slide show

GUCCI

Hur skönt med helg? I fredags var jag kvar lääänge på jobbet, faktiskt till kl 19. Fick väldigt mycket rättning gjord vilket kändes som en stor lättnad. Det är tufft att ha två 9or, jag som aldrig undervisat 9or tidigare - dock är det oerhört kul! 

Igår när jag kom hem kollade jag på idol och däckade ganska direkt efter. Idag var jag på stan och åt lunch och sedan åkte jag för att hämta mitt marmorbord som kommit, passade även på att köpa en supersnygg väggklocka i guld & svart. 
(null)
Till min lycka var det bara att veckla ut benen och lägga på marmorskivan, tur det för jag har verkligen inte tålamod till att skruva ihop saker.. 
(null)

(null)
Tidigare i veckan beställde jag en Gucci bok och en liten bok från Chanel. Tycker Gucci boken är grymt snygg! Den passar väldigt fint ihop med marmorbordet. Jag kommer nu att ha dessa i min walk in closet. Är så nöjd! 
(null)
Innehållet är väldigt exklusivt och snyggt! Har bara hunnit bläddrat igenom boken, den väger nästan 3 kg haha.. 

Jag funderar på att köpa ett till likadant marmorbord och någon liknande bok från Dior eller så, och ställa det i mitt andra rum. 

Imorgon är planen dels att få undan lite jobb och åka till Kristianstad till affären MIO. Där bordet står nu hade jag ett stort vitrinskåp som tog upp en massa plats och egentligen gillade jag aldrig riktigt det, dock hade jag mina necessärer, deo och liknande där så jag behöver en vägghylla! Hittade en fin på MIOs hemsida så ska kika in den imorgon. Sakna men säkert börjar min walk in closet bli en komplett dröm :) 



Bra dag..

Ja, alltså dagen blev ju allt annat än bra. Jag blir sååå trött. 
Skulle möta upp mamma över en lunch idag och kör ut från garaget som alla andra dagar. Så hör jag att jag råkar köra in i kanten på garaget men tänkte inte mycket mer på det. När jag parkerar bilen och går ut ser jag det här.. 
(null)
Alltså seriöst??? Vad är det med mig, hur dum får man vara. Jag är verkligen så arg på mig själv.. Jag åkte till Göinge Bil för att visa skadan, som tur är har jag försäkring men självrisken ligger på 3000 kr! Jag var helt säker på att det max skulle bli 1500 kr så jag blev lagom besviken. Utan försäkring hade det kostat 20 000 kr att laga, sjukaste.. Jag har verkligen bara mig själv att skylla på för detta. Jag måste ta det mer lugnt och tänka på vad jag gör. Suck, suck, suck. Denna oväntade utgift på 3k har jag verkligen inte råd med. 
(null)




Oh hallo

Hej hjärtan! 
Jag har haft en helt okej dag på jobbet, inte den bästa men inte heller den värsta. En sådan där helt vanlig, något tråkig måndag. Var på bra humör i morse men sen förstördes det lite 😝
(null)
Visst är outfiten söt? Detta ska jag ha på mig till jobbet på onsdag! 

Hur som helst, imorgon är det studiedag och eleverna är lediga. Det bästa? Vi är också lediga! Vi har jobbat in en massa kvällar och därför är vi komplediga imorgon, en tisdag. Hur skönt?! Jag ska ta sovmorgon, titta på tv, läsa lite och verkligen njuta av dagen. Ska även möta upp mamma på lunch. Kommer nog bli en bra dag det där. 




Evening @ Casa Cook

Andra dagen i Grekland spenderade vi på stranden, det var verkligen helt fantastiskt. På kvällen bestämde vi oss för att äta på hotellets restaurang. Jag bestämde mig för svart, en enkel topp, kjol, bandana och min älskade Balenciaga.
Medan vi väntade på ett ledigt bord passade jag på att gå ner till stranden för att kolla på solnedgången, så fantastsikt vackert med bergen i bakgrunden. Dock blev jag nog biten av en miljon myggor här..
Tycker det är så underbart att kunna sitta utomhus och äta middag utan att frysa. Jag känner mig så lycklig utomlands, det är verkligen balsam för min själ.
Invigde mitt vackra halsband från Thomas Sabo som jag fick av mamma i födelsedagspresent, har även matchande ring och armband. Verkligen de finaste smyckena jag äger <3
Låt mig presentera Iliana, typ världens underbaraste tjej!! Den mest fantastiska servitris jag någonsin träffat, hon förgyllde verkligen dagarna på Casa Cook något enormt. Så sjukt härlig, rolig, spontan, sprallig och söt som socker. Jag brukar ha ganska svårt för nya människor, det händer inte jätteofta att jag klickar med nya människor på direkten men Iliana, wow! Under veckan skrattade jag och mamma tills vi grät tillsammans med Iliana och Fatima, en av de andra servitriserna. 
Mamma åt zucchinipasta och jag beställde in tre förrätter för jag var inte jättehungrig. Vitlöksbröd, pitabröd och deras hemmagjorda potatis - alla tre rätterna var underbart goda.
💖
Här ser ni underbara Fatima i mitten och våra bordsgrannar. Under slutet av middagen började vi prata med dem, vi frågade vad de hade ätit för att det såg så gott ut och sedan fortsatte samtalet. De är från Skottland och ett fantastiskt par, så himla trevliga båda två. De älskar också att resa och var så himla öppna och roliga. Detta var ändå den mest "normala" bilden av de alla, på de andra bilderna brister alla ut i gapskratt. Kan ju sammanfatta med att det var den roligaste middagen jag varit med om i hela mitt liv. 
Vi avslutade med efterrätt, min chokladfondant var okej men den var ingenting jämfört med choklad petit chouxen jag åt senare i veckan, wow.
Älskade Iliana! Vi följer varandra på Instagram, kul att följa hennes liv i Grekland. 
På kvällen arrangerade hotellet beachparty så vi gick det med våra nyfunna vänner. Dansade barfota i sanden och njöt av musiken. Dock stannade vi inte jättelänge för myggorna var hemska. Jag brukar bli myggbiten under sommaren men här i Grekland var det helt sjukt. Det kan inte heller ha varit vanliga myggor för betten blev enorma, väldigt röda och kliade sönder. En morgon räknade jag mina myggbett på benen och fick det till 21 (!!), snacka om sjukt. Under slutet av veckan köpte vi myggsprej, det hjälpte en del men missade man att spraya på 1 cm på ben eller armar så blev man myggbiten på just det stället, sjukaste :/
 
Förutom myggorna var det en helt underbar kväll.



Min lördag

(null)
(null)
(null)
Idag har jag umgåtts med min fina familj. Vi åt lunch på Cats och sedan gick jag och Jack på stan lite och fångade Pokémon. Mitt lilla hjärta, han är så fin och klok. Tänk att han börjar skolan nästa år, galet! 
(null)
(null)
Därefter var jag inne en sväng på EM möbler och Hässleholms möbelaffär. Jag var ute efter ett litet marmorbord vilket jag fick tag i, dock hade de inte det vita inne så det kommer i veckan. Den andra saken jag är på jakt efter är fortfarande en sittbänk i rosa sammet. Hur svårt ska det vara?! Hittar verkligen ingen som jag tycker om, blir så frustrerad. 
Hur fint är inte de svarta marmorborden på bilden, vill lätt ha såna soffbord när jag flyttar!
(null)
Kvällen har jag spenderat hemma. Förra lördagen var jag med kompisar hela kvällen, denna lördagen behöver jag därför samla energi på egen hand - livet som introvert. Hade aldrig orkar träffa vänner varje dag, hur kul jag än tycker att det är. Jag behöver egentid och det mycket. Nu ska jag läsa en stund, det var länge sedan. 



RL 93

Mysigaste och goaste outfiten typ ever!
(null)

(null)

(null)
Älskar ha sådana här kläder till jobbet! Dels är det såå skönt med en hoodie och mjukisbyxor och dels är det väldigt snyggt om man matchar det rätt. 

Tröjan är från Ralph Lauren, den var svindyr men jag köpte den med 70% rabatt, hur bra? Byxorna är från Victoria’s Secret Pink, köpta i Warszawa och skorna från Gant. Första men inte sista gången jag har detta på mig. 
PS. Märkte nyss att det står 93 på den, perfekt då jag är född 93 ju :-)



Lashes

Fredag! Äntligen, denna veckan har varit tuff. Rolig men tuff. Mensvärk, migrän, sena kvällar med konferanser och en extremt sen kväll med föräldramöte & idag satt jag kvar till kl 18 och jobbade. Jag älskar lugnet i skolan när alla gått hem och det är helt tyst i arbetsrummet, det är då jag jobbar som bäst. 
(null)

(null)

(null)
I tisdags fixade jag mina fransar, första gången sedan i juni. Jag har inte sminkat mig en enda gång sedan juni, det har varit väldigt skönt att slippa både mascara och fransar. Nu är hösten kommen och då vill jag känna mig lite fräschare och det gör jag verkligen med fransar. Man är som sminkad dygnet runt, det bästa är att man bara behöver gå upp på morgonen, dra borsten genom håret och lägga på lite puder - sen är jag klar. Perfekt för mig som hatar sminka mig, framför allt på morgonen. Visst blev de fina? :-) 

Förresten, ser ni den röda pricken under ögat?  Det är typ blodkärl som spruckit och bara blir större och större. Vi ska till Polen under höstlovet och en av anledningarna är att jag ska ta bort kärlet med laser. Stör mig på det jättemycket.

Jag har rätt ont i halsen atm, ungefär 80% av skolan är förkylda och jag tror att någon smittat mig för jag mår inte speciellt bra. Fryser, har ont i halsen och mår extremt illa. Jag var ju nyss sjuk så jag hoppas verkligen att detta inte är något seriöst för jag orkar inte igen :(




Weekend

Varför går helgerna och framför allt söndagarna så fort? Ny jobbvecka imorgon och den kommer bli tuff. Imorgon slutar jag inte förrän 18.45, på tisdag ska jag fixa fransarna och kommer hem sent då också och på onsdag är det föräldramöte så kommer jobba mellan 08-21 ungefär. Ehh jag kommer typ dö. Inte nog med detta så är det även dags för den underbara veckan i månaden och får jag mensvärk på onsdag så kommer jag seriöst inte överleva på riktigt :/ 
(null)
Hur som helst, i torsdags klippte jag mig. Jag gillar egentligen inte att klippa mig för vill ha så långt hår som möjligt men mitt hår är sjukt tovigt och har verkligen varit helt omöjligt att borsta ut de senaste månaderna, framför allt efter sommarens resor. Jag har fått gå till jobbet med stora tovor i håret för att de inte gått att borsta ut. Mamma nästintill tvångsbokade in mig hos frisören haha, för hon vet att jag aldrig tagit tag i det annars. Jag är väldigt nöjd över det för oj vad fräscht håret känns! Väldigt friskt och längden är fin. 

Behöver ni klippa er i Hässleholm rekommenderar jag verkligen Rebecka på 1a Avenyen mitt emot stationen, hon är väldigt duktig på att klippa! Hon lyssnar verkligen på kunden och klipper inte mer än man kommit överens om, inte som vissa frisörer där man säger några få cm och så går man ut med 20 cm kortare hår och med gråten i halsen. 
(null)

(null)
I fredags satt jag kvar på jobbet till 18.30 och däckade därefter när jag kom hem. Igår hade jag en bra kväll med bra vänner <3 
Vi spelade spel och åt en massa gott. Jag hade hyrt lokalen här där vi bor så vi hade verkligen gott om plats och lugn & ro. Jätterolig kväll, jag tycker verkligen om att spela spel trots att jag är en väldigt dålig förlorare haha.. 




En kväll i Tigaki

Första kvällen på Kos ville vi inte äta på hotellets restaurang, därför tog vi en taxi till byn Tigaki för att det fanns som sagt inga restauranger eller affärer i närheten av hotellet.
Vi kom fram lagom till den vackra solnedgången som färgade hela stranden och byn rosa. Jag slutar aldrig förundras över solnedgångar, jag tycker att det är ett sådant vackert naturfenomen. 
Medan solen gick ner gick vi igenom byn för att kolla utbudet på restauranger och affärer. Där fanns en hel del att välja mellan.
När vi sedan kom tillbaka till stranden var det om möjligt ännu vackrare. På denna bilden har jag endast ändrat ljusstyrka och kontrast, det såg verkligen exakt ut såhär.
Det hade blivit ganska sent innan vi hade checkat utbudet och bestämt oss för var vi ville äta. Vi hittade en jättefin restaurang precis vid stranden men då visade det sig att de stängde kl 21, vilken restaurang stänger kl 21 utomlands?! Hur dåligt som helst, vi fick gå till en annan taverna istället. Maten var helt okej men inte mer än så, jag som älskar grekisk mat. Dock var det ett mysigt ställe och jag och mamma hade en kanonkväll :) 



Harmoni @ Casa Cook

Här hade man ju velat vara igen. Jag mådde ovanligt bra under veckan i Grekland. Eller jag mår alltid så mycket bättre när jag är på semester vid havet. Jag tog en migräntablett innan jag gick och la mig och någon gång efter frukost eller på stranden. Annars var migränen relativ största delen av dagen och det händer aldrig här hemma. 
Hur som helst, första kvällen fixade vi till oss lite snabbt och tog taxi in till Tigaki som är en liten by vid Kos.
Klänningen är köpt i Polen och väskan är Balenciaga.
Så himla fint! 
 
Denna anläggning ligger verkligen avsides. Det finns ingen affär i närheten, ingen restaurang, inget café - ja, verkligen ingenting. För att ta sig till Tigaki eller Marmari som är de två närliggande byarna var man tvungen att ta taxi, cirka 12 km bort låg byarna. 



Captions everywhere

Trots att jag inte gillar pool utan det är alltid hav som gäller måste jag erkänna att hotellet hade det snyggaste poolområdet jag sett! Så himla fint, lyxigt och avkopplande.
Hur fint?! Väldigt instagramvänligt. Casa Cook är förresten ett av de mest instagramade hotellen i Europa. Jag förstår varför! Var man än gick var det hur vackert som helst.
M a g i s k t 
 
Det är verkligen något speciellt med Grekland och alla berg som färgas rosa i solnedgången. Jag tröttnar aldrig. 
 



Biomys

Igår hade jag en jättemysig dag med mitt hjärta. Jag och Jack har som tradition att vi går på bio då & då när det kommer någon ny film han vill se. Bara han & jag. Det är verkligen såå mysigt. 
(null)

(null)

(null)
Redo för bio, popcorn är såklart ett måste! 
(null)

(null)
Vi såg Hotell Transsylvanien, Jack tyckte den var jättebra medan jag tyckte den var helt okej. Gillade Coco mycket mer, den såg vi senast. Eller vi såg nog någon efter det också men jag kommer verkligen inte ihåg. 

När jag kom hem mådde jag riktigt illa, gick och la mig innan 23 och sov i 11 timmar. Mådde tyvärr lika illa idag, sen blev det bättre några timmar under dagen men nu är jag hur illamående som helst igen. Vad kan det vara? :( jag hatar att vara illamående men är det väldigt ofta pga migränen. Dock aldrig så som nu.. 



Welcome to Casa Cook

Okej, nu tänkte jag ta och visa bilder & berätta mer om en av de bästa resorna jag varit på. I somras var jag ju en vecka i Grekland med mamma, närmare bestämt på Kos. 
 
Vi bodde på det exklusiva hotellet Casa Cook som jag hade hört mycket bra om. Det är dock en speciell stil över hela hotellet och inredningen är verkligen varken i min eller mammas smak. Jag kommer tillbaka till detta senare. 
 
Hur som helst så gick resan ner bra och bussresan var verkligen så skön eftersom den var drygt 15 min. 
När bussen släppte av oss möttes vi av typ världens lugnaste oas, det var så tyst och lugnt. Här var det ingen vanlig incheckning utan man satte sig här och väntade på att en i receptionen skulle komma fram och sköta incheckningen. Till så länge fick vi en välkomsdrink men den var ingen höjdare haha.. 
Jag passade på att fota omgivningarna lite. Som ni ser så bodde man i egna casas, därav namnet Casa Cook. Det huset ni ser på denna bilden längst ner var väldigt exklusivt med egen pool, det hade inte vi. 
 
Efter ett tag när incheckningen var avklarad kom en golfbil och hämtade oss för att köra oss till vårat hus. Jag kände mig som i en amerikansk film haha :-)
OBS, ni ser där gardinerna hänger? En dag skulle jag ta mina inneskor som hade hamnat lite under gardinen och när jag rör på gardinen kommer VÄRLDENS STÖRSTA OCH ÄCKLIGASTE SPINDEL fram, åh herre jag trodde att jag skulle svimma :( Jag blir fortfarande äcklad när jag tänker på den. För er som inte vet så har jag verkligen fobi mot spindlar, jag kan få riktig panik och börja storgråta. Mamma blev också rädd för den var verkligen enorm. Jag ringde receptionen som skickade en kille som dödade spindeln. Öhhhhh :( Detta är verkligen typ den enda orsaken som gör att jag nog inte skulle åka hit igen.. 
När jag och mamma kom in i rummet blev vi både chockade och besvikna. Jag hade så höga förväntningar i och med att resan var svindyr men när vi kom in så bara ehhh vad är detta?! Rummet var verkligen så långt ifrån våran smak det går att komma. Vi avskyr bruna, mörka färger och allt som är av halm haha. 10/10 fail. Jag kom då på idéen att börja med att ta av det bruna överkastet från sängen, stoppa in de två mattorna som fanns på var sin sida av sängen under sängen och bort med de bruna kuddarna. Helt plötsligt blev rummet 10 gånger mer moderna :-) Ju längre veckan gick desto mer började vi att tycka om rummet, ibland behöver man väl ett tag på att vänja sig eller något..
En väldigt viktig sak för oss när vi reser är havsutsikt, ja som ni ser fanns det inte här. Det visste vi redan men besvikelsen blev ganska stor när det enda vi såg var grannarnas hus.. Jag som verkligen avskyr allt som har med insekter att göra satt inte på altanen en enda gång för det kryllade av äckliga insekter. Annars sitter jag alltid på balkongen, kollar på solnedgången och njuter. 
 
Efter en stund gick vi till hotellets restaurang för att beställa något att äta, vi var riktigt hungriga. 
Jag åt souvlaki med deras potatis, souvlakin var verkligen inte god så den rekommenderas inte! Däremot var potatisarna riktigt goda. Till det åt jag pitabröd som blev en favorit under veckan. Mamma åt risotto och den var tydligen god.
 
Efter maten la vi oss på stranden en stund. Jag tror jag somnade en stund och vaknade till av att något sved hemskt på ryggen. Tydligen hade jag fått ett rejält bett, har aldrig känt den smärtan innan av ett bett. Jag vet inte vad det för för insekt men gissar på geting eller något liknande. Det var såå svullen, började blöda och blev väldigt rött. Vi fick snabbt gå från stranden och uppsöka hjälp. Jag fick någon salva som jag smörjde ett antal dagar tills det blev bättre. 
 
Vilken bra första dag :-) Nej inte riktigt haha, det blev lite fail. Nu känns det som om jag klagat en massa men jag lovar er - det blev bara bättre och bättre ju längre veckan gick :-) Till slut ville vi inte åka hem!
 



Det där med att älska sitt jobb

(null)
Hej från en trött tjej. Jag har varit extremt trött både igår och idag. Jag är alltid trött efter jobbet men dessa dagar har varit sjuka gällande tröttheten. Min bror har börjat vikariera där jag jobbar, snart är hela familjen samlad haha. Hans kommentar efter gårdagen var "jag fattar inte hur du och mamma orkar jobba som lärare", borde nästan vara lag på att alla skulle få prova på jobbet som lärare i 1 vecka. Efter det hade ingen sagt att lärare har det bra, chill och allt vad det är. Det är ett grymt tufft yrke, det går inte att förstå om man själv inte är inne i det. 

Vad jobbar ni med? Hade varit himla spännande att få ta del av! Trivs ni på jobbet? Jag kan verkligen inte tänka mig hur det känns att inte trivas på sitt jobb, det måste vara en fruktansvärd känsla varje söndag och inte minst varje morgon. Jag trivs hur bra som helst! Jag har fått frågan flera gånger av mina elever, varför jag vill vara lärare, hur roligt kan det liksom vara att ta hand om ungdomar som inte lyssnar (mina elevers ord), då svarar jag att jag har världens bästa jobb för det känner jag verkligen. Jag går till jobbet med glädje varje morgon. Mina kollegor är fantastiska, det är så viktigt men framför allt eleverna. Den kontakten man kan skapa med ungdomarna, det är så häftigt! I veckan frågade en elev mig om jag inte skulle kunna följa med upp till gymnasiet och jobba som svensklärare när han börjar där nästa år. En sån kommentar värmer mitt hjärta så mycket. Det gör att jag orkar fortsätta även under mindre roliga dagar för alla har vi sådana. Jag vet att jag är jäkligt duktig på det jag gör, absolut inte för att skryta men allting jag gör går jag in helhjärtat för och det känns så kul när det ger resultat. Det är så häftigt att vara ung lärare, den yngsta utbildade högstadieläraren på hela skolan - precis det jag ville 😊

Hoppas ni haft en bra dag! Min dag har varit jättebra, har haft kanonlektioner hela dagen. T tycker verkligen dessa veckorna detta läsåret har gått riktigt bra. Det är så himla kul att undervisa 9or, detta är första gången jag gör det i mitt liv. Mina egna 9or, wow :-) 



Heaven or hell

Hola! 
Ny vecka och jag är redan trött, som vanligt med andra ord 💤
(null)
I helgen tog jag verkligen tag i min walk in closet. Min WIC är verkligen en dröm men ändå är jag så himla dålig på att hålla ordning där. Jag ägnade största delen av både lördag och söndag åt att rensa. Jag ska försöka sälja av så mycket kläder som möjligt av det jag inte använder. Har t.ex. en hel del jättefina Odd Molly kläder som dock inte kommer till användning för jag har annat jag använder istället. 

Har lite kvar att rensa men det sista tänker jag ta imorgon för idag kraschade jag på soffan efter jobbet och tänker inte göra så mycket annat innan jag förflyttar mig till sängen.
Dagens outfit kommer upp imorgon men ni ser lite på bilden, en jättesöt klänning ovanpå en vit t-shirt.   



Fun Friday

Igår var en såå mysig dag!
Jag hämtade upp Alexandra efter jobbet och så åkte vi mot Kristianstad. Vi kollade i affärer, shoppade lite, skrattade (mycket) och åt middag på Steakhouse. Detta vill jag verkligen göra om 😍
(null)

(null)
Vi var inne i en affär med märkeskläder och så ser jag att en LV väska står på en bänk. Jag trodde den var till salu så jag började kolla efter prislappen så försöker Alexandra säga åt mig att det är någons väska!! Jag hörde inte vad hon sa förrän efter ett bra tag - dagens pinsammaste händelse haha. 
(null)
Det blev ganska mycket inredning. Jag vill så gärna ha en sittbänk i sammet till min WIC men hittar verkligen ingen fin.. denna stol i sammet är superfin, dock vet jag inte riktigt om en stol passar in i min WIC, tror en sittbänk hade varit bättre. 

(null)

(null)

(null)
Middagen på Steakhouse var jättegod, gillar verkligen den restaurangen. 
(null)

(null)

(null)
Fina du <3 

Precis såna här dagar tycker jag om. En bra kompis, stan, shopping och avsluta med en mysig middag. Det är liksom min "cup of tea", är inte alls för utgång, dricka och fest.