slide show

Lägenheten är nästan klar!!

I söndags var jag och hälsade på i min lägenhet. De har visningar varje söndag så då passar jag på att sticka dit då och då. Nu är de i princip klara med allt invändigt, jag antar att lite el och liknande ska fixas till men nu börjar det verkligen likna något :-) 
(null)
Här är våra parkeringar, min och mammas. Jag tycker dock det är fett konstigt att inte parkeringarna är asfalterade, har aldrig sett parkeringar med gräs som sticker ut?? 
(null)
Första selfien i badrumsspegeln hehe. Dock kände jag mig sjukt ful igår haha... Det finns inga dagar jag känner mig lika ful på som söndagar, oh my. Hade aldrig träffat någon frivilligt på söndagar för det är verkligen min fuldag. Säg inte att det bara är jag? Håret är inte tvättat, jag sminkar mig aldrig när jag är hemma, blek som bara den och allt är bara blää. 
 
Vi börjar i badrummet
(null)
Handfat med lite förvaring under och spegel med förvaring. Tycker dock det är rätt lite förvaring i badrummet men det kanske bara är jag? 
(null)
Toalett och dusch. Så taggad på dusch!! Jag älskar det. 
(null)
Tvättmaskin och torktumlare. Jag har aldrig haft det hemma så det ska bli superskönt. Den grå bänkskivan ovanför kan ju också vara förvaring för lite finare produkter och så.
(null)
Badrummet är stort vilket jag tycker är helt fantastiskt. 
(null)
(null)
Hallen. Under jackhängaren ska jag ha en skohylla. Jag funderar dock på att ta bort garderoben i hallen och antingen inte ha något alls där = större space eller sätta dit en byrå. Det beror lite på om byrån får plats i sovrummet eller inte. Hur hade ni gjort? 
Här är mitt kök, med dörr ut till uteplatsen. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, allt är som ett långt, stort rum. Som ni ser är frys och kyl uppdelat i fyra delar. Jag har aldrig sett något liknande tidigare, har ni? Mäklaren som hyr ut dessa lägenheter så att detta typ är nya trenden, för att man använder kyl mer än frys och då slipper man böja sig utan man har hela kylen uppe. Lite logiskt ändå men enligt mig ser det bara konstigt ut? 
Inbyggd mikro, diskmaskin, ugn och fläkt. Allt som behövs i ett kök, jag gillar det! Gillar också den grå bänkskivan, så glad att den inte är vit. Det enda jag inte gillar är att skåpen är väldigt basic. Jag vill byta ut alla handtag mot lite mer moderna, något i guld men det får jag göra i lugn och ro när jag väl flyttat in. 
Här är sovrum nr två, de flesta som bor i en 3a antar jag har detta som kontor ish? Jag kommer dock att ha rummet som en walk in closet. Jag har ju en stor WIC nu, 10 kvm och den är helt magisk. Det här rummet är inte riktigt lika stort men jag tror det kommer bli en rätt bra WIC ändå. Jag ska ta bort dörren så att det är ett helt öppet rum. Garderoben som står i rummet nu ska tas bort och jag kommer att fylla alla väggar med garderober. Vi får se om alla mina garderober får plats men jag kommer i alla fall få in så mycket som möjligt här :-) Detta är faktiskt en av de största anledningarna till att jag väljer att bo i en 3a själv, att ha en walk in closet. Efter att ha haft det så många år nu kan jag inte tänka mig att vara utan. 
(null)
(null)
Här är sovrummet. Jag älskar den inbyggda garderoben, den rymmer så mycket. Dock har jag ingen aning om hur sängen ska stå i detta rum? I mitten av rummet? Jag kan ju varken ha gaveln mot fönstret eller garderoben så antar att den måste stå i mitten? Men är inte det konstigt, eller det är standard? Alla mina sängar har alltid stått intill väggen. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Låt mig presentera min uteplats. Jag har alltid sagt att dagen jag flyttar hemifrån ska jag flytta till hus men detta är nog det närmaste hus man kan komma i lägenhetsform. Jag är kär i uteplatsen, det är verkligen det allra bästa med hela lägenheten. Det känns som en förlängning av lägenheten, jag älskar känslan av att bara öppna balkongdörren och kunna gå ut hit. Det är en rejäl uteplats och jag tror detta kommer vara så bra för mig. Jag ser mig själv grilla här under sommaren och sätta mig med en bok eller musik i lurarna efter en tuff jobbdag när det börjar bli varmare. 
 
Däremot önskar jag att det hade varit stenplattor på hela och inte hälften gräs. Jag tycker inte om gräs, skulle säga att jag avskyr gräs. En del lägenheter har endast stenplattor men jag har det såhär. Jag ska fråga hyresvärden om man får lägga fler plattor men det tror jag inte, alltid värt ett försök dock :-) 
 
Sista rummet, vardagsrummet. Som tidigare nämt är det öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Hjälp mig! Var är bäst att ha tv:n?? Jag vill ha soffa och tv mittemot varandra men hur får man till det på bästa sätt? 
 
Det var min lägenhet det! Om ni undrar något får ni gärna ställa frågor i kommentarerna, jag svarar på allt. 
 
I det stora hela är jag nöjd med lägenheten, det känns bra när jag kliver in dit. Dock kan jag inte riktigt komma över att den känns liten i jämförelse med där jag bor nu och har bott de senaste 26 åren. Vi bor i en 4a på 99 kvm, två personer så här är verkligen space. Jag har två egna rum här, ett vanlig rum och min WIC. Lägenheten är en hyr vilket innebär att man inte får göra några större ändringar. Det är ju en annan sak att ha något som är ditt, då kan man göra vilka ändringar man vill. Som golven t.ex. jag tycker de är för mörka och hade velat lägga ljust golv men det går inte. 
 
Det är klart att man alltid kan bo större, bo finare, bo lyxigare men för en första lägenhet känns denna ändå okej. Drömmen är att bo i hus någondag, ett hus som jag kan inreda exakt hur jag vill - ett dyrt, stort och lyxigt hus men det är inte realistiskt i nuläget. Jag tänker att många bor i en 1a eller 2a och en 3a är stort att bo i själv men jag kan inte låta bli att få lite klaustrofobiska tankar kring att det känns lite smått. Jag är kanske en sådan person som aldrig riktigt blir helt nöjd, jag siktar alltid högre. Just nu är siktet inställt på mitt drömhus för 4 miljoner men det är inget som kan bli verklighet just nu, men jag kan inte släppa tanken på mitt drömhus :( Någongång i framtiden. Lite ärliga, och kanske lite osammanhängande tankar kring min lägenhet såhär på kvällen. Jag ser dock verkligen fram emot inflyttningsdagen och det ska bli SÅ kul att inreda precis som jag vill ha det. Kommentarer

Du kommer säkert trivas superbra! Skönt att vara den första som bor där 😍

Svar: Ja, det ska verkligen bli så roligt att vara den första som bor där :D
Carro

Men åh så fin lägenhet!!

Svar: Tack!!
Carro

Din nya lägenhet är så sjukt fin! <3 Kramis

Svar: Tack, är verkligen nöjd! <3
Carro

» Lisa

Lägenheten är verkligen jättefin :)
Härligt med en egen uteplats och det verkar vara ett mysigt område :)

Kram

Svar: Tack! :) Uteplatsen ser jag verkligen fram emot.
Carro

» Malin

Haha nämen, har aldrig sett liknande parkeringar!! Kram ❤️

Svar: Nej men eller hur haha! Inte jag heller...
Carro

Var är den gosiga jackan ifrån ?? 😍
Ska bli roligt att följa dig när du väl flyttat in och börjat inreda 😊

Svar: Den är från New Yorker, älskar den! :) Vad kul att du tycker det, jag är så taggad!
Carro

vad roligt, ser så fint ut! :D

Svar: Tack! :D
Carro

» Lina

Har du kollat med hyresvärden så att du får ta ut garderober och liknande? En sak att tänka på bara :)

En dubbelsäng brukar stå mer i mitten av rummet, så att man har en ”varsin sida”. Lite luft på varje sida så att säga!

Svar: Ja, det är OK att ta ut vilka garderober man vill :) Ja, så får jag nog köra med sängen.
Carro

» Frida

Vad fint! Förstår att du längtar tills du kan flytta in!

Svar: Tack! Ja, det känns verkligen spännande :)
Carro

» petra

så kul att få börja inreda nu , kram

Svar: Det ska bli den absolut roligaste delen :) kram
Carro

Så fint, det börjar ta form :) i hallen hade jag antingen att en byrå i samma riktning som dörren på sidan eller behållt garderoberna...tycker förvaring är så viktigt! Man behöver det mer än vad man tror ;)
De med kyl och frys håller jag med dig om. Det kanske är en trend men jag har aldrig sett de :)

Svar: Ja, kanske garderoben får stå kvar där ändå för som du säger, förvaring är så viktigt. Nej inte jag heller, tycker bara det ser konstigt ut haha.
Carro

» Enna

Så otroligt kul att det är nästan klart!!

Svar: Ja verkligen så kul! :D
Carro

super fin o så roligt, så mamma har med köpt en lägenhet som din eller? jag hade behållt garderoben i hallen för alla jckaor osv men haft ett skoskåp under eller tagit bort hängaren ...lycka till

Svar: Vi har båda hyrt en varsin :) Ja, den i hallen kommer nog faktiskt komma till användning!
Carro

» ullie

men kan du fatt gud så fin den är snart dax.
är vansinnigt förtjust i nybyggt va det hyres eller köpe lägenhet?
vet inte om du sett vid min hall men garderoben är den ja är mest glad över få in allt där inkl skohylla skönt o slippa så kan man ha byrå i stället tycker ja

Svar: Tack! Lite mer än en månad kvar nu bara... Jag med, älskar nybygge. Det är hyr, tyvärr, får hyran är DYR!
Carro


Kom ihåg


Trackback