slide show

11.39 Polen 20201030

(null)
Hoppas allt är bra med er och att ni håller er friska 💗 Igår köpte jag både jackan och mössan på bilden, hur gosigt? 

Idag är det sista dagen här i Polen, innan vi tar färjan hem imorgon. En dryyyg resa väntar. Idag ska vi först till kyrkorgården, därefter fixa ett par ärenden, äta (i bilen), fika (i bilen), gå lite i affärer och avsluta med en middag på hotellet. Det blir nog en bra dag. 



Uppdatering från Polen

Redan torsdag, va?! Mer än halva höstlovet har redan gått. Måndagen i Polen var så himla bra, verkligen perfekt dag <3 Dock ökar corona både här och i Sverige rejält. Skåne har en oroväckande ökning läste jag och i Polen ökar också antal coronafall. Vad är det som händer? När tar helvetet slut? 
(null)

(null)
I Polen kom ett hastigt beslut i fredags att ALLA matställen i hela Polen ska stängas från lördagen. Det betyder att man endast får köpa med sig mat från en del ställe. men inte äta någonstans på plats. Detta blir såklart jättesvårt för oss som bor på hotell då maten är iskall innan man kommer till hotellet och det går ju inte värma på rummet. Jag har alltså fått gömma mig från väktarna för att ens få dricka en klunk. Blev tillsagd igår att man inte ens får dricka?? Det känns som Nordkorea, med vakter i alla hörn som kontrollerar att du gör rätt. Jag har alltså ätit middag i bilen en gång och en gång gömde vi oss vid en soffa och hann faktiskt äta snabbt utan att bli tillsagda. Människor tar alla chanser de får för att kunna äta lite, såklart. 
(null)

(null)
Vad har jag hittat på i Polen då, förutom att gömma mig för väktare? 😜 Jo jag har spenderat mycket tid i stadens köpcentrum. Jag har gått runt en del själv, då mamma varit tvungen att fixa många ärenden. Det är verkligen balsam för själen för mig att gå runt i affärer, det gör mig lugn och får mig att slappna av. 
(null)

(null)
Jag har köpt så mycket sjukt fin inredning här!! Jag är helt kär, verkligen perfekta saker till lägenheten. Som jag skrivit innan så ska jag nästan inte ta med något alls när jag flyttar. Inga möbler alls utan bara en del inredning som jag har på mitt rum. Därför köper jag allting nytt. Det ska bli så roligt att visa er allt när jag flyttar. Jag kommer alltså inte att visa upp inredningen nu på bloggen för det är alldeles för mycket utan vi kör en grundlig apartment tour :-) 
(null)
Hotellet älskar jag, sover som en prinsessa på rummet. 
(null)
Nu ska jag iväg igen, ska till Kaskada som är det största köpcentet med de bästa affärerna här i Szczecin. 

Imorgon är det vår sista dag här i Polen och då ska vi börja med att gå till kyrkogården för att hälsa på mormor och morfar (🥺🥺🥺🥺). Det kommer bli jobbigt och jag bävar lite inför det. Sist jag var på kyrkogården var i juli, då morfar begravdes och den bilden spelas upp i huvudet om och om igen. 



POLEN 🤍❤️

Igår kväll åkte jag och mamma till Ystad för att ta båten till Polen. Vi tog nattfärjan, 22.30-6.30. Vi tog lyxhytt för att få en skönare säng och större rum. 
(null)

(null)
Tempen togs innan vi åkte på båten och obligatoriskt munskydd. Jag hade nästan glömt hur jobbigt det är, var van i somras men sedan vande jag snabbt av mig. 

Ganska direkt gick vi till båtens restaurang för en sen middag. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Gott! Hur fin var inte efterrätten? Upplägget gör ju så himla mycket. 

Sedan gick jag och la mig direkt. Sov ändå helt okej för att vara båten, jag har väldigt svårt för att sova på båten. Dock gillade inte mitt blodsocker den sena middagen alls, då jag vaknade mitt i natten med 18 i blodsocker. Mår skiiiiiit. Det är så fruktansvärt jobbigt att blodsockret alltid strular såhär när jag äter sent, def fungerar liksom bara inte. Frustrerande! 
(null)

(null)
Vi fick vänta en stund på rummet så under tiden gick vi och åt frukost på hotellet. Jag blev verkligen positivt överraskad av detta hotell! Vi fick ett rum som blev renoverat för bara något år sedan så det är verkligen modernt och superfint. Här kommer jag att trivas! 
(null)
Trött tjej! Trots att jag sov 6 timmar på båten känner jag mig verkligen helt slut. Jag glömde också min mascara hemma, gråterrrr😭 Får köpa en ny här men det känns slöseri med pengar för jag använder en dyr mascara och inga andra fungerar på mina fransar. 
(null)
Här kommer jag att sova gott. I min lägenhet ska jag verkligen ha en dubbelsäng, hur mysigt?! 
(null)
(null)
Nu ska mamma fixa lite ärenden och jag ska gå till köpcentret mitt emot hotellet och shoppa lite. Så taggad på att köpa inredning!! 




MIN LÄGENHET <3

Idag var jag i min lägenhet för att kolla läget. De har verkligen kommit mycket längre än förra gången så det var väldigt kul!! Jag älskar verkligen lägenheten och det känns så himla bra, jag känner mig hemma varje gång jag kliver innanför dörren. Nu är det lite småfix kvar som byggarna ska göra men framför allt utvändigt på själva området. Så himla roligt med nybyggt, att få vara med under hela processen. 
 
Nu kör vi en rundtur!
Här är badrummet. Det är hur stort som helst och verkligen ett av mina favoritrum i lägeheten. Duschkabin, toalett, tvättmaskin, torktumlare och en grå avlastningsbänk. 
Här är köket, love it!! Dock vill jag byta ut alla silvriga handtag mot andra för dessa är jäkligt tråkiga. Tänker guld kanske? Sedan vill jag också byta ut kranen för den är vädigt basic. Inbyggd ugn, mikro och diskmaskin - allt man begöver. Sen är det mycket förvaring i köket vilket ju är toppenbra, för det behövs. 
Jag trodde bara det skulle vara en liten frys och liten kul men det är ju dubbla? Jag förstår dock inte riktigt varför de bara inte körde på en stor kyl och en stor frys istället? Någon som har någon tanke kring det? :-) 
Kombinerat vardagsrum och kök, stor vardagsrumsdel så jag är nöjd!! 
Här är sovrummet. En stor säng kommer att stå i mitten av rummet. 
En platsinbyggd garderob med väldigt mycket plats, hur bra? 
Här är det andra sovrummet men detta ska jag ha som walk in closet, så denna stora garderob ska ut från rummet och in ska mina garderober som jag har i min nuvarande WIC, för de är livet <3
En grön liten dörr, trevligt!
Och här är min uteplats, eller nåja det är grannens uteplats men jag har en exakt likadan. Hur fint? Här kommer jag att spendera mycket tid under vår och sommar. Komma hem efter en hel dags jobb, lämna mobilen inomhus och bara ta med en bok ut. Det kommer bli så himla bra för mitt välmående det här. 
 
Så himla nöjd över mitt beslut att flytta in här. Det känns verkligen som ett Caroline-ställe och det ska bli så otroligt kul att inviga allt exakt som jag vill ha det. Att det är helt nybyggt och att ingen har bott där före mig är verkligen dröm. Hade ni kunnat bo här? Det är en 3a om någon undrar, på 75 kvm. Och ja, jag vill bo i en 3a och nej, jag kan inte tänka mig att bo i en 2a :-) 



Nej nu får det vara nog

Det får bli en till IKEA bild :-) 
 
Lördag, vad hittar ni på idag? Lördagen började med tråkiga nyheter. Polens president har insjuknat i corona och från och med idag har ALLA matställen i hela Polen stängt. Så jäkla, jäkla snopet då jag verkligen sett fram emot att äta allt gott vi brukar göra när vi är i Polen. Maten är liksom 50% av grejen i Polen och både jag och mamma blev så ledsna. Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med maten nu. Ingen Pizza Hut, KFC och varm choklad, gråter :(( Vi ska dock ändå dit för mamma måste dit men fan vad drygt. Jag är så galet trött på corona, corona fuckar mitt psyke so bad och jag blir verkligen ledsen. Snart ett år och 2020 har verkligen varit det värsta året i mitt liv, vilket skitår. När tror ni ett vaccin kommer? Jag vet att hela världen är påverkad av corona och alla vill att livet ska återgå till det normala igen. Just nu känner det som om det aldrig någonsin kommer bli normalt igen. Kommer det bli det? Hur går era tankar?
 
Jag har fortsatt rensa här hemma idag. Fotograf kommer och ska fota lägenheten vecka 45 och det är helt galet mycket att fixa inför det. Jag måste också hinna packa inför Polen, för vi åker redan på måndag, men det får jag fixa imorgon. Imorgon ska jag på "visning" till nya lägenheten. Eller visning och visning, jag ska få komma in i min lägenhet igen och kolla hur långt de har kommit. Så kul!! 



IKEA

Idag direkt efter jobbet åkte jag till IKEA med Alexandra. Jag har bara varit på IKEA två gånger tidigare, så det var väldigt mysigt att gå runt där i lugn och ro. Det var inte mycket folk vilket var jätteskönt, för det var något jag var ganska orolig för. Först åt vi lunch och sedan vandrade vi genom hela IKEA. Jag köpte lite fint, jag tänker att jag visar er allting sedan när jag väl flyttat. Då ska jag fota rum för rum och berätta var allt kommer ifrån. Jag ska köpa exakt allting nytt, jag tar inte med mig några möbler härifrån. 
Tycker ni om IKEA? 
KÄR i den här spegeln!! Tyvärr var den slut i Älmhult men den finns online så jag beställde nyss två stycken. Tänker ha en i vardagsrummet och en i sovrummet :-) 
Men HJÄLP, vad är detta för drömrum? Detta ska jag lätt inspireras av när jag skapar mitt dröm-vardagsrum. 
 
När jag hade lämnat av Alexandra och sedan var några kilometer hemifrån börjar min bil låta jättekonstigt, det lät som den pustade fram och helt plötsligt dog den. Detta var mitt på vägen och jag fick panik!! Jag lyckades köra 200 meter till innan den dog igen, jag förstod inte alls vad som hände. Jag fick sätta igång varningsblinkers, ta på mig en reflexväst som låg tillsammans med varningstriangeln. Det var mörkt och det var skog på båda hållen så reflex kändes livsviktigt! Över 50 bilar körde förbi men bara en bil stannade och frågade vad som hade hänt, but I don´t blame them - för i dagens samhälle hade jag faktiskt inte heller vågat stanna, det har ju hänt så mycket skit när folk stannat och velat hjälpa någon i "nöd". Alexandras mamma och pappa kom till min räddning, guld värda som ställde upp ♥ Hennes pappa fick bogsera min bil till Göinge bil, där jag tankade för det visade sig att jag hade fått bensinstopp mitt på vägen... Kände mig som VÄRLDENS dummaste blondin. Situationen var obehaglig och att få bensinstopp mitt på vägen är inget jag gärna gör om. Jag trodde att hela min bil hade gått sönder och fick lite smått panik ute i mörkret själv bland alla bilar :( Efter att min bil slukade lite bensin kunde jag köra hem. Nu känner jag mig supertrött så det lär bli en tidig kväll idag. 



23.20

Då var onsdagen också avklarad. Veckorna går i rasande fart och snart är det looov! Idag hann jag städa hela mitt skrivbord. Stackars mina kollegor som får stå ut med mitt extremt stökiga skrivbord dag in och dag ut, framför allt kollegan som sitter precis mittemot mig. Förlåt :( Jag vet inte riktigt vad det är med mig. Jag älskar att ha ordning och när jag väl städar så måste exakt allting ligga på sin plats och jag är sjukt organiserad. Problemet är bara att det håller i sig i typ två dagar och sedan är skrivbordet exakt lika stökigt igen. Jag förstår inte vad mitt problem är. Jag har en massa mappar, pärmar och annan förvaring men ändå lyckas jag inte. När jag har 5-10 minuter mellan mina lektioner hinner jag bara slänga av mig allt material på skrivbordet och ta nästa i all hast och så fortsätter det hela tisdagen och torsdagen. I slutet av dagen är mitt skrivbord så stökigt igen och så hinner jag inte alltid städa och så är det om och om igen. Någon lärare där ute som har tips? Tar tacksamt emot :-) 
 
Annars har det inte hänt jättemycket idag. Jag och mamma var på Tasty Garden och åt middag nu ikväll, alltid lika mysigt så mitt i veckan. När jag kom hem fick jag ett meddelande från en elev jag släppte nu i somras. Han skulle skriva en nyhetsartikel och frågade mig om lite tips. Såklart ställer jag upp och ger lite råd till mina gamla elever. Han är en väldigt duktig skribent och jag är smått avundsjuk på hans lärare som får ta del av alla hans texter. Det är alltid en fröjd som lärare att på högstadiet få in texter som håller riktigt bra nivå, guldstund. Han avslutade med att skriva detta till mig "I svenskan har vi nu litteraturhistoria och jag kan sjukt mycket mer än alla andra, tack för att du körde så hårt med oss och framför allt trodde på mig, det betyder enormt mycket för mig." Alltså åhhh, det är sådant här som får mig att orka kämpa vidare, för läraryrket är jäkligt tufft men just sådana här ord går rakt in i hjärtat. Elever som verkligen uppskattar en lärares stöd och förstår att man bara vill det bästa för dem är verkligen guld. Jag blir alltid lika glad av att få höra sådant här. Jag har faktiskt fått höra detta av ett flertal gamla elever jag stött på, att de känner sig rejält förberedda nu när de går på gymnasiet och det gör mig jätteglad. En elev skrev till mig för ett par veckor sedan "Carro, min svensklärare sa att vi aldrig kommer hitta någon som är så sträng och noggrann med stor bokstav och skrivregler som hon är men då sa jag DÅ HAR DU INTE TRÄFFAT CARRO.", alltså hahaha... Som jag saknar mina fina 9or, är så tacksam för de tre åren jag fick tillsammans med dem. 
På tal om något helt annat känner jag extremt starka olustkänslor i kroppen just nu. Imorgon ska jag till gynekologen och jag bävar verkligen inför det så mycket. Jag fick en akuttid, annars hade jag fått vänta till december. Jag har verkligen sådan ångest. Inte nog med att jag ska dit så är det i Kristianstad också och så är det en manlig gynekolog vilket ger mig lite smått ångest. Jag har dock varit hos honom en gång tidigare, på mitt allra första gynbesök som också var en akuttid. Då var han tvungen att sticka hål för att jag fått en inflammation och det gjorde djävulskt ont. Det var ca tre år sedan men jag minns smärtan än idag. Jag är tyvärr rädd att det är något liknande denna gången också för det känns inte bra, jag har haft ont i flera veckor. Nej, jag är verkligen livrädd inför besöket imorgon. Dels inför själva besöket, för hey - finns det något mer obehagligt än att lägga sig i en gynstol? Tror inte det, det är ju liksom det mest blottade man kan göra men jag är också rädd över vad han kommer säga. Samtidigt försöker jag tänka att det är jätteviktig att kolla upp sådant här, om det är något som inte känns bra. Önska mig lycka till...😬



Ordinary day

Då var måndagen avklarad. Jag har haft tre jättebra lektioner idag, härligt när det flyter på. Efter konferansen var det snabbt hem och så hade jag ett onlinemöte med min KBT terapeut. Han har verkligen hjälpt mig så himla mycket, jag vet helt ärligt inte var i livet jag vore utan honom. Med hans hjälp har jag börjat tänka på ett helt annat sätt, han har gett mig så många verktyg kring hur jag ska hantera min prestationsångest, stress och livet i stort. Han har fått mig att inse att livet inte bara består av jobb utan att livet även är fritid och återhämtning. Under mötet sa han att det är som att prata med en helt annan person idag, jämfört med när jag började gå hos honom, att jag är lugn på ett helt annat sätt och det gör mig så glad. Jag har fortfarande en lång väg kvar att gå men det känns som att jag är på rätt spår - första gången under flera år. 
 
Efter mötet med honom hade jag direkt ett utvecklingssamtal som också gick bra. Imorgon kommer en stylist hem till oss så jag måste skynda mig hem efter jobbet, och efter det har jag två utvecklingssamtal till. Jag hade tänkt att ni ska få följa med mig på en helt vanlig jobbdag imorgon, så jag ska försöka fota lite under dagen så att ni får se vad jag pysslar med under dagarna :-) 



Trött tjej

Hej från en TRÖTT tjej. Detta är vad jag roat mig med i princip hela helgen och nu är jag halvt död. Helgens mission var att börja ta oss an vårt förråd som är fullkomligt kaos. Detta är resultatet av 25,5 års kasta-in-allt-vi-inte-behöver-i-förrådet. Den lilla golvytan ni ser är det vi hann göra igår, för innan dess såg man inte golvet alls. Den som sa att det är lätt att flytta ljuger för vi har bara börjat med både jag och mamma är redan helt slut. Grejen är den att vi verkligen behöver förrådet typ NU för att kunna ställa grejer där i och med att stylist ska komma, därefter fotograf och sedan blir det visningar så det måste vara clean hemma. Vi har hunnit lite mer än halvvägs skulle jag nog säga och har en hel del kvar innan vi är klara. Dock har vi nu flyttat alla kartonger från mitt rum till förrådet och där ska de stå till februari, då jag flyttar så det känns jättebra. 
 
Mycket mer än så har jag inte hunnit med denna söndag, rensade från 14.30 till 19.30 och sedan har jag ätit och tittat på tv i en timme. Min bror hjälpte oss så mycket med att bära och så gick vi till soprummet typ 50 gånger utan att överdriva. Min brors hjälp är guldvärd när det gäller flytten, han är så jäkla stark att det är helt sjukt. Han kan typ lyfta vad som helst utan att röra en min, japp han gymmar varje dag haha! 
Imorgon sparkar vi igång vecka 43. Jag har många utvecklingssamtal denna veckan också, tufft!! Jag måste dock ta bättre hand om mig själv denna veckan, inte stanna kvar efter jobbet och framför allt: sova mer för min kropp sa verkligen ifrån i torsdags. Jag har aldrig fått så tydliga signaler förut, jag trodde ju verkligen jag hade blivit sjuk men nu mår jag bra igen - det som krävdes var sömn. På fredag ska jag till IKEA med Alexandra, det ska bli superroligt, och därefter drar jag igång höstlovsveckan med att åka till Polen på måndag kväll, jag ser verkligen fram emot det så mycket. ♥



Emily in Paris <3

Emily in Paris, alltså vilken serie!! Jag är KÄÄÄÄÄR. Jag har plöjt igenom hela serien på två dagar och nu känns mitt liv tomt haha. Det är Netflix nya serie som har blivit väldigt omtalad. Jag blev kär i Paris på nytt igenom genom serien. Jag har varit i Paris en gång, när jag gick i typ 6an? Jag fick ut lite försäkrningspengar för att jag hade fått diabetes, jag köpte två resväskor, en till mamma och en till mig och så drog vi på en resa till Paris! Tyvärr var jag nog lite för ung för Paris för jag ville inte ens besöka Louvren (what girl?!) så jag känner att jag inte riktigt fick uppleva Paris fullt ut. En anledning till att åka dit igen kanske? :-) 
 
Ni måste i alla fall sätta igång Netflix nu nu och titta på Emily in Paris. Ni får säga om ni också blev kära i Gabriel, för det blev jag heheh.




Tankar, sorg och Polen

Åh jag har åkt på något virus eller liknande, fan också!! Började må dåligt på jobbet och det blev bara värre när jag kom hem. Har ont i halsen, lite snuva, lite feber och mår illa. Jag har hållit mig ovanligt frisk februari till nu, inte varit sjuk en enda gång vilket är väldigt ovanligt för jag blir alltid smittad på jobbet av eleverna, 2-3 gånger om året. Nu pga corona har många som är förkylda stannat hemma och jag har varit frisk, tills nu. Jag är ganska säker på att det inte är corona för jag mår precis som alltid när jag får ett virus. Har 0 energi och vill bara må braaaa. Jag ska vila och ta det lugnt hela helgen.Tänk så har jag corona?? Jag får paniiiiiik, verkligen. Ångesten är inte nådig. 
 
Jag känner att det har varit alldeles för mycket de senaste veckorna. Jag har varit så stressad på jobbet, det har varit otroligt långa jobbdagar och sedan utvecklingssamtal i flera timmar nästan varje kväll. Mycket stress och lite sömn och jag känner att min kropp bara skriker NEJ. Hade det varit innan jag blev utbränd hade jag bara kört på men nu är jag verkligen medveten på ett helt annat sätt. Jag har inte mått bra de senaste veckorna för det är för mycket. Många av mina kollegor är väldigt trötta nu, det är alltid en väldigt tuff period innan höstlovet. Nu blir det fokus: ta hand om mig själv ett par dagar och hoppas på att jag mår bättre snart. Halsspray, nässpray och Voltaren - min helg det. 
 
Började nyss kolla på Idol och fick reda på att Affe har valt att lämna, alltså jag gråter. Affe och Caspar är mina två anledningar till att se fram emot fredagarna, jag gråter långt inne i själen för jag älskar allt med Affe. Jag älskar hans röst och framför allt hans personlighet, att han inte är som alla andra. Fasen vad jag gillar sådana människor, som är unika och har en fin personlighet. 
 
På tal om något helt annat, det verkar som att jag ska till Polen under höstlovet vecka 44. Det var inte alls planerat och jag fick reda på det idag. Mamma behöver åka till Polen för att där är en del kvar att fixa efter morfars bortgång, och hon vill gärna att jag följer med och såklart ställer jag upp på det. Vem tackar nej till att åka hem till Polen liksom? Jag är dock orolig, väldigt orolig över corona. Jag var ju i Polen i somras och kände då oro hela tiden, men å andra sidan känner jag oro hela tiden här hemma i Sverige också så det kanske är lite skitsamma. Munskyddet åker på med andra ord igen. Det kommer dock kännas SÅ otroligt konstigt att åka till Polen och inte träffa morfar, i somras gjorde vi ju inte heller det får då åkte vi på hans begravning men då var man så uppe i allt med morfars bortgång. Nu har det gått flera månader och nu ska vi tillbaka men utan någonting med morfar, jag blir tårögd när jag skriver detta 😥Det kommer alltså bli blandade känslor att åka tillbaka till Polen, jag saknar morfar så sjukt mycket. Jag trodde inte det gick att sakna någon så men jag känner mig verkligen inte hel, en bit av mig fattas och jag hatar känslan. Morfar var en så stor del av mitt liv, 1/4 av min familj och det känns verkligen förjävligt att han är borta, för alltid. Jag vet att det känns ännu tuffare för mamma och jag ska finnas där och stötta henne varje sekund. Hon är verkligen mitt allt ännu mer nu, om det ens går. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Då blir det tillbaka till munskydd ett tag. Kommer bli bättre nu, då det inte är lika varmt. 



Lång jobbmåndag

Måndag igen. Det har varit en stressig men bra dag. Alla mina dagar är stressiga, förutom onsdagar. Jag har haft lite tid mellan lektionerna, mycket att göra men bra lektioner vilket är superskönt. Denna veckan kör utvecklingssamtalen igång och jag ska ha 13 st samtal, puuuh. Jag kommer att ha alla mina utvecklingssamtal online via Google Meet pga corona. Jag har aldrig haft det tidigare, idag hade jag mina två första samtal med två mentorselever och deras föräldrar. Det går nästan aldrig att ha 30 min samtal, vilket de egentligen ska vara, för man hinner inte gå igenom allt helt enkelt. Mina båda samtal idag har varit på 60 min var. Nu är jag lagom trött, bara 11 samtal kvar...:-) 
 
Nu känner jag att jag måste försöka koppla bort jobbet en stund för det blir för mycket annars så nu ska jag äta middag, kolla på Sveriges mästerkock och läsa en stund. Ha en fin kväll! 



Till SOVRUMMET

Vi har gått igenom badrummet och där verkar det som om jag täckte upp ganska så bra, jag hade visst koll på vad man kan behöva i ett badrum haha. Nu går vi vidare till sovrummet. Sovrummet är ett av de absolut viktigaste rummen för mig, det är viktigt att det är en plats för avkoppling. Jag vill att mitt sovrum ska vara harmoniskt och att jag känner att jag verkligen kan koppla av där. 
 
Den här Balenciaga tavlan är inköpt och även en svart ram som på bilden. Den vill jag hänga ovanför sängen, precis om på denna bild. 
 
Sedan kommer vi till sängen och det är ett jättesvårt val. Just nu har jag en enkelsäng och det är något jag absolut inte kommer ha i min lägenhet, en dubbelsäng är ett måste. Vad har ni för storlek på er säng? När det kommer till valet av säng är det ju supersvårt, det finns ju tusen olika sängar att välja mellan. Hur vet man vilken säng man ska välja? Vad är ett rimligt pris för en dubbelsäng? Vad ska man gå efter när man köper säng? "Måste" man prova den i affär eller vågar man beställa en säng över nätet utan att provligga i den? Hur gjorde ni? 
Det finns ju många basic sängar men jag skulle vilja ha något lite extra. Den här sängen blev jag smått förälskad i. Grå, precis som jag vill att mycket i min lägenhet ska vara och så sammet vilket är en stor favorit hos mig. Ser inte madrassen jättetunn ut dock? Eller det gråa är också en madrass? Vad vet jag, komplicerat det här med säng. Denna kostar 13 995 kr, det kanske är extremt dyrt för en säng? Hjälp mig :-) Finns det kanske någon säng som ni verkligen rekommenderar? 
 
 Idag klickade jag hem det här från Ellos home, kuddfordral och en pläd - båda från Calvin Klein. Ser så fint ut, hoppas jag blir nöjd irl också. 
 
Det här nattduksbordet beställde jag förra helgen. Så himla fin och den verkar helt perfekt. Plats för småsaker i lådan och sedan plats för en bok, mobilen och mina diabetessaker jag måste ha bredvid mig varje natt. 
 
Den här vägghängaren är också beställd, den är från H&M home. Kommer dels bli en fin detalj i sovrummet men också praktisk om jag behöver hänga något där. 
 
Den här byrån har jag beställt från IKEA, kör vidare på det grå temat tänker jag. 
 
Matta funderar jag fortfarande över, jag vet ännu inte om jag vill ha någon matta eller inte. Sedan måste jag ha några gardiner eller persienner, det måste kunna bli mörkt i sovrummet för annars kan jag inte sova. Tips på något bra sådant? Lite nya sängkläder behöver inhandlas. Garderob finns redan i sovrummet när jag flyttar in så det behöver jag inte tänka på. Kanske vill jag ha en liten rund spegel i sovrummet också, jag får se. Någon taklampa måste jag såklart också ha men lampor vill jag se i verkligheten innan jag köper.
 
Nu är det dags för er att hjälpa mig igen. Vad behöver man i ett sovrum? Vad har jag missat? Stort som smått! Vad har ni för detaljer i ert sovrum som ni bara älskar? Help a girl out :-) 



Magisk middag

Genuin undran, vad gör icke bloggande personer med sina semesterbilder efter att de kommit hem? Låter de bara bilderna ligga i kameran, eller vad gör man? Lägger man upp bilderna någonstans? Jag älskar att komma hem från en semester, bläddra igenom bilderna, rediga favoriterna och sedan lägga upp på bloggen tillsammans med text. Det är härligt att uppleva minnena igen genom bild och text. 
 
Här är bilder från en helt perfekt kväll i Rethynom. Middagen var på tredje våningen med en makalös solnedgång varje kväll. Grekland solnedgångar är det något speciellt över. Att sitta och avnjuta middagen medan solen gick ner bakom horisonten, det är livskvalitet. 
Alltså snälla?? 
Helt fantastiskt ljus att fota i, men hej lilla troll på sista bilden :-) 
I vanliga fall är det buffé men pga corona fick man inte ta någon mat på egen hand utan man pekade på maten som fanns bakom plexiglas så la kocken upp. Såklart föredrar jag att lägga upp maten själv men detta var en bra lösning under corona tycker jag. Maten ni ser på bild var så himla god! 
Drömutsikt <3
Tacksam över livet. 



BESLUTSÅNGEST x tusen

Help a girl out!!! Jag har VÄRLDENS STÖRSTA BESLUTSÅNGEST. Idag när jag är på jobbet får jag ett samtal av K-fastigheter som säger att de har en ledig marklägenhet på området som har varit min dröm under flera års tid. Jag har så gärna velat bo där. Detta kunde inte komma midre lägligt, då jag ju redan skrivit under kontrakt på den nybyggda lägenheten jag ska flytta in i februari. 
 
Jag och mamma var på visning ikväll och jag är verkligen så lost. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte ens om det går att dra sig ur kontraktet men i och med att det är samma hyresvärd så kanske det hade gått. Lägenheten jag skrivit på kontrakt är ju helt nybyggd, den här är från 2013 men det är verkligen som ett hus med en helt egen ganska stor trädgård och uteplats. Det är en 4a och den jag ska flytta in i är en 3a. Priset ligger på ungefär samma. Jag har skrivit en lista med för-och nackdelar men jag blir inte alls något klokare. Detta är mitt drömområde men samtidigt har jag redan ställt in mig på att flytta till min lägenhet och den känns hemma. Dock är detta en chans på tusen, dessa husen blir nästan aldrig lediga för det är knappt någon som flyttar från det området. 
 
Om jag inte tar huset kommer jag ångra mig, om jag inte flyttar till den nybyggda lägenheten kommer jag ångra mig. JAG VET INGENTING. 
Såhär ser huset ut, det är verkligen jättefint och precis i min smak. Stör mig dock på att det inte är nybyggt. 



Att resa gör dig berikad

Travel is the only thing you buy that makes you richer
 
💋Rethynom, Kreta juli 2020
 
Alltså Mariniki, vilken tjej!! <3 Hon var den som tog emot oss när vi anlände och sedan var hon så sjukt gullig och rolig hela veckan. Så genuint härlig och så fruktansvärt vacker, oh my. Kolla hennes bränna också, hade dödat för den haha. Nej men så fin tjej, verkligen. 




21.09 en måndag

Måndag, ny vecka men tyvärr är jag fortsatt trött. Det blev ingen bra natt idag heller, nu var det inte blodsockret som strulade utan migränen. Jag hade så ont hela kvällen, kunde först inte somna för att det kändes som om någon högg mig med kniv i tinningen. Sedan somnade jag äntligen men vaknade vid halv 5 och hade om möjligt ännu mer ont, var tvungen att ta medicin och somnade sedan om någon timme. Jag sover så dåligt om nätterna. Antingen kan jag inte somna/vaknar jag en massa gånger pga oro, t.ex. jobbtankar eller så är det blodsockret som strular och min apparat som då larmar hela natten eller så är det migränen. Varje natt är det något av detta och jag har inte sovit mig igenom en hel natt på flera år. Ahhh, frustrerad. 
Förutom den dåliga sömnen har min dag varit bra. Jag har haft roliga lektioner och allt inför imorgon är planerat. Tisdag = 6 lektioner = att måste vara förberedd till 100% så att jag bara kan gå in på arbetsrummet och byta material för sitta ner, nej det hinns inte med under tisdagar. Det är knappt så att jag hinner gå på toa på tisdagar, vilket är rätt sjukt. 
6 högar, en till varje lektion, puuh!
 
När jag kom hem läste jag ut Vingar av silver av Camilla Läckberg. Jag har aldrig läst något av Läckberg tidigare, innan jag fick första delen om Faye för några veckor sedan. Jag är kär i böckerna om Faye!! Jag har aldrig tidigare lockats av Läckberg av någon anledning men jag tror jag har hittat en ny favoritförfattare. Jag ska ta och beställa hennes första deckare, hoppas de är lika bra som böckerna om Faye. Någon som läst någon Läckberg bok? 
(null)

Nu kollar jag på Decenniets mästerkock, mysigt program. Jag gillar vardagar på något sätt, känslan av att komma hem efter en hel dags jobb och uppskatta ett par timmars avkoppling. 




Diabetes, jag hatar dig

Ojoj vilken skitnatt. Jag kan inte direkt säga att jag och min diabetes är bästa kompisar men många gånger accepterar jag det. Jag förstår liksom att jag måste ta insulin hela livet, för att överleva. De dagar blodsockret vill samarbeta fungerar relativt bra, då flyter det på. Tyvärr är sådana dagar ganska sällsynta med diabetes typ 1. Jag hade ett par dagar förra veckan som nästan var perfekta och jag kände mig så nöjd. När det sedan vänder är det som ett slag i magen, jag blir så besviken och tycker att det bryter ner mig både psykiskt och fysiskt. Jag har haft diabates sedan år 2004, vilket innebär att det i december blir 16 (!!) år. Det är helt galet. 16 av 27 år av mitt liv har jag haft diabates. Jag trodde det skulle bli lättare ju längre tiden går men jag tycker det är precis tvärtom. Nu börjar det sätta spår i mig, både fysiskt men också väldigt mycket mentalt. Jag känner många gånger att det tär extremt mycket på psyket. Att leva med en sjukdom dygnet runt tär verkligen på en, man blir nedbruten bit för bit vilket är en väldigt jobbig känsla. 
 
När jag gick i korridoren på jobbet förra veckan dök tanken upp att jag är ju sjuk och jag kommer vara det för resten av livet, det var lite tungt att vandra runt där och tänka så. De senaste tre dagarna har inte varit bra, jag har legat väldigt högt i blodsocker men natten till idag tog rekordet. Jag hade 7,6 i blodsocker innan jag gick och la mig - perfekt nattsocker. Inom två timmar steg det till 22 (!!). Jag förstår verkligen ingenting. Min apparat larmade verkligen var femte minut, efter att ha vaknat runt 18 gånger kände jag bara för att skita i allt. Jag tog hur mycket insulin som helst men det bet inte på blodsockret. Vid 09 vaknade jag och mådde fruktansvärt illa. Jag kollade ketoner (man kan få förgiftning och dö vid höga ketoner) och såklart hade jag ketoner, det känner jag direkt för det är ett sådant vidrigt illamående att det går inte förklara för någon utomstående. Hela kroppen känns som en främmande kropp, det är en extremt obehaglig känsla med ketoner. Vissa gånger har jag på allvar trott att jag inte kommer klara mig för att jag mått så otroligt dåligt. 
 
Nej, blodsockret är ett mysterium. Varför jag ligger såhär högt vet jag inte. Jag har alltid högt blodsocker innan mensen men aldrig på den här nivån. Knäckt tjej en söndag. Jag hade så mycket jag behövde göra idag men jag har inte kunnat resa mig ur soffan pga att jag mår skit. Hoppas ni har en trevligare söndag än mig. Kram ♥
(null)




Inrednings-lördag

Jag fortsätter att leta efter inredning, som verkligen blivit mitt nya intresse. Jag har alltid tyckt det är roligt med inredning men i och med att lägenheten är mammas har jag ju aldrig kunnat få helt fria händer utan vi har blandat stilar, min och mammas men sjävklart är det hon som bestämmer mest. Nu när jag ska flytta är det bara jag som bestämmer allting och det känns så himla roligt. Jag har redan köpt så mycket men är inte klar på långa vägar hehe. 
 
Det ni tipsade om när det gäller badrummet är mycket förvaring och förvaring är ju verkligen a och o. Just förvaring till badrummet tyckte jag var svårt att hitta, det ska ju falla en i smaken också. Allting jag tyckte om kostade flera tusen och det känner sig inte att jag kan lägga på badrumsförvaring. 
Till slut blev det där här från Clas Ohlson. I och med att badrummet kommer gå mycket i grått tror jag det kan bli snyggt. Det som är så bra med korgarna är att innehållet inte syns om man inte drar ut dem. Jag valde två grå korgar och två rosa, tror det kan bli snyggt med den blandningen.
 
Just nu beställer jag lite från H&M home och sedan ska jag lägge beställning från Cervera och IKEA innan det får räcka för idag. Inredning kan bli farligt dyrt för en sådan som mig. Vad hittar ni på idag? 



Hej fredag

Fredag, du är så välkommen så. Höstterminen är varje lärares mardröm. Augusti till oktober utan ett enda break är galet tufft. November till jullovet känns alltid lite lättare och under vårterminen är det rätt många röda dagar plus att dagarna är ljusare och bara enklare. 

Idag efter jobbet hämtade jag paket, slängde en massa kartonger och lite liknande ärenden. Jag har ju köpt på mig en hel del till min lägenhet men problemet är att jag inte vet var jag ska ställa allt?! Hur gör folk när de flyttar? Vi ska ju ha visningar här och sånt så det måste vara superstädat men var ska jag då ha alla nya möbler och saker jag köpt? Help a girl out
(null)

(null)
Var lite rosa tidigare i veckan. 

Just nu kollar jag på idol med mamma. Caspar, vilken jäkla stjärna alltså. Lätt vinnaren av idol 2020, han är ju magisk. Åh vad jag gillar personer som inte är som alla andra, som sticker ut från mängden. Jag älskar när folk är sig själva och skiter i vad andra anser om att man inte följer normen. 

Jag har inga planer alls den här helgen, jag ska bara vara hemma och njuta. Inga problem för en introvert person, medan en extrovert person troligtvis får panik av att inte ha något inplanerat. Vilken kategori tillhör du?