slide show

POLEN

Åh, sov så himla dåligt i natt. Hade myrkryp i benen, det var sjukt varmt i rummet och tänkte på morfar och hur extremt konstigt det är att vara i hans hus utan honom. Inte nog med det har jag fått allergisk reaktion av migränsprutan, är extremt röd och svullen på benet med både blåmärke och inre blödning och det känns som om det kommer brinna upp. Ingen bra natt men vi får hoppas att resterande nätter blir bättre. 
(null)

(null)
Mamma mötte upp sin bror och så valde de ut kista (🥺) och annat inför begravningen. Jag stannade hemma men sedan möttes vi alla upp för en snabb lunch och för att planera begravningsmottagningen... Man måste som sagt ha munskydd på alla offentliga platser i Polen så munskyddet är på hela tiden, det är verkligen så svårt att vänja sig. Det är varmt, svårt att andas och så kasar det upp mot ögonen hela tiden. Jäkla munskydd haha. 
(null)
Detta ska vara bilden som kommer att stå vid morfars kista. Fina, fina, älskade morfar🥺🕊 
(null)

(null)
Sedan åkte jag och mamma till ett litet köpcentrum. Vi åt lunch och gick runt ett par timmar. 
(null)

(null)
Köpte ett par saker till jobbet, fina mappar och liknande då de har jättemycket fina kontorssaker här i Polen. Köpte också denna svarta rosett till håret och den blåa snudden med blommor, även en rosa och vit för de var så fina :-) 
(null)
Daglig fika, obligatoriskt under alla dagar i Polen ;-)
(null)
Masken får åka av när man äter, hallelujah moment för då kan man andas en stund. 
(null)
Gick runt i affärer ett par timmar, jag är väldigt nöjd med dagens inköp! 
(null)
Vid 20 åt vi middag här och nu är vi hemma. Jag är lagom trött, skulle så gärna vilja sova bra i natt... Dock har jag under det senaste året haft rejäla sömnproblem vilket är jättejobbigt. 

Ni som följer bloggen vet att jag har bakterieskräck och går i kbt för att lindra den ångesten och nu i coronatider blev allting så mycket värre. Jag har ju suttit isolerad sedan början av mars och endast gått till jobbet och direkt hem. Nu med resan till Polen är jag allt annat än isolerad, här är såklart folk överallt. Jag har haft ångest idag men jag försöker intala mig själv att det som händer, händer och att jag måste våga bege mig ut. I Polen håller folk avstånd på ett helt annat sätt. På restaurangerna är varannat bord avstängd, de spritar alla bord, det är obligatoriskt med munskydd, all personal har munskydd och ofta handskar och man måste sprita händerna innan man går in i en butik. Jag är SÅ upprörd över hur Sverige hanterar coronakrisen!!! Svenskar är bannlysta i hela världen, ingen vill ha med oss att göra. Idag hörde jag polacker prata om den svenska strategien och det var inte positiva ord måste jag säga. Jag tycker det är helt sjukt att man knappt ser spår av corona och att det inte finns regler och förbud. Jag skäms över att vara svensk och jag skäms över att regeringen ens kan tillåta Tegnell ha all den makt han faktiskt har. IHej Polen

Hej på er! Nu har jag samlat mig lite och känner mig redo för att skriva ett inlägg. 10 min innan jag slutade jobbet i fredags och precis skulle gå på semester ringer mamma i tårar och säger att morfar har gått bort. Det kom som en extremt stor chock för oss alla, då han inte varit sjuk. Så fort jag fick höra orden och min hjärna processade det bröt jag ihop totalt. Jag började storgråta, mitt framför alla mina kollegor och kunde inte stoppa gråten. Mina kollegor ville skjutsa hem mig men jag sa att jag kan ta mig hem på egen hand. Jag gick gråtandes till bilen och grät hela vägen hem, kunde verkligen inte sluta. Väl utanför huset lämnade jag allt i bilen och sprang upp till mamma och gav henne världens största kram. Jag har aldrig någonsin sett min mamma så ledsen och förkrossad och det slet verkligen mitt hjärta i bitar. Vi höll om varandra och grät tillsammans. Fredagen var helt galet jobbig, jag har aldrig känt något liknande och det är den absolut värsta känslan jag varit med om. Det känns som om en del av mitt hjärta ryckts ifrån mig. Det som gör mest ont är att jag skulle träffa morfar nu på tisdag. Efter att ha varit ifrån varandra ett helt år skulle jag äntligen få se honom igen. Att det nu aldrig hände gör så sjukt ont i mig. Om jag hade fått möjligheten att ta farväl, att en sista gång få se hans söta leende, höra hans röst och säga att jag älskar honom. Att det var så nära på att hända, bara ett par dagar ifrån men nu aldrig kommer att ske. Det gör ont, så förbannat ont. 


Nu har vi precis klivit av båten här i Polen, vi stannar 9 dagar som det var planerat från början. Begravningen är redan nu på onsdag och jag vet inte riktigt hur jag ska klara det. Hur jag ska klara mig igenom sorgen och hur jag ska klara av att se mamma bryta ihop, igen. En riktigt tuff dag väntar för oss alla. Den här veckan i Polen skulle bli annorlunda redan som det var, pga corona men nu kommer veckan inte alls bli sig lik. Jag har aldrig varit med och planerat en begravning men det är mycket att fixa, vad jag förstått det som. Jag är väldigt glad över att kunna medverka på begravningen och det som värmer mitt hjärta i denna tuffa tid är att morfar kommer att ligga begraven bredvid mormor. Morfar och mormor kommer att återförenas i himlen och han kommer äntligen att få träffa sin stora kärlek igen. Det gör mig väldigt rörd. Jag vet att det är det morfar hade velat. <3 


Nej, det är otroligt tung att skriva detta inlägg. Jag har fått svälja gråten flera gånger under tiden. Jag och mamma hade så sett fram emot denna vistelse och nu känns allting extremt konstigt såklart och oerhört tufft. Vi försöker att tänka på alla positiva minnena med morfar istället men det blir gråtstunder flera gånger per dag. 

(null)

Innan vi fick köra in på båten tog de tempen på oss för att se så att det var grönt ljus. På hela båten är det obligatoriskt med munskydd och även på alla offentliga platser i Polen. Hela situationen känns sjukt konstig. Att se hela besättningen i munskydd och skyddskläder, att de tar tempen på en. Att servitörerna går runt med munskydd. Märklig, märklig känsla! Munskydden är helt galet varma haha...🥵

(null)

Jag är faktiskt riktigt rädd för att bli smittad men nu kan jag inte isolera mig mer. Munskydd och plasthandskar, så får vi hoppas att det går bra! 
(null)
Min älskade mamma!! 
(null)

(null)

(null)
Någon timme efter att båten avgått jag gick och mamma till restaurangen för att äta. Där satt vi i drygt två timmar, åt och pratade en massa. Om morfar och om livet i stort. Ingen täckning på min mobil så två timmars fokus endast på prat, helt fantastiskt!! Varför lägger man inte undan mobilen mer? Mamma berättade om sina ungdomsår, vi kan väl säga 1-0 till mammas kärleksliv VS mitt kärleksliv hahah. Så mysig middag, verkligen! 
(null)
Kyckling med cheddarost, mums. 
(null)

(null)

(null)
När vi kom tillbaka till hytten låg vi i våra sängar och pratade om livet en lång stund. Sådana här stunder med mamma, alltså <3 

Sedan sov jag en stund. Trots lång båtresa har den flutit på rätt bra. Nu väntar vi på att få åka av båten och så ska vi åka till Szczecin, ca 1,5 timmes bilresa. Till morfars hus men ingen morfar där 🥺🥺❤️ 

Kan inte tro det, vill inte tro det

💔💔🕊🤍 Det får inte vara sant. Jag kan inte tro det, vill inte tro det. Mitt hjärta har gått i bitar och jag kan inte andas. Det gör ont, så ont. Idag slog ditt hjärta ett sista slag innan det stannade, och en bit av mitt hjärta kommer för evigt att vara trasigt. 

Jag kommer aldrig mer få krama om dig. Aldrig mer få höra ditt skratt. Aldrig mer höra dig kalla mig för moje kochanie - min älskling. Det gör så förbannat ont. 

Tack för att du lärt mig vad kärlek är. Tack för att du älskat mig. Jag tackar livet för dig morfar. Jag kommer fortsätta leva för dig, och försöka göra dig stolt. Himlen har fått en fantastisk ängel och nu kommer du att återförenas med mormor. 🕊
(null)

(null)
Tårarna vill inte sluta rinna, mitt hjärta. Jag älskar dig så sjukt mycket. Coronatider

Såhär ser det ut om man ska resa utomlands i coronatider. Vi har bunkrat upp med munskydd, i Polen är det ett krav att ha i köpcentrum, hela tiden förutom när man äter. Jag hatar munskydden, de är varma och jag tycker det blir svårt att andas men säkerheten går före såklart! 
(null)

(null)
Märkliga tider vi lever i, trodde aldrig jag skulle behöva ha mask på mig. 
En jobb-tisdag i juni

Tisdag avklarad och nu är det bara tre dagar kvar av sommarjobbet, innan det är semester!!! Lönen ska tydligen redan betalas ut i juli så det är nice 🤩 Jag ska spara största delen till min drömresa - Aruba, men ska unna mig shopping i Polen. Inte köpa onödiga grejer men köpa allting som jag faktiskt vill ha. Det är jag värd hehe. 
(null)
Tröttheten är fortfarande brutal. Idag var det riktigt tufft att gå upp på morgonen, jag är verkligen allt annat än en morgonmänniska. Tycker ni om morgnar? 
(null)
Idag var det molnigt, vilket jag bara tackar för!! Imorgon till fredag ska det dock bli svinvarmt och soligt, vilket såklart ger mig lite ångest för då skulle jag vilja vara vid havet... Förresten, måste bara slå ett slag för mobilväskor! Hur bra? Hur snyggt? Jag har nästan aldrig fickor men är expert på att tappa min mobil. En mobilväska är då så praktiskt. Jag har två från Calvin Klein, en från Kenzo och en från Karl Lagerfelt. 
(null)
Igår satt jag uppe till kl 01 och läste ut denna bok. Dels för att den var så bra att jag verkligen ville veta hur den slutade och dels för att jag skulle ge boken vidare till en av mina före detta elever. Jag jobbade ju med boken Tatueraren i Auschwitz med min åk 9 och vi alla blev väldigt berörda av den. Eleverna levde sig in i karaktärernas livsöden så mycket, att många blev sugna på att läsa Cilkas resa som är en fristående uppföljare. En av eleverna skrev till mig och ville veta vad jag tyckte. Idag mötte jag upp honom och så fick han boken av mig, han blev verkligen så glad och då tog mitt svensklärarhjärta ett rejält skutt. När elever frivilligt vill läsa en bok, något som man rekommenderat, ja då är det riktigt skoj! Tyvärr läser inte många ungdomar frivilligt idag så jag blir alltid lika glad när jag ser en ungdom med en bok i händerna. När eleven läst ut Cilkas resa ska vi diskutera den lite, kul att prata böcker med någon! Det var dagens goda gärning det. ♥ Förutom att han fick boken var det superkul att träffa honom igen, snart två veckor sedan jag släppte mina 9or, jag saknar dem redan. 21.25

Hej från en trött tjej!! Alltså jobbet gör mig helt slut 😴 jag är med eleverna varje minut från 08.30-15.00, utan en enda minuts planering och det tar extremt mycket på krafterna. Jag kan ju säga att vi alla lärare som jobbar på sommarskolan verkligen får jobba hårt för våra pengar haha! 
(null)

(null)
Fyra dagar kvar, det ska vi nog lyckas fixa. Idag hade jag på mig detta, shorts från Guess som jag köpte för ett par år sedan men inte har använt. 
(null)
Nu ska jag läsa en stund till innan det är dags att sova. Mycket mer än såhär händer inte nu när det är jobbvecka. Vad har ni gjort idag? Sommarjobb vecka två

Idag kör vecka två igång på sommarjobbet. Sista veckan innan semester och helt ärligt ser jag verkligen fram emot semester nu. Jag är helt sluuuut!! Förra veckan var en bra vecka på sommarjobbet. Jag har nu lärt känna alla elever och har idag upprättat en individuell studieplan till var och en. Förhoppningsvis får några av eleverna godkänt på fredag och kan komma in på gymnasiet. Jag ska göra allt som står i min makt nu den sista veckan för att fortsätta pusha dem. Tänk er själva, alla kompisarna har sommarlov medan man själv går i skolan två veckor till, det är tufft! Jag tycker en av mina starkaste sidor som lärare är just att jag vet hur jag ska gå framåt med elever som är rejält skoltrötta. Nu taggar vi sista veckan! 
 
Annars har jag inga jättestorslagna planer. Jag hoppas innerligt inte att det ska bli så varmt denna veckan men det verkar det bli. Det är inte roligt att vara inomhus för någon av oss, när det är 28 grader och strålande sol ute. Då vill eleverna bara ut och jag förstår dem. På onsdag ska jag på manikyr, få sommarfina fötter hehe. På fredag ska jag och ett gäng vänner ha spelkväll och på lördag kaaaanske det blir stranden? Vill så gärna åka till stranden en gång till innan jag åker till Polen, för på söndag åker jag. MIDSOMMAR

Det blev en väldigt mysig midsommar trots allt. Vädret i Hässleholm var ingen höjdare men i Yngsjö var det klarblå himmel flera timmar och solen värmde rejält. Det var helt famtastiskt att befinna sig vid havet, jag kände bara lycka i hela kroppen. Jag kan inte riktigt beskriva vad som händer med mig när jag är vid havet men det är något magiskt som sker. Jag andades ut och njöt verkligen av varje sekund. 
Stannade till vid ett Otto-glass stopp precis innan Yngsjö, där jobbade en jättetrevlig kille och jag lovade att göra lite reklam för honom :-) Annars finns Otto-glass i Åhus och så har de en egen fabrik i Yngsjö, den var dock stängd under midsommar.
Men hur underbart? 
Jag solade och läste Cilkas resa, uppföljaren till Tatueraren i Auschwitz. 
 Gick strandpromenad och njöt av livet <3
Älskar!!
På stranden hade något satt upp en midsommarstrång, så den var jag såklart tvungen att ta lite bilder vid. 
Jag älskar Yngsjö, har åkt dit sedan jag var liten. Åhus är populär bland alla men jag personligen gillar inte alls Åhus, så åker alltid till Yngsjö. För måååånga år sedan fanns det en restaurang precis vid havet, den har stått tom i typ 11 år men nu läste jag att nya ägare har köpt den och att de ska öppna upp restaurangen vid stranden igen. Dröm!!! Jag längtar tills de öppnar :-) 
Efter ett par timmar på stranden åkte jag och mamma till Åhus för att äta på den nya restaurangen där. Min mobil dog så kunde inte fota maten men det var så sjukt gott! Åt först gyrospizza och sedan tog jag pannacotta till dessert, den var riktigt, riktigt god och hur vacker upplagd som helst. Den kommer jag äta flera gånger så får fota då istället. 
 
Tveksamt om jag kunde få en bättre midsommar faktiskt. Trots att min semester inte har börjat än kändes detta som en minisemester. 25 års fest

Förra lördagen var jag på Roxanas 25 års fest. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle gå eller inte och nu i efterhand var det väl kanske inte jättesmart då det var långt ifrån coronavänligt men nu är det gjort. Jag har haft ångest ända sedan dess och tänkt varje dag på att jag kanske blivit smittad av corona (ja min ångest nu i coronatider är sjuk). Hur som helst, om vi tänker bort coronabiten hade jag jättekul! 
(null)

(null)

(null)
Vi var i en stuga i Tormestorp och de hade pyntat jättefint. 
(null)
Robin och Roxana, hur fina? Fru och man, för de gifta ju sig i december <3
(null)

(null)
Fina vännen! 
(null)
Jag filmade en del under kvällen men fotade inte så mycket, så här är två screenshots från Snapchat. När tårtan kom in sjöng vi hööögt på polska, vilken stämning. 
(null)
(null)

Det var många personer på festen, runt 40 kanske? Många hängde dock utomhus en stor del av tiden men då jag inte röker håller jag mig borta från rökande klungor. Jag, ett par tjejer och ett par killar dansade loss hela kvällen. Jisses, jag kommer inte ihåg när jag dansade så mycket senast. Vi hade så roligt!! 
(null)

(null)
Polacker vet verkligen hur man festar kan man lugnt säga haha! Det var galet drag hela kvällen. 

Många på festen var polska men även en del svenska. Jag pratade med en kille, så skulle han gissa hur gammal jag är så sa han 20. När jag sa att jag är 27 trodde han verkligen inte mig. Detta är något jag fått höra hela livet, i princip alla som inte känner mig tror att jag är mellan 18-21 år. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det haha... När jag är 40 och folk tror jag är 25, ja då blir det ju nice haha! Som i torsdags på sommarskola så knackar en tjej på dörren och frågar "är det någon lärare här jag kan få prata med?" Jag bara "ja, du pratar med henne nu. Det är jag som är läraren". Hon bara men ojj du ser så ung ut! Nu svarar jag bara, jag är van för alla säger det. Ser jag verkligen så ung ut, eller vad är grejen?Sea

Ojoj vilken härlig midsommar det blev ändå! Spenderade hela dagen vid stranden. Här i Hässleholm hade det tydligen varit lite regnskurar medan det var klarblå himmel i Yngsjö. 
(null)
Visar fler bilder imorgon för nu är jag trött och rejält bränd, trots att jag inte tycker att jag slarvade med solkräm...Glad midsommar

Glad midsommar på er! När jag förra veckan insåg att det är midsommar idag fick jag en liten chock. Det känns extremt tidigt i juni för att vara midsommar. Förra året var jag i New York på midsommar och levde life, så himla nice! Jag gillar egentligen inte midsommar särskilt mycket, varken det eller nyår. Överskattade dagar som på många håll går ut på att konsumera alkohol. Det känns alltid som att alla har storslagna planer på midsommar (och nyår) och att skrolla igenom sociala medier under midsommar ger mig på riktigt ångest. Så nej, midsommar är ingen favorit för min del. 

I år hade jag noll planer, jag har varit så upptagen med jobb att jag inte ens tänkt i midsommarbanor. Skulle sååå gärna grilla hemma hos någon, det känns verkligen som en perfekt midsommar men men. Vägrar sitta hemma i alla fall så ska till Yngsjö med mamma 💗 Jag vet inte om det ska bli så himla varmt, alla appar säger olika men lite sol hoppas jag i alla fall på. 
(null)
För två år sedan, sommardagar när de är som bäst. 

Vad är era planer för midsommar? Ren och skär lycka

Dagen då UD hävt sina reserestriktioner har kommit!!! Jag blev så sjukt glad när jag läste det, det går inte att beskriva min lycka. Nu får svenskar resa till 10 st resmål, Grekland och Spanien är två av dessa. Om allting går som planerat sitter jag alltså på ett flyg ner till Grekland den 16 juli och på ett flyg ner till Spanien den 1 augusti. Jag ville typ gråta av lycka när jag läste detta. Ving återupptar sina resor, alltså <333
 
Det betyder att jag kommer att få uppleva detta denna sommaren också. Jag blir så glad i hela själen, detta var verkligen det bästa som kunde hända. Om vi kommer iväg (skriver om för detta är så osäkra tider så man vet aldrig) så ska jag njuta av varje sekund!! Det finns ingenting som gör mig lugnare, mer utvilad och gladare än att resa till Medelhavet. 
 
Idag tog jag 43 botoxsprutor mot migrän, det känns som om jag tog förra dosen för bara några få veckor sedan men det har gått 11 veckor. Det var faktiskt en ren plåga idag. 43 sprutor i huvudet (nacke, axlar och käke inräknat). Det gjorde rent ut sagt så jävla ont på en del ställen att jag inte kunde hindra tårarna. Jag ville inte visa för min neurolog att jag grät för jag hatar att gråta inför folk så jag torkade bort tårarna när han fyllde på sprutorna. Det enda jag tänkte på när stick efter stick gick in i mitt huvud var Grekland och att jag snart ligger på stranden. Nu mår jag skit, verkligen. Jag ska gå och lägga mig tidigare idag för denna smärta är inget att hänga i julgranen. 
 
Förresten, uppdatering kring sommarjobbet. Jag har nu jobbat två dagar, jobbar imorgon också och sedan är vi tydligen lediga under midsommar. Det var mer än jag visste men man tackar ju inte nej va :-) Det går verkligen bra på jobbet. Det är en rejäl utmaning, för jag är med eleverna från 8.30-15.00 varje dag och har inte en enda minuts planering under dessa timmar. Hela förmiddagen undervisar jag ett gäng grabbar, ett gäng skoltrött grabbar... Men de är verkligen hur härliga som helst och vi har haft superkul under dessa två dagar! Redan efter de första minuterna vi spenderade tillsammans igår kände jag bara, yeees det bara klaffar, vi började prata och skämta direkt och det blev bara en så härlig stämning. Otroligt kul! Jag kan absolut tänka mig att jobba på sommarskolan igen. Både igår och idag var det riktigt varmt men molnigt, jag håller tummarna för att det fortsätter såhär för då får jag ingen ångest över att jag jobbar och inte ligger på stranden haha... Morgnarna är dock superjobbiga då jag avskyr att gå upp tidigt, men när jag väl kommer dit så flyter det på. Bara 6 dagar kvar nu och målet är att så många som möjligt ska klara svenskan, få sitt slutbetyg och komma in på gymnasiet. Tänk vilken känsla om jag lyckas hjälpa grabbarna att komma in på gymnasiet, magiskt! Sommarklänningar

När det gäller kläder älskar jag, som ni vet, svart men sommarklänningar kan jag faktiskt sträcka mig så långt att jag kör på färg haha. Dessa två är nya och helt underbara. Har kommit fram till att jag verkligen gillar blått på klänningar. 
(null)

(null)
Den här är från h&m, skön och perfekt längd. Gillar starkt!
(null)

(null)

(null)
Den här sommardrömmen klickade jag hem från & other stories och den kostade 600 kr. Kommer bli en stor favorit i sommar! SOMMARJOBB

Idag var sista dagen på mitt jobb för denna terminen, mina kollegor jobbar morgondagen också och sedan har de semester. Imorgon börjar jag jobba på sommarskolan. Jag ska ju jobba på sommarskolan under två veckors tid och undervisa i svenska. Det är elever från åk 8 och 9 som inte klarat godkänt i svenska. Idag var jag på introduktion, spännande! Det kommer att bli en rejäl utmaning, det har jag förstått nu. När jag tackade ja till jobbet var jag liiiite mer utvilad än jag känner mig nu haha! Just nu är jag helt ärligt svintrött, men dessa två veckorna lär gå fort och sedan har jag semester :-) 
 
Jag jobbar mellan 8-16 varje dag. Jag har lite fjärilar i magen men jag antar att lite nervositet är bra. Önska mig lycka till!En perfekt kväll på Mallorca

En helt underbar kväll i Cala Bona, Mallorca sommaren 2019. Det är sådana här kvällar som får mig att verkligen älska livet. Jag är aldrig lyckligare än jag är utomlands. Det är ren och skär lycka. 
Hamnen i Cala Bona är så fridfull, jag har varit här två dagar och älskar det. 
Nöjd tjej!!
Världens finaste mamma, hallå hur solbränd?!
Det finns en restaurang vid hamnen som är i Storbritannien stil, supergott där!
Så mysig kväll detta var, ber till högre makter att jag kommer kunna få uppleva utlandsresa även i år. På sista bilden syns min tatuering tydligt, Be strong girl, den ger mig styrka då jag egentligen inte orkar kämpa mer och betyder väldigt mycket för mig.FEST

Idag ska denna tjej på fest. Hur ofta händer det tänker ni, aldrig säger jag. Jag är ju så långt ifrån en festtjej man bara kan komma. Kommer inte ihåg senaste gången jag var på fest haha. Min kompis Roxana fyller år och det ska firas. Jag dricker ju aldrig, nykterist till 100% men det är inget jag vill göra. Det ska bli skoj att komma ut! Jag är dock orolig över corona, så det har gett mig en del ångest men jag hoppas att jag kommer kunna släppa det.
POLEN I SOMMAR

Idag öppnar Polen sina gränser, wow äntligen!! Jag blev så glad när jag läste om det för det har verkligen varit extremt ovisst om Polenresan blir av eller inte. Nu är biljetterna bokade och nedräkningen har börjat. Vi åker den 28 juni och stannar i 9 dagar. Jag är så taggad, ojoj som jag kommer att uppskatta varje dag där nu. Corona har verkligen gjort allt så ovisst och jag visste inte ens om vi kommer att kunna åka. På tisdag börjar jag ju mitt sommarjobb och det sträcker sig till den 26e och två dagar senare åker vi till Polen. 
 
Jag är så glad över att kunna träffa morfar igen. Han bor på ett vårdhem nu vilket kommer bli väldigt märkligt då vi bott hemma hos honom under alla 27 åren jag levt och åkt till Polen. Nu bor bara hans fru kvar men tanken är att huset ska säljas framöver. Vi kommer ändå att bo i hans hus nu men hälsa på honom i vårdhemmet. Jag vet ännu inte om vi får komma in, om jag vågar komma in. Än så länge har ingen blivit smittad av corona i hemmet. Annars får vi väl träffas utomhus <3 
Bilder från två år sedan i Polen. Älskar Polen <3
 
Polen är mitt andra hem så att inte åka dit en sommar är helt otänktbart för mig. Polen har väldigt strikta coronaregler. Landet har i princip varit nedstängt i flera månader. De tar tempen på alla passagerare innan man får kliva på färjan, har man över 38 grader får man inte åka. På alla offentliga platser är det krav på munskydd och engångshandskar. Avstånd ska hållas överallt och det finns begränsningar gällande både affärer och kollektivtrafik. 
 
Helt ärligt känns det större risk att bli smittad här hemma i Sverige än i Polen. Här är det många som inte följer rekommendationer just för att det endast är rekommendationer, i Polen och många andra länder är det regler som måste följas, annars blir man bötfälld. Nu när man får resa fritt i hela Sverige känns det ännu mer otryggt att stanna. Jag känner bara för att fly landet snarast. Min ångest är fortfarande stark men det är antingen att isolera mig hemma exakt hela sommaren eller att våga mig ut, jag känner att jag måste göra det sista även om det tar emot psykiskt. Skolavslutning

I torsdags köpte jag en ny klänning, oj vad nya kläder det blivit på sistone :-) Den är från h&m och superfin! Jag tyckte inte om den innan jag satte ett skärp i midjan, då blev den himla snygg. 
Visst är den söt? Kostade 249 kr, bra pris. 
Såhär såg jag alltså ut idag på skolavslutningen. Jag ska berätta mer om den senare men kan säga att det var den absolut finaste stunden jag varit med om under mina tre år som lärare. Det var så fint men så otroligt jobbigt. 
Grät på jobbet när jag fick brev, grät i klassrummet, grät när vi skulle ta farväl och grät hemma när jag läste om breven. Så himla mycket känslor... Jag fick ett par brev idag av elever i 9B, jag kan inte beskriva hur mycket de orden betydde för mig. Det var det absolut finaste som någon någonsin skrivit till mig. Jag ska visa er lite sedan. Jag blir rörd bara jag tänker på det. Det har alltså varit en extremt känslofylld dag, för mig och för mina 9or. 
Kolla :( Ja, vad ska man säga? Så tacksam. 
Nu är det SOMMARLOV för elevernas del! Vi jobbar måndag och tisdag, så mina kollegor får sommarlov redan på tisdag men jag ska ju jobba på sommarskolan i två veckor så inget lov för min del ännu. Dock känns det skönt att terminen är avklarad, det är alltid en väldigt speciell känsla när man släpper iväg eleverna på sommarlov. Man har setts så många timmar varje dag och sedan ses man plötsligt inte på två månader och med 9orna ses man inte alls mer. Tänkte utvärdera läsåret lite, skänt för min egna del att kunna reflektera lite på bloggen. Trots att jag ska jobba två veckor blir det miljöombyte. Ny skola, nya elever, nya utmaningar. Det känns väldigt bra! BAL 2020

Vilken fin kväll i tisdags, vilka fantastiska elever, ungdomar och individer. Vilket fantastiskt jobb jag har, så himla tacksam!! Att vara lärare på högstadiet är ett jäkla slit men det är också så sjukt mycket glädje och lycka. Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på hur mycket vi gått igenom tillsammans, vilka kämpar mina elever är. Så många stunder av glädje och lycka men också av frustration. Som de kämpat med sina uppgifter, som de vänt ut och in på sig själv ibland för att lyckas lösa en uppgift och den glädjen när det äntligen lossnar. Detta är ett sådant fint gäng, jag har aldrig tidigare känt denna samhörighet med en klass som med 9b, det är den första klassen någonsin jag följt från 7an till 9an och de kommer för evigt att ha en stor plats i mitt hjärta. Jag har fått höra så många fina ord de senate dagarna att jag inte riktigt vet vad jag ens ska skriva. Att få höra att jag hjälpt dem att växa som personer, herregud det går rakt in i hjärtat. ♥ Följande bilder från avslutningsfesten har jag gått godkännande till att publicera. 
Bästa, bästa ni!! Hela gänget samlat, ni är bäst. 
Mina härliga kollegor!!
Men alltså <3333 Jag låter bilderna tala för sig själva. Så mycket glädje men även en del sorg, över att lämna det som varit deras trygga punkt under så många år. Jag är så glad över att just jag bidragit till en trygg skolvardag för dessa ungdomar. Nu väntar snart ett nytt kapitel i livet för alla våra elever, era framtida lärare kommer vara lyckliga över att få lära känna och undervisa er. 
PINCHOS

Vilken bra dag det blev. Det var verkligen fint väder idag, perfekt sjöväder. Jag var med klassen någon timme på morgonen och sedan åkte jag till skolan ett par timmar för att planera morgondagen och fredagen, då är det jag som håller i aktiviteterna med vår klass 7. Världens bästa mentorskollega, vi jobbar så bra ihop!! Så himla glad att jag blev ihop parad med just honom. 
 
Efter jobbet åkte jag till Kristianstad för att äta på Pinchos med Bengan, det var en mycket trevlig kväll. Vi har inte träffats på ett bra dag så det var väldigt kul att ses. Jag gillar konceptet med Pinchos, att man kan beställa många olika rätter. Själva maten tycker jag inte egentligen håller någon jättestandard, det är gott men inte mer än det typ. Vi satt där i drygt 3 timmar innan jag åkte hemåt. Just nu är coronaångesten ganska så hög, jag har tänkt minst 500 gånger under de senaste timmarna att jag kommer att bli smittad av corona, hade behövt prata med min KBT terapeut nuuu men har inte tid förrän i slutet av juni, åh nej. Är dock ändå glad att jag vågade mig ut, trots den rejäla ångesten. Har bestämt mig för att gå på festen på lördag också. Imorgon är det skolans dag, en dag fylld med aktiviteter igen och på fredag är det skolavslutning. ♥
BENGAN!! 
Älskar idéen med tapasrätterna, så smart. 
Efter maten tog vi en liten promenad. 
 
Fler sådana här dagar under sommaren tack!! Klassens dag och Pinchos

Igår hade jag en trevlig kväll med våra underbara elever! Det är klart att det inte blev lika mycket feststämning då hela festdelen var inställd, ingen dans, ingen underhållning osv men vi hade ett par fina timmar tillsammans ändå. Bilder kommer! 
 
Idag är det klassens dag och då ska vi vara vid en sjö hela dagen, jag är inte suuuupertaggad om man säger så. Jag gillar verkligen inte sådant naturliv och det är väldigt många timmar att fylla, nåja det är bara att stå ut helt enkelt. Efter jobbet ska jag åka till Kristianstad för att äta på Pinchos med Anton, det ska bli väldigt trevligt (och gott). 
Spanien <3Det där med resor i sommar

För ett par veckor sedan förlängde UD sin reseavrådan till den 15 juli som är det som gäller just nu. Samtidigt har de hävt alla begränsningar för resor inom Sverige. Vad tror ni, kommer UD att förlänga sin avrådan ytterligare? Till den 15 augusti? Då är det kört med båda våra resor från Ving, då jobbet redan har börjat då. 
 
Min tanke är att åka utomlands, på ett eller annat sätt. 
 
I nuläget sträcker sig Polens inreseförbud till den 15 juni, därefter kommer de att ta ett nytt beslut. Om de häver inreseförbudet då åker vi till Polen direkt i början av juli, efter att jag slutat jobba. Om inte så får väl Polen vänta... 
 
Spanien och Grekland har i nuläget sitt förbud fram till 1 juli och då är tanken att båda länderna ska öppna för turism, utan karantän. Vi ska till Grekland den 16 juli men om UD förlänger avrådan ställer Ving in alla sina resor och då blir den resan inställd såklart. Då tänker vi åka till Grekland på egen hand, ta något flyg som åker dit helt enkelt. Samma sak med Spanien... Jag hoppas så sjukt mycket att UD kommer att häva avrådan från utlandsresor, det är min absoluta största önskan. Jag får panik över att sommaren är så oklar, jag vill bara veta hur mina närmaste månader kommer att se ut. Jag blir så ledsen av tanken att kanske inte kunna resa, situationen är extremt jobbig redan som den är för min del och att resa utomlands betyder helt galet mycket för mig. Det är det jag lever för hela året, det som ger mig motivation och styrke. Snälla, låt mig få åka utomlands även i sommar...
 
Här kommer ett par bilder från Spanien förra året som jag inte visat, eller jag har inte visat upp några bilder alls från Spanien resan. 
Stranden, det jag älskar mest av allt!!
Hade en väldigt härlig vecka men helt ärligt mådde jag skit hela veckan. Jag ser på bilderna hur plågsamt mitt fejk-leende är. Ingen glädje var äkta, jag mådde så otroligt dåligt att jag ville gråta dygnet runt. Jag var så utbränd, jag gick rakt in i väggen och orkade inte ens resa mig för att borsta bort sand från handduken på solstolen. Så ledsamt att jobbet ledde till det. Jag vet inte hur jag kommer att må i sommar, men jag hoppas verkligen att jag kommer att ha mer energi och kunna vara glad på riktigt. 
 
 
 
 JUNI-PLANER

Förra året vid den här tiden hade jag sjukt mycket roligt inplanerat, livet lekte. Två veckor senare åkte jag till New York och allt var på topp. I år känns livet inte riktigt lika bra. Jag har dock bestämt mig för att äntligen våga mig ut igen så smått. Såhär ser min vecka ut. 
 
Tisdag - avslutningsmiddag med 9orna på skolan. Förra året var vi i en fin lokal där det bjöds på middag och en massa dans, i år ska vi vara i matsalen och all dans är inställd. Tråkigt såklart, jag hoppas det kan bli en fin kväll ändå. 
 
Onsdag - först är det klassens dag, vi ska vi vara vid en sjö (jag är ingen friluftsmänniska...) men på kvällen ska jag till Kristianstad för att äta på Pinchos med Anton, det ska bli väldigt skoj! Jag ska försöka hålla min coronaångest i schack, det blir den första gången jag beger mig ut till en plats som inte är jobbet...
 
Fredag - skolavslutning, dock jobbar jag ju två veckor till så ingen semester än för min del.
 
Lördag - en kompis har födelsedagsfest men jag har inte bestämt mig än om jag vågar mig dit eller inte, vi får se! Ett sommarminne innan corona fanns

Hur bra var inte livet innan corona när man tänker efter? Hur bra som helst! Saker som man tidigare tog för givet gör man inte längre idag. Jag saknar verkligen livet som det var innan corona kom in i det och tog över helt. Jag saknar att kunna känna mig fri och inte vara rädd för att bli smittad varje gång jag ser en människa. 
 
Jag saknar varma sommarkvällar på uteserveringar. Jag hittade ett gammalt minneskort och där fanns dessa bilder, de är tagna sommaren 2018. Det var en helt perfekt kväll. En varm sommardag i juli, fina vänner och underbar mat. Mer av livet än så går knappt att begära. Blir helt varm i hjärtat av att se bilderna. Jag hoppas på att kunna uppleva detta i sommar också...
Alltså <33
Det blev grillbuffé och sedan dessert, helt perfekt.
Hela tiden var solen framme, helt underbart.
Evelina hade verkligen en sommardröm till klänning, hur vacker? 
Min fina, fina vän! <3
Älskar denna bild, ren glädje!
Brunbrända ben, saknar!!
Ett mycket, mycket fint sommarminne.New in

Vet att vissa av er tycker om att se det jag shoppat på sistone. Här kommer tre nya från Zalando. Fick presentkort där i julklapp men kunde inte riktigt hitta något jag verkligen ville ha, förrän nu. Färgen på bikinin är helt underbar, kommer bli så snyggt till brännan i sommar. 
(null)

(null)
Jag älskar Calvin Klein och rosa så allt detta är dröm. Varje bikinidel kostade cirka 500 kr, och samma med skorna. Köpte också ett par svarta shorts från CK som jac främst använder här hemma och en svart tröja med vida ärmar men det får visas i någon outfitbild. 
En annorlunda första veckan i juni

Första veckan i juni, check! Jag brukar älska de två sista veckorna innan eleverna går på sommarlov, den där speciella känslan som hänger i luften. Alla vet att snart så, snart är det sommarlov och alla ser fram emot det. Så är det inte i år. Jag får verkligen panik av att allt är så ovisst, jag som alltid vet långt i förväg vad som kommer att hända. Nu har jag ingen aning om hur sommaren kommer att se ut och det stressar mig så mycket. 
 
Måndag och tisdag var helt galet varmt, det var en plåga att vara på jobbet för alla var så varma. I onsdags hade jag min sista lektion med 9B, sista lektionen någonsin. Jag började med att hålla ett tal till dem och sedan fick varje elev ett personligt brev som jag skrivit till dem, på mellan 1-2 A4 sidor. Jag la brevet framför alla (de blev så positivt överraskade) och sedan läste alla 14 elever sitt brev samtidigt. Det var helt knäpptyst i klassrummet, jag får rysningar när jag skriver detta. Den stunden då jag tittade ut över klassen och alla satt och läste, och tog till sig orden - det är minsann en av de finaste stunderna jag varit med om. De blev så berörda och det var så himla fint, jag kommer aldrig att glömma det. De dagar det kommer kännas extra tufft på jobbet, för sådana dagar kommer alltid, ska jag tänka tillbaka på just den studen och hämta kraft därifrån. En tjej blev så rörd att hon började gråta och då började jag också gråta. En kille blev så rörd att han inte visste vad han skulle säga. Fina, fina elever. Herregud vad jag kommer att sakna dem. 
Papper fyllda med ord, rakt från mitt hjärta - till alla elever. 
 
Här kommer två utdrag av det jag skrev. 
Den ... jag träffade i årskurs 7 jämfört med idag går inte ens att jämföra. I 7an var du en osäker tjej och jag ville bara ge dig en stor kram och säga att allting kommer att bli bra, att du kommer lyckas med allt du tar dig an. 
 
Jag vet att du har fått kämpa, både i skolan och i livet. Jag vet också att det är just personer som har fått kämpa lite extra mycket som aldrig ger upp. Det kommer att finnas perioder på gymnasiet som du kommer tycka är väldigt tuffa, då vill jag att du kämpar extra mycket och tänker på dina mål som du vill uppnå. Om det är någon som kommer att uppnå sina mål i framtiden så är det du. Det tvekar jag inte en sekund på. 
 
Det blev ett magiskt avslut på våra tre år tillsammans, så tacksam. ♥
 
 Alla betyg är satta, de ska bara skrivas under nästa vecka. Nu är det en vecka kvar till sommarlovet, måndag och tisdag är vanliga dagar sedan är det aktiviteter onsdag och torsdag och sedan avslutning på fredag. Vi jobbar två dagar efter det, men sedan jobbar jag ju två veckor till på sommarskolan. Tre veckors jobb kvar för min del innan det är dags för semester. 
 
Just nu står jag mitt i ett dilemma. Som ni vet tillhör jag riskgruppen och är livrädd för corona, lider ju av bakterisskräck i vanliga fall, så hela coronapandemin är en levande mardröm 24 timmar om dygnet för mig. Jag har ständig ångest, panik och stress över detta och jag är så rädd att jag ska bli smittad. Samtidigt har jag inte varit någonstans förutom på jobbet och sedan direkt hem sedan början av mars (jo, en gång var jag vid stranden med Alexandra, på en helt folktom strand). Detta börjar såklart ta ut sin rätt, jag börjar bli extremt frustrerad över att inte kunna göra små vardagssaker. Jag vill gå ut och äta på restaurang, jag vill kunna hämta ut paket, jag vill gå in i en affär för att handla. Jag vill röra mig bland folk så att jag slipper känna mig så jäkla ensam. NU till mitt stora dilemma, hur ska jag göra? Antingen så fortsätter jag håller mig här hemma isolerad hela sommaren, fram till att jobbet börjar igen i augusti eller så måste jag ta steget att börja gå ut, men när? Och kommer jag komma över tröskeln och faktiskt våga? Eller kommer ångesten ta över så pass mycket att jag bara kommer må ännu sämre? Detta är skitsvårt och något som upptar mina tankar en stor del av dygnet nu. Det brukar ju inte hända jäääättemycket intressant i mitt liv men nu är det avslutningsmiddag med åk 9 (tre klasser) på tisdag, en kompis vill åka till Kristianstad för att äta på Pinchos och jag har blivit bjuden på en födelsedagsfest. Ångest, ångest och ångest. Vad ska jag göra? Ska jag gå på en av dessa saker? Två? Alla tre? Ta risken att bli smittad? Tänk så blir jag smittad? Eller så gör jag allt och inte blir smittad? Eller så struntar jag i allt och bara stannar kvar hemma? Hur blir det med stranden i sommar? Kommer jag ens våga ta risken att åka dit? Om de öppnar Polens gränser, kommer jag våga? Grekland? Spanien? Ahh, som ni märker är det grymt många frågor som snurrar i mitt huvud utan att jag har några svar. Hjälp mig gärna på traven att försöka reda ut mina tankar lite. Jobb på sommarskolan

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag har fått sommarjobb? Det stämmer!! I och med att jag jobbar som lärare är jag såklart alltid ledig på sommaren och det hade ju varit lite odd om jag haft ett annat jobb vid sidan om läraryrket, det går inte riktigt då det tar upp all min tid. 
 
Jobbet jag har fått har också med skolan att göra, någon som blir förvånad? Förra året sökte jag jobbet som lärare till sommarskolan men de hörde inte ens av sig. I år såg jag att annonsen låg uppe igen så jag skickade in mitt CV och personliga brev för ett par veckor sedan. I onsdags fick jag ett mejl av rektorn som håller i sommarskolan där hon gratulerade mig till jobbet. Jag blev verkligen choklad, det trodde jag inte. 
 
Min semester börjar egentligen om två veckor men sommarskolan börjar direkt då skolorna slutar så jag jobbar alltså hela juni ut. Jag är verkligen så taggad! Jag tackade ja till jobbet i fredags, efter att ha fått lite mer info. Jag ska alltså undervisa ren svenska, inte svenska som andrapråk utan svenska. Det är elever i årskurs 8 och 9, som inte har godkänt i svenska. Jag ska hjälpa dem framåt och förhoppningsvis kunna sätta ett godkänt betyg. Jag har ju jobbat som lärare i 3,4 år men detta är något annat än den vanliga undervisningen. Jag är lite nervös, det är jag alltid när det är något nytt. Jag vet att det kommer att bli en tuff utmaning, men jag älskar att utmana mig själv och jag vet att jag kommer att klara detta jättebra. 
 
Pengarna jag får för detta är ganska bra vilket såklart gör mig glad. Jag tänker att jag ska ta en liten summa av pengarna och unna mig något. Jag vet inte vad ännu men köpa något fint. Resterande av summan ska in på resekontot. Jag sparar till min drömresa, Aruba men det kostar helt galet mycket pengar. Med denna extralönen är jag i alla fall en bit på vägen. Sommaren i år kommer inte bli som andra somrar såklart, vår plan var att åka till Polen direkt när skolan slutar men Polen har inte öppnat sina gränser så vi åker inte i juni. Förhoppningsvis åker vi till Polen i juli. Förresten ombokade jag resan till Grekland, nu börjar ju länder öppna upp men UDs avrådan gäller till den 15 juli. Vi bokade om resan till den 16 juli, vi får se vad UD säger... Därefter ska vi till Spanien i slutet av juli. Jag håller fortfarande hoppet om att åka till Polen, Grekland och Spanien. Det hade varit helt perfekt, först jobba hela juni och sedan resa i princip hela juli. Samtidigt är jag livrädd för corona men å andra sidan måste jag i så fall sitta helt isolerad hemma hela juni, juli och augusti tills jobbet börjar igen och det är såklart inte hållbart. Att åka runt i Sverige känns som en superrisk med tanke på det höga dödstalet här. Då tar jag hellre risken att åka utomlands. Hur ska ni göra i sommar? 
 
Glad tjej som har fått jobb i alla fall!! Jag älskar att jobba och att ha projekt igång, detta kommer att passa mig utmärkt känner jag. Jag är redo för en utmaning :-) 1 juni och 25 grader

Hallå sommar! Eller ja, vi bor ju i Sverige och såhär är det varje juni. Ett par dagar med extremvärme och sedan ett par veckor med regn, lagom till sommarlovets början. Jag antar att det inte blir någon skillnad i år :-) 
 
Igår satte jag alla mina 104 betyg, varav 29 slutbetyg och det hela fyra dagar innan deadline. Det har aldrig hänt under mina tre år som lärare och det känns helt underbart. Jag har verkligen lärt mig under dessa år jag jobbat som lärare att INTE ha en massa prov och stora inlämningsuppgifter sista tre veckorna för sedan sitter man uppe alla kvällar och rättar, rättar, rättar. Det känns som en stor lättnad i hjärtat när alla betygen var satta. Älskar den känslan! Idag hade jag tre timmars planering, mina måndagar är verkligen den enda dagen jag hinner planera/rätta. Dock hade jag ingenting alls att rätta, det händer aldrig som svensklärare. Jag kände för första gången på två år, jaha vad ska jag göra nu? 
Till mina kollegors stora förvåning städade jag mitt skrivbord till perfektion. Kommer ni ihåg när jag skrev att jag aldrig kan hålla ordning på skrivbordet? För ett par veckor sedan städade jag men idag städade jag undan verkligen allt och la minsta lilla post it lapp precis där den ska vara. Det är cm perfektion, när jag väl städar så måste allting ha sin plats och allting måste stå helt perfekt precis som jag tänkt det. Mina kollegor bara, Carro hur är det med dig, mår du bra? Vad händeeeeer???? Hahaha, lite sad egentligen MEN nu är det så fint att ingen kunde tro sina ögon. Nu måste jag bara se till att behålla det såhär och det är ju där svårigheten kommer in :P
Hade på mig en svart långkjol med slits och en ny tröja från H&M som jag fick av mamma, superfin!
 
Idag hade vi ingen konferens då det är inarbetad tid så jag åkte från jobbet redan 14.15 istället för 17.00. Jag bytte om till bikini och gick till mitt hemliga ställe hehe och la mig på en solstol. Nästan lika bra som att ha egen trädgård ju!! Det var helt galet varmt, 25 grader. Jag klarar inte riktigt av sådan värme. Jag älskar värme när jag är utomlands vid havet, då finns det inget bättre men såhär hemma i Sverige tycker jag värme är skitjobbigt. Visst, det är härligt ibland om man åker någonstans och det är varmt men hemma kokar jag av värme, det är onormalt varmt inne här och utomhus känner jag bara att min hjärna kokar haha... 
Jag fixade i alla fall att ligga här i cirka 30 minuter innan jag kände att neeej nu går det inte längre. Fick också lågt blodsocker och i samband med värmen blev det extra jobbigt. Hann i alla fall läsa en stund och det var ju himla trevligt. Sofie Sarenbrant har släppt en ny bok, jag tänkte spara den till sommaren men kunde faktiskt inte hålla mig. Älskar hennes böcker! 
 
Hörrni, ta hand om er i värmen och glöm inte solskydd!! Läser allt oftare om folk som drabbas av hudcancer. Jag vet att en del blir helt besatta av att sola 24/7 så fort solen är framme men ingen bränna i världen är värd det.