig i sådana här kvarter haha.



American meal

Första heldagen i USA hade vi som sagt några timmar på oss att göra vad vi ville innan vi skulle åka och fota. Jag och Alexandra gick till ett köpcentrum som låg en bit från där vi bodde. Där mötte vi sedan upp ett gäng tjejer och så åt vi våra första riktiga måltid i USA. Härlig atmosfär på restaurangen och trevlig personal. Dock blev jag lite besviken på maten. Stor portion osv men köttet var väldigt torrt och inte alls så gott som pulled pork ska vara. 
Alltså ser ni colan? Den var enorm haha! Annars i det stora hela är maten i USA grym!! Nog aldrig ätit så mycket gott som under de 12 dagarna där.



Jobb & Jack

God kväll!


Åhh, har en sån galet bra bok. Läst i flera timmar och kan inte sluta. Underbart!

Imorgon är det redan fredag, hur sjukt? Var ju nyss helg. Jag ska först jobba som vanligt och sen ska jag till Kristianstad med mamma och Jack. Alltså jag tror ingen förstår hur mycket jag saknat Jack. Har träffat honom alldeles för lite på senaste. Jag räknar redan ner timmarna!! Åh, älskling. 

Högra bilden??? Alltså jag dör så söt hahaha.



6 från Los Angeles

6 från vår första heldag i USA.
Palmblad / Med favoritfotograferna på jorden / Fina Alexandra / The flag 
Janelle babe!!!! Alla borde ha en Janelle i sitt liv, då hade livet varit snäppet bättre. Härligare och roligare tjej är svårt att stöta på.
Från första morgonen i Los Angeles. Vid lunch, efter bildundervisningen fick vi några timmars fritid och då gick vi och shoppade & åt. Därefter begav vi oss mot Arts district.



USA baby

Hur många av er har varit i USA? Och i vilken eller vilka delstater har ni varit i? Vad är favoriten? 
 
Jag var ju i USA i somras. Jag har alltid tänkt att USA är rätt överreklamerat, att det bara är en stor hype kring USA men alltså wow. Jag blev kär. Det går inte en enda dag som jag inte tänker tillbaka på resan. Jag var både i Los Angeles och Las Vegas och sen körde vi runt en massa. Vegas var helt okej sjukt häftigt att få uppleva men det är inte så att jag vill tillbaka nu nu nu men Los Angeles????? Kär, kär, kär, kär. Gråter inombord så mycket jag saknar LA.
 
När (om) jag åker tillbaka till USA, vart ska jag åka då? Kan ni tipsa om ställen förutom Vegas och LA? 



Countdown

Detta jag lever för just nu!! Ett stort mysterium hur jag ska klara 103 dagar i Sverige dock.. Här är alldeles för kallt och tråkigt. Seriöst liksom, vad händer med vädret? Jag fryser ihjäl. Sen är jag väldigt trött på vardagen just nu. Det är jobb en massa timmar, hem och äta, rätta och planera lektioner, tv en stund och slockna på soffan. Dag in och dag ut. Hjälp.





Tisdag och getingar

Hej på er!


Sådär dag alltså. Hade temadag på jobbet så vi var i en park och jag blev stucken av 2 getingar. Vad är oddsen? Har inte blivit getingstucken på 22 år så det var ju rätt skit. Fick allergitablett av skolsköterskan för det hade svullnat upp rejält. 

Nu är jag hemma en runda för att äta något innan jag måste tillbaka till jobbet igen för ikväll är det föräldrarmöte. Lär vara rätt rejält död ikväll men bara att gilla läget. Hoppas ni får en mysig kväll!




Tips Refunder

Inlägget innehåller annonslänk.
 
Ni kanske ser att vissa av mina inlägg innehåller en annonslänk. Det är för att jag nu kan länka vissa saker jag köpt, klickar ni på länken så kommer ni direkt till hemsidan där jag köpt plagget. Så slipper man leta på en massa olika sidor. Förhoppningsvis ser ni något ni gillar.
 
I detta inlägg tänkte jag tipsa om en sjukt bra sida som jag använder mig av i princip varje gång jag ska beställa något via nätet. Refunder heter sidan och klickar ni på namnet kommer ni direkt till hemsidan. Refunder är en sida du shoppar via och får tillbaka pengar på varje köp! För bra för att vara sant? Ja det trodde jag också från början men det är helt gratis och man får faktiskt pengar. Jag har sammanlagt fått 3427 kr av Refunder. Man kan betala ut till sitt konto när man samlat ihop 100 kr så jag har inte fått alla pengar samtidigt.
 
Refunder går till som så att man registrerar sig på sidan här blir man medlem och sen varje gång du ska shoppa på nätet så loggar du in på Refunder och klickar på t.ex. Nelly.com och sen shoppar du som vanligt. För att du har gått via Refunders hemsida får man då ett antal % tillbaka på det man shoppar. Brukar ligga på 2-5%.
 
Jag får inget betalt av Refunder för att skriva detta inlägg, jag tycker bara det är ett grymt tips och sjukt enkelt att få ihop lite extra pengar.



En blåsig solnedgång

Inlägget innehåller annonslänk.
Andra kvällen i Grekland gick vi ut och åt i vanlig ordning. Jag ville ta lite fina bilder i solnedgången men det var en kamp mot..blåsten! Helt sjukt vad det blåste. Inte en enda bild som blev bra men här kommer ett försök till någorlunda okej bilder i alla fall.
 
99% av bilderna såg ut såhär.....:) Tips: ha inte nedsläppt hår när det är storm i Grekland haha. Vi tog hur som helst taxi ner till hamnen för att äta.
Väska Balenciaga / Kjol  (klickbar länk) / Linne New Yorker / Skor Gant 



Min lördag

Igår var jag i Kristianstad för att äta lunch på Kai & Mui. Förutom att det var äckligt mycket folk där så var maten väldigt god.
Stället ligger i gallerian och det är en asiatisk restaurang med mycket att välja mellan i bufféform. Det går inte att beställa från meny utan allt finns i buffén. Favoriten igår var biff och panerad fläsk!
Sen blev det fika på La Croissant. Tog bara varm choklad, söt som tusan. 



DAY OFF

Inlägget innehåller annonslänk.
Då var det redan söndag.. Helgerna går alldeles för snabbt. Har i alla fall haft en bra helg. I fredags var jag ute och åt med kompisar och igår var jag i Kristianstad. Idag kommer dagen innehålla typiska "söndagssysslor", inte jättekul med andra ord. 
 
Klänningen jag har på mig på bilden kommer från Nelly.com och ni kan köpa den genom att klicka här 



CK

Inlägget innehåller annonslänkar.
 
Vad använder ni för strumpor när ni använder låga sneakers? Jag hatar att ha på mig skor utan strumpor - därför använder jag sådana här strumpor 24/7 nu. Sköna och de syns inte när man har skor på sig. Bra va?
 
Klickade nyss hem dessa från Calvin Klein. Ni hittar de här



Beachday in Greece

Första heldagen på Kreta spenderades på stranden. Det var sjukt varmt men riktigt härligt. Sola, bada, äta glass, lyssna på musik och läsa. Perfekt dag med andra ord.
Stranden nedanför hotellet är så himla fin och lugn. Där kan man verkligen slappa till tusen.



Grått

Hej på er!

Tuff dag på jobbet. Ibland märker jag verkligen av att jag är en ung lärare. Har så jäkla svårt att släppa vissa saker och tar allt väldigt hårt. Vissa situationer är jobbiga, undra om man vänjer sig med åldern?

Nåja. Tycker veckan har varit oerhört seg överlag. Kanske för att det verkligen inte är något kul som händer nu. Ingen resa förrän i december, lovet är lååångt borta, mycket på jobbet och inget roligt planerat sådär. Tråk, tråk, tråk. Hjälper ju inte att det regnar 24/7 också. Något tips på hur man kan göra vardagen roligare??

På tal om något helt annat så är det någon liten störig jävel som ringer mig med okänt nummer flera gånger per dag. Idag ringde det 8 gånger under tre timmar. På riktigt? Tycker folk det är kul att busringa? Skaffa ett liv hade jag då rekommenderat och lägg av. 




Yosemite Falls

 
Okej mest saknade platsen på jorden just nu??? Ja men typ. Orkar inte så mycket jag saknar USA. Detta vattenfall, ett av de högsta som finns var så galet vackert. Finns inga ord som beskriver. Magiskt.
 
Annars då? Redan torsdag imorgon, det var ju nyss helg? Klagar dock inte. Har jobbat hela dagen, till klockan 18 faktiskt så är lagom trött. Ni vet, måndagar är man relativt pigg på, tisdagar börjar tröttheten komma smygande, onsdagar börjar man bli rejält trött, torsdagar är det knappt så att orken räcker en dag till och fredagar bokstavligen däckar jag av trötthet om kvällarna. Mmh kul :)
 



Uppdatering om livet

Detta är absolut inget "skrytinlägg" men har ni svårt för när det går bra för andra så sluta läs nu.
 
Ibland är det viktigt att stanna upp en stund och tänka på allt bra man åstadkommit i livet. De framgångar man tycker man gjort. Jag känner mig nöjd med den punkten i livet jag är i nu.
 
Jag...
 
.. gick ut gymnasiet med väldigt bra betyg och kände mig väldigt stolt.
 
.. började på universitet direkt efter gymnaiset utan något ledigt år mellan vilket jag idag är otroligt glad över. Personligen hade jag inte rekommenderat folk att ta ledigt efter gymnasiet för det är så lätt att fastna i att man tjänar egna pengar och kanske stannar på ett jobb man inte trivs på och så går åren, man kanske bildar familj och så står man där utan utbildning. Utbildning är makt! Utbildningen är något som ingen kan ta ifrån dig, för mig är det en otroligt viktig sak att åstadkomma i livet. Jag ser upp till människor som faktiskt utbildar sig. Ser mycket mer upp till sådana än personer som lägger upp en bild på Instagram och tjänar 30 000 kr på det, det tycker jag är löjligt. 
 
.. slutförde mina 4,5 års långa universitetsstudier.
 
.. jag skrev ett grymt examensarbete och fick högsta betyg på det. Jag slet som ett djur. Jag grät flera gånger per dag men jag pushade hela tiden mig själv och till slut blev det cirka 70 sidor som jag är galet stolt över - och det gav resultat.
 
.. har lärarlegitimation och är utbildad svenska och so lärare.
 
.. fick fast jobb direkt efter mina studier. Jag är den yngsta utbildade läraren på hela skolan och det känns så bra!
 
.. har jobbat extra under hela min studietid. Jag börjde tjäna egna pengar som 19 åring, direkt efter jag gått ut gymnasiet. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag är bortskämd som handlar så mycket kläder och reser men det är ju för tusan jag själv som betalar det med mina pengar. Det har anonyma folk haft lite svårt att förstå men så är det.
 
.. klarade körkortet på första försöket. Både uppkörning och teori gick jättebra och jag har nog aldrig varit mer stolt över mig själv.
 
.. har köpt en bil som jag älskar.
 
Allt detta har jag lyckats med samtidigt som jag varje dag, dygnet runt kämpat med min migrän. Så många gånger som livet har känts skit, som det har känts att jag verkligen inte orkar ta mig igenom alla svårigheter som livet erbjuder. Jag har aldrig gett upp. Jag har gjort allt detta med smärtor som jag inte ens önskar min värsta fiende. Som om inte migränen vore nog så finns min diabetes alltid där, som en pina jag aldrig blir av med. Jag har inte haft det lätt men jag tänker aldrig ge upp. 
 
Folk i min ålder skaffar barn och gifter sig medan jag får panik på själva tanken. Jag skulle aldrig vilja ha barn nu, absolut inte! Jag vill ha en stabil inkomst, ett hus och ha rest väldigt mycket innan jag skaffar barn. Barn är ett ansvar för hela livet. Jag känner inte att jag kan eller vill ta ansvar för ett barn. Möjligtvis att jag vill ha barn om cirka 10-11 år. Dock är jag helt säker på att jag inte kommer föda barn. Jag vill adoptera eller få barn på annat sätt men föda det kommer jag inte göra. 
 
Gällande boende så bor jag fortfarande hemma och jag tänker göra det ett bra tag till. Enligt statistik flyttar svenskar hemifrån tidigast i Europa. Det tillhör den svenska kulturen men jag är inte uppväxt med en svensk kultur och för mig är det otänkbart att flytta hemifrån som 16 eller 18 åring. I Polen är medelåldern 28,2 år och i Kroatien bor man hemma tills 31, 9 år som medel. Jag har inte bråttom någonstans. Jag trivs hemma, jag bor bara med mamma och vi bor i en fin bostadsrätt där jag trivs väldigt bra. Båda jobbar och vi träffas på kvällarna då vi äter gemensam middag och kollar på tv och bara har det mysigt tillsammans. När jag flyttar så vill jag köpa hus direkt, jag vill inte mellanlanda i en sunkig lägenhet. Jag tänker bo hemma så länge som det känns bra för mig. 
 
Så ja, livet känns inte helt fel just nu ändå :) 



Hurtigt Carro

Hola!
 
Idag var jag kvar på jobbet till 17.30, varför går jag aldrig hem som normala människor?? Är nästan alltid kvar till sist.. Hur som helst ska jag fortsätta jobba ikväll för har en hel del att planera. Den som sa att det är lätt att vara lärare.. Vissa dagar jobbar jag 9 timmar på jobbet plus cirka 3 hemma. Vem jobbar 12 timmar per dag liksom? Hmm nåja, först blir det Halv åtta hos mig och Idol. 
 
Sen har jag igen valt att plugga lite kurser på distans. Fråga mig inte varför. Jo men jag tycker det är någorlunda roligt att utbilda mig, att få ännu mer kompetens än vad jag har. Just nu har jag 300 högskolepoäng och nu satsar jag på 37,5 till. Denna termin valde jag att läsa sociala medier, spanska och polska. Det blir kul hoppas jag. Om inte annat så ska jag verkligen försöka få löneförhöjning när det är dags för det samtalet för det är inte jättemånga som har den nyaste utbildningen, lärarlegitimation och 337,5 hp.
Har varit en ganska seg måndag rent generellt. Hoppas tisdagen bjuder på lite fler roligheter. Puss!



Och så var det måndag igen

Har haft typ världens lugnaste helg, skönt som tusan men nu är det måndag igen vilket är lika med en ny jobbvecka. Förra veckan var jag sjuk och mådde skit så jag är taggad inför en ny vecka.
Bjuder på fyra bilder från Grekland tagna med min Gopro. 
 
Ha en härlig måndag!



NY video - follow me around in Greece

Ny video på Youtube är uppe! Denna gången från min vecka i Grekland. Hade varit jättekul om ni kollat på den, glöm inte välja HD 1080 för bästa kvalitet.
 
Var en såå härlig och lugn vecka. Hope you like it ♥ 



OBC girl

En Odd Molly klänning, en Balenciaga väska och ett par skor är allt som behövs i Grekland. Inget smink, love it ♥



Frukost i Grekland

Från våran första heldag på Kreta. Jag sov som en stock hela natten, var så himla trött efter flygresan så det var tufft att gå upp men både jag och mamma var hungriga så det gick till slut.
Apelsin & vattenmelon, alltså dröm?? Gud, skulle kunna leva på det. Perfekt utsikt och sol redan klockan 8 på morgonen, stundtals föööör varmt hehe. Såhär såg våra 7 frukostar ut :-)



Lördag babes!

Lördag! Så himla skönt. Jag gillar vardagar, det är en skön trötthet efter jobb men helger är inte fel de heller. Idag ska jag och mamma nog äta på Wokhouse och sen ska jag bara vara hemma hela dagen och chilla, precis det jag längtat efter. Förra lördagen var jag med Bengan hela dagen och det var jättekul men jag känner att jag måste vila ut denna helgen, andra orkar umgås hela tiden. Är man introvert som jag så orkar man inte det, då får man sin energi genom att vara hemma i tystnad och lugn. Precis det jag behöver :-) Jag är tyvärr inte frisk än men på god väg.



Pony

Typ porrigaste låten jag någonsin hört hahah men Ed Sheeran är guld?? Har ju redan lyssnat sönder på alla hans egna låtar så har lyssnat på en massa covers ikväll. Denna här nedan är asbra, trots att texten bara handlar om..sex? Men lyssna!! Eds röst, orkar ej så bra.
 
Det kan hända att jag ska se honom live i sommar igen, alltså???:)))