slide show

En måndag

Hallå!

Vilade mycket igår och tog en massa medicin, mår mycket bättre idag. Har varit lite så på sistone, att jag blivit småförkyld några gånger men det har gått över efter 1 dag *peppar peppar*. För något år sedan tog jag en spruta mot lunginflammation och det är något av det bästa jag gjort. Innan fick jag lunginflammation ca 3 gånger per år, sjukaste. Jag tar även vanliga vaccinet mot influensa varje år och jag måste säga att det hjälper! Dock blir jag alltid sjuk efter varje gång jag varit ute på klubb, typ Björket eller Harrys - då menar jag verkligen alltid. Så går aldrig dit längre. 

Hade dock sjukaste migränen idag, alltså det gjorde så ont så jag vet inte vad. Kunde verkligen inte röra mig för kände att då spyr jag. Blev 5a zomig nasal och det är ju så äckligt mycket. Hade jag haft ork hade jag gråtit igenom mig hela morgonen men kände bara nej då dör jag fan. 
Idag har jag jobbat, var ett tag sen. Så kul! 

Ska äta på Cats nu, mumsi. Sen ska jag hem och rätta, plugga och planera. Klockan är redan rätt mycket nu så vi får väl se hur långt jag hinner idag. 



Negativity

Vilken natt och början på söndag.. 

Somnade inte förrän 3. Hade så sjukt äckligt ont i huvudet, tog massa medicin men kunde ändå inte sova. Mamma hade hemskt ont i ryggen och kunde inte heller sova så skulle jag krama henne (det var mörkt) så råkade jag slå min armbåge i hennes öga och det var ett rejält slag, hahah omg fick så dåligt samvete.

Idag vaknade jag upp snorig, migrän,  har ont i halsen, feber och mår hemskt illa. Jag har klarat mig undan väldigt bra i dessa förkylningstider men nu verkar det kört. Ska ta och proppa i mig lite olika mediciner nu för att försöka kurera mig. Sen måste jag plugga lite. 

Hatar söndagar
Hatar må dåligt 
Hatar plugga 




BIKBOK

Två nya från bikbok, märkeskläder i all ära men ibland kan man ju också hitta riktigt snygga kläder i budgetaffärerna, hade nästan glömt bort det. Köpte på Väla i torsdags.
149 kr respektive 99 kr.
 
Som ni ser har jag också hakat på trenden med tröjor med snörning, så snyggt! Detta hänger lätt med till Cala´ dor i sommar men tänkte inviga linnet redan i veckan. 



Goals

Garderob-goals! Tänk att ha alla mina märkesväskor i sådana här glasdörrar, åh.
 
Min tanke var ju att fixa en walk in closet här hemma och det är fortfarande tanken men samtidigt är det så mycket annat jag måste spara pengar till. Det är jag som betalar stora delar av både Spanien och Greklandresorna, mamma har betalat några tusen men jag står för ca 28-30 tusen kr vilket innebär att det inte blir över så mycket just nu. Men det ska fixas så fort jag får cash över.
 
Sen ska jag ju flytta hemifrån någongång men jag vet verkligen inte när. Jag är inte alls sugen på att flytta just nu. Jag och mamma har det så chill här hemma, ingen av oss är hemma under dagarna och när det är vardag kommer vi hem sådär vid 18, då är det middag, tv, jag pluggar och sen sova. Vi stör liksom inte varandra direkt. Sen är det ju himla skönt att jag kan lägga mina pengar på saker jag tycker om, på shopping och på resor. Skulle ju aldrig gått om jag bodde själv. Sen är det den lilla detaljen att ska jag flytta så vägrar jag bo i en sunkig lägenhet i stan eller liknande. Det ska vara nytt, fräscht och modernt. Och det kostar, sjukt mycket. Skulle aldrig kunna tänka mig att bo i en 1a eller 2a som ser ut som "studentlägenhet" eller liknande, usch. Då bor jag hellre hemma att tag till och sparar mina pengar till resor. Varför flytta bara för att flytta känner jag? Nej inte atm. 



Bra födelsedag

Har haft en bra födelsedag! Har världens finaste familj och finaste vännerna. Så många personer som är så otroligt fina. 
Otroligt lugn födelsedag, precis som jag vill ha den. 

Har träffat kompis, shoppat, spenderat tid med familjen och ätit. Bästa med livet haha.  

Har massa bilder och sånt att visa men här uppe får ni en från ikväll. 



Presents had me like

Finaste födelsedagspresenterna, jag är så glad! Tack mamma ♥
 



GANT

Var verkligen sugen på att shoppa igår och jag hade faktiskt råd till det men hittade typ inga fina kläder alls? Det är ju så typiskt. Blev sugen på en tröja från Gant men efter lite om och men avstod jag för den kostade ändå drygt 1000 kr och jag har ju så många Gant.
Köpte i alla fall en handduk, 99 kr.



It´s my birthday

Nu är jag 23! Vad kul det är att fylla år.
 
Har dock galet äcklig migrän, mår så illa så har tryckt i mig en massa medicin nyss, hoppas verkligen att det går över snart.
 
Morgonen började med sång och presenter i sängen, har världens finaste mamma. Har svarat på grattis hela dagen - så många fina personer och hälsningar. 
Vid 12 ringde det på porten och där står Anton med en stor godispåse, alltså dagens stora överraskning. Blev så himla glad och chockad, vilken kille. Dagens finaste, verkligen. 
 
Ska strax börja fixa till mig snart, vid 4 ska vi in till Kristianstad för att först köpa en ny tv, sen gå i lite affärer och till slut avsluta min födelsedag på bar-B-ko i Kristianstad. Längtar! 



Birthday girl

930226
För 23 år sedan föddes jag. 
Birthday girl
Min dag idag, grattis till mig 🎉🎉🎉🎉



Imorgon

Imorgon fyller jag år, waah vart tar åren vägen? 23 år sedan 1993, sjukaste. 
Har inte önskat mig något speciellt. Jag vill ju jättegärna ha kameran och en Marc Jacobs väska men det vet jag att jag inte får så jag har verkligen ingen aning om vad mamma hittat på, spännande. Man blir aldrig för gammal för presenter haha. 

Ska bli roligt fylla år. Första året på mååånga som jag inte jobbar på min födelsedag, har haft riktigt roligare födelsedagar senaste åren för alla har varit så snälla och sjungit och uppvaktat. Så blir lite tomt här hemma haha men ska äta på bar-b-ko på kvällen, mums! 

Har förresten haft en riktigt bra dag på Väla, så mycket fint fick följa med hem. Undrar ni något så skriv på ask.fm/carro93 för är för trött för att skriva mer här idag. 

Puss 



Skola

Japp dags för skola igen, inte taggad för 5 öre. Tanken var att åka till Väla sen efter men ärligt tror jag inte att jag pallar, vill bara hem och ta det lugnt men vi får se. 

Mamma kör mig dit idag igen, ängel som sagt. Imorgon fyller jag år, sjukaste att tiden går så fort. Nu vill jag gärna inte bli så mycket äldre 😋
Sorry men har inga roliga bilder att bjuda på. 

Ha en fin dag, pussen. 



Hairtalk





Lace


Provade bodyn igår, hur äckligt snygg?! Tyckte den var sjukt snygg till jeansshorts men mamma tyckte den var lite för utmanande och jag kan hålla med om att den är för "sexig" ska ska ej behålla. Men grymt snygg är den!! 

En sak som ger mig ångest är att verkligen typ alla är utomlands just nu. Så fort man kollar sc så är folk här är där, utomlands överallt. Så nice, vill bort från Sverige. Hade velat spendera vartenda lov någon annanstans än här. Nåja - jag räknar ner dagarna till sommaren. 



Onsdag

God morgon! 

Jag känner att lovet går i för hög hastighet, är aldrig hemma och tar det lugnt. Saknar det! Ska till wok house nu och äta med familjevänner. Sen ska jag hem och måste ta tag i tråkigheter. Jag måste plugga & rätta! Och det är en massa. Bara att ta tag i det. 
En kvällsselfie.

Har sån migrän, vaknade med blodsocker 2 = äter choklad på morgonen = äckligt ont i huvudet och illamående. 

Puss 



Frisören och träning

Hemma efter en intensiv dag! 

Började med att kolla tv på media markt, vill vi ha kvar våra kanaler måste vi köpa en ny tv för annars stängs vår av för den är för gammal för att koppla in den nya boxen till. Såg en jättefin men 6k, dyrt som tusan. Vi får se hur det blir med den saken på fredag. 

Sen åt vi på restaurang innan jag gick till frisören. Närmare 4 timmar tog det, så länge! Herregud trodde jag skulle dö av smärta när hon drog ut håret från hätta, det gör så äckligt ont. Hon klippte inte en enda cm, glad. 
Såhär blev håret. Nu får vi ju tänka att jag har gått från att vara mörkbrun till att försöka bli blond igen. Jag är nöjd! Några olika nyanser och som ni ser är håret längst ner lite mer brunt men det är sånt man får ta, inget som ögat lägger märke till direkt eftersom färgerna blandas på ett snyggt sätt. Tycker det blev fint! 
Snabbt hem från Kstad, på med träningskläder och sen åkte jag till träningen. Fick en fribiljett från en kollega och det visade sig att Thea också tränar där, så kul! 

Passet var sjuuuuukt jobbigt, svetten bara rann. Roligt var det dock, ska absolut dit igen. 

Nu blir det middag och tv två timmar, bra tisdag. 



Time for the hairdresser

Frisören snart, lite nervös men jag hoppas att det blir bra!
Här var jag nöjd med håret, både fin färg och bra längd.



En resa för livet

Är det fler än jag som kollar på En resa för livet? Det är verkligen ett av mina favoritprogram. Varför kanske ni undrar? Jo för att man får sådant perspektiv på livet. 
 
Perspektiv på hur andra människor verkligen har det i andra delar av världen. Alla har det inte lika bra som vi här i Sverige och det är lätt att glömma bort. De grundläggande behoven är tak över huvudet, mat i magen, en säng att sova i och kärlek, mer än så behöver man egentligen inte. Det är dessa fyra saker som alla människor ska få uppleva varje dag, så ser det inte ut i dagens värld.
 
Det är så lätt att glömma bort, man får inte den senaste mobilen, man klagar över läxor som behöver göras och över den där semestern som man aldrig har råd att öka på. Men vet ni vad? Andra barn har inte ens en boll att leka med. Det gör så ont inom mig när jag ser hur människor bor på soptippen, att de inte ens har skor att ta på sig. Att mamman inte kan förse sina barn med föda, att barnen gråter av hunger. Att det är så smutsigt och dålig luft att människor dör. Det som gjorde mest ont? Att glädjen har försvunnit hos barnen. Det är varje barns rättighet att vara glad, att känna sig älskad och att ha leksaker att leka med. Hos dessa barn är hela glädjen försvunnen, de känner bara sorg och elände. Så ska det verkligen inte behöva vara. Barn ska få vara barn, må bra och känna glädje. 
 
Dessa barn hade gjort allt för att få gå i skolan och hur ser det ut i Sverige? Otacksamma barn där respekten är som bortblåst. Dessa hade behövts skickas till Afrika i 1 vecka och uppleva det tuffa livet där - då hade de fått lite perspektiv på livet.
 
Låt oss komma ihåg, både du och jag; nästa gång vi klagar på att bussen är sen, på att vi måste plugga inför prov eller på att vi inte fick den där julklappen vi så gärna ville ha; låt oss då tänka på att vi har tak över huvudet, en varm säng att krypa ner i varje kväll, en familj som älskar oss och mat som mättar våra magar. För det, det är nämligen något som inte alla har och det är lätt att glömma bort.
 
Världen är orättvis och resurserna är felaktigt fördelade. Ingen ska behöva bo på en soptipp och sova på gatan, ingen.
Nu ska jag ta och göra min läxa - utan att klaga. Borsta tänderna under rinnande vatten och krypa ner under mitt varma täcke och njuta av en natts sömn - i trygghet. Det är lycka.



Fullt upp

Trött som tusan. Vaknade upp med sjukaste migränen, har så äckligt ont idag. Kände bara för att strunta i skolan och gå och lägga mig igen men.. Nu är jag i Hässleholm igen och ska fixa papprena med min handledare nu. 

Måste plugga idag när jag kommer hem sen. Vi fick en uppgift idag som redan ska lämnas in imorgon, max 4 sidor. Ehh måste sätta igång. 
Har fortfarande äckligaste migränen, vad är det med mig på sistonde? 😩

Imorgon ska jag till Kristianstad vid 12. Först äta där och sen ska jag till frisören, spännande! På kvällen tror jag att jag ska träna med en kollega om det blir av. 



Söndagskväll


God kväll! 

Söndagsångesten är här. Jag har ju inget lov utan har faktiskt skola imorgon. Mamma kör mig till Helsingborg och sen tillbaka, ängel är hon. Har skola mellan 13-15 så kan i alla fall sova till 10.30- skönt! 

Blir ingen Väla imorgon utan direkt hem. Ska träffa min handledare på eftermiddagen och fylla i papper från praktiken. 

Lite plugg nu, bad och sen sängen. 



16.22






Från dagens lek och bus. 



Skit

Idag gör min diabetes verkligen sig påmind. Mår skit just nu. Vaknar med lågt blodsocker, äter frukost efter att ha tagit insulin och under tiden sjunker det ännu mer, till 1,6. Liksom what?? Känslan av att ha lågt blodsocker går inte att beskriva, man känner sig med död än levande då, äckligaste känslan verkligen. 

Just nu vill jag bara spy så illa jag mår. Migränen är typ värre än någonsin, de senaste 3-4 veckorna har varit ett levande helvete, vet inte vad jag ska göra. Ska gå och ta mer medicin nu, är seriöst rädd att mitt hjärta kommer stanna av all medicin eller några andra hemskheter. Tar så mycket medicin, det kan inte vara hälsosamt för kroppen.. 

Jack kommer snart, ska försöka hålla uppe humöret för hans skull. Vill att han ska ha en glad och frisk faster att leka med.. 



Throw back

För ett tag sedan kraschade hela iphoto och alla bilder försvann osv, det var ett helvete att få tillbaka alla. Efter mycket om och men har jag nu drygt 8k bilder, tror inte det är exakt alla som jag hade innan men det är i alla fall en stor del. Detta var för några månader sedan och jag har verkligen inte haft tid att sortera dessa bilder i mappar.
 
Jag är en sådan person som verkligen vill ha dokument och bilder i mappar, annars får jag lite panik men har inte alls haft tid att ta tag i det men idag så! Har ett antal tusen kvar att gå igenom men några mappar är i alla fall nu skapade.
Hittade ett gäng bilder från sommaren 2013, alltså håret. Så långt, vad hände? Jo jag färgade sönder det så ungefär hälften ramlade av. Sen färgade jag det brunt och var inte alls nöjd och därefter försökte jag få det ljust igen vilket slet otroligt på håret.
 
På tisdag ska jag till frisören, utväxten är stor nu. Dock ska jag inte klippa något denna gången, så glad! Jag sa att jag vägrar klippa, vill få det långt igen (även om det alltid är tunnare där nere) men jag trivs så mycket bättre i långt. Ska till en ny frisör, en i Kristianstad eftersom min frisör i Hässleholm inte kunde veckan som kommer och jag måste ha håret fixat inför min födelsedag. Let´s see!
 



TORY BURCH

Finaste alla ♥ dag presenten! Nyckelring från Tory Burch.



Nytt i jeanssamlingen

Två par nya jeans. Både är från topshop, verkligen favoritera när det kommer till jeans! Jeans med hål är det absolut snyggaste enligt mig, använde aldrig det innan men nu kan jag inte få nog.



Polo Ralph Lauren

Har visat klänningen på men här är bättre bilder. Ralph Lauren från boozt, ca 1200 kr. 


Kommer bli en stor favorit i sommar. 



CK

 Två skönheter från Calvin Klein som slank ner i min varokorg och därefter råkade jag klicka på beställ heheh. HUR snygg är inte bodyn? 
CK



Ledig

LOOOOV! Eller ja, typ?

Måndag - skola Helsingborg 
Tisdag - frisören i Kristianstad, hem och träna 
Onsdag - kiropraktorn och Jack 
Torsdag - skola Helsingborg
Fredag - Kristianstad, jag fyller år!



Dagens

Dagens. Hoodie Odd Molly, byxor Nike. 
Åt nyss på wokhouse, så mätt nu. Usch känner att jag gått upp det jag gått ner typ. Waah men äta bör man annars dör man, right? 

Ska alldeles strax tillbaka till skolan, har en del att fixa där. Sen ska jag till kiropraktorn. 



Vägdag

Fredag = vägningsdagdag! Och vågen visar minus 1 kg, yey. Jag räknar inte längre points för det är rätt drygt men jag tänker på vad jag äter och framför allt; jag äter mindre. Så vikten går sakta men säkert ner. 

Sedan juni 2015 har jag gått ner 8,5 kg- så skönt! Vill absolut fortsätta neråt, målet till sommaren är minst 6-7 kg till.
Byxorna sitter bättre, woho.

Nu drar jag.
Puss 



Torsdag

Sista dagen på praktiken idag. Ska nog dit imorgon dock och rätta lite prov. Dessa 5 veckorna har gått sjukt fort, känns verkligen inte som 5 veckor. 

Ska bli tufft att gå tillbaka till skolan nu. Det var såå skönt att slippa plugga nu de senaste 2 veckorna. Herregud vad jag längtar till min examen!! 
När jag hade slutat åt vi på Cats, så gott 😋

Kolla lite tv nu och sen ska jag ge mig på att rätta några prov. Tanken varje dag men sen somnar jag på soffan haha. 



Done for 2day

Ohh vilken dag.. 
Känner bara såhär. Nu ska jag hem och äta och rätta prov (om jag orkar dvs).

Sista dagen imorgon, är ledig på fredag och sen är det sportlov. Eller nja, jag har skola 2 gånger men typ. 



Have a great day!

Onsdag - stressigaste dagen på hela veckan. Måste skynda mig iväg nu men vi hörs sen. 
Fick äntligen krama om Jack ihåg, så sjukt saknad. 



New in

Beställde en klänning från Ralph Lauren för några dagar sen. Har verkligen inga märkeskläder till sommaren, endast massa tjocktröjor så denna satt fint!

Den är väldigt enkel men så snygg! Kommer bo i den i Spanien och Grekland i sommar. Måste införskaffa mig lite mer sommarkläder.. Hoppas Gant kommer med lite fint, eller Morris. 



22.06

Lång dag, kom inte hem förrän vid 18. Och termometern visade 18,9 grader???? Herregud vad kallt säger jag bara, vi brukar alltid ha runt 22 grader så jag fryser smått ihjäl. 
Såhär har jag sett ut idag. 

Kvällen har spenderats framför tvn. Jag har sett familjer på äventyr och ung och bortskämd. Min mamma skämmer också bort mig lite ibland, jag har inte så många uppgifter jag behöver göra hemma. Däremot älskar jag ju jobba och har gjort det sedan jag var 18 år gammal och jag har respekt för min mamma, så där är ju två stora skillnader. Men laga mat, diska och tvätta gör jag inte, skittråkigt. Städa gör jag ibland, när jag känner för det. 

Puss 



Monday, I dislike you

Måndagar suger. 
a) måndagar är jobbiga 
b) måndagar är tråkiga
Jag överlevde ännu en måndag. Såhär har jag sett ut idag, älskar tröjan.

Var och kollade på tv idag, vi har ju fortfarande en gammal tjock-tv, hej stenåldern. Alltid lika pinsamt att fota tvn på snap haha. Men har kommit fram till att en ny tv är sjukt dyrt??? Och fick bara en massa beslutsångest - så det blev inget köp idag. En tv bänk köptes dock, ett steg närmare en ny tv hoppas jag 😉



Gnight

IFK Hässleholm vann hela cupen, stolt blir man. Grymt grabbar!! Tusan att jag missade finalen dock. 
Imorgon börjar sista veckan på praktiken för den här gången. Sen uvk kurs, därefter 5 veckors praktik igen och till slut ännu en uvk innan sommarlov! Sen examenarbete och därefter SLUT. 



Happy Valentines day

Glad alla hjärtans dag på er mina små sockerhjärtan. ♥
Tycker egentligen inte alla hjärtans dag är något speciellt som singel men spead some löööööve anyway.



LOVE Morris

Mamma skämmer bort mig på alla ♥ dag! Fick både en Morris tröja och en nyckelring från Tory Burch, så fina.



Stupid

Påminn mig varför jag inte har körkort igen?! Snackade nyss med Lolo och hennes bror spelar och hon ville så gärna dit och jag vill dit och se finalen men ett problem; hur kommer vi dit? Mamma vill inte köra igen (förståeligt) och jag har inget körkort. Skiiiiiiiiit. 

Jag behöver verkligen ta körkort.. Men när?! Har fullt upp med skola och jobb så hur fasen ska det gå till? Det bästa för mig hade varit en intensivkurs men pengar till det? Och tid? Waah livet är bra med jobbigt nu. 
Lolo vi kör på Åhus i sommar.. Antagligen utan körkort då med men mami kan skjutsa, hehehe. 




Football

Nu är jag hemma igen och klockan är inte ens halv 2? Woop, är det så det känns att gå upp tidigt? 

Kom till arenan lite innan 9 och kollade på IFKs matcher och HIFs. Killarna var grymma, vann alla förutom en där det blev 1-1. Sista matchen blev 11-0, utklassning deluxe. 

Det håller på hela dagen, till 22 ikväll tror jag men jag hade inte tid att vara där mer men är säker på att dagen kommer fortsätta i samma spår och blir inte förvånad om de går till final. 
Nu kollar jag på blood and oil och sen ska jag fixa en hel del inför kommande veckan. Har prov som ska rättas och skrivas och en massa planering. 

Inget plugg idag dock, skickade in uppsatsen igår. Ni anar inte vilken känsla. Nu väntar jag på svaret från 2 kurser, har jag klarat dessa så är det endast språkhistorian kvar. Åh hoppas! 



Flawless 💁

Mammas hår är goals, 55 år och så flawless.
Ja ville bara säga det haha. Nu drar jag till Kristianstad! 




Spontant

Melodifestivalen ikväll var ju lite sådär va, gillade sista låten men det var den enda! 

Det roliga och spontana är att jag tydligen ska till Kristianstad imorgon och kolla fotboll - Kstad arena cup. Ska dit med en kompis och vi känner en hel del som ska spela så det ska bli askul! Tagga T 😉⚽️
Måste fixa kläder inför imorgon??? Pallar inte tvätta håret hehe, Gant mössan är räddningen ❤️️

Det som är mindre roligt är att vi ska vara där kl 9 redan för då spelar IFK så måste åka vid 8. Tidigt men vad gör man inte. 

Puss 



Pluggish

Lördag
Plugg
Dåligt humör
Puss



Alla ❤️️ dag närmar sig

Vardagen rullar på, jag har mycket att göra och jag är trött när jag kommer hem. 

På söndag är det ju alla ❤️️ dag så skolorna ska "fira" redan imorgon. Elevrådet pyntade så himla fint och satte hjärtan på dörrarna, så mysigt. 

Skrev ett litet meddelande på tavlan och imorgon väntar kanske någon liten överraskning, vi får väl se. 



Jävla skit

Värsta dagen på länge. I eftermiddags fick jag sån galet äcklig migrän. Har tagit 12 i medicin idag vilket är kaos, min kropp tar så mycket stryk av all medicin. 

När jag väntade på mamma efter 4 så rann tårarna, jag hade så ont. Ingen förstår hur jobbigt det är. Jag försöker vara positiv och glad hela dagarna men hemma brister det. Orkar inte må såhär dåligt längre, det är liksom ingenting som känns roligt då. Att en sjukdom som migrän kan förstöra ett helt liv. Jag blir så arg. Varför ska jag genomgå detta helvete varje dag? Varför tar det aldrig slut? Vad har jag gjort för fel för att jag ska straffas och må såhär dag in och dag ut? Förtjänar jag inte att må bra i alla fall några dagar i veckan? Tydligen inte. Det jobbiga är att ingen förstår. Jag hade inte förstått hur ont det gör om jag inte haft dessa attacker själv. Det går liksom inte sätta sig in i någon annans smärta. 

Såhär har jag vandrat runt idag. Tröja och väst från Ralph Lauren och klocka Daniel Wellington. 

Ska sova nu. Borde rätta och skicka in uppsatsen men kroppen säger nej. Får faktiskt ta och lyssna. 



13 tecken på högkänslighet

God kväll på er!
 
Har spenderat två timmar framför tvn idag, först familjer på äventyr och därefter ung och bortskämd. SÅ skönt att ta det lugnt!
 
Idag klickade jag in mig på en artikel via facebook och kom plötsligt in på något som kallas högkänslighet och detta är inte någon diagnos på något sätt utan ett medfödd personlighetsdrag som 15-20% av väldens befolkning "lider av". Här är en lista med vanliga tecken och de stämmer så bra överens på mig.
 
1. Som barn uppfattades du ofta som blyg.
 
Jag har under hela mitt liv uppfattats som blyg. I skolan var det alltid samma sak "Caroline är jätteduktig MEN hon är alldeles för tyst, blyg och vågar aldrig räcka upp handen. Jag kunde liksom många av svaren men tyckte det var riktigt jobbigt att prata inför andra. Jag jobbar fortfarande med min blyghet men mitt jobb har verkligen fått mig att ta många kliv framåt, jag tycker fortfarande det är jobbigt att stå inför en ny klass, det tar ett tag att vänja mig. 
 
2. Du är extra känslig för kritik
 
Jag har alltid hatat kritik och tagit väldigt illa upp. Kritiserar någon mig så sitter det kvar i mig väldigt länge. Det är därför jag alltid varit så duktig och lydig i skolan för att få skäll av läraren framför klassen kan vara något av det värsta som finns - därför gjorde jag allt för att aldrig bli tillsagd. Tar kritik riktigt hårt och försöker göra allt för att undvika att någon kritiserar mig.
 
3. Efter en intensiv dag eller period behöver du vara ensam 
 
Efter en hel dag på jobbet eller i skolan är verkligen inte drömmen att varva ner med kompisar eller ta en drink ute på puben - nej det jag vill är att komma hem, lägga mig på soffan, lyssna på musik, kolla lite tv och bara ta det lugnt. Jag behöver återhämtning, utan folk.
 
4. Du kämpar med ditt inre 
 
Jag är verkligen inte en av personerna som tänker "nu blev det såhär och det är inget att haka upp sig på", nej tvärtom så ska jag analysera, grubbla och älta saker. Jag har svårt att släppa saker som hänt.
 
5. Du känner av andras sinnesstämning direkt 
 
Vissa personer behöver jag inte ens prata, det räcker med att jag ser de på långt håll och jag förstår på vilket humör de är. Kommer jag in i ett rum så känner jag av stämningen ganska direkt, är det är lugn och trygg stämning eller en irriterad? 
 
6. Du påverkas negativt av andras dåliga humör
 
Att vara bland personer som är arga eller på dåligt humör påverkar mig negativt. Finns inget värre än dagar då mamma är riktigt irriterad, då dampar jag seriöst sönder jag med. 
 
7. Du är ljudkänslig 
 
Ljud ger mig huvudvärk och jag är väldigt ljudkänslig. Jag tappar koncentrationen om det inte är tyst omrking mig.
 
8. Samvetsgrannhet
 
Jag är plikttrogen och presterar alltid mitt bästa. Gör jag inte mitt bästa får jag ångest. Alla uppgifter måste vara perfekta, tentorna måste vara precis som jag vill annars blir jag galet missnöjd. Hade aldrig kunnat göra en skoluppgift slarvigt och sova gott den natten.. Arbetsuppgifterna på jobbet ska vara välgjorda. Jag är bra på att koncentrera mig (i en tyst miljö). 
 
9. Känslig för smärta och våld 
 
Denna punkt kännetecknas av en låg smärttröskel vilket jag har (inte när det gäller migränen för där har jag helvetesont varje dag) men annan smärta. "Våldsamma filmer är ingenting för dig och du avskyr alla former av våld och grymhet". Kollar aldrig på våldsamma filmer och blir det bråk någonstans och våld används så är jag därifrån snabbare än vinden - undviker allt sådant.
 
10. Gillar inte att bli observerad
 
Jag tycker inte om när personer observerar mig och presterar då sämre än vanligt. Jag blir då lätt både nervös och skakig.
 
11. Att fatta beslut tar lång tid
 
Beslutsångest deluxe, hatar att ta beslut. 
 
12. Empatisk och medkännande
 
Jag har lätt att sätta mig in i hur andra människor mår och gör allt jag kan för att hjälpa så många som möjligt, ibland för mycket. Sätter andra människors behov före mina egna. 
 
13. Reagerar med motstånd inför förändringar
 
Förändringar är svåra för mig, det finns inte mycket jag ogillar så mycket som förändringar. Jag vill att saker ska vara som de alltid varit. Ett exempel är att Hemmakväll har byggt om och när jag gick in dit fick jag seriöst panik haha, ingenting stod på samma ställe och allt var nytt och ......kaotiskt?!.........
Jag vill inte att saker ska ändras, jag vill inte behöva ta många jobbiga beslut som innebär förändringar. Jag har en målbild i huvudet och jag vill att livet ska gå efter den. 
 
 
Här har ni 13 tecken på högkänslighet och alla dessa stämmer på mig! Jag älskar att vara hemma och ta det lugnt, det finns inget bättre. Jag har äntligen fått svar på att det är fler än jag som är som..jag? Hela 15-20% och det är ingenting som stör mig. Jag är nöjd med min tillvaro och med det lugn som finns i mitt hem. Hade jag haft 5 syskon eller liknande hade jag flyttat hemifrån för länge sedan. I need tystnad. 
 
Känner ni igen er i någon av dessa tecken?
 



Tisdag

Var helt slut när jag kom hem igår. 

Nu ska jag till praktiken och när jag kommer hem måste jag verkligen skicka in min uppsats. Orkar inteeeee. 





3 saker

 3 saker jag ser fram emot
 
Sommaren och att bli brun
 
Att äntligen ta examen
 
Få fast jobb
 
3 saker jag gillar
 
Resa 
 
Läsa
 
Shoppa
 
3 saker jag inte gillar
 
Plugga
 
Migrän
 
När jag inte får min vilja igenom 
 
3 saker jag vill
 
Vara rik
 
Åka utomlands många gånger per år 
 
Köpa en bättre kamera och bli duktig på att fota 
 
3 saker jag pratar om ofta
 
Hur jobbigt det är att plugga
 
Resor
 
Jobbet
 
3 saker jag borde 
 
Sova mer
 
Använda mobilen mindre
 
Ta körkort snart
 
3 saker jag kan
 
Slösa pengar
 
Undervisa
 
Prata mycket
 
3 saker jag önskar 
 
Att migränen försvinner
 
Att vinna på lotto
 
Att dygnet vore längre 
 
3 saker jag blir lugn av
 
Massage
 
Musik
 
Ligga på soffan 
 
3 saker jag blir stressad av
 
Tentor
 
Språkhistoria
 
Mycket att rätta 
 
3 saker jag har gjort i helgen
 
Pluggat
 
Sovit 
 
Ätit
 
3 saker jag gjort den senaste veckan
 
Spelat badminton
 
Varit på praktiken
 
Snapat 
 
 
 
 
 



Sunday is not my funday

Imorgon börjar fjärde veckan med praktiken, ruskigt vad fort tiden går!
En härlig bild från i somras, vilka minnen - roligt hade vi! 
 
Nu ska jag fortsätta plugga, så tråkigt. Hoppas ni får en fin kväll.



Drömmar

Varit helt off hela dagen, legat i sängen i flera timmar men migränen vägrar släppa. Googlat på p-piller och minipiller i flera timmar men blir avskräckt av allas historier. Den där jävla mensen, vad är den egentligen bra för? Så onödig, jag tänker ändå aldrig bli gravid. Vet inte om jag vågar prov p-piller, viktuppgång, oregelbundna blödningar, håravfall, humörsvängningar. Palla ej?
 
Nåja i alla fall, något annat är också fel med mig. Jag är beroende av att kolla resor, seriöst alltså. Igår spenderade jag typ 4 timmar med det? Har hittat det perfekta hotellet i Cala Millor med avgång den 22 juli. Helt perfekt mellan Cala Dor och Makrigialos? Det är dock liiiite svårare att få med mamma på noterna denna gången. Hon säger att jag inte har råd att betala den och det stämmer nog bra. Men jag måååste typ dit känner jag? 
På riktigt, hur perfekt? Jag mår så bra utomlands! Jag har målat upp den perfekta bilden i huvudet. Skolavslutning i mitten av juni, åka till Polen i 2 veckor direkt efter det och då ha mens också (ja mycket menssnack idag haha), sen komma hem runt 31 juni och åka till Spanien den 2 juli. Sen vara hemma mellan den 10-22a ungefär (mens här igen) och sen åka till Cala Millor den 22 juli och komma hem runt den 30e och sen åka till Grekland den 4e augusti. Komma hem och därefter börjar skolan/jobbet igen. DRÖMMEN?????????????? Hur ska jag få med mamma på detta? Var ska jag få pengar ifrån? Måste seriöst komma bort 1 vecka till, vill gärna spendera så lite som möjligt tid här i Sverige. Hatar Sverige, tjalalal. Ibland i alla fall. 



Söndag

Idag har jag hemsk migrän, mår så illa. Jävla mens som ska komma, går inte beskriva hur äckligt dåligt jag mår varje månad. P-piller hade varit bra för att slippa mensen men jag har hört att man både går upp i vikt och får huvudvärk så jag bara nej.
Måste plugga. 
Orkar inte. 
Måste lägga ifrån mig mobilen. 
Vill inte. 
Har hittat en till resa jag så gärna vill på. 
Har nog inte råd. 



Mobilberoende

Jag har märkt att jag är fruktansvärd beroende av min mobil - och då tillhör jag ändå inte den värsta skaran.

Så fort jag har tråkigt landar helt plötsligt mobilen i händerna. När jag ska plugga har jag mobilen bredvid mig och varje gång den plingar till med snap, ask, sms eller liknande får den uppmärksamhet istället för plugget. Pratade med en lärare som sa att det tar mellan 15-20 minuter för hjärnan att återgå till koncentrationen efter att ha blivit avbruten av mobil eller annan teknologi, hur sjukt? När jag är utomlands längtar jag till närmaste wifi, när jag är ute och äter med familj så rör sig fingrarna mot mobilen hela tiden. När mamma pratar med mig hummar jag ofta till svar men har egentligen ingen aning om vad hon sa till mig - för att jag koncentrerar mig på mobilen. 

Jag vet att jag är långt ifrån ensam om detta. De flesta i min ålder och yngre är fruktansvärt beroende av sina mobiltelefoner. Vissa av dagens elever kan inte ens vara utan i 5 min, galet.

Mamma klagar på mig varje dag och det blir ofta bråk just kring min mobil. 

Jag bestämde mig för att ladda ner en app som räknar 1. Antalet gånger man låst upp skärmen under en dag 2. Antalet minuter/timmar man spenderat på mobilen. 

När jag jobbar kollar jag nästan inte alls mobilen - för att jag har inte tid men däremot när jag kommer hem. Shit. 4 timmar blev det i torsdags och idag? 8 timmar!!!!!!! 8 timmar av mina vakna 12? Hur sjukt är egentligen inte det? Jag får ångest. Tänk vad jag hade hunnit med på 8 timmar? 

Problemet är att vi inte riktigt är medvetna om hur mycket tid som vi spenderar med mobilen i handen. Vår tidsuppfattning brister på den punkten. 
Här har vi beviset svart på vitt. Låst upp den 67 gånger och i närheten av 8 timmar!! 

Jag tycker ni alla borde ladda ner denna app. Sen kan vi jämföra vårt beroende. 



Vad gör jag?

Fick tips att jag ska skriva om min praktik, vad jag gör och så. 
 
Under praktiken gör jag saker som alla andra lärare gör. Jag planerar lektioner, kopierar, håller i lektioner, fixar prov, rättar, går på möten, läslyftet och konferenser. Exakt samma saker som jag kommer göra som "riktig" lärare. Det är stressigt men jag älskar jobbet.
Haha, tre klockrena bilder.
 
Världens roligaste yrke.



What´s in my bag

En väska är för mig ett måste till vardags och jag lägger gärna pengar, flera tusen på väskor.
 
Denna är min absoluta favorit, min första av mina Marc by Marc Jacobs väskor. Jag har haft den i ca 3 år och den håller sig fortfarande så fin, var ju lätt värt att lägga 5k på den.
Detta är vad som finns i min väska en vanlig dag:
Pennskin i skinn, nycklar med nyckelring från Marc Jacobs, iphone och hörlurar.
Kalender, anteckningsbok Odd Molly, laddare och en jäkla massa migränmedicin och andra tabletter.
Bär alltid med mig en massa saker jag ska rätta, anteckningsblock där jag planerar lektioner och böcker till undervisningen.
Sprutor, blodsockermätare, dextrosol, handsprit, mer migränmedicin, borste och inhalator om jag är täppt i näsan.
LV använder jag som plånbok om jag blir sugen på att köpa något i kafeterian medan jag jobbar. I den blommiga Marc Jacobs neccessären bär jag med mig tre läppglans, lipsyl och deodorant som luktar amazing!
 



Stay tuned

Håller på att fixa en what's in my bag till er. Kommer snart upp.



Eyebrows on point

Efter praktiken idag gick jag till frisören för att vaxa, noppa och färga ögonbrynen. Jag har ju lugg så mina bryn syns inte så mycket förutom mellan luggen ibland och hemma när håret är kaos. Meeeeen man känner sig 173839 gånger snyggare med fixade ögonbryn? 
On point, så nöjd! 

Började fixa ögonbrynen för ca 1 år sedan. Hur överlevde jag innan dess undrar typ jag? 

Fixar ni era ögonbryn hemma själva? Jag tycker det är så pilligt så låter proffs göra det, rätt dyrt men. 



Torsdag

Jag är så trött idag. Vaknade nyss efter att ha sovit på soffan i några timmar, damn också. Att arbeta som lärare hela dagarna, vecka in och vecka ut tar på krafterna som bara den - jag är ju fortfarande ung. Undra hur man pallar 20+ år haha! 
Jaja ska skicka in en tenta nu och sen sova. Längtar till helgen, kan sova ut. Måste dock plugga så då längtar jag lite mindre. 

Maten har ej gått bra denna veckan, ska snart få mens och känner att jag liksom hade kunnat äta upp hela världen. Imorgon är det vägningsdag och jag hoppas på minus ändå. 

Fick tips i förra inlägget av 1 person. 1??? Skojar ni? Läsare, were are you? Har ni svårt att hitta till kommentarerna eller ask? Hallåååååå. 



Inget nytt

Har absolut ingenting roligt att bjuda på idag. Jag har liksom praktik varje vardag, kommer hem vid 17-18, äter, kollar tv, duschar och sover. Händer liksom inte mer än så. 

Fast jag älskar ju att blogga men om vad? Har ni några tips som inte kräver att jag fotar nya bilder (ljuset är rätt kasst när jag kommer hem) så får ni väldigt gärna tipsa mig. Vad vill ni läsa om?



Friluftsdag

Jag tyckte det var tråkigt att sitta och rätta så hängde med till idrottshallen där det var racketspel. Tanken var inte alls att jag skulle spela utan bara titta på en stund men sedan blev jag övertalad att spela - och jag kunde inte sluta. Så jäkla kul! Först blev det lite pingis och därefter badminton i drygt 1 timme. Vi hade verkligen jätteroligt. Varför hade jag inte en sån bra klass när jag gick på högstadiet? Det var längesen jag skrattade så mycket och hade så kul. 
Är sååå sugen på att börja på badminton i qpoolen! Någon som bor i Hlm och vill hänga på? Please please please. 
Sen höll jag i dansen. 

Vad händer med mig? Har jag börjat gilla friluftsdagar? So not me egentligen. 

Idag ska jag kolla premiären av ung och bortskämd, såå kul är det! 



En resa för livet

Ett av mina favoritprogram En resa för livet börjar alldeles strax på TV4. Det är när 4 kändisar åker ner till fattiga länder och gör sin "resa för livet". Det är så nyttigt att kolla på sådant för jag glömmer lätt bort hur bra jag har det. Det är en riktig ögonöppnare. 



En otroligt seg måndag

Trött som tusan! 

Idag har varit en sådan där riktigt jobbig dag där allt bara känns skit. Hade gärna gått och lagt mig typ nu men har en del att göra. Måste skriva klart min tenta, rätta prov och skicka tillbaka paket. 
Vi hörs imorgon, det blir en lugn dag då. Det är friluftsdag och jag ska hålla i dans.