slide show

Game on

Hur sjukt att det redan är fredag imorgon? Lovet har gått galet snabbt och det är bara helgen kvar innan det är jobb igen. Jag ska verkligen ta vara på de sista dagarna och prioritera återhämtning. I tisdags var jag hos min KBT terapeut och han är förvånad över att jag fortfarande orkar jobba, det är jag också ibland. Nej vila står på schemat. I natt sov jag i 13 timmar, tydligen behövde kroppen det och då får det vara helt okej! 

Det var inte det inlägget skulle handla om utan om i måndags :-) efter jobbet åkte jag raka vägen till lokalen här på området för att fixa där innan mina vänner skulle komma över på spelkväll. 
(null)
Jag hade dukat fram en riktig chips och godis buffé, gott! 
(null)
I väntan på my friends <3
(null)
Fina Alexandra var nöjd över sin solcellspowerbank som min vän Katab säljer i sitt UF företag. Jag ska skriva om produkten sen men den är sjukt bra! En powerbank som laddas med hjälp av solljuset, perfekt på tex stranden! Jag hjälper Katab att sälja dessa så om någon av er är sugna så skriv så skickar jag :-) 
(null)
Alexandra, Bengan, Thea och Filip. Vi spelade en massa spel och hade jätteroligt. 
(null)

(null)

(null)
Bra, bra kväll! <3 



En shopaholic på Väla

Meeen så trevlig dag! Kom nyss hem efter en heldag på Väla, det var hur kul som helst. Har inte varit på Väla på flera år, var där rätt ofta när jag pluggade på universitet i Helsingborg men det var för snart tre år sedan. 

Jag och mamma var framme redan innan 11 och åkte därifrån kl 20, så typiskt oss att alltid vara de sista ut :-) 
(null)

(null)
Började på Raglady där jag hittade en helt galet snygg väska från Marc Jacobs. Prislappen var också helt galen men kunde verkligen inte släpp den så det blev ett köp 😭😍 visar den imorgon! Köpte också hårspännet på bilden.  (null)
Kort matbreak, ost nanbröd kan vara något av det godaste som finns. 
(null)

(null)
Det blev en så lugn och bra dag! Jag och mamma älskar båda två att shoppa och gå runt och titta i affärer, perfect match. Hade varit jobbigt värre om någon av oss inte gillat det haha. Vi gick in i alla affärer vi kände för utan stress. Så härlig känsla, en dag utan stress i vårt annars extremt stressiga liv. 
(null)
Jag invigde min nya väska från Marc Jacobs som jag köpte i New York. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Fikapaus! Kan ni förstå att mammi fyller 59 år om drygt en månad?! Alltså hallå, nej nej. Hon är så fin, perfekt hy och inga rynkor. Hur är det ens möjligt? 😅
(null)
Lite mer shopping. Älskar mina byxor från Gina, bor typ i dem <3
(null)
ÄLSKAR DIG!! <3 mamma är så kort och liten haha...
(null)
Innan vi åkte hem åt vi middag, grillad kycklingfilé som var supergod. 
(null)

(null)
Nöjd tjej efter en toppendag! Köpt så mycket fint, oh my... Väla har verkligen Skånes bästa shopping. 

Det är så kul att hitta på saker med sin mamma, är så glad över vår fina relation - den betyder allt för mig. 



New York, Brooklyn Bridge

Efter Frihetsgudinnan var det dags för Brooklyn Bridge. Det blev en rätt jobbig vandring dit pga värmen, vid det här laget var det över 30 grader och kvavt som in i. 
Fin utsikt på väg till Brooklyn Bridge. Själva bron är dock rejält överbefolkad av turister, jag vet inte hur dags man måste vara där för att lyckas få till en bild utan människor (finns det ens någon sådan tid?). Denna dagen var det fullständig kaos där, människor åt alla möjliga håll och kanter så det gick inte ens komma fram utan att behöver knuffa sig förbi. En av filerna på bron är till för cyklister men där gick ju också en massa turister för det fanns inte plats så de stackars cyklisterna kunde inte komma fram. Vissa cyklister var livsfarliga, var så rädd att bli påkörd haha... Jag blev ju det i Singapore och det slutade med ett fett ärr och blodbad så jag är livrädd för cyklister nu. 
Till slut kom vi fram till bron, Brooklyn Bridge är absolut mäktig som bro!
Besöka Brooklyn Bridge, check! 
 
Helhetsintrycket då? Ja helt ärligt är Brooklyn Bridge en överreklamerad turistfälla som man faktiskt kan skippa, det räcker att se bron på långt håll. Då slipper man också kaosen med alla människor. Det var roligt att se irl men jag hade inte gjort om det. 




Saturday night

Jag hade världens mysigaste lördag! Ni vet en sådan dag där man på kvällen bara tänker ojoj så lyckat det blev. 
(null)
 
(null)
Fixade mig för att träffa Alexandra på stan. Denna outfiten kändes verkligen som en typisk Carro outfit. Byxor från Gina, topp från Zara, koftan är köpt i Las Vegas och så min älskade Balenciaga väska <3 
(null)
 
(null)
 
(null)
Vi åt på Harrys, jag åt ribs och Alexandra tog burgaren. Sjukt god mat, oh my och såå bra sällskap. Vi satt där i 2,5 timme, pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade en massa. Så, så mysigt. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Efter middagen åkte vi hem till mig och hängde här ett par timmar. Vi spelare spel och pratade ännu mer. Verkligen himla rolig kväll och Alexandra är en så fin kompis!! Vi är så lika på väldigt många plan. <3 



New York, lunch break

Nästa stopp på under vår turistdag var en restaurang som låg precis vid hamnen där båten mot Frihetsgudinnan avgick från. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad stället heter men det är verkligen lätt att hitta. 
Det var så skönt att sätta sig ner en stund och ladda lite energi. Hur fin är inte min mamma?! 
Alltså mest Instagramvänliga matstället? Personerna bredvid oss beställde typ avokadotoast med en massa tillbehör, jag ville bara gå fram och fråga om jag fick fota deras mat men det hade ju blivit lite konstigt... Jag var inte särskilt hungrig så jag beställde bara bacon och chips, trodde det var pommes men tydligen potatis haha. Mamma åt cheescake, ser såå god ut. Är extremt nöjd med min nya systemkamera som jag köpte innan vi åkte till New York, har en system sedan innan men den är lite tung att bära med sig på resor så jag köpte en mindre och lättare - dyr men väldigt värd :)



Veckan som gått

Några bilder från förra veckan som legat kvar i albumet men som jag inte visat. 
(null)
 
(null)
Förra lördagen hade vi gäster, det blev en mycket trevlig kväll! Fick hänga med Alexandra även denna kvällen och vi skrattade så jag fick ont i magen, underbart <3
(null)
I söndags var jag och Jack på bio, mysigaste som vet. Vi såg Toy Story 4 och filmen i sig var inte jättebra, jag brukar tycka om Disney filmer men denna var ganska tråkig. Jack tyckte i alla fall om den och det var ju det viktigaste. 
(null)
På måndagen vågade jag ju mig äntligen till gynekologen för att ta cellprov och var supernervös i väntrummet... 
(null)
 
(null)
Blev halvt dödad på vägen till jobbet i veckan. Bilen framför mig svänger plötsligt kraftigt, för att inte köra på denna träbit och vad händer då? Jo hela jävla träbiten kommer rakt mot min bil i hög hastighet och fastnar på bilens framsida. Jag fick alltså åka såhär i ett par minuter innan jag kunde stanna. Lite lack på bilens framsida gick bort och det blev någon repa men annars hände ingenting. Tänk så hade träbiten träffat rutan?! Vill inte ens tänka på det... Hur hamnade ens denna träbit mitt på vägen???!



HÖSTLOV

Lovet har redan börjat så smått men inte riktigt i och med att jag jobbar på måndag men det känns ändå som att ledigheten börjat. 
 
Igår träffade jag Alexandra och hängde med henne hela kvällen, SÅ lyckat! Idag är det söndag och jag behöver jobba ett par timmar med rättning, annars blir det en relativt lugn söndag. 
 
Måndag jobbar jag, vi ska på Schoolsoft utbildning i Hässleholm hela dagen. Kvällen blir dock rolig! Jag, Alexandra, Thea, Anton och Filip ska träffas och ha spelkväll. Våra spelkvällar blir alltid lyckade och fyllda med skratt. 
 
På tisdag kommer kanske Anja till Hässleholm, hon är ju min barndomskompis men vi har inte träffats på flera år. Vi får se om det blir av men jag hoppas verkligen. Jag har också en tid hos min KBT terepeut och innan dess ska jag äta lunch på stan. 
 
På onsdag ska jag till Väla. Jag och mamma ska ha en mamma-dotter dag och det kommer bli hur mysigt som helst. Längtar! På torsdag ska jag klippa mig, mitt hår är i absolut behov av en klippning för det är ett helvete att borsta ut. Helgen är fortfarande oplanerad, vi får se om jag vill hitta på något då eller bara vara hemma och ta det lugnt. 
Höstlovet för tre år sedan spenderades i Dubai, det var verkligen en av de absolut bästa resorna jag gjort! Varje höstlov tänker jag tillbaka på resan och vill bara dit igen...<3



Down memory lane

(null)
 
(null)
Började morgonen på ett väldigt mysigt sätt! Igår pratade jag och Alexandra om framkallade bilder och fotoalbum vilket gjorde mig väldigt sugen på att ta fram mina fotoalbum. De flesta bilder låg i två lådor så jag tog fram alla dessa och började sortera bilderna, från det att jag bara var ett par dagar till jag började skolan. 
 
Resultatet blev två fyllda fotoalbum med en massa härliga bilder och det är helt underbart att se från när jag var liten till det att jag blev äldre och äldre. Här ovan ser ni ett par av bilderna, älskar <3 Blir så varm i hjärtat av att se att min storebror höll om mig på i princip alla bilder, det är så fint. 



Ett soligt New York

Efter båtturen och Frihetsgudinnan var vi tillbaka på land och det blev bara varmare och varmare, solen stod på som tusan. Innan vi gick vidare passade jag på att knäppa lite bilder vid vattnet med Brooklyn Bridge som bakgrund. Det var verkligen mysigt här! Det fanns typ stora solstolar som man kunde ligga i och se ut på vattnet, hade lätt varit mitt favoritställe om jag bott i New York. 
På dessa bilder syns min tatuering tydligare än ni sett den tidigare Be strong girl, älskar den <3



Lördagsmys

Lördag! Inte riktigt lov än för jag jobbar på måndag så det är en vanlig helg. 

Väldigt lugn start på denna lördagen. Tittar bara på tv och njuter av lugnet. Vid halv 5 kommer Alexandra hit, vi ska till Harrys och äta (ni vet att jag dör för deras mat haha!) och sedan ska vi hem till mig. Kommer bli en så rolig kväll 💕
(null)
Gårdagens outfit. Ni vet ju att jag älskar kläder och mode men när jag blev utbränd försvann energin för allt jag tidigare tyckt om. Har varit hemska månader där jag bara slängt på mig det som ligger framme. Att stress och för lite återhämtning kan leda till så mycket hemskheter. 

Igår kände jag dock för att gräva lite i garderoberna och inte ta något av allt det svarta jag brukar slänga på mig. Blev nöjd med outfiten :-) 



Tres

Att jag överlevt denna vecka också 😅 Det har varit en riktigt tuff vecka migränmässigt. I tisdags hade jag så oerhört ont att jag inte visste hur jag skulle överleva kvällen, jävla migrän. Riktigt kassa veckor rent allmänt med huvudet, sämst på flera månader faktiskt. 
(null)
Imorgon är näst sista dagen innan jag är ledig från jobbet i fyra dagar (tis till fre). Höstlovet börjar ju nästa vecka, eleverna är lediga hela veckan men vi jobbar måndag och sedan tar jag också höstlov, oh my! Perioden mellan sommarlovet och höstlovet är verkligen den tuffaste för lärare och sedan även november fram till jullovet. Flera veckor i rad utan någon ledig dag och som lärare tar det verkligen både på det psykiska och fysiska måendet. Det är verkligen galet krävande att vara lärare, om man inte jobbar som lärare tror jag inte det går att förstå den tröttheten som uppkommer efter en hel dag med eleverna. Hjärnan känns som tuggummi, det är sjukt. 

Helgens planer ser ut som följande. Imorgon ska jag verkligen bara ta det lugnt på kvällen. Lördag ska jag spendera med Alexandra, vi ska ut och äta och sedan hem till mig och hänga lite, så mysigt! Söndag blir det soffläge hela dagen för på måndag är det jobb igen. Efter måndagens jobb ska jag njuta av varje ledig sekund <3 Händer lite roliga saker på lovet! 

Nu ska denna tjej sova, så trött! Kram. 



New York, Brooklyn Bridge från vattnet

Sista stoppet på båtturen var Brooklyn Bridge. Fin bro det där! 
Det var helt omöjligt att få till bilder utan andra människor. Jag vet att många asiater älskar att fotografera, de tar till och med en massa bilder i lilla Hässleholm haha men de asiatiska kvinnorna på båten var GALNA. De puttade bort andra för att få till bilder framför byggnader och allt möjligt. Mamma skulle ta bild på mig så kommer det fram en kvinna till mig och bara ehh jag stod här så kan du vara vänlig att flytta dig. Man bara ursäkta det är inte din båt? :-) 
Mäktigt!



En händelserik måndag

Check på denna måndagen. Jag började med en liten sovmorgon, hade inte tid hos gynekologen förrän kl 11 så det var inte lönt att åka till jobbet och tillbaka. Vaknade vid 9 och jobbade en timme hemma. Kände en oro inför cellprovet hela morgonen men tvingade dit mig själv. 

Alltså tjejer, det fanns verkligen inget att vara rädd för! Jag förstår inte varför jag väntade tre år på att ta cellprovet, stupid me. Jag har läst så många skräckhistorier men det var verkligen inte farligt alls. Jag har varit med om så mycket värre i mitt liv. Visst är situationen lite obehaglig, lägga sig i gynstolen och sära på benen men här måste man tänka att det är deras jobb och att gynekologen undersöker underliv varje dag. Jag var på Mariakliniken i Hässleholm som är en privat gynmottagning, renommeras starkt! Var skönt med en kvinnlig gyn. Själva cellprovet tog typ 1 minut, jag ska inte säga att det inte kändes alls, för då ljuger jag men det var över så fort. Cellprovet går till som följande. Först öppnar gyn upp där nere med hjälp av någon spänngrej och sedan först en tops/mascaraliknande "borste" in för att samla upp cellerna. Detta gör lite ont, framför allt om man spänner sig för den rör livmodertappen vilket inte är skönt men absolut ingen farlig smärta. Det hela var över väldigt fort. Jag ska absolut dit om tre år igen när jag blir kallad, utan att ens tveka en sekund. Gör ert cellprov tjejer, så viktigt! Nu håller jag verkligen tummarna för att allting ser bra ut 🙏🏼 är så nervös... Jag pratade med gyn om preventivmedel också, jag vill så gärna slippa mensen så vi diskuterade lite alternativ. Skriver ett inlägg om det senare så kanske ni kan komma med lite råd. 
(null)
Vid lunch åkte jag till jobbet, hade två lektioner, konferens och mitt sista utvecklingssamtal. Nu är jag klar med alla, känns SÅ härligt! Detta är sista skolveckan innan lovet, jag vet inte varför men eleverna är alltid extra stimmiga innan lov. Det gäller att vara extra tuff denna vecka, bra lektioner är fortfarande ett måste. 

Efter jobbet åkte jag till Stoby Måleri en sväng, hann precis inom innan de stängde. Min dröm är verkligen att fixa en dusch här hemma. Vi har badkar men jag vill sååå gärna ha en hotelldusch för jag älskar att duscha! Vi vill alltså renovera hela det lilla badrummet, dock är det dyrt så vi får se. 
(null)

(null)
Kakelplattorna i marmor på första bilden är magiska och duschen på bild nr två likaså. Det är verkligen min drömdusch, så jäkla snyggt! Gillar dock också de mörka kakelplattorna starkt. Vad tycker ni är finast, plattor i marmor eller mörka som på bilden. Vad passar bäst me duschen? Det blir ju två helt skilda grejer, kan inte bestämma mig för vad jag gillar mest. 
(null)
Allting i affären var på riktigt en dröm... perfekt kök, hall, badrum. You name it. Hade jag haft mycket pengar hade jag gjort om allt här hemma, det är så kul med snygga möbler och inredning!! Galet dyrt dock. Jag får drömma vidare så får vi se vad det blir av duschen. Vår ugn har gått sönder och att lägga flera tusen på en ny ugn är absolut ingenting som lockar, skit också. 

Imorgon efter jobbet måste jag på brandskyddsutbildning. Det är absolut inte heller någonting som lockar men var tredje år måste all personal gå denna. Känner bara snaaark jag vill inte men men. Blir en sen kväll imorgon också men snart lov Carro, en vecka kvar - håll ut! 



New York, Frigetsgudinnan

Att se Frihetsgudinnan i New York var en av de saker jag mest såg fram emot under resan. Man har ju sett Statue of Liberty så många gånger på bild och film. Vi var ju ute på båttur och båten körde nära Frihetsgudinnan och stannade där en stund så att man skulle hinna se henne och ta bilder. Det utbröt dock kaos för alla ville såklart ta bilder, oh my. 
Väldigt mäktig och stor, wow!
Älskar denna bilden <3
 
Höjdpunkten med båtresan var lätt att se Frihetsgudinnan. Jag tycker det räcker med en båttur för man kom nära, kunde ta fina bilder och beundra den mäktiga statyn utan att det kostar skjortan eller att man behöver spendera flera timmar på ön. 




Fredag

FREDAG 💖
 
Det har varit en väldigt bra vecka på jobbet! Allt har flutit på bra och alla mina utvecklingssamtal har gått hur bra som helst, hade fyra stycken idag efter jobbet så kom inte hem förrän 17.30 så nu är jag helt slut. Har bara ett samtal kvar på måndag sen är jag klar med alla mina utvecklingssamtal, så skönt. Jag har också skrattat en massa med mina elever denna veckan, att skratta med eleverna är bland det bästa jag vet. Det är sådana stunder jag tänker på de dagar det känns lite tuffare på jobbet,, för tro mig sådana dagar kommer rätt ofta när man är lärare. Har dock fruktansvärd migrän idag med, det var okej på jobbet men nu har jag så ont och mår riktigt illa. Ska bara vara hemma, titta lite på idol och sen sova. 
 
Imorgon ska vi ha gäster, Alexandra kommer hit med sin familj och så en av mammas andra kompisar. Ska bli så kul att träffa Alexandra, har saknat henne! På söndag ska jag nog på bio med Jack, mysis!
Tb till i somras när jag var några nyanser brunare och gladare haha. 
 
På måndag ska jag till gynekologen och ta cellprov, jag är livrädd. Jag har aldrig gjort det tidigare, har vägrat gå dit men nu känner jag att jag faktiskt måste för att ta cellprov är ju väldigt viktigt, har läst om kvinnor som ångrat sig hela livet att de inte tog cellprovet i tid. Ni som har tagit cellprov, kan ni inte berätta lite i kommentarerna? Hur går det till och hur ont gör det? Går det typ jämföra med någon annat? Hjälp mig! Jag behöver lugna mina nerver...



Försöker klara vardagen trots alla motgångar

Hej på er!

Min tuffa period med migränen fortsätter, jag har mått skit de senaste två veckorna. Vaknar med sjuklig smärta, har jätteont hela dagarna och mår illa och går och lägger mig med smärta. Imorse var den värsta dagen på länge, jag vaknade med en obeskrivlig smärta i huvudet, det kändes verkligen som om huvudet skulle explodera, ett mycket obehagligt tryck runt hela huvudet och smärtan strålade ner till axlarna. Mamma blev så orolig och ville att jag skulle till akuten och kolla upp det, hon blir alltid så orolig när jag har så ont och helt ärligt blev jag också det idag för det var smärta på en helt annan nivå. Envis (och dum) som jag är gick jag upp, tvingade i mig smoothie i mörkret för jag klarar inte av ljus när jag har så ont, tog stark migränmedicin, klädde på mig (borstade varken håret eller sminkade mig så såg på riktigt ut som ett troll men vem fasen bryr sig om det när man har så ont) och så åkte jag till jobbet - mer död än levande. Jag får verkligen ångest av att stanna hemma från jobbet, det känns som om jag mister all kontroll då och jag blir hur stressad som helst och därför stannar jag typ aldrig hemma från jobbet. Var tvungen att gå hem en eftermiddag för jag låg på soffan i personalrummet och grät av smärta och en eftermiddag missade jag konferensen för att jag hade så höga ketoner (min diabetes) så jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Varför är jag så dålig på att ta hand om mig själv? En dag som idag borde jag verkligen stannat hemma men samtidigt får eleverna mig att "glömma" smärtan en stund för jag är så fokuserad på dem. En elev frågade mig idag "du mår inte bra va Carro?" Jag bara, vadå syns det? Klart och tydligt svarade han. Jag blir så ledsen att smärtan tar över mitt liv så ofta. 
Hur som helst, jag lyckades överleva dagen och kl 17 hade jag tid bokad för att fixa mina fransar, färgade då brynen samtidigt också. Fransförlängning, alltså kärlek <3
Typ enda gången jag känner mig fräsch är precis när jag fixat mina bryn och fransar, love it!
 
Har fortfarande väldigt ont i huvudet, den vanliga smärtan plus det obehagliga trycket så det blir en tidig kväll. Kollade i alla fall på Bachelor när jag kom hem, hur kul som helst nu när Felix också kommit in i bilden ju! Bachelor är verkligen min guilty pleasure, längtar på riktigt till på måndag och nästa avsnitt haha. 
 
Igår efter jobbet frågade mamma om jag ville äta med henne, det tackar man såklart inte nej till. Brorsan kom också så vi fick lite familjemys en onsdag, hur perfekt som helst! Det blev verkligen en trevlig timme, älskar min familj mest av allt. 
 
En sjukt obehaglig sak är att jag har en stalker... Jag ska polisanmäla honom imorgon, det är så creepy att jag får obehagskänslor i hela kroppen, fyfan! Det finns så många sjuka människor. 



New York, båttur

Ojoj, denna dagen var vi äkta turister i New York. En riktig turistdag i The big apple känns ju som ett måste. Dagen började med en båttur ut till Frihetsgudinnan, därefter tog vi oss till Brooklyn Bridge och vidare till Top of the Rock och avslutade kvällen uppe i Empire State Building. En extremt bra dag! 
Helt plötsligt ändrades vädret helt, från regn och moln som vi hade haft alla de tidigare dagarna till klarblå himmel, sol och extrem värme. Jag var väldigt besviken över vädret de tidigare dagarna men när denna varma dagen kom så var jag faktiskt väldigt tacksam över vädret vi hade haft för värmen var helt sjuk. Det är inte som i Sverige utan värmen blir extrem i och med alla avgaser, människor och alla höga byggnader som stänger ute luften. Svetten rann med andra ord men det var perfekt väder för en båttur för det fläktade skönt ute till havs. På bilden ser ni Brooklyn Bridge.
Båtturen skulle ta oss till Frihetsgudinnan. Vi valde att inte köpa biljetter till själva Ellie Island där hon står utan vi nöjde oss med att se henne från båten. Det kändes som ett bra val för det var tillräckligt mäktigt ändå!
Det var väldigt häftigt att se Manhattan från detta håll, det ser inte stort ut när man ser hela Manhattan på ön från långt håll.
En massa helikoptrar lyfte i närheten. Hade varit så häftigt att åka helikopter och se Manhattan från ovan men dels är det väldigt dyrt och dels är jag rätt så rädd att flyga helikopter, har ju varit en del dödsolyckor i just helikopter på senaste tiden. 
Roligt med båttur! Efter cirka 20 minuter närmade vi oss Frihetsgudinnan, jag var så taggad! Henne får ni se i nästa inlägg :-)



Måndag

Jag överlevde dagen! Tre utvecklingssamtal i rad men det gick väldigt bra :-) Att hålla i utvecklingssamtal var det jag var mest nervös för när jag började jobba som lärare, föräldrarna är liksom ganska mycket äldre än vad jag är så det är alltid en konstig situation. Nu är det dock tredje året så det känns lättare. 
(null)
Kom hem vid 19.30, puuuh! Imorgon kör vi samma sak igen, jag kommer vara en zombie i slutet av veckan. 

Tittade på Bachelor när jag kom hem, älskar det! En ny bachelor kom in idag, så kul ju. Nu tittar jag på Masterchef, mysigaste med vardagar är ju alla tv program. 



New York, Union Square & middag på LeMidi

När kvällen närmade sig blev vi som sagt väldigt hungriga och ville verkligen äta på en riktigt bra restaurang. Det är ju så svårt att veta, om man kommer tycka om maten på ett ställe eller inte. Framför allt om det är så dyrt i NY, då vill man gärna tycka om maten man betalar för. 
Kolla så mysigt område! Som sagt så rekommenderar jag att spendera en dag vid Union Square starkt. Ångrar lite nu att vi inte hann besöka Soho, hört att där också är väldigt mysigt. 
Jag vandrade iväg på en liten restaurang-upptäcksfärd. Titta in ett par restaurangers meny medan mamma stannade kvar här och fotade omgivningarna lite, upptäckten när jag bläddrade igenom bilderna på kameran på kvällen blev 50 bilder på samma sak haha!
Efter en stund kom jag tillbaka och hade bestämt mig för att vi provar på den franska restaurangen LeMidi.
Detta var det bästa valet på hela resan för WOW vilken mat! Både jag och mamma beställde anka och den var himmelsk god, jag tänker på riktigt på denna ankan typ varje dag. Varje tugga var like heaven. Ankan var perfekt stekt och smaksatt och pommesen var galet goda. Dröööööm! Detta var så gott att vi tog taxi till exakt samma restaurang dagen vi skulle hem, bara någon timme innan vi åkte mot flygplatsen. 
 
Kvällen var hur trevlig som helst. Att få sitta ner i lugn och ro och prata massor med mamma om veckan och livet var bäst. Vi skrattade också tills vi grät för servitören skulle hälla upp vatten i mitt glas och så pratade han med oss samtidigt så han såg inte att glasen blev fullt så vattnet hamnade på bordet, på mig och på tallriken så maten blev dränkt i vatten hahah... Himla tur att jag bara hade en liten bit kvar för annars hade jag krävt en ny portion ;-)
Blev lite efterrätt också, äpplet provade vi på ett café i närheten. Det såg godare ut än vad det var, men kul att prova på nya efterrätter! 
Efter maten promenerade vi en bra bit och helt plötsligt uppenbarade sig Empire State Building, som jag inte hade sett tidigre. Så fint! Efter detta tog vi en taxi hem och somnade efter en toppendag i New York. 



SUNday

(null)
Redan söndag, ojoj vad helgerna går fort. Jag har haft en mycket lugn helg. Igår tog jag det bara lugnt, tittade på en massa serier, åt god mat, läste, bloggade och lyssnade på musik. Jag kände att jag behövde fylla på energin efter denna hemska vecka. Min energi lär vara slut redan imorgon igen dock, antar att det är så det känns att vara utbränd. 

Jag är lite rädd för kommande vecka. Arbetsveckan är tuff redan som den är men nu drar utvecklingssamtalen också igång och jag ska ha 13 samtal. 9 st denna veckan vilket innebär sena kvällar måndag till fredag. På tisdag har jag direkt efter jobbet tid hos min KBT terapeut så det kommer bli väldigt långa dagar och det skrämmer mig för jag vet inte hur jag ska orka. En sak som är säker är att jag behöver mer sömn än tidigare veckor, jag måste se till att få minst åtta timmars sömn per natt. 

Idag ska jag jobba någon timme, fota kläder som jag ska sälja på Tradera och städa lite. Sedan ska jag titta på tv lite också, Hollywoodfruar och Hemliga beundrare, kanske någon film också? Kram ❤️



New York, Union Square

Åh, detta var verkligen en av favoritdagarna i New York! Dagen spenderades i stadsdelen Union Square. Det var helt annorlunda från Manhattan och Times Square, det var väldigt skönt att komma bort från alla höghus och den extrema pulsen en dag. Union Square kändes inte som Manhattan utan här var tempot betydligt lugnare och det var inte lika mycket folk. 
Vi började med att gå till Burlington, DSW som är en enorm skoaffär med väldigt bra skor och Century 21. Jag köpte två par skor, väldigt nöjd! Efteråt strosade vi runt lite på gatorna. 
Vi hamnade till slut på ett chokladcafé! Allting på menyn bestod av choklad, kan ju inte bli mer passande för mig som ääälskar choklad :-) Jag valde smores och fick då in choklad, kex och marshmallows och en egen liten grill med en låga så att det skulle bli till äkta smores. Rolig upplevelse! Det var dock extremt dyrt, notan landade på runt 700 (!!) kr. Mamma åt våfflan som ni ser på bilden och drack kaffe medan jag drack varm choklad. NY är svindyrt... En trevlig paus i alla fall.
Efteråt strosade vi bara runt, titta i lite fler affärer och tog det bara lugnt. Älskade att vara här!
Coola byggnader och väldigt mångkulturellt bland människorna. Sorgligt nog också en hel del hemlösa här.
När solen började gå ner kurrade det i magarna så vi gav oss ut på upptäcksfärd efter en restaurang. Det visade sig att vi skulle hitta till en fransk restaurang med den godaste maten på hela resan, oh my! Mer om det i nästa inlägg.



Friyey

Igår kände jag att jag behövde komma bort lite, för att inte bryta ihop totalt så jag och mamma åkte till C4 en sväng igen. Ett par timmar bara, vi åt och kollade i två affärer. Mysigt <3
(null)

(null)
Köpte ett likadant par byxor som jag har på denna bild. De är från Gina och verkligen världens skönaste! Så himla snygga också, älskar byxor med utsvängda ben. En stor favorit i garderoben så bäst att ha ett par i lager. Köpte också en svart långkjol på Gina, för 90 kr. Kap!
(null)

(null)
Åt därefter buffé på Chili & Wok och avslutade med att köpa en almanacka på Akademibokhandeln. När jag kom hem blev det idol, heja Dao! 



Jobbiga tankar

Ojoj vilken vecka... Det har mentalt nog varit den tuffaste veckan i mitt liv, tyvärr. Många riktigt dåliga stunder och jag vill mest radera denna veckan från minnet, för alltid. Jag har för första gången sedan jag blev utbränd börjat tänka att jag kanske inte kommer klara av att jobba heltid längre, att jag kanske en dag inte kommer kunna stiga upp ur sängen och måste sjukskriva mig. Dessa tankar skrämmer livet ur mig. 
 
Allting med denna veckan har varit kasst. Jag har sovit väldigt dåligt, vaknat flera gånger per natt och jag känner mig aldrig utvilad på morgonen. Jag är just nu inne i en väldigt dålig period med migränen, jag har ont varje dag och det tar på hela mig. Jag mår illa, det känns som om huvudet ska explodera, jag får bokstavligen knarka medicin, nacken och axlarna gör ont och allt känns skit. Smärta är verkligen det värsta som finns här i livet. Innan denna veckan har jag faktiskt haft tre magiska veckor med migränen, jag har inte mått så bra på åtta år. Jag hade ont varje dag och tog medicin cirka var tredje/fjärde dag men det har varit fler okej dagar än dåliga dagar och det är jag inte van vid. För varje dag jag inte behövde ta medicin var jag så lycklig, dock vet jag att det alltid kommer ett bakslag och det är nu. 
 
Det allra tuffaste har dock varit jobbet. I måndags och tisdags kände jag mig helt slut på jobbet. Det blev verkligen kortslutning i min hjärna, det kändes som om den slutade fungera helt och hållet. Huvudet kändes som kola och jag kunde verkligen inte tänka klart, det gick inte att samla tankarna. En elev frågade mig något och innan jag tog in vad hon sa så tog det typ 10 sekunder och sedan ytterligare sekunder innan jag ens kunde reflektera över det och komma på ett svar. Det är hemskt, jag har aldrig varit med om något liknande. Mitt minne har också svikit mig totalt, jag kommer inte ihåg någonting och det börjar bli riktigt läskigt. I måndags skulle en elev stanna kvar efter skolan och göra ett prov, på morgonen sa jag till den här eleven att vi ses vid klassrummet kl 14. Hela skoldagen går, klockan blir 14, 14.05, 14.15 och klockan 14.25 (!!) kommer jag på att shit, jag har glömt att eleven ska stanna och göra prov! Stackars eleven hade gått runt i korridoren i 25 minuter och väntat på mig, snacka om att jag fick dåligt samvete. Har flera gånger denna veckan känt att jag snart kommer att bryta ihop. Jag har kommit hem från jobbet och inte orkar göra någonting, bara varit så ledsen över allting. 
 
Igår skulle jag ta min migränspruta som jag tar en gång i månaden (jag hoppas innerligt att den kommer hjälpa lite mot smärtan även denna månaden för jag blir galen annars). Den tas i låret och när jag tryckte in nålen råkade jag såklart träffa rakt i ett blodkärl för det gjorde så äckligt obeskrivligt ont. Jag bröt ihop totalt, medan jag väntade på att få ta ut nålen rann tårarna. Jag grät som en liten bebis. Över smärtan, över jobbet, över att allting känns så galet jobbigt, över att jag inte har någon energi, över att det känns som om jag aldrig kommer att må bra igen, ha energi och vara glad. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta. Jag känner mig helt slutkörd och inte ett dugg som mig själv. Jag orkar inte göra något på helgerna, vill bara ligga på soffan från morgon till kväll och typ gråta.
 
Jag har absolut inte orkat ta några outfitbilder eller andra roliga bilder i veckan, har mest bara slängt på mig kläderna som låg mest synliga. 
I tisdags var jag och åt på Harrys med brorsan. Jag älskar deras mat, ribsen är så goda och vitlöksbrödet också. Tyvärr hade jag fruktansvärd migrän den dagen så jag mådde mest illa och ville bara hem men det var trevligt att gå ut och äta i alla fall. 
 
Imorgon har jag noll planer, ska bara vila upp mig och försöka få lite energi för annars kommer det bli omöjligt att klara nästa vecka - då har jag 10 utvecklingssamtal = sena kvällar varje dag. Herregud, hur ska det gå...



New York, mer från Times Square

Lite till bilder från Times Square, Manhattan New York. 
Som jag skrev i förra inlägget var Times Square en galen upplevelse. Så mycket folk men häftigt! Det är med andra ord väldigt svårt att få till bilder utan ett par hundra människor i bakgrunden, oavsett tid på dygnet. Därför blev det mest sådana här stela bilder :-) 
Mamma skulle tvunget ta en bild på mig med alla poliser i bakgrunden, så typiskt mamma haha!
På tal om poliser, det finns verkligen massvis av poliser på gatorna runt om i New York! Jag har aldrig sett så många poliser någonstans som i New York. På ungefär varannan avanue, alltså gatkorsning stod det minst en polis. I lilla Hässleholm är det en väldigt ovanlig syn med poliser ute på stan så jag blev väldigt överraskad av hur många poliser som faktiskt patrullerar. Bara på Times Square fanns det ett tiotal polismän. Det kändes verkligen tryggt att vandra i New York, oavsett tid på dygnet. Tycker det är superbra med många poliser, all respekt till hela poliskåren. 
Älskar titta på bilderna från New York <3
En del av Broadway med alla musikaler. Att musikaler är populärt i New York går inte att missa, det stod en massa människor i kö - allt för att få tag i en musikalbiljett till någon av kvällens föreställningar. Jag och mamma såg Jersey Boys på Broadway, häftig upplevelse och en otroligt bra och välgjord musikal. 
Lite fler poliser :-)
En så konstig sak hände när jag och mamma var på väg tillbaka till hotellet. Vi gick där på gatan och några killar cyklar förbi, de tittar som tusan och stannar cyklarna och ropar något i stil med eyy, like Kim Kardashian och så visslade de. Jag hatar sådant, det är så stelt och utpekande. Killar tror verkligen att de kan kommentera tjejers kroppar och utseende lite hur som helst in public. Killarna i New York var väldigt flörtiga rent generellt, inget undantag på hotellet. Många unga killar som jobbade där som tog tillfället i akt, en ville följa med mig till Sverige haha, inget mig emot för han var mumsig ;-)
Disney butiken tycker jag ändå är värd att kolla in på TS.
Det var allt jag hade att bjuda på från Times Squre, hoppas ni gillat det! 



Favoriter på Youtube

Är ni trogna Youtubfans? Tittar ni på en massa vloggar och liknande? Jag har aldrig förstått YB hypen och spenderar absolut inte flera timmar på YB. Dock har jag ett par Youtubers som är mina favoriter och jag tittar alltid på deras nya videos. 
 
Jag har väldigt svårt att fastna för folk på YB. Tycker antingen att deras röst är jobbig eller att de bara har jobbiga personligheter som gör mig trött. Kanske därför jag bara tittar på såhär få :-)
Allas älskade Linnsan. Jag älskar allt som Linn Ahlborg lägger upp, framför allt resevloggarna med familjen för pappa Jonas är ju livets pappa. Önskar verkligen att jag hade en pappa som honom, Linn har tur hon. Det jag skippar på hennes kanal är dock festvloggarna, Linn festar för mycket för min smak och jag är inte alls intresserad av att höra om fest och alkohol. 
Josefine Caarle, min nya favorit. Hon är verkligen så härlig och framför allt intelligent. Det får jag dock inte riktigt att gå ihop med Paradise Hotel som hon har varit med i (jag är verkligen så emot PH, tycker det är ett av de skämmigaste programmen som finns och förstår inte varför det visas på tv) men Jossan är ingen vanlig PH brud utan hon har en hel del innanför pannbenet och för mig är det såå viktigt. Jag fixar inte blåsta människor, får typ panik haha. Det ger mig absolut inget positivt utbyte.  Josefine är en äkta moshimosh <3
Linda-Marie Nilsson, alltså wow. Vilken förebild, hennes videos och bok har verkligen hjälpt mig att öka mitt självförtroende. Jag har, tyvärr, världens sämsta självförtroende men varje gång jag ser en av Linda-Maries vågar jag lite mer. Hon är verkligen en genuint snäll människa och det uppskattar jag så mycket. Jag tror vi hade kunnat bli goda vänner hon och jag haha. Linda-Marie och Emil är så söta tillsammans! 
 
Sedan kollar jag ibland på Kenza, Nicole Falciani och Amanda Strand men det beror helt på vad de lägger upp. Dessa tre här ovan är dock standard. Har du någon favorit på Youtube som jag absolut inte får missa? 




New York, Times Square

Att besöka Times Square när man är i New York kändes ju absolut som ett måste! Hur många gånger har man inte sett Times Square på både bild och film liksom? Vi bodde på Times Square men cirka 400 meter från själva kärnan. Om jag någongång mer i mitt liv åker till New York då ska jag inte bo vid Times Square, hotellet var superfint och jag hade gärna återvänt tid men Times Square är GALET. Det är så sjukt mycket folk där, alla dygnets timmar. Det går inte riktigt att beskriva med ord men det är fullproppat. Har man torgskräck ska man absolut inte besöka TS, jag fick stundtals lite panik och ville bara därifrån. 
Trots att Times Square är oerhört hektiskt tycker jag ändå att man ska besöka det för det var en väldigt mäktig känsla att stå mitt på Times Square och blick upp mot alla enorma blinkade neonskyltar, man känner sig väldigt liten.
Efter en halvtimme ungefär kände vi att vi var klara med Times Square. Dock gjorde vi misstaget att gå in i några butiker här och det är en big no no! Det var kaos och återigen kaos, skippa alltså Forever21, Gap och de andra butikerna som ligger här - dessa butiker finns överallt i New York så shoppa inte i butikerna på TS. 



Adventskalender 2019?

Hur kul med adventskalender?! Det var alltid höjdpunkten med december när jag var liten haha, att få öppna en lucka varje dag. Chokladkalender var ju standard! 
 
Nu när jag är vuxen tycker jag inte att en chokladkalender är lika kul haha, jag gillar liksom inte ens det chokladet men en adventskalender känns ju ändå som ett måste. Förra året köpte jag faktiskt två stycken, en från Lumeme som var rolig att prova på och sedan Lykos egna men den var jag inte jättenöjd med. 
Egentligen känns en kalender med smink och hudvård rätt onödig för min del för jag använder verkligen inte många produkter alls, har ett par stycken jag använder och köper nytt endast när det gamla tagit slut. Jag är absolut ingen tjej som älskar skönhetsprodukter med andra ord. Dock vill jag ha en kalender haha... I år blir det antingen den från Lumeme igen eller från Clinique. Har ni haft den från Clinique någongång? Eller produkter från Clinique i stort? Är de bra? Help me :)




C4 shopping

Bra fredag! Mamma frågade mig här om dagen om jag inte vill åka en sväng till C4 i Kristianstad efter jobbet idag. Först var jag tveksam för jag är så himla trött och känner att energin inte är på topp men sen tänkte jag att det nog är väldigt bra för mig att vara tvungen att åka hem från jobbet direkt istället för att jobba över som jag gör varje fredag. Sagt & gjort. 
(null)
Det blev en himla trevlig dag, verkligen så nöjd <3 och glad över att jag orkade ta mig hemifrån. Jag och mamma har alltid så kul när vi gör saker tillsammans. Det är så fint att ha en sådan relation när man är vuxen. 

Kan vi prata om väskan på bilden? Det är min älskade Balenciaga 😭😍 det var den väskan jag köpte i New York, det absolut dyraste köpet jag betalat kontant för i hela mitt liv men så värt, bara kolla på den. Materiell magi, den är perfekt! Har dock fortfarande lite ångest över att jag köpte en väska för såå mycket pengar. 

(null)

(null)

(null)
Köpte ett par skor från Puma, riktigt riktigt snygga! Väldigt bra pris också, 399 kr. Älskar dem! 
(null)

(null)
Köpte också denna tröjan, de vida ärmarna gör verkligen hela tröjan! Den är från Gina Tricot, där köpte jag också ett par byxor men fotade aldrig dem. 
(null)
Vi åt på Chili & wok, aldrig ätit där innan utan bara på Baked and grill. Detta var okej men ingen höjdare. 

Väldigt nöjd med mina köp, köpte också vantar (stackars mina händer så fort det blir kallt säger jag bara) och en skjorta. Bra dag :-)



Last days

Hej på er! 
 
Dags för lite uppdatering från de senaste dagarna. 
I lördags träffade jag Jill, vi åt middag på Harrys. Deras ribs är MAGISKA! Så jäkla gott, hade kunnat äta där varje dag haha. 
I söndags gjorde jag inte speciellt mycket, eller jo jag städade hela min walk in closet. Den är nu p e r f e k t ! Nu ska jag bara lyckas hålla ordning där också, jag är verkligen världens slarvigaste människa och lyckas varken hålla ordning på mitt rum, i min garderob eller på mitt skrivbord på jobbet och städar jag så håller det i max en vecka. Det är verkligen en av mina sämre sidor. På tal om något helt annat, filter på Snapchat är livet? Jag hatar ta bilder på mitt ansikte och skicka till folk, tycker det är så stelt haha men alla blir fasen snyggare med filter, ääälskar.
Igår jobbade jag hela dagen, måndagar är en lång jobbdag. Jag skippade faktiskt träningen igår, var för trött. Jag och mamma åt istället middag på Wokhouse, gott och trevligt. Blev en hel del skratt, älskar min fina mami så mycket!! Såklart var min pappa (känns så fel att skriva pappa, han förtjänar inte att bli kallad för det) där också, på riktigt - vad är oddsen? Jag har ingen kontakt med honom alls, vi pratar aldrig så jag bara gick förbi och ignorerade honom men det är ju en himla märklig känsla. Jag funderade på det igår, undra hur mitt liv hade sett ut om jag haft två föräldrar som inte brydde sig om mig, vill inte ens föreställa mig det. Jag fick inte två bra föräldrar men däremot en, min mamma är verkligen mitt allt. Så tacksam för allt hon gjort för mig under mitt liv.
Här är dagens outift. Jeans från River Island, kappa Tommy Hilfiger, skor Gant och tröja Guess. Älskar kappan, det är verkligen ett av de finaste plagg jag äger.
Efter jobbet hade jag tid hos min KBT terapeut, pratade med honom i en timme. Jag behöver verkligen KBT i mitt liv, det hjälper mig så mycket. Alla borde någongång i sitt liv prata med en psykolog eller liknande, det är guld värt. Nu i min utbrändhet är han min stora stöttepelare.
 
Nu har jag jobbat en halvtimme, det får vara nog för idag. KBT mannen som jag kallar honom sa att jag ska sätta timer på 30-40 min och sedan får det liksom vara bra. Det är tufft men jag försöker! Kvällen blir lugn, jag tänker läsa, titta på tv och gå och lägga mig i tid.