slide show

Tung fredag

Hej på er! 

Jobbade till kl 12 idag innan jag var tvungen att åka till sjukhuset. Fick ha vikarie på sista lektionen och det ger mig grov ångest och stress. Det var min åk 9 och nu är det inte lång tid kvar till nationella. Som perfektionist och med stort kontrollbehov är det jobbigt att lämna över lektioner till någon annan, inte för att jag inte tror att andra gör ett bra jobb utan för att jag älskar ha koll på saker och ting. Det var alltså med ett tungt hjärta jag åkte till Kristianstad 😝 mina elever var dock så gulliga, önskade mig lycka till och lovade att tänka på mig kl 13.15. Bästa!! 
(null)
Det var riktigt hemskt på sjukhuset idag. 43 sprutor fick jag och jag brukar härda ut smärtan rätt bra men idag var jag så nära på att börja gråta. Med tårar i ögonen försökte jag tänka på allt det roliga i livet men det var svårt. Sprutorna i bakhuvudet gjorde mest ont, jag ryser när jag tänker på det, vilken vidrig smärta!! Jag hade aldrig tagit botoxsprutor frivilligt om det inte vore för migränen. De sprutor jag får i ansiktet är ändå okej, ovanför ögonbrynen och pannan. Det gör ont men är ingen fruktansvärd smärta, tar man botox i skönhetssyfte är det ju där man stannar. Jag tar ju det dock inte i skönhetssyfte utan för att minska migränen och då tillkommer dryga 30 sprutor i huvudet, nacke, axlar och käke. Nålar hör inte hemma i huvudet, så enkelt önskar jag att det vore. Min neurolog är oerhört skicklig dock, hade inte kunnat önska mig en bättre neurolog än honom. Guld värd, verkligen! 

Efter sjukhuset åkte jag och mamma till C4 för att äta snabbt, jag hade inte "ätit" något annat än smoothie på morgonen och jag hann inte äta på jobbet så klockan blev runt 15 innan jag fick mat, inte bra med diabetes men ibland kommer livet mellan. Tänkte först att jag kanske orkar kika i lite affärer men mådde skit så ville bara hem. Har suttit på soffan hela kvällen, det gör ont när jag ligger ner så får undvika det fram tills det är dags att sova. Vila, vila och vila är mitt motto denna helg. Jag besparar er bilder på mig, röda blodproppar i ansiktet efter sprutorna, sjukt sliten och blek plus nästan obefintliga ögonfransar, åh neeej :( 



RELATERAR

Alltså hur trött kan man vara egentligen. Jag höll seriöst på att somna på jobbet medan jag väntade på att klockan skulle bli 18 och föräldramötet skulle börja. Ska snart sova, tagga sprutor x 43 imorgon. Måste vara utvilad... 

MEN nu till situationer jag relaterar så mycket till. Följ situationer på Instagram, så mycket som är mitt i prick. 
(null)
Men jaaaa hahah! "Klart som fan man tappar det tillslut". Ja, alltså jag är inte världens största fan av människor alla gånger. Är det bara jag som tycker att människor rent allmänt är skitjobbiga många gånger? Introvert hej japp. 
(null)
100% sant! Med mamma i bilen beter man sig alltid perfekt bakom ratten. Varför är det så haha? 
(null)
Har på riktigt aldrig relaterat till något så mycket som till detta. Om man trodde det var jobbigt att gå i skolan, ja då är det inget jämfört med att jobba. Är som en levande zombie stora delar av dygnet. Livet går typ ut på att vara trött haha...
(null)
Kan någon förklara, fattar inte? Vem lägger ens en nyckel i en kruka eller liknande, jo jättemånga men varför? Jag hade verkligen aldrig gjort det, det är ju typ som att be efter inbrott. Whaat. 
(null)
Ehh japp! Jag varför gång på Kastrups flygplats: excuse me, can you speak English instead of Danish? Thank you! Jag förstår 0,0000 danska. 



Stop the clock

Det var verkligen så skönt att vara ledig igår, ledig mitt i veckan som lärare? Det händer liksom aldrig så dagen var guld värd! Jag sov till kl 10, åt frukost i lugn och ro, tittade på två avsnitt av Störst av allt, redigerade bilder, städade lite, läste en stund och jobbade cirka en timme med att fixa klart det sista inför dagens lektioner och på kvällen tittade jag på Masterchef Australia och Sveriges mästerkock. Idag är det torsdag vilket är den absolut tuffaste dagen på jobbet, jag har 6 långa lektioner direkt efter varandra och jag hinner faktiskt inte sitta ner ens två minuter vid mitt skrivbord. Pauserna är obefintliga på torsdagar och helt ärligt har jag ont i magen inför varje torsdag. Nästa läsår tänker jag vägra ett sådant schema, jag fixar inte det. Denna terminen går det dock inte att göra något åt det så det är bara att bita ihop varje torsdag.
 
Som om inte det vore nog är det föräldramöte ikväll också kl 18 så jag jobbar till cirka 20, BRUTALT :( Nej, inget jag ser fram emot. Tur det är fredag imorgon, jag ska ta det lugnt hela helgen. Imorgon ska jag till sjukhuset och ta 43 botox sprutor mot migrän, det är en så tuff timme på sjukhuset och framför allt efteråt, fyfan mår skit varje gång. Jag vet att jag kommer må riktigt kasst på kvällen, det gör så ont i hela huvudet och nacken när jag ligger ner i och med att det är i huvud, nacke, käke och axlar jag får 43 sprutor. Jag ser inte fram emot det men effekten är ju positiv så det är bara att bita ihop kring detta också.
 
Ha en fin dag så hörs vi ♥



Winter wonderland

Fler bilder från min lilla vinterpromenad i Zell am See. Är förresten hur nöjd som helst med min nya kamera jag köpte i somras. Det är en Canon EOS M50, en systemkamera fast mindre än den andra jag har vilket gör det till en perfekt resekamera. Är ni ute efter en riktigt bra men liten kamera kan jag absolut rekommendera denna. 
Här kan vi snacka en rejäl julgran haha :-)
Saknar kylan, snön och solen! Har verkligen varit sämsta vintern någonsin i Skåne, det går inte ens att kalla det vinter. Inte någon snö alls, knappt aldrig minusgrader och bara regn och grått. Väldigt sorligt faktiskt. Så tacksam för dagarna i Österrike. 
Kolla, SÅ fint!
Hotellet vi bodde på, det låg väldigt högt och brant upp. Jag fick på riktigt hjärtattack varje gång taxin skulle släppa av oss. När vi kom hit första dagen fastnade ubern i backen och kunde varken komma upp eller ner för att det var så halt. PANIKEN. Det är dock därför utsikten är så fin, för att det ligger så högt upp.



22.01

(null)
Hmm, förstår inte varför jag blundar på var och varannan bild?? Är det bara jag eller gör ni också det haha? Väldigt oklart. Kan kanske vara för att jag är trött 24/7, eller? 😝 Hur som helst, idag var det lååång jobbdag. Kom hem vid 19.30 och är lagom trött nu. Har suttit och rättat elevtexter den senaste timmen, skönt att få det gjort så fort som möjligt. 
 
Imorgon är jag LEDIG och jag ska njuta som bara den. Sova länge, ta det lugnt, titta på Netflix, läsa...🥰 hur underbart att vara ledig mitt i veckan?! Älskar studiedagar <3 vi brukar alltid jobba på studiedagar men just denna är inarbetad för kvällarna vi stannar kvar på jobbet. 
(null)
Från idag, med min nya tröja. Fick ju en likadan fast rosa i julklapp, tycker om den så mycket att jag köpte en likadan fast svart. Mysigaste! 
 
Har ni förresten något bra serietips på Netflix? Tittade klart på säsong 2 av Sex Education igår, gråter när jag tänker på att jag måste vänta ett år till nästa säsong. Alltså va, varför gör serieskapare såhär :( Har börjat titta på Virgin River, sett snart två avsnitt och gillar den! Ska även titta på Störst av allt. Älskade boken så förstår inte varför jag inte sett serien än! Är den bra? 
 
Idag hämtade jag ut mitt paket med x lash pro, jag är så spänd på att se om mina fransar kommer växa. Totalförstörda efter fransförlängning är de i nuläget. Så himla ledsen över det. Som ni ser på bilderna har jag lite fransar kvar, vill bara att de ska trilla av nu så att jag endast har mina egna kvar och så att jag kan börja ta hand om dem. Kommer inte ens kunna använda mascara nu ett bra tag för att fransarna är verkligen såå korta och typ obefintliga. SÅ SAD!! 



Vad har ni gjort idag?

Vad har ni gjort idag efter skola/jobb? Tänkte att vi kan inspirera varandra lite genom att skriva vad vi hittat på. Ibland känns ju idébanken nere på 0. 
 
SÅ, vad har ni gjort idag förutom att varit i skolan/på jobbet? 
 
Jag har tittat på det sista avsnittet av Sex Education, slappat på soffan med mobilen och tittat på Masterchef Australia, som är mammas favoritprogram. Jag har också läst lite. Inte direkt några händelserika saker med andra ord 😬 hit me vad ni gjort! 
(null)
 



En vanlig söndag

Varför går helgen alltså så fort 😭 tycker ni om söndagar? Det gör inte jag, jag blir alltid stressad av söndagar för vet att det är så mycket jag alltid behöver göra men det blir typ aldrig av. Fredagar är härliga men är alltid så trött då så brukar oftast somna på soffan, lördagar älskar jag! 
(null)
Denna söndagen har sett ut som ungefär vilken söndag som helst. Jag har jobbat en stund, både med rättning men också börjar fundera lite hur jag ska lägga upp allting inför bröllopen. Jag har också tagit ner julgranen och alla julsaker som fortfarande stod kvar. När julen är över försvinner automatiskt alla julkänslor ju :( Jag som älskar julen försöker alltid förlänga den genom att behålla julpyntet några veckor haha men nu kändes det som om det räckte.
 
Vad har ni hitta på idag? 
 
Veckan som kommer blir om möjligt ännu tuffare än förra. På tisdag har vi kvällskonferens, ännu en dag där det blir jobb 08.00-20.00, dessa dagar är verkligen brutala. På onsdag är jag ledig hela dagen, det känns verkligen för bra för att vara sant! Eleverna har studiedag och vi har arbetat in denna så vi är också lediga hela dagen, ser såå fram emot dagen. Ska chilla hela dagen, verkligen!! På torsdag är det sen kväll IGEN, ännu ett föräldramöte så 12 timmars jobb en gång till. Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång igen och då blir det sena dagar x 13, då jag har 13 samtal. Ehh :(  



Mitt jobb som bröllopskoordinator

(null)
Jag lovade att berätta mer om mitt jobb som bröllopskoordinator. Förra året gick jag utbildningen Great Weddings Academy som Johanna Kajson, som är Sveriges mest kända bröllopskoordinator håller i. Utbildningen är dyr, drygt 20 000 kr men väldigt rolig och bra. Jag blev klar med den på ett par månader och blev då diplomerad bröllopskoordinator. 
 
Jobbet som bröllopskoordinator är min sidosyssla, lärarjobbet är mitt heltidsjobb och så jobbar jag som bröllopskoordinator vid sidan av. Ganska direkt efter att jag blev diplomerad startade jag en enskild firma och idag är jag alltså ägare till den enskilda firman Weddingbycarro
(null)
Här är min alldeles egna logga, älskar den <3 
 
Jag fick en fråga här på bloggen om hur jag marknadsför mig och om jag har en hemsida. Let’s be honest, det är riktigt svårt att slå igenom som egenföretagare. Det är ju inte direkt så att kunderna står på kö. Jag marknadsförde mig på alla olika sätt jag kom på men trots det ekade mejlkorgen tomt de första månaderna, jag var så uppgiven. 
 
(null)
Jag finns på Instagram under weddingbycarro men Instagram har än så länge inte direkt gett något resultat. 
 
Jag har också en sida på Facebook, Wedding by Carro och via Facebook har jag fått en av mina första kunder, återkommer till det strax. 
(null)
 
Utöver detta har jag också en hemsida, 
https://weddingbycarro.wixsite.com/weddingbycarro?fbclid=IwAR2FFUnULh8fDagPxtENeWXYcpID-EHV1dTCwUXUXBIznwUdaF-7Da6hZNA
Klicka på länken för att komma till den. 
(null)
Via hemsidan fick jag min allra första kund. 
 
Jag försökte som sagt att nå ut till så många människor det bara gick men att anställa en bröllopskoordinator i Sverige är fortfarande ganska ovanligt, i USA är det hur stort som helst. Det är ganska typiskt svenskar, man vill ha allt men inte betala för det. Många väljer att ta hjälp av familjemedlemmar och liknande under bröllopsdagen och ångrar sig därefter för det visade sig vara mycket mer jobb än de trodde från början. 
 
(null)
De första månaderna som diplomerad bröllopskoordinator var alltså ganska tröga men så en dag i somras plingade det till i inkorgen och jag hade fått min allra första förfrågan. Jag var glad! Tjejen som skrev till mig är hur trevlig som helst och hon bestämde sig snabbt för att anställa mig som bröllopskoordinator på deras stora dag. Bröllopet kommer att vara på Stallgården i augusti och de ska ha 130 gäster, maffig start va! Det ska bli otroligt kul att vara koordinator under deras bröllopsdag. 
 
För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande på Facebook av en tjej som ville veta mer om mina tjänster. Jag träffade ju henne och hennes blivande man på ett möte och de bestämde sig för att anställa mig. Deras bröllop är också i augusti, en vecka efter det första bröllopet. Så himla roligt! Detta blir ett mindre bröllop, 40 gäster. 
 
Bröllopskoordinator är ett annat ord för bröllopsfixare och kort och gott så går mitt jobb ut på att koordinera hela bröllopsdagen till perfektion. Varje minut ska vara planerad och allt måste flyta på. Jag kan skriva mer om vad det egentligen är jag ska göra, vilka uppgifter jag har om ni är intresserade? Skriv gärna vad ni skulle vilja veta! 
 
(null)
Ett av mina mål för 2020 är att få minst tre bokningar som bröllopskoordinator. Det känns som ett bra mål. Jag har i år fått en bokning så 1/3 av målet är uppfyllt. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska gå tillväga för att nå resterande del av målet. 
 
Drömmen om att jobba med något inom bröllop har funnits i huvudet länge men det har bara varit, ja en dröm. Jag är så glad att jag faktiskt tog steget till att börja förverkliga min dröm. Ofta stannar det mesta för oss människor i just drömstadiet i och med att det inte är helt enkelt att förverkliga drömmar och omvandla dem till verklighet. 



Drömresan

Ni som följt bloggen vet att mitt drömresmål är Aruba. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag vill dit... Har velat åka dit så många år nu men problemet är att det är såå dyrt och i och med att jag brukar åka på två solsemestrar på sommaren och dit går mestadelen av pengarna så sparandet blir inte superhögt. Nu har jag dock öppnat ett sparkonto som jag döpt till Aruba, där är i nuläget 384 kr haha :-) Det får ta så lång tid det tar men jag ska till Aruba inom ett par år! Har ju fått mina två första bröllopskoordinatorsjobb och jag tänker att de pengarna ska sättas in på kontot också. 
(null)
Kolla 😭😍😍 

Har ni något ställe ni verkligen, verkligen vill åka till? 



Frågor ingen ställer till mig

Eftersom att ingen längre ställer frågor till mig passar jag på att svara på lite färdiga frågor i en lista, content som man säger. 

Vad är din bästa skönhetsbehandling? 
Hade det varit för en månad sedan hade jag svarat ögonfransförlängning vilket jag gjort under ett par års tid nu. Dock känner jag bara att jag måååste ta paus från ögonfransförlängningen. 
1. Det är svindyrt 
2. Mina egna fransar existerar typ inte längre, nej men det är så många som ramlat av. Fransarna som sätts på drar med sig rötterna och då är det bye bye till ens egna fransar. Får seriöst ångest över detta. 
3. Trött på att inte kunna tvätta ansiktet ordentligt eller typ gnugga sig i ögonen. 
4. Fransarna börjar gå mig på nerverna. 
5. Jag kommer dock må såå dåligt utan. Jag har haft förlängning i typ tre år nu så att gå från det till att vara osminkad kommer bli tufft. Kommer inte kunna använda mascara ens i och med att mina egna fransar typ icke existerar längre :)) måste köpa x lash, har någon av er provat det? Har någon av er också förstört fransarna av förlängning? Kommer de någonsin att växa ut? 🥵
(null)

Hur många barn skulle du vilja ha? 
I nuläget, noll faktiskt. Är inte alls sugen på barn. 

Var ser du dig själv om fem år? 
Om fem år jobbar jag forfarande som lärare och tycker fortfarande att det är väldigt kul men jag har då även utvecklat min verksamhet som bröllopskoordinator och arrangerar bröllop. Jag har inga barn men kanske en pojkvän som är sådär snäll och söt <3

Dina två bästa egenskaper och dina två sämsta egenskaper? 
Men oj, svårt! 

Bästa: jag är genuint snäll. Vill verkligen inte någon illa. Hade aldrig kunnat tänka mig att mobba någon, vara taskig mot någon eller liknande. Jag är helt enkelt väldigt snäll. Jag är också pålitlig. Säger jag att jag ska göra något så gör jag det. Berättar någon en "hemlighet" för mig så säger jag aldrig det vidare. Man kan helt enkelt lita på att det man berättar för mig stannar hos mig. Jag vet mycket om många som jag aldrig hade berättat för någon. 

Sämsta: jag är så himla otålig. Vill att allt ska hända på direkten. Som igår tex, jag skulle skriva ut ett papper här hemma men så hände inget när jag klickade på skriv ut, då ville jag bara sparka sönder skrivaren :) En annan dålig egenskap är att jag är världens största tidsoptimist, jag tror jag har all tid i världen och det slutar alltid med att jag kommer fram exakt på minuten eller lite senare. Sorry alla som väntat på mig under åren!! 

Vad är du mest nöjd med ditt utseende? 
Mina läppar, lätt. Det är också de får jag mest komplimanger för. Jag har alltid haft fylliga läppar och jag är väldigt nöjd med det. Inga fillers här inte! :-) 
(null)

Vad var det senaste du tittade på på tv? 
Talang, kvällens avsnitt var kul! 

Visa ditt senaste foto du tagit med din mobil och berätta om det. 
Inget roligt direkt, en hederlig Snapchat bild som jag skickade till en kompis. 
(null)

 3 saker jag helst inte gör.
Festar, hatar det verkligen. 
Åker kommunalt, finns inget värre. 
Lagar mat, fyfan så tråkigt. 

3 saker som irriterar mig. 
Folk som kör sakta, är det 70 så kör i 70 och inte i 60!!! 
Personer som hela tiden vill synas och höras, please. 
Snarkningar, jag förstår inte vad det är med mig men jag TÅL DET INTE, framför allt när man ska sova. Ahhhh. 

3 saker jag gjorde igår 
Jobbade, var på massage och läste ut en bok. 

Har du något smeknamn? 
Carro och Carro93. 

Har du något konstigt du alltid behöver göra? 
Tvätta händerna direkt efter jag skakat hand med någon. Jag undviker det så ofta det bara går men ibland går det inte att undvika, då måste jag tvätta händerna annars får jag sån ångest... 

Gråter du ofta? 
Nej, får migrän av att gråta så försöker undvika det. 
(null)

Hur var du i skolan? 
Duktiga flickan, gjorde alltid det man skulle och presterade på topp. 

Vad blir du stressad av? 
Att inte ha stenkoll på vad jag ska göra, oavsett om jag reser eller är på jobbet. Jag blir lugn i hela kroppen om jag vet precis vad som ska hända. 

En situation som du tycker är jobbig. 
Ni vet när man nästan håller på att gå in i någon och så flyttar man sig åt höger och det gör den personen också, sen vill man gå åt vänster och så gör den andra personen också det. OMG paniken. 

3 saker du är rädd för. 
Spindlar, vara ute ensam när det är mörkt, djupt vatten. 

Bästa och värsta land du besökt.
Bästa, USA. Värsta, Turkiet. 
(null)

Beroende av? 
Min mobil och Snapchat. 

Vad står det i ditt senaste inkomna sms? 
Jadå det var perfekt tajming 👍🏼

Hur svarar du i mobilen? 
"Hallå".

Vem ringde dig senast? 
Liam. 

Antal timmar sömn i natt? 
För lite, kunde inte somna så det var jobbigt. Cirka 5.5 timme. 

Hur känner du dig nu? 
Sjukt trött, ska snart sova. 

Vanligaste färgen på dina kläder? 
Svart, alldeles för myxket svart. 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? 
Kvällsmänniska alla dagar i veckan. Jag kan på riktigt inte förstå hur man kan gilla morgnar, jag börjar tro att alla som säger de gillar morgnar ljuger för hur kan man gilla något så hemskt? Jag är alltså så trött och så irriterad på morgonen. Morgnar är verkligen bland det absolut värst jag vet!!  (null)




Sex education

Hej på er! ♥
 
Hoppas ni haft en fin dag, det har jag. Natten var dock hemsk, jag vaknade kl 04 av att jag kände att något var fel, riktigt fel. Så var fallet, mitt blodsocker hade sjunkit rejält och jag hade varit låg i ett par timmar innan jag vaknade. Det är alltid en lika fruktansvärd känsla, det går inte att förklara för någon som inte har diabetes. Jag tackar dock högre makter varje gång att jag faktiskt vaknar när jag har lågt blodsocker, jag har gjort det sedan första dagen jag fick diabetes, år 2004 och gör fortfarande det. Det innebär att jag aldrig behövt åka ambulans, aldrig svimmat och behövt få akut glukosspruta och aldrig krampat. Tyvärr är detta vardagen för många diabetiker, jag har läst skräckhistorier men som tur är har jag aldrig varit med om det. Kroppen är fantastisk som signalerar att något är fel. Inte nog med att jag var låg så hade jag fruktansvärt ont i huvudet, jag var tvungen att ta migränmedicin och sedan hade jag så ont att jag inte kunde somna förren strax innan 06. När klockan ringde 07.15 var jag helt slut, ingen bra natt. Tog mig till jobbet i alla fall såklart. Jag slutar 14.30 på tisdagar och idag bestämde jag mig för att åka från jobbet direkt istället för att sitta kvar. 
Jag åkte och tvättade bilen, köpte snacks och åkte hem för att sätta igång Netflix. Tre hela avsnitt Sex Education blev det. Så himla skön kväll!! Det var länge sedan jag kunde slappna av och faktiskt ta mig tiden att på en vardag se en serie. Har ni sett Sex Education? Jag älskade säsong 1 och älskar säsong 2 också. Den är lite knasig ibland men i det hela en riktigt bra serie men hög igenkänningsfaktor. 
 
Nu ska jag sova, imorgon är det ju dags för föräldramöte så det blir 12 timmars pass på jobbet uhhh! Därför det var bra att ladda upp med en lugn kväll idag. Nu behöver jag sömn så att jag orkar med morgondagen. KRAM <3



Måndag

Helgen gick lika fort som vanligt och nu är det måndag igen. Dessa veckorna framöver kommer att bli tuffa för mig för det är mycket extra kvällar på jobbet. Jag får faktiskt ont i magen bara jag tänker på det. Jag är tillräckligt slut som det redan är men nu läggs ett flertal kvällar på det också... Det är extra viktigt att åka hem från jobbet direkt när jag slutat de andra dagarna och verkligen försöka släppa jobbet hemma, men det vet vi ju alla inte är min starka sida. 
(null)
Planerna för denna veckan förutom jobb är att jag idag ska träffa min KBT terapeut igen, vi har inte träffats på flera veckor och jag känner verkligen behov av att prata med honom. På onsdag är det förändramöte, vilket innebär jobb från 08.00-20.00 vilket är rätt sjukt. På torsdag har jag en inbokad massage. Nästa vecka är ännu tuffare, waah 😬 Denna veckan måste sömn prioriteras, det har gått sådär med mitt nyårslöfte om att sova minst 7 timmar per natt. Hur många timmar sover ni under vardagar? 



Magisk morgon i Zell am See

Dag två möttes vi av denna utsikt från balkongen efter att vi hade vaknat, gråter så fint. 
 
Nu har vi kommit fram till mig nog absoluta favoritstund på hela resan till Österrike, den magiska vinterpromenaden. Jag har drömt om detta så länge, snö som knastrar under skorna, frisk krispig luft och magiska vyer. Detta var verkligen en sådan stund jag aldrig kommer glömma i livet. Jag kände bara 100% lycka och lugn i hela kroppen. 
 
Efter en megabra frukost snörade jag på mig vinterskorna, tog på mig två lager byxor, två tröjor, den tjockaste jackan jag äger, halsduk, vantar och mössa och begav mig ut. Det var verkligen så kallt, minus 10 ungefär men helt underbart. Solen sken, Zellersjön glänste, bergen var så mäktiga. Åhh, helt perfekt bara. 
Men kolla, omg!!
Finns inget bättre hotell än detta, wow. 
Guldstund i livet.



En kväll i Zell am See

Efter att vi hade tagit en promenad vid vackra Zellersjön gick vi tillbaka mot stan för att hitta ett café, vid det här laget var vi rejält frusna och behövde lite värme. 
Vi hittade till ett mysigt café mitt i stan, jag frös så mycket att jag inte ens tog av mig jackan haha! Här satt vi ett tag och pratade. Älskar sådana här stunder.
Zell am Sees centrum är inte stort men väldigt mysigt. Som jag nämde innan kändes det som en liten stad tagen ur en julfilm, supermysigt. Att man kunde se de snötäckta bergen var verkligen ett stort plus.
En massa hus överallt, i typisk Österrikisk stil.
När mörkret hade lagt sig vandrade vi ner till platsen där en kille stod och sålde belgiska våfflor, hade sett det tidigare under dagen och blev så sugen. En äkta belgisk våffla är bland det godaste vi har på denna jord haha <3 Det blev en våffla varje dag och till sist blev jag stammis så när killen såg mig frågade han om vi kör på det vanliga ;-)
På kvällen tog vi taxi till hotellet, tog det lugnt på rummet någon timme och sedan gick vi upp till hotellets snack bar. Där fixade tjejen som jobbade där tunnbrödspizza till oss som verkligen var så god! Mysigt ställe också. Perfekt avslut på en väldigt bra dag. 
 
 



Pure love x 12

I julklapp får mamma varje år en almanacka över det kommande året, från Önskefoto. Det är en kalender där man väljer en egen bild för varje månad. I år blev det ingen kalender i julklapp, jag är expert på att skjuta upp saker jag tycker känns lite jobbiga. Jag tyckte det var jobbigt att välja 12 bilder så därför väntade jag så länge så att den inte ens hann komma till jul... Nu har den i alla fall kommit och i år blev det dessa 12 bilder. 
I och med att jag beställde den så sent kunde jag i alla fall få med två bilder från resan till Österrike. Dessa pryder januari och februari <3
Från New York resan i juni.
Det blev två bilder där morfar är med, båda är från i somras <3
Jag, mamma och hennes bästa kompis. Mammas min är så rolig i bakgrunden haha, vi såg inte ens att hon ställde sig där. 
Två bilder från Grekland i augusti, gillar den sista bilden så mycket. Så vackert!!
Mamma och jag, denna får pryda augusti.
En av mina absoluta favoritbilder med Jack, HUR SÖT? 
November och december pryds av dessa två bilder från denna julen. 
 
Det är verkligen en bra julklapp med en sådan här almanacka! 



FREDAG

Fredag, så skönt!! Idag åkte jag hem från jobbet vid 15 men kunde tyvärr inte släppa jobbet när jag kom hem utan var tvungen att skriva en massa mejl och ringa ett flertal samtal. Livet som lärare, det går aldrig släppa jobbet helt. Måste skriva in ett par bedömningar på SchoolSoft ikväll innan jag kan släppa jobbet. Ni som har ett 8-16 jobb där ni aldrig behöver tänka på jobbet hemma, det måste vara superskönt? Saknar verkligen den känslan, av att inte hela tiden behöver grubbla och tänka. 
(null)
Den här helgen ska jag ta det LUGNT. Har inga planer alls vilket ändå känns skönt. För två veckor sedan var det spelkväll och förra helgen träffade jag Alexandra så denna helgen blir lugn. Ska titta på tv, vila, lyssna på musik, läsa, redigera bilder och liknande. Säsong 2 av Sex education släpptes idag så lär titta på en del avsnitt, det är så bra!! 
Vad har ni för planer för helgen? 



New in

New in. Fick tröjan av mamma i tidig födelsedagspresent, så fin! Håraccessoaren köpte jag på h&m när jag var på stan med Alexandra, så fin ju. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Väskan köpte jag i Österrike, den är så fin! Kedjan gör hela grejen :) himla bra pris också, 1500 kr vilket är ett helt OK pris för en CK väska. 




15 januari

Meeen kan vi prata om detta Snapchat filter, hur fint?! Är det fler än jag som är beroende och använder 24/7 haha? Livar upp vilken dålig utseende dag som helst 🥵
(null)
Har ni haft en bra dag? Det har jag! Nu ligger jag dock utslagen i soffan med hemsk migrän. Igår hade jag den bästa migrändagen på 107 dagar, jag tog inte en enda tablett på hela dagen och mådde bra större delen av dagen. Det var verkligen magiskt... Tyvärr höll det bara i sig i ett dygn. 

Imorgon är det torsdag igen och den absolut tuffaste dagen på hela veckan. Sex långa lektioner utan en enda paus, det är jäkligt tufft. Ska bli så skönt med fredag snart. Tänkte mest bara kika in och säga hej, är för trött för att redigera några bilder från Österrike så det får bli till helgen. 




Ny vecka, nya möjligheter

Ny vecka, nya möjligheter. Den har man hört innan va? Måndag igen och helgen gick alldeles för fort. Min vecka började i alla fall väldigt bra på jobbet, ännu en lyckad dag. Startade upp ett nytt projekt idag med mina 7or, vi ska läsa boken I taket lyser stjärnorna, har ni läst den? Den är verkligen helt fantastisk. Tror det är typ femte gången jag läser den nu? Gråter lite varje gång... Jag hoppas att mina 7or kommer gilla den lika mycket som jag gör. Den handlar om ett tungt ämne, cancer, men inger väldigt mycket hopp och kärlek. Så fin. ♥
 
Veckan innehåller inga storslagna planer. Jag ska bara jobba och försöka åka hem från jobbet när jag slutat. Såhär i efterhand förstår jag inte hur jag kunde jobba så mycket som jag gjorde förra läsåret, det är helt orimligt... Att jag drog det så långt så att jag bara fortsatte jobba i flera timmar efter att jag hade kommit hem, då jag redan hade varit på jobbet ofta 8.00-18/19.00. Nej, det är ett under att jag inte gick in i väggen totalt utan "bara" blev utmattad. Jag börjar sakna men säkert inse att det inte är något liv, det blir min största förändring 2020 och jag är så taggad! 
 
Ikväll har jag faktiskt släppt lärarjobbet helt och istället fokuserat på mitt andra jobb, bröllopskoordinatror. Jag startade ju upp mitt företag i somras och har fått mina två första bröllopsuppdrag. Det är verkligen så kul men samtidigt så skrämmande. Ikväll skickade jag iväg kontraktet till det ena brudparet. Kommer ni ihåg när jag skrev förra veckan att jag skulle träffa ett par i stan för ett eventuellt samarbete? De tyckte om det jag erbjöd och ville anställa mig som deras bröllopskoordinator. Vilken ära, jag blir så glad :-) Jag vet vad jag går för och att jag alltid ger 100% men det är alltid lika kul när någon annan också ser det och vill anställa mig. Nu ska jag svara på ett mejl om en eventuell förfrågan om ett bröllop i Båstad, håll tummarna! Än så länge är båda bröllopen jag ska koordinera i augusti 2020, med bara en veckas mellanrum. Hektiskt men kul! 
 
Jag fick en fråga om jag inte kan skriva mer om jobbet som bröllopskoordinator och självklart kan jag det! Är det något särskilt ni vill veta? 



Zellersjön

Tillbaka till Österrike! Efter att vi hade gått runt på stan i Zell am See och ätit tog vi sedan en runda ner till Zellersjön, det är en gigantisk sjö så stan omringar delar av den. 
Drömstad, verkligen mysigaste jag sett!
MEN PÅ RIKTIGT! Hur kan naturen vara så fin? Hur kan allt detta vackra samlas på ett och samma ställe? Hur kan det vara så magiska utsikter i Zell am See, vart man än kollar?? Jag är tagen, magiskt!!
FINA DU!!!!
Om ni någongång får chansen att åka på en vintersemester, åk då till Österrike, Zell am See och bo på hotellet Senses Violett Suites. Vyerna, naturen och allt är bara så magiskt och jag är så glad att jag har varit med om detta. Åker man skidor så är det en ännu större dröm för backarna är tydligen riktigt bra där.



Video från Zell am See

Ny video på Youtube! Den är från de fyra fantastiska dagarna i Österrike. Hoppas ni gillar den! Titta i 1080 HD för bästa kvalité. I videon får ni hänga med på när jag åker fyrhjuling, en hel dag uppe i bergen och på toppen av Salzburg, 3029 meter över havet, nyår och en massa mer. 
  
 



Nej men så bra!!

Vilken bra fredag det blev igår! 
(null)
Klädde upp mig lite för en gångs skull till jobbet, på senaste har jag mest slängt på mig joggingbyxor för jeans är jobbigt men igår blev det jeans och invigde mitt nya KENZO skärp jag fick i julklapp? Så himla fint! 
(null)

(null)
Jeansen är från River Island och tröjan från Ralph Lauren. 

Mötte upp Alexandra på stan, vi gick runt en timme innan vi gick till Crazy Jack för att äta. 
(null)

(null)
Åt vitlöksbröd och hamburgare. Bara kolla på bilderna, hur gott?! Crazy Jack är verkligen bästa hamburgarestället jag provat. 
(null)
Fina, fina, fina Alexandra!! Vi hade verkligen en så bra kväll. Vi satt på Crazy Jack i 4 timmar och 15 minuter (!!), ehhhh jag tror ägarna kanske blev liiite trötta på oss hahah. Vi hade det dock så trevligt och vi pratade om allt mellan himmel och jord vilket var så skönt. En vän man kan berätta allt för är guld värd. Kände mig bara så glad efteråt, och med ett lättat hjärta åkte jag hemåt ❤️ 

Hämtade ett paket på vägen hem och träffade tre av mina gamla elever, hade dem under tiden jag pluggade till lärare när jag jobbade på samma skola under en längre period. De är redan 18, har körkort och ska ta studenten nästa år. Ehh var tog tiden vägen? Så himla roligt att träffa killarna och jag blir alltid så glad när gamla elever kommer fram, pratar och tackar för tiden vi fick tillsammans i skolan. Värmer alltid i hjärtat! Är så glad att jag blev lärare i ung ålder, dels har jag väldigt många år kvar och dels är det mycket enklare att skap meningsfulla relationer med eleverna. Jag hänger ju med i svängarna när de pratar om sociala medier, spel, Youtube osv. 

Nu ska jag till stan med familjen, ha en underbar lördag <3 



Friyey

Fredag! Hur skönt? Jätteskönt

Trots att det har varit en kortare arbetsvecka än normalt är jag såå trött. Första veckan efter ledighet är alltid värst, tidigare morgnar, stress på jobbet och långa dagar. Det har i alla fall varit en väldigt bra vecka på jobbet. Har haft riktigt bra lektioner med alla klasser och allt har bara flutit på. Avslutade med en toppenbra lektion i svenska med min åk 9. Har även försökt att inte stressa utan göra en sak i taget i den utsträckning det går när man jobbar som lärare. 
(null)
Kom nyss hem men ska strax åka igen. Ska träffa Alexandra på stan, vi ska gå runt lite och sedan äta. Så mysigt ❤️



Work work

Fyra från Österrike <3 hoppas ni inte tröttnat på bilderna än för jag har många kvar att visa hehe. 
(null)

(null)
Saknar!! Hade det verkligen så bra. 

Nåja, tillbaka till verkligheten. Idag kom eleverna tillbaka efter lovet och jag hade mina första lektioner. Det var så kul! Dagen gick fort och alla lektioner flöt på, tiden går verkligen så fort när eleverna är där, en timmes lektion bara springer förbi och sen är det plötsligt slut medan dagarna går såå långsamt när det är studiedag eller liknande. Älskar jobbet med eleverna, det är ju de som gör läraryrket så fantastiskt 🥰 Vi avslutade dagen med studiestöd då vi spelade kort, det var ett önskemål av eleverna. Kul!! 
(null)

(null)
Imorgon kör vi torsdag, fredag och därefter välbehövlig helg :-) hoppas ni haft en bra start på veckan efter ledigheten! 



First day

Överlevde första dagen på jobbet efter ledigheten 🤗 Det var tufft att ta sig upp, idag ska jag gå och lägga mig tidigare. Det är ett av mina nyårslöften, att sova fler timmar per natt. Det är ett måste för min egna hälsa. 
(null)
Vi fick faktiskt hela dagen till egen planering vilket kändes extremt skönt. Har i princip planerat upp hela terminen för åk 9, känns toppen! 

Nu tänkte jag fortsätta redigera min video från Österrike, den kommer troligtvis upp på Youtube imorgon. 



Perfekt nyår

Medan jag är på jobbet kan ni se lite mer bilder från Österrike. Min nyår började som sagt på det mysigaste sättet någonsin! 
(null)

(null)
Vaknade, åt en jättegod frukost och njöt av denna underbara utsikt som jag verkligen aldrig tröttnade på. 
(null)
Åh, åh!! <3
(null)
(null)
Efter frukosten tog vi det lugnt en timme, jag låg i sängen i min mysiga hoodie, tittade ut från balkongen då och då för att beundra utsikten och så låg jag och läste en timme, verkligen så mysigt och avkopplande. 
(null)
(null)
Därefter begav jag mig på massage som mamma överraskade mig med. Det var verkligen så skönt och välbehövligt! Massören var väldigt duktig, jag brukar aldrig gå hos män, föredrar kvinnliga massörer men han var så proffsig och duktig. Han tog i rejält så jag knappt kunde luta ryggen mot stolen för det gjorde sviiinont men antar att det behövdes. 

Efter massagen satte vi oss i loungen, drack juice och läste en stund till. Så himla perfekt start på nyår. Efter det begav vi oss ut på stan för vi skulle äta men det visade sig att alla restauranger hade stängt för de skulle förbereda inför kvällen, det var rätt snopet. Vi hittade till en restaurang/pizzeria som hade öppet och åt där, faktiskt gott! 
(null)

(null)
Denna morgonen kommer jag leva på länge, när vardagen känns trist, grå och jobbig. Guldstunder som dessa <3 



Panorama

Två panoramabilder från Österrike, så så vackert!! 
(null)

(null)




Tillbaka till verkligheten

Imorgon drar verkligheten igång igen. Jullovet är slut, eleverna börjar på onsdag men vi lärare börjar imorgon. Det känns tufft om jag ska vara ärlig, jag känner mig inte helt redo än. Att jobba med både depression och utmattningssyndrom är tufft men samtidigt älskar jag mitt jobb. Jag behöver bara bli ännu duktigare på balans mellan jobb och fritid. Min KBT terapeut tvingar ju mig till det, förra året började jag göra förändringar men det krävs fler drastiska förändringar. Jag ska absolut gå hem fler dagar direkt när jag slutat än vad jag gjorde förra terminen och inte jobba över flera gratistimmar per vecka. Just nu har vänt dygnet rejält men rutinerna kommer jag snabbt tillbaka till när det väl drar igång. 
(null)
 
(null)
Två bilder från Österrike <3 
 
Jag har haft ett bra jullov, väldigt bra skulle jag faktiskt vilja säga. Dagarna innan jul var mysiga, julstök och en massa julfilmer. Fler julfilmer än någonsin tidigare vilket gör mig så glad för det betyder att jag tillät mig med återhämtning än tidigare år. Bra Carro! Julafton var extremt mysig och sedan kom Jack dagen efter. Därefter drog vi till Österrike och de dagarna var magiska, lätt höjdpunkten med hela lovet. Att fira nyår i Österrike var nice, slippa Sverige. Jag har också läst väldigt mycket under lovet, mer än någonsin tidigare vilket också gör mig glad. Två riktigt bra böcker! En spelkväll med vänner hann jag också med. Ett skönt lov helt enkelt. Det som tyvärr har varit riktigt kasst är migränen, har haft ont exakt varje dag och rejäla anfall många av dagarna vilket såklart har varit jättejobbigt. Många timmar av dygnet som gått åt att ligga på soffan och vänta tills migränmedicinen börjar värka så att den värsta smärtan kan försvinna. Sömnen har också varit kass, jag har de senaste månaderna sovit väldigt dåligt vilket tyvärr håller i sig. 
 
Hoppas ni haft en fin ledighet och tycker det är helt okej att gå tillbaka till skola/jobb igen. ♥



Bra kväll med bra vänner

Vilken bra kväll det blev igår! Vi var fem stycken hemma hos Anton i hans nya lägenhet, kul att ha besökt den! Vi spelade spel hela kvällen och avslutade med att bara sitta i lugn och ro & prata. Älskar verkligen våra sådana här kvällar, de är bäst. 
 
Vi började med att spela Buzz på Playstation, det är verkligen hur roligt som helst, älskar!! Sedan spelade vi Med andra ord som också är en stor favorit, det nya spelet Idiotkunskap och NE frågesport. Sällskapsspel är verkligen så underskattat. Jag väljer en sådan här kväll med vänner framför utgång alla dagar i veckan. Jag har aldrig gillat utgång och kommer aldrig göra det heller. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Er tycker jag om! Älskar sista bilden hahah <3 fina Alexandra var också med men hon hade åkt hem innan vi tog bilderna. 
 
Tackar för kvällen vänner, mycket lyckad. 
(null)
Kom hem sent, runt 01.30, hoppade i pyjamasen och raka vägen till sängen. Idag har jag tyvärr haft fruktansvärd migrän, har legat på soffan med mörker omkring mig största delen av dagen, tagit en massa medicin och varit så ledsen. Denna sjukdom gör mig galen, jag blir så ledsen att så många dagar ska förstöras, oavsett om det är år 2012 eller 2019, samma skit varje år. Jag har verkligen lärt mig att ta vara på de få dagar som är okej för jag vet aldrig när migränen slår ut mig totalt, ett par dagar i veckan är hanterbara med hjälp av migränmedicin medan andra är helt åt helvete 😰Var glada för varje dag hälsan finns där vänner, för det är verkligen prio ett i livet. Finns inte hälsan så är ingenting något värt. Inga pengar i världen kan köpa hälsa. Ta en stund till att reflektera kring tacksamheten över att ni är helt friska, om ni är lyckligt lottade över att vara det. Jag var lycklig lottad fram till 2004, då jag fick diabetes och sedan halvt till 2011 när migränen kom. Sedan dess har livet varit ett levande helvete många gånger, så pass att jag har lärt mig att vara tacksam för varje minut då jag inte har påtagligt ont. Kram på er <3



Zell am See centrum

Första dagen i Österrike tog vi en taxi till Zell am Sees centrum. Det var verkligen en mysig liten stad! Kallt som tusan vilket förstäkte vinterkänslan, det var så mysigt att gå omkring och värma sig på ett café, en restaurang eller vid någon av alla levande brasor i staden. 
Jag är ju ett stort fan av julfilmer, såg en massa julfilmer innan jul och väldigt många av filmerna utspelar sig i små, små städer där julkänslan var på topp. Första gången i mitt liv upplevde jag något liknande, mysigt som tusan! ♥
Vi slog oss ner på restaurangen Crazy Daisy för att äta. Fin, modern restaurang. Maten var dock sådär, åt faktiskt ingenting wow i Österrike förutom på ett ställe. Synd att maten ofta är sådär när man är utomlands, jag tycker det är väldigt svårt att hitta till riktigt bra restauranger för maten är ofta bara medelmåttig. 
Fina mamma ♥
Jag åt vitlöksbröd och schnitzel, typiskt mat för Österrike. 
Kände mig så lycklig när jag satt på restaurangen och tittade ut, semester, snö, kyla och VINTER. Underbart!
Nej, himla mysig stad! Den var inte så stor så man gick igenom centrum snabbt och efter ett tag fanns det inte mycket annat än att gå på olika restauranger kvar att göra :-) 
 



Lördag

God morgon lördag! Har haft ett par lugna dagar här hemma sedan jag kom hem från Österrike. Det behövdes verkligen, jobbet drar igång redan på tisdag och helt ärligt känner jag mig inte redo men ska försöka att koppla av dessa sista dagarna. 
(null)
Dagens plan är att jag strax ska till stan för att äta lunchbuffé, det brukar vi göra på lördagar. Ikväll ska jag hem till Anton på spelkväll. Han har flyttat till en ny lägenhet så dit ska vi. Vi kör alltid spelkvällar ett par gånger per år, älskar! Det blir jag, Anton, Thea, Alexandra och kanske Filip beroende på om han fortfarande är sjuk eller inte. 

Imorgon ska jag på ett möte i stan angående ett eventuellt bröllop jag ska koordinera. Jag har redan ett bröllop inbokat i augusti 2020 (det ska verklige bli SÅ spännande, mitt första uppdrag!) men imorgon ska jag träffa ännu ett brudpar som ska gifta sig augusti 2020, vi får se om det blir något eller inte. I år vill jag satsa mer på mitt företag än förra året, målet är att få minst tre nya bokningar. :-) 



Vinterlandskap

Efter att vi hade packat upp resväskorna skulle vi bege oss mot stan, Zell am Sees centrum. Medan vi väntade på taxin beundrade vi den vackra utsikten och vinterlandskapet. Magiskt! 
I Skåne är vi ju knappast bortskämda med varken snö eller sol under vinterhalvåret. Jag kommer inte ihåg när det senast var snö som låg kvar under flera dagar i Skåne, år sedan. Så sorligt, för hela vinterkänslan försvinner. Så tacksam för en vinter i Österrike.
Glad tjej <3



Austrian view

💗Zell am See, Österrike. Låter bilderna tala för sig själv.
Jag skulle lätt åkt tillbaka, alla dagar i veckan. Känns lagom snopet att gå från detta, med utsikten, solen och snön till ett slaskigt och mörkt Hässleholm, yey! 



Senses Violett Suites

Under mina fyra dagar i Österrike tog jag 628 bilder, några videos inkluderat så kameran fick verkligen jobba haha! Det var ju så vackert överallt så svårt att inte fota. 
 
Vi landade i Salzburg och det var 1,5 timme med bil till Zell am See där vi skulle bo, något långt kan jag tycka. VI tog en uber till hotellet vilket kostade 800 kr men tillbaka till flygplatsen gick det inte ta någon uber, det fanns inga bilar i närheten så vi var tvungna att ta taxi vilket kostade 1500 kr, sura pengar. Hur som helst, när vi anlände till hotellet Senses Violett Suites och jag såg den magiska utsikten kände jag direkt att detta kommer bli bra. Värdinnan Karolina och hennes mamma mötte upp oss och visade oss till vårt rum. 
Vi möttes av denna utsikten från balkongen och jag blev kär i Österrike direkt.
Rummet var 35 kvm stort och helt amazing. Troligtvis det finaste och mest lyxiga rum jag bott i. Det kändes så stort och luftigt. Sängen var riktigt skön så där sov jag bra och ett stort plus var såklart balkongen och utsikten. 
Badrummet var också jättefint och rummet hade den största duschen jag någonsin sett haha! Dröm. 
En stor gran, Zellersjön och de snötäckta bergen utgjorde ursikten. Jag kände bara wow varje gång jag kollade ut. 
 
Jag kan faktiskt inte tänka mig ett bättre hotell, Senses Violett Suites får 10 poäng, det enda negativa var att det inte fanns AC på rummet. Om ni någongång får möjligheten så bo på detta hotell, det var dyrt men verkligen once in a lifetime upplevelse. 
 



ZELL AM SEE

Vårt rum i Österrike var verkligen magiskt, ska ni till Zell am See någongång så är det ett måste att bo på Senses Violett Suites, verkligen så fint <3
(null)
Alltså, på riktigt? 😭😍
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Spenderade mycket tid på balkongen! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Magi <3



Sjö, berg och himmel

Saknar att vakna upp till denna vyn från balkongen. Jisses, tänk om detta vore ens vardag 🥰
(null)
Bergen var verkligen magiska, jag har aldrig tidigare sett något så mäktigt. Är verkligen så glad att jag åkte på denna resa! 

Hoppas ni är taggade på en massa bilder från Zell am See för både min kamera och mobil är overloaded med bilder. 



Page 1

(null)

(null)

Då var det 2020! Ett nytt decennium till och med. Som jag skrivit innan har 2019 varit det tuffaste året i mitt liv så jag hoppas innerligt att 2020 blir ett bättre år. Det ska bli mitt år med fokus på att ta hand om mig själv och må bättre. 



Två från Österrike

Två från Zell am See ❄️ Helt fantastiskt att uppleva denna vintermagi med minusgrader, krispig frisk luft, solsken och snö. Det kommer jag leva på länge. 
(null)

(null)