slide show

Livet är kaos

Oh my god, varför berättade ingen att det är såhär jobbigt att flytta? Det är seriöst bland det värsta jag gjort i hela mitt liv...:-) Jag är helt slut. Igår gick jag och la mig klockan 23 en fredag, det har inte hänt på kanske 8 år? Jag är mentalt och psykiskt slut och som sagt går stresshanteringen inte så bra. När allt väl är klart kommer jag fasen låsa in mig hemma och inte släppa in någon på en hel vecka, vill bara vara ensam och inte vara omringad av folk hela tiden. Jag jobbar 100% och som lärare är det ju sjukt mycket jobb, lektioner som ska planeras, all dokumentation som ständigt kommer och sedan ska jag hinna med rättning också samtidigt som en del lektioner är på distans och andra på plats vilket är det stressigaste jag någonsin varit med om. Bara detta hade gjort mig helt slut i vanliga fall men nu är det allt med flytten. Jag är stressad över att allt i lägenheten är långt ifrån klart. Idag började jag och mamma rensa köket och vi hann 5 av 23 skåp och detta tog timmar. Jag känner mig helt utmattad och vill typ gråta när jag tänker på att det är 18 skåp kvar. Hela förrådet ska också rensas vilket kommer bli ett helvete, uteförrådet är också kvar att rensa... I badrummet är också rätt mycket kvar, sedan är det mest småsaker kvar. Allt detta ska helst vara klart innan måndag men det kommer vara omöjligt. På onsdag ska killarna komma och montera ned alla möbler och köra till tippen. Jag och mamma har köpt det mesta nytt så nästan alla möbler härifrån ska bort. På fredag är det flyttstädning och på måndag ska nycklarna lämnas till de nya ägarna. Parallellt ska det ju fixas i den nya lägenheten och det går väldigt många timmar åt. Leveranser ska komma och killarna har jobbat i lägenheten sjukt många timmar. Jag ska helst befinna mig på plats där samtidigt som jag hade behövt vara här men inte kan vara på något ställe för måste vara på jobbet. Ja ni märker ju, nervsammanbrottet är inte långt borta. 
 
Men låt oss fokusera på det positiva, lägenheten börjar ta lite form i alla fall så nu kör vi en uppdatering :-) 
Igår kom mina två tavlor upp, de är jättestora men ser små ut på bild. Är himla nöjd! Jag kan kanske tycka att de sitter liiiite för långt ifrån varandra? Nu går det dock inte ändra utan fula märken i väggen så de får vara kvar såhär. Vad tycker ni, hade ni satt tavlorna närmare varandra? 
 Älskar den klara vardagsrumsdelen. Igår kom en glödlampa upp också nu kan jag tända min fina lampa. 
Även dessa två hyllor sattes upp igår och jag ställde upp inredningen, jag blev så nöjd. Dock ser jag att hyllorna är hur dammiga som helst... Det får åtgärdas senare. 
Igår började jag ställa upp lite dekorationer här och var men är osäker på vad och hur jag vill ha allt. Blev detta fint? Ena sekunden tycker jag ja, andra nej...
Samma här, fint eller inte? Jag som verkligen har världens största beslutsångest går runt med ångest 24/7 för jag blir såå stressad av att inte veta hur jag vill ha det. Varje litet beslut känns jobbigt och det är ju så många beslut som ska tas just nu. Jag måste seriöst lugna ner mig lite men det är jättesvårt.
Igår sattes ett spegel upp ovanför avlastningsbordet och det blev ändå fint tycker jag. 
Lite detaljer från köket.
Den gråa väggdekorationen sitter uppe men sedan är frågan om jag ska sätta upp home under eller strunta i den? Ännu ett beslut som ger mig stress. 
 Något annat som ger mig stress är att jag inte har någon aning om vad som ska finnas under dessa hyllor? Något måste jag fylla det med men vad? Sitter hyllorna för högt upp? Ja kanske det men det går inte att ändra på nu. Det blir såhär när jag ska ta hastiga beslut. Jag är en sådan person som egentligen behöver tänka igenom mina beslut väldigt noga men när det står en hantverkare bredvid och bara "blir det här bra?" då blir jag superstressad och säger ja trots att jag egentligen hade behövt tänka igenom varje litet beslut i flera timmar. Stress!!! :( Sen blir jag inte 100% nöjd och då blir jag stressad över det istället. 
Den vita lampan gillar jag inte alls, snopet när den monterades och det visade sig att den inte motsvarade mina förväntningar. Nu måste jag alltså köpa en ny golvlampa också. Mattan visade sig vara för liten under soffan så jag behöver köpa en ny matta... De gråa hyllorna som står på mattan visade sig inte alls passa in på väggen då de är för djupa och tar för mycket plats och jag köpte 6 st. Lampan som jag satte upp i hallen visade sig vara as ful när den väl tändes men nu är kartongen slängd. Sängen läste ni om i förra inlägget. Alltså snälla rara Caroline, vad har du gjort??? Varför jag köpte så mycket saker innan jag vill tillträde till lägenheten vet jag inte, fail deluxe. Det är för att jag har så dåligt tålamod och helst vill ha ALLT på EN GÅNG. Resultatet blev då istället att jag lagt en massa pengar på saker jag inte är nöjd med. Detta ger mig också stress. 
 
Balenciaga tavlan som står lutad mot väggen ska upp där post it lapparna sitter. Nu när jag inte har några hyllor vet jag dels inte vad jag ska ha mina böcker? Jag behöver någon slags bokhylla men var ska den upp? Vad ska finnas på väggen precis ovanför soffan? Jag vet inte, jag vet ingenting :( Alltså ahhhh, det är jobbigt att vara Caroline just nu. Jag skulle bara vilja att någon tog alla beslut åt mig istället så att jag slipper känna denna stress. Jag är perfektionist så blir inte alls exakt som jag tänkt mig så mår jag riktigt dåligt. Under dessa senaste veckor har jag märkt att jag har en extremt jobbig personlighet, främst jobbig för mig själv. Det måste vara grymt mycket enklare att leva med en personlighet där man tar allt som det kommer... Det blir nog bra när allt är klart men just nu är mitt liv ett enda stort kaos. 
 
 Nu ska jag kolla MELLO ♥ och försöka glömma allt annat ett tag.Kommentarer
» ullie

gillar ju dessa vittsjö hyllor och hyllor över huvudtaget så en sån hade ja satt under hyllorna .
eller flytta in hyllorna och sätta någon spegel över vittsjö

Det ÄR hemskt att flytta men så himla skoj att inreda o i ditt nya förstår ja
hur va känslan att sova där första ggr?
det brukar ta från ett halv år till ett år innan man bott in sej säger de som vet och ja jag har oxå det har nog gjort massvis me märken på alla nya väggar men det är ju ja som ska bo här

Svar: Tack för tips! :) Första natten var superjobbig, hade så svårt att sova själv och trodde hela tiden någon skulle bryta sig in... De andra nätterna har gått bättre men det är väldigt ovant.
Carro

» Lina

Slappna av! Allting behöver inte vara klart direkt i nya lägenheten. :) Hyllor och tavlor kan komma sist, så du får tänka efter hur du vill ha det. Det är även väldigt enkelt att sätta upp själv. Ett tips är att ta reda på vilken kod väggfärgen har så kan du måla för om du t.ex. vill flytta tavlor och hyllorna senare.

Andas, ta det lugnt! :) Du ska bo där länge och hinner med allt.

Svar: Tack för kloka ord! Nu börjar allt sakta men säkert plana ut och likna ett hem :)
Carro

Men det blir fint i varje fall

Svar: Tack, glad jag blir! :)
Carro

tänk så skönt när det är klart <3 ser jättefint ut!!

Svar: Nu börjar det sakta men säkert likna ett hem! :) Tack! :D
Carro

» Carro

Ja att flytta är sjukt jobbigt! Brukar vara lättare om man gör klart det gamla boendet först. Och ett tips bo in dig lite innan du sätter upp tavlor och hyllor. Det tar lite tid att bo in sig! Det ser fint ut iallafall i lägenheten! 🥰

Svar: Extremt jobbigt!! Ja, det var tufft att vara på två ställen samtidigt... Tack! :)
Carro

Åh vad fint du har det!!

Svar: Tack! :D
Carro

låt de ta tid, bo in dig å se hur det känns :) ser ut att bli jättefint :D

Svar: Det börjar kännas riktigt bra nu! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback