slide show

Uppdatering från Polen

Redan torsdag, va?! Mer än halva höstlovet har redan gått. Måndagen i Polen var så himla bra, verkligen perfekt dag <3 Dock ökar corona både här och i Sverige rejält. Skåne har en oroväckande ökning läste jag och i Polen ökar också antal coronafall. Vad är det som händer? När tar helvetet slut? 
(null)

(null)
I Polen kom ett hastigt beslut i fredags att ALLA matställen i hela Polen ska stängas från lördagen. Det betyder att man endast får köpa med sig mat från en del ställe. men inte äta någonstans på plats. Detta blir såklart jättesvårt för oss som bor på hotell då maten är iskall innan man kommer till hotellet och det går ju inte värma på rummet. Jag har alltså fått gömma mig från väktarna för att ens få dricka en klunk. Blev tillsagd igår att man inte ens får dricka?? Det känns som Nordkorea, med vakter i alla hörn som kontrollerar att du gör rätt. Jag har alltså ätit middag i bilen en gång och en gång gömde vi oss vid en soffa och hann faktiskt äta snabbt utan att bli tillsagda. Människor tar alla chanser de får för att kunna äta lite, såklart. 
(null)

(null)
Vad har jag hittat på i Polen då, förutom att gömma mig för väktare? 😜 Jo jag har spenderat mycket tid i stadens köpcentrum. Jag har gått runt en del själv, då mamma varit tvungen att fixa många ärenden. Det är verkligen balsam för själen för mig att gå runt i affärer, det gör mig lugn och får mig att slappna av. 
(null)

(null)
Jag har köpt så mycket sjukt fin inredning här!! Jag är helt kär, verkligen perfekta saker till lägenheten. Som jag skrivit innan så ska jag nästan inte ta med något alls när jag flyttar. Inga möbler alls utan bara en del inredning som jag har på mitt rum. Därför köper jag allting nytt. Det ska bli så roligt att visa er allt när jag flyttar. Jag kommer alltså inte att visa upp inredningen nu på bloggen för det är alldeles för mycket utan vi kör en grundlig apartment tour :-) 
(null)
Hotellet älskar jag, sover som en prinsessa på rummet. 
(null)
Nu ska jag iväg igen, ska till Kaskada som är det största köpcentet med de bästa affärerna här i Szczecin. 

Imorgon är det vår sista dag här i Polen och då ska vi börja med att gå till kyrkogården för att hälsa på mormor och morfar (🥺🥺🥺🥺). Det kommer bli jobbigt och jag bävar lite inför det. Sist jag var på kyrkogården var i juli, då morfar begravdes och den bilden spelas upp i huvudet om och om igen. Kommentarer
» Lisa

Fina bilder. Det ser dock verkligen tomt ut överallt. Dom är verkligen hårda i Polen. Men dom måste väl för att begränsa smittan :)

Kram

Svar: Ja, de är väldigt hårda i Polen. Önskar att det fanns samma slags restriktioner här.
Carro

Vad mysigt att komma iväg ändå. Jag funderade också på att åka till Polen men när jag såg att det började komma mer och mer restriktioner bestämde jag mig för att avstå.
Ja när ska det ta slut? Jag blir seriöst så trött på det här. Vi stängde i princip ner hela världen under våren, försvann corona? Nej.
Så varför stänga ner när det bara blir en tillfällig lösning? Så fort man öppnar upp så ökar det ju igen. Det enda som händer med dessa restriktioner verkar ju vara att ekonomin försämras.

Svar: Ja det är ju så, total nedstängning verkar ju tyvärr inte hjälp... Jag rekommenderar dig verkligen att åka till Polen när corona är över :)
Carro

» Frida

Nej vad jobbigt att alla matställen stängde! Har hört att maten ska vara riktigt god i Polen? :)
Jag och min sambo har pratat om att åka dit en weekend när det går att flyga igen. Finns det någon stad i Polen du skulle rekommendera mer än andra? :)

Svar: Maten i Polen är toppen! Flyg till Polen går nu också men alla matställen är stänga så det är ju inte så kul nu. Warszawa om man gillar storstäder, då det ju ändå är Polens huvudstad. Jag älskar Warszawa! Sedan har jag hört väldigt mycket gott om Kraków, jag längtar tills jag själv får möjlighet att besöka staden. Gdyna, Sopot och Gdansk som är den "magiska trean" rekommenderas också :) Vi åker till Szczecin, för att mamma har växt upp där, så personligen älskar jag Szczecin. Kram!
Carro

Mysigt ni har det :) ja corona är hemskt ...

Evas blogg

Svar: Ja verkligen, så rädd för corona!
Carro


Kom ihåg


Trackback