slide show

Tankar inför jullovet

Två dagar med distans check! Det har gått bra. Jag var väldigt tydlig med vilka regler som gäller för distansundervisning till mina klasser förra veckan och de skötte det kanon. Det var lugnt, sansat, en i taget pratade, de gjorda vad de skulle och allt gick bra. Så skönt! Dock var jag heeelt slut, alltså verkligen mer trött än efter en hel dag på jobbet? Hur är det möjligt? Jag har insett att jobb på distans inte alls är min grej, jag tycker verkligen inte om det. Visst är det härligt att kunna gå upp lite senare och rätta från sängen men helt ärligt, det är skittråkigt och ensamt och det har bara gått två dagar. Jag förstår inte hur gymnasieeleverna har orkat ha distans så många månader, man får ju ett mental breakdown till slut. Det är dock så himla olika för jag pratade med en kompis och han sa att han aldrig vill återgå till vanlig skola, han älskar distans medan andra säger att distans är det absolut värsta de vet. 
 
Det enda roliga var när jag hade mina lektioner. Lektionen med min älskade 8c var så himla rolig, alla är så trevliga och får mig alltid att skratta och må bra. Tiden mellan lektionerna var dock såå tråkig och jag är verkligen inte lika effektiv hemma som på jobbet. Det som tar 15 min att rätta på jobbet tar typ 40 min här hemma. Nej, jag vill bara tillbaka till jobbet i januari och inte ha distans. Vi får se hur allt blir. Igår hade vi julavslutning på distans, första julavslutningen någonsin på distans och det kändes konstigt. Det gick så bra det kan gå över distans antar jag, det strulade när jag visade klipp som då blev i världens sämsta kvalité men för övrigt blev det ändå en trevlig avslutning. 
 
Nu är det i alla fall JULLOV och det känns väldigt skönt. Jag har varit rätt orolig för hur jag ska klara 19 dagar hemma, isolerad, för på sistone har lördagarna framför allt känts jättetuffa och jag har verkligen inte gjort någonting under lördagarna vilket har gett mig ångest. Dock känns det inte så hemskt nu som jag trodde det skulle göra. Jag känner mig väldigt trött efter den tuffa terminen och för mitt eget välmående behövs verkligen ledighet. Igår raderade jag alla jobbrelaterade apparna från mobilen, det är det enda sättet för mig att försöka koppla bort jobbet på. Mina fingrar har redan flera gånger tryckt på stället apparna har legat på innan jag kommer på att jag raderat. Jag måste fortfarande träna på att koppla bort jobbet och jullovet är en bra träning, jag har förbjudit mig själv från att göra något jobbrelaterat överhuvud taget men det är tankarna jag måste försöka styra bort från jobb också vilket är den svåraste delen. 
 
Jag brukar alltid se fram emot jullovet för jag har alltid så många roliga saker inplanerade. Förra året åkte jag och mamma till Österrike och var borta 5 dagar, jag shoppade på mellandagsrean, jag träffade kompisar, var ute och åt och hade det superbra. I år kommer inget av det att ske vilket känns jättetufft och väldigt tråkigt. Dagarna kommer nog ändå dock att flyta på för idag är det en massa fix inför julafton, imorgon är det ju julafton, den 25e kommer Jack och de kommande två dagarna kommer jag behöva för att vila upp mig för jag vet att jag kommer vara helt slut efter den 24-25, ja så är det när man är utbränd, min energi finns inte där på samma sätt längre. Den 31 ska vi hem till familjevänner och fira nyår tillsammans. Jag var så ledsen att jag och mamma bara skulle sitta hemma över nyår, så depp, men nu är jag glad igen. Den 1 januari är jag alltid så trött och har som tradition att göra så lite som möjligt. I övrigt ska jag börja packa och rensa för det är bara 40 (!!) dagar kvar tills jag får nycklarna till lägenheten. Trots att den enda gången jag ska gå ut är den 31 dec så tror jag ändå det kommer bli OK veckor, jag ska försöka komma ut på lite promenader också så att jag inte bara sitter hemma. Vad är era planer för de lediga dagarna? 
 
Hur sjukt att det redan är julafton imorgon? Det känns som om det är julafton om ett par dagar. Vi har alltid gått på jullov mellan den 18-20 december och nu den 22a? Sjukt sent och det gör mig stressad för jag känner mig inte redo för julafton imorgon, har inte kommit in i tillräckligt mycket julstämning men det ska jag försöka fixa till idag och imorgon. Kommentarer

Distans är verkligen en sån sak vissa klarar och andra inte. Vissa lär sig bättre på plats och andra gillar distans. Jag föredrar distans men har svårt för att prata i cam eller telefon och visa mig så föredrar skriftligt.

Jag har varit sjukskriven senaste 4 åren så jag vet inte vad jag gör med lediga dagar.. Alla är lediga känns det som. Jag saknar att slita hårt med nåt och sen släppa allt och ta ledigt. Sån skön känsla.

God Jul fina du! ✨❤️

Svar: Ja det är verkligen individuellt, distans passar mig inte alls och jag vill inte ha distans nästa termin! :( Usch, jag förstår dig. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att vara sjukskriven under en så lång tid...<3
Carro

» Enna

Kul att ni ändå fick ihop nått för avslutningen :) God jul :)

Svar: Ja, man får ju göra det bästa av situationen. God fortsättning fina du :)
Carro


Kom ihåg


Trackback