slide show

It’s my birthday

Okej vänner, jag fyllde år igår! Hela 26 år, grattis till mig 🎉 Jag hade en jättebra dag, berättar om den imorgon.  (null)
Vet ni vad jag gjorde idag? 2 tatueringar! Det ni. Jag är grymt nöjd, verkligen 🤩



Around the world

Igår fick jag en jättefin bok av mamma där man fyller i vilka länder man besökt och vill besöka, packningslista m.m, hon vet hur mycket jag älskar att resa så den passar mig perfekt. 
 
Jag började genast fylla i de två första listorna, platser jag varit på och platser jag vill besöka. Tänkte börja med de länder och städer där jag redan varit. Om man räknar med Danmark och Tyskland (vilket jag egentligen inte gör för jag ser inte det som "semester" så har jag varit i 16 länder. Det är faktiskt mer än vad jag trodde, när jag väl skrev ner alla blev det klart och tydligt att jag faktiskt hunnit resa en hel del. 
Jag har varit i Polen, Tjeckien, Frankrike, Spanien, Grekland, Cypern, Storbritannien, Ungern, USA, Dubai (Danmark, Tyskland), Turkiet, Singapore, Bulgarien och Irland. Såå många underbara resor och minnen.
 
Jag tänkte dela upp länderna i kategorier och rangordna mina favoriter. Vi börjar med solsemester. Här väljer jag mellan Spanien, Grekland, Cypern, Turkiet och Bulgarien.
 
Número uno
Grekland, måste komma på plats nummer ett. Det är något speciellt med Grekland, jag älskar atmosfären, miljön, maten, människorna. Ja, jag älskar allt med Grekland. Kommer alltid vara mitt absoluta favoritresmål när det gäller Medelhavet. 
 
Número dos
Plats två är svårt men jag väljer att sätta Cypern här just pga det klara och fina vattnet och den kritvita sanden. Vattnet i havet är superviktigt för mig när jag väljer resmål och jag tror inte något i Europa slår Cypern på den punkten. 
 
Número tres
Spanien och Cypern gillar jag ungefär lika mycket. Det enda jag inte gillar med Spanien är maten, inget som direkt faller mig i smaken. Jag tycker att det är dyrt att leva i Spanien, maten brukar vara dyr och det finns inga tavernor liknande som i Grekland och Cypern. Däremot är vädret och havet fantastiskt, jag har varit i Spanien flest gånger av länderna kring Medelhavet och jag kommer gärna fortsätta återkomma hit. 
 
Número cuatro
Bulgarien är inget land jag direkt vill tillbaka till. Vi var på Sunny Beach men jag gillade inte det supermycket
Har ingen bild från Bulgarien, ägde nog ingen kamera då haha... 
 
Número cinco
Turkiet kommer på sista plats. Jag vill verkligen inte tillbaka till Turkiet. Vi var i Alanya och stranden var helt OK och hotellet var jättebra men människorna, nej usch! Jag som älskar att shoppa och gå runt på stan ville inte ens gå utanför hotellet. Alla försäljare och de på restauranger var riktigt påflugna och bara extremt på. Ville dra in en i affärer, gav komplimanger 24/7 (vissa kvinnor älskade det och njöt av uppmärksamheten, jag tyckte bara det var riktigt obehagligt och skitsnack, de vet precis vad de ska säga för att sälja..) Nej, Turkiet kommer jag inte återvända till. 
 
När det gäller Europeiska storstäder kommer jag att rangordna Prag, Paris, London, Budapest och Dublin. Detta är svårt! Alla städerna är faktiskt väldigt härliga och jag rekommenderar att besöka var och en. Jag ställer mig frågan: var vill jag helst återvända och kommer fram till följande. 
 
Dublin, en riktig höjdare faktiskt! God mat, bra shopping, lagom stor stad, härliga puber med typisk irländsk musik och stämning och spännande sevärdheter. Jag skulle verkligen vilja tillbaka till Dublin - dels för att shoppa och dels för att åka ut till Moher of Cliffs, vi åkte aldrig dit. 
 
Budapest, hade noll förväntningar men kom hem helt förälskad i staden. Billigt och bra! Det enda negativa är servicen på de flesta restauranger, de bör verkligen gå ett par kurser i service. Budapest var en mysig stad men bra sevärdheter och härlig avslappnad stämning. Återvänder gärna hit i framtiden. Budgettips, verkligen! 
 
London, ja vad ska man säga? Behövs nog ingen vidare förklaring. Jag gillar London, har varit där två gånger och skulle vilja åka tillbaka någongång men känner samtidigt att London är lite överreklamerat. Jag har kanske inte hittat guldkornen ännu. Lite för mycket människor på Oxford Street enligt min smak. De senaste åren har jag faktiskt varit rädd för att åka till London pga att staden var utsatt för så många terrorattacker ett tag. Fina London... 
Första gången på Madame Tussauds, jag tyckte verkligen det var jättehäftigt och skoj! Andra gången jag var där var det inte alls lika wow, antar att det räcker att besöka MT en gång. 
 
Prag, här var jag med klassen i 3an på gymnasiet. Det var en trevlig stad, inget wow men helt okej. Jag skulle dock vilja åka hit igen och då bestämma själv vad jag vill göra utan att vara bunden till schema. Prag under våren hade varit nice :) Ganska billig stad! 
 
Paris, hmm jag är inte förälskad. De flesta verkar älska Paris men jag är faktiskt inte helt övertygad. Jag var kanske för liten, var 12 år när jag var där och ville t.ex. inte till Louvren vilket jag ångrar enormt nu, liksom hallå?! Jag tycker att fransmännen är rätt otrevliga överlag och stör mig enormt på att de flesta vägrar prata engelska trots att de behärskar språket. Jaja, vi vet att franskan är ett jättevackert språk men att svara på franska när en turist frågar på engelska är bara nonchalant. Fransmännen röker väldigt mycket och det var en annan sak som drog ner betyget, cigg vart man än gick. Vädret var inte heller på topp när vi var där och mamma fick sjukaste hostan och mådde inte bra alls. Inte den mest lyckade resan hmm.. 
Har inte heller någon bild från Paris, det var innan mina kameradagar det också... Här är en från Warszawa i alla fall, byggnader och i Paris finns också en massa byggnader. 
 
Här måste även Polen nämnas. Jag är halvpolsk och har varit i Polen, ja... typ 35+ gånger i alla fall? Mamma är från Szczecin så det är mitt andra hem. I somras var jag för första gången i huvudstaden Warszawa och gillade det starkt! Väldig nice stad, vill absolut tillbaka. 
 
Nu kommer vi till det allra svåraste, storstäder/länder utanför Europa. 
USA, Dubai och Singapore. Oh my, jag är kär <3 Det går inte rikigt att välja mellan USA och Dubai, båda måste bli topp 1. 
 
Dubai är magiskt, lätt en av de bästa resorna jag varit på i hela mitt liv. Jag älskar verkligen Dubai och har velat åka tillbaka sedan dagen jag kom hem för 2,5 år sedan. Shoppingen, maten, sevärdheterna, vädret, byggnaderna, stranden. Ja allt, wow wow. Det enda negativa är priserna, Dubai är svindyrt! Allt är dyrt i Dubai, en juice kan kosta 70 kr.. Jag har Dubaiabstinens, måste tillbaka! Vill dit en gång och enbart fokusera på staden och en gång för att enbart fokusera på stranden. Vi tyckte det blev lite jobbigt att blanda strand och storstad varje dag för det blev svårt att njuta och istället blev det rätt stressigt. Om någon hade gett mig en resa till Dubai idag hade jag åkt direkt. 
 
Älskar USA!! Det är verkligen drömmen. Jag var ju där på fotoresa och då besökte vi Los Angeles och Las Vegas + att vi åkte igenom en massa andra ställen och fotade de magiska landskapen. Los Angeles blev jag kär i, var där alldeles för få timmar men tänker på LA typ varje dag... Måste tillbaka asap. Las Vegas var lite för crazy för min smak, sjukt coolt att ha varit där och upplevt Vegas men jag känner inte att det är ett ställe jag måste tillbaka till. Jag älskar maten i USA, stämningen men framför allt människorna. Vilket gästvänligt folk, det är precis som på filmer - sådär mysigt och underbart. 
Grand Canyon, wow. 
 
Singapore var så häftigt. Lång flygresa och once in a lifetime för Singapore är riktigt dyrt och jag kommer nog aldrig återvända men rekommenderar verkligen att åka dit en gång i livet för att uppleva landet. Asiaterna var så gästvänliga och mycket vi upptäckte i staden hade verkligen wowfaktor.
 
Så många härliga minnen, hoppas ni fick lite inspiration och kanske vill besöka något land eller stad jag skrivit om. Vilka är era toppresmål ni tycker att ALLA måste besöka? Vad får jag inte missa i livet? Hit me! 



Redan torsdag?

Hej på er!

Hur fort har inte lovet gått? Hmm, får lite ångest faktiskt. Jag har känt mig rätt stressad under lovet, med att få klart allt material inför nationella proven. Detta är ju första gången jag har 9or, två stycken till och med och jag vill såklart att de ska vara så väl förberedda inför NP som det bara går. Det gör mig dock superstressad, prestationsprinsessan inom mig som kommer fram. Jag kan inte riktigt slappna av innan jag är klar med det jag behöver bli klar med, just nu har jag bara lite såhär panikkänslor i kroppen, ni vet när man känner att det kryper i hela kroppen? Jag ska jobba vidare på detta i helgen så att jag efter lovet faktiskt kan känna mig lugnt. Jäklar vad jobbigt det är med prestationsångest, är så avis på folk som slipper ha det. Nej det spelar ingen roll hur många gånger andra säger till mig att jag ska släppa prestationsångesten, det går liksom inte. 
Annars då? Idag åt jag och mamma buffé med Alexandra och Ewelina, våra fina <3 Såå mysigt.
 
Imorgon ska jag till tandläkaren på morgonen, jag vill seriöst gråta. Jag är livrädd för tandläkaren, ni bara men gumman du är vuxen? Ja, skitsamma - I´m still scared to death. Finns inget värre, jag har avbokat tandläkaren de senaste fem gångerna just för att jag verkligen inte vill dit. Jag har nog ett litet hål i min tand så jag måste faktiskt dit imorgon, gråter inombords dock. Jag vill I N T E. Efter tandläkaren ska jag en sväng till Kristianstad för att äta grillbuffé på Steakhouse, det är livet. 



Mosquitoes everywhere

Här är vårt casa, hur mysigt? 
Vi väntade på en taxi in till stan och passade på att fota lite vid denna väggen, väldigt Instagramvänlig vägg må jag säga!
*Försöker le under tiden jag blev myggbiten för den 183747 gången*, en negativ sak med hotellet var att där var galet mycket mygg. Kanske för att det låg så öde men herregud vilka myggbett, vi snackar flera cm stora. 
Efter ett tag blev jag trött på att stå och vänta på taxin bland alla kaktusar så jag gick och satte mig. 
Där var dock ännu fler myggor så jag gick tillbaka till mina kaktusar för att ta lite selfies..
 
Efter en miljon år kom äntligen taxin, då var både jag och mamma lagom irriterade. När vi väl kom till stan (300 spänn fattigare) hade det hunnit bli kolsvart och allt var på väg att stänga.. Ehh lagom fail :) 



Magiska Grekland

Även om det gått ett halvår sedan jag var i Grekland måste jag bara lägga upp dessa underbara bilder, de är liksom för fantastiska för att endast ligga kvar i bilder på min Macbook, de måste visas upp. 
Dessa bilder togs en sommarkväll i augusti på hotellområdet. Vi bodde på hotellet Casa Cook på Kos och det var som tidigare nämnt helt fantastiskt. Som ni ser på bilderna var det oftast helt folktomt, det var så himla lugnt och skönt. Hela hotellet var fullbokat men det märktes inte. När jag gick runt för att fota var syrsorna det enda som hördes. Ett magiskt lugn, wow. 



Resor <3

Jag börjar få allvarlig reseabstinens. Förutom den lilla weekenden till Polen i oktober har jag inte rest sedan i somras. Inget under höstlovet, jullovet, sportlovet och kommer inte heller bli någon resa under påsklovet. Jag gråter, seriöst. Resa är ju livet så att vara hemma under alla dessa lov gör mig rejält ledsen. Däremot försöker jag tänka att jag har så många roliga resor att se fram emot senare i år att jag måste lugna mig och bara gilla läget.
 
 
I juni börjar jag med Liseberg med min kära mentorsklass, det kommer bli riktigt roligt. En sista dag med gänget liksom, innan jag släpper iväg dem till gymnasiet (oh my!!) <3
 
Man kan ju säga att jag verkligen längtar till sommaren! New York står först på listan, 7 dagar in the Big Apple, jag har nog aldrig varit mer taggad på en resa än jag är på NY. 
Los Angeles, oh my <3
 
Sen ska vi såklart till Polen som varje sommar. Träffa morfar, äta gott och shoppa. Polen är alltid lika kul att åka till, det är ju mitt andra hem. 
I juli åker vi till Spanien, tillbaka till Cala Millor där vi var sommaren 2017. Jag älskar hotellet, älskar stranden och staden. Det kommer bli såå mysigt att komma tillbaka. 
Min förhoppning är verkligen att vi ska lyckas få in en resa till Grekland också, jag kan faktiskt inte tänka mig en sommar utan Greklad, det hade varit hemskt. Dock får vi se hur långt pengarna räcker. 
I december över nyår drar vi till Österrike och Zell am See, det kommer bli magiskt! Jag längtar som en galning till denna resa, jag har aldrig varit på en "skidsemester", inte för att det lär bli mycket skidor men bara själva grejen. Vinterlandskapet, snön och den härliga luften. 
 
 



Sjukhus och burgare

Full rulle idag. Kl 10.30 hade jag tid på sjukhuset i Kristianstad för ögonbottenfotografering som man gör varje år som diabetiker. Förra året hade jag för första gången sedan jag fick diabetes år 2004 lätta förändringar i ögonen. Jag blev helt knäckt för ögonen är det jag är absolut mest rädd att få komplikationer i som följd av diabetesen. Förra året sa de att dessa förändringar kan dras tillbaka om man håller blodsockret bra men det vet alla diabetiker är helt omöjligt. 

Först kollade de synen, hade 1.0 på både ögonen vilket är perfekt syn så det var ju guld att höra! Därefter fick jag droppar i ögonen som man sedan ser helt suddigt av, jobbigt deluxe. Sista steget var själva fotograferingen av ögonbotten, läkaren sa att jag har en del små blödningar i ögonen men att det inte är någon förändring sen förra året, vilken otrolig lättnad! Ska dit om ett år igen. Ögonen är allt och jag ska verkligen försöka fortsätta hålla blodsockret så bra som möjligt. 
(null)
Därefter åkte jag till stan för att träffa en potentiell kund inför ett bröllop. De vill att jag dekorerar deras festlokal. Jag sa mina priser, de ska höra av sig om någon vecka för att säga om vi kör eller inte. Hoppas såklart på att få uppdraget :) 
(null)
Därefter åkte jag och mamma till C4. Passade på att fota outfiten. Byxorna är från Gina Tricot, tröjan från Tommy Hilfiger, jackan från New Yorker, väskan från Michael Kors och iPhoneskalet från Malene Birger. En riktig Carro outfit. 
(null)
Avslutade med att prova på nya burgarstället, det var helt ok! Har ätit mycket godare hamburgare men också sämre. 

Köpte absolut ingenting. Jag gillar C4 som ställe, det är hyfsat lugnt och stort men utbudet i affärerna är ju inte på topp. Lika bra det, jag ska nämligen försöka att inte alls shoppa innan juni då jag åker till New York! Vill spara så mycket pengar jag kan inför resan såklart. 

Nu är jag hemma igen, ser fortfarande suddigt  så det blir en lugn kväll. Har börjat kolla på Netflix nya serie Dirty John, fruktansvärt obehaglig men väldigt, väldigt bra! Har ni sett den? Om inte, gör det. Den är baserad på verkliga händelser vilket bara gör den ännu mer obehaglig hehe. 



13.34

Min lördag i bilder. 
Började med lunch på Wokhouse med min favorit. 
(null)
Sen tog vi med oss Jack på äventyr, vi gick till parken för att leka. 

(null)
(null)
Finaste älsklingen <3 
(null)
Vädret var verkligen fint, kändes som vår.
(null)

(null)

(null)
Mina favoriter <3

Bra lördag, inte lika bra måndag. Gick och la mig med sjukaste migränen igår och vaknade först kl 03 och tog medicin för att jag hade så ont, sen vaknade jag 8.40 och hade så ont att jag inte ens kunde sätta mig upp i sängen. Mamma hjälpte mig till köken där jag tog spruta mot migrän, jag tar den endast i nödfall för den är hemsk! Tårarna rann nedför kinden medan jag stack mig i låret men den hemska sprutan. Vaknade upp kl halv 12 och visste knappt var jag befann mig, helt groggy efter medicinen. Nej, sämsta måndagen på länge. Ibland är livet verkligen skit. Hoppas ni mår bra! 











Sportlov

Fotograf: Jack 5 år. 
(null)

(null)
Två bilder, en bästa vän. 

Jag bad Jack ta bilder på mig och Jill och de blev ju faktiskt riktigt bra. Älsklingen kanske blir fotograf i framtiden <3 

Nu är det lov kära vänner! Välbehövligt som aldrig förr, jag känner verkligen att jag behöver lov. Igår började det med en rolig dag med Jill. Idag blir det chillmode deluxe plus att jag tänkte hinna med lite jobb och städa en del här hemma. 

Måndag bjuder på lugn och ro, ska nog boka tid hos kiropraktorn för min rygg dödar mig, annars har jag inga planer. På tisdag ska jag till Kristianstad för att kolla ögonen, ett måste när man har diabetes. Inget roligt men det måste göras. På onsdag ska jag äta lunch på stan med några vänner. Torsdag är helt oplanerad. På fredag ska jag till tandläkaren, har avbokat fem gånger redan för jag är livrädd för tandläkaren, sugen på att avboka igen men måste nog faktiskt dit. Kanske drar till Kristianstad sen? Helgen är oplanerad men är sugen på spelkväll eller liknande med vänner. Vi får se helt enkelt :-) Oerhört skönt med lov! Har ni också lov?



En solig lördag

Spontan lördag! Jag frågade Jill om hon ville till stan och äta buffé, så det gjorde vi och sedan hängde vi tills hon skulle börja jobba. Vi tog med oss Jack på en runda och lekte en massa med honom. 
(null)
Hur fin?!
(null)
(null)






Tattoos

I julklapp önskade jag mig i pricip bara två saker, en av dessa var presentkort hos tatueraren vilket jag fick. Jag har en tid inbokad den 27 februari, det är ju faktiskt snart (!!), jag är supertaggad. Jag ska göra två tatueringar.
Detta är den första, helst av allt skulle jag vilja att den blir i exakt detta typsnitt men jag hittar ingenstans vad det heter, i värsta fall får det bli något väldigt likt. 
 
Jag är fortfarande lite osäker på placeringen, först funderade jag på innerarmen men jag vill att denna ska synas och därför funderar jag på den yttre delen av armen istället, hmm vad heter det..? Om ni tänker lillfingret och ner där armen börjar. Denna tatuering kommer att betyda väldigt mycket för mig, den står för både migränen och diabetesen - att jag ska fortsätta vara stark, trots att livet ibland känns skit. Den kommer att bli så bra. 
Den andra tatueringen ska vara två hjärtan som sitter ihop, likt det på bilden fast de ska sitta ihop. Undertill hade jag jättegärna velat ha texten love you. Denna tatueringen ska stå för mig och mamma. ♥