slide show

Birthday girl

Idag är det min dag, 25! 🎈🎉🎉
(null)
Oh my vad snabbt tiden går. Det känns som om jag nyss fyllde 18 och idag fyller jag 25 år! En måndag är väl kanske inte den roligaste dagen i veckan men ja. Jag börjar med att jobba till kl 16.30 och sedan ska jag till Kristianstad för födelsedagsmiddag, på favoritrestaurangen bar-B-ko. 

Grattis till mig 🎉🎉



Rollin´ around in my Porsche

Bilder från en av mina absoluta favoritkvällar i Singapore. Det var december, det var varmt och livet var underbart. Vi gick längst med Merlion Park. Kollade på lasershowen från Marina Bay Sands och gick en bit längre bort och så döl helt plötsligt sjuka lyxbilar upp. De stod bara där så att alla kunde gå fram och kolla och ta bilder. 
Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle köpa den gula eller röda ;-) 



Mariewolt

Måste visa upp min trådlösa laddare, är så nöjd! Den funkar som så att det är en platta man kopplar till ett uttag (så helt trådlös är den väl inte då?), hur som helst laddar man alltså mobilen genom att lägga den på plattan. Man behöver inte koppla in något till mobilen. Väldigt smidigt. 
Sedan skadar det ju inte att den är väldigt snygg. Marmor och roséguld, blir aldrig fel. Jag har min platta på mitt skrivbord, tänkte att det är mest praktiskt så. Hade varit ännu bättre om den inte behövde vara kopplad till ett uttag alls men men.
 
Köpte den på mariewolt.com, kostar 495 kr. 
 
På tal om mobiler så bytte jag ut min iPhone 7 mot en iPhone X strax före jul. Jag är väldigt nöjd med den, framför allt att hela framsidan täcks av en skärm, det gör så mycket att hemknappen är borta. Face ID är också toppen. En annan väldigt bra sak är kameran. Jag är nöjd helt enkelt. Till det har jag de trådlösa hörlurarna jag fick i julklapp, bland det bästa jag äger. Rekommenderas starkt! 



Torsdag & fredag

Igår:
(null)
Åt middag med Bengan på wokhouse, vårt stammis-ställe. Det var riktigt trevligt faktiskt, vi har alltid saker att prata om. Och nej, vi är inte tillsammans. Jag får fortfarande frågor om det varje gång någon ser oss eller jag lägger upp en bild. Han är bara min närmaste killkompis. 

Idag:
(null)
Har haft en riktigt chilldag, ni vet en sån när man bara sitter på soffan, kollar mobilen/datorn och inte ens orkar resa sig. På kvällen kom Jack och var här någpn timme. Imorgon ska vi på bio!

Nu ska jag fortsätta bara göra ingenting. 



Singapore shopping pt 1

Ännu fler iPhoneskal heheh.. Ville typ ha alla när jag var i KENZO affären i Singapore men fick nöja mig med två. Det tredje är från Marc Jacobs, så fint verkligen. Dessa tre kostade cirka 1500 kr tillsammans men jag är så nöjd. 



Singapore Flyer

En av sakerna vi gjorde i Singapore var att åka Singapore Flyer, det är ett observationshjul precis som London Eye och liknande. Det var faktiskt en väldigt trevlig tur, gillade detta mer än i London. Tog drygt en halvtimme och vi lyckades pricka in det ganska lagom med solnedgången. 
Finfin utsikt! Rekommenderas om ni besöker Singapore någongång. 
 
Nu ska jag möta upp Anton för middag på Wokhouse. Ha en trevlig kväll!



Fifty Shades Freed

Nu har även jag äntligen sett sista Grey filmen, Fifty Shades Freed. Jag älskar dessa filmer!! De har tagit med med storm, precis som stora delar av världen.. Mr Grey är så jäkla het haha men Anas livvakt i denna filmen var typ ännu snyggare, woow. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Såg den med Thea, bästavän❤️ denna filmen var mindre porrig än de andra kom vi fram till och med handling. Den var jättebra, dock tycker jag att 2an är den absolut bästa av de tre. Hejdå Mr Grey, så sad att detta var sista filmen :( 



Lärarlegitimation!!

Idag kom äntligen min lärarlegitimation! Jag har ju varit behörig sedan jag tog min examen men nu har jag liksom det på papper också. Känns så jäkla gött! Ska skriva ut den och hänga upp på mitt arbetsrum hehe ☺️
(null)
Vilken känsla! Stolt, stolt, stolt. 



USA highlights

Detta är de bilderna jag blev som mest nöjd med under min roadtrip i USA. Om jag får säga det själv är bilderna magiska, att fånga the golden hour i solen och fota sådana här sjuka landskap kan väl knappast bli fel. 
 
Jag kan fortfarande inte förstå att jag har upplevt dessa magiska platser, att jag har åkt på roadtrip genom USA. Jag är så oerhört glad att jag tog chansen och faktiskt åkte på resan med fotoresor. Jag rekommenderar denna resan till alla, verkligen alla. Varje gång jag tänker tillbaka på den gör jag det med ett stort leende.
Death Valley, världens varmaste plats
Grand Canyon
Magiska rosa, fluffiga moln mitt ute i ingenstans
Också Grand Canyon, i solnedgången
En solnedgång i Joshua Tree
Valley of fire
Horshoe Bend, min absoluta favorit på hela resan
Antylope Canyon, oerhört häftigt!
 
Magiskt, magiskt, magiskt. 



Giraffes

När vi var på Singapore Zoo kunde man mata giraffer och det ville jag verkligen göra! När vi kom dit sa de att matningen redan var slut för dagen, då gjorde jag en liten sad face och ställde mig och kollade på girafferna istället. Efter någon minut sa de att två till kan få mata girafferna, yeeey.
Som ni ser på bilderna har giraffer tydligen en enorm svart tunga som de gärna slickar med på folks händer hahah, fräscht.. Det var i alla fall en väldigt rolig upplevelse, jag visste inte ens att giraffer äter morötter :-) 



Zumba

God morgon tisdag! Egentligen är det strunt samma vilken dag det är för det är looov. 
(null)
Idag ska jag träna med Alexandra vilket ska bli jättekul. Vi ska gå på zumba. Jag vill verkligen komma igång med träningen igen! Zumba och badminton, det är träningsformer jag tycker är kul och det är ju det man ska satsa på. Annars har jag ingenting annat planerat idag, skönt. 



KENZO Paris, julklappar pt1

Jag fick så fina julklappar (i år tänkte jag skriva men ja ni fattar, i julas..). Jag åkte till Singapore strax efter så hade inte ens tid att visa er det jag fått men nu så!
Förutom de trådlösa hörlurarna var detta favortiten. En ursnygg ryggsäck från KENZO. Den är verkligen helt perfekt och jag har använt den varje dag till jobbet. Jag älskar alla detaljer, materialet, storleken, loggan.. You name it. Tack mamma ♥♥



Summer wedding

Nu har jag fått tillgång till bilderna från min kusins bröllop i Polen i somras. Det var en galen varmt dag, lite fööör varmt men hellre det än regn såklart. Polska bröllop är crazy, det var konstant mat från kl 18-04 på morgonen och en massa dans och lekar. Så skoj! Bilderna är tagna av en bröllopsfotograf.
Fina kusin och hennes stiliga man ♥
Själva vigseln hölls utomhus i en magiskt fin trädgård.
Newly weds ♥
Till vänster, världens finaste morfar och till höger brudgummens föräldrar och mammas bror.
Paparazzin Carro hahah.. 
Efter vigseln var det dags för kramar och bröllopsgåvor, de önskade sig pengar så det var det de fick av i princip alla. Tycker det var såå fint med orkester som stod och spelade i trädgården, det vill jag också ha i framtiden!
Varken mat eller desserter var något som saknades, fanns i överflöd.
Största delen av gästerna, vi var runt 100 stycken.
Morfar ♥ (och hans fru, inte lika mycket kärlek till henne :-P) 
Bruden och hennes föräldrar, alltså mammas bror och hans fru.
Jag åkte hem en snabbis och bytte outfit, till svarta byxor och vit tröja.
Vid kl 03 åkte vi hem, trötta men glada.
 
 
 
 
 
 



DRÖMRUM

Nu ska jag äntligen visa er mitt nya rum. Prio ett var att ha ett home office, där jag kan sitta och rätta och fixa allt till jobbet. Jag kommer även att ha en säng här.
Mina krav var; modernt, vitt, fräscht och gärna känslan av "lyx" men samtidigt inte för sterilt. När jag funderade över färgval var det vitt, guld och framför allt roséguld. Jag har försökt att få in så mycket detaljer som möjligt i rosé men det blev även några gulddetaljer för allt fanns inte i roséguld. 
Älskar dessa mattor, så himla fint. Vit och fluffig. Denna köpte jag på Rusta. 
Tidningsställ i roséguld, köpte den mer för inredningens skull än för den praktiska biten. Från ellos.se
Spegel från Jysk.
Lite detaljer som står vid mitt fönster. Rådjuret är från jotex.se och ljuslyktorna är från Ernst, väldigt fina. 
Älskar lampan, så himla fin. Ger inte jättemycket ljus men ändå. Den är köpt på Maxi.
En av favoriterna, en vacker fjäder som väggdekoration. Den är från jotex.se. Finns i olika storlekar. 
Jag var ute efter ett modernt skrivbord som inte ser ut som alla andra. Detta hittade jag på trademax.se för drygt 1500 kr. Jag är väldigt nöjd, dock är det något litet framför allt på bredden. Det är långsmalt men man måste verkligen ha ordning och reda för annars får jag inte ens plats att rätta. 
Tavla köpt på Nisses här i Hässleholm.
På mitt skrivbord ville jag ha så mycket detaljer som möjligt i rosé. Den lilla figuren till vänster är hur söt som helst och kommer från royaldesign.se, fick den i julklapp förra året. Pennmuggen med ett C är egentligen ett ljus, köpt i Singapore. Jag gröpte dock ut hela ljuset och gjorde om det till en pennmugg - precis det jag var ute efter. Pennorna, även de i roséguld är också köpta i Singapore. 
Är det bara jag som är galen i söta post-it lappar? Hey baby och den söta to do list var ett måste. De är köpa i Singapore. Den söta ugglan är faktiskt också en pennhållare, även den från Singapore. Ljusstaken är från royaldesign.se, fick den i julklapp förra året. 
Lampan har jag precis ovanför skrivbordet, den är köpt i en affär i Kristianstad. 
Lite fler detaljer från skrivbordet. Älskar att det finns några lådor, behöver bara organisera innehållet på ett bra sätt. Fjädern är från jotex.se och jordgloben är köpt på Indiska. 
Jag är mycket nöjd över mitt golv, jag ville ha ljust trä just för att ljusa upp rummet. Golvet är från Byggmax och det var faktiskt helt okej pris. Rekommenderas starkt!
Eftersom att mitt minne har blivit sämst behövs detta! Jag tror dock jag glömde alla dessa block i lobbyn på hotellet i Singapore så jag fick beställa nya, det blev en dyr historia..
Taklampan köpte jag faktiskt på Maxi. Glödlampan är från Ikea och man kan ändra den till 9 olika nyanser och färger, styrs med en liten kontroll.
Vägglampa fråm Em home.
Skrivbordsstol från furniturebox.se, den är så himla snygg! Jag ville verkligen inte ha en svart skrivborddstol medan den är helt perfekt. Förutom det att jag redan råkat kladda ner den med bläck, så himla typiskt mig. Någon som vet hur man kan få bort bläck från skinn?? 
 
Ja, det var mitt nya rum som jag själv har inrett från scratch. Det är ju faktiskt hur kul som helst att inreda, bara man hade haft mer pengar till det..
 
Vad tycker ni om rummet? Är det något ni gillar extra mycket? :-) 



Projekt: home office

Jag har ju lovat er att visa upp mitt nya rum, projektet jag hållit på med de senaste månaderna. Jag har kommit en bra bit på vägen men är inte klar än. Såhär ser det i alla fall ut! Dock är stolen utbytt mot en skrivbordsstol i vitt, den är så sjukt snygg. 
 
Det som är kvar att göra är att skaffa golvlister (heter det ens så?) för det ser inte fint ut just nu. Min säng är beställd men den verkar aldrig komma, när den kommer ska den monteras upp i alla fall och till den har jag köpt en sänggavel i vitt sammet. Jag vill även köpa rullgardiner eller något liknande, jag vill helst inte ha gardiner på rummet men vill ha något jag kan dra ner. Ska kika på det. Någon hylla vill jag också investera i, dels en liten hylla ovanför skrivbordet men kanske också någon mer. En fotpall har jag också beställt. 
 
Jag tänkte visa er mitt rum lite närmare senare idag. Är det något speciellt ni vill se close-up på? Någon inredningsdetalj ni ser här på bilden eller något annat? 



LOV

(null)
Hur skönt med lov? Jag känner verkligen att jag behöver det. Jag älskar mitt jobb, att vara högstadielärare är verkligen världens roligaste jobb men ojoj vad det tär på en. Jag känner mig helt slut, detta lov behövs verkligen. Helst av allt hade jag såklart rest någonstans, det är då jag kan slappna av till 100% men det blir ingen resa, vi var ju i Singapore och det var väldigt dyrt. Lite ont i hjärtat när jag ser alla på insta & snap som är utomlands dock. Buhu :(
(null)
(null)
Igår mötte vi upp Evelina och Alexandra, världens finaste personer, seriöst ❤️ vi åt på Cats och satt där i nästan 5 timmar, sjukaste haha men det var så mysigt. 

Annars är mina planera för lovet att jag och Thea ska på bio, vi ska se 50, taggad!! Kanske spela badminton imorgon om jag får med mig någon? Träffa Jack någon dag. Sedan fyller jag år på måndag yeey men då börjar jobbet igen. Jag ska också se till att få lite rättning gjord och därefter bara göra sådant jag känner för. Blogga, läsa, titta på tv, fixa i min WIC och på mitt nya rum. 

Vad ska ni göra på lovet? 



Ett två tre

Fler än jag som älskar skal till mobilen? Jag säger alltid åt mig själv att när jag byter mobil ska jag inte köpa lika många för sedan står jag där med en ny mobil och en massa skal som inte längre passar, för flera tusen kronor.. Dock går det lika dåligt varje gång, inte minst till min iPhone X. Jag har redan typ 7 skal.. Detta är mina tre nyaste, hur fina? 
 
Favoriten just nu är det vita från Ralph Lauren.
 
Nu; dags för mello. ♥



SINGAPORE

Förutom att shoppa när jag är på storstadssemester så är ju mat en annan favorit. Både jag och mamma älskar att prova olika restauranger på våra resor. Man kan säkerligen få billig mat på olika slags hak, fanns en massa på gatorna i Singapore men det är inte riktigt vår grej. Vi vill sitta ner i lugn och ro och avnjuta god mat i en bra atmosfär.
Det var denna dagen jag blev påkörd av en cykel, yey yey? Här ser ni ett av de dyraste shoppingställena i Singapore, med en massa designerbutiker. Jag posade utanför Gucci men något köp blev det inte.
Vi förrätt beställde jag ham & cheese toast, det var så galet gott! Vi tog även sötpotatispommes men jag glömde säga att jag inte vill ha kanel på, det var ingen höjdare. Sedan tog jag någon sandwich med steak, den var ganska god.
Det var ett väldigt populärt och mysigt ställe :-)
Avslutade med dessert. Min chokladtårta var så mäktig så jag orkade inte ens 1/3 :( Fett sad för den var god.
 
Maten gick på drygt 800 kr så jag tycker nog inte det var värt pengarna men nåja, vi hade det bra i alla fall. 
 



Livet

Fredag imorgon, tacka Gud för det. Jag hade nog inte pallat en dag till, åh vad jag ska vila upp mig under lovet. Denna veckan har varit tuff, tuff och återigen tuff. Det är inte alla gånger lätt att vara en ung lärare som vill så himla mycket, ibland tror jag att jag kan förändra hela världen och sedan går det inte. Igår var jag väldigt glad över stödet hos mina fina kollegor, jag har verkligen världens bästa arbetskamrater. Många av dem har jobbat i skolans värld länge, har så mycket erfarenhet och vet alltid hur man ska pigga upp mig. Har också världens bästa chef, guldvärda ♥
Idag har jag i alla fall haft en bättre dag, trots att den varit väldigt stressig. 
 
Efter jobbet åkte jag till diabetsläkaren, jag är nöjd med mötet. Jag tog upp allt jag ville och fick mycket positivt från honom. Jag försöker verkligen göra mitt allra bästa gällande min diabetes, ibland vill jag bara ge upp men då försöker jag tvinga mig själv på bättre tankar. Jag tog hur som helst årsprover i veckan, så de gick han igenom men allt ser bra ut som tur är! Fick dock ett samtal från en annan läkare om att mina sköldkörtelvärden inte är så bra men min diabetsläkare är även expert på sköldkörteln och han sa att vi inte ska sätta in något mot det för själva ämnesomsättniningen ligger bra, det är antikropparna som är lite höga. Jag tog upp mina minnessvårigheter, jag har fått stora problem med minnet. Jag kommer inte ihåg vardagliga saker, det känns hemskt. Jag glömmer saker på jobbet hela tiden. Han sa dock att det mer verkar vara stressrelaterat, att alla mina symtom stämmer in på en alldles för hög stresshalt, nåja.. 
 
Sedan tog jag upp en annan sak och det verkar som om jag ska få prova på KBT. Jag är så pass rädd för att bli sjuk så jag har fått några slags tvångstankar. Jag får panik så fort jag är nära någon som är rejält förkyld/sjuk, jag kan tänka på det i timmar och intala mig att nu är det kört, jag kommer bli sjuk. Jag vill absolut inte skaka hand med folk, jag får panik av själva tanken. Jag vet varför jag reagerar så och det är för när jag väl blir sjuk så mår jag så fruktansvärt dåligt så det går inte ens beskriva, jag tror på riktigt jag ska typ dö varje gång. Jag vill därför göra allt för att inte bli sjuk men det har väl kanske gått till lite överdrivt för det börjar bli jobbigt i vardagen. Jag vill kunna släppa att jag varit i närheten av någon förkyld/sjuk person och inte behöva tänka på det i timmar och ta tempen var och varannan dag. Förhoppningsvis får jag prova på kognitiv beteende terapi, har någon av er provat det? Är det på sjukhuset vägrar jag dock.. 



Snart onsdag, torsdag, fredag, LOOOV

Hej hjärtan!
Onsdag imorgon och jag känner verkligen att jag behöver lov nu nu nu. Det känner nog både vi lärare och eleverna. Jag var full med energi när jag började jobba efter jullovet men nu sviktar verkligen både ork och tålamod, jag är verkligen supertrött och tappar mer och mer energi för varje dag som går. Det tar verkligen på en att jobba som högstadielärare, jag älskar mitt jobb och yrke men det är verkligen tufft. Det är så mycket som händer hela tiden, jag hinner inte ens med hälften av det jag ska och högarna att rätta växer sig nu allt större. Den här veckan kommer jag få in en massa inlämningsuppgiftet, yeey tagga - lagom till lovet sådär. Nej men ska faktiskt försöka att "bara" jobba två dagar på lovet. Egentligen borde jag inte alls jobba men det kommer workaholicen imom mig inte klara. 
 
Imorgon har jag sovmorgon, på onsdagar börjar jag 9.15 vilket faktiskt är superskönt. Det är egentligen en ofrivillig sovmorgon, jag hade för många timmar på mitt schema så var tvungen att börja senare någon dag, ganska skönt när jag tänker efter men hade inte gjort mig något att vara på jobbet från morgonen heller. Nej sluta Caroline, njut av din sovmorgon. Jaja :-) 



En sådan där fantastisk kväll

En kväll vid Singapore Flyer som ni ser på sista bilden, det är ett hjul precis som London Eye. Det åkte vi och lyckades tima ganska så väl med solnedgången - det var fint! Efter solnedgången blir det mörkt väldigt snabbt men fortfarande ordentligt varmt. Jag tror aldrig temperaturen sjönk under 25 grader, varken nattid eller dagtid. Snacka om härligt att gå barbent dygnet runt! 
 
Efter en tur i Singapore Flyer, lite souvenirshopping i butiken och bekanta sig med location runt omkring beställde vi en varsin glass, vi satte oss på en bänk och kollade ut över vattnet och Marina Sands Bay, det är den utsikten man ser på första bilden. Det var så härligt att bara sitta där och prata om livet. Det var så stillsamt, tyst och tryggt. Jag hade aldrig vågat sitta utomhus strax före midnatt på en folktom plats i Sverige, det känns för otryggt. I Singapore är livet så tryggt, det förekommer liksom knappt någon brottslighet alls. Det är underbart. På tal om glassen så beställde jag varm nutella till, istället för chokladsås. Det rekommenderas starkt! Köp en burk nutella, värm i mikron och släng på glassen. AS GOTT :-) 



En dag i Singapore

På vår tredje dag i Singapore stod shopping, mat och Singapore Flyer på menyn! Shoppingen i Singapore är verkligen dröm, där finns allt. Nästan för mycket malls för det blir lite jobbigt till slut för det tar aldrig slut haha.
Orchard Road heter den absolut bästa shoppinggatan i Singapore. Det är en flera kilometer lång gata och där finns dels en del affärer utomhus (tänk Oxford Street) men framför allt shoppingmall efter mall. Man går in i ett mall, är där någon eller några timmar och går vidare till nästa. Paragon hette detta och där gjorde jag mina bästa inköp.
Så himla fint med alla juldekorationer!
Hittade både till Marc Jacobs och KENZO, gissa om jag var in heaven.. Så mycket fint!!
Efter ett par timmars shopping tog vi en fika. Vi råkade hamna på ett svindyrt ställe men deras chokladmousse var riktigt god så det kändes ändå värt.
Sedan var det dags för mat. Vi hittade ett ställe som såg nice ut inne i ett mall. Mammas mat var god och när jag såg att de hade pulled pork burgare på menyn tänkte jag oh myy, måste ha. Tyvärr var den vidrig haha! Jag kunde verkligen knappt få ner det men ville inte säga något till mamma för då hade hon vägrat åka till Singapore Flyer så jag fick trycka ner maten och låtsas att den var god :-) Tyvärr känner mamma mig alldeles för bra så hon förstod min lögn, attans.
 
Detta var en riktigt bra dag i Singapore! Det man behöver vara beredd på är att det regnar i princip varje eftermiddag och då är det inget svenskt regn utan det är mer monsunregn, det ÖSER ner i en timme eller så, blir halvt översvämning på gatorna men torkar lika snabbt igen p.g.a. luftfuktigheten. Paraply rekommenderas! Och ett tak över huvudet där man kan vänta tills det slutar regna. 
 



Introverta Carro

God morgon lördag, underbart med helg trots att jag vaknade med ett blodsocker på 2,5 och kände mig så svag. Nu har jag fått i mig både mackor och frukt så det är nog på väg upp. 
 
Dagens planer är att äta lunchbuffé på Cats och sedan kolla på mello. Jag missade mello förra veckan för jag var hos Thea och firade hennes födelsedag. Idag är LIAMOO med och det missar jag såklart inte! Han är så jäkla grym, vilken kille. 
En lördag precis i min smak väntar! Jag måste ta det lugnt på helgerna, annars fungerar inte jag. Som jag tidigare skrivit så har jag en väldigt introvert personlighetstyp, som 30% av jordens befolkning medan majoriteten, 70% såklart är av den extroverta typen. Vilken typ är du? Som introvert samlar man energi genom att vara i sitt egna eller i de närmaste sällskap medan extroverta får energi genom att umgås. I och med att jag jobbar alla vardagar är är omringad bland folk varje minut suger det ut i princip all energi av mig. Jag behöver sedan komma hem till det lugna och trygga och bara vara. Att vara introvert innebär inte att man är osocial eller konstig, jag är verkligen social på jobbet - jag pratar nog till och med för mycket vissa gånger :-) Det innebär inte heller att man inte gillar folk eller har någon social fobi. Jag älskar att umgås med mina kompisar men för min del behöver det inte ske så ofta. För min del hade det varit väldigt krävande att t.ex. umgås med kompisar varje fredag - efter en hel jobbvecka. Det hade liksom inte gått, och det är inte för att jag inte vill utan för att jag känner att jag behöver ensamtid för att ladda batterierna inför nästa vecka.
 
Som tonåring brottades jag med dessa känslor för jag hade ingen aning om att det finns något som kallas introvert, jag trodde bara jag var annorlunda. Medan alla runt omkring gjorde upp värsta planerna för alla helger och lov kände jag mest "Oj, vad skönt det ska vara att ta det lugnt", samtidigt som jag brottades med tankarna om att oj, så tråkig jag är. Jag måste ju umgås med folk. Frågar folk vad jag gjort under helgen kan jag ju inte säga att jag bara varit hemma. Men jo, det kan man! 
 
Här kommer 5 kännetecken på den introverta personligheten:
Du trivs i ditt eget sällskap - du behöver inte ständigt ha folk runt omkring dig för du får energi just genom att ta det lugnt och varva ner. Avkoppling för dig är tid med familjen, datorn eller en bra bok.
 
Du har få men djupa vänskapsrelationer - de vänner du har tycker du om väldigt mycket och relationerna är på ett djupare plan. Du har inte 50 vänner utan ett par. 
 
Du föredrar att arbeta ostört och koncentrerat - öppet kontorslandskap? Mardröm! Jag älskar när jag är ensam i mitt arbetsrum, då kan jag jobba som effektivast. När folk pratar i bakgrunden, då är det kört. Ibland går jag bort till ett ledigt klassrum och sitter och jobbar där istället för på mitt arbetsrum. 
 
Du tänker först och talar sedan - du vill betrakta saker först och tänka igenom det innan du talar. Det innebär att du inte speciellt ofta säger saker du inte menar.
 
Du tycker om struktur och förutsägbarhet - överraskningar och omgjorda planer är inte riktigt din grej. Ojoj vad jag känner igen mig i detta! Jag vill att saker ska vara så som jag är van vid. Jag vill att bänkarna i salarna ska stå så som de gjorde när jag gick därifrån. Jag vill att saker på mitt skrivbord (mitt stökiga skrivbord men jag har organiserat kaos) ska stå där jag bestämt. När de ändrade om hela Hemmakväll fick jag panik i hela kroppen, sjukaste. Jag var van vid att allt stod på samma plats i så många år och när de då helt plötsligt flyttade om allting uppstod kaos inom mig. 
 
Känner du igen dig? Då är du kanske också introvert. 



Tiden springer iväg

Hjälp, idag går vi redan in i vecka 6! Det är denna och nästa vecka och sedan är det lov igen. Därefter mars, april med påsklov och sedan är det sommarlov? Jag börjar känna mig rejält stressad, det är så mycket jag vill hinna med att undervisa om men tiden bara springer iväg? Det är inte alls lång tid kvar av sjuan respektive åttan för mina klasser innan de går upp ännu en årskurs.
Bara för några år sedan kände jag inte alls att tiden gick så fort som den gör nu? Jag har pratat med en del elever som också tycker att veckorna bara försvinner, för snabbt.. Varför är det så? Är det för att vi lever i ett samhälle där man ständigt är på språng och där dag efter dag går utan att man ens riktigt hinner med att reflektera om livet?
 
Det känns som om jag nyss var i Singapore men det är redan 1 månad sedan? Waah lite panik. 
 
Känner ni samma som jag, att tiden bara springer iväg? Eller tycker ni att veckorna går långsamt? 



PANDA

Jag smälter! Har aldrig sett gulligare och sötare djur än pandor!! 
Att se pandor var anledningen till att vi åkt till Singapore Zoo. Man behöver köpa en speciell biljett, Singapore River, för att få se pandorna. Den enda besvikelsen var att jag bara såg två stycken och de rörde sig knappt så det var svårt att få en ordentlig skymt av dessa söta varelser.
Hur söt?? Först satt pandan som på de två första bilderna sen la den sig på rygg och sträckte upp tassarna och fötterna som en liggande bebis typ, som vi skrattade. Söt, söt, söt. Denna upplevelse rekommenderas starkt. Tips: ta med er en tjocktröja när ni går in här för det var svinkallt, frös ihjäl :)) 
 



Singapore Zoo

Vår andra (och varmaste) dag i Singapore spenderade vi på Singapore Zoo. Det är ett stort och jättefint zoo beläget i Singapore (ganska logiskt va?). Det var 34 grader och sjuk luftfuktighet så vädret var inte det bästa men jag tyckte det var en lyckad dag! Anledningen till att vi åkte dit var för att se pandor, det har liksom varit en dröm länge. 
 
Singapore Zoo är berömda för att ta hand om djuren väldigt bra och för att efterlikna deras naturliga miljö så mycket som möjligt. Det var fantastiskt att se hur bra djuren verkade må, de såg verkligen friska ut. Grönska överallt och mycket plats för djuren att röra sig bland. Höjdpunkten var lätt den vita tigern, pandan och girafferna. Jag fick mata en giraff och det var verkligen en cool upplevelse.
Redo för en dag på zoo!
Vi började med ett besök hos noshörningarna, mäktigt att se dessa djur på så nära håll! Här var de så lugna, svårt att förstå att de kan vara riktigt farliga.
Strutsar, zebror - tätt följt av giraffer. Har aldrig sett en giraff på så nära håll, så fina djur! Det närmaste jag kommit är liksom Kålmorden och där ser man några långa halsar som sticker upp bland trädtopparna.
Jag matade som sagt en giraff men mer om det senare :-)
Efter ett tag började det ösregna, alltså typiskt monsunregn - annat än vi är vana vid här i Sverige! Man hade ju hoppats att det skulle rensa luften lite men icke - efter regnet var det fortfarande 30 grader.
Vit tiger, oerhört mäktigt djur! Lyckades fånga tigern precis när den kollade in i kameran, yey yey. 
Och favoriten, panda ♥♥