slide show

Gott nytt år!

Gott nytt år på er fina läsare ❤️ vad ni än ska göra idag hoppas jag ni får en fin kväll och en fin start på det nya året. Ta det lugnt ikväll! Jag som aldrig dricker vaknar alltid upp pigg den 1a januari, det är underbart :-) rekommenderas! 
(null)
Själv ska jag fira nyår här i Österrike. Jag har verkligen haft bästa möjliga starten på min nyårsafton. Hotellfrukost, sedan låg jag i sängen och läste en halvtimme innan jag gick på massage. Det var helt fantastiskt! Mycket duktig massör, han sa att min rygg är så stel vilket stämmer väldigt bra för jag har extremt ont i ryggen. Det var hur som helst perfekt att unna sig massage på nyårsafton. Nu har jag legat i sängen och läst en timme till, med denna utsikten från balkongen! FANTASTISKT! 

Ikväll ska vi åka till hotellet Eva Hof som är ett mycket exklusivt hotell, det är systerhotellet till det hotell vi bor på. Där blir det 5 rätters middag och tydligen väldigt vackra fyrverkerier. Ser fram emot det så mycket! 



Fyrhjuling i snön

Idag har jag åkt fyrhjuling i snön, sjukt kul!! Har länge velat åka någon form av snöskoter så tänkte att jag inte får missa chansen här i Österrike. Vi åkte till Glemmy offroad park här i Zell am See. Jag köpte 15 min på fyrhjulingen. Sviiiinkallt, minus 6 men kändes rejält mycket kallare, framför allt när jag körde. 
(null)

(null)
Rekommenderar verkligen att åka något liknande om ni får chansen! Det var så roligt 😃 reaktionerna har varit lite roliga, det är flera killar som skrivit på Snapchat och tyckt att det är häftigt att jag åkt och kvinnan som jobbade där sa att det främst är killar som kör så det är ovanligt att tjejer kör. Liksom va, varför gör inte fler tjejer sådant här? Mer fyrhjuling till alla girls där ute! Kommer ihåg att Simon och Larka körde fyrhjuling i Bachelor och då tycker han också att det var riktigt nice att hon gick med på det. Jag hade lätt gjort om det! 



Magiska vyer

Har haft en otroligt bra första dag i Zell am See. Imorgon väntar nya äventyr och då ska vi uppåt i berget! 
(null)
Det tog bara en timme och 20 minuter att flyga till Österrike, hur bra?
(null)

(null)
Vi tog en uber till hotellet för taxi hade kostat 1600. När vi väl hade hittat föraren efter en halvtimme gick allt bra. Denna vyn hade vi under den dryga 1,5 timmes färden till Zell am See, alltså?? Så vackert! 
(null)

(null)
När vi klev ut ur ubern möttes vi av den här utsikten, detta är precis framför hotellet. Jag finner inga ord, jag får inte nog. Det är en sådan utsikt där man får nypa sig själv i armen för att förstå att det är sant. Att naturen kan vara såhär vacker. 
(null)
Som taget ur en magisk vintersaga. 
(null)

(null)

(null)
När vi kom in på hotellet mötte värdinnan Karolina upp oss och visade oss till rummet, ja vad ska man säga? Wow 😍😭😍 detta ska alltså vara vårt rum de närmaste fyra dagarna, är så lycklig. 
(null)

(null)

(null)
Tog lite bilder på balkongen, hela min kamerarulle är överfull efter dagen haha men här är ju så fint. 

Sedan tog vi oss till stan som för övrigt är supermysig, känns som i en amerikansk julfilm. Nu ligger jag i sängen, extremt trött men nöjd. Vi hörs imorgon ❤️



Magiska Zell am See

Tänkte bara posta ett snabbt litet hej från Österrike! Jag vet inte ens vad jag ska säga om denna utsikt, den är magisk. Detta är alltså vår utsikt från rummet. Hur sjukt?? Jag har aldrig sett något liknande, kär i Zell am See 😍
(null)
Orkar inte 😭😍😍 

Just nu är vi på en restaurang och äter, vi ska strosa runt i stan lite och sedan blir det en tidigt kväll. Jag sov två timmar i natt och mamma ingenting alls. Båda somnade i ubern på väg hit typ tjugo gånger. För att orka resten av dagarna måste jag få sömn. Vårt rum är extremt fint så det ska bli så mysigt att bo där dessa dagar. 



Mot Österrike

Tiden går så fort! Det känns som om det nyss var ett år kvar tills vi skulle till Österrike och nu är det redan imorgon, crazy. Imorgon drar jag alltså till Österrike, närmare till Zell am See. Det ligger i Alperna i Österrike och jag ska alltså på en vintersemester vilket jag aldrig varit på tidigare. Det är en skidort men tanken är inte att jag ska åka skidor för jag har aldrig stått på ett par skidor förut. 
Av det jag läst är Zell am See väldigt fint. Det är i alla fall garanterad snö uppe i bergen och jag längtar såå efter snö. 
 
Planerna för dagarna är rätt oklara, jag har aldrig haft såhär lite koll inför en resa vilket faktiskt gör mig enormt stressad. Jag gillar att veta precis vad som ska hände vilket är lite svårt nu för det finns inte jättemycket att läsa om Zell am See som inte har med skidor att göra. 
Vad jag vet är i alla fall att vi ska bo på detta hotell, det verkar vara superfint! Resan blev extremt dyr så jag hoppas det kommer vara värt det. 
 
Det som är planen är att strosa runt i staden, det ska vara en mysig stad och äta gott på olika restauranger. Jag vill ta liften upp till bergen och även gå ut på panoramaplattformen där. Jag skulle också vilja åka snöskoter men vi får se hur det blir med det. Ser också fram emot att gå promenader och andas in frisk bergsluft. Ja som sagt, lite oklart vad som händer men det blir nog bra. Jag ska försöka att inte stressa utan verkligen bara ta det lugnt och återhämta mig för det behövs. 
 
Vi kommer att spendera nyår i Zell am See, också oklart vad som händer då men jag vill i alla fall se fyrverkerier, och så får vi se var vi tar vägen. Ska fråga på hotellet vad de rekommenderar :-) Idag ska jag packa, har såklart inte börjat med det, blir någon förvånad? Nej, tänkte väl! 
 
Vi hörs från Österrike ♥



Christmas gifts 2k19

Alltså wow! Mina julklappar i år var verkligen över förväntan, jag är så himla glad, nöjd och tacksam. Har nog aldrig blivit så nöjd som i år. Mamma är galet duktig på att köpa presenter, hon vet precis vad jag tycker om och allt blir mitt i prick. 
(null)
Bara kolla, WOW! 

Det var svårt att önska sig något i år, känns som om jag har det mesta. Önskade mig faktiskt ingenting särkilt förutom lite smink, smyckeskrinet och Google home. 

Jag börjar nerifrån. Jag fick en gitarr, så himla glad! Jag har länge velat lära mig spela gitarr men aldrig tagit tag i det. Sedan fick jag tre tröjor från Calvin Klein, skärp från Calvin Klein och ett skärp från Kenzo, halsband från Thomas Sabo, iPhoneskal från Malene Birger, korthållare från Kenzo och Marc Jacobs, smink (läppglans, handkräm och bryngel), smyckeskrin, presentkort på Zalando, Akademibokhandeln och H&M, två ringar från Thomas Sabo, smyckeskrin, två bikinitoppar från Calvin Klein, sminkväka från Kenzo, iPhoneväska från Karl Lagerfelt och en från Calvin Klein, Google home, tre böcker, en trisslott och presentkort på salongen där jag fixar fransarna, redan använt upp 550 av dem idag :-) 

Ja men ni ser ju, fantastiska julklappar!! Tack mamma ❤️
(null)

(null)
Lite mer close up bilder. Om det är något speciellt ni vill se mer närbild på så skriv i kommentarerna så fixar jag det. 




En inte lika bra dag

Efter en superbra dag igår kom bakslaget idag. Jag vaknade med hemsk migrän redan igår men kunde rädda upp dagen genom att ta medicin på morgon så att smärtan var helt okej hanterbar. Men idag, herregud 🥵 mår så dåligt. Mitt blodsocker var katastrofalt också, extremt högt igårkväll och sedan hade det sjunkit till LO under natten (det är så lågt att apparaten inte kan mäta av det längre) och jag hade varit låg i hela 5 timmar (!!) innan jag vaknade. Blev så ledsen på mig själv och min kropp, varför vaknade jag inte? Kroppen är helt slut, så slut att det tog 5 timmar innan kroppen signalerade att jag måste vakna så att jag inte hamnar i insulinkoma. När jag till slut vaknade mådde jag katastrofalt dåligt, den känslan går inte att beskriva för jag kan själv inte sätta ord på den - det är bara dialektiker som förstår. Det känns att det är något som är riktigt, riktigt fel i kroppen men det går inte att sätta ord på vad det är. Otroligt obehaglig känsla. Jag vill bara ta ledigt från denna sjukdom, i alla fall ett par dagar. Alla vi med diabetes, vi är äkta kämpar. 

Varje gång jag får lågt blodsocker reagerar mitt huvud och jag får hemsk migrän, det går så galet ont att jag inte vet var jag ska ta vägen. Illamåendet är enormt! Har tagit både tablett och nässpray mot migrän men ingenting hjälper. Legat på soffan sedan jag vaknat och vi blev tvungna att skjuta fram dagens planer lite. Idag ska vi fira jul med Jack, en till julafton fast med fokus på Jack. Han skulle egentligen kommit för några rimmar sedan men det var ju helt otänkbart med mitt mående. Mamma har åkt och hämtat Jack och brorsan nu. Jag blir så ledsen på att min migrän ställer till det så mycket i livet, inte bara för mig utan även för andra runt omkring. Att mina nära & kära måste anpassa planerna efter hur jag mår, jag hatar det! Jag vet inte riktigt hur jag ska fixa dagen idag, jag ska försöka klistra på ett leende för Jacks skull men inombords dör jag lite. Jag hade sett fram emot den här dagen så länge, blor så ledsen... Som ni förstår vore det helt otänkbart för min del att ha en egen familj vid det här laget, jag hade aldrig kunnat ta hand om en människa till när jag knappt kan ta hand om mig själv. Jävla sjukdomar! Varje år när vi bryter oblat med varandra under julafton önskar mamma mig att jag ska må bättre, att min migrän ska bli bättre men det sker aldrig. Hjärtekrossande, verkligen. 

Idag tittar jag på min tatuering jag har på armen lite extra, Be strong girl, ja det behövs verkligen. 
(null)



Magisk julafton

Har verkligen haft en supermysig julafton! Lika bra som varje år och varje kväll den 24e efter att firandet är slut är jag alltid så glad och känner mig så lyckligt lottad som har en så fin familj. 
(null)
Nej, verkligen så himla bra julafton!!

Firar ju bara med mamma och storebror så det är absolut ingen stor familj men det är precis så jag vill ha det. Har verkligen världens bästa mamma och bror, älskar er så himla mycket. En av mina julklappar till mami och brorsan var en resa till Riga. I februari drar vi dit tillsammans, ska bli sjukt kul 😍 

Ska strax sova så vi hörs mer imorgon. Fick så himla fina julklappar också, wow 🙈



GOD JUL

Årets mysigaste dag är här! GOD JUL önskar jag er alla. Hoppas ni får en magisk julafton med nära och kära. Det allra viktigaste är gemenskapen och kärleken. 

Låt oss också skänka en tanke till alla som inte har det lika bra. Till de som inte har tak över huvudet, mat på bordet och en varm säng att sova i. På julafton ska ingen vara ensam, frusen eller hungrig men det är tyvärr så verkligheten ser ut. Jag tänker också extra mycket på alla barn som far illa. Vuxna, låt bli alkoholen under jul! Julafton är barnens dag och ingenting ska få förstöra det. En vit jul, det borde vara ett måste 🙏🏼 
(null)
Bild från förra julen, tänkte ta nya idag. 

Min morgon börjar tyvärr med fruktansvärd migrän. Har tagit medicin och sitter med ett stort kylplåster på pannan med världens illamående. Hoppas det blir bättre under dagen, inte ens en smärtfri julafton kan jag få. Jag blir så ledsen... ska försöka se allt det positiva istället, jag har tak över huvudet och en familj som älskar mig. 

Ännu en gång, ha en magisk julafton. GOD JUL 🥰🎁🌲🎅🏽❤️



It’s beginning to look a lot like Christmas

It’s beginning to look a lot like Christmas 🌲🎅🏽
(null)

(null)
I lördags bakade jag pepparkakor. Blev så sugen på det efter att ha sett alla dekorera pepparkakor i julfilmer haha... Redan för två år sedan upptäckte jag att mitt huvud inte fixar kanel, jag får fruktansvärd migrän av allt som innehållet kanel - det är verkligen en trigger för mig. Kan alltså aldrig äta en kanelbulle eller liknande, och inte de supergoda Vasa knäckena med kanel. Tänkte att det inte skadar att prova med pepparkakor men ojoj, det fick jag ångra grovt. Jag åt ett par stycken och kvällen blev ett helvete, fick så äckligt ont i huvudet att jag låg på soffan och grät av smärta. Nej, det kommer tyvärr aldrig bli pepparkakor mer för min del, det som är så gott! Dock inte värt smärtan. Det var kul att dekorera i all fall och jag tänker att jag och Jack ska göra det på onsdag när han kommer. Det kan väl bli skoj? Ska baka en plåt pepparkakor till tänker jag, så får Jack äta de.   (null)

(null)

(null)
Granen är också uppe, den blev lika fin som vanligt. Vi kör alltid plastgran, har aldrig haft en äkta gran faktiskt och det är ingenting jag vill ha. Antar att man snabbt vänjer sig vid traditioner man haft sedan ung ålder. Känns så mysigt med gran, älskar det! 
(null)

(null)
Idag slog jag in alla mammas julklappar, ja jag älskar att skämma bort henne och hoppas att hon blir glad! Alla på bilden är till mammi hehe 🥰 ska slå in till brorsan och Jack också, sen är jag klar! Tycker ni det är roligt att slå in? Jag tyckte det innan men nu är det mest jobbigt haha... Ska visa er vad jag köpte till mamma sen, har faktiskt ordnat en superjulklapp till mamma och brorsan. Kan inte berätta vad det är om någon av den kikar in här men ojoj så kul det kommer att bli :-)




23e december

Hörni vänner, imorgon är det julafton!! Längtar så mycket, den absolut mysigaste dagen på hela året. Jag älskar verkligen julafton, om någon har missat det vid det här laget haha! 

I lördags var jag på stan och fixade de sista julklapparna. Det var kaos med folk och inte trevligt någonstans, nej jag får smått panik av mycket människor. 
(null)

(null)
Hade på mig detta. Jackan, tröjan och halsduken är från Calvin Klein och väskan är min älskade Balenciaga. 

Jag förstår mig inte på folk som panikshoppar julklappar i sista sekund, hade inte orkat 🥵 vi har beställt majoriteten från nätet, älskar att handla på nätet. Det är bara att klicka hem och sedan prova i lugn och ro. Tycker inte om att gå på stan här i Hlm. Älskar dock att shoppa utomlands, då kan jag gå i affärer hela dagar. Tycker också om att åka till tex Väla för där är allt samlat på ett ställe. Utöver det föredrar jag nätet, där finns ju verkligen allt. 

Jag njuter av jullovet, två hela veckor ledighet från och med idag. Igår sov jag till kl 12, kroppen behövde visst det. Idag är planen att städa här hemma, slå in de sista julklapparna, se någon julfilm och kanske baka något. Vad ska ni göra? 




2019, året som gått och nyårslöften

2019 börjar närma sig sitt slut och jag tycker att det är dags att börja tänka tillbaka på hela året och reflektera hur det faktiskt har varit. 
 
2019 har verkligen varit långt ifrån ett perfekt år. Inget år är bra hela tiden, det har jag märkt de senaste åren jag tänkte tillbaka på året som passerat och så är det ju, inget liv är perfekt. Alla har sina svårigheter och alla personer har något de kämpar med, synligt som osynligt. 
 
Den 31 december 2018 hade jag verkligen en förhoppning om att år 2019 skulle bli ett riktigt bra år, istället har jag faktiskt gått igenom det svåraste året hittills i mitt 26 åriga liv. Året som gått har varit sjukt tufft på så många sätt. Det finns ett par glimtar och höjdpunkter men största delen av året har varit otroligt tungt. Diabetes och migränen har varit jättejobbig men så har det varit flera år tillbaka så det är inget nytt. Det som dock varit nytt för mig är oro, ångest, utbrändhet, nedstämdhet och depression. Psykisk ohälsa som jag aldrig trodde skulle drabba mig. De känslorna jag upplevt i år har jag aldrig tidigare gjort. Ofta känner jag mig instäng i min egna kropp, jag får typ panikkänslor över livet. Jag har tappat glädjen i livet och det är så tufft, jag känner inte igen mig själv vilket gör mig helt matt och väldigt ledsen. Allt som hänt i år, både höjdpunkterna och dalarna har med mitt mående att göra. 
 
Vi kan väl börja med det positiva detta året. 
 
Upplevde otroligt fina dagar med mina 9or, de kommer för evigt att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag är otroligt lycklig att jag lärde känna dessa underbara personer, som var mina elever under två års tid. De sista veckorna innan sommaren avslutades med Liseberg, avslutningsbalen, en massa skratt och tårar. Det är fina minnen som jag aldrig kommer glömma. 
 
När sommaren kom väntade hela fyra härliga resor på mig. På Instagram och i kamerarullen ser det ut att ha varit life goals men jag kämpade med mitt mående under varje dag och många av stunderna under resorna var faktiskt sjukt jobbiga. Det fanns många fina stunder också, och jag har fått minnen för livet. 
(null)
Sommaren började med en vecka i New York vilket har varit en dröm väldigt länge. Jag har ju jobbat otroligt mycket de senaste åren och har varit utbränd länge utan att själv velat inse det. Vi åkte till New York bara två dagar efter att eleverna slutade skolan så jag hann aldrig återhämta mig. Körde på auto läge i New York, det var en väldigt hektisk vecka - en förlängning av stressen på jobbet kan man säga. Jag var trött men glad. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Väldigt härliga dagar dock och jag är så glad för denna resa, den kommer jag för evigt att minnas. 
 
Nästa resa gick till Spanien, jag som älskar att resa hade verkligen sett fram emot denna veckan så mycket. Vi har varit på samma ställe tidigare så jag visste vad jag hade framför mig, trodde jag... 
(null)
 
(null)
Redan första dagen kraschade jag totalt. Att sticka hål på en ballong, det beskriver hela situationen bra. Från att ha varit uppe i varv och levt med konstant stress under många, många månader bara kraschade jag. Det är den värsta känslan jag varit med om. Några veckor efter att vi hade kommit hem från Spanien sa mamma något som krossade mitt hjärta, att hon inte sett mig genuint glad på flera veckor. Så var det faktiskt, log jag så var det fejkat - allt för att dölja hur jag egentligen mådde. Jag låg där på stranden med perfekt vy, snygg Instagramflöde men jag kände mig mer olycklig än någonsin. Varje morgon alarmet ringde kändes som ett straff, jag ville bara somna om och glömma allting. Att gå ned till stranden och lägga handdukar på solstolen kändes som en milslång vandring trots att det bara var 150 meter till stranden, det kändes som världens största krav. Det värsta var ändå att jag inte ens orkade resa mig från solstolen för att borsta bort sand från handduken, det kändes som att bestiga ett berg och jag ville gråta bara jag tänkte på att jag måste resa mig. Jag blir så ledsen när jag skriver detta för så ska inte livet vara men det är vad långvarig stress kan göra med en människa.
 
(null)
 
(null)
Sedan åkte vi till Polen, mitt andra hem. Jag älskar att komma dit, verkligen <3 Dock gjorde det så ont i hjärtat att se morfar försvinna allt mer. Han var där men ändå inte. Morfar har demens och också stora problem med höften och måendet överlag. Han har blivit som ett litet barn igen, behöver hjälp med nästan allt. Det fanns stunder då han knappt kände igen mig och mamma, det gör så ont i hjärtat. Jag hoppas innerligt att jag får träffa honom i sommar igen, jag måste...❤️ 
 
Mitt egna mående var också riktigt kasst i Polen. Jag som älskar att shoppa och vara ute orkade helt plötsligt inte göra vid mig på morgonen för att åka iväg. Jag satt på morfars altan, stirrade rakt framför mig och kände mig bara tom. Jag läste på väldigt mycket om utbrändhet och det var nog faktiskt här jag på riktigt insåg att det är riktigt illa med mig, att jag verkligen är utbränd. Jag pratade med mamma väldigt mycket under denna resa, ventilerade mina känslor och tankar vilket var extremt skönt. 
 
(null)
 
(null)
Sommarens sista resa gick till Grekland och det var verkligen den bästa veckan på hela året. Jag mådde lite bättre, var lite gladare och hade lite mer energi. Jag var långt ifrån mig själv men gladare än jag varit på flera månader. Under denna resan låg återhämtning i fokus och jag låg på stranden, badade, solade, läste, gick strandpromenader och sov. Varje dag såg likadan ut, jag fullkomligt älskade denna resa. 
 
Bara några dagar efteråt började jobbet igen och en ny termin var igång. Efter tre dagar var hela återhämtningen som bortblåst. Jag trivs dock väldigt bra på jobbet, det ger mig energi under dagarna och jag älskar att undervisa. Är väldigt glad över jobbsituationen - när jag själv sätter gränser. 
 
I år började jag ju gå i KBT vilket typ har räddat mig. Jag går fortfarande och pratar med min KBT terapeut och jag vill aldrig sluta... Han har verkligen fått mig att inse att jag inte kan fortsätta som jag gjort tidigare, att jag måste sätta gränser, måste lära mig säga nej, inte får ta på mig extra uppgifter, inte jobba från 08-19 plus ta hem jobb och fortsätta ett par timmar till på kvällen vilket jag faktiskt gjorde flera gånger i veckan förra läsåret. Jag är långt från i hamn med detta men jag har insett att jag är prio ett i mitt liv, att jag måste ta hand om mig själv. Hade jag inte fått en tid till honom i början av året hade jag för flera månader sedan gått in i väggen. Nu kraschade jag "bara" vilket har varit det jobbigaste i mitt liv och jag får bara inte gå in i väggen. Så KBT timmarna är jag så tacksam över och det har varit bland det bästa som hänt detta året. 
 
(null)
Min fortsatt goda relation med familjen är jag också otroligt glad över. Mamma har varit min klippa i allt detta, herregud vad hon ställt upp för mig. Jag har många gånger känt mig som värdens sämsta dotter för att jag bara legat på soffan och inte kunnat resa mig. Då har hon varit där och stöttat. För evigt tacksam <3
 
(null)
Migränen har också varit en väldigt tuff grej. Jag började med Aimovig sprutorna i februari, hade sjukt stora förhoppningar och självklart blev jag besviken. Det är inte en mirakelmedicin. Jag har haft fler "bra" dagar under detta året än under de senaste åren men långt ifrån så som det borde vara. September månad var magisk, jag vet inte vad som hände då men jag hade "endast" 9 migrändagar den månaden. Mådde under den månaden relativt bra under cirka 20 dagar vilket var magiskt. Sedan kom bakslaget i oktober och det har varit ett helvete sedan dess. Detta är såklart också något som börjar ta hårt på psyket, den ständiga förhoppningarna som bara slås i spillror. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Har haft fina dagar med mina vänner under året! Inte så många stunder som jag hade önskat, men väldigt roliga minnen i alla fall. Jag vill verkligen orka träffa kompisar mer och orka hitta på mer saker med personer som jag tycker om. Måendet har satt lite stopp för det i år. Nästa år vill jag ha minst dubbelt så mycket av detta <3 
 
Detta ovan är väl det största som hänt i år. Har kommit närmare ett par personer och haft väldigt fina stunder. Det har också varit en del jobbiga stunder men det tänker jag inte gå närmare in på här. Relationer av olika slag är inte alltid det enklaste. Jag vill fokusera mer på vad som får mig att känna mig bra och inte låta mig påverkas så mycket av andra. 
 
Jag har spenderat väldigt mycket tid hemma, på soffan och sovit/vilat. Jag älskar att vara hemma men många stunder har varit superjobbiga för jag har känt mig så nere. 
 
I år tänker jag faktiskt inte sätta upp en massa nyårslöften utan det jag ska fokusera på är mig själv
 
• Sova mer 
• Läsa ännu mer. Hade som nyårslöfte att läsa minst 12 böcker i år, jag har läst 15. Nästa år vill jag helst läsa mer än 20 böcker. Vill ni förresten att jag tipsar om de 15 böcker jag läst i år?
• Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt. 
• Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt. 
• Känna mig glad igen. Jobba för att få tillbaka energin och känna att livet känns roligt och meningsfullt igen. 
• Vårda min relation med mamma, försöka att hjälpa till mer, att orka mer för så som det var detta året kommer inte att hålla. Jag vill ju att min mamma också ska må bra <3 
• Träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag. 
• Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2020. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom. 
 
2020 ska bli ett jag år, där me, myself and I ska stå i fokus. Bring it on 2020, snälla låt det bli ett bättre år än 2019 var. Låt mig få känna mig utvilad och glad igen. Det är allt jag önskar. 



Decemberlistan

Decemberlistan. Bilder i inlägget är från julafton de två senaste åren. 
 
Är det snö hos dig? 
Tyvärr inte, jag kommer inte ihåg sist det var en vit jul i Skåne. Jag tycker det är så otroligt tråkigt och blir lika besviken varje år när jag ser att det inte kommer att snöa. Dock kommer det att vara snö i Alperna, jag tröstar mig med det! 
 
Hur gör ni med julklappar i din familj? 
Vi älskar att ge julklappar, ju äldre ju blir desto roligare tycker jag att det är. Vi köper rätt mycket julklappar i vår familj, trots att jag och brorsan är vuxna. Jag älskar göra andra glada <3
(null)
 
Att spilla ut saker är inte kul, är du en sådan som spiller lätt? 
Ehh ja. När jag var liten välte jag ut glas med dricka varje vecka, utan att överdriva. På senaste år har det dock blivit bättre, haha :-)
 
Julbordens tid är nu, har du varit på något? 
Nej, jag gillar inte julbord. Vi hade i skolan men jag skippade det. 
 
Hur gör du för att komma ihåg att släcka ljusen under advent? 
Jag är faktiskt livrädd för eld, att det ska börja brinna hemma är en av mina absolut största rädslor. Det är en mardröm. Jag tänder mycket ljus nu i december men bara i det rum jag befinner mig i och jag tittar ständigt så att allting ser okej ut. Var på brandskyddsutbildning med jobbet för någon månad sedan, när jag såg hur fort ett hem kan ta fyr mådde jag illa.
(null)
 
Med snö och kyla kommer halkan, har du fallit något denna vinter? 
Nej faktiskt inte, tro det eller ej. Jag har dock varit extremt nära att halka typ 15 gånger.
 
Är du en sådan som badar isvak? 
Aldrig! Hade verkligen aldrig tänkt göra det heller.
 
Har du handlat några julklappar ännu? 
Ja, jag är nästan klar med alla.
(null)
 
Har du sett något avsnitt av årets julkalender? 
Jag såg det första men ajaj, julkalendern har tappat sin charm. Jag älskade det när jag var liten men nu kändes det bara som om jag tyvärr har vuxit ifrån det helt och hållet.
 
Såhär i vintertider, längar du efter att resa någonstans? 
Jag längtar alltid efter att resa någonstans... Ska ju dock till Österrike om drygt en vecka. 
 
När börjar jullovet hos er? 
Igår var det avslutning!
(null)
 
Fredag igen, hur ser en typisk fredag ut för dig? 
Jag brukar jobba kvar ett par timmar, tycker det är så skönt när alla har gått hem och det är så lugnt och tyst. Då får jag som allra mest gjort. Sedan åker jag hem och brukar ta det lugnt resten av kvällen. Äta gott, titta på tv och typ somna på soffan. Jag är alltid sjukt trött på fredagar.
 
På söndag är det vintersolståndet, hur känner du inför ljusare tider? 
Jag känner bara JA, JA, JA! Hatar mörkret, blir så deppig.
 
Kommer du att akuthandla dagen innan julafton? 
Nej, inte julklappar i alla fall. Jag gillar ha alla klappar klara. 
 
Hur firar ni jul i din familj? 
Varje julafton ser likadan ut och jag älskar det, skulle verkligen inte vilja ändra på traditionerna. Jag älskar allt med julafton, själva stämningen och känslan. Det är verkligen något magiskt med varje julafton. Jag vaknar, äter frukost med mamma och så brukar vi kolla på någon julfilm. Därefter börjar allt fix inför själva julafton. Baka, laga mat, fixa det sista i hemmet och under tiden står julmusiken på. När det börjar närma sig kväll kommer brorsan hit <3 Jag och mamma fixar till oss och sedan är det dags för mat. Vi brukar äta runt kl 18-19. Efter en gemensam middag är det dags att öppna julklapparna, det blir alltid en väldigt mysig stund. Sedan sitter vi i vardagsrummet alla tre, pratar och har det mysigt. Därefter skjutsar jag hem brorsan. Älskar julafton med min lilla familj. Vi tre <3
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 Juldagen idag, många går på krogen. Gör du det? 
Absolut inte, jag ogillar starkt att gå ut och skulle absolut inte vilja göra det på juldagen. 
 
Annandagen idag, är du sådan som shoppar på mellandagsrean? 
Till och från, onlineshopping absolut! Ibland åker jag till Väla eller liknande men inte i år. 
 
December brukar betyda att ladda inför januari, kommer du ge nyårslöften? 
Ja, men inte många. Ska skriva ett inlägg om det. 
 
Nyårsafton, hur firar du denna högtid? 
En av de mest överskattade dagarna på året. Jag gillar inte nyår, folk beter sig som svin. Jag ogillar fulla människor, jag ogillar alkohol och jag ogillar när människor blir fucked up pga alkohol. Jag gillar inte heller att festa så nyår är ingen drömdag för mig. Jag är antingen med någon kompis eller familjen. Var i Singapore för två år sedan, i år firar jag i Österrike vilket jag verkligen ser fram emot.
(null)
 



Senaste veckan

Lite mobilbilder från senaste veckan. 
(null)
I måndags tog jag med mig brorsan och så åt vi på Wokhouse. Det var väldigt mysigt faktiskt! Kul att umgås med honom.
(null)
Jag fixade fransarna, ääälskar!! 
(null)
Använde min nya mössa en del, använt mössa mer under denna veckan än under hela mitt liv tillsammans haha men det har ju varit himla kallt. 
(null)
När jag kom in i klassrummet och skulle ha 9b såg jag detta på tavlan. 
Jul very soon! :) 
How do you feel Carro98?
Plz, svara! 

Hahah! Klart jag var tvungen att svara :-) efter Lucian har det blivit ett internt skämt mellan oss, jag är ju född 93 och kallas för Carro93 men på Lucian skämtade en kille till det och sa Carro98, vilket jag tydligen har blivit nu 😜
(null)
Trött tjej, lovet sitter väldigt passande. 




JULLOV

JULLOV! Så himla skönt, går knappt att beskriva. Det blev en bra avslutningsdag. Vi körde musikquiz, fikade & spelade kort. Jag älskar ju kortspel, vi han köra bubblan ett par rundor och eleverna älskade det. Vi bestämde att vi ska spela kort på första studiestödet i januari. Det är så härligt att hitta på sådant här med eleverna. Otroligt kul att följa från åk 7 till 9, så mycket som händer! Eleverna åkte hem kl 11 och jag stannade till 14.30 för jag kände att jag behövde jobba lite till så att det inte blir superstressad i januari. 
(null)
Hade på mig samma outfit som på bröllopet. Älskar klänningen med puffärmar och älskar verkligen det vackra halsbandet. Jag ogillar starkt halsband i vanliga fall, får typ lite panikkänslor av att ha något runt halsen så detta är det enda halsband jag använder. 

Jag känner mig riktigt, riktigt trött. Som en ballong som någon haft sönder, puuuuuf så var energin nere på noll. Jag ska verkligen inte göra mycket idag, imorgon och söndag. Bara vara hemma och återhämta mig vilket jag ser fram emot så mycket. På måndag måste jag förbereda en del innan julafton som är på tisdag. På onsdag kommer Jack och då ska vi fira jul med honom. Den 28e drar jag till Österrike, Alperna here I come. 



Sista dagen

(null)
Imorgon är det JULLOV, glad tjej!! Denna terminen har varit galet jobbig, mitt mående har varit på botten och jag har aldrig tidigare kämpat så mycket som denna terminen. Tröttheten har varit brutal och jag har gråtit så många gånger, pga min utmattning. Dock har jobbet även skänkt väldigt mycket glädje, jag hade inte kunnat tänka mig att vara sjukskriven för jobbet betyder verkligen så mycket för mig.

Lovet kunde inte komma mer lägligt, två veckors ledighet och det är verkligen vad jag behöver. Är  glad och det kommer kännas så skönt imorgon, jag ska verkligen vila ut. Vila och återhämtning kommer att vara ledorden två veckor framåt. 

Har haft en bra vecka, film och fika med mina elever. Imorgon är det julavslutning, jag har under hela min skoltid tyckt att det är väldigt högtidligt med skolavslutningar och otroligt mysigt, det tycker jag fortfarande. Det är en speciell känsla när de flesta klär upp sig och är inställda på en trevlig dag tillsammans. Först ska vi vara med vår mentorsklass i 1,5 timme och därefter är det avslutning i aulan. Sedan säger vi hejdå, eleverna åker hem och det är loooov <3 

Detta halvåret har gått så fort. Det känns som om det nyss var augusti och jag tog emot 7b. 27 nya elever att lära känna. Vilken bra termin vi haft tillsammans, de är toppen! Jag bytte även mentorskollega i augusti och tillsammans tog jag och Jocke oss an klassen. Vilken mentorskollega jag fått, kunde inte önskat mig en bättre kollega. Vi kompletterar varandra väldigt bra, vi är lika men också olika. Han har jobbat som lärare och rektor i många år, jag är inne på mitt tredje år. Det är häftigt hur bra man kan komma överens trots att det skiljer många år i åldern :-)



Shopaholic

Har fått flera kommentarer om att det är roligt att se vad jag shoppat och att en del av er saknat mina shoppinginlägg. Därför tänkte jag göra ett inlägg med allt jag köpte på Väla under lovet. Så nöjd!! Typ bästa shoppingrundan på länge. 
(null)
Väska från Marc Jacobs som jag visade i ett tidigare inlägg. Looove! 
(null)
Två likadana klämmor, så himla fina. Använt typ varje dag sedan jag köpte dem :-) 
(null)

(null)
Köpte denna tröja på Vero Moda och var först väldigt skeptisk men wow vad jag älskar den! Har velat ha något liknande, med svart-transparant tyg i flera år men aldrig slagit till. Stor favorit, redan använt flera gånger. 
(null)
iPhoneskal från Malene Birger, älskar färgen. 
(null)
Vantar från Morris. Den guldiga detaljen gör hela vantarna, de är så fina och så sköna. Använder alltid fingervantar men ojoj som dessa ska med till Österrike i december. 
(null)
Två mössor från Calvin Klein. Köpte inte dessa på Väla, den vänstra fanns i en affär men beställde från Boozt. Tänkte att de ändå får vara med i inlägget. Jag ogillar mössor, använder aldrig det för tycker verkligen inte jag passar i mössa medan alla andra är hur snygga som helst i mössa. Dessa två är dock riktigt snygga så i vinter tänkte jag bli en mösstjej helt enkelt. 
(null)
Trots att sommarsäsongen är över kunde jag inte låta bli att köpa denna klänning, på h&m. Den var på rea och hur söt som helst. 
(null)

(null)
Köpte också denna tröjan på h&m, jag gillar inte t-shirts på mig själv men denna är så j ä k l a snygg! Så himla classy och väldigt snygg till byxor med utsvänga ben. 
(null)
Denna tröja har ni redan sett på en outfitbild, älskar de utsvänga ärmarna. Den är från Bik bok, 90 kr omg kap. 
(null)
Kjol från New Yorker för 39 kr, ehh va?! Kap deluxe. 

Sedan köpte jag två handdukar från Lexington, frans-schampo och smink från Kicks. Så nöjd med exakt allting :-)




Vinterbröllop

Vilket bröllop det blev igår! Bröllopet var på Stallgården som ligger mellan Malmö och Trelleborg. Jag ska som sagt koordinatora ett bröllop just där i augusti nästa år. Mitt första bröllop som bröllopskoordinator och jag ser fram emot det så himla mycket. Känns som om det var ödet att det är just på samma ställe, nu vet jag hur där ser ut och jag har redan en massa idéer. Ska mejla bruden idag och berätta en massa kring hur jag tänker att man kan göra. 
(null)
I och med att det är december var det ett vinterbröllop, här var vigseln. Superfint här!
(null)

(null)
Tärnorna och marshalkarna. Roxanas två fina systrar på bild <3

(null) (null)
(null)
Världens vackraste brud!! 😍😭😭 jag kan inte med ord beskriva hur vacker Roxana var, det gick inte slita blicken från henne. En prinsessa <3 vackra vännen! 

Hon och Robin är verkligen så fina tillsammans, perfect match. 
(null)

(null)

Efter vigseln gick vi till festsalen där brudparet dansade första dansen innan det serverades mat. 
(null)

(null)


Första dansen var verkligen magisk! Tror alla blev tårögda. Allt var så fint <3
(null)

(null)
Stallgården som bröllopslokal gillar jag starkt! Roxana och Robin hade verkligen gjort lokalen riktigt snygg. Det fanns godisbuffé och en chokladfontän där man kunde doppa sitt godis. Drööööm :-) 

Visar upp resten av bilderna lite senare. p



Grattis mamma!

Hade inte tid att skriva detta inlägget innan. Idag fyller världens bästa mamma år! Mitt hjärta, mitt allt. Jag är så lycklig lottad att jag har dig i mitt liv och att du förgyller varje dag. 

Grattis, grattis!! ❤️ du förtjänar det bästa i livet och jag önskar att jag hade kunnat ge dig hela världen. 
(null)
Fina, vackra mamma. Kan ni tänka er att hon fyller 59 år idag?! Ehh va? Folk blir lika förvånade varje gång och gissar på att hon är 40+. Jag önskar att jag ser lika ung ut när jag är 59 och har ett rynkfritt ansikte, hur det nu än är möjligt men mamma lyckas. 

Mamma är en äkta Queen, hon har uppfostrat mig och min bror helt på egen hand till att bli två individer med goda värderingar och hjärtat på det rätta stället. Hon har kämpat så mycket under åren, jag önskar att jag hade kunnat ge tillbaka ännu mer. 

När vi var på Väla i oktober köpte jag en jacka till henne som hon fick börja använda direkt och sen fick hon också en kjol av mig (är sämst på att hålla på presenter). Idag fick hon ett kort och så ska jag bjuda på lunch nästa helg och på en riktigt fin middag i Österrike. Tänkte prata med restaurangen så att de fixar födelsedagsljus eller liknande. 
(null)
Min Queen. Tack för att du finns och grattis igen, mamma. ❤️ 

Idag har vi ju varit på bröllop hela dagen, kvällen och halva natten, kom nyss hem. Vi har alltså firat på ett lite annorlunda sätt. Mamma fick komma upp på scenen och alla sjöng jag må hon leva på polska, fantastiskt fint. Jag stod längst fram och sjöng allra högst haha! Supersnällt av dem att de uppvaktade mamma på bröllopet, som för övrigt var toppen. Mer om det imorgon och då ska ni få se en massa bilder. En sak som är säker, polacker vet hur man har ROLIGT! :-)



LUCIA

Hej från en övertrött tjej. Denna veckan har varit otroligt tuff mentalt. Jag har verkligen känt mig slutkörd som aldrig förr. Betygen och all stress tog så hårt på mig. I samband med förkylningen blev allt bara värre. Som om inte det vore tillräckligt fick jag mens igår och ni vet ju att det är ett helvete för mig. Har så galet ont. Jag lyckas alltid tajma mensen när något ska hända. Imorgon ska jag på bröllop nämligen så det är sämsta möjliga tajmingen men vad ska man göra. 

(null)
Dagens Luciatåg var så bra, wow våra 9or är amazing! Först bjöds det på traditionellt Luciatåg som sedan övergick i spex, en talangtävling. Det blev sång, dans och rapp. Riktigt vacker sång, grym dans och sjuk rapp. Juryn bestod av fyra "lärare" och jag var en av dem. Killen som spelade mig hade en lång blond peruk på sig, "Gant" tröja för att jag alltid har märkeskläder på mig haha och en Loka flaska med röd saft för att jag har alltid med mig en Loka flaska med fun light, till alla lektioner. Så jäkla kul! Skrattade så mycket 😅

Imorgon ska jag som sagt på bröllop. Det är mellan Malmö och Trelleborg så en bra bit att köra. Det är i samma lokal som bröllopet som jag ska vara bröllopskoordinator på i augusti nästa år, känns lite som ödet. Det är Roxana och Robin som gifter sig. Roxana har jag lönt i många år, vi umgicks en del för ett par år sedan och tidigare gick jag i samma klass som hennes syster. Det blir alltså ett polskt bröllop, kommer säkert bli toppen! Hur ställer ni er till svart på bröllop? Jag ska faktiskt ha en svart klänning för jag har inget annat jag känner att jag trivs i och vill ha på mig på ett bröllop. Hade svart på förra bröllpet jag var på också och det gick fint. 

Vi hörs imorgon <3 



Snart är det fredag

Vilken lycka! Alla 116 betyg är satta, jag satte alla redan igårkväll och det är en otroligt skön känsla. Många av mina kollegor sitter hela kvällen idag och rättar in i det sista. Min plan var att bli klar ett par dagar tidigare men en hel dag känns ändå godkänt. En stor klapp på axeln till mig själv! Jag har som sagt sovit fruktansvärt dåligt de senaste nätterna, legat vaken med ångest men i natt sov jag igenom hela natten utan att vakna en enda gång, eller nåja jag sov från 01.30-7.30 men det är första natten på flera år där jag inte vaknat en enda gång. Känns så underbart...

Idag efter jobbet fixade jag mina fransar, älskar känslan av nygjorda fransar. Känner mig verkligen som absolut "snyggast" då. Att slippa sminka sig är ju också guuuuld. 
 
Imorgon är det den 13e december och Lucia. Årskurs 9 ska gå Luciatåg, det ska bli så roligt att titta på det. Mina fina 9or! En liten fågel viskade i mitt öra att någon ska imitera mig som en av lärarna. Jag ser verkligen fram emot morgondagens tåg haha! Det kan bli intressant ;-) På skolan har vi aldrig traditionellt Luciatåg utan alltid något spex, jag bli så chockad första året för hade aldrig sett något liknande. Varje år är en ny upplevelse.
(null)
Det känns helt galet skönt med helg och nästa vecka är sista veckan innan jullov. Nu känns livet lite ljusare igen. Skulle egentligen träffat min KBT terapeut i tisdags men i och med att jag var så sjuk var jag tvungen att ställa in. Han är dock orolig över min depressivitet så han satte in en extratid på måndag för att ha samtal med mig, guld värt. 




Halvt död

Åh, vilka dagar... Jag är fortfarande sjuk och mår riktigt kasst, därför jag inte uppdaterat i realtid här på bloggen. Helgen var sämre än sämst 🥵 Borde egentligen stannat hemma från jobbet igår också men det gjorde jag inte vilket jag ångrar nu i efterhand för dagen igår var skitjobbig. Var tvungen att åka hem en timme tidigare för trodde fan inte jag skulle överleva. Ena sekunden var jag svettig som bara den för att i nästa frysa sönder. Feber, ont i halsen, hosta, snuva och sjuk migrän. Det är därför jag verkligen är rädd för att bli sjuk för så fler jag har snuva exploderar huvudet. Går inte att beskriva smärtan, omänsklig. Blodsockret lever sitt egna liv vid infektion i gruppen, högt dygnet runt vilket också får mig att må extremt illa. 

Nej inga bra dagar! Betygen ska vara satta på torsdag så detta var sämsta tajmingen att bli sjuk. Jag har en miljon saker att rätta och över 120 betyg att sätta. Har inte gjort annat än att jobba hela kvällen igår och idag, trots det är jag ändå inte färdig än. Igår sov jag en timme efter jobbet och sedan jobb, jobb, jobb. Veckan innan betygsättning är alltid en mardrömsvecka för alla lärare... Mitt i allt detta har sömnen varit en ren katastrof. Har sovit så oroligt, vaknar cirka 4 gånger i timmen vilket ger mig ännu mer ångest på natten och gör mig extremt seg och trött.

Jag längtar sååå tills torsdagen är över och alla betyg är satta. Kommer typ gråta av lycka. Seriöst. 
(null)

(null)

(null)
Vi hade en tävling på jobbet, den klass som pimpade sitt klassrum snyggast skulle få pengar till klasskassan. Min mentorsklass gjorde tyvärr detta för sent så det blev inga pengar men wow så fint klassrummet blev! Gick in där igår och bara oh myyy <3 lätt det finaste klassrummet av alla. Det var svårt att fånga på bild men hela klassrummet är julpyntat och det är lagom mycket och så snygga detaljer! Fina 7b!! 

Nu ska jag sova, imorgon är det jobb och sen rättning x tusen. Måste dock hinna se finalen av Bachelor också! 



New York, city girl

Efter att ha köpt min älskade Balenciaga var det dags för middag. Vi åt på Fridays för det var det som låg närmast. Dock absolut inte värt pengarna, middagen gick på 900 kr för två personer. Ja, så dyrt är det att äta ute i New York på restaurang. 
Jag åt alltså mozarella sticks och ribs och mamma tog pasta. Läsk/dricka till det och notan landade på 900 med dricks, sick...
Nöjd tjej på New Yorks gator.
Detta var vår näst sista dag i New York och på kvällen besökte vi Empire State Building, spännande! Mer om det i nästa inlägg.



New York, Balenciaga inköp

ALLTSÅ NÖÖÖÖJD TJEJ ELLER?? 
Jag har suktat efter en Balenciaga väska i hmm, kanske 8-9 år nu? Det är verkligen de finaste väskorna jag vet och jag har så många gånger fastnat på olika hemsidor som säljer Balenciaga och drömt mig bort. Jag hade dock som mål att en vacker dag bli ägare till en Balenciaga väska och den dagen blev i New York :-) 
 
Jag kikade på flera olika ställen men Saks 5th Avanue hade största utbudet av Balenciaga väskor. Jag velade in till sista sekunden mellan silver eller guld på nitarna men till sist blev det silver. Väskan är helt perfekt och jag kunde inte vara mer nöjd. Jag kände mig som i sjunde himlen efteråt. Ni bara, det är bara en väska?? Ja, dock en väska som kostar en hel månadslön så det är ju inget man bara köper sådär i förbifarten. Det absolut dyraste jag någonsin köpt kontant men jag kommer att kunna använda den för resten av mitt liv. Säljaren på Balenciaga, har för mig hans namn var Anthony var verkligen guuuuld <3 Så rolig och så proffsig.



Sjuk

Usch, jag har lyckats bli sjuk. Är verkligen så ledsen!! Mår skit, skit, skit. Igår på jobbet fick jag plötsligt extremt ont i halsen och tyvärr var det inget övergående. Halsen gör så galet ont, varje gång jag sväljer känns det som taggtråd. Kan varken äta eller dricka vilket jac måste göra i och med min diabetes men vill gråta varje gång jag sväljer. 

Var så glad att jag hade undvikit att bli sjuk hela oktober och november. Tog faktiskt beslutet att stanna hemma från jobbet idag vilket endast hänt två dagar tidigare under tre hela år som jag jobbat. Kände bara att det var helt omöjligt att undervisa när jag mår såhär kasst. Dock får jag då ångest hur lektionerna går, det är verkligen superjobbigt. Känner dock att det ändå var ett klokt beslut. Rättat lite prov här hemma och ska snart fortsätta med det. Tiden går ju såå långsamt när man bara är hemma, vill snabbspola till nästa vecka... Mår så himla illa också, och det värsta är att varje gång jag blir sjuk mår jag kasst i cirka 10 dagar :( Ska gå och lägga mig igen om någon timme. Hoppas ni mår bra ❤️ (null)




Författarbesök

Redan onsdag, sjukt! Just nu har jag så mycket att göra på jobbet att det är galet. Jag blir stressad, får ångest och känner oro. Betygen ska som sagt vara satta på torsdag om en vecka och jag har så mycket kvar att bedöma...
 
Imorgon händer något roligt, skolan får nämligen besök av författaren Per Nilsson! Jag älskar hans böcker och han kom faktiskt till min klass på författarbesök när jag gick på högstadiet, jag hade aldrig hört om honom tidigare men så läste vi två böcker var av honom och jag blev helt fast. Sedan dess har jag läst i princip alla hans böcker :-) Varje 9a får en timme var med honom och jag tror att han ska köra lite workshop, tror verkligen att eleverna kommer få superbra tips inför skrivandet. Jag ska vara med 9b under den timmmen han kommer, ska bli så kul!

Min klass har precis läst ut Hjärtans fröjd skriven av just Per, sedan fick de skriva bokrecension på den. Väldigt positiva reaktioner, hade verkligen en toppenlektion med klassen förra veckan. Elever som tidigare hatat läsa kunde inte sluta läsa denna, det absolut roligaste man kan höra som svensklärare! Boken är riktigt bra, jag har själv läst den flera gånger. Har någon av er läst Hjärtans fröjd? 



Frisören

Idag spenderade jag min eftermiddag/kväll hos frisören. Var där från kl 15 till 19.30, så lång tid tog det att slinga & klippa mitt hår haha! Bara att lägga foliepaket i håret tar närmare två timmar, håret tar aldriiiig slut. Det är rätt fantastiskt hur starkt mitt hår har blivit igen efter allt jag utsatt det för under åren. Hade jag varit tunnhårig hade jag garanterat inte haft något hår kvar. Nu är det tjockt igen och jag älskar det. 
(null)

(null)
Slingade håret och klippte ca 7 cm men ville ändå behålla längd. Jag blev supernöjd! Det känns så fräscht. Just nu är det lite mörkt för vi la i toning men de gråa nyanserna kommer att försvinna efter ett par tvättar. 

Det ska bli kul att gå till jobbet imorgon nyslingad och nyklippt. Det som var lite mindre roligt var att när jag hade gått ut från frisören så tittade jag i mobilen för skulle svara på ett sms så går jag rakt in i en bänkjävel som står mitt på torget, fick så ont i benet att jag blev illamående. Jag skrapade upp benet, blodet rann och jag har ett brutalt blåmärke, härligt härligt :) 



Nyårsklänning check

Jag är käääär... i denna klänning! På h&m i Kristianstad hittade jag denna, den är perfekt! Svart, lagom lång och puffärmar 😍 Har alltså hittat min avslutningsklänning till julavslutningen med eleverna, klänningen till julafton OCH nyår. Ja, jag tänker köra på denna alla tre tillfällen. 249 kostade den bara, älta kap. 
(null)

(null)

(null)
Hur fin är den inte? Jag ser dock extremt blek & trött ut på bilderna vilket jag var för det var precis efter att jag hade fått 43 sprutor i huvudet så livet var inte på topp nej. Älskar verkligen allt med denna klänning, happy girl :-) 




Årets nya julfilmer och tre favoriter från förra

Alla julfilmer här nedan finns på Netflix. Årets första julfilm, (redan i november när jag började skriva detta inlägg) check! Dock var den inte jättejulig men enligt alla listor är den med som en av årets nya julfilmer. Den innehöll mer sol än snö men var superbra ändå haha!
Holiday in the wild, finns på Netflix. Handlar om Kate som blivit lämnad av sin man men väljer att åka på en andra smekmånad till Afrika helt själv. Sötchock i form av elefantungar utlovas och en afrikansk jul :-) Verkligen sevärd! 
 
Let it snow, bygger på John Greens bok med samma namn och finns på Netflix. Lite av en besvikelse faktiskt, älskar John Greens böcker men kom på att jag faktiskt aldrig läste ut Let it snow för att den var ganska tråkig. Synd! Filmen är helt okej men faktiskt väldigt seg, inte speciellt händelserik med andra ord.
 
Last Christmas, den går på bio just nu! Passa på att se den för den lär ju inte komma ut på någon streamingstjänst denna julen. Denna såg jag på bio i veckan och den var verkligen jättebra! Årets julfilm och jag förstår varför. Den handlar om Kate vars liv inte är på topp, tills hon träffar Tom och då förändras allt. En twist på slutet som jag inte alls hade förväntat mig, fin film och många kloka budskap som framkommer under filmens gång. Den var faktiskt också väldigt rolig, skrattade ett flertal gånger. Absolut sevärd. ♥
 
Klaus, animerad julfilm som finns på Netflix. Lite smågullig julfilm, helt okej. 
 
The Knight Before Christmas, en ny favorit! Jag var lite skeptisk när jag såg trailern i och med att den handlar om en riddare som har förflyttats till år 2019, lite overkligt sådär va MEN den var hur bra som helst och extremt charmig. Typisk julfilm, snygg kille i huvudrollen och så Vanessa Hudgens, henne älskar man ju bara. Finns på Netflix, se i helgen vetja! :-) 
 
Holiday Rush såg jag igår men spolade faktiskt förbi en hel del delar av filmen för den var stundtals riktigt tråkig och seg, dock var scenerna med alla barnen ganska bra och jag ville se hur den slutade. Har man absolut inget annat att se kan den vara okej men verkligen ingen höjdare. Synd, för hade sett fram emot den här!
 
Och så tre favoriter från förra året!
 
Christmas chronicles är från förra året men jag såg den aldrig då. Den handlar om syskon Kate och Tom som inte har den bästa relationen efter att deras pappa gått bort men det är väl tur att tomten kommer in i deras liv och ändrar på detta. En charmig, julig (stundtals väldigt overklig) och bra julfilm.
 
The princess switch, denna var verkligen så bra! Såg den förra året men kommer ihåg att jag älskade den. Vanessa Hudgens här också och den handlar om att hon byter liv (och partner) med en prinsessa. Verkligen julig, romantisk och rolig. 
 
The holiday calendar, en av förra årets stora favoriter. Skulle i år vilja se lika bra julfilmer men det verkar lite svagt på den fronten. Denna handlar om en tjej som får en julkalender av sin familj och det visar sig att kalendern är magisk. Lite orealistiskt med just kalendern men själva storyn blir ändå väldigt trovärdig. Se denna, den är ett måste!
 
 
Nu har ni i alla fall fått några tips, det kommer ut en del nya julfilmer på Netflix nu i december som jag ska se. Vill ni redan titta på dessa så är det serien Merry Happy Whatever (också 28 november, den är redan ute med andra ord) och A christmas prince: The royal baby (5 december, denna ser jag så fram emot!) som släpps på Netflix härnäst.



1a advent <3

1a advent, se där vad tiden gått fort! Känns absolut inte som ett år sedan förra december. På riktigt känns det som om det max gått typ fyra månader. Jag tycker det är läskigt hur timmar, dagar, månader och år bara försvinner i rasande fart. Ofta har man inte ens tid att stanna upp och reflektera kring livet för att dagarna bara flyger förbi. 
(null)
Nu är favoritmånaden här, jag älskar verkligen december så himla mycket. Idag ska jag tända första adventsljuset, lyssna på julmusik, se klart gårdagens julfilm, städa och julpynta. Julgranen tänkte vi sätta upp nästa helg, när sätter ni upp granen? 
 
Idag måste jag också jobba ett par timmar, har extremt mycket jobb nu innan betygen ska sättas. Mindre kul men det måste ju bara göras. Hoppas ni får en underbar 1a advent ❤️



Julstämning på stan

Alltså åhh, vilken bra lördag! Spenderat min lördag med fina Alexandra och det blev verkligen en superbra dag, har alltid lika kul med henne. <3 
(null)
Hämtade upp Alexandra och så körde jag till Kristianstad, där gick vi på stan ett par timmar. Köpte en julklapp till mamma och en födelsedagspresent men jag kunde inte hålla mig så hon fick den idag. Är det bara jag som är sämst på att hålla på presenter haha?! När jag köper något vill jag helst ge det direkt 😝
(null)

(null)

(null)

(null)
Hittade en enorm snögubbe på torget, julen börjar närma siiig <3 Min brutala utväxt behöver vi inte prata om hehe, ska faktiskt till frisören på tisdag. 
(null)
Därefter avslutade vi på grillbuffé på Steakhouse, kycklingen var magisk 🤤 helt sjukt så gott, hade kunnat äta den varje dag. 
(null)
Vid 18 körde vi hem, nöjda och glada över dagen. Fina fina vän, tack för idag!! 

Nu ikväll har jag tittat på 1,5 julfilm, så mysigt. Vi hörs imorgon igen.