slide show

Du förstörde mig

Nej nej säg till din mamma
Hur du behandlar
Hur du, förstörde mig
Säg mig hur kan du glömma
Utan att känna, nått när de dödar mig
(null)

Jag känner mig helt förstörd. Från total lycka till totalt mörker. Innerst inne visste jag hela tiden att det till slut skulle bli såhär men jag hoppades att jag hade fel. Jag lyssnade inte på någon i min närhet, trodde blint på allt han sa. Jag försökte ignorera alla röda flaggor men nu har han visat sitt rätta jag. Han har förstört mig, grovt. Jag saknar den jag var tidigare, innan jag träffade honom. Dessa två månader har varit en jävla berg och dalbana som gjorde mig allt mer åksjuk varje dag. Just nu dödar det mig inifrån och ut. Jag hatar den personen han fått mig att bli. Jag trodde aldrig jag skulle låta honom eller någon förstöra mig, bryta ner mig på detta sätt, men så blev det. 

Det värsta av allt kommer dock att bli tomheten. Att inte se hans namn på skärmen mer. Att inte skriva med honom stora delar av dygnets vakna timmar. Att inte ha någon att berätta om sin dag för. Att aldrig mer få känna hans varma famn och titta in i hans ögon. Att aldrig mer få krama honom eller vakna upp bredvid honom. Han var i alla fall en duktig skådespelare, det måste jag ge honom. Nu är allting över och det gör så jävla ont. Nu måste jag försöka pussla ihop mig själv, men hur gör man det? Du har fått mig att tappa tilliten för killar, grattis. Jag kände faktiskt något för dig medan det för din del var så enkelt att avsluta, med ett ord, "ja". 


Min dag idag, 29!

Idag fyller jag 29! 🎈🎉
(null)
Jisses vad tiden går fort! Lilla jag, 29 år? Jag pratade med en gammal elev tidigare idag som grattade mig och han skrev att han kommer ihåg när jag fyllde 24 år, det var mitt första år som lärare 💗 Tiden går alldeles för fort. 

Jag har varit hemma hos mamma och blivit uppvaktad, fått fina presenter och kärlek. Ikväll ska jag fira med 4 kompisar, vi skulle egentligen blivit 6 st tillsammans men Sofia är sjuk, krya på dig vännen! Vi ska först ut och äta och sen hem till mig. Tyvärr är jag inte helt på topp heller, jag går på penicillin och har gjort det ett par dagar nu så jag smittar inte längre. Jag hade ju kunnat tänka mig en bättre födelsedag dock men det är bara att ladda upp inför nästa år, 30 jisses! Ukraina <3

Så otroligt obehagligt med situationen i Ukraina! Krig i Europa år 2022? Vad är det som sker? Hur en person som Putin kan ha så mycket makt och verkställa sina planer skrämmer mig. Det finns så många paralleller till Hitler. Har världen inte kommit längre än så? Ska samma misstag ske om och om igen? Jag läste nu ikväll att Ryssland har bombat ukrainska sjukhus, hur omänskligt är inte det? Jag blir såklart också orolig för Polen, som är Ukrainas grannland. Hur kommer situationen att utvecklas där? Jag skänker en tanke till alla som är tvungna att fly sina hem, att ge upp sin trygghet, år 2022. Ofattbart. Marry me

Ikväll var jag på bio och såg "Marry me" med Jennifer Lopez. Vilken QUEEN hon är?! Så jäkla snygg och så sjukt talangsfull. Sjunger, dansar och skådespelar som en gud. 
(null)
Riktigt bra film! Rekommenderas starkt. 
(null)
Det var ingen annan som hade bokat biljetter till ikväll, helt fantastiskt med en tom biosalong, det hade jag kunnat vänja mig vid! Barnfri

Nu ska vi diskutera ett väldigt kontroversiellt ämne här, barnfrihet. Frivillig barnfrihet, alltså att inte vilja skaffa barn. Det är inte normen. Normen är att skaffa barn, att bli mamma, att bilda familj och skaffa fler barn. Det är inte min norm. Det är inte så jag vill leva. 
 
När jag var barn och växte upp fanns väl tanken där som hos de allra flesta. När jag blir stor ska jag gifta mig och skaffa barn. Det fanns liksom inget annat i tanken? Jag växte i alla fall inte upp med någon vuxen som aktivt valde at inte skaffa barn. Gjorde ni det? När jag sedan blev tonåring växte känslan av att aldrig vilja vara gravid fram. Jag har vetat sedan jag var runt 17 år att jag aldrig vill bära på ett barn. Jag kommer aldrig i hela mitt liv genomgå en graviditet, det är en mardröm för mig. Jag vill inte vara gravid, aldrig. Dock fanns alltid tanken där att skaffa barn på annat sätt - adoptera? Surrogatmamma? Det är på senaste året, kanske åren som tanken att jag nog inte ens vill ha barn har vuxit sig allt starkare. 
 
Vad är egentligen syftet med att skaffa barn? Jag vet inte riktigt vad föräldrar svarar på det, någon av er kanske kan svara på det? För mig finns det inte riktigt något syfte med att skaffa barn. Jag tror absolut inte att jag hade blivit lyckligare av det, utan snarare olyckligare. Jag tycker inte om barn. Eller tycker om kanske är fel ord. Jag tycker om barn en kort stund och på håll men jag får grov ångest av att tänka att jag skulle behöva dras med ett barn dygnet runt. Jag blir så trött av själva tanken. Jag tycker inte det är roligt att leka med barn, det är inte roligt att anpassa hela sitt liv efter ett litet barn som ständigt behöver uppmärksamhet och att tas hand om. 
 
När jag ser en mamma med två-tre barn ute på stan får jag ångesttankar, det är så långt ifrån man kan komma livet jag vill leva. Jag tror absolut att jag hade blivit en bra mamma. Jag hade tagit hand om barnet på ett fint sätt och älskat det men jag hade varit olycklig. Jag vill inte ta hand om något barn. Jag vill ha min frihet. Jag vill kunna göra vad jag vill, när jag vill utan att behöva anpassa mig. Jag vet inte om min diabetes, migrän och utbrändhet spelar roll i detta också - antagligen. Jag hade aldrig orkat, jag ser inte hur det skulle kunna gå ihop. 
 
Vi lever i år 2022, är det inte upp till varje enskild kvinna att välja om hon vill skaffa barn eller inte? Varför ska det ses som något onormalt och själviskt att inte vilja ha barn? Det är väl för fasen mer själviskt att skaffa barn och sedan inte vilja ta hand om barnet? Nästan varje gång jag pratar med någon och berättar att jag inte vill ha barn får jag kommentarer som Du kommer ångra dig i framtiden. Kvinnor ska skaffa barn. När du väl har barnet i din famn kommer allt bli bra. Du kommer ändra din syn på saken när du blir kär. Fast NEJ, jag vill inte och jag kommer knappast göra det andra tycker jag ska göra för att passa in i normen? Jag pratade med en kollega och snacket ledde in på mensvärk och då sa jag att jag inte vill ha barn så det känns bara onödigt för mig att få mens månad efter månad. Då sa hon "När du väl kommer ha barnet i din famn kommer du glömma alla sådana tankar". Ursäkta, men lyssnade du ens på det jag sa? 
 
Jag ska aldrig säga aldrig men jag har väldigt, väldigt svårt att tro att jag någongång kommer att vilja ha barn. Dock är jag nu i den åldern där alla börjar skaffa barn och tankarna spökar. Tänk så kommer jag bli väldigt ensam? Tänk så kommer jag ångra mig? Ja vad vet jag. Jag känner i alla fall att hela min kropp skriker nej tack.
 
Hur ställer ni er till barnfrågan? 
Känner ni någon som valt bort att skaffa barn frivilligt? Det pratas ju så väldigt mycket om ofrivillig barnlöshet men nästan aldrig frivillig. Jag känner faktiskt ingen som inte vill skaffa barn/inte har barn.
Hur ser ni på att bryta normerna och faktiskt inte vilja skaffa barn? 
 
Hade varit kul att diskutera detta med er ♥
 Upp och ner

Sportlov! Så, så himla skönt. Jag känner mig dock trött, väldigt trött. Mitt mående går verkligen upp och ner exakt hela tiden och det börjar bli tröttsamt. Ena minuten känner jag att nu håller det äntligen på att vända medan jag bara en halvtimme senare kraschar, ännu en gång. Detta har nu hållit i sig i så många år, kommer jag aldrig må bra igen? Kommer jag aldrig bli mig själv igen? Eller är detta den nya jag? 

Efter att han hade åkt i måndags morgon har jag gjort absolut ingenting. Varvat sova med att vila och kämpat med måendet. 
(null)
Planerna för lovet är inte enormt många för jag orkar inte. Ikväll ska jag i alla fall på bio. Imorgon ska jag och mamma till Kristianstad och fira min födelsedag i förskott och på lördag fyller jag år och ska fira med fem kompisar. 

Jag ska försöka ta tag i mitt mående men hur tusan gör man det? Jag vet inte om det fortfarande är utbrändheten som finns där eller om det är en depression jag är inne i? Ibland känner jag mig glad och lugn men bara någon timme senare känner jag en inte stress och är nere på botten igen. Vilka jäkla vändningar. Jag sover men trots det känner jag mig aldrig utvilad. Ögonen svider av trötthet och orken finns inte där. Vardagssysslor känns jobbiga igen. Det mesta känns jobbigt. 
Min lycka

Äntligen blev det av ❤️ Igår träffade jag Tinder killen igen, efter en väldigt lång tid. Vi har planerat flera gånger men det har aldrig blivit av, men igår så. Vi spenderade 15 timmar tillsammans, min lycka, min trygghet. Det var 15 väldigt, väldigt bra timmar. Han har precis åkt, jag saknar honom redan. 
(null)

(null)
Har fortfarande lite svårt att fatta att den allra första Tinder dejten jag gick på någonsin visade sig vara denna fantastiska kille. Jag kan inte förklara med ord hur fin han är mot mig. Jag känner mig så trygg med honom.


Magi på jorden

(null)

(null)
Vackra ställe 
Blått

Nu ska jag ta med er på den lyckligaste dagen i hela mitt liv. Jag mådde så bra här. Jag var så lycklig. Shipwreck beach på Zakhyntos, det absolut vackraste jag någonsin sett. Turkosblått vatten i kontrast till de ljusa, enorma klippblocken som reste sig runt omkring mig. Så jäkla häftigt! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

LEDIG

Har ni haft en bra vecka? Det har jag, jag har hunnit med mycket på jobbet tycker jag. Jag har hunnit rätta cirka 30 noveller så jag är mer än nöjd! 

Idag är jag ledig, jag kompar och det känns otroligt skönt! Eleverna har vinterfriluftsdag och i och med att jag tog en extra klass hela förra läsåret får jag ta ut några temadagar/friluftsdagar och det tackar jag inte nej till då jag verkligen avskyr sådana dagar. 
(null)
Jag ska njuta av min lediga dag! 
Sovmorgon 
Kolla Eagles i sängen 
Läsa klart min bok & börja på en ny 
Städa lite 
Dammsuga 
Blogga 
Redigera bilder 
Kolla på film 

Perfekt dag med andra ord :-) 

Firade ni alla ❤️ dag i måndags? Hade ni det mysigt? Jag firade inte, för mig var det som vilken annan dag som helst. Jag kan tänka mig att det är en jättemysig dag att fira tillsammans med en partner dock. Hoppas ni fick lite kärlek i alla fall, oavsett om det var från familj, vänner eller en partner. Drömmen

(null)
Denna sommaren kommer bli grym! En vecka i Spanien och två veckor i Grekland, alltså wow?? Jag ska alltså vara utomlands 3 veckor sammanlagt? 🥺😍 Jag ska få njuta av tre veckor på en strand, gråter typ av lycka. Någonstans ska vi lyckas klämma in Polen också. Detta är motivation för resten av terminen. Pure happiness

Lyckliga tjejen. I sommar är jag här igen, vilken lycka. 
(null)

(null)

(null)

En mindre rolig lördag

Det har varit en tuff vecka på jobbet. Onsdagens studiedag tog halvt död på mig och jag har haft utvecklingssamtal varje kväll vilket innebär att jobbdagarna har blivit extremt långa. Har haft mycket jobb att fixa hemma också så det har blivit väldigt många timmar om dagen. Inte nog med det så jobbade jag i butiken hela dagen idag. Just nu jobbar jag inte mycket, vi som jobbar extra får ett 8 timmars pass i månaden nu så det är inte alls mycket men tajmingen gjorde så att det passet landade på denna vecka. Jag är helt slut, jag kommer inte ihåg senaste gången jag var såhär trött. Min rygg gör extremt ont, tyvärr läker inte kotan som den ska och trots att jag bröt ryggen i juli så är den fortfarande inte bra. 

Försökte sova en timme nu när jag kom hem men det är omöjligt. Hur trött jag än är kan jag aldrig somna i sängen under dagen/tidig kväll. Det går bara inte? Soffan hade jag säkert somnat på men inte sängen. Jag önskar att jag vore en person som kan ta korta powernaps men jag somnar liksom inte… 
(null)
Jag ska snart hem till mamma, hon ska bjuda mig på middag och så ska vi kolla mello. Världens bästa mamma ❤️ 

Mycket roligare än såhär blir inte min lördag. Det jag tjänar på mitt extrajobb går till sommarens Greklandresa, den håller min livsmotivation uppe 🙏🏼 (förutom pengarna jag var tvungen att lägga på bilden dvs…). 
08.28

Studiedag idag, tyvärr. Mina onsdagar är annars väldigt sköna med två lektioner och för en gångs skull mycket planeringstid, och även sovmorgon. Idag är det föreläsning hela förmiddagen och ämnesnätverk hela eftermiddagen så jag har ju haft roligare dagar om man säger så :-) 
(null)
En jätterolig sak är att idag visar vågen på -6,5 kg, så pepp!! Sedan den 27 november har jag alltså lyckats gå ner 6,5 kg. Målet är att till slutet av februari ska jag ha gått ner ytterligare 2,8 kg. 

Under en väldigt kort period för några år sedan gick jag upp väldigt mycket i vikt. Först 15 kg under cirka ett halvår av en medicin mot migrän. Jag har aldrig mått så dåligt i mig själv som när jag tog den. Jag åt obeskrivliga mängder, blev aldrig mätt och medicinen gjorde mig svullen i hela kroppen och ansiktet. Den hjälpte mot migränen men jag fick sluta med den. Sedan började jag med en spruta som gjorde att jag gick upp 10 kg under två månaders tid, en snabb viktuppgång med andra ord. Jag bytte till en annan spruta pga biverkningar med myrkryp i benen och med den nya sprutan startade processen om på nytt, denna gången 7 kg. Sammanlagt 37 kg viktuppgång. Viktuppgång är en väldigt vanlig biverkning av sprutorna, tyvärr. Nu är jag peppad på att nå mitt första delmål! 
Dags för ännu en ny jobbvecka

Redo för en ny jobbvecka! Bara två veckors skola kvar innan det är lov, sportlov. Det har gått så fort?? Dock kommer dessa två veckorna bli tuffa då det är dags för utvecklingssamtal ännu en gång. 
(null)
De närmaste två veckorna ska jag avsluta novellskrivande med mina två 9or och börja med källkritik som ska mynna ut i en debattartikel kring Plymouthbröderna. Med min 8a ska jag börja med ett stort källkritiksområde som ska avslutas med en stor slutuppgift. Jag har blivit intervjuad av en grundskoletidning kring just detta område, känns så kul! 
(null)
I spanskan blir det fokus på frågefraser i åk 6, skrivande (beskriva en Astrid Lindgren figur) för åk 7 och mycket skrivande för åk 8, även ett läsförståelsetest. 

Nu kör vi! Steakhouse

För ett par helger sedan var jag i Kristianstad och åt med Thea och Anton. Vi satt där i flera timmar och hade det mycket trevligt. Steakhouse är verkligen min absoluta favoritrestaurang. 
(null)
Fina vännerna <3 
(null)

(null)

(null)
Till förrätt blev det vitlöksbröd och sedan åt jag kyckling (den är magi!) medan Anton och Thea tog hamburgare. 
(null)
Nöjda och glada över att ha fått in vår mat. 
(null)
Det är ett väldigt mysigt ställe att sitta på, bra atmosfär. 
(null)

(null)

(null)
Efterrätt blev det också såklart :-) 
(null)
Bra kväll, sådana här vill jag ha fler av! Bil problem

Fredag, hur skönt? Jag har haft en bra vecka på jobbet. Alla mina lektioner med alla mina klasser flyter på så himla bra just nu. Jag har hittat mitt sätt att jobba och jag är så nöjd. Jag behöver nästan aldrig bli arg, jag behöver aldrig höja rösten utan jag och eleverna visar ömsesidig respekt mot varandra. De vet hur jag vill ha det i mitt klassrum och vi har det väldigt trevligt tillsammans. Det är en himla nice känsla efter att nu ha jobbat i fem år. 
(null)
När jag körde hem från jobbet kom det upp en varning i min bil, en varning som innehöll ordet motor. Jag tänkte att jag får köra till verkstaden direkt och kolla upp det och tur var väl det. Det visar sig att bilen har en läcka i kylarvätskelådan så jag hade absolut 0 kylarvätska kvar. Detta ledde till att motorn blev överhettad och det vet vi ju alla är livsfarligt. Killen sa att jag inte kan köra en enda km till utan detta måste åtgärdas direkt, jag fick därför så snällt lämna kvar bilen på verkstaden och ska hämta den på måndag. Hur ska jag nu komma till och från jobbet på måndag? 🤨 Har jag tur så har detta inte skadat motorn, då kostar det 4000 (GRÅTER, allt jag tjänat på att jobba extra i affären går nu till detta). Har jag otur så har detta pajat motorn och då har vi en dyr historia på 40k, och då vet jag verkligen inte vad jag gör. Håll nu tummarna att detta räcker 🥺 

Vad ska ni hitta på i helgen? Jag har 0 planer men det känns rätt skönt, jag behöver vila och ta det lugnt.