slide show

Utvärderar nyårsmålen för 2020

Dessa ord började jag mitt första inlägg 2020 här på bloggen med; 
Då var det 2020! Ett nytt decennium till och med. Som jag skrivit innan har 2019 varit det tuffaste året i mitt liv så jag hoppas innerligt att 2020 blir ett bättre år. Det ska bli mitt år med fokus på att ta hand om mig själv och må bättre. 
 
Tyvärr blev det inte riktigt så. Det visade sig istället att 2020 blev ett ännu värre år, faktiskt det värsta året i hela mitt liv. Det känns inte riktigt som om 2021 kan bli värre utan nu får det väl ändå ta och vända? 
 
Nu tänker jag gå igenom mina nyårslöften, eller snarare nyårsmål då jag inte tycker om att kalla det löften, som jag satte upp inför år 2020.
 
Sova mer 
Det här har inte gått jättebra, jag vet inte vad det är med mig men jag har extremt svårt att ta mig i kragen och gå och lägga mig i normal tid, det leder till att jag får alldeles för lite sömn och sedan är jättetrött. Det här året har jag haft jätteproblem med sömnen överlag, har haft svårt att somna och vaknat många gånger per natt. Nej, nya tag med sömnen 2021! 
 
Läsa ännu mer. Läsa mer än 20 böcker är målet.
Det här har jag lyckats med. Jag har läst 31 böcker under året och det gör mig glad. Jag älskar att läsa men kommer ibland bort från mitt flow. 31 böcker är mycket och det är precis den avkopplingen jag behöver mer av i mitt liv. 
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt. 
Nja, det här har jag väl lyckats med till hälften ungefär. Nu när vi var i Polen senast tog jag t.ex. inte ens med mig kameran men jag behöver absolut bli ännu bättre på det här för att vara nöjd. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt. 
Ja men halvt här också skulle jag säga. Jag har absolut kommit så långt när det gäller att jobba mindre och sätta gränser, jag har min KBT terapeut att tacka för det här. Jag jobbar inte lika mycket längre men jag har svårt för när allt inte är perfekt vilket innebär att jag jobbar mer än vad jag borde. Detta är något jag behöver fortsätta jobba på. Från vecka 42 till och med vecka 51 blev det alldeles för mycket jobb, så pass mycket jobb att mitt välmående gick back. Jag måste akta mig för sådant. 
 
Känna mig glad igen. Jobba för att få tillbaka energin och känna att livet känns roligt och meningsfullt igen. 
Hmm? Lite som ovan. Jag har kommit längre i detta än tidigare men jag är inte där än, ganska långt ifrån att vara där faktiskt. 
 
Vårda min relation med mamma, försöka att hjälpa till mer, att orka mer för så som det var detta året kommer inte att hålla. Jag vill ju att min mamma också ska må bra <3 
Njae, inte helt nöjd på den här punkten heller. Mitt mående är inte toppen och det speglar tyvärr av sig här hemma. 
 
Träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag. 
Njae på det här också. Pga corona har jag absolut inte kunnat träffa kompisar mer utan verkligen snarare tvärtom. Dock har jag varit lite mer öppen för relationer av olika slag och sagt ja till att träffa personer utan att tänka efter för mycket. Mer sådant i 2021! 
 
Tycka att jobbet är roligt igen. 
I perioder. Det har känts hur tufft som helst vissa perioder men framför allt nu på slutet har jag fått tillbaka glädjen så skulle nog ändå säga att till största del, ja. 
 
Vara genuint glad.
Vara glad mer ja men inte genuint glad. Varit ledsen mer? Ja, morfars död tog otroligt hårt på mig. 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2020. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom. 
 
Sedan hade jag ett par nyårsmål som är för privata för att dela med sig av här men vi kan väl säga som så att jag inte lyckats jättebra där heller. 
 
2020 ska bli ett jag år, där me, myself and I ska stå i fokus. Bring it on 2020, snälla låt det bli ett bättre år än 2019 var. Låt mig få känna mig utvilad och glad igen. Det är allt jag önskar. 
Dessa ord avslutade jag inlägget med förra året och ja, det har väl inte blivit exakt så som jag hade önskat det. Nya tag i 2021, förhoppningsvis blir det ett år som ger större möjligheter till att faktiskt lyckas. 
 
Ja hur ska man sammanfatta detta då? Jag har väl inte lyckats helt på sådär jättemånga punkter men jag har ändå lyckats halvt på en del och det kanske jag borde vara nöjd med? Halvt är bättre än inget alls. Jag ska börja fundera kring årets nyårsmål, fundera riktigt ordentligt hur jag egentligen vill ha det och hur jag vill leva mitt liv. Jag återkommer när jag känner mig klar med det ♥ Jag kommer också att utvärdera hela år 2020 i ett annat inlägg och försöka få fram lite höjdpunkter.Kommentarer
» petra

Vi får alla hoppas att vi får ett bättre 2021 men så blir det eller hur ? kram

Svar: Det hoppas vi <3
Carro

så skönt att du kan checka av lite iaf :) alltid bra med lite mål inför året.

Svar: Ja, gillar att sätta upp mål!:)
Carro

» ullie

nä jag vill inte ha tillbaka detta året 19 va något bättre men nu bara vi vill ha ett bra år o inte jäkla corona grejer det förstör allt

Svar: Inte jag heller, sämsta året!! Hoppas på 2021. Kram
Carro

Modigt av dig att sätta mål och utvärdera dessa. Jag hoppas att ditt år 2021 blir bättre än det vi nu avslutar. Ta vara på dig.
Kram

Svar: Det känns alltid som en nystart med mål, älskar den känslan. Tack, kram <3
Carro

» lisa

Vilka bra mål. Lycka till med dom :)

Ha en fin nyårsafton! Kram

Svar: Tack! Kram
Carro

» Malin

Åh nu får 2021 verkligen bli bättre än detta skitåret ❤️

Svar: Hoppas, hoppas...<3
Carro

» Carro

Ja det har varit ett speciellt år, men vi har gjort det bästa av situationen. Hoppas nästa år blir ett fint år! Gott nytt år! 🥰

Svar: Det har det minst sagt varit. Det hoppas vi på <3 gott nytt år!
Carro


Kom ihåg


Trackback