slide show

Outfit of the day

En outfit från förra veckan, orkade ta på mig något annat än något par av mina svarta byxor för en gångs skull. Jag älskar ju mode och kläder men när energin är nere på botten känns det väldigt jobbigt att prova olika outfits och då slänger jag bara på mig första bästa till jobbet. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Jeans River Island, skärp Calvin Klein, tröja Bik Bok, iPhoneskal Malena Birger, armband Thomas Sabo och skor från Puma




Perfekt kväll

Meeen hur mysigt? I veckan var jag i Kristianstad för att titta på bio och äta middag på Steakhouse. 
(null)
Såg julfilmen Last christmas och den var SÅ bra! Verkligen sevärd, se den! 
(null)
Älskar typ julpynt mer än allt annat haha <33
(null)

(null)

(null)

(null)
Efter bion blev det middag på min favoritrestaurang, Steakhouse. Till förrät blev det snackskorg med bl.a. mozzarella sticks och vitlöksbröd. Ribs till huvudrätt och choklad fondant till dessert. 🤤 Den perfekta middagen med andra ord. 
(null)

(null)
Mys, mys!! 

Imorgon ska jag till Kristianstad med Alexandra, det kommer bli så roligt. Ser verkligen fram emot det, vi har alltid lika kul. Vi ska först titta i lite affärer och sedan äta grillbuffé på Steakhouse, längtar 🤤🤤



Someone said to me...

(null)

(null)
Himla fint citat, det är så det är. Jag hade en sjukt tuff natt. Igår innan jag skulle lägga mig steg blodsockret till 18 och klockan var så mycket så jag kunde inte vara uppe längre utan tog insulin och somnade. Vaknade imorse och mådde like shit, hell på riktigt. Hade ketoner i blodet (farligt, farligt) och vid ketoner mår jag så galet illa. Tvingade mig själv till jobbet men fasen vad tufft. Blodsockret lever sitt egna liv och jag har verkligen två perioder i månaden, två veckor ungefär där mitt blodsocker största delen av dygnet ligger fint, det är hyfsat lätt att styra och sedan BAM bara vänder allt och jag tar sjukt mycket insulin men det biter inte. Jag är ganska säker på att det har med menscykeln att göra vilket man inte kan göra något åt och det känns så tufft. 

Nu ska jag titta på resultatshowen av idol, heja DAO!! Bäst, bäst. 



New York, sista från Top of the Rock

Sista bilderna från Top of the Rock i New York. Älskade denna utsiktsplats så det är inte konstigt det blev så många bilder. Ska man besöka en skyskrapa i New York tycker jag lätt att det är TOTR!! Låter faktiskt bilderna tala för sig själv ♥
Alltså hahah, vilken bild... Jag såg framför mig den perfekta bilden på mig och mamma uppe i Top of the Rock, jag bad två olika personer fota oss men  det blev bara sämre och sämre. Fokusen var ju helt ute och cyklade, det blåste så mycket så man ser inte mitt ansikt på en enda bild :-) Detta blev alltså den "bästa" bilden, då kan ni tänka er hur de andra såg ut haha. 
 
Absolut en av de roligaste sakerna vi upplevde under veckan i New York, in love with Top of the Rock. 



19.01 en söndag i november

En bra helg börjar lida mot sitt slut. Jag har verkligen tagit det extremt lugnt i helgen. I onsdags var jag förresten på after work med ett par kollegor, vi åt middag på stan vilket var verkligen trevligt. Jag åt anka, det är verkligen bland det godaste vi har här i världen 🤤 

Igår började dagen med lunchbuffé på stan, Jack, min bror, hans kompis och hans dotter var också där så det blev en väldigt trevlig stund och god mat. Man tackar ju inte nej till det va. Sedan julpyntade jag lite, tittade på film och tv. Behövde verkligen en lugn lördag. Idag har jag jobbat några timmar och sett klart en julfilm. 
(null)
Betygen ska sättas om drygt två veckor och jag börjar känna stress inför det. Tycker alltid att betygen är ett rejält stressmoment vilket leder till oro och då sätter min ångest igång ännu mer. Ska försöka vara systematisk, ta en sak i taget och försöka att inte stressa. 

På torsdag är det studiedag, eleverna är lediga och vi också för det är en inarbetad dag. Ser såå fram emot en ledig torsdag, det är min stressigaste dag på jobbet så jag blev överlycklig. Ska sova ut, titta på en massa serier och på kvällen ska jag till Kristianstad för att gå på bio, ska se en julfilm och sedan äta på Steakhouse. Kommer bli en toppendag! 

Håll utkik efter ett shoppinginlägg imorgon, lovade ett par av er att visa allt jag köpt på Väla. Ha en fin kväll <3



New York, mer från Top of the Rock

Tog så många bilder uppe i Top of the Rock att jag måste dela med mig av dessa också. 
Verkligen must do på ens bucket list om ni frågar mig!! Så glad att jag besökt Top of the Rock. 



4 år

Låt oss tillägna detta inlägg mitt hår. Ni som använder Snapchat vet att det kommer upp minnen från just dagens datum om det finns några sparade. För några dagar sedan kom denna bilden upp som minne, den är 4 år gammal. 
(null)
MITT HÅR?! Ser ni hur sjukt tunt det var? Och kort? Jag hade för tusan knappt något hår, får typ panik av att se bilden. Här hade jag tappat typ 4/5 av mitt hår. När jag gick på högstadiet hade jag jättelångt och fint hår, sedan förstördes det riktigt mycket av att jag började färga allt mer och oftare. Att jag färgade brunt för några år sedan men snabbt ville gå tillbaka till blont förstörde håret totalt. Jag var så ledsen, trodde aldrig att jag skulle bli nöjd med mitt hår igen. 
(null)
Idag, 4 år senare ser mitt hår ut såhär. Så mycket längre, starkare och friskare! Det enda jag gjort är att jag nu klipper mig ett par gånger om året, cirka tre och slingar endast håret ungefär var 7-8 månad. 
(null)
Jag tänker aldrig mer förstöra mitt hår sådär igen, just nu älskar jag mitt hår. Dock ser ni att utväxten är brutal, ska till frisören nästa vecka och då blir det både klipp och färg. 



Fredag loooove

Freeeedag <3

På torsdagar slutar jag min sista lektion kl 15.30, klockan 15.20 tittar vi ut genom fönstret och det är kolsvart, alltså vaaa? :-( Vi blev alla så deppiga... Blir verkligen extra trött av mörkret. 
(null)
En liten tupplur hade passat fint mitt i rättningen, nej men hade jag haft en säng på jobbet hade jag lätt somnat haha. 

Idag åkte jag från jobbet kl 15.30, extremt tidigt för att vara mig men skulle byta till vinterdäck så var tvungen. Så skönt att redan vara hemma strax efter 16 en fredag, ska faktiskt försöka gå hem vid den tiden varje fredag nu några veckor framöver. Har kollat ikapp alla avsnitt av Unexpected i eftermiddag, verkligen så bra! 
(null)
Nu är det helg vilket är superskönt. Jag har inga planer för imorgon så ska bara sova länge, vila och titta på tv. Denna veckan har varit tuff, migrän varje dag och en enorm trötthet. Ska bli skönt med många timmars sömn i natt. Har ni några planer för helgen? Till me! 

Förresten, "Hannah" om du nu ens heter det: jag tänker inte ens lägga ner min tid och energi på att svara på dina patetisk kommentarer. Vill du sprida hat får du hitta andra kanaler för det för, på min blogg får hat och haters ingen plats! Fler än jag som hatar när folk börjar med "Inget illa menar MEN", man bara please shut up :-) 



21.37

Heej 💗 

Ännu en jobbvecka börjar närma sig sitt slut, det var nyss fredag? Var ju precis på fest och nu har det redan gått en vecka, alltså vad är det som hääänder? 
(null)
Nu till något helt annat. Jag slutade ju med mina p piller för ett par dagar sedan för att jag mådde riktigt kasst efter tabletterna men hallå, får man mens då?? Min mens slutade för 5 dagar sedan men nu blöder jag igen, liksom va? Jag har lika mycket mensvärk som vid en vanlig mens så förstår inte. What is this 😫

Imorgon ska jag byta till vinterdäck efter jobbet, ännu en utgift. Pengarna bara försvinner... 



Q/A

Jag hänger på Madeleines bloggutmaning i november här. Jag valde ut de frågor jag kände för att svara på, tar resten av frågorna i bloggutmaningen om någon vecka. 
 
Ett par veckor kvar till första advent, har du börjat förbereda inför julen? 
Ja! Faktiskt tidigare än någonsin. Jag älskar ju ALLT som har med julen att göra. Har köpt en del nytt julpynt i år så det står redan framme. Längtar till första december, då ska julpyntet fram och julmusik kommer toppa min Spotify varje dag fram till jul :-) Dock har jag inte köpt en enda julklapp än, lite stressad över det. 
November är en mörk månad, när går solen upp och ner hos dig? 
Alldeles för tidigt. Jag hatar att det blir mörkt så fort! Blir helt deppig och nedstämd. Ibland är det fortfarande mörkt när jag kör till jobbet 7.30 och det är i princip kolsvart varje gång jag åker hem från jobbet. Depp :( På väder appen i min iPhone står det att solen går upp 7.50 och går ner 15.47, ohhh my. 
 
Mitt bästa tips för att överleva i höstmörkret. 
Ljus, värmefilt/kudde, musik, en bra bok och film.
 
Sådär är jag i trafiken...
Otålig som bara den! Ingen god egenskap men jag stör mig sååååå på människor som kör saktare än vad hastighetsgränsen anger. Man bara please??
Köper eller stickar du vantar och mössor? 
Jag gillade aldrig syslöjd i skolan och stickade bara när läraren tvingade mig haha! Hade aldrig gjort det på min fritid, så himla tråkigt. Jag köper, lätt. 
 
Hur transporterar du dig dit du vill? 
Kör bil. 
 
Det gör riktigt ont att...
Ha migrän, ta botoxsprutor och alla andra sprutor jag tar. Nålar är blää. 
 
En dag ska jag...
Åka till Aruba! Min drömresa som aldrig verkar slå in för det är så dyrt... men inom ett par år!
Idag får äldre och personer i riskgrupp vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Kommer du att vaccinera dig? 
I och med att jag tillhör riskgruppen (diabetiker) kommer jag självklart att vaccinera mig. Jag har gjort det under de senaste åren, ska faktiskt vaccinera mig imorgon. 
 



21.21

Hoppas ni haft en bra helg ❤️ min har inte varit bra men jag lever i alla fall. Imorgon måste jag sluta jobbet tidigare för ska till sjukhuset i Kristianstad och få botoxsprutor. Det har redan gått mer än 10 veckor och jag mår sämre än jag gjort på väldigt länge. Hade som sagt en bra period i september (inte mått så bra med migränen sedan år 2011) men hela oktober och november har jag mått skit dygnet runt. Jag är inte taggad på själva sprutorna, det är 37 sprutor i huvud, axlar och nacke och gör skitont men jag känner att jag behöver botox nu, nu! 
(null)
Jag slutade förresten ta mina p piller igår, mådde riktigt kasst och kände inte igen mig själv. Kände bara att jag nådde botten vilket var extremt obehagligt. Då har jag hellre mens och lider varje månad av det & mensvärk än att få upp tankar om livet ens är värt att leva. Nej p piller är nog inte min grej, är rätt anti mot hormoner också. Tar redan tillräckligt mycket medicin och ingen medicin är fasen bra mot kroppen. Hörs imorgon, min neurolog säger alltid att han plågar mig i 40 min vilket han verkligen gör, tur för mig att han är så grymt duktig på sitt jobb! Hade inte låtit någon annan sticka mig med 37 sprutor :-)



Back to the ’20s

Här kommer ett helt gäng med bilder från gårdagens 20 tals fest med mina kollegor. Vi var hemma hos en kollega och hennes uterum var såå fint och mysigt! De hade verkligen förberett hur fint som helst och allting var väldigt bra uppstyrt. 
(null)
Redo för fest! 
(null)
(null)
När vi kom dit blev det obligatoriskt foto med ramen. Mina fina kollegor Jesper och Lynn på bilden. 
(null)
Vi hade alla blivit tilldelade en roll som vi skulle spela under kvällen. Storyn var om Viktor teaterdirektören och alla i hans närhet. Jag blev mördaren, wooop wooop! Det var ingen beredd på haha. Jag har aldrig tyckt om att spela teater och är ganska tillbakadragen av mig så jag hade liiite svårt att ta plats och gå in i rollen men mina kollegor gjorde det desto bättre :-) 
(null)
Det bjöds på trerätters. 
(null)

(null)
Meeen vilket gäng!! <3
(null)

(null)
Tre av mina härliga kollegor. 
(null)

(null)

(null)
Kvällen bjöd även på 20 tals musik, en massa dans och skratt. Jag åkte hem vid 23, helt slut och idag har jag ungefär 0 energi kvar. Väldigt trevlig kväll! Tack :-) 





Psykisk ohälsa

Hej på er! ♥
Så skönt med lördag. Jag ska bara vara hemma hela dagen, orkar tyvärr inte hitta på något. Den senaste veckan men framför allt dagarna har varit superjobbiga för mig. Ni som hänger med här vet ju att jag inte mått bra det senaste året, jag har blivit diagnostiserad med utmattningssyndrom och det är hur jobbigt som helst. Dock börjar jag bli rejält orolig över att det inte bara är det, jag mår allt sämre och det kan inte bara bero på att jag har jobbat för mycket. Jag känner mig hela tiden nedstämd, orolig, har ångest, jobbiga tankar, sover dåligt, ingen energi, sämre aptit osv. För några månder sedan sa min KBT terapeut att jag har en lätt depression, nu tror jag tyvärr att den övergått i medel eller svår. Jag ska ta upp det med honom på tisdag när jag har nästa samtal. Jag vet inte om det kan ha koppling till p pillerna jag började ta i måndags, en av biverkningarna där är nedstämdhet. 
Tankarna och måendet är det absolut värsta. Tankarna håller på att göra mig galen. 
 
Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle drabbas av psykisk ohälsa, det var något jag läste om överallt men aldrig reflekterade djupare över. Nu är jag här själv och jag har ingen aning hur jag ska ta mig ut härifrån. Hur går vardagen ihop med psykisk ohälsa? Var ska jag börja? Jag vill inte må såhär. Lider ni själva av psykisk ohälsa? Dela gärna med er om ni känner att det känns okej för er. 
Första bilden med självmordstankar eller försök har jag tack och lov inte upplevt <3 Alla de andra bilderna sammanfattar mitt liv i nuläget väldigt, väldigt väl. 
 
Ta hand om er ♥
 



20 tals fest

Ikväll är det fest! Det är 20 tals tema hos en av mina kollegor från jobbet. Har ingen aning om vilka eller hur många som kommer men det ska bli roligt! Jag gillar inte att klä ut mig men har faktiskt köpt en del 20 tals accessoarer så känner mig redo för ikväll. 
(null)
Mina kollegor har gått all in! Vi har alla blivit tilldelade en roll på teatern, min roll som Denise Folkesson känns faktiskt ganska mycket som jag. Beskrivning mitt i prick :-) Ska bli spännande att se vad kvällen har att bjuda på. 
(null)

(null)
Kommer köra på mycket smycken, fjäder på huvudet, diamanthalsband och cigarettpinne. Typiskt 20 tal. 



VÄRLDSDIABETESDAGEN

IKVÄLL ÄR DET DIABETESGALAN PÅ TV3 KL 20.00, SNÄLLA KOLLA! EN ÖKAD KUNSKAP I SAMHÄLLET OM DIABETES KAN RÄDDA LIV. Jag förbereder mig på många tårar under kvällen, det blir alltid otroligt känslosamt. Idag är det världsdiabetesdagen, en dag som känns lite extra i hjärtat för oss diabetiker. Det är så otroligt viktigt att diabetes uppmärksammas mer i samhället, kunskap om diabetes kan rädda liv. 
Om en diabetiker svimmar pga lågt blodsocker och hamnar i koma och då får INSULIN i och med att de flesta förknippar diabetes med sprutor kommer den här personen att dö. Får jag insulin i kroppen när jag har lågt blodsocker dör jag. Det är då SOCKER som gäller och INTE insulin. Så viktigt. 
 
Att leva med diabetes går inte riktigt att beskriva för en frisk person. Det är en sjukdom som inte syns utåt, jag kan fortfarande spela den där glada tjejen och lägga in ett eller två leenden medan jag inombords ibland håller på att gå sönder. Ibland vill jag bara skrika och gråta, FÖRSTÅR NI INTE HUR JAG MÅR?! Förstår ni vad som händer i min kropp dygnet runt? Nej för hur kan man förstå, jag hade inte heller förstått om jag inte vore drabbad. Diabetes är ett heltidsjobb som man inte kan säga upp sig från. Jag vill bara vara som alla andra. Jag vill bara dra iväg utan att planera en massa, utan att hela tiden prioritera diabetesen. Jag vill bara få en natts god sömn utan att vakna och direkt tänka på min diabetes. Jag har inte sovit mig igenom en hel natt sedan i december år 2004, då jag fick diabetes. 
 
Det som är det absolut jobbigaste med att ha diabetes typ 1 är att kroppen lever sitt egna liv. Jag kan äta exakt samma två dagar i rad och ena dagen ser ut såhär med en nästintill perfekt blodsockerkurva (det är jäkligt svårt att få till och det är sällan dagar ser ut såhär)
Medan nästa dag helt plötsligt kan se ut såhär
Var finns logiken? Ingenstans för det är kroppen som styr det mesta, inte jag. Blev jag stressad? Sov jag dåligt? Mens? Förkylning? Irritation? För lite mat? För många timmar utan mat? För mycket träning? För lite träning? Ja det är bara ett par av alla hundratals faktorer som spelar in. Blodsockret är det sista jag tänker på innan jag somnar varje kväll. Hur kommer natten att bli? Kommer det ligga stabilt eller högt? Hur mycket insulin vågar jag ta? Risken att jag hamnar i insulinkoma och aldrig vaknar igen finns varje gång jag går och lägger mig, inte konstigt att psyket bryts ner mer och mer för varje dag som går. 
 
Jag önskar bara att jag kunde få känna på hur det är att vara frisk en eller två dagar, få känna den där friheten som friska människor tar för givet. 24 timmar utan att behöva tänka på diabetesen, en av mina största drömmar. 
I skrivande stund ligger blodsockret på 16, det har varit perfekt hela dagen men när jag kom hem från jobbet steg det och det har bara fortsatt i den riktningen. Jag ska nu gå och ta insulin för att förhoppningsvis snart må lite bättre. 
 
Jag är lycklig lottad att jag brukar känna av mina låga blodsockervärden. Jag vet diabetiker som har krampat och behövt åka ambulans ett flertal gånger. Jag har under mina 15 år med diabetes inte svimmat en enda gång. En gång var jag otroligt nära, det var när jag precis fått diagnosen och när jag låg på sjukhuset två veckor. Då skickade de iväg mig till gymmet, blodsockret rasade rakt ner och jag kunde inte stå upp i hissen tillbaka till avdelningen. Ett annat hemskt minne är också från sjukhuset. Personalen väckte mig mitt i natten och sa att jag har väldigt lågt blodsocker och måste äta dextrosol för att höja det. Jag kunde verkligen inte få ner dextrosolen då, det var så äckligt och jag var så less på allting som hade med min nya sjukdom att göra att det helt enkelt inte gick svälja dextrosolen. Jag satt i drygt en timme i sjukhussängen med mamma på ena sidan och sjukhuspersonalen på andra medan tårarna rann nerför kinderna. Jag bara grät och grät, där och då kände jag bara att jag kommer inte orka leva mitt liv såhär. Som tur är har min mamma alltid stöttat mig, hon har sedan dag 1 varit mitt stöd. Trots det känner jag mig ensam rätt ofta när det gäller min diabetes, det är ingen som förstår på riktigt för hur kan man när man själv inte är drabbad? 
 
Jag ser verkligen fram emot galan ikväll, snälla titta du också! 20.00 på TV3. Varje krona som skänks ikväll är guld värd. 
 
 



Tisdag

(null)
Hej från en trött tjej! 

Idag drog de nationella proven i svenska igång och det tar verkligen död på hjärnan. Dock har det gått bra, jag kommer ihåg att jag tyckte de muntliga nationella proven var sjuuukt svåra att bedöma första året men förra året lossnade det en del och nu är det tredje gången jag bedömer nationella och det känns plötsligt inte svårt längre. Jag är förberedd till tusen (som alltid) och har gjort egna matriser utifrån bedömningsmallen som jag tar hjälp av under bedömningen. Organiserad tjej här ja :-) nej men allting går så mycket bättre för mig när jag är organiserad och allting är perfekt. Inte bra att vara så som människa egentligen för det är sådant som bränner ut en människa men det är svårt att ändra på. 

Imorgon och på torsdag forsätter NP. Imorgon är det dags för den 9an som jag undervisar så det ska bli väldigt roligt att lyssna på deras diskussioner, jag vet att de kommer klara det toppen! 

Annars då? Fixade mina fransar och bryn idag efter jobbet, om det är något jag önskar mig i julklapp så är det presentkort där jag gör fransar för jag blir smått ruinerad varje gång 😩 någon som vill ge mig en julklapp? Tas tacksamt emot ;-) Började ta p piller igår, tack för era kommentarer förresten. Det är för tidigt att säga hur jag mår efter dem, har mått illa hela natten och dagen men det kan lika gärna vara migränen för jag mår illa i princip varje dag. Återkommer med utvärdering. 



Tjejsnack

Okej girls, dags för lite tjejsnack! Tar någon av er p piller eller minipiller? Jag vill verkligen bli av med min mens, har så stora problem i samband med mensen. Migränen blir sjukt illa, blodsockret lever sitt egna liv och jag har så äckligt ont i magen de första dagarna av mensen, sjukaste mensvärken och sjukaste kramperna. Jag ser verkligen inget positivt med att ha mens. När jag var hos gynekologen sist pratade vi om detta och hon skrev ut minipillerna Vinelle. Är det någon av er som har tagit dessa? Behöver alla råd!! Är orolig att börja med p piller av något slag just pga ökad risk för bröstcancer vilket skrämmer mig jättemycket. 
 
Om ni äter piller, vilka? Blir ni av med mensen? Jag ville egentligen få p spruta men gyn tyckte inte man ska börja med det i och med att det sitter kvar i kroppen flera månader. Help this girl out, thank u!!
 



Marc Jacobs new in

När jag var på Väla under höstlovet gick jag in på Raglady, såg denna väska från Marc Jacobs och blev helt kääär. Den är så fin, verkligen en av de finaste väskor jag sett. Tanken var absolut inte att köpa den men jag kunde inte glömma hur fin den var så det blev ett köp heheh <3
(null)

(null)

(null)

(null)
De två facken, alla guldiga detaljer och den otroligt fina guldiga loggan gör väskan så himla perfekt. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Otroligt nöjd!! 5299 kr kostade den, så dyr men verkligen värt det. Sorry för bildbomb haha men kunde inte bestämma vilka bilder jag skulle lägga upp 😜



New York, Top of the Rock

Ett besök uppe i Top of the Rock var verkligen en av höjdpunkterna i New York. Det var magiskt att besöka TOTR, utsikten var verkligen magnifik. Jag läste på mycket innan jag åkte om vilken utsiktsplattform som är bäst att besöka och Top of the Rock toppade alla listor. Vi besökte både TOTR och Empire State Building men utan tvekan så är Top of the Rock bäst! Man kan absolut skippa Empire under New York vistelsen för TOTR gjorde mycket större intryck. 
När vi kom ut på plattformen möttes vi av denna utsikt, omg wow säger jag bara! Jag bara stod där och förundrades över hur vackert det var. 
Från Top of the Rock ser man ju Empire State Building vilket gör upplevelsen så häftig. Man ser även Central Park. 
Magiskt <3



Så mycket kärlek

Hej vänner <3

Hur nice är det inte med fredag? Jag var tvungen att åka från jobbet strax efter 15 för hade tid hos kiropraktorn med ryggen kl 15.30 och det var nog väldigt bra för annars hade jag suttit kvar på jobbet och jobbat över till kl 18 utan problem. 
(null)
Denna veckan har varit bra på jobbet! Lektionerna har gått bra och jag har fått så himla mycket beröm av både av flertalet kollegor, elever och vårdnadshavare att jag vet knappt hur jag ska ta det för jag är inte van vid beröm på det sättet. Det är så fint och jag blir så himla glad. Jag är dålig på att bedöma mig själv och vara nöjd med mina prestationer för jag är aldrig nöjd med någonting jag presterar men jag måste faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för jag är jäkligt duktig. Jag har jobbat som lärare i tre år och ändå får jag höra av lärare som jobbat i 30 år att de inte förstår hur jag bär mig åt, det värmer så mycket. Bra jobbat Carro! Jag är engagerad, jag försöker alltid se eleverna för de individuella personer de faktiskt är och bygger upp relationer med hjälp av små, små medel. Idag körde jag just dance på spanska med mina elever, det var galet roligt!! Vi stod alla och dansade till Macarena. En av de roligaste lektionerna i år, underbart att se elevernas glädje. 

På tal om fina ord fick jag detta skickat till mig i somras, det är från en elev som gick ut åk 9 i juni. Det är för tusan nog de finaste orden någon någonsin förmedlat till mig när det gäller jobbet. Detta är den bästa bekräftelsen man kan få som lärare <3 
(null)
Inga ord... Så fint!! 
(null)
Det är så fint att jag valt ut några och satt upp de ovanför mitt skrivbord på jobbet, under tuffa stunder läser jag detta och fylls av energi på nytt. Kolla det i mitten... "Du har inte bara hjälpt mig i skolan utan även i mitt liv, till att bli en bättre människa. För det är jag evigt tacksam". Vad säger man ens? Dessa ord sa min mentorselev som gick ut 9an nu i somras under avslutningsbalen, på scenen framför alla elever och lärare. Gissa om jag fick tårar i ögonen? Kommer aldrig glömma den stunden. Orden kom rakt från en killes tonårshjärta efter drygt två år tillsammans i skolan fem dagar i veckan.  

Nej, att vara lärare är jäkligt tufft och kämpigt men samtidigt så underbart. Hade inte velat byta ut det mot något annat, jag har aldrig velat ha ett jobb där jag känner att jag gör skillnad, att jag betyder något för någon annan och det gör man verkligen som lärare. Det är fantastiskt (och utmanande) att jobba med tonåringar, mestadels fantastiskt :-)

Nu ska jag logga ut från alla jobbtankar och inte tänka på jobb förrän på söndag igen. Sov gott hjärtan. 





23.53

Fredag imorgon, så skönt... Jag ska verkligen vila, vila, vila i helgen för veckan har varit tuff. Jag har jobbat alldeles för mycket och jag är arg på mig själv för det. Jag har haft extremt ont i ryggen de senaste veckorna, kan inte somna om på nätterna för det gör så ont. I måndags var jag hos kiropraktorn och jag ska dit imorgon också, så att han kan knäcka ryggen lite igen. Det tuffaste har dock varit migränen, är inne på 37e dagen med konstant migrän. Jag har så ont när jag vaknar, under dagen, på kvällarna, när jag går och lägger mig och på nätterna. Smärtan dygnet runt tar död på mig, den suger ut minsta lilla ork som finns där och allting känns otroligt hopplöst. Att ha ont är verkligen det värsta som finns i livet, ingenting är rolig då. Idag tog jag migränsprutan igen, var en månad sedan sist men den hjälpte ju inte alls. Förra månaden var dock magisk (hade cirka 9 migrändagar på hela månaden, har inte mått så bra sedan år 2011) så jag förstår inte vad som hände i oktober, läget är sämre än sämst. 
Fan alltså, jävla huvud. Hade gjort allt för att bara få må bra igen. Förutom allt detta är läget bra, eller ja det finns inte så mycket i mitt liv utöver mina bekymmer men men. Som det står på min tatuering, Be storng girl men det är för tusan svårt, riktigt svårt. 
 



20.58

Var man sugen på jobb imorse eller när alarmet ringde? Nej, nej. Det tog flera sekunder innan jag förstod att det var måndag och inte längre lov. Trött deluxe! 
(null)
Det har varit en väldigt seg dag idag. Ibland har man riktigt bra dagar på jobbet som lärare där allt flyter på och ibland lite mindre bra. Hoppas morgondagen blir lite roligare :-) Tänkte kolla på Masterchef nu, mamma älskar det så vi ser alltid det och sedan Bachelor, bästa med hösten ju! 
(null)
Invigde min nya tröja idag som jag köpte på Väla, hur snyggt med vida ärmar? Älskar det! Satte upp luggen med den nya klämman också, hur söt som helst. 



Sunday not so funday

Då var lovet slut och det är back to work imorgon. Känner mig faktiskt inte riktigt redo. Jag hade behövt återhämtning i form av minst 20 lediga veckor för att kanske komma lite back on track igen. Nästa vecka är det nationella prov i svenska vilket kommer bli sjukt tufft. Bävar inför det. Så är det som lärare, är det inte utvecklingssamtal så är det föräldramöte eller nationella prov. Alltid något extra, varje vecka... Det ska bli roligt att träffa mina fina elever igen i alla fall! 
(null)
Jag har haft ett bra lov! Häng med Alexandra, restaurangbesök, spelkväll, shopping på Väla och sedan har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. 

Idag har jag jobbat hela dagen. Fått en del gjort så det är skönt. Ha en fin start på veckan imorgon <3



New Yorks baksidor

Många pratar väldigt gott om New York och framställer NY som en drömstad. New York är superhäftigt och ett ställe jag tycker att alla borde besöka någongång i sitt liv för det är verkligen ett minne för livet. Dock pratas det inte om New Yorks baksidor speciellt ofta. Allt är inte glamouröst och fantastiskt. 
 
New Yorks gator är smutsiga. New York är verkligen inte en ren stad, gator och trottoarer är smutsiga och det är överlag ganska skräpigt. Det är en stor skillnad från Singapore t.ex. 
 
Det står stora svarta sopsäckar utanför alla restauranger. Detta är en sak jag tyckte var hemsk! I New York sätter alla restauranger ut sina stora sopsäckar precis utanför restaurangen och sedan kommer sopbilen och hämtar upp dessa. Det innebär att när man gick runt på gatorna behövde man gå förbi långa rader av stinkande sopor. Jätteofräscht, jag hade väldigt svårt för detta. 
Många är missbrukare. Under min vecka i New York blev det väldigt tydligt att det tyvärr finns väldigt många missbrukare i New York. Jag stötte på flera personer som var höga och troligtvis hade tagit massvis med droger. En kille gick rundor och skrek FUCK YOU!!! till alla på stan runt omkring honom. På kvällarna gick det runt många skumma typer som garanterat går på droger. 
 
Fattigdomen är väldigt framträdande. Hemlösa personer är tyvärr en vanligt förekommande syn i New York. Jag har varit i en hel del storstäder men aldrig sett så många hemlösa personer som i NY. Både män och kvinnor, unga som gamla. Det satt hemlösa i gathörnen och det låg även hemlösa utanför butiker. Utanför en affär vid Union Square låg en kvinna på marken, det var en fruktansvärd syn. Hon låg där helt orörlig och jag undrade om hon var död eller levande. Utsattheten är enorm, jag bara såg framför mig hur någon går fram och sparkar på henne - det händer ju och det är fruktansvärt. Läste för några dagar sedan att flera hemlösa personer i New York blev mördade på Manhattan, tydligen av en annan hemlös man. Det gör ont i hjärtat. Jag kan inte låta bli att undra över var det gick fel, hur har dessa människors barndom och tidigare liv sett ut? Vad har lett fram till att de sover på gatan och inte har något hem? 
Många skumma typer. Framför allt på kvällarna gick det runt många skumma typer på gatorna. Ni vet personer som man tar en omväg ifrån, bara för att inte gå förbi. Jag kände obehag en hel del gånger. Inte rädsla men obehag. 
 
New York är extremt crowded. Jag vet inte om vi var där vid fel tidpunkt men GUUUUD vad folk! Jag vet att det är turister i New York året om man detta var crazy. Ofta var det svårt att ta sig fram på gatorna för att det bara vällde fram människor åt alla olika håll och kanter. Paniken. 
New York är den dyraste staden jag någonsin besökt. Alltså hallå?! Jag är fortfarande i chock över hur dyrt det är i New York. Jag var beredd på att det skulle vara lite dyrare än i Sverige men priserna i New York gjorde mig gråtfärdig. Dollarna står tyvärr hur dåligt som helst just nu. Priserna på alla restauranger och caféer var galna. En liten bit cheescake kostar 140 kr, say what? En vanlig middag för mig och mamma gick på minst 800-1000 kr varje kväll, och då var det ingenting speciellt! Bara vatten, en juice, två huvudrätter och ibland någon liten efterrätt. Taxes och dricks gör att det blir extremt mycket dyrare än i Sverige. I USA måste man ju ge dricks, och det ligger på mellan 15-25%, är notan då redan dyr i sig så blir det mycket pengar i dricks...
 
Det är svårt att hitta bra matställen. Detta blev jag så förvånad över. Jag såg framför mig det ena amerikanska pannkaksstället efter det andra men alltså nej? Jag hittade inte ett enda ställe som serverade amerikanska pannkakor eller våfflor. Man kan ju tänka sig att det finns hundratals caféer i New York men det enda man i princip kan hitta är Starbucks vilket jag avskyr. Vi gick och gick och gick men hittade inget mysigt café men goda desserter. Likadant med matställen, pizzerior och diners fanns det sjukt många av, men jag gillar inte diners. Ni vet ett sådant hak med kalla, hårda träbänkar där man äter snabbt och drar därifrån. Var jättesvårt att hitta bra restauranger tycker jag. 
Lite overrated shopping. Jag trodde att shoppingen skulle vara grymmare än grymmast i New York men jag blev inte jätteimponerad. Det var svårt att hitta kläder i budgetaffärerna, mest bara konstiga plagg där. Det fanns ju en hel del märkeskläder men även väldigt mycket skit i outletsen som säljer märkeskläder billigt, man behövde liksom leta igenom 500 plagg för att kanske hitta ett och innan jag gjorde det var jag redan helt slut haha! Köpte en del snyggt i NY men trodde absolut att jag skulle shoppa mer. 
 
Ni som varit i New York, vad tycker ni? Är allt sådär perfekt eller ser ni också baksidor? 



Julkänslor

Idag har det varit en lite tuff dag. Att vara utbränd är som att balansera på en lina dygnet runt. Så fort det tippar över lite känns allting otroligt jobbigt. Hur mycket jag än sover är jag alltid trött. Har verkligen sovit många timmar nu under lovet men är lika trött som jag var i början av veckan. Min psykolog säger att jag kommer få tillbaka både energin och glädjen men jag undrar när... Har mått såhär sedan i juli vilket jag redan tycker är alldeles för länge.  
(null)
Hur som helst körde jag och mamma förbi City Gross och först orkade jag inte ens följa med in men det gjorde jag och jag fastnade vid julsakerna. Jag älskar ju allt som har med julen att göra och jag blev så glad över att gå runt bland allt julpynt. En sådan liten sak men det gjorde mig innerligt glad. 
(null)

(null)

(null)
Alltsååå, någon som vill köpa denna gigantiska tomte åt mig? <3 hur söt? 
(null)
Så himla fin ljusstake, denna köpte vi :-)
(null)

(null)
Köpte denna söta tomte, älskar!! Ni ska få se hur jag pyntade i mitt rum lite senare, varför inte sätta upp det nyinköpta pyntet redan nu liksom? :-)