slide show

Flytt dag 2

Jag trodde inte det gick att vara mer trött än jag var igår men jag hade visst fel...:-) Klockan ringde 9.30 och då var det upp som gällde. Klockan 11 mötte jag upp de båda männen vid min lägenhet och så började jobbdagen för dem. De hade ett helvete med mina garderober igår, det tog sjukt många timmar att montera ned dem från lägenheten och sedan lasta in i släpet och köra de till min lägenhet, vi fick åka flera rundor. Igår ställdes alla garderober i mitt vardagsrum för det var för mörkt att montera, så det blev dagens huvuduppdrag. Dock visade det sig, till min stora sorg, att alla mina 6 garderober inte får plats i rummet. Jag trodde verkligen de skulle få plats för när jag mätte så var det tillräckligt med plats men hörngarderoben tog upp mycket mer plats än jag hade mätt så 5 av 6 garderober fick plats. En garderob på 100 cm får inte plats och jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Jag behöver mammas råd så imorgon ska jag och mamma till lägenheten och så ska hon få säga vad hon tycker. Jag kan fota imorgon så får ni också se. Min walk in closet i lägenheten är mindre än jag har nu vilket såklart är jättetråkigt men men. 
Nu när garderoberna är borta ser jag äntligen mitt vardagsrum igen och genast ser det ut att vara mindre saker, skönt! 
Såhär ser det ut i köket just nu. Igår började de jobba direkt och la inte något skydd på golvet vilket var ett stort misstag för HELA mitt golv var fyllt av slask, salt och stenar. Ajaj, stora fläckar på golvet som jag verkligen hoppas går bort?? Idag fick jag börja med att dammsuga bort alla stenar och moppa hela golvet, både hos mamma och mig. Fy fasen vad jobbigt... Sedan la de plast över golvet, det negativa är att det är svinhalt så jag halkade nästan hundra gånger idag, livsfarligt haha...
 
Andra uppdraget för dagen var att flytta över ännu fler saker hemifrån till lägenheten. Det blev ännu ett helt fyllt släp och jag insåg hur otroligt mycket saker jag har... Jag har ändå rensat supermycket. Tredje och sista uppdraget för dagen var att de skruvade ihop alla mina 6 stolar och mitt avlastningsbord. Stolarna är verkligen helt underbara, längtar tills mitt matbord kommer på tisdag och jag kan sätta upp bord och stolar i köket. Även avlastningsbordet är superfint. Jag kommer att visa bilder på allt när jag kommer i ordning. Medan de monterade möbler började jag hänga kläder i min walk in closet. Jag kom hem kl 19.30 så det blev en väldigt lång dag i lägenheten. Jag stod upp exakt hela dagen då jag inte hade någonstans att sitta så jag är helt slut nu. Jag skulle kunnat lämna killarna hemma hos mig och åka hem någon timme men det går inte med mitt kontrollbehov. Jag ville hela tiden veta hur de gjorde med garderoben och se till så att alla lådor hamnar rätt. Typiskt mig och mitt behov av att kunna kontrollera allt, önskar jag inte var sådan för det är rätt jobbigt men jag tror inte jag kommer kunna förändra det. Allt måste vara perfekt och inget förutom det duger. 
Såhär ser det ut i köket just nu. Allt som ligger på bänkskivan är saker till köket, allt är helt nytt. Jag har nästan inte alls tagit med något hemifrån utan nästan allt är precis köpt. Jag vet ännu inte hur diskmaskinen fungerar och jag har inga disktabletter, ska ta några från mamma imorgon hehehh, så jag har inte kunnat diska något ännu. Tänker att det får bli nästa veckas mission, att diska allt porslin och sätta in det. Även i skåper ligger inredning. Jag kommer inte att börja inreda förrän de stora möblerna säng, matbord och soffa har kommit. Jag tänker att det ändå är grunden för hela lägenheten och sedan utifrån det ser jag var jag vill placera olika saker. 
Just nu står all dekoration i fönsterkarmarna, jag får sedan se vilken dekoration som ska stå kvar och var jag ska ställa allt det andra. Jag är dock förälskad i all denna dekoration, varje liten sak är helt perfekt och jag älskar det. Allting är nytt och det mesta är köpt i Polen. Ett par saker är från EM home och Royal design. 
 
Imorgon ska killarna inte jobba hos mig utan de fortsätter på tisdag. Imorgon ska jag till lägenheten någon timme och försöka packa upp alla påsar som tillhör garderoben. Sedan måste jag hem och fortsätta packa och rensa här. Vi har framför allt köket och förrådet kvar, de två värsta ställena som kommer att ta längst tid.
 
Idag känns det lite bättre än igår, jag har kommit en bit på vägen. Kommentarer

Men alltså åååh så spännande att få läsa om din flytt! När vi flyttade in i vår lägenhet var det i mitten av december och jag tyckte röran var så jobbig så det första vi gjorde var faktiskt att pynta julgranen för att slippa tänka på att ta tag i allt det andra, haha!

Svar: Hahah åhh! Men alltså ja, röran är verkligen så jobbig och ställer till det i mitt huvud rejält, när blir det bättre??? :(
Carro

» Carro

Härligt att vara igång med inflyttning! Det tar sin tid! 🥰

Svar: Det tar verkligen tid... Vill att allt ska vara klart NUU haha
Carro

Åh så spännande!!

Svar: Jaa! :D
Carro


Kom ihåg


Trackback