slide show

GREECE CALLING

Stolt tjej här va, jag är klar med min packning och klockan är 20.30, när hände det senast i mitt 26 åriga liv? Låt mig tänka..... ehm aldrig. Känns så himla nice att vara ute i lite bättre tid, ni bara hallå bättre tid kvällen innan? Ja haha!
 
Det ska bli så skönt att åka bort igen. Den här sommaren har ju verkligen kantats av resor, har aldrig rest så mycket som under dessa senaste två månaderna. Nästan så att jag hade tyckt det vore lite skönt att stanna hemma men bara nääästan för jag ska ju faktiskt till underbara Grekland imorgon. Grekland är verkligen mitt happy place, det är något magiskt över Grekland. Atmosfären, vädret, husen, människorna, maten...
Här är ett gäng osedda bilder från Kos förra året, det var en magisk resa! 
 
I år ska vi till Almyrida som ligger på Kreta, jag har aldrig varit i Almyrida innan så det ska bli väldigt roligt att åka till ett nytt ställe i Grekland. Om jag förstått det rätt är Almyrida är liten, lugn och genuin grekisk by, precis vad jag är ute efter. 
 
Efter att jag kommit hem från Grekland är det bara 4 dagar kvar på semestern innan jag börjar jobba så jag ska verkligen njuta av varje minut på denna resa. Sommarens sista <3 I Spanien kände jag mig inte som mig själv, inte i Polen heller för den delen för allt kändes så jobbigt. Jag är fortfarande utbränd och helt slut men jag hoppas att jag kommer ha lite mer energi denna veckan i Grekland i alla fall, ska försöka vara mer glad och lycklig. Är framme imorgon på kvällen. ♥



New York city

Åh, äntligen har jag börjat gå igenom bilderna från min fantastiska vecka i New York! Blir så lycklig av att se alla bilder och tänka tillbaka på alla fina minnen. 
 
Efter att vi hade fått en god natts sömn var jag och mamma redo för att utforska New York city och jag var taggad till tusen. Vi tog en av alla gula taxibilar till Century 21 som är en stor outletbutik precis bredvid One World Trade Center som är en relativt nybyggd byggnad. 
Den höga byggnaden är alltså skyskrapan och observeringsdäcken One World Trade Center. Häftiga byggnader överallt i NY!
Vi valde att inte gå upp i One World Trade Center för att vi skulle till två andra observeringsdäck så vi beundrade bara byggnaden utifrån. Sedan gick vi förbi denna mäktiga byggnad, tror det är kontor men kolla. Wow!
På Century 21 köpte jag en Marc Jacobs väska, jättefin! Där fanns enormt många märkesväskor, allt från LV till Michael Kors och sjukt mycket märkeskläder men faktiskt ingenting som föll mig i smaken. Rekommenderar ändå att besöka Century 21. 
 
Vädret var inte på topp första dagen som ni ser, det började regna lite smått men då skulle vi precis till ett museum så det gjorde inte så mycket. 



För varma dagar

(null)
HJÄLP så varmt det varit de senaste dagarna!! Det har faktiskt varit riktigt hemskt. Hemma hos oss blir det så äckligt varmt, vi pratar 30.4 grader inomhus dygnet runt. Förstår ni hur omöjligt det är att sova vid denna temperatur?! Jag har nog aldrig sovit så dåligt som de senaste nätterna. I natt gick jag och la mig 02 och somnade strax efter 06, alltså va? :( har också haft hemsk migrän senaste veckorna, och de senaste dagarna har varit olidliga med ont dygnet runt och ständigt illamående.

Åskade det hos er i natt också? Ojoj vad det åskade här och idag är det äntligen svalare luft, tar tacksamt emot! 

Igår var jag på bio med Thea, inte träffat henne på så länge så det var så roligt <3 Vi såg Lejonkungen och den var riktigt bra! Otroligt välgjord, se den! 

Jag mår fortfarande illa idag, har verkligen mått kasst de senaste dagarna och har inte haft någon aptit, nästan bara druckit och tvingat mig i mat pga insulinet jag måste ta men verkligen ätit så lite. Idag ska jag och mamma äta lunch ute, sen ska jag hem och börja packa. Åker till Grekland på torsdag och jag vill inte vara ute i sista sekunden som vanligt. I Grekland kommer det i alla fall finnas AC på rummet och vi är vid stranden hela dagarna så det kommer bli toppen. Sista avkopplingen innan jobbet drar igång igen, jag är inte helt redo om jag ska vara ärlig. 



Älskade hjärtat

(null)

(null)

(null)
Meeeen mitt hjärta <3

Idag har vi varit på stranden, tyvärr var inte vädret som lovat, det skulle vara sol men det blåste och det var en massa stora moln vilket gjorde att det blev ganska kallt. Solen kom i alla fall ut ibland så kunde sola en halvtimme. 

Kolla världens finaste lilla kille, åh vad jag älskar honom. I augusti börjar han skolan, alltså VA?! Stora killen som för mig alltid kommer vara liten. Undra hur han är när han blir 13, 14, 15 år som mina högstadieelever. Kommer han fortfarande gilla att hänga med faster då eller det kommer vara "pinsamt"? Ja det återstår att se 😜 Det blev en jättebra dag och skratt i bilen hela vägen från Kristianstad, Jack sa så roliga saker så att jag och mamma grät av skratt, som jag behövde detta!



Vamos a la playa

Bilder från livets vecka på Mallorca, som jag skrev innan har jag aldrig varit på en sådan "lat" semester men det var precis vad jag behövde. 
(null)
Efter frukosten tog jag på mig bikini, smörjde in mig med solkräm och gick sedan till stranden som låg precis vid hotellet. 
(null)

(null)

(null)
Varvade sola och sitta i skuggan under parasoll, solen är så stark vid Medelhavet, inte alls som i Sverige så det gäller att vara försiktig. Jag älskar att vara brun men i skuggan blir man också väldigt brun, win win! 
(null)
Slukad bok efter bok, semester <3
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Efter middagen var det alltid live musik på hotellet, vi lyssnade två gånger och drack en drink, alkoholfri för jag dricker ju inte. 



Livets människa

Meeen gullemamma <3
(null)

(null)
Min mamma, min förebild, kvinnan jag ser upp till mest av allt, mitt liv. Som jag älskar henne!! Vi hade en såå bra vecka, världens bästa resesällskap. Wooow <33
(null)

(null)
Varför är mina ögon alltid så små på bilder hahah?? Jaja, älskar sista bilden. Så spontan. 

Om alla hade haft den turen som jag i livet, att ha en sådan mamma hade världen varit snäppet bättre. I och med att jag inte har någon kontakt med min pappa och inte haft på många år är mamma mitt allt. Utan henne hade jag gått vilse i världen.

Jag tycker det är så häftigt att ju äldre jag blir, desto mer ser jag mamma inte bara som min mamma utan även som min bästa vän, som är så rolig att umgås med. Som vi har skrattat i Spanien, tills vi grät. Haha guuud <3 

Mamma är även ett stort stöd för mig i min pågående utbrändhet och depression, evigt tacksam. 



Den perfekta jackan

Men hallå, kan vi alla ta en sekund och titta på denna jacka en stund?? Den är perfekt, provade den idag och blev kär. Att ett plagg kan vara så perfekt, haha shopaholicen har talat. 
(null)

(null)

(null)
Det är en tunn svart vindjacka från Calvin Klein, så himla fin! Jag var på väg med den till kassan när jag upptäckte att den kostar 250 kr mindre i Sverige så jag beställde den istället. Den borde komma lagom tills dess att jag kommer tillbaka till Sverige. 




Tre boktips

Dessa tre böcker läste jag ut i Spanien under veckan jag var där och jag måste tipsa er om alla tre för de är toppen. 
(null)
Ta mig tillbaka av B.A. Paris är en psykologisk thriller som man till slut blir lite mindfuckad av. Den handlar om en kille som heter Finn och hans tjej Layla som försvann spårlöst under ett stopp vid toaletter på väg hem från en resa. Efter många år ska Finn gifta sig med Laylas syster men då börjar märkliga saker hända, Layla gör sig påmind. Lever hon? 

Skamvrån av Sofie Sarenbrant är ännu en bok i serien om Emma Sköld, jag har läst alla tidigare, Sofie skriver fantastiskt bra. Den handlar om polisen Emma som löser nya fall i varje bok, denna boken har psykisk ohälsa som tema och var väldigt intressant, tänkvärd och bra! Himla rätt i tid också. 

Sammanbrott, även den av B.A. Paris, denna är också en psykologisk thriller och handlar om Cass som åkte förbi en kvinna som satt i en bil, det visade sig att kvinnan blev mördad under natten och nu tror Cass att mördaren är ute efter henne. Boken blir väldigt verklig, känns så realistiskt. Mycket bra! 




Onsdag i Polen

Hmm, dagen blev inte riktigt lika lyckad som det var tänkt. Vi började med att åka till Galaxy för vi skulle äta frukost där, då råkar mamma ramla i trappan med hela frukostbrickan och raklång ner på golvet. Jag blev sååå rädd, fina mamma <3 hon skrapade upp hela knäna och både benen och foten svullnade som bara den så hon har jätteont fortfarande. Mamma brukar alltid vara full av energi och aldrig ha ont men idag såg man verkligen att hon inte mådde bra. :( 
(null)
Vi har spenderat hela dagen med Małgosia, superkul! Hon och mamma berättade minnen från gymnasiet, alltså guuud hahah! Mina elever är små änglar i jämförelse 😂 de har så många roliga minnen tillsammans, bästa kompisar sedan 16 års åldern, idag är de 58 wow. 
(null)

(null)

(null)
Hahah, kolla mamma!! <3 ledsen över att hon inte fick vara med på bild. 

Vi shoppade, åt och fikade innan vi körde henne till stationen. Małgosia känns som min vän också haha, hon är underbar. Dock var det ingen bra shoppingdag... Köpte bara Calvin Klein strumpor och ett linne, ovanligt för att vara mig. 

Imorgon är det sista dagen i Polen innan vi åker hem på torsdag. Har haft det jättebra här, dock känns det skönt att komma hem för jag har inte alls varit hemma mycket i sommar och jag längtar efter att bara ligga på soffan och göra ingenting. Älskar att vara hemma, ska till Grekland om drygt en vecka så vill passa på att pusta ut hemma ett par dagar. 



Poland

Ännu en dag i Polen lider mot sitt slut. Jag har tagit det ganska lugnt på bildfronten, har faktiskt inte haft kameran med mig en enda gång för jag har helt ärligt inte orkat. 
(null)
Idag började jag dagen med att äta på Berlin kebab, jag gillar egentligen inte kebab men denna är så god och den enda jag äter. 
(null)
Därefter var det dags för min och mammas årliga tradition här i Polen, bio :-) det stod mellan Alladin och Lejonkungen, jag tänkte boka biljetter till Lejonkungen men när jag såg hur full salongen var ångrade jag mig, orkar verkligen inte med så mycket folk så det blev Alladin istället och tur det för filmen var riktigt bra! En höjdare. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Sedan blev det shopping, vi åkte till två olika köpcentrum men jag hittade nästan ingenting idag, bara de två tröjorna ni ser ovan. Linnet är beiget, jättefint faktiskt! Älskade byxorna men tyvärr var de för stora så det blev inget köp. 
(null)
Avslutade med middag på China Town där jag åt anka, alltså den var så galet god! Himmelsk verkligen. Anka är bland det godaste vi har på denna jord, älskar det! Har ni smakat anka? Det är väldigt många som aldrig gjort det nämligen, du har ni gått miste om något... 

Nu ligger jag med värsta migränen i sängen, har varit ett par riktigt kassa migrändagar här i Polen, mår skit varje dag faktiskt. Ska ta en tablett och sova. Imorgon kommer mammas bästa kompis till Szczecin, de har varit kompisar sedan gymnasiet och vi träffar henne varje år. Vi ska till största köpcentet och spendera hela dagen där, jag är så taggad! 




Älskade morfar

Polen och morfar är en toppenkombo ❣️❣️
(null)

(null)

(null)
Fina, fina morfar. Han ser pigg ut och utseendet har inte förändrats nämnvärt men måendet, ojoj. Han är i sin egna lilla värld och är stundtals inte kontaktbar. Han kommer inte alls ihåg något i realtid, han kommer tex inte ihåg att vi bor i Sverige och han kommer inte alls ihåg att vi var och hälsade på igår. Det gör ont i hjärtat att se. <3
(null)

(null)
Älskar dig! 
(null)
Mina två hjärtan, finaste familjen. 

Är hos morfar nu, vi har hängt här ett par timmar. Jag är dock rätt orolig över mitt mående, jag är helt slut - både fysiskt och psykiskt. Jag vet inte om det är min utmattning, jag antar det men detta är så mycket mer illa än vad jag trodde. Jag orkar ingenting, jag är helt slut. Allting som tidigare inte ens varit jobbigt känns som världens grej. Jag får panik över känslan!! Ni som varit utbrända, när det går det över? :( 



New in

Shoppingen i Polen är såå bra! Får ni chansen att åka till Polen så ta den, verkligen ett underskattat land. Det är så riktigt att fler och fler svenskar börjar åka till Polen och alltid kommer hem nöjda och glada. 

Vi har hittills haft två shoppingdagar här. Igår köpte jag en hel del, idag lite mindre. 
(null)

(null)
Köpte denna skjorta på New Yorker för typ 85 kr, kap?? 
(null)

(null)

(null)
Detta material är ju verkligen inne just nu, superfint! Dock vet jag inte hur jag ska matcha? Hjälp! 



Tips till alla girls

Här kommer ett tips till alla tjejer! Detta räddad min sommar för ett par år sedan och även i år, jag syftar på tabletter som skjuter fram mensen upp till två veckor. 

Utlandsresa bokad och helt plötsligt kommer man på att mensen ska komma just då, vilken mardröm! Jag vet inte hur ni har det men jag har det fruktansvärt med min mens, en hel vecka och jag har sådana galna menssmärtor och kramp, det gör äckligt ont och jag blir utslagen i två dagar varje månad innan smärtan börjar släppa lite och blir mer hanterbar. 
(null)
Jag hade aldrig kunnat åka på solsemester och haft mens, då hade jag fått ligga i sängen på hotellet hela veckan för jag kan inte ens stå upp. Googlade för ett par år sedan och hittade då Primolut Nor som jag fick utskrivna av läkaren när jag sa att jag ska på semester och vill skjuta upp mensen. Man tar en tablett på morgonen och en på kvällen och börjar ta dessa 4-5 dagar innan beräknad mens. Därefter fortsätter man ta tabletterna hela veckan man är på semester. Efter att man slutar med tabletterna kommer mensen 1-3 dagar efter och så är det som vanligt igen, bara att mensen har skjutits upp en vecka. Jag tog den sista tabletten på kvällen i fredags och fick mens tre dagar senare. 

Som med alla andra läkemedel finns det biverkningar och det varierar från person till person men de biverkningar jag får är att jag får lite mensvärk under tiden jag tar tabletterna, flera gånger får jag så ont att jag är helt säker på att mensen kommit men det är alltid falskt alarm och smärtan går över efter en stund. Den värsta biverkningen är när mensen väl kommer för mensvärken blir så intensiv och smärtan är omänsklig. Man får alltså värre mensvärk är vanligt, för en del är detta kanske inte ett problem men för kvinnor som redan har väldigt ont blir detta ett helvete, är verkligen rädd för smärtan varje gång. Dock värt än att få mens under resan och förstöra hela resan. 

Visste ni att det fanns sådana här tabletter? 




Första dagen i Polen

Vilken bra första dag i Polen! Vi vaknade i lägenheten, fixade till oss och åkte sedan mot köpcentret Ster där vi alltid börjar när vi är i Polen. Det är ett litet och lugnt köpcentrum med god mat så det känns som en skön start. 

Vi åt på FKC, guuud det är verkligen livet. Jag var så hungrig att jag glömde fota hehe, sorry. Sedan kollade vi runt i affärer ett par timmar och så fikade vi. 
(null)

(null)

(null)
Åhh, dessa åt alltid jag och min bror här i Polen när vi var små, minnen <3
(null)

(null)

(null)
Vid 19 åkte vi till Galaxy som är ett stort köpcentrum här i Szczecin. Jag shoppade loss på Zara, 5 plagg för 420 kr, alltså va?! Så sjukt bra priser! Zara var den enda affären vi hann gå in i. 
(null)

(null)

(null)
När affärerna stängde åt vi på Pizza Hut, det är kärlek det. Denna gången hann jag i alla fall fota haha. 

Bra dag! Nu ligger jag i sängen i lägenheten, det känns konstigt att vi inte bor hos morfar men jag gillar lägenheten. Imorgon ska vi till morfar, saknar honom SÅ! Det ska bli väldigt roligt att äntligen ses igen efter 9 månaders tid <3 



Mallorca

(null)

(null)
Första kvällen på Mallis tog vi taxi in till stan och åt på en restaurang där, mamma åt paella och jag en köttbit men den var inte speciellt god, efterrätten var dock det 😋
(null)

(null)

(null)

(null)
Första heldagen spenderade vi på stranden, precis som alla andra dagar med paus för lunch på strandrestaurangen innan solstolen kallade igen. Perfekta laga dagar! 
(null)
Känner mig som allra lyckligast på stranden, vill någon köpa ett strandhus till mig? Kommer älska personen för resten av livet haha <3
(null)
Vi var på stranden hela dagarna, minst till kl 18 varje dag och vissa dagar att jag kvar till 19 och läste en bok. Sedan duschade jag och därefter gick vi ner till hotellets restaurang för middag, vi hade halvpension och på detta hotell lönar det sig verkligen. Supergod mat och stor variation. 



Polen

Imorgon åker jag till Polen, alltså va? Hur kan tiden gå så fort. Denna sommaren är ganska sjuk när det gäller resor, är utomlands drygt 4 veckor och knappt hemma något alls mellan resorna. 

Vi är i Polen 7 hela dagar och så 2 dagars resa fram och tillbaka. Ska bli så kul, har saknat Polen jättemycket, det är som mitt andra hem ju. Shoppa, fika, äta god mat och det viktigaste; träffa älskade morfar, saknat honom så. Tyvärr har hans demens blivit så mycket värre, det kan tydligen gå en hel dag där han inte säger ett ord. Han glömmer väldigt mycket, t.ex. att vi bor i Sverige. Det hemskaste med att bara träffa morfar en gång per år är att jag aldrig vet om det är sista gången jag ser honom, det gör så ont i hjärtat varje gång. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I år ska vi för första gången någonsin inte bo hos morfar och hans fru utan jag och mamma har hyrt en lägenhet i Szczecin via airbnb, har någon av er använt sig av den tjänsten? Det är en väldigt modern och fräsch lägenhet på 11e våningen, ser väldigt fin ut på bild! 

Det kommer kännas konstigt att inte bo hemma hos morfar, vi har liksom alltid gjort det. Anledningarna till att vi har valt att bo i lägenhet är många. Dels pga min migrän, jag sover väldigt dåligt hemma hos morfar för sängen är så galet obekväm, vi får knappt plats och det är väldigt dålig luft så jag vaknar med både ryggont och migrän varje dag. Morfar och hans fru går också och lägger sig väldigt tidigt, redan innan vi kommer hem från våra shoppingrundor och det blir väldigt jobbiga kvällar för vi måste vara tysta och typ viska vilket blir väldigt jobbigt i längden. Sen är det jobbigt för dem att ha oss där också tror jag för de är vana vid att leva helt annorlunda än vi så alla blir rätt irriterade på varandra efter ett tag så vi bestämde oss för att prova detta. De har också en sköterska som kommer hem till dem ett par timmar i veckan och då känns det sådär att vara hemma. 

Vi kommer att åka till morfar nästan varje dag, dricka kaffe och fika på morgonen och sen hänga med dem någon kväll och hela söndagen då vi ska äta middag. Hoppas det blir bra! 





Tjejkväll

(null)
Igår träffade jag som sagt några tjejer över en middag från appen GoFrendly. Vi tänkte äta på Harrys men de har stängt på måndagar så vi bestämde Crazy Jack istället men när jag åkte dit visade det sig att de också har stängt, besviken tjej som var såå sugen på vitlöksbröd. Det blev Wokhouse istället så där satt vi ett par timmar, vi blev faktiskt fyra tjejer. Den ena tjejen bor väldigt nära mig i Hässleholm så vi har redan bestämt att vi ska träffas igen när jag kommer hem från Polen. 

Idag ska jag träffa Jill, älskade vännen <3 vi ska spela minigolf, åhh! 
(null)

(null)

(null)
Träffade Jill innan jag åkte till Spanien, vi åt på Crazy Jack, mys! Jag och mina vänner äter alltid ute som ni kanske märker haha. 




BBQ night

Hade en sådan bra kväll igår! Grillade hemma hos Alexandra och hennes familj, så himla trevligt. 
(null)

(null)

(null)
Men alltså ska vi prata om maten?! Magi!
(null)

(null)
Fina, fina du!
(null)

(null)
Hjärtar dig 
(null)
Jag ÄLSKAR grillat så mycket 😢 fatta hur ledsen jag är att vi inte har trädgård, livets besvikelse :( 



Vacay

Idag ska jag träffa två tjejer via GoFrendly appen, appen där man kan träffa nya kompisar. Träffade Elin och Elin via appen som har blivit till nära vänner och idag ska jag träffa två andra tjejer, roligt men lite nervöst! Det är verkligen att gå ifrån min comfort zone men det är väl det man ska göra i livet, right? 

Utbrändheten gör sig ständigt påmind, det känns jobbigt att fixa sig och åka iväg men att träffa fler människor är en del av processen mot ett balanserat liv. 
(null)

Förresten, VAD händer med vädret i Sverige? Juli brukar ju alltid vara ganska varm ändå, förra året var ju extremt men det brukar vara en hel del soliga dagar i juli. Var är sommaren?? 



Ett väldigt ärligt inlägg

Detta är nog mitt ärligaste inlägg någonsin men jag känner att jag verkligen vill skriva det för ämnet är så viktigt och ett väldigt stort problem i dagens samhälle men sopas ofta under mattan. Prestationsångest, perfektionist, utbrändhet och vägen till att gå in i väggen. Den där berömda väggen som ingen vill hamna i men som alldeles för många gör. 
 
Jag har hela mitt liv velat prestera på topp med allt jag gör. Ni vet den där typiska perfekta lilla flickan som vill göra allting rätt, som vill göra mamma stolt och känna sig nöjd med sina prestationer. Att bli utskälld eller tillsagd har hela mitt liv varit mardrömslikt och därför har jag alltid gjort det jag skulle göra i skolan för att aldrig få en tillsägning. Jag kommer ihåg en dag på gymnasiet när jag och Maja satt och pratade under en samhällskunskapslektion och vår lärare sa "Maja och Caroline, nu får ni vara tysta", jisses jag fick en sådan ångest! Det var så hemskt att höra, behöver jag skriva att det aldrig upprepades? Hela min grundskoletid präglades av att alltid försöka göra allting rätt men det gick aldrig till en överdrift, inte förrän på gymnasiet. 
 
Jag gick in med inställningen jag ska få högst betyg i allting från dag ett på gymnasiet. Ganska snabbt insåg jag att det nästan är omöjligt att vara lika duktig i allting, t.ex. idrott, matte och no för min del haha men allting jag hade kapacitet till skulle jag vara bäst i. Jag pluggade onormalt mycket, hade i princip ingen fritid. Pluggade helger, lov och sena nätter. När jag fick mitt MVG blev jag lugn i hela kroppen, när jag fick VG kände jag mig besviken. Jag visste att mamma inte skulle bli besviken, hon tyckte jag pluggade alldeles för mycket men jag skulle känna mig besviken över mig själv. Jag gick ut med 21 av 29 MVG, ett par VG och 3 G. Nu när jag tänker tillbaka på den tiden förstår jag inte riktigt hur jag orkade hålla uppe det tempot i tre år, att jag inte gick in i väggen då är ett mysterium men jag antar att mina problem började redan då utan att jag var medveten om det. 
 
Sedan kom universitetet, jag började plugga direkt vilket jag är väldigt glad för nu i efterhand men det var ett par väldigt tuffa år. Jag tappade glädjen totalt, hade ångest innan varje gång jag skulle åka till skolan för jag trivdes inte alls på universitetet. Jag kände inte att jag passade in med de flesta andra studenterna, de som bara hade fest, fest, fest i huvudet. Som ni vet är jag ingen festmänniska och studentlivet passade inte mig alls. Att vara i en sådan här svacka var superjobbigt, det är ändå 4,5 år vi pratar om. Jag borde väl egentligen sökt hjälp redan här, pratat med en psykolog så att jag hade kunnat må bättre men det hade jag ingen tanke på. Under tiden jobbade jag också och jag trivdes toppen på jobbet, jag kände att jag hade valt rätt yrke och det fick mig till att slutföra mina studier med högsta betyg på examensarbetet och jag hade snart min lärarlegitimation i handen. 
 
Därefter var det dags för körkortet, jag hade inte haft ork eller hälsan till att ta tag i det tidigare, jag tog alltså körkortet när jag var 23 år gammal. Det var prestationsångest på hög nivå, jag var tillbaka i de gamla spåren igen, jag pluggade sönder och kunde inte tänka mig något värre än att kugga på uppkörningen eller inte klara teorin. Jag pluggade tills jag kunde allt och körde tills jag kände mig säker. Jag klarade både uppkörningen och teorin på första försöket, det var en stor lättnad. Jag tog körkortet under sommarlovet vilket innebär att jag inte fick någon möjlighet till vila utan efter en tuff första termin på jobbet spenderade jag hela min semester med att plugga till körkortet. Hade jag varit frisk hade allting kanske gått bättre men jag har gjort allt detta jag har beskrivit med två kroniska sjukdomar som ofta suger musten ur mig helt och hållet. Dagliga, svåra migränsmärtor som har gjort att jag gråtit flera gånger i veckan under 8 års tid och min diabetes som är ett heltidsjobb 24 timmar om dygnet sedan år 2004. Jag kommer inte ihåg hur det känns att leva utan daglig smärta och jag har inte sovit igenom en hel natt under ett par års tid nu utan jag vaknar ett par gånger varje natt. Dels pga utbrändheten antar jag men också pga min inre stress när det gäller blodsockret. Kommer jag att svimma i sömnen och hamna i koma för att jag får så lågt blodsocker så att jag inte kommer vakna? Kommer jag att ligga högt hela natten? I så fall måste jag ge mig insulin under natten. Mina sjukdomar känns jobbigare än någonsin, jag är så trött på att ständigt ha ont och må illa, på att inte kunna leva ett normalt liv och jag är så trött på min diabetes, jag vill inte vara sjuk längre. Här är sjukvården i Sverige ganska kassa, jag har inte fått något som helst psykologiskt stöd sedan jag fick diabetes år 2004 och att hela tiden vara sjuk tar så mycket på psyket, mer än jag någonsin reflekterat kring. 
 
 
Jag fick fast jobb som högstadielärare januari 2017, direkt efter att jag blev klar med min utbildning. Jag kände från dag 1 att jag trivs så bra på jobbet, jag älskar verkligen att jobba och jag älskar att vara lärare. Jag brinner för mitt jobb till 100%, så mycket att det tyvärr snabbt gick till överdrift. Jag är en riktigt workaholic, prestationsångesten har funnits där sedan dagen jag började jobba och allting måste hela tiden vara perfekt. Redan för någon termin sedan var mina kollegor oroliga över mig, de trodde att jag skulle gå in i väggen för de kände inte igen mig men jag har levt lite i förnekelse hela tiden och trott att jag är en supermänniska, att jag kan jobba hur mycket som helst och att jag kan hålla uppe tempot utan problem. Att bli utbränd eller gå in i väggen har aldrig funnits på kartan, jag har både hört och läst om att så många lärare går i i väggen, jag har kollegor som har varit där och sakna men säkert kommit tillbaka men jag hade aldrig en tanke på att jag skulle kunna drabbas. Hur ska man kunna drabbas av utbrändhet när man älskar sitt jobb? Jag är ju lycklig på jobbet, det är jobbet som skänker så mycket glädje varje dag. Nu har jag förstått att det oftast är lärare som är väldigt engagerade och brinner för sitt yrke precis som jag som är de som drabbas allra hårdast. 
 
Som lärare jobbar man 45 timmar per vecka, detta har inte räckt för mig på långa vägar. Jag har jobbat minst 20 timmar i vecka övertid, gratis jobb för som lärare får man inte en enda krona extra för att man jobbar över. Det är ingen som har tvingat mig jobba över men med min ämneskombination blir man aldrig klar med varken planering eller rättning. Högarna växer sig så snabba och jag hinner aldrig med. Jag hinner inte ens påbörja rätta en text i svenska innan nästa kommer. Sedan lägger vi till allt jobb med de nationella proven som är helt sjuka, betygssättning, rastvakt, alla möten med ledning och alla elevmöten, sedan utvecklingssamtal två gånger per år, och föräldramöten. Detta är bara en liten del av allting som vi lärare måste göra förutom planering av lektioner, undervisa och rätta  Varje dag uppkommer minst 20 oförberedda saker som tar tid men som jag inte har planerat in, så ser vardagen ut för högstadielärare. Ni kan ju lista ut att detta i kombination med att jag alltid vill prestera perfektion inte är en ekvation som går att lösa. Hur har jag löst det då? Jo genom att jobba över. Det började med att jobba över en dag, sedan två och det senaste året har jag suttit över i princip varje måndag till fredag varje vecka och fortsatt jobba i flera timmar efter att min arbetsdag egentligen är slut. Man kan inte sitta kvar hur länge som helst för på kvällen går larmet och många dagar har jag tagit med mig jobbet hem och fortsatt ett par timmar på kvällen, med paus för att äta middag och kolla tv/mobilen i 30-60 minuter. Helgjobb har förekommit varje helg och även på loven, jag var ju tvungen att ta igen lite av allt jag inte hunnit med under veckorna. 
 
 
Mamma började bli mer och mer orolig för mig under det senaste året. Hon ringde mig på jobbet och sa att jag ska komma hem, att jag inte kan jobba så mycket, att jag inte kan dra med mig hem jobb och fortsätta hela kvällarna, att jag måste sova och få tid till återhämntning. Jag blev så arg och irriterad varje gång detta samtal kom, jag tyckte att mamma tjatade och rent ut sagt var skitjobbig så vi bråkade ständigt om detta. Nu förstår jag att detta var för mitt eget bästa, att hon såg det jag inte såg. Jag vet att jag inte varit mig själv det senaste året men jag har förträngt det, innerst inne har jag hela tiden vetat att det är ohållbart att leva som jag gör men jag har inte brytt mig om det, jag har hela tiden tänkt att jag kan fortsätta såhär för jag klarar allt. Det senaste året har detta dock gjort sig påmint i min vardag allt mer. Jag har fram till den 14 juni i år då jag gick på semester kört all in på jobbet, haft så mycket energi, tagit på mig mycket mer än vad som är hälsosamt och gjort en massa extra jobb men klarat detta väldigt bra. Energin på jobbet finns där men det är när jag kommer hem som jag blir som en söndrig ballong där luften bara försvinner. Jag började sova allt sämre och kände mig inte utvilad på morgonen, jag började vakna av mig själv flera gånger per natt, jag fick svårt att somna för tusen tankar snurrade runt i huvudet innan jag skulle sova, axlar, rygg och nacke bärjade göra ont och gör det fortfarande och jag blev allt mer spänd. Huvudvärk (migän) dygnet runt och energinivån var verkligen nere på 0. Jag orkade helt plötsligt inte med saker som jag tidigare gjort utan problem, t.ex. att gå till frisören, fixa fransarna eller gå på ett läkarbesök. Det kändes som världens största uppoffring. Allting som tidigare har känts kul började plötsligt att kännas väldigt jobbigt. Att gå på bio, träffa kompisar, gå ut och äta. Helt enkelt det sociala livet. Jag har spenderat de allra flesta helger hemma det senaste året för att jag helt enkelt inte orkat göra någonting. Det har känts väldigt jobbigt att resa mig ur soffan och fixa mig för att träffa någon, även om jag vet att jag kommer ha roligt känns det väldigt jobbigt att ta mig dit. Minsta lilla sak tar så mycket energi och jag är trött i dagar efteråt. Jag har aldrig träffat så lite kompisar som nu, jag har helt enkelt inte orkat ta kontakt och inte orkat svara på meddelanden vissa gånger. Jag har aldrig tidigare känt denna känsla och jag vet inte vad jag ska göra för att ta mig ut härifrån. Jag vill inte längre att allting ska kännas såhär jobbigt, jag vill ha mitt liv tillbaka där jag har energi, kan skratta och vara innerligt glad, inte fejka att jag är glad. Jag har flera gånger under de senaste månaderna börjat gråta när jag pratat med mamma. för att jag inte orkar mer och känner mig helt uppgiven, senast när vi satt på restaurang och åt lunchbuffé för cirka 2 månader sedan. Där förstod jag nog själv att jag måste göra något för detta håller inte. 
 
För någon månad sedan fick jag äntligen tid till en KBT psykoterapeut, pga min bakteriskräck som har eskalerat, kan berätta om det senare. Jag har träffat honom 5 gånger och det känns väldigt bra. Vi kom snabbt in på hur mitt liv ser ut i och med att de kartlägger allting och han blev så förvånad över att jag har orkar såhär många år utan att gå in i väggen. Vi började tidigt att prata om jobbet och hur min balans mellan fritid och jobb ser ut, att det inte finns någon balans med andra ord. Jag har berättat allt detta för honom och han sa att det är himla tur att jag fick tid till honom nu, när jag är utbränd men inte har gått in i väggen än som jag är väldigt nära på att göra. Jag har haft som nyårslöfte under 2 års tid nu att jobba mindre, att göra förändringar osv men det har liksom inte blivit av för jag har direkt varit tillbaka på ruta 1 igen. Sist jag pratade med KBT mannen som jag kallar honom sa han att denna gången har jag inget val utan jag måste göra ändringar i livet för han kommer att bevaka mig som en hök. Det känns så himla bra, jag känner att jag kanske äntligen kommer kunna komma på banan igen. Jag har redan skrivit upp en lång, lång lista på mobilen med saker som jag måste sluta göra på jobbet, saker som egentligen inte ingår i mina arbetsuppgifter men som jag gjort ändå. Det kan vara en sådan liten sak som att ta mig tiden till att kolla mobilen under min lunchrast för det får mig att slappna av och att inte prata elevärenden under lunchen för det är obetald arbetstid. Jag sökte KBT för min bakterieskräck men vi har mer och mer tagit oss in på min utbrändhet. Jag visste inte ens att jag var utbränd förrän han berättade det för mig, förrän jag kunde checka av alla syntom på utbrändhet, då blev det så himla svart på vitt. Jag fick även reda på att jag lider av depression, en lätt/medelsvår. Min neurolog ville sjukskriva mig, 100% sjukskrivning men jag tackade nej direkt. Jag hade inte klarat mig utan jobbet, då vet jag att jag hade blivit väldigt deprimerad. Jag måste bara lära mig att hitta en balans mellan fritid och jobb som fungerar för mig. 
 
Jag märker att jag tryckt undan utbrändheten som sakna men säkert smugit så på under 10 års tid (!!). Jag önskar att jag hade fått hjälp med detta tidigare, då kanske jag inte hade hamnat här men jag är så glad över att jag går och pratar med honom nu. Jag vet att JAG måste ändra på mycket i mitt liv och det är bara JAG som kan se till att ändringarna faktiskt sker. Jag måste följa de riktlinjer jag sätter upp för mig själv, jag ska ta små steg i taget och inte göra alla förändringar samtidigt för det funkar inte enligt honom. Jag ska ta mig tid till avslappning under veckodagarna, till att vårda om mina relationer med både familj och vänner. Han frågade mig hur jag känner inför kärleksrelationer och då slog det mig att jag inte ens haft ork att tänka på det, att ha en partner känns som världens tyngsta grej just nu, ännu en person man måste ge sin uppmärksamhet och tid till och det håller såklart inte. Jag vill ha ork igen till att göra det som känns bra för mig, just nu känns ingenting särskilt bra. Som jag skrev tidigare har veckan i Spanien varit första steget för min del till en balanserad livsstil. Jag har försökt att inte tänka på jobbet under veckan, det har gått helt okej med ett litet minus för jag måste erkänna att tankarna vandrat till jobbet ganska ofta men jag har försökt att skjuta undan dessa. I augusti ska det bli en förändring, för min egna skull. ♥
 
Tack för era peppande kommentarer, KRAM. 



Livets vecka

Nu är jag hemma från Spanien igen, kom hem i natt. Kändes så hemskt att lämna 😢 har verkligen haft en helt underbar vecka på Mallorca! Det var verkligen detta jag behövde. Jag känner mig levande igen. Jag känner mig mindre utmattad, både fysiskt och psykiskt och jag har för första gången på länge skrattat igen. Mamma sa en sak som verkligen fick mig att tänka till, nämligen hur underbart det är att höra mig skratta och se mig glad igen. Det är helt sjukt vad mitt jobb har gjort med mig det senaste året, fått mig att tappa livsglädjen för allt annat förutom jobbet där jag har gett 1000% varje dag men istället har hela jag tagit stryk. 
(null)

(null)

(null)
<3

Nej, detta var verkligen vad jag behövde. Jag har haft tid över att reflektera vad jag behöver ändra i mitt liv. Det har varit en av de bästa resorna på länge och den allra mest lata resan. Dagarna såg i princip ut som så att jag vaknade, gick ner och åt frukost, la mig på solstolen på stranden där jag varvade mellan att sola, bada, sitta under parasoll och läsa, gå strandpromenader, lyssna på musik och titta ut över havet och bara vara i nuet. På kvällen gick jag från stranden för att duscha och sedan ner till restaurangen för att äta middag och upp till rummet för att ta det lugnt, en kväll var vi i Cala Bona som är en närliggande by. 

Jag har läst ut tre böcker under veckan. Jag känner mig fortfarande trött och utmattad men det är ändå ett steg framåt. Det som är underbart är att jag har resan till Grekland att se fram emot innan jobbet börjar igen, och då ska det ske förändringar för min egen skull. Så att jag håller och inte går in i väggen för det är tyvärr väldigt nära. 



Beachlife

(null)

(null)
Gömmer mig från paparazzis. Haha nej, jag hade precis slagit i huvudet i parasollen :p 
(null)
Igår kom solen fram och idag är det helt klart, jag börjar ångra det jag skrev haha. Jag vill ha lite vind och några moln för jäklar vad varmt det är! Var precis vid stranden för att lägga handdukar på solstolarna och oj vad svetten rann haha! Idag ska jag BADA mycket :-) 



4 från Mallorca

Hej från Mallorca! 

Idag är det vår tredje dag här och jag hoppas på en solig dag. Vi har inte haft jättetur med vädret, det har varit molnigt båda dagarna. Väldigt varmt dock, 34 grader och lite solglimtar då och då men inte det där typiska medelhavsvädret. 

Har ändå haft bra dagar med avkoppling, läsning och bad. 
(null)

(null)

(null)

(null)





En vecka i paradiset

Imorgon åker jag till Spanien, så himla taggad! Tillbaka till paradiset. Sol, bad, musik, läsning och strandpromenader står på schemat och jag hade inte kunnat önska mig något annat. Jag behöver verkligen den här återhämtningen för jag känner mig fortfarande inte som mig själv (har blivit utbränd tyvärr men kan berätta mer om det när jag kommer hem) så denna resan är till för min återhämtning. 
Alltså kolla <3 Ska till Cala Millor som ligger på Mallorca, var här för två år sedan och förälskade mig i stället, har längtat tillbaka sedan dess. Stränderna i Spanien är ju magiska, turkost vatten och vit sand, bästa som finns. 
 
Nu ska jag packa, inte favoritsysslan hehe. 



Steakhouse

Har totalt glömt bort detta inlägg i utkast men maten är för god för att inte visas upp 🤤 

För ett par veckor sedan bjöd mamma mig på middag i Kristianstad, jag valde Steakhouse för att jag älskar maten där. 
(null)
Min ängel <3

Maten där brukar vara god men denna gången var det magiskt gott!! Alltså godaste på länge 🤤
(null)
Vi beställde först in förrätt med bl.a. mozzarella sticks och vitlöksbröd. Rekommenderas verkligen!
(null)

(null)

(null)
Mamma tog kyckling (smakade en bit och wow!!), jag tog hamburgare och sedan delade vi på ribs med bbq sås. Alltså det var så gott!! 
(null)
Himla mysig kväll. 





Båttur i New York

Vad dåliga ni blivit på att kommentera, hörni! :( Bloggar på som bara den men kommentarerna ekar nästan tomt, kom igen! Får typ 1-3 kommentarer per inlägg, var är ni andra som läser? Ser ju att ni läser hehe...
 
Att Frihetsgudinnan i New York var ett måste var det ingen tvekan om men jag velade mellan att köpa biljetter till själva ön eller om det räckte med en båttur, det blev det senaste. Det finns tydligen en gratisfärja man kan ta också men jag kan tänka mig att den är fullproppad så nej tack. 
(null)
 
(null)
Jag köpte biljetter från GetYourGuide och det var 60 min båttur. Förutom Frihetsgudinnan som såklart var höjdpunkten var det även väldigt roligt att se Manhattan från båten. 
(null)
Alla blev som galna när vi närmade oss Frihetsgudinnan haha, framför allt de asiatiska kvinnorna. Guuuud de är galna. 
(null)
 
(null)
Hon var så mäktig att se! Det är ju verkligen en symbol för New York och det har funnits på min bucketlist länge. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Vädret var perfekt för en båttur, till skillnad från de tidigare dagarna då det regnade och regnade. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Avslutningsvis fick vi se Brooklyn Bridge, också ett legendariskt landmärke ju. 
(null)
Nöjd tjej. Ibland önskar jag dock att jag kunde släppa på pressen att hela tiden fota med både kamera och mobil när jag är utomlands och bara njuta istället. Jag tycker dock det är väldigt roligt att fota och älskar att ha det som minne och vissa upp på bloggen såklart men fasen vad livet måste vara skönt utan sociala medier. Utan att hela tiden "behöva" visa på Instagram, Snapchat osv. Jag måste bli bättre på att njuta och ta in stunden istället för att försöka fånga allt genom kameran. Det var samma på Top of the rock, tog så många bilder men borde ha njutit mer av att bara vara där. Likadant med Burk Khalifa i Dubai...



Frihetsgudinnan

Hur många har att se Frihetsgudinnan på sin bucketlist upp med en hand? 🙋🏼‍♀️ Detta var en av höjdpunkterna av alla sevärdheter enligt mig, det var väldigt mäktigt att se henne stå där. 
(null)

(null)

(null)
Vi valde att inte gå i land utan att åka båt för att få se Frihetsgudinnan, det var ett bra val för det ingav verkligen en mäktig känsla. Rekommenderas starkt! 




Recommend

Recommend, recommend! 
(null)
Sommar = läsning för min del. Jag älskar läsa, tycker det är så avkopplande. Finns ju inget bättre än när man fastnar i en riktigt bra bok.

Ni måste springa till närmaste bokhandel eller köpa Främlingsbarn online, det är den bästa bok jag läst på länge. Lova mig att ni läser den innan sommaren är över, LOVA! Det är en deckare som är så välskriven och riktigt spännande. Jag läste ut den på bara ett par dagar. 

Sedan gick jag direkt över till Chefen som är en roman, mycket härligt skriven och fastnade för den direkt. Jag läser nästan bara deckare men denna var skön att bryta av med. Två boktips från mig till er. 

Har ni något boktips till mig? 



Union Square New York

Måste tipsa om ett område i New York man inte får missa, nämligen Union Square. Där ligger Nordstrom Rack, DSW och Burlington men utöver det är området helt underbart att strosa omkring i. Efter all galen trafik och alla höghus var det så skönt att komma till Union Square där det är lite lugnare. 
(null)

(null)

(null)
Vi gick runt här hela dagen. Shoppade, fikade och fotograferade. 
(null)
Vi avslutade dagen med att äta på Le Midi som är en fransk restaurang. Jag åt anka och den var så galet god! Jag älskar anka, en riktigt välgjord anka är bland det godaste vi har på vår jord, gooosh <3
(null)
Helt plötsligt låg Empire State Building framför oss, hur fint? 




Streets of New York

Detta är nog mina absoluta favoritbilder från New York, så himla mycket typisk New York känsla över bilderna <3
(null)

(null)

(null)
Vinka in en taxi på New Yorks gator sådär casual, haha nej men det är faktiskt såhär man måste göra för att få tag i en taxi. 
(null)
Vackra St Patrick’s Cathedral 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Måndagsfika

Idag mötte jag upp fina Elin på stan. Tanken var att jag skulle spela minigolf med Elin och Elin men ena Elin blev tyvärr tvungen att jobba så jag och Elin tog en fika istället. Lite förvirrande med två Elin? Ja det tycker jag också haha! 
(null)

(null)
Träffade tjejerna via appen Gofrendly som är en app för tjejer som söker nya vänner. Det var läskigt tyckte vi alla tre men vi klickade så bra. Så glad över att ha lärt känna dessa fina tjejer.