slide show

Polen day 3

(null)
 
(null)
Igår hade jag och mamma en mor- och dotter dag här i Polen efter att jag varit på laserkliniken. Vi var i det största köpcentret, shoppade lite och fikade - godaste fikan som finns, bara kolla på bilden; man blir ju gråtfärdig 😭🤩
(null)
 
(null)
På kvällen åkte vi och hämtade Jack och brorsan som hade varit på sitt håll under dagen och så åkte vi och åt, KFC och kebab - älskar!! 
 



Hey

(null)
Meeen gullemorfar <3
 
Han glömmer hela tiden vem jag är :( När han ser mig kommer han ihåg mig men när han varken ser eller hör mig utan bara hör mitt namn då kopplar han inte vem det är. Älskar honom supermycket ändåååå <3 
 
Lasern igår gick bra! Läkaren var verkligen duktig och professionell och han övertalade mig att göra mer än vad jag hade tänkt. Jag hade en ganska stor leverfläck på pannan som jag länge velat ta bort men varit rädd för att det ska göra ont, han tyckte vi skulle ta den direkt och även en leverfläck på halsen. Jag fick bedövning (sprutan i halsen var bara så sjukt obehaglig, fyfan) och sedan skar han bort leverfläckarna. Blodkärlet under ögat tog han också bort, inte med laser dock utan med några nålar och därefter laserbehandlade han mitt ben, hade några ådror där, laser gjorde svinont - tyckte det var värre smärta än när jag gjorde min tatuering. Nu kommer det ta cirka tre veckor innan jag ser skillnad på benet och jag ska försöka att inte gå så mycket under dessa veckor så att det ska läka fint. Som ni ser på bilden är det rött och svullet just nu, både under ögat och i pannan men det kommer att gå bort sedan när det läker. Är väldigt spänd på att se resultatet :-) 
 
Just nu är mamma och brorsan på kyrkogården och hälsar på mormor, jag stannade hemma med Jack. Strax ska vi till Galaxy igen och shoppa en sista gång plus fika. Imorgon åker vi hem till Sverige!



Måndag i Polen

God morgon! 
(null)
Idag ska jag iväg på laser. Jag ska lasra bort det röda blodkärlet under ögat och även kolla på benet, har några ådror jag verkligen skulle vilja lasra bort där för jag mår dåligt över de men vi får se om de kan fixa det idag också eller inte. 
 
Sedan ska jag och mamma till Kaskada, det största köpcentret i Szczecin. Jag är verkligen taggad på att köpa kläder! Hittat en hel del annat men inte mycket kläder alls, igår köpte jag ingenting alls i klädväg, besviken tjej. Hoppas att dagens shoppingrunda lever upp till mina förväntningar. 



Middag på Pizza Hut

Igår åt vi middag på Pizza Hut, jag bara ääälskar deras mat! Finns inte lika god pizza någon annanstans. Den är med tjock botten vilket gör den så god. 
(null)

(null)

(null)
Började med vitlöksbröd med ost till förrätt, sedan pasta med ost (beställer alltid en specialare, älskar!!) och till slut den magiska pizzan. Kan ju säga att jag var lagom mätt, dock åt jag bara tre bitar och tog med mig resten hem. 
(null)
Största busungen i Polen.. Hoppas på en lugnare Jack idag 😬



Shopaholic #2

(null)

(null)

(null)
Hur fin jacka? Har länge velat ha en sådan och den är verkligen hur mysig som helst. Nöjd med mitt köp! 



Polen day 1

Jag är heeeelt slut, ojoj vad det tar på krafterna att vara på resande fot. 
(null)

(null)
Innan vi åkte till morfar var vi några timmar på Ster som är ett av de mindre köpcentrerna här i Szczecin. Vi åt KFC - älskar!!, gick runt i några affärer och avslutade med fika innan vi åkte till morfar. Såå kul att träffa honom igen, fina morfar <3 
(null)
Väl hemma tog vi det lugnt några timmar, jag satt mest och frös. Fy tusan vad kallt det är i morfars hus under hösten och vintern! Jag har på mig mina varmaste "hemmakläder" men fryser ändå ihjäl.. 
(null)

Sedan åkte vi vidare till ett annat köpcentrum. Där åt vi glass, Jack kramades med en giraff och jag shoppade lite. Kolla bröllopstårtan, wow! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi avslutade dagen med att äta middag på Galaxy, mer om det sedan. Galaxy är favoriten av alla köpcentrum som finns här i Szczecin, det är här vi ska spendera hela dagen idag. 



Shopaholic #1

I Polen är det såklart standard att shoppa 😜
(null)

(null)

(null)
Köpte denna body, det är så skönt med bodys (förutom när man ska på toa för då behöver man ta av sig hela haha!). Den är från New Yorker. Tycker verkligen om kjolen också men den var alldeles för kort så blev bara bodyn. 
(null)
Köpte också denna tröja, tänkte matcha den till min kjol med liknande knappar och strumpbyxor, då behöver jag inte vänta till sommaren med att använda outfiten :-) 
(null)

(null)
Finns det något hemskare än vinterskor?? Jag tycker typ alla är sjukt fula och har alltid extremt svårt att hitta vinterskor som jag tycker om. Dessa från Fila var ändå de minst fula av alla jag hittade.. Är faktiskt väldigt nöjd! 
(null)
Klädrulle och en telefonhållare. 

Köpte också en väldigt snygg jacka, visar imorgon! NU ska jag sova, helt dööööd.. 



Hej från Polen

Hej från Polen! Vi kom precis fram. Resan var rätt tuff, igår när vi körde till Ystad var det kolsvart ute och så regnade det heeela vägen, trodde aldrig vi skulle komma fram.. På båten gungade det rejält och jag blev sjösjuk som vanligt, sov rätt dåligt (finns det någon som ens sover bra på en färja??). Vi var framme kl 06.45 och sedan körde vi mot Szczecin. 
(null)
Morfar håller antagligen precis på att vakna så vi har stannat till i ett köpcentrum där vi ska äta, jag tror även jag kikar in i någon affär för shopaholicen inom mig har väldigt svårt att gå runt utan att kika i affärer :-) Sedan ska vi vidare till morfar, har saknat honom så <3
(null) (null) 
(null)
Gårdagens middag på båten. Mamma åt pumpasoppa, till huvudrätt åt vi kyckling med rotfrukter och till dessert delade jag och mamma på en marängtårta med en supergod sur sås till. 
(null)

(null)
Okej, lagom sliten tjej på bilden, det var längesen jag var så trött som igår. 

Ha en fin dag <3 





Mot Polen

Idag åker vi på vår första semester ihop.  (null)
Detta var den allra första bilden jag fick på Jack, det var i maj 2013 och han hade precis blivit född. Här var jag fortfarande ovetande om hur mycket denna lilla killen skulle komma att betyda för mig. 
(null)
En av de absolut första bilderna jag tog på Jack. 
(null)
Här ser vi världens stoltaste faster, här höll jag Jack första gången någonsin <3
(null)

(null)

(null)
Sedan den dagen växte min kärlek för detta underbara liv varje dag och gör det fortfarande <3
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi har ett speciellt band och kommer alltid att ha, Jack kommer för evigt vara en av de absolut viktigaste människorna i mitt liv. Det har varit såå kul att se honom växa upp och följa hans utveckling, från en liten bebis till en genuint snäll och intelligent liten kille som snart börjar skolan!  (null)
Senaste bilden på oss, jämför denna med den första. Herregud, killen kommer snart att växa om mig. 

Det ska bli väldigt kul att visa Jack mitt andra hemland, Polen - som jag besökt varje år sedan jag föddes. Jag hoppas och tror att vi kommer få ett par jättebra dagar. 

Vi åker idag, färjan går sent på kvällen & vi är framme i Polen tidigt imorgon. Vi åker hem igen på onsdag. Nu börjar höstlovet, ojoj vad jag är värd detta lov efter ett par hektiska månader på jobbet. Internet är ju gratis i EU nu så jag kommer kunna blogga utan problem. Vi hörs i Polen 🇵🇱



Hello Wednesday

(null)
Hola! 

Idag hade vi temadag, det var jobbigare än en hel dag med lektioner, man blir dödstrött. Imorgon är det vanliga lektioner igen och sedan är det fredag och loooov! På fredag ska Jack följa med mig till jobbet, kommer ju vara sötaste sällskapet någonsin, han ska få sitta med under mina lektioner och se faster Caroline in action haha <3 På kvällen åker hela familjen till Polen, ska bli så galet skönt att byta miljö och komma bort lite. Jack är väääldigt taggad och min bror har inte träffat morfar på jag vet inte hur många år så det kommer bli väldigt kul. 

Förresten, älskar min nya ögonbrynsprodukt från Lumene, fick den i adventskalendern och den har blivit en favorit. 

Nu ska jag kolla på Halv åtta hos mig, mysigt vardagsprogram, sedan ska jag fixa lite inför jobbet och därefter sova. Vaknade med halsont idag, kan ju inte bli sjuk innan resan.. Sömn är alltid bästa botemedlet! Puss <3 



Magi

En kväll i Grekland gav jag mig ut på en liten fotorunda runt hotellområdet, jag lyckades pricka in solnedgången i exakt rätt stund och det var helt galet vackert. 
Alltså åhhh, blir så glad av dessa bilder. Det enda som hördes var syrorna, helt magiskt lugnt. På bild nummer tre ser ni vår "casa", alltså huset där vi bodde.
En väldigt enkel outfit, svart klänning från Topshop och skor från Puma. 



Fun day, naaah

(null)
Men hallå världens segaste måndag! Helt galet vad seg denna dag varit, trodde aldrig den skulle ta slut. Jag har en massa att rätta nu innan lovet så satt och rättade en bra stund under dagen mellan mina lektioner, det är verkligen den negativa sidan av yrket. Rättningen tar aldrig sluuuut.. 

Nej, tråkigaste dagen på länge. Har verkligen inte hänt en enda rolig sak på hela dagen, wow så kul. Efter jobbet åkte jag till kiropraktorn som knäckte min rygg, så jäkla obehagligt men välbehövligt - min rygg dödar mig. Därefter fick jag sjukaste migränen, får aldrig det efter besök där (ni bara, du har migrän varje dag, jaaaapp). På kvällen kollade jag på Halv åtta hos mig och nu Bachelor. Det var min dag i detaljer, mer än så har verkligen inte hänt. 

God natt på er! <3
(null)






Lumene adventskalender

(null)
 
(null)
Jag kan ju inte vara den enda som varit extremt sugen på en adventskalender i år? Detta är första året jag köpt en adventskalender med annat innehåll än choklad haha.. Det finns hur många som helst att välja mellan men jag valde den från Lumene för jag tycker att priset är helt okej. Jag kunde faktiskt inte hålla mig utan öppnade alla 24 luckor igår.. Har redan hittat ett antal favoriter, ska bli kul att prova på. 
 
Klicka HÄR för att komma direkt till adventskalendern :-) 
 
Inlägget innehåller en adlink.



Harmony

Harmoni för både kropp & själ, underbara Grekland. 



Decor

(null)
 
(null)
Kolla! Jag är väldigt nöjd. I torsdags kom äntligen snickaren och satte upp min vägghylla. Det blev verkligen precis som jag tänkt. 
 
Detta är då i min walk in closet, jag sålde vitrinskåpet som stod här innan för jag tyckte inte om det. Nu står marmorbordet längst ner och Gucci boken på det. Det är här vid spegeln som hänger på väggen som jag fixar mig varje morgon innan jag går till jobbet i och med att alla mina kläder, smycken och accessoarer är i WICen. På vägghyllan har jag min sminkväska från Victoria Secret, två deodoranter, en Thomas Sabo ask där jag har hårsnoddar och klämmor, Burj Khalifa statyetten, en blomma, ett ljus i marmor och min hårborste. Jag vill inte trycka in en massa saker, jag gillar space och när det är stilrent. Detta är allt jag känner jag behöver när jag fixar mig på morgonen. Ovanför hyllan sattes en poster upp, när jag tog bilden var plastet fortfarande på - det är av nu :-)
 
Nu är det bara ett fåtal saker kvar att fixa i min walk in innan jag är helt nöjd och har min drömgarderob. Jag kan visa i ett senare inlägg vad det mer är som ska göras, om ni vill? 
 
Både vägghyllan och postern kommer från Mio.



Hej lördag

Hej på er! 
Så skönt med helg. En jobbvecka kvar och sedan är det höstlov & då åker jag till Polen. Ska bli kul att byta miljö och släppa tankarna på jobbet helt och hållet. Ser verkligen fram emot resan! Jag har inte varit i Polen någon annan årstid förutom på sommaren (som varje år) på typ tio år. 
(null)
Haft fullt upp på jobbet hela veckan (som alla andra veckor), nu är jag dock äntligen klar med alla mina utvecklingssamtal vilket är väldigt skönt! 
(null)
Igår träffade jag Alexandra och vi åt på Crazy Jack, mys! 

Nu ska jag till stan för att möta upp familjen och äta buffé, vi gör det varje lördag 😝 sen är mina planer att ta det lugnt, kolla på serier och Bachelor som jag missat hela veckan. Vad ska ni göra idag?



Tre nyanser av blått

Stranden vid Casa Cook är verkligen en av de bästa jag varit på. Den var endast till för hotellets gäster och det var inga vanliga solstolar utan oerhört sköna bäddar. Ni känner mig vid det här laget och vet att jag älskar stranden, jag slappnar inte av någonstans som vid havet. På denna strand var det verkligen fokus på avslappning och lugn & ro. Jag blir harmonisk i hela kroppen bara jag tänker på det.
Vattnet på Kos var jättefint, turkosblått och underbart varmt - frös aldrig vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Tyvärr var det stenar precis vid strandkanten när man skulle in i vattnet vilket inte är bra för mig som har diabetes, måste minimera sår på fötterna så gott det går. Som tur är fanns här är "brygga" vilket jag använda mig av varje gång. Vågorna var enorma största delen av dagarna!



Hej lördag

Meeeen vad skönt med lördag! Jag ska verkligen se till att njuta ordentligt av dagen. Ska inte alls göra något som har med jobbet att göra utan titta på serier, äta något gott, läsa, rita och bara ta det lugnt. Ska även umgås med min bror. Jag är verkligen såå hemmakär, alldeles för egentligen men jag blir helt matt bara jag tänker på att gå ut, festa och liknande. Det är verkligen ingenting för mig, jag tycker inte det är roligt. 
(null)
Nu ska jag iväg till stan en runda och äta buffé, standard på lördagar :-)



Puma

(null)
Redan fredag imorgon, hur sjukt?! Denna veckan har verkligen fått extremt form. Bara vecka 42 och 43 kvar innan det är höstlov, liksom va? Då ska jag till Polen och jag är väldigt taggad :-)

Morgondagens planer är oklara. Hade varit kul att hitta på någonting men samtidigt är det nog ännu skönare att bara vara hemma. Hur som helst så ska en kille komma hit och hjälpa mig sätta upp min vägghylla, klocka, tavlor och lite annat. 



PUMA X KENZA

(null)
Alltså huuuur fint set?! Det är från Kenzas kollektion från PUMA och jag bara älskar det. Världens mysigaste hoodie och matchande byxor. Såhär har jag gått runt på jobbet idag. 



Visioner, mål & framtidsdrömmar

Ingen kan man ha undgått att jag verkligen älskar mitt jobb som högstadielärare. Jag brinner för mitt yrke, eleverna ger mig så mycket positiv energi och det bästa jag vet är att få se dem utvecklas. Jag kan inte tänka mig att jobba med någonting annat ett långt tag framöver. Dock tycker jag det är otroligt tråkigt att det inte går att "klättra" i läraryrket som man kan i de flesta andra yrken. Jag är en person som älskar att ta mig an utmaningar, jag vill hela tiden utmanas, få ta tag i saker och visa vad jag går för. Det som är så dumt med hur skolväsendet är uppbyggt är att du går in på en ingångslön och that´s it. Löneökningarna som man får är oftast ett skämt. Det har varit diskussioner om att det ska vara möjligt att ta sig an extra uppdrag som lärare och få betalt för dessa, det hade jag älskat! Det enda man kan "klättra" upp till inom läraryrket är att bli rektor och det är ingenting för mig. 
 
Jag ska inte ljuga, livsstilen som jag tycker om är dyr. Jag älskar kläder & shopping och jag älskar att resa. Jag vill inte nöja mig med en solsemester en gång per år och vänta ett helt år innan jag kan åka iväg på semester igen - jag mår så bra när jag får resa. Inredning tycker jag också börjar bli allt roligare och drömmen är att kunna köpa mitt drömhus om några år. En lärarlön räcker inte till det här. Visst är det superskönt att vara ledig från jobbet under sommarlovet men efter ett tag blir jag rastlös, då vill jag ha någonting meningsfullt. Jag är perfektionist och får ett lugn i hela kroppen när saker går enligt plan. Jag älskar att planera och checka av saker jag fått gjort. Jag vet att jag är väldigt duktig på mitt jobb just för att jag aldrig nöjer med mig okej. Ska jag göra någonting så ska det göras bra, det har hela livet varit mitt motto. 
 
 
Jag har under några års tid tänkt i banorna att starta något eget vid sidan om läraryrket. Absolut inte någonting som tar över för jag vill fortsätta jobba som lärare, det är det jag verkligen brinner för men att ha någonting vid sidan om - som dels ger mig glädje och pengar. Ett tag var jag inne på att öppna en affär med barnvagnar och barnkläder och jag och mamma har även varit inne på att öppna ett café. Det är dock inte någonting jag brinner för till 100%, det jag har fått upp ögonen för är eventfixare och framför allt bröllopsfixare eller bröllopskoordinator som det så fint kallas. Att få vara hjärnan bakom ett bröllop känns så himla roligt, att hjälpa brudparet att förverkliga sitt drömbröllop med allt vad det innebär. Att planera, strukturera, komma med idéer och förslag. Jag har under några års tid funderat på en utbildning i Stockholm. Igår när jag googlade fann jag Great weddings academy som är i uppstarten. Det är onlinekurser och därefter blir man diplomerad bröllopskoordinator. Det är Johanna Kajson som är hjärnan bakom detta, hon var Kenzas bröllopskoordinator när hon gifte sig. Hur coolt är det inte att ha Johanna som mentor?! Hon är grymt duktig. Utbildningen är ganska dyr, man får räkna med 20 000 men det känns verkligen som om det är någonting jag vill. Jag vill sätta upp nya mål i livet och inte fastna i hamsterhjulet där alla veckor går på repeat. Jag tänker mig att detta är pengar man får igen sedan när man väl startar upp med jobbet. Jag ska ta och anmäla mig till denna kurs som drar igång i januari. Jag är SÅ taggad och hoppas på att det kommer att motsvara mina förväntningar. 



Hjärtis

Bästa sällskapet, min lilla favorit! 
(null)
Igår hängde jag med min favorit, tog med mig Jack för att äta på Crazy Jack. Vi satt där i närmare två timmar. Det är så häftigt hur fort han utvecklas, herregud jag minns dagen han föddes som om det vore igår. Nu är han en helt egen liten individ, så klok och fantastisk <3 Nu kan man ha konversationer med honom och prata om allt. 
(null)

(null)
Hur fin? 

Jack staplade upp alla sina gubbar och så lekte vi med dem medan vi väntade på maten. 
(null)
Har inte varit på Crazy Jack på evigheter, killen som jobbar där frågade var jag varit för han har inte sett mig på så länge, vadå stammis förut haha! Det var lång väntetid för att få maten men det gjorde ingenting för jag hade ett så bra sällskap. 

Enligt Jack var det såhär roligt att umgås med faster: "från marken upp till stjärnorna", jag sa att jag tyckte från marken upp till universum och då sa han "från under marken till rymden", men lilla älsklingen <3 Hur kan man älska någon så mycket att hjärtat nästan spricker? 

Idag har vi också umgåtts, vi åt buffé på Cats med familjen. Jag var på riktigt dåligt humör idag pga en sak som hänt, kände inte riktigt att jag kunde fokusera på Jack vilket gjorde mig lite ledsen. Familjen gör mig alltid glad, familjen är mitt allt

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt. Kolla på tv, läsa bok och lyssna på musik. Ha en trevlig kväll!