slide show

En dag i Kristianstad

Hej!
 
Ja jo jag lever. Jag har helt enkelt bara varit i Kristianstad men en av mina bästa vänner idag. Vi har ätit buffé, druckit juice och gått rundor i gallerian. Helt enkelt en sådan där suprbra dag. Innan vi åt var vi på Media Markt för jag behövde hjälp av någon där med min Macbook och det fick jag också. Sedan blev jag helt amazed bland kamerorna igen, Nikon är ju drömmen och snart är den min. Det var en supertrevlig kille som jobbade där, han äger 14(!!) kameror, sjukaste. Han är en sjukt duktig fotograf och så kunnig inom foto. Blev sugen på att gå en fotokurs!
Buffé som avslutades med lite glass och paj, ingen favorit hos mig men.
Restaurangen var mys!
Efter det klippte jag luggen.
Och sen gick vi en runda på stan. Jag köpte jag ett par kick ass snygga jeans, in löööve!
 
Myyyysdag, tack hun.



Efterlysning

Är det någon av er som skulle kunna hjälpa mig att få ett eget domännamn på bloggen mot betalning? 
 
Jag köper en egen domän och betalar för den men sen måste man koppla den till bloggen genom att följa en rad steg och jag känner mig inte tillräckligt säker på att göra det här.
 
Om du har ett eget domännamn på din blogg eller helt enkelt är grym på bloggdesign eller liknande så kommentera här eller skicka iväg ett mejl till caroline-shakira@hotmail.com så kommer vi överens om en summa!



Bday present #2

Jag har inte visat er mitt fina armband som jag fick i födelsedagspresent!
 
Thomas Sabo, roséguld, egen gravering Be strong. Det är bara så vackert. 



Snart blir jag med pump


Såhär ser pumpen ut! Nu är det ingen nål utan jag fick endast klisterpodden för att prova hur det känns. Sköterskan ska beställa en pump till mig och om drygt 1 vecka är jag en pumpmänniska! Läskigaste jag gjort i mitt liv. 



Pump?

Mamma hade sagt fel datum till mig, det var inte alls igår jag skulle till sjukhuset utan idag. Idag får jag beskedet om jag får prova på pump eller inte! Jag har varit mot den idéen sedan 2004 när jag fick diabetes, har alltid sagt ett stort NEJ! Fast nu har jag tänkt om. Min libre underlättar mitt liv och jag tror att pumpen hade kunnat underlätta det ännu mer. 
 
Vi får se när jag kommer hem, om det blir pump eller inte.



De där tankarna igen

Är det någon av er som kollar på programmet Gympaläraren som går på svt på tisdagar kl 20? Om inte, kolla in avsnitten på svtplay!
 
Det handlar om Kalle som har åker tillbaka till sin gamla högstadieskola för att han vill få ungdomarna där att röra mer på sig. Ett idrottsrelaterat program som man kanske hör på namnet. Jag hatade själv idrotten när jag gick i skolan, varför? För att allt var så tävlingsinriktat och är man då ingen idrottsmänniska som jag och många elever idag så kan det kännas jobbigt, jag förstår eleverna exakt. Och det gör Kalle också. Han är ingen lärare ens men får bättre kontakt med eleverna och förstår de så mycket bättre än vad lärarna på skolan gör. Hur gör han då? Jo han tar sig verkligen tid till att prata med eleverna, att lyssna på dem och bryr sig om eleverna. Det är verkligen nyckeln till allt! Eleverna älskar honom och det viktigaste av allt? Visar respekt.
 
Jag blir så imponerad av varje avsnitt, att han kommer på idéer som gympaläraren aldrig tänkt på. Att Kalle tänker utanför boxen. Att han förstår att det är sjukt viktigt för ungdomar att röra på sig men det behöver inte vara genom de här traditionella sätten, som att springa slingan och stå i ett led, hoppa plint och göra kullorbyttor på rad. Man kan röra sig genom att hitta på roliga lekar som får alla att aktivera sig. Kalle är grym! Han är inte ens lärare och ändå så mycket bättre än majoriteten av lärarna. Jag strävar efter att bli en sådan lärare. En lärare som eleverna har tilltro till, som de kan berätta saker för och be mig om hjälp. Jag vill elevernas bästa och ställer alltid upp och hjälper om jag kan. Att missa en rast är inget större problem för mig, om jag under den tiden kan vara till stöd för någon på skolan. Att stanna kvar 30 min efter arbetsdagen är lugnt, så länge jag ser att de utvecklas och behöver hjälpen. Jag vill vara en ung, pigg och energisk lärare som alltid finns där. Som ser eleverna och bryr sig om dem. Det är det viktigaste för mig. Jag har själv varit ungdom för inte alls längesedan så jag förstår precis. Jag förstår att man ibland känner sig trött, jag förstår att det inte är hela världen att flytta fram en inlämningsuppgift några få dagar så att de slipper den där stressen. Jag förstår att man ibland behöver peppning, att man får höra att man är duktig, att man får höra att det inte är hela världen om man inte förstår en genomgång - jag tar om det tills alla förstår. Jag förstår, för det var inte längesedan jag var där själv. Jag vill inte vara en lärare som man inte vågar vara sig själv bredvid. Jag hoppas jag har kvar ett leende på läpparna när jag undervisar även om 20 år. Mitt yrke är bland det absolut bästa jag vet, jag lever seriöst för det. Det tar mycket energi från mig men ger mig så mycket mer. Jag har valt rätt i livet och det känns så himla bra. Jag kommer ha ett jobb som jag älskar, det är bland det viktigaste i livet.
 
Dagens avsnitt tog upp mycket kring mobil- och ipadanvändning. Varje elev på den högstadieskolan har fått en varsin iPad och vad gör alla ungar på rasten? Jo spelar på den självklart och det är ju ett big nono för honom, Kalles mål är ju att få eleverna att röra så mycket som möjligt på sig.
 
Som jag nämnde innan så tyckte jag inte om skolidrotten men det är också därifrån jag har vissa av de roligaste minnena. När vi lekte lekar eller spelade brännboll, sånt är enligt mig så himla roligt. För ett tag sedan hade skolan jag jobbar på friluftsdag och då spelade eleverna b.la. racketspel och när de frågade om inte jag kan vara med och spela så tänkte jag "varför inte?" det var det roligaste jag gjort på länge! Kommer ihåg den eftermiddagen med ett leende på läpparna, vi hade så roligt.
Har tanken någonsin slagit dig om att bli lärare? Bli det! Du kommer inte ångra dig, det har aldrig jag gjort.



Äventyr

Såhär såg min dag ut igår!
Klockan 14 var det dags för cirkus. Den var väl lite sådär, artisterna var hur duktiga som helst men de små barnen, som t.ex. Jack tycker ju djuren är mycket roligare och djur var det inte mycket av.
Jack var verkligen hur duktig som helst, han är egentligen en riktig buse men uppförde sig toppen. Glad faster!
Jack fick en snurra som lyser i mörkret, den var himla skoj.
Min diamant.
Dags för ponnyridning!
När jag kollar på denna bilden slår det mig hur stor han har blivit. I maj fyller Jack 3, det är bara så galet. Min stora, fina pojke.
Slut på cirkus.
Älskling. Här ser ni min nya hårfärg rätt tydligt, visst är Sophia grym?!
Vi avslutade äventyret på Mcdonalds.



Classy

Såhär såg jag ut igår när vi var på cirkus.
 
Jacka Adidas // Tröja Ralph Lauren // Väska Marc by Marc Jacobs // Jeans Topshop



Alltid du och jag

Har blivit något av en ny favoritbild. Helt sjukt vad jag älskar honom.



BrazilJack

Idag var vi som sagt på cirkus och här är ett gäng halvkassa bilder. Har bättre på kameran! 

Nu mår jag inte så bra, känner mig lite krasslig. Har smått ont i halsen och fryser. Ska strax sova och hoppas på att det blir bättre till imorgon. I natt vaknade jag med ett av de värsta migränanfallen jag haft så natten var verkligen skit. 

Imorgon ska jag till sjukhuset och förhoppningsvis prova på pump! Är mer än nervös.. 



Ny sensor

Igår tog jag bort min första sensor, den har suttit bra och fint i 14 dagar. Var dock väldigt nervöst att ta bort den för jag har sett mardrömsbilder på Facebook på hur huden ser ut under, vissa har fått stora brännsår eller liknande. Mitt såg dock fint ut, rött och ömt men annars så! 

Första natten utan, kändes konstigt. Jag har ingen aning om vart mitt blodsocker är på väg, upp eller ner? Ska sätta på den nya sensorn nu! 
Steg 1:
Ta fram en ny förpackning. 
Steg 2: 
Öppna förpackningen och där i ligger en rengöringsservett, instruktion, en sensorförpackning och en sensorapplikator. 
Steg 3:
Läsa igenom instruktionen noga, detta är ju fortfarande nytt. Första steget är att välja ställe på armen och sedan sprita det. 
Steg 4:
Sätta ihop sensorn med applikatorn och då ser det ut såhär. Får inte bort klistret från förra..
Steg 5: 
Såhär ser nålen ut som skjuter in sensorn i armen. 
Steg 6:
Dags att få dit sensorn på huden. Man trycker saken på förra bilden hårt mot huden, nålen skjuter in sensorn och sen så sitter den där. Dra försiktigt bort och voilà! Detta är det läskiga, det hörs rejält när den skjuts in och gör rätt ont men går över! 

Nu tar det 1 timme innan avläsaren funkar och sen kan jag börja använda min nya sensor :) 



Cirkus

Idag ska vi på cirkus! Snacka om nostalgi. Mamma tog alltid med mig på cirkus när jag var liten, vi gick flera gånger per år och jag älskade det. Nu är det dags att ta med Jack på samma äventyr. Cirkusen heter BrazilJack, vilket sammanträffande va?
 
Har nästan glömt bort hur en cirkus går till haha, spännande!



Pink lady

När jag jobbar vill jag helst ha jeans på mig och gärna någon märkeströja eftersom att jag tycker det är snyggt och classy men så fort jag är ledig så är det bästa jag vet att slänga på mig ett par träningsbyxor och en skön tröja. 
 
Här har ni gårdagens.
Byxor Nike // Jacka Peak Performance // Tröja från Polen 



Thomas Sabo

I mitt påskägg låg denna vackra berlock från Thomas Sabo i roséguld som har blivit stora favoriten hos mig.



Glad påsk!

Har ni en mysig påskhelg? Påsken är en stor och viktig högtid för katoliker men det är också kring just denna perioden som min mormor dog så stämningen är alltid lite sådär hemma hos oss. Mamma är ledsen varje påsk och jag förstår henne. Så påsken tillhör inte vår favorit men en korg förbereds varje år som därefter tas till kyrkan och som man sedan äter ut men inte så mycket mer än så.



Carolina Gynning art

Carolina Gynnings konst är helt stunning. Hon hade utställning i Ystad nu i helgen, en kompis la upp på snapchat och en av tavlorna tyckte jag var grymt snygg. Dock var priset inte lika fint - 75k. 
 
Duktig är hon hur som helst och detta underlägg pryder nu bordet i vardagsrummet, en liten påskpresent från mami.



Ett annorlunda påskägg

Eftersom att godis inte verkar fungera speciellt bra varken för min migrän eller diabetes blev det ett lite annorlunda påskägg i år, gör mig absolut ingenting för blev mer än nöjd med innehållet.



In progress

En liten förändring här på bloggen, nämligen att bilderna är större. Nu har jag på 1000 istället för 800 som jag hade innan. Före sommaren hade jag på 600 så bildstorleken har nästan fördubblats. Jag vill dock fortfarande byta header, ha en egen domän (carro93.se) och klura ut hur man får bättre kvalité på bilderna men fixar inte det på egen hand och det verkar vara omöjligt att hitta någon som kan hjälpa mig mot betalning? 



Hello sunshine

Var ute och fotade lite idag, sneak peak på dagens.
 



Spring´feelings

Har riktigt jobbig migrän varje dag nu på senaste, ingenting är roligt då.
En positiv sak är att jag nu lyckats gå ner exakt 10 kg sedan i juni, yey. Alltså bilden ovanför - 10 kg. Nu vill jag verkligen gå ner minst 6 kg till inför sommaren.
 
En lärare kom fram till mig i förra veckan och sa ungefär såhär "Ursäkta men jag måste bara få säga detta, är det 10 eller 20 kg nu?" Jag bara ja ungefär 10. "Imponerande" svarar han då. Då blir man glad :)



Bus





Massvis med lek och bus med Jack i gympasalen och brorsan leker biff. På måndag ska vi på cirkus, vilken nostalgi. 



Långfredag

God morgon! 

Så skönt med lov. Ska nu äta frukost och sen ska jag, Jack och brorsan till gympasalen för att ha lite bollkul. Ska passa på att fixa lite med mina papper då också. 
Sötaste påskkärringen, modell. 💯

Glad påsk på er fina.



Press

Ursäkta frånvaron här. Jag har varit så otroligt stressad över min hemtenta så jag har inte kunnat tänka på annat. Jag är nämligen en sådan person som verkligen inte kan slappna av om jag har något över mig som jag måste göra, det är fruktansvärt jobbigt för psyket men vad ska jag göra? 

För några minuter sedan skickade jag in min tenta, 12 sidor blev det. Den känslan när man klickar på skicka och mejlet åker iväg. Den lättnaden, kändes som om hindra kilo ramlade ner från mina axlar. Nu återstår det att se om jag klarar den. Vågar inte säga att jag är nöjd för brukar alltid gå så dåligt då. 
Denna veckan har varit riktigt intensiv med både tentan och praktik. Fet migrän varje dag på det också. 

Igår fixade jag hur som helst flätor så jag hade lockigt hår idag, fick så många komplimanger och jag älskar verkligen att ha lockigt hår. Varför är mitt hår spikrakt av sig själv?? Suger. 
Nu har eleverna lov och det har även jag! Ingen skola på hela nästa vecka, när hände det senast?! Typ never. Jag är så glad, känner verkligen att jag behöver tid för mig själv, egentid. Att slappa framför tvn, läsa en bra bok. Göra vad jag känner för. Allt hade varit perfekt om inte jag hade haft den där äckeluppsatsen jag måste skriva. Just nu känner jag bara nej, spyr helt ärligt om jag måste ta tag i den nu i helgen så jag ska istället vila. Tänkte köra igång på måndag eller tisdag. 

Blir snart sängen, en rejäl sovmorgon väntar. Finns det något bättre? 



22.31

Att skriva tentan gick väl sådär, jag är så trött och min äckliga migrän vägrar släppa. Troligen bäst att sova nu och råplugga imorgon, slutar 16.30 då.
Tycker vi alla skänker en tanke till det som hände i Belgien idag, fruktansvärt tragiskt. När ska terrorismen ta slut? Hur mycket hämnd ska det vara? Hur grymma människor finns det i världen? Hemskt och jag blir innerligt ledsen. Oskyldiga människor som ska sätta livet till för terrorism. Jag finner inga ord. Europa måste hålla ihop, vi vet aldrig vart det sker nästa gång. För det är inte fråga om det sker utan vart



Jag hjärtar dig

Bästa känslan när han kommer inspringandes utan att jag vet om det, kramar om mig och inte vill gå härifrån. Herregud vad jag älskar denna lilla människan. ❤️️



Waah

Trött
Migrän 
Hungrig 

Orkar verkligen inte plugga, ahhh. Ni vet den den känslan när man bara känner neeej. Tentan ska lämnas in på torsdag dock så har inget val. 
Kan man inte ta paus från livet en stund? 



Pump?

Hatar min sjukdom såå mycket.. Blodsockret är omöjligt att kontrollera. Jag är nöjd med min libre men den kliar som bara den idag. Har bara kliat korta stunder innan men idag kliar den så äckligt mycket, vill bara dra av den. 
På tal om diabates så fick jag igår ett litet ryck och började bli sugen på pump. Jag har verkligen varit anti pump sedan 2004 när jag fick diabates just på grund av slangen som sitter på magen. Igår läste jag dock om den första slanglösa pumpen i världen. Det är alltså en pump som gör att man slipper sprutor (hur underbart hade inte det varit?!) men den är ganska stor och ska sitta på hela tiden. Det gör mig jäkligt kluven. Vill jag verkligen ha något som sitter på kroppen hela tiden? 

Mamma ringde mig idag och sa att hon har pratat med min dia sköterska och bokat in mig under påsklovet, då ska jag få prova att ha på pumpen under 3 dagar för att se hur det känns och om det är något jag kan tänka mig att ha. 

Jag är livrädd. Varför tvingas jag ens till sådana här beslut? Hjälp. 



Måndag

Hej på er!

Första dagen på praktiken, jag är helt slut. Kollar undercover boss nu, ska snart äta och därefter kolla på gympaläraren.
Var hos frisören för att färga håret ännu blondare, det blev fint. Dock ramlade sjukt mycket hår av, ångest som faaan. 

Innan jag går och lägger mig måste jag kika på gradnätet, det är den enda saken jag fick IG på under högstadiet. Hatar gradnätet, såå svårt. Tyckte det var svårt i 7an och tycker fortfarande det är skitsvårt haha. Kämpa Carro! 



Let's do this

Sista perioden på praktiken nu! Första dagen av 5 veckor, let's go.
Efter att jag slutat ska jag till frisören, jag blev inte helt nöjd med min färg för så fort jag inte använder silverschampo så blir håret gult och det gillar inte jag. Så bästa Sofia ska fixa till det lite, blir säkert bättre! Därefter blir det hem och plugga igen. Skrev på som tusan igår, har skrivit runt 6 sidor men behövs lite till innan jag är klar, usch.



Countdown

85 dagar..
..till sommarlov!
 
103 dagar..
..till Spanien!
 
136 dagar..
..till Grekland!
 
222 dagar..
..till Dubai!
 
295 dagar..
..tills jag är LÄRARE!!
 
Har ett gäng saker att se fram emot med andra ord.



Marc Jacobs

Mitt favoritmärke Marc by Marc Jacobs har försvunnit och ersatts av Marc Jacobs vilket är väldigt synd enligt mig eftersom att MBMJ var något speciellt, älskar alla mina väskor därifrån.
 
Dock blev jag helt kär i denna väskan och jag måste erkänna att det känns lite speciellt att äga en Marc Jacobs väska. 4000 kr kostar den, priset är ångest men känner mig värd den.



Min diamant

Igår kom sötisen hit en liten stund. Jag känner mig som världens sämsta faster ibland, att jag aldrig har lika mycket tid för Jack som jag hade velat för skolan kommer alltid mellan, det suger. Men han älskar mig lika mycket ändå och det får mitt hjärta att ta ett extra skutt. ♥
Nej nu ska jag ta skärmfri tid från mobilen, tänkte ställa in på 2 timmar och skriva på hemtentan så mycket som möjligt under den tiden så får vi se hur långt jag hinner. Kika in under dagen dock, tänkte visa er min nya Marc Jacobs väska.



Freestyle libre

Nu har jag haft min freestyle libre på armen sedan i måndags och tänkte utvärdera lite. Det känns fortfarande konstigt, jag har inte alls vant mig än. Att det är något som sitter på armen hela tiden, att den syns under tröjor (framför allt under vita eller tajta) men samtidigt tänker jag, låt det synas? Jag har diabates och det är inget jag tänker dölja. 
 
Libren fungerar som följande: varannan vecka, 14 dagar alltså, ska jag sätta på en ny sensor på olika ställen på armarna så att man inte sticker sig på samma ställen. Man sätter dit den med en liten pryl, vet inte riktigt vad jag ska kalla den men kan fota nästa gång det är dags. Det är en ganska lång nål som skjuter in sensorn i armen och sedan sitter den med en liten nål inuti. Jag tyckte att det gjorde ont att sätta fast sensorn, riktigt ont men det kan vara för att jag var väldigt spänd. Smärtan gick dock över ganska fort och nu sitter den där i 14 dagar. Man kan bada upp till 30 min och den ska sitta i 14 dagar utan att ramla av, vi får väl se om den gör det. 
 
Jag känner inte av den så mycket. När den är blöt och jag ska torka den gör det dock ont och ibland när jag ska sova på armen, annars känns den inte så mycket. Kliar ibland dock. 
 
Vad är denna sak bra för då? Jo den gör så att jag slipper sticka mig i fingrarna och ta blodsocker som man annars ska göra så många gånger som möjligt per dag. Mina fingrar är förstörda efter allt blodsockermätande. Jag brukade ta mitt blodsocker ca 5-6 gånger per dag. Med libren kan jag ta det 100 gånger per dag om jag så vill. Jag skannar bara med min lilla maskin och så får jag fram ett blodsocker på några sekunder, hur smart?
 
 
Den visar inte bara hur mycket bs jag har utan även åt vilket håll det är på väg. Upp? Ner? Sjunker snabbt? Sjunker lånsamt? Stabilt? Jag har alltså bättre koll. Jävla blodsocker säger jag dock, det är det absolut svåraste när det gäller att ha diabetes, att ha koll på bs. Det stiger och sjunker lite som det själv vill, att behålla det på 5-6 en längre stund känns omöjligt. Jag hade 23 här om dagen och några timmar senare sjönk det till 2 och jag var nära på att svimma.
 
Såhär kan det se ut under en vit tröja.



223




223 dagar 
 
Finns det något jag längtar till mer än Dubai? Knappast. Om 223 dagar befinner jag mig här, sjukaste ändå. Så otroligt vackert på alla bilder, hur är det ens möjligt? 



Ångest

Helgen suger, måste verkligen sätta igång med min hemtenta. Skolan suger och livet suger rent allmänt just nu. Så länge skolan är en sån stress för mig så tycker jag inte någonting är kul så bäst att sätta igång. Fyfaaaan, negativt.
Förlåt för att bloggen är supertråkig just nu men den speglar ju mitt liv vilket inte är något att hänga i julgranen så som det är nu. Jag vill bara gå på gymnasiet igen, trots att det var såå mycket plugg så var ångesten inte ens i närheten av vad den är nu. Att gå på universitet är det värsta jag någonsin gjort, min ångest är enorm. Den stressen jag känner hela tiden, det är fan inte hälsosamt. Vet inte hur många gånger min utbildning fått mig att gråta, att skrika, att slå på saker, att bli en helt annan människa, att förändra min attityd gentemot mamma helt och hållet. Känner för tusan inte igen mig själv ibland, ångesten tar över och jag vet inte vad jag ska göra med den. JAG VILL INTE GÅ I SKOLAN MER, jag vill bara bli klar och jobba. Dör, dör, dör. 



Jävla skolhelvete

Vilken dag..
Skolan, ja vad ska jag säga? Har väntat på resultat från min uppsats som jag kompletterade sedan i början av februari. Idag pratade jag med läraren och hon har inte godkänt den. Det bara brast för mig, jag har gråtit och gråtit. Har slitit som en slav med den där jävla uppsatsen hela jullovet (jag skrev min själv pga migrän medan alla andra skrev i par). Min är på 37 sidor och jag blir fucking fortfarande inte godkänd??????? Jag orkar inte. Jag spyr på uppsatsen. Jag orkar inte ens förklara men mina närmaste förstår. 

Hela fredagen förstörd, eller hela helgen rättare sagt. Känner mig nere på botten, ser allt i mörka färger. När tar detta helvetet slut? 297 dagar kvar och jag vetifan hur jag ska överleva. Universitet, helvetet på jorden. Jag känner bara att jag inte orkar med skolan mer, hatar den mer än allt. 



Life atm

Hej på er!
 
Torsdag vilket innebär trötthet. Mina veckor ser likadana ut, jobb/skola/plugg. Nästa vecka börjar jag min praktik igen, sista perioden. Egentligen skulle jag inte börja förrän efter påsk men eftersom Helsingborg inte har påsklov samtidigt som Hässleholm så måste jag börja redan nästa vecka för att det ska bli jämt. Vilket innebär att jag har praktik + ska lämna in tenta nästa vecka, ehh. Vilket i sin tur innebär att jag måste plugga ihjäl mig så smått i helgen. 
 
Tänkte sätta mobilen på skärmfri tid några timmar, har laddat ner en app där man kan välja hur länge man vill vara utan mobilen och tar man då upp mobilen under denna tiden så ringer ett alarm konstant så det går inte att använda mobilen då om man inte vill bli halvt döv. Det är enda sättet för mig att plugga på lördag, annars kommer det aldrig funka.
Har inga nya bilder så får bli på älsklingen, han fyller snart 3!! Hur sjukt? 
 
På tal om något roligt så ska jag betala första summan på Dubairesan nu, 4k. Ahh nu känns det på riktigt! Har förresten shoppingförbud, eller två saker får jag köpa men inget mer förutom det. Den ena saken är systemkameran, dock kostar den 7 tusen så jag måste vänta några månader. Den andra saken jag tänker unna mig är en ny Morris tröja, när lönen kommer. Så olikt mig att bara köpa en sak?? Dubai here I come. 
 
Puss



Fuck

Vilken dag.. 
Mitt blodsocker har varit katastrof idag. Gick från 22 till 2, mår så äckligt dåligt. Vet inte vad det är med mig. Höll på att svimma på jobbet, stod 2 på Libren och en pil neråt. Jag orkar inte med min diabetes just nu, jävla blodsocker. Jävla migrän. Jävla hälsa.

Ska sova, orkar inte mer idag. 



Tisdag

Hej bloggen!
 
Usch vad jag är trött idag. Har hunnit med både jobb och skola. Två timmars tv också. Först gympaläraren och sen ung och bortskämd, Ben i final! Detta avsnittet var nog det roligaste någonsin, som jag skrattade. Emre är ju också för skön. När det gäller gympaläraren tycker jag det är ett himla intressant program, älskar ju allt som har med läraryrket att göra. Hans inställning till eleverna är så viktig, det visar hur otroligt viktigt det är att peppa dem, att vara positiv, att anpassa, uppmuntra och tro. Då löser det mesta sig. Precis sån lärare jag jobbar mot för att bli - en lärare som alltid finns till hands, anpassar och hjälper på bästa möjliga sätt. Ganska så säker på att jag lyckas på den punkten faktiskt. 
 
Nej nu ska jag bada och sen sova. Bada med min libre för första gången, vi får väl se hur det går.



Libre freestyle

Idag tog jag det stora steget! Jag fick en tid på sjukhuset för att sätta in en libre freestyle. 

Bara positivt hos diabetessköterskan idag. Mitt hba1c har sjunkit till 57, har nog aldrig haft så bra! Hade 80 för ett tag sedan. Jag har gått ner 5 kg sen november (snart 10 kg sen juni) och allt såg allmänt bra ut. Himla stolt över mig själv. 
Idag fick jag min sensor, det vita ni ser på bilden. Nu ska den sitta där 14 dagar innan man byter. Gjorde ont att få dit (en nål sitter hela tiden) och jag var riktigt nervös. Känns konstigt i armen, aldrig haft något liknande. Men huuur häftig är den inte? Jag bara skannar och blodsockret kommer upp?! 



Övertaggad

Jag blir överglad så fort jag tänker på Dubai! Kan inte förstå att JAG ska dit?? Kollade nyss in Dubai Malls hemsida (världens största köpcentrum) och affärerna har öppet till midnatt flera gånger i veckan, alltså what? LV, Chanel, Ralph Lauren är bara några av alla märken som finns. Största VS. Skidbacke mitt i shoppingcentret? Största akvariet inomhus? Behöver jag nämna mer? Dubai är störst och bäst på allt. Att det bara för öken för tiotal år sedan går inte att förstå, så mäktigt.

Och restaurangerna? Öppet till midnatt, utanför finns de dansande fontänerna och inte långt därifrån världens högsta byggnad. Och jag ska dit om drygt 200 dagar? Jag vet inte hur jag ska planera för att hinna maxa dagarna så mycket som möjligt. Dubai har liksom allt, perfekta stränder, perfekt klimat, sjuka sevärdheter och bästa shoppingen? Jag vill ju sola och bada 7 dagar men då hinner man inte med det andra så det går ju inte. Hur gör man för att maxa allt? 
 
Jag vill bada med delfiner på Atlantis, jag vill åka limousine för det är tydligen lika "dyrt" som att åka taxi i Sverige. Jag vill göra allt. 
 
Så fort jag har en dålig dag eller allt går skit ska jag tänka på Dubai, kommer få mig att klara alla månader fram tills dess. Jag ska upptäcka världens häftigaste plats. 
Min vän Robin bokade Thailand igår och ska iväg om några veckor på obestämd tid, alltså så glad för hans skull! Lev livet kompis. Vi kör på samma spår, bor hemma, sparar pengar och sen resa!
 



DUBAAAAAAAAAAAAAAI

DUBAI ÄR BOKAT!!!!!! 
Jag har nog aldrig varit gladare!
 
En av mina life goals går i uppfyllelse, kan inte tro det??? Blev Dubai trots allt, strunt samma om det pågår en del bygge.
 
Jag ska till Dubai, jag ska till FKN DUBAI!!



If I were sorry

Yaaaaaaaaas, Frans ❤️️
Bra, bra, bra. Så värd! 



Sounds like a plan

Idag var jag såhääääääär nära på att boka en resa till Dubai. Efter mycket googlande kom jag dock fram till att det pågår ett stort byggnadsarbete precis utanför Hilton vilket stör både på hotellet och stranden. Så vi skjuter fram på det något år tills det blir klart.
 
Jag ska dock utanför Europa nästa år! Valet ligger mellan Mexico och Aruba. Har hittat perfekta hotellet på Aruba, klassat som ett av världens bästa hotell år 2015. Dock kostar resan närmare 80 000 kr tillsammans med allt men så värt det. Jag börjar ju jobba snart, cash flow.
Hur sjuuuukt fint????
 
Spanien, Polen och Grekland i sommar. Kaaaanske Rom på höstlovet och sen Aruba på sommarlovet? Sounds like a plan. 
 
Har någon av er varit i Aruba? 
 
Tagga mello snart, jag hoppas så innerligt att Frans vinner! 



Fredag

Hej fredag! 

Tuff dag på jobbet, alltid saker som ska tas tag i och som är tidskrävande, inte minst psykiskt. 
Hann i alla fall med en fikapaus, standard med en kanelis på fredagarna. 
Efter work följde jag med mamma till maxi för jag ville äta panini. Träffade på två kompisar som jag satt och snackade med i närmare 1 timme, vilka boys! Längesen jag hade så kul. Great fun. 

Nu ska jag faktiskt sova, ögonen svider av trötthet. 



I'm busy

Oj här var det tomt. Jag har verkligen haft fullt upp denna veckan med både jobb och skola. Har liksom 0 tid över till annat. 

Jag jobbar/skolan, kommer hem, äter, kollar lite tv och pluggar/rättar/planerar. Och alla dagar ser likadana ut och känner lite att det är himla onödigt att beskriva 4 likadana dagar här på bloggen. I helgen ska jag dels ta tag i plugg men även bloggen, det lovar jag.
Dagens. 

Förresten har jag bestämt mig för att prova på den nya blodsockerapparaten jag skrev om i söndags! Den som sitter i huden hela tiden och man skannar. På måndag ska den sättas in, nervös som tusan. 



Måndag

Bra dag på jobbet. Trött nu dock, ska vila en liten stund och sen sätta igång med mitt plugg. 

Fick en klubba, gottis
Nej nu måste jag sätta igång här så smått innan jag somnar på soffan. 



3

Mycket tankar om 3 stora och jobbiga ämnen har snurrat runt i mitt huvud hela helgen. 

1. Freestyle Libre. Har ju diabetes och det har kommit en ny grej på marknaden där man kan scanna sitt blodsocker. Dock måste man ha nål i armen då istället vilket gör mig livrädd. Ska jag våga prova? 

2. Käkoperation. Behöver egentligen operera min käke men det är en otroligt stor operation med mardrömsberättelser. Endast flytande föda under 8 veckor och 25% att man aldrig får tillbaka känseln. Men tänker, om min migrän beror på käken och det aldrig blir bättre? Men jag är livrädd inför operationen, det låter som helvetet på jorden. 

3. Jag vill ju ha barn någångång i framtiden men vill absolut inte föda och vara gravid, ser inget fint med det. Adoption har jag funderat över men det är lite tråkigt att man inte ser några likheter i barnet då vad det gäller gener. Därför kom jag på den briljanta idéen med surrogatmamma. Dock är det förbjudet i Sverige men bland annat lagligt i Polen, USA och Indien. Det negativa? Kan kosta mellan 400 tusen upp till 1 miljon. Vem har ens råd med det? Men det hade verkligen varit optimala sättet för mig att få barn. Nu pratar jag dock 10 år fram i tiden, när jag är ca 32-35. 

Stora beslut alla 3 och jag blir bara snurrig av alla tankar. 





Sun(not fun)day

Söndag, söndagsångest och lika mycket att göra som alla andra söndagar. 
Jag måste;
Börja på min tenta 
Läsa litteratur 
Rätta
Planera 
Fixa prov 
Städa
Bada
Gå och lägga mig i tid som en normal människa 

Tjena vad skoj! 



Birthday dinner

Här kommer bilder från min födelsedag förra fredagen! Vi åt på Bar-B-Ko, Kristianstads godaste (och antagligen dyraste) restaraung. Maten är verkligen helt perfekt, den är riktigt dyr men värd vartenda krona. Det känns så lyxigt och jag njöt av varje tugga. Mysigt ställe och trevligt sällskap. Toppenbra födelsedag.
Så mycket gott att välja på
Jag fick även en liten men mycket vacker present 
Varmrätt, grillad fläskfilé och klyftpotatis, alltså!!
Vi beställde in två desserter var för att prova av varandra. På första bilden är det en mjölkchokladpannacotta med smak av baileys - fruktansvärd god och len i smaken! Andra är en creme brulee, för söt för min smak och tredje bilden var någon tartalette, såg riktigt god ut men smakade väl sådär. Längst ner har vi chokladfondant och den är ju min absoluta favorit, så otroligt god! Alla desserter var väldigt vackra.



Something special

Här ser ni en liten glimt av min nya Marc Jacobs klocka som jag fick i födelsedagspresent, jag älskar den!
Den svarta köpte jag i Polen i somras.
 
Klocka är verkligen den där accessoaren med det lilla extra, kan lyfta en hel outfit. Innan använde jag aldrig klocka, ägde inte ens en. Därefter vann jag en tävling som Victor Frisk hade på sin blogg och fick välja en valfri Daniel Wellington och sedan dess är jag fast. Nu har jag 3 Daniel Wellington, 2 Marc Jacobs och 1 Gant.
 
Nu blir det mellomys!



Beslutsångest

Beställde hem Marc Jacobs väska fast i två olika färger och beslutsångesten är enorm! Vilken ska jag köpa?


Tycker båda är så himla fina fast på olika sätt. I vilken kommer de guldiga detaljerna fram snyggast? Vilken färg passar till flest kläder? Help me. 



Fraaaaans

Kan väl inte bara vara jag som blev helt fast i denna låten så fort jag hörde den? Redan efter första raderna kände jag bara wow, vilket låt. Den måste vinna! Låter som en blandning mellan The passenger och låten Catch and release, så himla osvenskt. Låten går på repeat hela tiden i lurarna.



Bday present #1

Fick mycket fint i födelsedagspresent, tänkte visa för er. Börjar med detta otroligt snygga iphoneskal från Richmond & Finch.



Daniel Wellington

Här är min nya klocka som jag köpte till mig själv dagen innan min födelsedag. Daniel Wellington, jag har redan två stycken men detta är en mindre modell och bara s å  s n y g g !
Nu ska jag spara till en ny systemkamera, bara måste ha den innan sommaren! Dock kostar den närmare 8000 kr.



18

Vilket är ditt favoritland just nu? Just nu är det Spanien, jag längtar tillbaka!
 
Hur många gånger har du varit där? Två gånger, ska snart dit en tredje.
Vad måste du packa ner i resväskan om du endast får ha med 3 saker? Kamera, bikini och pengar!
 
Vad gör du helst om dagarna på semestern? Solar, badar, läser och går strandpromenad.
Vart vill du resa innan du dör? Väldigt många ställen men i topp ligger Dubai, Aruba, Mexico, New York, Los Angeles och Rom.
 
Roligaste staden att besöka? London, lätt!
Vem reser du helst med? Mamma för vi har alltid så jäkla kul tillsammans och tycker om exakt samma saker.
 
Vilka resor gjorde du förra året? Började med London på påsklovet, sen Grekland och därefter Polen.
Vilken av resorna var bäst? Grekland, åh vad jag kunde koppla av där.
 
Bästa köpet utomlands? Marc Jacobs klockan tror jag! Fast är nöjd med mycket från både London och Polen.
Tränar du när du är utomlands? Jag tränar på att vila ;)
 
Vad gör du helst på kvällarna? Är jag i en storstad så äter jag helst en god middag och shoppar, är jag på solsemester så är jag helst kvar på stranden tills den är nästintill tom, därefter tar jag en dusch och så hittar vi en mysig uteservering med förhoppningsvis god mat!
Vilka länder skulle du rekommendera dina vänner att resa till? Storbrittanien - London & Cypern - Ayia Napa.
 
Vackraste platserna du besökt? Cypern var helt galet vackert men utsikten över havet nu senast i Makrigialos var inte helt fel den heller.
Bästa matstället du varit på i världen? Alltså inget slår gyros i Grekland och KFC i Polen - det är verkligen foodgoals.
 
Det värsta du varit med om på en resa? Hmm när jag skadade foten i Spanien första gången vi var där, när jag blev matförgiftad av all inclusive andra gången vi var i Spanien och när mamma mådde dåligt i Turkiet, det var inte roligt.
Har du några resor bokade nu? Ja, Cala d´or i juli, Polen efter det och Kreta i augusti, som jag längtar!
 
Har du någongång rest utomlands själv? Klassresa men inte helt själv.



Botox

Har så mycket att göra hela dagarna. Jobbar från tidigt till sent men det är ju det jag älskar. Är dock helt slut när jag kommer hem. 
Imorgon ska jag till sjukhuset i Kristianstad. Det är dags för botox igen. Jag kände redan för ca 3 veckor sedan att botoxen började gå ur kroppen. Jag kan rynka pannan nu och jag mår sämre än sämst. Ska bli så skönt med en ny dos! Jag har fortfarande migrän varje dag trots botox men perioden efter att botoxen lämnat kroppen är så hemsk så den måste liksom hjälpa, trots att jag inte märker det så mycket. 

Är otroligt rädd inför inorgon. Det är 35 sprutor jag tar och jag kan inte beskriva den känslan. Spänningarna innan och under tiden känner jag bara för att gråta men kan ju inte göra det inför läkaren tänker jag men så fort jag är klar och kommer ur från rummet så sprutar tårarna. Det gör ont, det är hemskt och jag är rädd. Skänk mig en liten tanke imorgon klockan 9 är ni söta. 

I veckan hade jag ju en av mina värsta migränattacker. Som tidigare nämnt har jag migrän exakt varje dag, vaknar varje morgon med det och går och lägger mig varje kväll. Tar medicin under dagen så vid 10 tiden brukar det bli bättre och jag mår oftast bra ca 2 timmar. Vid 12 kommer den tillbaka igen och efter mer medicin försvinner migränen några timmar. På kvällen när jag slappnar av kommer den tillbaka och jag måste ta medicin igen. Har jag tur mår jag bra 2 timmar i rad, då skrattar jag mig lycklig. Men ibland har jag sån fruktansvärt hemsk migrän att jag bara känner för att dö. Tog upp detta med mamma och det är hemskt att säga men hade jag haft en sån migrän som jag har då de värsta attackerna slår till varje dag - hela tiden så hade jag verkligen inte velat leva mer. Det är så hemskt att tänka men då hade jag verkligen avslutat mitt liv för en sån smärta är det sjukaste jag varit med om. Hade jag haft så ont varje dag hade absolut inhenting i livet varit roligt. Jag hade inte kunnat leva. 

Det gör mig så ledsen att min migrän begränsar mig så i livet, det trodde jag aldrig för några år sedan. Och folk förstår inte - många tror att äsch hur hemskt kan det vara med lite huvudvärk men de förstår inte vad de egentligen säger. Tänk en av de värsta smärtorna ni upplevt och lev med den ca 15 av dygnets 24 timmar, där har ni mitt liv. 

En liten lägesrapport kring migränen atm. Skriver inte om den lika ofta för det blir ju himla drygt att läsa om. Men det är så det ser ut just nu men migränen ska inte hindra mig från att ta examen och äntligen börja jobba. 

Puss 



Don't worry

Såhär har jag sett ut idag.
Jag är helt slut just nu, långt pass på jobbet idag och har planerat nu ikväll. Imorgon ska jag jobba igen så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu. Har lite ont i halsen (vetifan, kanske bara är psykiskt efter det som hände igår hos tandläkare - I hope so, annars vet jag icke vad jag gör).



Hemsk dag

Fyfan vilken dag. Det var hemskt hos tandläkaren. Borrade ett hål, fick bedövningsspruta och slipade en massa. De ilningarna alltså.. Och ljudet är ju bara äckligast någonsin. Sen fick jg verkligen panik för tandläkaren använde samma handskar när han skrev på sitt tangentbord som när han höll på att gräva i min mun. Alltså????? Vet ni hur äckligt många jävla bakterier det finns på ett tangentbord och jag fick in allt det i munnen?! Jag skulle aldrig kunna tänka mig att äta något med händerna efter att ha hållt i min mobil, måste tröja händerna först då. Yes jag är bakterierädd af för jag är så rädd att bli sjuk. Ångrar som faaaan att jag inte sa det till tandläkaren, blir jag sjuk så vet jag inte vad jag gör. Ett tangentbord har mer bakterier än en toasits läste jag?! Och kan överföra virus, influensa och magsjuka. Alltså jag spyyyyyr. Fick lite damp efteråt, på mami såklart.. Stackars mamma, det kan inte vara enkelt att bo med mig och mina utbrott som sker då och då. 
Nåja jag hoppas att jag håller mig frisk. Kollar på ung och bortskämd nu, Ben vilken king hahaha! Sån sjukt härlig kille, bortskämd men samtidigt ett hjärta av guld 😋

Ska strax bada och tvätta håret, måste få bort de gula tonerna i håret, får panik. Imorgon blir det jobb.
Pussen



Dentist

Tandläkaren nu, ska laga ett hål :(((( dör, hejdå. 



If i were sorry


Work is calling. See you.