slide show

Hektiskt

Är det lika kallt i hela Sverige? Jag fryser ihjäl!! Inte nog med att det är en massa minusgrader så blåser det som bara den, sämsta flyttvädret någonsin. 
 
Stressveckan fortsätter. Kollegor på jobbet känner inte igen mig och är oroliga över att jag är så stressad, jag trodde inte det syntes så mycket. Jag försöker verkligen att ta djupa andetag och lugna ner mig men livet är som tidigare nämnt sjukt stressigt nu. Idag frågade en kollega om jag är arg, "nej, bara extremt stressad" svarade jag. Jag längtar tills allt lugnat ner sig om ett tag och jag kan vara mig själv mer igen. Själva lektionerna idag och igår har dock gått super, när jag har lektion med eleverna kan jag släppa stressen och vara 100% närvarande. Mina 7or skriver sagor och jag kunde inte hålla mig från att smygläsa lite i deras dokument nyss, hur duktiga som helst! :-) Mina 8or skriver resonerande text och idag hade vi diskussioner kring dödsstraff, de skulle komma på för-och nackdelar. Igår skrev jag själv ihop en resonerande text kring just dödsstraff som jag blev väldigt nöjd med. Jag hade glömt hur otroligt roligt jag tycker det är att skriva, jag vill skriva mer, mer, mer! Jag älskade varje svenskuppgift jag fick på gymnasiet, svenskan är det roligaste ämnet jag vet och det är därför jag valde att bli svensklärare. Jag saknar verkligen att gå i skolan, främst gymnasiet. Jag tyckte det var så roligt att lära mig nya saker och ta mig an uppgifter. Det ska bli väldigt roligt att läsa alla resonerande texter. Jag älskar att utmana mina elever och sedan få ta del av slutresultatet. Jag pushar dem hela tiden till att utveckla sina svar och förra veckan sa en elev "Carro, nu kan jag inte längre skriva ett svar utan att utveckla det ordentligt", jag antar att jag har lyckats ;-) Jag blir så glad när jag märker en tydlig utveckling hos mina elever i svenska, att få följa en klass från åk 7 till åk 9 är magiskt för det händer så mycket under åren. 
 
Jag hade gärna fortsatt läsa texter ikväll men jag hinner inte för flytten står på schemat. Det är fortfarande såå mycket att göra. Idag var jag i Perstorp och valde persienner, vem kunde tro att persienner till 6 fönster kostar 5500 kr?! Ehh VA? Jag blir ruinerad av den här flytten. Imorgon blir det flytt hela dagen, jag har två lektioner på distans men i övrigt kan jag fokusera på flytten. Imorgon kommer min säng och killarna ska montera upp den, min sänggavel ska också upp och mina sängbord. Min lampa till sovrummet har försvunnit någonstans i posten så jag har ingen lampa... Imorgon ska också alla möbler från nuvarandra lägenheten bort. Imorgon är sista natten i lägenheten, alltså vaaaa, det känns extremt konstigt. Jag uppdaterar er imorgon efter den hektiska dagen.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback