slide show

II world war museum

En dag i Gdansk åkte vi till II world war museum. Det är ett nytt, interaktivt museum som öppnade för bara något år sedan. Jag hade höga förväntningar och det var fint, absolut. Dock var jag ju i Auschwitz förra året och ingenting kommer slå det besöket historiemässigt. Det är något som jag kommer att bära med mig för resten av livet. Jag är väldigt intresserad av förintelsen men det var bara en väldigt liten del av muséet som handlade om just förintelsen vilket drog ner betyget enligt mig. Jag är inte så intresserad av kriget i sig utan det är just förintelsen som jag tycker är extremt intressant (och fruktansvärd) att hela tiden lära mig mer om.
(null)
 Väldigt snygg byggnad! 
(null)

(null)
Dessa rummen tyckte jag var väldigt häftiga. De var uppbyggda som en stad innan krigets början. Det kändes verkligen som att transportera sig till år 1939 och gå runt i anrika butiker. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Det fanns även sådana här rum som visade boenden för judar. 
(null)

(null)

(null)
Alltid lika hjärtskärande med alla resväskor som togs ifrån judarna. Att de blev lovade att få tillbaka väskan, med sina kära ägodelar, men aldrig återsåg den igen gör ont i hjärtat. 
(null)
Bilder på en del av alla oskyldiga offer. 
(null)
Det sträckte sig till Hiroshima och det fanns även ett sådant rum. 

Detta var enligt mig museets höjdpunkter. Chleb i wino Gdansk

Från en mysig kväll i Gdansk. Vi åt middag på restaurangen Chleb i wino. Det var en extremt populär restaurang där där var kö utomhus för att komma in. Jag kan förstår varför för maten var god och stämningen skön. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Skånejul

Första lediga lördagen på länge. Så, så mysigt och skönt. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Jag tog med mig Jack till Skånejul. En julmarknad där olika utställare ställer ut julrelaterade saker. Det var mysigt men kallt som tusan. Tyvärr var där också galet mycket folk och jag får panik av folksamlingar så det var lite jobbigt men mysigt att vara där tillsammans med Jack. Vi åkte därefter till Dollarstore och avslutade med att spela Skipbo hemma hos mig. Har inte hängt med lillkillen på ett bra tag så det var väldigt mysigt. 
(null)
Har börjat julpynta lite så smått. Jag skulle helst vilja sätta upp julgranen typ igår men det känns som om jag behöver hålla på den till 1 december i alla fall. Helg

Nej men snälla nån!! Jag har blivit så förkyld så det är helt otroligt. Var hos läkaren i veckan och fick antibiotika. Jävla hals alltså, den har strulat så mycket i år så jag orkar inte mer. 
(null)
Skulle egentligen träffa E idag. Vi har inte setts på riktigt länge och det hade varit så mysigt att träffas. Faaaan, hade verkligen sett fram emot det. Jaa men vilken bra helg :-) 
Gdansk by night

(null)

(null)
Gdansk by night. Fina stad! 

Nu har jag dock blivit dödssjuk. Mår så jäkla dåligt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Har så oerhört ont i halsen. Idag fick jag tid hos akutläkare och de tog en massa halsprover som ska in på labb. Vi får se vad de utvisar… Mot honom <3

(null)
Är hemma efter ett par fina dagar i Gdansk. Flyget från Gdansk lyfte imorse kl 06.30. Jag hann egentligen bara hem en snabb runda för att packa om resväskan, till en mindre innan jag satte mig på ett tåg. Precis två minuter innan jag skulle åka upptäckte jag att dragkedjan på resväskan är sönder så det blev ingen resväska utan fick packa om allt i en bag istället. Vilken jäkla stress och det är så typiskt att allt sådant händer mig precis minuter innan jag ska iväg. Brorsan hjälpte mig i alla fall med mina två tunga väskor till stationen och där möter Tinderkillen upp mig och hjälper mig att bära haha. Jag har aldrig åkt såhär långt för en kille tidigare men han är något speciellt ❤️ Det ska bli så otroligt roligt att spendera helgen med honom, detta har jag längtat efter under två månaders tid, sedan vi sågs sist. Jag ska bara njuta av hans sällskap och vara så närvarande jag kan. Jag längtar tills jag får ligga i hans varma, trygga famn igen. Jag saknar honom obeskrivligt mycket. Det är lite oklart vad vi ska hitta på. Idag ska vi bara vara hemma, beställa något från Foodora och ta det lugnt. Imorgon ska vi nog hitta på något. Jag sov fruktansvärt dåligt i natt, dels blev det inte alls många timmar pga flyget och dels kunde jag inte somna. Tror jag sovit drygt en timme. Jag är död, helt slut. Det ska bli så skönt att lägga sig i sängen, med hans armar runt mig och somna. Vi hörs på söndag, då ska jag hem.