slide show

Goodbye 2018

2018, ja hur ska man sammanfatta året? Det har varit ett ganska mediokert år, ingenting utöver det vanliga. Det har inte direkt varit några stora motgångar (mer än hälsan men den är ju som vanligt..) men inte heller några direkta framgångar. 
 
Det året till största delen kretsat kring har varit jobb, jobb och ännu mer jobb. Jag älskar verkligen mitt jobb, ingen dag är den andra lik och jag har helt fantastiska elever och en underbar mentorsklass som bidragit till så mycket skratt. Hur jag ska klara av att släppa dem till gymnasiet nästa år är ett stort mysterium, kommer sakna ihjäl mig <3 Dock vet jag att jag jobbat alldeles för mycket, det kommer inte att hålla i längden. Målet inför nästa år är att börja ta hand om mig själv mer. Under hela jobbåret känner jag mig som en hamster i ett hamsterhjul, varje dag är den andra lik. Det är rutiner som innefattar jobb, komma hem och jobba lite till, äta, titta på tv och sova. På helgerna är jag så slut att jag knappt orkar göra något, då vill jag bara vara hemma och samla energi. Mina sjukdomar tar väldigt mycket kraft från mig, jag orkar inte hitta på så mycket varken efter jobbet eller helgerna. Förutom jobbet, som jag älskar, lever jag för resorna som kommer. Det kommer bli väldigt tydigt i detta inlägg, att höjdpunkterna detta året har varit alla resor. Annars har det liksom inte hänt så mycket roligt. Läs och bedöm själva :-) 
I slutet av december 2017 åkte jag och mamma till Singapore. 
Vi firade med andra ord in år 2018 i Singapore. Det var verkligen en bra och häftig resa. Kolla bara utsikten, magisk. Dock måste nyårsafton ha blivit den störta failen någonsin i och med att det var monsunregn just den 31 december :-) Det som skulle blivit en fantastisk nyår blev ett helvete istället. Jag och mamma kunde inte ens stå bredvid varandra och önska gott nytt år utan mamma stod under taket och trängdes med hundratals människor och jag stod ute i monsunregnet för att se fyrverkerierna. Året började med tårar, bråk och en förstörd systemkamera & Balenciaga väska. Härligt, härligt. Minus nyårsafton var det i alla fall en väldigt bra resa och jag är så glad att jag besökt Singapore.
I april tatuerade jag mig, min allra första tatuering. Jag älskar den och den betyder väldigt mycket. 
Jag har umgåtts mycket med familjen, de får mig alltid att må bra.
Sommaren var väldigt bra. Sommarlovet började med en vecka i Polen. 
Därefter blev det en vecka på underbara Cypern, helt fantastiskt var det. 
Sommarkvällar med vänner <3
Underbara dagar med min favoritkille.
Älskade bästavän, roliga sommardagar. 
Sommaren fortsatte med en vecka i underbara Grekland. Lever fortfarande på minnena av denna härliga resa.
Sommarlovet avslutades på bästa möjliga sätt, en weekend till Warszawa och gå på Ed Sheerans konsert, magi och lätt höjdpunkten på detta år. 
Hösten har allra mest bestått av jobb, hann dock med en runda till Polen med hela familjen för att hälsa på morfar.
Spahelg i Mossbylund med ett gäng härliga kollegor från jobbet. 
Blev äntligen helt klar med min walk in closet, äkta dröm. 
Julen är den bästa tiden på året enligt mig och julafton blev supermysig. 
 
Hejdå 2018, jag är redo för dig 2019!



Christmas gifts 2k18

Jag fick verkligen fina julklappar i år. Tror aldrig jag blivit så nöjd som detta året, älskar verkligen allt. Mamma vet precis vad jag tycker om och hon är grymt duktig på att köpa presenter. Ingen känner mig lika bra som mamma kan vi komma fram till :-) 
(null)
Bara kolla! W O W 

Det var svårt att önska sig något i år, känns som om jag har det mesta. Det som stod på min önskelista vad presentkort på tatueringsstidio och en högtalare. 

Börjar uppifrån. Jag fick en Marshall högtalare jag önskade mig mest av allt. Dock bytte jag ut den ni ser på bilden till en lite mindre och mer snövit. Jag visar den närmare sen men den är supersnygg! Sen fick jag smink, passfodral från Kenzo, iPhoneskal från Malene Birger, iphonenskal från Kenzo, presentkort på Zalando på 1000 kr, nyckelring från Kate Spade, smyckeskrin från Thomas Sabo, liten necessär från Malene Birger, ring från Thomas Sabo, presentkort på tatueringsstudio på 1000 kr och kläder. När det gäller kläderna behåller jag T-shirten från Ralph Lauren, dock beställt den i mindre storlek och setet från Calvin Klein med byxor och hoodie. 

Den vita tröjan från Calvin Klein och den cremefärgade från Ralph Lauren skickade jag tillbaka. Istället fick jag välja något annat. Jag valde dessa byxorna från Kenzo, såå fina! Väntar också på en tröja som inte kommit än.  (null)
Jag är verkligen hur nöjd som helst, tack mamma ❤️
(null)

(null)
Två close up bilder.  




Sjukstuga

(null)
Hallå hallå! 

Jag har lyckats bli sjuk och det suger. Har såå ont i halsen. Mådde inte bra innan jul så tog en halv antibiotikakur, blev snabbt bättre men borde nog ha tagit hela för oj vad dåligt jag mår nu. Har varit galet illamående sen igår och halsen gör som sagt superont plus att migränen varit sämst de senaste dagarna. Har haft såå ont. I förgår ville mamma ringa efter en ambulans, hon blev så rädd stackarn. Jag blev själv rädd över vad kroppen kan utsätta en för smärta. Jag har aldrig i hela mitt liv haft en sådan migränattack, kunde inte stå upp för smärtan var onormal. Skakade och grät tills jag till slut somnade helt slut efter attacken. Nej, ibland suger livet. Är inte hälsan bra är ingenting bra. 

Jag ska bara vila, som jag gjort typ hela lovet men känner inte att jag samlat tillräckligt med kraft ännu. Vila, läsa & kolla julfilmer. Mitt motto detta lov ❄️



Santa Claus

Nöjd med min insats i år 😜 mamma blev superglad, hon har aldrig blivit så nöjd med sina julklappar så som i år vilket var väldigt kul. 
(null)
De jag blev mest nöjd över är mixern till smoothie, Michael Kors väskan (den är såå fin), amerikanska dollar inför USA resan så att mamma kan shoppa och musikalbiljetter till Jersey Boys på Broadway, alltså wow! Det ska bli såå roligt och mamma blev riktigt glad. 
(null)
(null)
Utöver det fick hon en kökskniv, väggalmanacka, deodoranter, choklad, läppstift, mascara, nagelfil och mousse till håret. 

Jag älskar att skämma bort mamma, hon är verkligen värd vartenda krona. Mamma tyckte jag slösade alldeles för mycket på henne men vad tusan, har jag möjlighet att skämma bort min mamma gör jag såklart det! 

Vad gav ni till era föräldrar? ❤️



Calvin Klein Jeans

(null)
Hade en jättebra julafton igår, verkligen hur mysig som helst. Ville aldrig att den skulle ta slut. Mer om min julafton senare! Det blev dock en alldeles för sen kväll, gick inte och la mig förrän 03.30 och idag vaknade jag med sjukaste migränen :(

(null)

(null)
Tänkte visa mina två första julklappar. Fick setet från Calvin Klein jag önskade mig, en hoodie och ett par byxor. Huuur mysiga som helst, nöjd tjej! 

Är verkligen hur nöjd som helst med mina julklappar, så fina. 

Nu ska jag åka och hämta min bror och Jack, vi ska fira jul igen. Denna gången dock för Jack, alla julklapparna under granen idag är till honom. Ha en fortsatt mysig juldag 🎅🏽❄️



GOD JUL

Gud jul på er! 

Ta hand om varandra, ge varandra extra mycket kärlek och skänk en tanke till alla de som inte har det lika bra. 
(null)
Jag ska njuta av varje sekund nu ikväll med min fina familj. 

Vi har stått i köket hela dagen, jag och mami. Ska snart åka och hämta min bror och då är familjen komplett. 

Merry Xmas🎅🏽❤️



NEW YORK BABY!

Alltså ÅHHH jag orkar inte så galet taggad! Jag och mamma ska till NEW YORK! Jag har inte förstått det själv ännu, NY som alltid varit drömmen. NY som man ser i var och varannan film. NY, vilken dröm. 
 
Detta är mammas absoluta drömresmål och det känns riktigt roligt att äntligen kunna bjuda med henne dit. 
Vi ska bo på detta nybyggda hotell på Times Square. Vi åker i juni, direkt efter att skolan slutat och stannar en vecka. ÅHHHH, det ska bli så galet roligt. Perfekta starten på sommarlovet. 
 
Jag har redan börjat planera vad jag vill göra och var jag vill shoppa. I julklapp har jag köpt en sak till mamma som har koppling till NY, jag tror hon kommer bli väldigt, väldigt glad. Längtar tills hon öppnar! Vågar inte skriva vad det är, just in case om hon läser min blogg eller så. 
 
TAGGA NEW YORK CITY! Jag älskar USA och längtar tillbaka dit varje dag sedan fotoresan, på riktigt. Älskar allt som har med USA att göra, människorna, miljöerna, maten, you name it..



Julavslutning & shopping

JULLOV! Ojoj vad skönt det känns. Två veckors ledighet, underbart. Har varit riktigt tuffa veckor på senaste, förra året var jag helt slut vid jul och i år blev det tyvärr inte annorlunda. Jag har på riktigt inte ens orkat julpynta och absolut inte ta fram granen. Jag har inte orkar någonting, ajaj inget bra tecken där inte. Jag hoppas att jag verkligen vilar upp detta lov & kommer tillbaka med nya krafter. 
(null)
Såhär såg jag ut igår. Julavslutningen blev bra! Hela min mentorsklass var samlad och det var så kul att se. Vi hade 1,5 timme i klassrummet med Kahoot, quiz, lekar och fika innan det var dags för aulan där rektorn höll tal. Sedan tillbaka till klassrummet och dela ut betygen. 
(null)
(null)
Fina, underbara, underbara 9C! Vad jag tycker om er ❤️ jag fick jättefina presenter, en oerhört fin blomma och ett paket med choklad, glögg & ett superfint kort. "Tack för att du tror på oss", jag tror på de alla dagar i veckan. Jag har verkligen världens finaste elever. 

Detta skrev jag på tavlan "BÄSTA 9C, TACK för denna termin, ni är underbara ❤️ och sprider glädje varje dag. Ha ett fantastiskt jullov. Så glad över att få vara mentor åt just er". 
(null)
Efter att ha kramat om klassen släppte vi dem på jullov. Ses den 8 januari! 

Efter det blev det lite julmys med mina kollegor innan vi skiljdes åt och tog lov.
(null)
Åkte till Kristianstad och C4 shopping. Förra gången jag var där var det hur lugnt och skönt som helst. Denna gången var det inte riktigt så, massa folk och kaos. Usch, jag gillar verkligen inte det. 
(null)
(null)
(null)
Jättefina juldekorationer både utanför och inne. Vi åt på Baked and grilled som jag verkligen rekommenderar! Andra gången jag äter där och gillar det starkt. Det är buffé, både grillat och husmanskost. Smakar absolut inte som "matsal" vilket jag tycker en del bufféer gör utan det är vällagat. Alltid några olika kötträtter att välja mellan och det smakar grillat. 
(null)

(null)
Till efterrätt blev det nutellapizza på Happy Italy. Kolla bara på den! Ser dock godare ut än den var enligt mig. Trodde nutellan skulle vara varm men det var en gräddad pizzabotten som var smörjd med nutella. 
(null)
Sen gick jag och kollade i lite affärer. Här provar jag skor, därför jag har en vit och en svart hehe. 

Hittade dock ingenting. Mamma hade tydligen köpt presentkort på 500 kr på C4 till mig och planen var att vi skulle dit på lovet också men när jag sa att jag nog inte vill dit och shoppa på lovet fick hon lite panik och gav mig presentkortet igår 😝 då passade jag på att köpa smink som jag önskade mig i julklapp. Visar sen tillsammans med resten av julklapparna jag får. 



Julavslutning

Imorgon är terminen över och det är jullov! Hur galet?! Känns som om jag precis startade upp efter sommarlovet med mina 9or. Nu är det bara en termin kvar, jag vill inte släppa dem till gymnasiet..
(null)
Detta skrev jag på tavlan innan jag gick hem för dagen. Underbara, underbara 9c <3

Det känns i alla fall riktigt skönt med lov. Jag jobbar till ca 11.30, därefter ska jag hem en runda och sedan till Kristianstad. Ska till C4 shopping, kika i lite affärer och äta. Juuuul ❤️❤️



En för varje månad

En julklapp som jag köper till mamma varje år är en väggalmenacka från Önskefoto.se, där väljer man bilder - en för varje månad. Det blir en väldigt personlig och fin julklapp. Det är alltid kul att titta tillbaka på det gångna året när jag ska välja bilder, liten nostalgitripp genom året. I år blev det dessa bilder. 
Minne från Singapore och giraffen är ju bara för söt. 
Vi två i Singapore. 
I Grekland <3 magisk kväll.
En bild för att påminna mamma om vilken underbar dotter jag är (nåja haha, kanske inte men jag hittade inte riktigt någon annan bild och denna är från i somras, det var en mycket bra semester). 
Cypern, bästa veckan på länge. 

En till från Singapore. 
Fina fina du i fina Grekland.
Från Polen nu i oktober.
Dessa bilder lär mamma bli glad över. 
Älskar er!
 
Stort tips från mig inför nästa jul, gör er egna kalender och ge bort som julklapp. Garanterat uppskattat!



Diabetes i 14 år

14 år.. För 14 år sedan förändrades mitt liv helt och har aldrig blivit sig likt sedan dess. 7 december 2004, då fick jag reda på att jag har diabetes. Jag kommer aldrig någonsin glömma den dagen, minnet går liksom inte att sudda ut. Att det redan har gått 14 år är helt galet. 
 
Min allra största dröm är att vakna en morgon och inte längre ha diabetes. Det är en daglig kamp och oro 24/7, en kamp som jag ibland bara känner för att ge upp men om inte jag kämpar, vem ska göra det åt mig? Jag kommer inte ihåg hur livet var när jag var frisk, ni som är friska: uppskatta varje minut för helt plötsligt vänder allt. Jag hade gett allt för att få ett par dagar utan diabetes, ett par dagar där jag kan vara fri, där jag kan göra exakt vad jag vill utan att hela tiden tänka på vad jag äter, hur jag kommer att må, vad blodsockret ligger på, hur mycket insulin jag ska ta osv. Dessa tankar finns i bakhuvudet dygnet runt, det är det absolut jobbigaste med diabetes. Min sista tanke innan jag somnar är hur mitt blodsocker kommer att vara under natten och det allra första jag gör när jag vaknar är att kolla blodsockret och se hur natten har varit, varje morgon önskar jag att det ska ha varit en bra natt, att blodsockerkurvan varit någorlunda stabil för att börja morgonen med ett dåligt värde är bland det värsta som finns. En tanke som gör mig mer och mer skrämd är att blodsockret någongång kommer att sjunka så mycket under natten att jag inte vaknar, vilket leder till att man svimmar, hamnar i koma och dör. Detta kan hända varje natt, förstår ni stressen? Jag vill leva, jag vill inte dö. 
Tillbaka till år 2004. Jag hade under en period druckit väldigt mycket, då pratar vi om ett helt glas dricka och efter 5-10 minuter var jag törstig igen, detta ledde såklart till att jag kissade ofta. Mamma ville kolla upp så att allting stod rätt till så hon tog med mig till Hälsoringen i Hässleholm. Jag kommer ihåg hur jag satte mig på en stol och sköterskan sa att hon kommer sticka mig i fingret. Jag var inte alls beredd på det besked jag skulle komma att få några minuter senare, ett besked som gjorde att mitt liv gick från 100 till 0. Jag märkte direkt på sköterskans allvarliga min att det var något fel med mig. Caroline, du har diabetesDitt blodsocker är uppe på 24 och du måste snabbt åka in till sjukhuset i Kristianstad. Exakt dessa ord, de kommer aldrig att försvinna från minnet. VA?! Diabetes? Vad är det?! Kommer jag att dö? Jag visste i princip ingenting om diabetes. Det enda jag visste var att man tog sprutor och redan då blev jag illamående, jag hatade ju sprutor. Vad diabetes innebär hade jag verkligen noll koll på. Vi åkte snabbt hem, packade ner det viktigaste och åkte akut in till sjukhuset. Där och då började det riktiga helvetet. Två veckor spenderade jag på sjukhuset, det var de absolut värsta två veckorna i hela mitt liv.
Jag får tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på denna period. Caroline 11 år, med dropp i armen och en maskin släpandes efter mig, vart jag än gick. Att gå på toa och släpa en stor droppmaskin efter sig som 11 åring, alltså nej. Bara nej. Vakna nätter med panik, ångest och gråt. Att lära mig allt om sjukdomen var ett rent helvete. Helt plötsligt skulle jag ta sprutor sju gånger om dagen. Jag var tvungen att planera mitt liv i minsta lilla detalj. Att ställa in insulindoser är bland det svåraste som finns, antingen var jag hög eller låg. Jag väcktes flera gånger per natt av olika sköterskor och läkare. En natt vaknade jag av att någon ruskade om mig, Caroline, du har jättelågt blodsocker! Du måste äta druvsocker och det snabbt, annars kommer du att svimma. Jag satt där i sängen i drygt 1 timme och kunde inte få ner dessa jävla äckliga druvsockertabletter. Caroline 11 år, i en säng mitt i natten med tårar rinnandes nerför kinderna. Under dessa två veckor var jag tvungen att lära mig hur jag ska leva mitt liv. Det var galet tufft. När jag äntligen fick komma hem efter två veckor, då började mitt nya liv på riktigt. Okunskap, ovisshet och nervositet. Hur skulle jag våga sova om nätterna? Jag kunde ju faktiskt dö. Vad fick jag äta? Vad skulle hända om jag glömde ta en spruta? Så många dagar och kvällar som jag grät av smärta när jag stack mig med sprutorna. Det gjorde ont, så ont. Sprutorna sög och livet sög. Jag ville vara en vanlig tonåring, precis som alla andra. Mamma och min bror men framför allt mamma var ett oerhört stort stöd under sjukhusperioden och under de första åren hemma. Mamma var uppe varje natt och kollade mitt blodsocker. Hon gick igenom så mycket, så många oroliga nätter. Fina mamma <3 
 
Det absolut värsta med diabetes är att hur bra jag än sköter mig så lever blodsockret sitt egna liv. Jag kan äta exakt samma mat två dagar i rad, den enda dagen ligger blodsockret nästan perfekt för att nästa dag vara ett rent helvete. Allting påverkar. För lite sömn, för mycket sömn, stress, oro, för lite mat, för mycket mat, för lite insulin, för mycket insulin, träning, inte träning, mens, infektion, om jag blir upprörd osv.. 
Detta är en bra dag, här är min kurva från idag. Inom målvärdesområdet nästan hela dagen, då mår jag bra med min diabetes. Mellan 5-8, då mår jag som bäst. Jag har absolut inte gjort något speciellt idag - det har bara varit en dag där kroppen vill samarbeta med mig. 
Här är en bild från i måndags. Fint på natten fram till kl 06 när blodsockret helt plötsligt steg? Jag vaknade med 20 i blodsocker och mådde galet dåligt, går inte ens förklara hur man mår då. Jag åkte till jobbet ändå och bs höjdes till 23,7. Jag tog en massa insulin, blodsockret sjönk och jag fick panik att jag skulle bli så låg så jag åt några kex. Då steg det igen och jag tog insulin ännu en gång. Vid lunch hade jag helt plötsligt 3 i blodsocker och en pil rakt ner. PANIK! Jag hade ju tagit galet mycket insulin under dagen, problemet var att jag absolut inte kunde få ner någon lunch alls i magen - det bara tog stopp. Mina kollegor hämtade saft till mig som jag fick leva på istället. På eftermiddagen kom ännu en dipp innan det började jämna ut sig vid 18 på kvällen. 12 timmar med ett helvete till blodsocker. Från 24 till 2. Kroppen efter den dagen, vad ska man säga..? Tar så galet mycket styrk. 
Ännu en grymt dålig dag denna veckan. Högt, högt, lågt och högt igen. De senaste två veckorna har inte varit några bra diabetesveckor alls, det är så jobbigt :(
 
Idag, 14 år senare tittar jag tillbaka och är stolt över mig själv. Stolt över att jag varit- och fortfarande är så stark. Jag har tagit 30 660 sprutor och tagit blodsocker så många gånger att jag tappat känseln i fingertopparna. Jag har gråtit så många gånger och känt att jag snart inte orkar mer. Jag har fått så fruktansvärt illa pga ketoner att jag trott jag på riktigt ska dö. Diabetes är ett heltidsjobb som man aldrig kan ta semester ifrån, inte ens en timme. Min största önskan är att det ska komma ett botemedel men jag har slutat hoppas för länge sedan. Mitt enda val är att fortsätta kämpa. Stay strong girl. Det är nästa citat jag vill tatuera, för att alltid påminna mig själv om att vara stark. 💗
Denna bild förklarar såå bra hur en vanlig dag ser ut. De flesta andra stannar på emoji nummer ett och de två sista men nope, inte som diabetiker. 
Inte konstigt att mitt minne är sämst, har jag inte ens mer plats att lagra saker i hjärnan 😜
 
Nu ska jag byta pump för insulinet är slut och sedan ska jag sova, är helt slut efter denna tuffa vecka. Om du läste hit, tack. <3